Uncategorised

Σκάνδαλο με ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Χιλιάδες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ εκτός ΑΣΕΠ έχει πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.


Χιλιάδες προσλήψεις με αφορμή το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, έχουν πραγματοποιηθεί επί ημερών Πολάκη από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δίνει στη δημοσιότητα κατάλογο ρουσφετολογικών προσλήψεων.

H ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου με το πρόγραμμα Philos Υποέργο4, για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες, κατέθεσαν τίτλους μεταπτυχιακών και διδακτορικών, για τους οποίους μοριοδοτήθηκαν, ενώ η προκήρυξη αφορούσε υποψήφιους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

"Ο Πολάκης φωνάζει για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τις προηγούμενες κυβερνήσεις!!! Κρίνει εξ ιδίων. Εκδόθηκαν πριν λίγες ημέρες οι προσωρινοί πίνακες για τις 1576 θέσεις εργασίας με 18μηνες συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου με το πρόγραμμα PHILOS ΥΠΟΕΡΓΟ 4, για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες. Τις αιτήσεις επεξεργάσθηκε Επιτροπή που ορίστηκε από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Και τι έκανε; Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίτλος σπουδών απαιτείται το απολυτήριο Λυκείου βαθμολόγησαν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!!! Αυτό συνέβη στα Νοσοκομεία ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟ".

Ο τίτλος σπουδών που απαιτούσαν οι θέσεις αυτές, ήταν το απολυτήριο λυκείου, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι υποψήφιοι που κατείχαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά βαθμολογήθηκαν, με 400-200-100 μόρια αντίστοιχα, κάτι το οποίο είναι παράνομο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι: " Αλλοίωσαν τη σειρά για να βολέψουν δικούς τους υποψήφιους. Το τερμάτισαν. Και πόσο άλλα".

Περισσότερα...

Στο έλεος των πυρκαγιών τα νοσοκομεία! Φωτο-ντοκουμέντο

Σε σοβαρές καταγγελίες για έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας στο ΚΑΤ αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. (ΠΟΕΔΗΝ)

Όπως ισχυρίζονται πιστοποιητικό πυρασφάλειας διαθέτουν μόνο 10 νοσοκομεία της χώρας και όχι για όλα τα κτίρια γεγονός που σημαίνει ότι είναι στο έλεος των πυρκαγιών.

Μετά το τραγικό περιστατικό με τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο ΚΑΤ, προκαλώντας το θάνατο ενός ασθενούς,οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν το πρωί το θάλαμο που νοσηλεύονταν ο ασθενής ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τον καμένο θάλαμο.

 

Όπως δήλωσαν αμέσως μετά το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας καθ ότι δεν διαθέτει συστήματα πυρανίχνευσης και ενεργητικής πυρασφάλειας (σωληνώσεις στην οροφή που θα ρίχνουν αυτόματα νερό) και όχι μόνο δεν υπήρχε πυρανίχνευση και πυρασφάλεια στο νοσοκομείο οι πυροσβεστήρες έχει να γίνει αναγόμωση και συντήρηση από το 2016 ενώ θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων ο ασθενής νοσηλευόταν ένα εικοσαήμερο και είχε υποβληθεί πριν από μία εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση, καθ’ ότι έφερε πολλαπλά τραύματα από άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί. Ήταν τοξικομανής και εμφάνιζε έντονα ψυχιατρικά προβλήματα. Γι’ αυτό και με ιατρική εντολή περιοριζόταν τα χέρια με ελαστικούς επιδέσμους για να μην βγάζει τον ορό του που είχε τοποθετηθεί σε κεντρική φλέβα.

 

Μάλιστα οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι είναι περίεργα είναι τα αίτια της πυρκαγιάς τα οποία διερευνώνται από την πυροσβεστική και την αστυνομία καθ’ ότι λίγα λεπτά πριν στο θάλαμό του βρισκόταν η βοηθός θαλάμου και τον τάιζε χωρίς να υποπέσει στην αντίληψή της κάτι. Επίσης αρκετά εύφλεκτα αντικείμενα που βρισκόταν στο δωμάτιο του ήταν άθικτα.

 

 

Η φωτιά έσβησε με την έγκαιρη επέμβαση των νοσηλευτών και των γιατρών πριν έρθει η πυροσβεστική. Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι και στο διοικητή του νοσοκομείου υπήρχαν παραλήψεις στο νοσοκομείου που πρέπει άμεσα να διορθωθούν.

 

Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο δεν διαθέτει ψυχίατρο εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν έχει οργανική θέση ψυχιάτρου θα μπορούσε όμως να προσλάβει έναν επικουρικό ψυχίατρο καθ’ ότι νοσηλεύει πολλά περιστατικά που έχουν ψυχική νόσο.

 

Το περιστατικό αφού δεν διέθετε ψυχίατρο θα μπορούσε να μεταφερθεί και να παρακολουθείται η μετεγχειρητική του πορεία σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει ψυχιατρική κάλυψη (πχ Σισμανόγλειο) ή θα μπορούσε να φυλάσσεται από προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου. Πώς όμως να συμβεί αυτό όταν είναι 3 ή 4 στη βάρδια για όλο το νοσοκομείο;

 

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

Τέλος τα αντιβιοτικά χωρίς συνταγή! Τι ζητά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Την ανάγκη ανάληψης δράσης για την πλήρη και ολοκληρωτική απαγόρευση διάθεσης αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή επισημαίνει, σε ανοικτή επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, με αφορμή τη 18η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών.

Στην επιστολή, που δημοσιεύει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ρόζενμπεργκ απευθύνει έκκληση στον υπουργό να δώσει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντοχής των μικροβίων στη χώρα μας. Όπως υπογραμμίζει, «η ορθή συνταγογράφηση και η σωστή χρήση αντιμικροβιακών ουσιών στην κοινότητα και τα νοσοκομεία είναι ένας από τους κύριους πυλώνες αντιμετώπισης του μείζονος αυτού προβλήματος δημόσιας υγείας… ».

Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή προς τον κ. Ξανθό:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

καθώς η 18η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών, επιλέγω αυτήν την ημέρα για να σας απευθύνω την επιστολή αυτή, προκειμένου να δώσετε λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντοχής των μικροβίων στη χώρα μας:

Επιθυμώ να σας απευθύνω, κύριε υπουργέ, έκκληση για να αναλάβετε άμεσα δράση για την πλήρη και ολοκληρωτική απαγόρευση διάθεσης αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή, είτε με την επιβολή της καθολικής και ανεξαίρετης εφαρμογής του ισχύοντος νόμου (Ν. Δ. 96/1973), που ορίζει ότι τα αντιβιοτικά χορηγούνται μόνον με ιατρική συνταγή, είτε με νέα νομοθετική πρωτοβουλία σας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ορθή συνταγογράφηση και η σωστή χρήση αντιμικροβιακών ουσιών στην κοινότητα και τα νοσοκομεία είναι ένας από τους κύριους πυλώνες αντιμετώπισης του μείζονος αυτού προβλήματος δημόσιας υγείας, που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και απασχολεί κατά προτεραιότητα τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Πέρυσι, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών, μία Επιτροπή διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων ασθενών επισκεφθήκαμε, υπό την αιγίδα σας, την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την ευαισθησία του Ανώτατου Άρχοντα της χώρας μας για το τεράστιο αυτό πρόβλημα, που φέρνει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις στη μικροβιακή αντοχή στην Ευρώπη.

Πράγματι, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC, 5/11/2018), τουλάχιστον χίλιοι εξακόσιοι (1.600) θάνατοι στην Ελλάδα ετησίως αποδίδονται σε λοιμώξεις, που προκαλούνται από πέντε (5), ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, βακτήρια. Σύμφωνα, δε, με πρόβλεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (OOΣΑ, Νοέμβριος 2018), ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας θα υπερβεί τις εξήντα εννέα χιλιάδες (69.000) έως το 2050, εφόσον δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού του προβλήματος.

Ασφαλώς και αναγνωρίζουμε τη συμβολή των Δωρητών Οργανισμών στη σημαντική συλλογική προσπάθεια, που καταβάλλεται παγκοσμίως για την καταπολέμηση της μάστιγας της μικροβιακής αντοχής. Η ελληνική πολιτεία όμως μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την κοινή προσπάθεια με τον περιορισμό σε εθνικό επίπεδο της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών.

Θα επιθυμούσα επίσης, κύριε υπουργέ, να σας παρακαλέσω να αναλάβετε επιπλέον πρωτοβουλίες προς τους συναδέλφους σας, υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ανάλογη απαγόρευση διάθεσης αντιβιοτικών χωρίς συνταγή κτηνιάτρου τόσο στην κτηνοτροφία όσο και στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Προσβλέποντας στην υψηλή συναίσθηση ευθύνης, από την οποία γνωρίζω ότι διαπνέεσθε,

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ

Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ,

αν. Καθηγητής Χειρουργικής

Πανεπιστημίου Αθηνών».

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

Η τοπική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του δήμου Κιλελέρ τίμησε τον ιατρό Θωμά Τσικρίκα

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια σπουδαία εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο της ΤΚ του Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κιλελέρ. Σε μια βραδιά που η συγκίνηση ήταν ιδιαίτερη, χωριανοί και φίλοι τίμησαν τους γηγενείς ιατρούς και εκείνους που προσέφεραν κατά καιρούς ιατρικές υπηρεσίες στο χωριό.

Τα ¨φώτα της σκηνής¨ ήταν φυσικά στραμμένα στο κορυφαίο πρόσωπο της βραδιάς, τον Ιατρό, άνθρωπο πρότυπο, τον Δρ Θωμά Τσικρίκα. Είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί ο συναισθηματικός φόρτος της ατμόσφαιρας, και το συναίσθημα των ομιλητών που μίλησαν για το πρόσωπό του. Μέσα από τους λόγους αναδείχθηκε η βιογραφία του ιατρού η οποία εμπλουτίστηκε με στοιχεία από ανθρώπους που αυθόρμητα ζήτησαν να μιλήσουν για εκείνον. Την τιμητική βράβευση του Ιατρού έκανε ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο οποίος εξήρε την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και το έργο του και την ανάγκη της σύσφιξης των σχέσεων όλων των επιστημόνων που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και ιδιαίτερα τα μικρά τους χωριά.

 

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Δρ Τσικρίκας, ευχαρίστησε την οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης, το Σύλλογο Γυναικών και την Τοπική Κοινότητα, για την όλη προσπάθεια τιμής στο πρόσωπό του. Την εκδήλωση τιμής στον παλαιό γνώριμο χώρο του σχολείου όπου έμαθε τα πρώτα του γράμματα αναπολώντας τους παλιούς αείμνηστους ή εν ζωή συμμαθητές του. Αναφέρθηκε στο λειτούργημα της ιατρικής επιστήμης και στη δια βίου συνέχεια της μάθησης και εξέτασης της. Παρατήρησε ότι μέσω της κριτικής και της διαρκούς αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων προέρχονταν η μάθηση, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι καταξιωμένοι πλέον άλλοτε μαθητές του της Ιατρικής Σχολής.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια κατά σειρά: ο ιερέας π. Ευαγ. Μπιζούλας, η Πρόεδρος Γ. Νανούλη-Λιάπη, ο Δήμαρχος Αθ. Νασιακόπουλος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Μ. Χαρακόπουλος ο Περιφ. Σύμβουλος ιατρός Β. Πινακάς , ο ιατρός Μ. Ξηρομερίτης, η πρόεδρος Συλλόγου Δ. Μπουλασίκη και η πρόεδρος του ομίλου Unesco στη Λάρισα Θεοδώρα Κάλλα.

Το θεματολογία άνοιξε ο μηχανικός Παν. Πούσιας που ήταν και ο βασικός οργανωτής της εκδήλωσης. Αναφέρθηκε εκτενώς στην επιρροή των μεγάλων ασθενειών και επιδημιών στο διάβα της ιστορίας, στους αγροτικούς πληθυσμούς της περιοχής και τη σταδιακή μετάβαση της ανθρωπότητας από τις δοξασίες τα γιατροσόφια και τους πρακτικούς, στην επιστήμη της ιατρικής.

Με ειδικό βίντεο παρουσιάστηκαν οι επικρατούσες συνθήκες υγιεινής και περίθαλψης της Ελληνικής υπαίθρου έως το 1950. Από την ιατρό του χωριού κα Ειρήνη Γκουντουβά αναπτύχθηκε η έννοια του θεσμού του αγροτικού ιατρού και η εξέλιξή του από το 1968 έως σήμερα. Με ένα βίντεο επίσης ξεκίνησε το β’ μέρος της εκδήλωσης. Αποτυπώθηκε μέσα από εικόνες και υπότιτλους η πλούσια βιογραφία του Δρ. Θωμά Τσικρίκα.

Με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό προς το πρόσωπο του τιμώμενου παρουσιάστηκε η βιογραφία του κου από τους νεότερους συγχωριανούς ιατρούς Ε.Σ.Υ., Αθ. Νανούλη, Ειρ. Τζιαστούδη, Γ. Νεχωρίτη. Αναφέρθηκαν στα παιδικά του χρόνια, στις σπουδές, στο αγροτικό του, στην ειδίκευση, στη διδακτορική του διατριβή, στην οικογένειά του, στην ενασχόληση με την ιατρική, στο κοινωνικό του έργο στο Γ.Ν.Λ., στις διακρίσεις, καθώς και στην ακαδημαϊκή του καριέρα στην Ιατρική Σχολή Λάρισας.

Ακολούθως, για τον άνθρωπο-ιατρό μίλησε ο ανιψιός του Σπύρος, όπου φώτισε ειδικές πτυχές της μεγάλης οικογένειας Τσικρίκα. Για την απόφαση του γιατρού να εγκαταλείψει την αγροτική σκληρή ζωή και να γίνει επιστήμονας ιατρός, κάτι που με συνέπεια ακολούθησε σε όλη του τη ζωή επιλέγοντας το δημόσιο λειτούργημα από το ιδιωτικό επάγγελμα.

Στις αρετές του κου Τσικρίκα ως ιατρό και καθηγητή αναφέρθηκαν οι δύο επόμενοι συνάδελφοι ιατροί, ο Βουλευτής κος Κέλλας και η κα Ειρήνη Μακρή η οποία ειδικά τόνισε ότι ήταν ευλογία η τριακονταετή συνεργασία μαζί του.

Στα ηθικά πρότυπα που δημιούργησε ο Θωμάς Τσικρίκας στους συνομήλικους του αναφέρθηκε ο χωριανός διδάσκαλος και επίτιμος σχολικός σύμβουλος Δημήτριος Νταφούλης, τονίζοντας εκείνα τα στοιχεία του χαρακτήρα που τον έκαναν πραγματικά στολίδι του χωριού. Κλείνοντας την εκδήλωση συνεχάρη τους διοργανωτές διότι μέσα από τις εικόνες και τις μνήμες του Θ. Τσικρίκα ξαναέζησαν την παράδοση και τον πολιτισμό του μικρού αυτού χωριό.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχ. Βαρδακούλης, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Οικονομικών Σπ.Καλέτσιος, ΔΕ Νίκαιας- Κραννώνα Αν. Ρετζιάς, ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Ζαχαριάς, οι πρόεδροι των ΤΚ Ζαππείου, Κραννώνα και Νέας Λεύκης Κ. Γκαραγκούνη, Κ. Τσιαγκλάνης και Φ. Μαυρίκη, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Γ. Αδαμούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Δ. Παπαποστόλου, μέλη του Ομίλου Γυναικών Δ. Κιλελέρ, αρκετοί επώνυμοι συνάδελφοι και παλαιοί συνεργάτες του Ιατρού και πλήθος κόσμου. Τιμητική πλακέτα δόθηκε στον Ιατρό Αρ. Καρτσαφλέκη για τη 12ετή προσφορά του πατέρα του αείμνηστου Αχιλλέα Καρτσαφλέκη στο χωριό μας με το σύστημα της ¨κοντότας¨ μέχρι το 1965 και στον μόνιμο κάτοικο του χωριού Ιατρό Νεχωρίτη Γεώργιο για τη συνεχή ιατρική προσφορά του στους κατοίκους. Τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν σε γηγενείς ιατρούς και σε όσους προσέφεραν κατά καιρούς ιατρικές υπηρεσίες στο χωριό αυτό.

Τον συντονισμό όλης της άρτιας εκδήλωσης είχαν τα μέλη Συλλόγου Γυναικών, Βασιλική Γράβα και Αναστασία Μόκα-Πούσια.

ΠΗΓΗ:https://www.onlarissa.gr/

«Τραγικές ελλείψεις γιατρών στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα ΠΓΝΛ»

«Τραγικές ελλείψεις γιατρών στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα ΠΓΝΛ»

Τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ιατροί του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου ΠΓΝ Λάρισας κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη και απαράδεκτη πολύμηνη καθυστέρηση στον άμεσο διορισμό τριών (3) Επικουρικών Ιατρών προς κάλυψη των οξέων αναγκών, καθώς και για την προκήρυξη τεσσάρων (4) θέσεων μόνιμων ειδικών Ιατρών για την επαρκή στελέχωση του τμήματος».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Εδώ και αρκετό καιρό αναδεικνύουμε στη Διοίκηση σε όλους τους τόνους το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Εργαστηρίου Ακτινολογίας – Ιατρικής Απεικόνισης ΠΓΝ Λάρισας, λόγω της μείωσης των ειδικών ιατρών και της δραματικής ελάττωσης του αριθμού των ειδικευόμενων ιατρών, θέμα γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ενώ έδειξε από το μήνα Απρίλιο πως αναγνώρισε το πρόβλημα και θα προέβαινε στις αναγκαίες ενέργειες, δεν έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα καμία πρόσληψη του αναγκαίου Επικουρικού Ιατρικού προσωπικού (ζητήθηκαν 3 θέσεις επικουρικών ιατρών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών και εγκρίθηκε μία), ούτε επιτάχυνε την προκήρυξη και τον διορισμό μόνιμων ειδικών Ιατρών που ζητήθηκαν (εγκρίθηκε η μελλοντική προκήρυξη δύο ειδικών ακτινολόγων, αριθμός μικρότερος από αυτόν που προβλέπεται στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου).

Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δημοσίως τις τραγικές ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, οι οποίες θα οδηγήσουν μοιραία σε ανεπαρκείς υπηρεσίας υγείας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Καθιστούμε σαφές ότι με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, το πρόγραμμα εφημεριών που έχει κατατεθεί για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο είναι πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας, με αποτέλεσμα να είναι προβληματική η συνεργασία του Εργαστηρίου με το Τμήμα Επειγόντων καθώς και με τις κλινικές εν γένει, στις ημέρες γενικής εφημερίας. Επίσης ο όγκος εργασίας του Εργαστηρίου στο πρωινό ωράριο δεν μπορεί πλέον να διεκπεραιωθεί επαρκώς.

Συγκεκριμένα, σε πολλές γενικές εφημερίες του μηνός Μαΐου και μάλιστα αργίες όπως το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, εφημερεύουν στο Ακτινολογικό μόνο δύο ειδικοί γιατροί, χωρίς κανέναν ειδικευόμενο. Επίσης σε μερικές από τις μη γενικές εφημερίες του μηνός Μαΐου υπάρχει πλέον μόνον ένας ειδικός ιατρός ακτινολόγος σε εφημερία ετοιμότητας χωρίς κανένα ειδικευόμενο, για να καλύψει τις ανάγκες του ΠΓΝΛ, το οποίο είναι γνωστό ότι εφημερεύει για όλη την 5η ΥΠΕ καθημερινά, ως Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

Επισημαίνεται ότι λόγω των περικοπών του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού κατά τα τελευταία έτη, το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας, μοναδικό στην περιοχή της 5ης ΥΠΕ, δεν εφημερεύει ποτέ αλλά λειτουργεί μόνο σε πρωινό ωράριο, και η εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών (οξείες αιμορραγίες κλπ) πραγματοποιείται εθελοντικά και μόνο, χωρίς κανενός είδους νομική κάλυψη, μετά από διαπροσωπική συνεννόηση στην βάση της ιατρικής δεοντολογίας και εφ’ όσον τυγχάνει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή ταυτόχρονα όλο το αναγκαίο προσωπικό.

Είναι προφανές ότι ο αριθμός των εξετάσεων του εργαστηρίου σε τακτικό ωράριο, σε ολοήμερη λειτουργία και στην διάρκεια των εφημεριών βαίνει διαρκώς αυξανόμενος. Προκειμένου το Εργαστήριο Ακτινολογίας να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ρυθμούς λειτουργίας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση πρόσληψη τριών επικουρικών ιατρών και η προκήρυξη τεσσάρων θέσεων ειδικών ιατρών. Η υπόσχεση της διοίκησης για την επικείμενη πρόσληψη ενός (1) μόνον επικουρικού ιατρού για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος καταδεικνύει ότι ή δεν έχει γίνει αντιληπτή η πραγματική διάσταση του προβλήματος ή ότι η υγεία των πολιτών έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Οι ιατροί του Εργαστηρίου

Καταγγέλλουμε:

Την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη πολύμηνη καθυστέρηση της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Λ για τον άμεσο διορισμό τριών (3) Επικουρικών Ιατρών προς κάλυψη των οξέων αναγκών, καθώς και για την προκήρυξη τεσσάρων (4) θέσεων μόνιμων ειδικών Ιατρών για την επαρκή στελέχωση του τμήματος.

Θεωρούμε πως:

1. Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με μετακινήσεις Ιατρών από άλλες μικρότερες Μονάδες Υγείας, ούτε με την πραγματοποίηση πρόσθετων εφημεριών από το υπάρχον προσωπικό.

2. Είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη ο διορισμός τριών Επικουρικών Ιατρών έτσι ώστε το Ιατρικό δυναμικό του Ακτινολογικού Τμήματος του Π.Γ.Ν.Λ. να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός τέτοιου νοσοκομείου χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών.

3. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία για τον διορισμό τεσσάρων (4) μόνιμων ειδικών Ιατρών, ώστε να αποτραπεί η εξουθένωση του προσωπικού που ήδη υπηρετεί.

4. Η πολιτεία οφείλει να οργανώνει τις δομές υγείας με επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού της Θεσσαλίας. Ως τριτοβάθμιο ίδρυμα, το ΠΓΝ Λάρισας δικαιούται και πρέπει να έχει το απαραίτητο προσωπικό και δαπάνες ανάλογες με το ρόλο και την ευθύνη που του έχει ανατεθεί.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας προς διαφύλαξη των αρχών ιατρικής ευθύνης και δεοντολογίας.

Ζητάμε την συμπαράσταση και την κινητοποίηση όλων των πολιτών και των θεσμών της Θεσσαλίας στη προσπάθεια μας για την διαφύλαξη της Δημόσιας υγείας».

ΠΗΓΗ:http://www.larissanet.gr

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017: «Ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας»

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017: «Ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας»

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και την προώθηση διεθνών πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας.
Επιμέλεια κειμένου: Σαριγκουλέ Στέλλα
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει θέμα «Ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεδομένου ότι κατά την ενήλικη ζωή μας αφιερώνουμε μεγάλο κομμάτι της ημέρας μας στην εργασία, οι εμπειρίες μας στον χώρο εργασίας αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν τη γενικότερη ευεξία μας.
Επιχειρήσεις και εργοδότες που επενδύουν στην ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας και εφαρμόζουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την υποστήριξη των εργαζομένων με ψυχικές διαταραχές βλέπουν οφέλη όχι μόνο στην υγεία των εργαζομένων τους αλλά και στην παραγωγικότητά τους. Από την άλλη, ένα αρνητικά φορτισμένο εργασιακό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε σωματικά και ψυχικά προβλήματα, κατάχρηση ουσιών, απουσιασμό (συστηματική απουσία από την εργασία) και απώλεια παραγωγικότητας μεταξύ των εργαζομένων.
Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Onmed επισκέφτηκε την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ & ΨΥ) και μίλησε με την αντιπρόεδρό της, κα Αθηνά Φραγκούλη, για το θέμα της ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας.

VIDEO

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

1. Ποιος ο ρόλος της ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας;

Το φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι εξαιρετικά επίκαιρο. Η ψυχική υγεία είναι πάρα πολύ σημαντική στον εργασιακό χώρο, ιδίως την τωρινή εποχή που οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες και απαιτητικές. Τελικά εξαρτώνται πολλά πράγματα από το πώς είναι αυτός ο εργασιακός χώρος.
2. Ποια προβλήματα ανακύπτουν όταν η ψυχική υγεία του εργαζόμενου πάσχει;

Πάντα στους εργασιακούς χώρους έχουμε μια δυναμική στις σχέσεις των ανθρώπων και στο περιβάλλον. Αν λοιπόν ένας εργαζόμενος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας ο χώρος επηρεάζεται, χωρίς απαραίτητα ο ίδιος να το επιθυμεί ή να το καταλαβαίνει. Σημαντικό ρόλο παίζει κατά πόσο ο άνθρωπος που βιώνει ψυχολογικά προβλήματα τα συνδέει με τον οικογενειακό και τον κοινωνικό του χώρο ή τα συνδέει με τον εργασιακό του χώρο. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν πιθανότητες ο άνθρωπος αυτός να μην κουβαλάει το πρόβλημα στον εργασιακό του χώρο. Αν όμως ο εργασιακός χώρος είναι αυτός που δημιουργεί αστάθεια στην ψυχική διάθεση του ατόμου, εκεί είναι αρκετά σοβαρά τα πράγματα. Διότι εδώ επεισέρχεται η εργασιακή κουλτούρα και κατά πόσο αυτή επιτρέπει σε έναν άνθρωπο που βιώνει μια δυσαρέσκεια να τη μοιραστεί. Υπάρχει για παράδειγμα δυνατότητα του εργαζόμενου να πάει στον προϊστάμενο και να πει τη δυσκολία του και από την πλευρά του ο προϊστάμενος να έχει μια τακτική όχι να μαλώσει ή να τιμωρήσει αλλά να συζητήσει ποιο είναι το θέμα και γιατί δημιουργήθηκε; Αν ναι, από εκεί και έπειτα το θέμα μπορεί να λυθεί σιγά σιγά. Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις, το τι λύσεις βρίσκουμε και πώς τις βρίσκουμε έχει τελικά να κάνει με τη διάθεση με την οποία προσεγγίζουμε το ζήτημα.
3. Πώς επηρεάζεται η προσωπική και οικογενειακή ζωή όταν πάσχει η ψυχική υγεία λόγω της εργασίας;

Αυτό που προσπαθούμε πια στην εποχή μας είναι να εκπαιδευόμαστε και να αποκτήσουμε δεξιότητες ώστε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αρχικά να μπορούμε να το πούμε και να μην το κρατάμε μέσα μας και επίσης να το κρατάμε εκεί όπου ανήκει. Δηλαδή το πρόβλημα της εργασίας να μην το κουβαλήσουμε στην οικογένεια αλλά ούτε και το πρόβλημα της οικογένειας να το κουβαλήσουμε στη δουλειά.
4. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το στίγμα της ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνουν διάφορες διαδικασίες απομυθοποίησης για το τι σημαίνει τρέλα, τι σημαίνει πρόβλημα ψυχικής υγείας, τι σημαίνει ψυχική υγεία γενικότερα. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει δυνατότητα ευαισθητοποίησης των εργασιακών χώρων γύρω από αυτά τα ζητήματα. Τελικά όμως το βάρος πέφτει στο ίδιο το εργασιακό πλαίσιο, στην επιχείρηση, στο γραφείο κ.λπ. ως προς το κατά πόσο επιτρέπει ή όχι να αρθεί το στίγμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω της κρίσης έχουν ανοιχτεί θέματα και φαίνεται πως είναι πιο έτοιμοι οι άνθρωποι να ακούσουν και να υποστηρίξουν. Το εργασιακό κλίμα είναι δύσκολο σήμερα, καθώς είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι δημιουργείται τουλάχιστον μια αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.
5. Πού βρισκόμαστε όσον αφορά την επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί και ποια τα οφέλη που προκύπτουν;

Τα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και είναι μια ομάδα που αυξάνεται και διευρύνεται. Αν αναλογιστούμε πόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής είναι η εργασία για κάθε άνθρωπο, μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει για κάποιον να είναι μακροχρόνια άνεργος, να έχασε τη δουλειά του ή λόγω ψυχολογικών προβλημάτων να μην κατάφερε να την κρατήσει ή να επανενταχθεί στον εργασιακό στίβο. Το τι υποστηρικτικό πλαίσιο δημιουργεί η κοινωνία για να υποστηρίξει αυτά τα άτομα, να τα επανεκπαιδεύσει και να τα επανεντάξει στον ιστό της κοινωνίας είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οι δομές που δραστηριοποιούνται στην επανένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην αγορά, όπως η ΕΚΨ & ΨΥ, έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν τόσο με τους ίδιους τους ανθρώπους όσο και με το εργασιακό περιβάλλον, ώστε ο άνθρωπος να μη βρεθεί στη δυσμενή θέση να αντιμετωπίσει από μόνος του μια πραγματικότητα που ενδεχομένως τη φοβάται ή δεν την αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση. Σταδιακά, όσο η αυτοπεποίθηση ανακτάται το υποστηρικτικό σχήμα υποχωρεί. Τα οφέλη από μια τέτοια διαδικασία είναι σαφώς πολλά, από την προσωπική ευχαρίστηση που αντλεί το άτομο έως το επίπεδο το κρατικό, αφού και το κράτος πλέον κερδίζει από την ενεργή συμμετοχή του ανθρώπου στον ιστό των εργαζομένων.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δομές και τις δράσεις της ΕΚΨ & ΨΥ θα βρείτε στον ιστότοπο της Εταιρίας και στις σελίδες της εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter).

ΠΗΓΗ:http://www.onmed.gr

Ιατρικό Σεμινάριο ειδικά για Γενικούς Γιατρούς

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΠ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Τ.Κ 24200
ΤΗΛ & FAX : 27220 – 22363 ΚΙΝ: 6983952838
ΕMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
SITE: www.kpneaxryshammos.gr
ΑΦΜ : 997245259
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ : ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε

 

ΓΕΙΑ ΣΑΣ   ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ    ΠΟΥ  
 ΛΕΓΕΤΑΙ  ΚΠ   ΝΕΑ  ΧΡΥΣΗ  ΑΜΜΟΣ  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ
ΠΑΡΑΛΙΑ   ΤΗΣ ΑΝΑΛΛΗΨΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,   ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΙΑΤΡΟΣ
ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  
 
ΣΗΜΕΡΑ 21/7/2017 – 23/82017
  
ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ
ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑΤΡΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ, ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ 3 ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Συνάντηση υπ. Υγείας & ΕΟΠΥΥ με Θεσμούς - Όλη η ατζέντα - HTA, καινοτόμα, εξορθολογισμός

Συνάντηση υπ. Υγείας & ΕΟΠΥΥ με Θεσμούς - Όλη η ατζέντα - HTA, καινοτόμα, εξορθολογισμός

Συνάντηση με τους Θεσμούς θα έχουν σήμερα στις 11 το πρωί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, με ατζέντα όλα τα θέματα της υγείας, κυρίως όμως αυτό του φαρμάκου, του Οργανισμού Αξιολόγησης Ιατρικής Τεχνολογίας και του εξορθολογισμού των δαπανών στην υγεία.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Δεν είναι πολλά αυτά που θα ειπωθούν, καθώς η υγεία έχει καταθέσει τον οβολόν της ήδη εδώ και χρόνια στο μέτωπο της δημοσιονομικής κρίσης και της αναγκαιότητας για εξορθολογισμό. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μεγάλη ατζέντα, όμως είναι βέβαιο ότι τη συνάντηση θα απασχολήσουν τα καινοτόμα φάρμακα και ο ερχομός τους, αλλά και η αναγκαιότητα για να τεθεί άμεσα σε λειτουργία ο περίφημος Health Technology Assessment, ο μηχανισμός ο οποίος θα αξιολογεί τον ερχομό των νέων καινοτόμων φαρμάκων στην αγορά.
Το σύνολο της φαρμακοβιομηχανίας και ειδικότερα οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ τονίζουν με έμφαση πως οι ασθενείς δεν πρέπει να στερηθούν τα νέα καινοτόμα φάρμακα. Μάλιστα σε σπάνιες ασθένειες, η αναμονή ενός ασθενή πάνω από έξι μήνες μπορεί να είναι καταλυτική για την πορεία της υγείας του. Στις χρόνιες και σπάνιες παθήσεις, οι ασθενείς μετρούν ακόμη και το δευτερόλεπτο και κάθε στιγμή είναι πολύτιμη. Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Και φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι μια καινοτόμα θεραπεία μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά χρήματα για το σύστημα (με λιγότερες ημέρες νοσηλείας) και για τον ίδιο τον ασθενή, με καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά του.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, πάντως, έχει υποσχεθεί στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας διαβούλευση, ωστόσο η ανησυχία από την πλευρά των εταιρειών είναι έκδηλη, καθώς οι εκπρόσωποί τους φοβούνται πως αυτό μπορεί να μη γίνει δυνατό, με αποτέλεσμα να ληφθούν άμεσα τα μέτρα σε βάρος της καινοτομίας και των ασθενών.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας ετοιμάζει δέσμη μέτρων για το φάρμακο, η οποία θα «κουμπώσει» στα προαπαιτούμενα μέτρα της αξιολόγησης, όπως έχει αναφέρει ο κ. Ανδρέας Ξανθός στο ONMED.
Να θυμίσουμε ακόμη ότι την αγωνία του να κλείσει σύντομα η εκκρεμότητα της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος, προκειμένου να προχωρήσουν τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας και της υγείας, είχε καταθέσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου για την Υγεία «The Future of Healthcare in Greece» Health on a wire - Balancing priorities, στις αρχές Απριλίου, τονίζοντας πως «οι Κασσάνδρες της καταστροφής του δημόσιου συστήματος υγείας θα διαψευστούν» και επαναλαμβάνοντας πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα υγειονομικά ασφαλής».
Στο ίδιο συνέδριο επίσης, ο υπουργός είχε αναφέρει ότι «μέσα στο 2017 θα κάνουμε βήματα για έναν αξιόπιστο μηχανισμό αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας που λείπει από τη χώρα μας και θα θεσπίσουμε ένα δικαιότερο σύστημα τιμολόγησης και αποζημίωσης των νέων φαρμάκων», ενώ παράλληλα, είχε επαναλάβει πως «πρέπει να αυξηθεί η διείσδυση των γενοσήμων».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τον Οργανισμό Αξιολόγησης Ιατρικής Τεχνολογίας, είχε τονίσει ότι «το μεγάλο έλλειμμα στην πολιτική υγείας μας ήταν το γεγονός ότι δεν είχαμε ένα παρόμοιο σύστημα. Γι' αυτό, θα προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα, όπως είπε. «Ήδη διαπραγματευόμαστε με τους δανειστές τα κριτήρια που θα έχει ο Οργανισμός, (HTA) που θα υπάρχουν στη θετική λίστα αποζημίωσης φαρμάκων».

ΠΗΓΗ:http://www.onmed.gr

Η γνώμη του προέδρου του ΚΕΣΥ δεν αποτελεί απόφαση του υπουργείου Υγείας...

Η γνώμη του προέδρου του ΚΕΣΥ δεν αποτελεί απόφαση του υπουργείου Υγείας...

Μπορεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστας Μάρκου να υπέπεσε πρόσφατα σε... φάουλ, και μάλιστα μέσα στη... μικρή περιοχή, αλλά ουδεμία προσωπική του γνώμη αποτελεί όχι μόνον απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αλλά ούτε καν γνωμοδότηση του Συμβουλίου.
Ο λόγος για τη δήλωση του Κώστα Μάρκου, σύμφωνα με την οποίαν οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν είναι εργαζόμενοι, αλλά εκπαιδευόμενοι, συνεπεία του οποίου θα μπορούσε να είναι - αυτό δεν το ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ - η κατάργηση της αμοιβής για το έργο το οποίο προσφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.
Μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην πράττει σωστά όταν αφήνει αναπάντητες τις σχετικές ανησυχίες, τις οποίες εκφράζουν το Κίνημα Νέων Ιατρών και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, μπορεί η σιωπή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να εκληφθεί από ορισμένους - καλοπροαίρετους, ασφαλώς - ως συνενοχή στην ενδεχόμενη κατάργηση της αμοιβής για τους ειδικευόμενους γιατρούς, αλλά δεν είναι, την ίδια στιγμή, δόκιμο μία προσωπική άποψη του προέδρου του ΚΕΣΥ να αντιμετωπίζεται είτε ως επίσημη γνωμοδότηση του ιδίου του ΚΕΣΥ είτε ακόμη - ακόμη ως επικείμενη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία γνωρίζει κάλλιστα και από πρώτο χέρι και το τιτάνιο έργο το οποίο προσφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί στο ΕΣΥ, αλλά και τι σημαίνει μία ενδεχόμενη αναστάτωση σε αυτή την κατηγορία των γιατρών του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας...

ΠΗΓΗ:http://www.ygeia360.gr

Πίθος των Δαναΐδων το Εθνικό Σύστημα Υγείας

 

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΕ «ΑΧΡΗΣΤΕΣ» ΔΑΠΑΝΕΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Λεφτά υπάρχουν;
Τουλάχιστον ένα στα πέντε ευρώ που δαπανώνται για την Υγεία αφορούν σε «άχρηστες» υπηρεσίες και παροχές, καθώς συμβάλλουν ελάχιστα ή καθόλου στη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οδηγούν ακόμη και σε αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία. Αυτό προκύπτει από νέα έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνέργειας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με τον οποίο αρκετές χώρες θα μπορούσαν να δαπανούν πολύ λιγότερα για την υγειονομική περίθαλψη χωρίς καμία επίδραση στην απόδοση του συστήματος υγείας.

Την ίδια στιγμή, ένας στους τρεις πολίτες των χωρών του ΟΟΣΑ (33%) πιστεύει ότι ο τομέας της υγείας είναι διεφθαρμένος ή πολύ διεφθαρμένος. Το ποσοστό αυτό για τη χώρα μας εκτοξεύεται στο 73%, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη. Ακολουθούν η Σλοβακία και η Ιταλία, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά κατέχουν η Δανία και η Ισπανία με περίπου 10% των πολιτών να συνδέει την υγεία με τη διαφθορά. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι δαπάνες για την Υγεία μετά από μια σύντομη «παύση» λόγω της οικονομικής κρίσης, αυξάνονται και πάλι στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ.

Πιο αναλυτικά, ο Οργανισμός συνδέει τις «άχρηστες» δαπάνες με υπηρεσίες, παροχές ή ιατρικές πρακτικές. Ενδεικτικό είναι ότι ανεπιθύμητες ενέργειες εκδηλώνουν ένας στους 10 νοσηλευόμενους. Το κόστος για την αντιμετώπισή τους αφορά στο 13% - 17% των συνολικών δαπανών κάθε νοσοκομείου, όταν το 70% των ανεπιθύμητων ενεργειών θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Mεγάλες αποκλίσεις
Ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει και μεγάλες αποκλίσεις στις δαπάνες για επεμβάσεις εξαιτίας των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων. Έτσι, οι δαπάνες μπορεί να είναι ακόμη και τριπλάσιες στις καρδιαγγειακές επεμβάσεις ή και πενταπλάσιες στις αρθροπλαστικές γόνατος ανάλογα με την περιοχή κατοικίας!

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι σχεδόν μία στις 2 συνταγές για χορήγηση αντιβιοτικών είναι περιττές ενώ εκτιμάται ότι ποσοστό 12% έως 56% των περιστατικών στα επείγοντα αφορούν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Σε Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 20% ενώ στην Ελλάδα ξεπερνά το 30%. Μεγάλη σπατάλη εντοπίζει ο ΟΟΣΑ και στην συνταγογράφηση φαρμάκων και στην αδυναμία των κυβερνήσεων να αυξήσουν τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων, η οποία κυμαίνεται στις χώρες μεταξύ 10% και 80%, με την Ελλάδα να κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις (περίπου 18%).

Μάλιστα ο ΟΟΣΑ κατηγορεί τις χώρες με χαμηλή χρήση γενοσήμων για σπατάλη υπογραμμίζοντας ότι «ορισμένα συστήματα υγείας εμφανίζουν χαμηλές επιδόσεις στη χρήση γενοσήμων αλλά παρέχουν φροντίδα χώρους που τους στοιχίζουν ακριβά, όπως είναι τα νοσοκομεία». Υπολογίζει μάλιστα ότι για πέντε χώρες της Ευρώπης η εξοικονόμηση μέσω της χρήσης των γενοσήμων και βιο-ομοειδών θα μπορούσε να φθάσει τα 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακευτικές δαπάνες αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών δαπανών Υγείας σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, «χωρίς να προσθέτουν αξία για τους ασθενείς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έρευνα. Οι περιττές συνταγές αναφέρει ο Οργανισμός αποκαλύπτονται και από τις μεγάλες ποσότητες των αχρησιμοποίητων φαρμάκων που καταλήγουν στα σκουπίδια. Ενδεικτικά ένα πρόγραμμα διαχείρισης των φαρμακευτικών αποθεμάτων στην Αυστραλία, κατέδειξε ότι στα σκουπίδια καταλήγουν φάρμακα αξίας 2 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας από τα οποία σχεδόν το 70% ήταν συνταγογραφούμενα φάρμακα. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο συλλέγονται, από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), 100-140 τόνοι ληγμένων ή εν μέρει χρησιμοποιημένων φαρμάκων, αξίας εκατ. ευρώ.

Η υπερδιάγνωση ή υπερθεραπεία είναι δύο ακόμη εστίες σπατάλης σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Όπως αναφέρει, στις περισσότερες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, διενεργούνται περιττές απεικονιστικές εξετάσεις που δεν έχουν αντίστοιχη ένδειξη όπως για παράδειγμα όταν η διάγνωση είναι «πονοκέφαλος» ή «πόνος στην πλάτη». Αντίστοιχα, χορηγούνται αντιβιοτικά για απλά κρυολογήματα ή χορηγούνται αντιψυχωσικά σε ασθενείς επειδή είναι ηλικιωμένοι! Υπερσυνταγογράφηση καταγράφεται και στα προϊόντα ειδικής διατροφής που χορηγούνται σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο και συχνά σε ασθενείς που έχουν ....άνοια.

Ειδικά για την υπερσυνταγογράφηση, ο Οργανισμός προτείνει μεγαλύτερη διαφάνεια στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των βιομηχανιών και των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα άτυπων συναλλαγών μεταξύ τους.

Ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι φαρμακευτικές βιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν τις σχέσεις τους με τους γιατρούς και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Σε ότι αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, οι χώρες του ΟΟΣΑ κατά μέσο όρο δαπανούν το 28% του συνόλου των δαπανών για την Υγεία στο τομέα αυτό. Ωστόσο ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι ένα σημαντικό μέρος των δαπανών αυτών θα μπορούσαν να αποφευχθούν . Για παράδειγμα, οι επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αυξήθηκε σε 14 από τις 19 χώρες του ΟΟΣΑ, φθάνοντας κατά μέσο όρο τις 31 επισκέψεις ανά 100 κατοίκους.

Για τον περιορισμό της σπατάλης των δαπανών, ο ΟΟΣΑ μεταξύ άλλων προτείνει στρατηγικές που να περιλαμβάνουν τις εξής δύο αρχές: οι κυβερνήσεις να «κόψουν» τις δαπάνες που δεν οδηγούν σε βελτίωση της υγείας (για παράδειγμα περιττές διαγνωστικές εξετάσεις) και να προχωρήσουν σε αντικατάσταση των ακριβών θεραπειών με φθηνότερες ισοδύναμης θεραπευτικής αξίας (πχ γενόσημα). Ειδική αναφορά κάνει στον ρόλο και την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που οδηγεί σε μείωση της νοσοκομειακής δαπάνης.

Οι «άχρηστες» δαπάνες σε αριθμούς
Περισσότερο από το 10% των δαπανών νοσοκομειακής περίθαλψης αφορά σε ιατρικά λάθη και ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που θα μπορούσαν να προληφθούν.
Ένα στα τρία μωρά στις χώρες του ΟΟΣΑ γεννήθηκαν με καισαρική τομή, ενώ σύμφωνα με τις ιατρικές ενδείξεις τα ποσοστά καισαρικής τομής δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν το 15% στο σύνολο των γεννήσεων. Σε επτά χώρες είναι πάνω από 35% και κοντά στο 15% μόνο στην Ισλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία και το Ισραήλ.
Η διείσδυση στην αγορά των γενόσημων φαρμάκων κυμαίνεται μεταξύ 10%-80% στις χώρες του ΟΟΣΑ.
Κατά μέσο όρο, διαφθορά και ιατρικά λάθη απορροφούν πάνω από 6% των συνολικών δαπανών για την υγεία και το ένα τρίτο των πολιτών του ΟΟΣΑ θεωρεί τον τομέα της υγείας διεφθαρμένο (45% σε παγκόσμιο επίπεδο).

Γενόσημα
Μόλις 18% είναι το ποσοστό χρήσης γενόσημων φαρμάκων στην Ελλάδα

Πεταμένα φάρμακα
Στην Ελλάδα κάθε χρόνο συλλέγονται, από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), 100-140 τόνοι ληγμένων ή εν μέρει χρησιμοποιημένων φαρμάκων, αξίας εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr

Πάνω από 6.000 τραπεζικές κατασχέσεις την ημέρα ζητά ο ΕΦΚΑ

Του Δημήτρη Κατσαγάνη - Capital.gr

Την άμεση αύξηση του ημερήσιου ορίου ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ανά τράπεζα τουλάχιστον στο επίπεδο των 6.000 ζητά ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης σε βάρος οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών.

Ο ΕΦΚΑ ετοιμάζει νέα "επιδρομή" σε βάρος των οφειλετών των Ταμείων, την ίδια στιγμή που η εισπραξιμότητα του ασφαλιστικού χαρατσιού στους επαγγελματίες μετά βίας ξεπερνά το 50% παρά τις δύο παρατάσεις τις οποίες έχει δώσει ο ΕΦΚΑ έως σήμερα.

Με αυτό τον τρόπο, το Υπ. Εργασίας ετοιμάζεται να "τιμωρήσει" τους επαγγελματίες οι οποίοι όχι μόνο χρωστούσαν στα Ταμεία μέχρι τέλος του 2016, αλλά και αδυνατούν να καταβάλλουν τις νέες εισφορές που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου με βάση το συνεχώς μειούμενο εισόδημα τους από τις αρχές του 2017, δημιουργώντας νέα χρέη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακαλέξης, στο έγγραφο το οποίο απέστειλε στο ΚΕΑΟ, θεωρεί πως "το συστημικό όριο αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων που ισχύει για την παραγωγική λειτουργία του κόμβου ΚΕΑΟ, θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στα 1500 ηλεκτρονικά κατασχετήρια ανά πιστωτικό ίδρυμα και ανά εργάσιμη μέρα".

Δεδομένου, σήμερα στην Ελλάδα, λειτουργούν τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα πρέπει να ανέλθουν σε τουλάχιστον 6.000 ημερησίως, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το έγγραφο του κ. Μπακαλέξη.

Ο κ. Μπακαλέξης κατέληξε στη συγκεκριμένη εντολή, δεδομένου ότι "με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των οφειλετών που καλείται να διαχειριστεί το ΚΕΑΟ, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 1.500.000", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο.

Η αύξηση αυτή των οφειλετών, τους οποίους πρέπει να διαχειριστεί το ΚΕΑΟ οφείλεται στο ότι " βάσει της Υπουργικής Απόφασης" της 30/12/2016, "από 1/1/2017 στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται από ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης (σ.σ. κατά την 30/12/2016) δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης".

Ωστόσο, στο παραπάνω έγγραφο δεν διευκρινίζεται το αν ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα "τρέξουν" και σε βάρος όσων χρωστούν έως 5.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται πως ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, είχε πρόσφατα δηλώσει από το βήμα της Βουλής πως "δεν πρόκειται" να γίνει καμία κατάσχεση από το ΚΕΑΟ για ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη εργοδοτών, αυταπασχολούμενων και αγροτών προς τα ταμεία ανέρχονται συνολικά σε 31 δις. ευρώ. Τα 17,5 δις. ευρώ αφορούν χρέη πάνω από 5.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 13,5 δις. ευρώ αφορούν χρέη έως 5.000 ευρώ. Τα χρέη έως 5.000 ευρώ ήταν τα μόνα, τα οποία είχαν "εγγραφεί" έως 29/12/2016 στο ΚΕΑΟ. Από 30/12/2016,όμως, "εγγράφηκαν" στο ΚΕΑΟ και τα χρέη έως 5.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Υγεία

Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου
Virus

Ανεβάζει τους τόνους στο χώρο της Υγείας η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση για «παράνομες» – όπως τις χαρακτηρίζει – προσλήψεις.

Τοποθετούμενος για το πολυνομοσχέδιο, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας, Β. Οικονόμου, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής απολύσεις διοικητών.

«Όσοι προσελήφθηκαν την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ θα απολυθούν. Δεν θα τους πάρουμε κληρονομιά. Κάποιοι μάλιστα πλασάρουν ότι εμείς αξιοκρατικά έχουμε διοριστεί και ότι θα μπουν και στο νέο σύστημα. Τελειώσανε αυτά. Όλοι Χ. Σας το λέω εγώ. Αν εξαρτάται από εμένα όλοι Χ θα φάνε», τόνισε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως έχουν προσληφθεί παράνομα.

Ο κος Οικονόμου ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν αναφέρεται μόνο σε διοικητές, αλλά και σε υπαλλήλους των υποστηρικτικών υπηρεσιών όπως καθαρίστριες, security, υπαλλήλους ΤΟΜΥ, κ.ο.κ., επικαλούμενος τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η προαναφερόμενη τοποθέτηση λειτούργησε ως «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξαπέλυσε άγρια επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του.

«Από το βήμα της Βουλής, δήλωσε ξεκάθαρα ότι, όχι μόνο οι σημερινοί διοικητές των νοσοκομείων, οι πρώτοι που τοποθετήθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά και καθαρίστριες και εργαζόμενοι σε υπηρεσίας φύλαξης, θα απολυθούν, από ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημείωσε, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κου Οικονόμου. Όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου, ο τελευταίος αποκάλυψε το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔας. «Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη: Ρεβανσισμός, απολύσεις εργαζομένων, άλωση του κράτους. Αυτό είναι το δίπτυχο της ΝΔ: απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός και πελατειακό κράτος».

Σύμφωνα πάντως με τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά του.

«Ουδείς μίλησε για ρεβανσισμό και ομαδικές απολύσεις στο χώρο της Υγείας, όπως θέλουν τα χαλκεία του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς εργαζόμενος που δουλεύει νόμιμα στο χώρο της Υγείας δεν θα χάσει τη δουλειά του. Εγκάλεσε, παράλληλα, το κυβερνών κόμμα για προσπάθεια δημιουργίας κομματικού κράτους, σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων και των κοινοτικών πόρων, τονίζοντας «Η ανοχή έχει και τα όριά της. Τα έχετε ξεπεράσει».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στα τηλεοπτικά παράθυρα, με τον Τομεάρχη της ΝΔας να ανταλλάσει βαριές κουβέντες με την Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1, με αφορμή τα προβλήματα στην υγεία.

«Από άλλον πλανήτη φαίνεται ότι είστε εσείς. Προσδιορίστε από πού είστε» είπε η κ. Τελιγιορίδου στον κ. Οικονόμου. «Είστε η τελευταία που μπορεί να μιλάει για μένα. Εσείς καθίστε στα αυγά σας» απάντησε ο τελευταίος σε υψηλούς τόνους

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΑΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Η εταιρία μας Εξ.Υ.Π.Π. Active Safety Ltd, αναζητά συνεργασία με Ειδικούς Ιατρούς Εργασίας ή με μη Ειδικούς Ιατρούς που τηρούν της προδιαγραφές του Ν. 3850/2015 για λογαριασμό της εταιρίας NTIONIK ABEE για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ή φαξ : 210 4822091, ή τηλ.: 2104838712.

Παρακαλούμε όπως αναρτήσετε το παρόν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.


Με εκτίμηση,
Για την Εξ.Υ.Π.Π. Active Safety

 


Ρούλα Σιαμπάνη
Account Manager
 

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

\r\n Αξιότιμοι Κύριοι,

\r\n

\r\n Η εταιρία μας Εξ.Υ.Π.Π. Active Safety Ltd, αναζητά συνεργασία με Ειδικούς Ιατρούς

\r\n

\r\n Εργασίας ή με μη Ειδικούς Ιατρούς που τηρούν της προδιαγραφές του Ν. 3850/2015 για

\r\n

\r\n λογαριασμό των εταιριών:

\r\n

\r\n • TIGER ΕΛΛΑΣ

\r\n

\r\n • ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Α.Ε.

\r\n

\r\n • ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΖΑΚΟΥ ΑΒΕΕ

\r\n

\r\n • INTRASOFT S.A.

\r\n

\r\n • ENTERSOFT A.E. και

\r\n

\r\n • NEF-NEF

\r\n

\r\n για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

\r\n

\r\n Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

\r\n

\r\n e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ή φαξ : 210 4822091, ή τηλ.: 2104838712.

\r\n

\r\n Παρακαλούμε όπως αναρτήσετε το παρόν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

\r\n

\r\n Με εκτίμηση,

\r\n

\r\n Για την Εξ.Υ.Π.Π. Active Safety

\r\n

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΣΗΣ Uncategorised