ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει νέα περιστατικά βίας σε δημόσια νοσοκομεία

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA


Νέα περιστατικά βίας σε δημόσια νοσοκομεία από ασθενείς και συνοδούς κατά του προσωπικού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Δύο νέα περιστατικά βίας σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου της Άρτας. Χρήστης ουσιών απείλησε με φωνές και προπηλακισμούς το προσωπικό του ΤΕΠ, ενώ ταυτόχρονα και συνοδός ασθενούς έσπασε τζαμαρία στον ίδιο χώρο. 'Οπως καταγγέλλουν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο της Αρτας δεν υπάρχει κανένας φύλακας, λόγω έλλειψης κονδυλίων:

"Άλλα δύο περιστατικά βίας στο Νοσοκομείο της Άρτας την προηγούμενη εβδομάδα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα Νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

"Στο Νοσοκομείο της Άρτας δεν υπηρετεί κανένας φύλακας (security) λόγω έλλειψης κονδυλίων! Την προηγούμενη βδομάδα συνέβησαν άλλα δύο περιστατικά βίας. Συγκεκριμένα χρήστης τοξικών ουσιών απειλούσε οργισμένος το προσωπικό των ΤΕΠ και ταυτόχρονα συνοδός ασθενών έσπασε την τζαμαρία της πόρτας των επειγόντων. Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό από τα θραύσματα".

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι τα μέλη της έθεσαν το θέμα της βίας στα νοσοκομεία στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ενώ τονίζουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την εξάλλειψη αυτού του σοβαρού φαινομένου:

"Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές την πλημμελή φύλαξη των Νοσοκομείων χωρίς η προηγούμενη κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Στην πρώτη συνάντησή μας με τον νέο Υπουργό Υγείας, επισημάναμε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το προσωπικό από βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών και συχνότατες είναι οι καταστροφές δημόσιας περιουσίας και οι κλοπές. Οι αιτίες είναι τα πλημμελή μέτρα φύλαξης".

Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί σε σχετική ανακοίνωσή της, όμως, και άλλες σημαντικές ελλείψεις που έχουν σημειωθεί σε Κέντρα Υγείας της Άρτας και τα οποία προκαλούν δυσλειτουργίες. Συγκεκριμένα:

ΠΟΕΔΗΝ: "Φάντασμα" το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου Άρτας

Το Κ.Υ. Βουργαρελίου που εξυπηρετεί πάνω από 15.000 κατοίκους έχει εξελιχθεί σε Κέντρο Υγείας "φάντασμα", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό με αποτέλεσμα συχνά να κινδυνεύουν ζωές και τα περαιστατικά να διακομίζονται στο νοσοκομείο 'Αρτας, το οποίο απέχει μιάμιση ώρα από την περιοχή.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ:

"Υπάρχει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός και αυτός οδοντίατρος, ο Διευθυντής του Κ.Υ. Καλύπτεται μόνο από κάποιους αγροτικούς ιατρούς. Τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Άρτα που είναι μιάμιση ώρα απόσταση με κίνδυνο της ζωής τους. Συχνά έχουν καταγραφεί περιστατικά που κινδύνεψε η ζωή τους εξαιτίας της κατάστασης του Κέντρου Υγείας".
ΠΟΕΔΗΝ: Κέντρο Υγείας Καλεντίνης - Χωρίς ασθενοφόρο - Τα περιστατικά μεταφέρονται με ... αγροτικά

Στο Κ.Υ. Καλεντίνης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπηρετούν 3 οδηγοί πληρώματα ασθενοφόρων, χωρίς όμως, να υπάρχει ασθενοφόρο:

"Το ασθενοφόρο είναι ένα παλιό με μόνιμες βλάβες. Τα έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα (αγροτικά οχήματα, ΙΧ) εάν κληθεί ασθενοφόρο από Άρτα ή Βουργαρέλι που υπάρχουν σταθμοί του ΕΚΑΒ είναι μιάμιση ώρα απόσταση. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να καλύψει το Κ.Υ. Βουργαρελίου με ιατρικό προσωπικό και το Κ.Υ. Καλεντίνης με ασθενοφόρο", καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

Ετοιμάζονται προσλήψεις σε χειρουργεία και εντατικές! Όλες οι λεπτομέρειες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στη μείωση του χρόνου αναμονής για μία χειρουργική επέμβαση στοχεύει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας! Άλλωστε πρόκειται για μία από τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ από τότε που ήταν και στην αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις άμεσα στα νοσοκομεία και ειδικά στα ευαίσθητα τμήματα όπως είναι τα χειρουργεία, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ενώ προτίθεται να λάβει μέτρα για την πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών με προσλήψεις προσωπικού. Στόχος να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για μία επέμβαση που σήμερα μπορεί να είναι και μήνες.

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα εφαρμόζονται οι λίστες χειρουργείου για σειρά προτεραιότητας, οι οποίες βέβαια καταστρατηγούνται σε καθημερινά βάση με διάφορα τρικ που εφαρμόζονται.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας των ασθενών που αντικρίζουν καθημερινά το ΕΣΥ, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα προχωρήσει σε ανακαίνιση, προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων μέσω συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. αλλά και ιδιωτικών δωρεών.

Αλλαγές στην Υγεία με εντολή πρωθυπουργού
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης επανέλαβε στους υπουργούς του- σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr– πως θα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές εξπρές που να βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές σχεδιάζει για την καθημερινότητα των ασθενών στα νοσοκομεία;»

Άλλωστε η κυβέρνηση στοχεύει να αλλάξει την εικόνα για τους πολίτες άμεσα σε όλους τους τομείς, ώστε να υπάρχει διαφορά – όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr- σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Γι αυτό και μέσα στις προτεραιότητες της είναι να βελτιωθεί ο τομέας της Υγείας.

 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι προσλήψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ώστε να μειωθεί η αναμονή για ένα κρεβάτι που σήμερα φθάνει ακόμη και τις 40 ημέρες ανάλογα την περίοδο.

Βέβαια τους επόμενους μήνες σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς της γαλάζιας παράταξης, είναι πιθανό να γίνουν και συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές όπου θα αξιοποιούνται κρεβάτια εντατικής για δωρεάν νοσηλείες των ασφαλισμένων όταν θα υπάρχει πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Έρχεται νέο κεντρικό σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζεται

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Νέο σύστημα προμηθειών για κεντρικές αγορές για όλα τα νοσοκομεία σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη υπάρχει έτοιμη ρύθμιση που είχε ετοιμασθεί πριν η ΝΔ βγει κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση προμηθειών στο ΕΣΥ με κεντρικά ελεγχόμενους διαγωνισμούς που θα φέρνουν κοινές τιμές για όλες τις νοσοκομειακές μονάδες.

Μέχρι σήμερα παρά τις όποιες εξαγγελίες, δεν έχει εφαρμοσθεί ένα κεντρικό σύστημα προμηθειών, με αποτέλεσμα σε κάθε νοσοκομείο να γίνονται παρατάσεις συμβάσεων με προμηθεύτριες εταιρείες.

 

Μάλιστα για άγνωστους λόγους, το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο ΕΣΥ που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση έμεινε στα χαρτιά. Συνέπεια όμως είναι είτε να μην αγοράζονται νέα βασικά υλικά για τα νοσοκομεία, είτε να αγοράζονται ακόμη με υψηλότερες τιμές από ότι θα έπρεπε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμούσε ότι μέσω των κεντρικών διαγωνισμών μπορεί να επιτευχθεί όφελος περίπου στο 25% σε κάθε κεντρικοποιημένη προμήθεια.

 

Κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε σχέδιο είχε παρουσιάσει πέρυσι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ξανθός- Πολάκης) για τις προμήθειες στην τρόικα: «Δείτε το σχέδιο που παρουσίασε το υπ.Υγείας στην τρόικα για ΤΟΜΥ, Νοσοκομεία, Προμήθειες!»

Η νέα κυβέρνηση από την πλευρά της σκοπεύει- λένε πηγές του HealthReport.gr– προς το τέλος του χρόνου να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιό της για τις προμήθειες δεδομένου ότι και οι δανειστές πιέζουν για εφαρμογή συστήματος κεντρικών προμηθειών στα νοσοκομεία, με στόχο να γίνεται το 30% με κεντρικές προμήθειες μέχρι τα μέσα του 2020 και το 40% έως τα μέσα του 2022.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Λήγουν οι συμβάσεις δεκάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία – Κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος, βλέπουν οι συνδικαλιστές

Δεκάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις και επικουρικοί γιατροί σε νοσοκομεία όλης της χώρας δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον τους, καθώς -όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των σωματείων τους- δεν υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης για τη μονιμοποίησή τους.


Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διαβλέπουν τον κίνδυνο κατάρρευσης της τριτοβάθμιας δημόσιας υγείας, καθώς όπως επισημαίνουν, τους επόμενους μήνες θα λήξουν οι συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου δεκάδων εργαζομένων και επικουρικών γιατρών, με αποτέλεσμα να απογυμνωθούν τα, ήδη, υποστελεχωμένα από προσωπικό νοσοκομεία.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου: 25 εργαζόμενοι με συμβάσεις θα βρεθούν στο δρόμο
Εικοσιπέντε εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο “στενάζει” από ελλείψεις προσωπικού, αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης δεν απαντά θετικά στα αιτήματά τους για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κάτω από νέο καθεστώς μόνιμης σχέσης εργασίας με το νοσοκομείο. Πρόκειται για νοσηλευτές, καθαρίστριες, μάγειρες και τραπεζοκόμους η απόλυση των οποίων, όπως λένε οι εκπρόσωποι του σωματείου τους, “θα εκθέσει σε σοβαρό κίνδυνο επιβίωσης τους ίδιους και τις οικογένειες τους και θα επιδεινώσει τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία κλινικών και των υπηρεσιών καθαριότητας και διατροφής”.

Θριάσιο νοσοκομείο: Στο απροχώρητο οι ελλείψεις νοσηλευτών και τραυματιοφορέων - Επιδείνωση της κατάστασης όταν λήξουν οι συμβάσεις
Στο Θριάσιο νοσοκομείο, στο οποίο υπάρχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις γιατρών, 77 νοσηλευτών και 45 τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί αν απολυθούν οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, όταν λήξουν οι συμβάσεις τους, αλλά και μετά την απόρριψης από όλα τα κόμματα της Βουλής, του αιτήματος των εργαζόμενων για μονιμοποίηση τους, με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Στο πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτών, βέβαια, αναμένεται να υπάρξει σημαντική ανακούφιση με τις 2.000 νέες προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ μέσα στο 2019, τις οποίες εξήγγειλε πρόσφατα το Μαξίμου. Προσλήψεις, που θα δώσουν ανάσα ανακούφισης στα δημόσια νοσοκομεία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο, δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τους επικουρικούς γιατρούς:

“Η συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, με υπολειτουργία και συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων, εντατικοποίηση για τους υγειονομικούς και αδυναμία παροχής υψηλού επιπέδου περίθαλψης στους ασθενείς. Ήδη, συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών πανελλαδικά ενώ με απόλυση κινδυνεύουν και εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, που πολλοί από αυτούς δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019”.

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: Εσκεμμένη απαξίωση της δημόσιας Υγείας με σχέδιο τη δημιουργία “αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων”
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο Θριάσιο σε σχετική ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για “σχέδιο απαξίωσης της δημόσιας υγείας”:

“Η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Προειδοποιούμε ότι θα ενταθεί η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μέσω των εκπροσώπων τους, ζηούν από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για:

να παραμείνουν οι 25 συμβασιούχοι συνάδελφοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα
να εκδοθεί προκήρυξη για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων στις δημόσιες μονάδες υγείας με μόνιμο προσωπικό.
να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου).
να ανακληθεί η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των νοσοκομείων και να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί συνάδελφοι με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

ΠΗΓΗ:https://www.iatropedia.gr/

 

Προσλήψεις από την 6η ΥΠΕ

Συντάκτης: Virus

Θέσεις για επικουρικό ιατρικό προσωπικό ορισμένου χρόνου «άνοιξε» η 6 ΥΠΕ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΘΕΣΕΩΝ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ-ΙΑΤΡΩΝ

Σύμφωνα με την Γ4α/ΓΠ οικ. 57278/2.08.2019 Υπουργική Απόφαση για το ΠΓΝ Πατρών ζητείται ιατρός ειδικότητας πνευμονολογίας( για 24 μήνες) και φυματολογίας και ένας ακόμη παθολογίας (για 36 μήνες). Στο ΓΝ Πατρών θα εργαστούν για δυο έτη ένας ακτινοδιαγνώστης , ένας γαστρεντερολόγος και ένας καρδιολόγος με εμπειρία στην Επεμβατική Καρδιολογία (Γ4α/ΓΠ29104/21.05.2019 Υπουργική Απόφαση).

Στο δε Καραμανδάνειο θα εργαστούν για δυο έτη ένας ακτινοδιαγνώστης και ένας παιδίατρος (Γ4α/Γ.Π.5780/26.3.2019 ΥΑ).

Στο ΓΝ Πρέβεζας θα προσληφθεί για τρία έτη καρδιολόγος(Γ4α/Γ.Π.26292/19.04.2019), ένας αναισθησιολόγος ( Γ4α/Γ.Π.9417/18.2.2019) και ένας ιατρός ακτινοδιαγνωστικής (Γ4α/ΓΠ οικ. 56317/30.07.2019). Την ίδια ειδικότητα καλείται να καλύψει για 24 μήνες ιατρός στο ΓΝ. Άρτας. Για το ΚΕΦΙΑΠ του ΓΝ Άρτας προβλέπεται η πρόσληψη ιατρού φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης για δυο χρόνια (Γ4α/Γ.Π.34906/3.06.2019).

Καρδιολόγο χρειάζεται το ΓΝ. Μεσσηνίας του νομού Καλαμάτας για 24 μήνες, ενώ ουρολόγο το Γ.Ν. Τρίπολης για το ίδιο διάστημα(Γ4α/ΓΠ 42663/7.06.2019). Το ίδιο νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει τα κενά του με έναν ακτινοδιαγνώστη (Γ4α/ΓΠ1959/11.2.2019).

Στο ΓΝ Μεσσηνίας του νομού Κυπαρισσίας ζητείται γενικός ιατρός για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Γ4α/ΓΠ101444/31.12.2018).

Το ΓΝ ΚΥ Φιλιατών θα προσλάβει για 36 μήνες έναν ακτινοδιαγνώστη και έναν αναισθησιολόγο (Γ4α/ΓΠ 40735/7.06.2019).

ΤΟ ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εντάξει στο προσωπικό του έναν αναισθησιολόγο, έναν ρευματολόγο και έναν παθολόγο με εξειδίκευση στη Λοιμοξιωλογία για 24 μήνες (Γ4α/ΓΠ34896/3.06.2019). Επίσης αναζητά ιατρό αναισθησιολόγο, ή καρδιολόγο ή πνευμονολόγο ή φυματιολόγο ή χειρούργο με εξειδίκευση στη ΜΕΘ για να καλύψει ανάγκες για διάστημα 36 μηνών. Για το ίδιο χρονικό διάστημα θα προσληφθεί και νεφρολόγος καθώς και αναισθησιολόγος καρδιοχειρουργικής (Γ4α/ΓΠ26288/23.04.2019 ΥΑ).

Μια θέση ψυχίατρου και μια ακόμη παθολόγου «ανοίγει» στο ΓΝ Ιωαννίνων (Γ4α/ΓΠ 40737/6.06.2019ΥΑ) καθώς και μια θέση καρδιολόγου (Γ4α/Γ.Π.11016/21.2.2019ΥΑ).

Για δυο έτη θα προσληφθεί οδοντίατρος στο ΚΥ Χαλανδρίτσας(Γ4α/ΓΠ29104/21.05.2019 Υπουργική Απόφαση).

Ένας ορθοπεδικός θα ενισχύσει τη δύναμη του ΓΝ Ηλείας του νομού Πύργου για δυο έτη (Γ4α/Γ.Π.3443/4.2.2019ΥΑ)

Το προσωπικό του ΓΝ Κεφαλληνίας θα τονώσουν για τρία έτη ένας παθολόγος, ένας χειρούργος και ένας καρδιολόγος, (Γ4α/Γ.Π.22796/5.4.2019 ΥΑ).

Στο άλλο νησί του Ιουνίου, τις ανάγκες του ΓΝ Λευκάδας θα καλύψει ένας αναισθησιολόγος για τρία έτη (Γ4α/Γ.Π.4213/25.1.2019). Στο ΓΝ Ζακύνθου θα προστεθεί στο προσωπικό ένας παιδίατρος (Γ4α/ΓΠ5774/4.2.2019 ΥΑ) για τρία έτη.

Στο ΓΝ Κέρκυρας θα καταφθάσουν ένας καρδιολόγος, ένας παιδίατρος, ένας νευρολόγος και ένας παθολόγος (Γ4α/ΓΠ3136/24.1.2019 ΥΑ).

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται μέτρα για να «χτυπηθεί» το φακελάκι στο ΕΣΥ! Όλες οι πληροφορίες

Πόλεμο στα φακελάκια των γιατρών ετοιμάζει να κηρύξει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα δημόσια νοσοκομεία ο νέος υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας αφού έγινε αποδέκτης καταγγελιών από ασθενείς ότι τους ζητήθηκε “γρηγορόσημο”, διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, πως θα ληφθούν άμεσα μέτρα για να εκριζωθεί το θλιβερό αυτό φαινόμενο από το ΕΣΥ.

 

 

Δρομολογεί λύσεις

Στο πλαίσιο αυτό η νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά άμεσες λύσεις μετά και την αύξηση των συλλήψεων τους τελευταίους μήνες γιατρών που ζήτησαν χρήματα από ασθενείς.

Οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να επιβάλλει αυστηρές διοικητικές και πειθαρχικές ποινές.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ενισχυθεί η πειθαρχική διαδικασία, ώστε να τιμωρούνται οι «φακελάκηδες» σε χρόνο εξπρές μέσω των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Υγειονομικών Περιφερεικών (ΥΠΕ) και του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των Γιατρών.

 

Παράλληλα αναμένεται να ληφθούν μέτρα για να απολύονται μια μία ώρα αρχύτερα από το ΕΣΥ, σε σύγκριση με σήμερα που μπορεί κάποιοι επίορκοι να γυρίζουν και κανονικά ανενόχλητοι στην εργασία τους στο νοσοκομείο.Ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Την ίδια στιγμή η ηγεσία του υπ. Υγείας εκφράζει την αισιοδοξία της ότι με την στήριξη και ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας, όπως προβλέπει το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το φαινόμενο θα περιοριστεί σημαντικά.

Εξάλλου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επανειλημμένως « είχε καλέσει την πολιτεία να διασφαλίσει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας για τη πλειοψηφία των ιατρών που στηρίζουν με αυταπάρνηση το ΕΣΥ».

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Οκτώ σοβαρά προβλήματα των νοσοκομείων στο υπόμνημα της ΠΟΕΔΗΝ προς τον υπουργό Υγείας

Νεοδιόριστος νοσηλευτής, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, λαμβάνει μισθό 640 ευρώ, αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET


Τα οκτώ μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας, περιλαμβάνονται σε υπόμνημα που κατέθεσε στον υπουργό Υγείας το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να συμβάλλει, μέσω της συστηματικής επικοινωνίας με το υπουργείο, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημόσιων νοσοκομείων της Χώρας.

Κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι δύο πλευρές, παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας έγγραφο (παρατίθεται πιο κάτω), στο οποίο επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το δημόσιο σύστημα Υγείας υποχρηματοδοτείται, με τις δημόσιες δαπάνες να κυμαίνονται μεταξύ 4,7% και 5,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ). Η ιδιωτική δαπάνη είναι 3,5% του ΑΕΠ, όταν το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι μόλις 1%.
Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Η κρατική χρηματοδότηση είναι 786 εκατομμύρια ευρώ και απαιτείται σημαντική αύξησή της.
Απαιτείται άμεση βελτίωση του εξοπλισμού τους, με την ΠΟΕΔΗΝ να είναι αντίθετη στην πρόθεση της Κυβέρνησης να συμπράξει με ιδιώτες στον συγκεκριμένο τομέα.
Χρειάζεται γενναία παρέμβαση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και υφίστανται πολύωρες αναμονές. Απαιτείται κάλυψη κενών θέσεων και αναβάθμιση του υπάρχοντος διαγνωστικού εξοπλισμού.
Επείγουσες παρεμβάσεις απαιτούνται και στον νοσηλευτικό τομέα, προκειμένου να μειωθούν τα ράντζα. Απαιτείται στοχευμένη ανάπτυξη νέων νοσοκομειακών κλινών σε περιοχές που δεν επαρκούν.
Αναγκαία είναι η αύξηση κρεβατιών εντατικής θεραπείας, προκειμένου να πάψει το φαινόμενο ασθενείς να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Σήμερα, λειτουργούν 420 κλίνες εντατικής και άλλες 150 είναι κλειστές, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στελέχωση

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για μεγάλα κενά στη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, με τις κενές οργανικές θέσεις να αγγίζουν τις 45.000. Το προσωπικό μειώθηκε κατά 25.000 στα δέκα χρόνια των Μνημονίων.

Οφείλονται 800.000 ρεπό και άδειες, ενώ λήγουν, το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι συμβάσεις 12.000 συμβασιούχων.

Κλινικές 40 ασθενών καλύπτονται από μία ή δύο νοσηλεύτριες, στην καλύτερη περίπτωση, σε κάθε βάρδια.

Οι ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων έχουν οδηγήσει σε απώλεια του δευεροβάθμιου χαρακτήρα 50 νοσοκομείων στην Περιφέρεια.

Ο αριθμός των 2.500 προσλήψεων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση δεν επαρκεί, καθώς συνταξιοδοτούνται ετησίως 1.500 άτομα (1.200 νοσηλευτές λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί).

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, απαιτείται προγραμματισμός περισσοτέρων προσλήψεων, που θα καλύπτουν τις συνταξιοδοτήσεις και θα αναπληρώνουν τα κενά. Επίσης, θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπαλλήλων που υπηρετούν με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Μισθοί

Η Ομοσπονδία έθεσε στον υπουργό Υγείας το θέμα με τις χαμηλές απολαβές των εργαζομένων, λέγοντας πως ο νεοδιόριστος νοσηλευτής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης λαμβάνει μισθό 640 ευρώ.

Ζητεί, ένταξη του προσωπικού των νοσοκομείων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, επισημαίνοντας πως 3.000 άτομα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (μυοσκελετικά, καρκίνο, αυτοάνοσα).

Επιπλέον Πληροφορίες

Υπόμνημα ΠΟΕΔΗΝ στον υπουργό Υγείας 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

«Για ψύλλου πήδημα» στο ΕΣΥ οι Έλληνες ασθενείς! Δείτε ποια τμήματα επισκέφθηκαν περισσότερο

HR

Στα νοσοκομεία ακόμη και για απλά προβλήματα υγείας αναγκάζονται να καταφεύγουν οι Έλληνες ασθενείς, καθώς η περιβόητη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έμεινε στα χαρτιά.

Έτσι οι ασθενείς αφού δεν μπορούν να βρουν την γιατρειά τους ούτε στις ΤΟΜΥ ούτε στα Κέντρα Υγείας αναγκάζονται να επισκέπτονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που φαντάζουν ιδανική λύση. Έστω κι αν για να κλείσει κανείς ραντεβού πρέπει να περιμένει ακόμη και μήνες.


Με βάση την τελευταία καταμέτρηση (2017) των Υγειονομικών Περιφερειών, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία όλων των Νοσοκομείων της χώρας προσήλθαν για εξέταση συνολικά 7.378.960 ασθενείς. Στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών από την άλλη βρέθηκαν για την ίδια χρονιά, 4.754.040 ασθενείς.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο στα Νοσοκομεία της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας που περιλαμβάνει όλο τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας όπου βέβαια παρατηρείται και συνωστισμός, τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία επισκέφθηκαν 1.493.340 ασθενείς που θα μπορούσαν πιθανώς να εξετασθούν και σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ή σε Κέντρα Υγείας.


Δεν είναι τυχαία η πολύμηνη αναμονή που παρατηρείται για ένα ραντεβού σε Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ορισμένων νοσοκομείων, όπου σε κάποιες ειδικότητες μπορεί να φθάνει και τους 6 μήνες ενδεχομένως και παραπάνω.

Επείγοντα Περιστατικά

 

Όσο για τα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών, κατεγράφησαν 60.000 περισσότερες επισκέψεις και εξετάσεις το 2017 σε σύγκριση με το 2016.

Όλα αυτά όμως συμβαίνουν την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία χάνουν μέρα με την ημέρα το ιατρικό τους προσωπικό. Διαβάστε ΕΔΩ τι καταγγέλλουν οι γιατροί: «Νοσοκομειακοί γιατροί: Τα δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν! Ολόκληρες κλινικές με έναν γιατρό»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας σχεδόν το 70% των ασθενών που φθάνει σε νοσοκομείο θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί και σε απλή Μονάδα. 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

ΥΥΚΑ: Παραλαβή βιβλιαρίου ειδικευόμενου ιατρού (logbook)

ΥΥΚΑ
ΠΡΟΣ Όλες τις Δ.Υ.ΠΕ
Ταχ.Δ/νση : Αριστοτέλους 17
Τηλέφωνο : 2132161520
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Ταχ. Κώδικας: 10433-Αθήνα
Θέμα: Παραλαβή βιβλιαρίου ειδικευόμενου ιατρού (logbook)

Με την παράκληση να ενημερώσουν άμεσα τα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς σας και συγκεκριμένα τα τμήματα προσωπικού των Νοσοκομείων για τα παρακάτω:

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των τμημάτων προσωπικού των Νοσοκομείων να ενημερώνουν τους ειδικευόμενους ιατρούς την ημέρα της τοποθέτησής τους και εφόσον η ειδίκευσή τους θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την αριθμ. Γ5α/ΓΠοικ.64843/29-8-2018 Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4138 Β), όπως ισχύει ,τα εξής:

α. είναι απαραίτητο να εκτυπώσουν το βιβλιάριο ειδικευόμενου ιατρού ( logbook) της ειδικότητάς τους, από την ιστοσελίδα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και

β. το βιβλιάριο αυτό ( logbook) να το προσκομίσουν στο τμήμα προσωπικού, για να υπογραφούν και σφραγιστούν όλες οι σελίδες του, από τον καθ’ύλην αρμόδιο υπάλληλο.

Στη συνέχεια ο ειδικευόμενος θα παραδώσει το βιβλιάριό του στον Δ/ντή της Κλινικής και Εκπαιδευτή του.

γ. το βιβλιάριο του ειδικευόμενου ιατρού είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή του στις εξετάσεις ειδικότητας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εσωτερική Διανομή
ΚΕ.Σ.Υ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
A. ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com 

Πιάνουν δουλειά οι Ειδικευόμενοι νοσηλευτές στο ΕΣΥ! Πότε φθάνει το πρώτο «κύμα» των προσλήψεων

HR

Ανάσα στο ΕΣΥ θα επιχειρήσει να δώσει το υπουργείο Υγείας με την πρόσληψη ειδικευομένων νοσηλευτών.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα των ελλείψεων νοσηλευτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που εκτιμώνται στις 15.000 επιταχύνονται οι διαδικασίες για να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις ειδικευομένων νοσηλευτών.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται από την νέα ηγεσία του υπ. Υγείας πως θα αλλάξει δραστικά τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ μια ενδεικτική περίπτωση: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Σύρου: Μείναμε χωρίς προσωπικό! Εξουθενωμένοι οι νοσηλευτές

Στο πλαίσιο αυτό τα νοσοκομεία της χώρας θα ενισχυθούν με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές σε ετήσια βάση, οι οποίοι θα μπορούν με την απόκτηση της ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο να προσφέρουν υπηρεσίες εκπαιδευόμενοι και παράλληλα να ανακουφίζουν το δραματικά φορτωμένο υπάρχουν προσωπικό.

Το πρώτο κύμα αναμένεται να πιάσει δουλειά το Φθινόπωρο ώστε άμεσα να ενισχυθούν τα ζωτικά τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων όπως είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κτλ

Σύμφωνα με στοιχεία κάθε χρόνο αποφοιτούν 1.000 νοσηλευτές και περισσότεροι από 8.000 είναι άνεργοι. 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com/

 

Αλλάζει ο τρόπος επιλογής και αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων! Τι έρχεται

Μαρία Γλένη

Σε αλλαγές στον τρόπο επιλογής και αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων αναμένεται να προχωρήσει ο νέος υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία από τη θέση της αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε ασκήσει έντονη κριτική στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για τη μέθοδο που ακολούθησε στον διορισμό των διοικητών των νοσοκομείων καθώς υποστήριζε ότι δεν ήταν αξιοκρατική.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός υγείας θα εισάγει μια μία νέα διαδικασία που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι με την τελευταία προκήρυξη με την οποία απαιτούνταν απλά ένα πτυχίο είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ, δρομολογήθηκε η τακτοποίηση των “δικών μας παιδιών”

 

Όσο αφορά την αξιολόγηση αυτή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δείκτες λένε πηγές του www.HealthReport.gr όπως είναι και οι χρόνοι αναμονής για τις κλινικές και τα ιατρεία των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει συνεχής μείωση των αναμονών που καταγράφονται σήμερα.

Αλλάζουν οι διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων

Όπως όλα δείχνουν τέλος Αυγούστου αναμένεται να γίνει η αλλαγή των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) που είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και θεωρούνται άκρως κομματικοί από την νυν κυβέρνηση.

 

Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει προσέγγιση στελεχών μεταξύ αυτών και πολλών που έχουν ξαναθητεύσει στο σύστημα Υγείας και θεωρούνται γνώστες του αντικειμένου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Επίσης σχεδιάζεται η ανανέωση των Διοικητών των Νοσοκομείων ακόμη και αν δεν έχει λήξει η θητεία τους οι οποίοι θα λειτουργούν όμως με ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο Διοίκησης, αφού θα τείνει στα πρότυπα των μάνατζερ ιδιωτικών κλινικών.

Άλλωστε με βάση το νόμο μπορούν να απομακρυνθούν εάν δεν εκτελέσουν το έργο που έχουν συμφωνήσει, κάτι που και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν στο παρελθόν απομακρύνοντας όσους δεν πληρούσαν τελικά τις προϋποθέσεις ή προκαλούσαν προβλήματα αντί να λύνουν.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Ξεκίνησε η καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία με εντολή Β. Κικίλια! Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας θα πρέπει οι διοικητές των 7 ΥΠΕ να έχουν ολοκληρώσει και αποστείλει στο υπ. Υγείας το ενημερωτικό σημείωμα που αφορά τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της ευθύνης τους σε προσωπικό.

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που τους δοθήκαν από τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια σύσκεψης την προηγούμενη εβδομάδα αν και τελούν υπό παραίτηση θα πρέπει άμεσα να αποτυπώσουν τον οδικό χάρτη των ελλείψεων, για να ληφθούν μέτρα. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Κικίλιας προς Διοικητές ΥΠΕ: «Προτεραιότητά σας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Εξάλλου από τις πρώτες του επισκέψεις ο νέος υπουργού Υγείας διαπίστωσε ιδίοις όμασι την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ λόγω ελλείψεων σε προσωπικό.

 

Ειδικά λόγω καλοκαιριού που οι ανάγκες εξαιτίας των τουριστών είναι αυξημένες το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας και ειδικά των νησιών.

Ενδεικτική η περίπτωση του νέου νοσοκομείου Λευκάδας που αν και εγκαινιάσθηκε πριν από ένα μήνα δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμη αφού δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες γιατρών ούτε καν αναισθησιολόγου.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και το νοσοκομείου Αμαλιάδας, με τους εργαζόμενους να προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 31 Ιουλίου, στο υπουργείο Υγείας.

 

Όπως καταγγέλλουν ανενεργή παραμένει η παθολογική κλινική, η γυναικολογική κλινική είναι σε αναστολή λειτουργίας, ενώ παρατηρούνται αθρόες μετακινήσεις γιατρών και ειδικά παθολόγων προς το νοσοκομείο του Πύργου.

Αλλά και τα νοσοκομεία των υπόλοιπων Υγειονομικών Περιφερειών όλης της χώρας φαίνεται πως υπολειτουργούν.Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, η αθρόα μετανάστευση στην αλλοδαπή (συνολικά έχουν φύγει τα τελευταία δέκα χρόνια περισσότεροι από 18.000 γιατροί) και οι σχεδόν μηδενικές προσλήψεις αποδεκάτισαν το ΕΣΥ.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών: Τι θα αλλάξει στα Νοσοκομεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε ανανέωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) προτίθεται να προχωρήσει τους επόμενους μήνες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας και να εξυπηρετούνται σε άμεσο χρόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Μάλιστα με βάση και τις οδηγίες που έχει δώσει και ο πρωθυπουργός, τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζεται να γίνουν οι πρώτες μικρές παρεμβάσεις – αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr– προκειμένου να «απεγκλωβιστούν» τα επείγοντα από την αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν αλλά και τα χρόνια προβλήματα.

 

Βέβαια η τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), θα τροποποιηθούν πλήρως με βάση πρωταρχικές μελέτες που έχουν γίνει ήδη, αφού αναμένεται να γίνουν αυτόνομα και να βρίσκονται σε διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να μεταφέρονται απευθείας οι ασθενείς με τα ασθενοφόρα.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προγραμματίζει να ορίσει ειδικές ομάδες που θα παραλαμβάνουν τους ασθενείς στα ΤΕΠ, ανεξάρτητα από τη συνολική λειτουργία των νοσοκομείων.

Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι θα πρέπει να συνδυαστεί με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που έχουν προαναγγελθεί για φέτος, δεδομένου ότι το βασικό πρόβλημα στα Επείγοντα είναι το λιγοστό προσωπικό που είναι διαθέσιμο και συνήθως μεταφέρεται και από τις κλινικές.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι αντίστοιχο σχεδιασμό για ανεξάρτητα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είχε κάνει και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά η διαδικασία μπλόκαρε στις προσλήψεις. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Με καθυστέρηση τα νέα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Γιατί μπλοκάρουν»

Προς ώρας πάντως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι οι πρώτες προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί θα έχουν ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να ξεκινήσει και η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Τριπλή παραίτηση από την 5η ΥΠΕ: Αναμένουν τους αντικαταστάτες τους οι Ν. Αντωνίου, Β. Ζαζά και Δ. Δημητριάδης

Την παραίτησή τους υπέβαλαν από την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, όσο και η αναπληρώτρια δοικήτρια Βιβή Ζαζά και ο υποδιοικητής Δημήτρης Δημητριάδης.

Ωστόσο, και οι τρεις περιμένουν τους αντικαταστάτες τους προκειμένου να τους ενημερώσουν καθώς έχουν έτοιμο τον απολογισμό τους σε αυτά τα 4 χρόνια σε ότι αφορά την διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς.

ΠΗΓΗ:https://www.onlarissa.gr

Πως θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στα δημόσια νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 

Ένα νέο σύστημα νοσηλείας στο ΕΣΥ ακόμη και για όσους διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση, θα εισαγάγει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το υπουργείο Υγείας θα συνάψει σύμβαση με ασφαλιστικές εταιρείες ώστε όποιος ασφαλισμένος επιθυμεί να νοσηλεύεται στο ΕΣΥ έναντι όμως αμοιβής που θα καταβάλει η ασφαλιστική.


Όπως είπε ο κ.Κοντοζαμάνης: «Αξιοποιούμε τους παραγωγικούς πόρους και το άξιο δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων, μέσω της σύναψης συμβολαίων για την παροχή, επ αμοιβή, υπηρεσιών στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Τα ποσά που μπορούν να προέλθουν από την ασφαλιστική αγορά θα ανέλθουν σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (ο κύκλος εργασιών της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας σύντομα θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ)».Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή

Με το νέο αυτό σύστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να δώσει και οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους καθώς όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, όσοι γιατροί ή νοσηλευτές θα απασχολούνται στα τμήματα όπου θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα αμείβονται ξεχωριστά.


Μάλιστα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε με χαρακτηριστικά: «Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται ισχυρά κίνητρα για αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας και βελτίωσης του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας».
Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο υφυπουργός Υγείας και για το σύστημα αποζημίωσης που αλλάζει: «Β.Κοντοζαμάνης: Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης με βάση την αποτελεσματικότητα! Τι δήλωσε στη Βουλή»

Πάντως το συγκεκριμένο μέτρο το είχε επιχειρήσει στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση το 2011, χωρίς ωστόσο να εφαρμοσθεί ποτέ στην πράξη. Το σχέδιο προέβλεπε ότι θα υπάρξει ένας διαχωρισμός σε πτέρυγες οι οποίες θα δημιουργούνταν και θα ανακατασκευάζονταν ακριβώς για να νοσηλεύσουν ασφαλισμένους ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, έναντι αμοιβής προς το νοσοκομείο αλλά και με έξτρα εισόδημα για τους εργαζόμενους.

Βέβαια οι πολιτικές εξελίξεις της τότε περιόδου άφησαν το σχέδιο στα χαρτιά. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

Επιστρέφεται η εισφορά αλληλεγγύης από τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς!

HR
Επιστρέφεται το κονδύλι από την εισφορά αλληλεγγύης που είχε παρακρατηθεί από τα αναδρομικά που είχαν δοθεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με απόφασή της στις 18 Ιουλίου επιστρέφει τα χρήματα που είχαν αφαιρεθεί από τους γιατρούς.

 

Η ΟΕΝΓΕ στις 26-6-19 είχε κάνει παρέμβαση προς τους αρμοδίους σχετικά με την ανάγκη επιστροφής της ήδη παρακρατηθείσας εισφοράς αλληλεγγύης στα αναδρομικά, δεδομένου πως κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στην απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών.

Τον περασμένο Μάιο είχε εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών μετά την οποία τα καταβληθέντα ποσά αναδρομικών των νοσοκομειακών γιατρών μεταφέρθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS από τον κωδικό 619 στον κωδικό 617 ως ποσά αποδοχών απαλλασσόμενα από πρόσθετη φορολόγηση και από καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης.

 

Όμως η εισφορά αλληλεγγύης σε πολλές περιπτώσεις είχε ήδη παρακρατηθεί από τις υπηρεσίες μισθοδοσίας των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) κατά την καταβολή των αναδρομικών.

Για να ρυθμιστεί το θέμα απαιτούνταν ρύθμιση για την επιστροφή στους νοσοκομειακούς γιατρούς της ήδη παρακρατηθείσας εισφοράς αλληλεγγύης είτε από τις υπηρεσίες μισθοδοσίας (με συμπληρωματική μισθολογική καταβολή των παρακρατηθέντων) ή από την ΑΑΔΕ (με συμψηφισμό κατά την φορολογική εκκαθάριση). Τελικώς στη σχετική τακτοποίηση του θέματος προχώρησε η ΑΑΔΕ.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

Ξεκίνησε η καταγραφή των ελλείψεων στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου
Την πλήρη καταγραφή των ελλείψεων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας αλλά και σε όλες τις δημόσιες Μονάδες αναμένεται να έχει σύντομα στα χέρια του ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ήδη άλλωστε τα σημειώματα για τα κενά έχουν αρχίσει να φθάνουν στο υπουργείο υγείας, ενώ και οι καταγγελίες από συνδικαλιστικά όργανα για ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες, δίνουν και παίρνουν.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγες ημέρες ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε γραπτώς από όλους του Διοικητές των Νοσοκομείων να του περιγράψουν τις ελλείψεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Τι ζήτησε ο νέος υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας από Διοικητές Νοσοκομείων, Περιφερειάρχες και Τμηματάρχες!»

Ενδεικτική η περίπτωση της Λήμνου όπου ο μοναδικός Παθολόγος είχε να πάρει ρεπό 32 ημέρες, ενώ τελικώς προκηρύχθηκαν 3 θέσεις γιατρών με διαδικασίες εξπρές ενώ μέχρι να προσληφθούν θα γίνουν συμβάσεις έργου με δύο γιατρούς.

Νέα κίνητρα
Και δεν είναι βέβαια μόνο η περίπτωση της Λήμνου. Οι περισσότερες άγονες και απομακρυσμένες περιοχές αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, γι αυτό και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελετά νέα κίνητρα ώστε να δοθούν στους γιατρούς και να στελεχώσουν τις Μονάδες Υγείας.

Όπως έγραψε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Βασίλης Κικίλιας
«Προβαίνουμε σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους».

 

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια είχαν εξασφαλισθεί από τις Περιφέρειες 400 ευρώ τα οποία δίνονταν ως ενίσχυση στους γιατρούς για να στελεχώσουν απομακρυσμένα ιατρεία, μαζί με κατοικία.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Μπλοκάρουν οι αποσπάσεις προσωπικού στα Νοσοκομεία με υπογραφή Κικίλια! Ποιοι εξαιρούνται

Μαρία Γλένη
Μπλοκάρουν οι μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και τους φορείς της Υγείας έπειτα από σχετική απόφαση του νέου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr ο νέος υπουργός Υγείας προχώρησε στην απόφαση αυτή καθώς εκτιμήθηκε ότι οι αλλαγές στις θέσεις του προσωπικού, έγιναν προεκλογικά κάτι που είναι παράνομο.

Με την απόφαση Κικίλια παγώνουν όλες οι μεταβολές του προσωπικού οι οποίες θα μελετηθούν και θα εξετασθούν εκ νέου το επόμενο διάστημα.

Ποιοι εξαιρούνται

Από την απόφαση του υπουργού Υγείας εξαιρούνται οι γιατροί που μετακινούνται για εφημερίες στα Κέντρα Υγείας λόγω καλοκαιρινής περιόδου και έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Επίσης εξαιρούνται οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού.
Παράλληλα δεν παγώνουν οι αξιολογήσεις των γιατρών αφου από την απόφαση εξαιρούνται τα συμβούλια κρίσεων και τα συμβούλια εξέλιξης των γιατρών.
Τέλος από τη διαδικασία δεν θα πληγούν τα ζευγάρια που έχουν κάνει αίτηση για συνυπηρέτηση.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

 

Αλλαγές στην επιτροπή αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων λίγο πριν την κάλπη! Όλη η απόφαση

Δήμητρα Ευθυμιάδου 9 ώρες πριν
Τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες το υπουργείο Υγείας δρομολογεί αλλαγές κάθε είδους, άγνωστο βέβαια με ποια νομιμότητα αλλά και με ποιο σκεπτικό.

Είναι ενδεικτικό ότι με ημερομηνία 3.7.2019 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος εξέδωσε απόφαση, βάση της οποία αλλάζει η επιτροπή αξιολόγησης των Διοικητών και Αναπληρωτών των Νοσοκομείων.

 

Το έγγραφο τιτλοφορείται: «Τροποποίηση (7 η ) της με αριθ. πρωτ. Α1β/Γ.Π.οικ. 85701/10-11-2015 Απόφασης, με θέμα «Τροποποίηση της Επιτροπής Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών».

Η απόφαση αναφέρει ότι αλλάζει το ένα από τα πέντε πρόσωπα που συνθέτουν την επιτροπή αξιολόγησης των Διοικητών και Αναπληρωτών των Νοσοκομείων και πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

 

«Τροποποιούμε την εν θέματι αναφερόμενη Απόφαση, σε συνέχεια του ανωτέρω (9) σχετικού εγγράφου, ως προς το σημείο 5 αυτής, με αποτέλεσμα τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών, να διαμορφώνονται ως ακολούθως:

1. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

2. ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.).

3. ΝΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

4. ΣΩΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).
5. ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ , Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω».

Ωστόσο είναι σαφές ότι πριν τις εκλογές, αξιολόγηση των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών δεν γίνεται όπως και αντίστοιχα προσλήψεις.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από λίγες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε άρον άρον να παρατείνει τις συμβάσεις τους, προκειμένου να διατηρηθούν στις θέσεις τους και μετά τις εκλογές. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά τι ατμόσφαιρα επικρατεί στους κόλπους των Διοικητών: «Διοικητές Νοσοκομείων υπ’ ατμόν! Προς αλλαγή του τρόπου επιλογής και αξιολόγησης»

Πάντως η νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευτεί εδώ καιρό ότι θα αλλάξει τον τρόπο αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων με την εισαγωγή ενιαίων κριτηρίων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Dioikites Nosokomeion

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΠΟΕΔΗΝ: «Φούρνος» τα νοσοκομεία, χωρίς κλιματισμό

«Καζάνι» θυμίζουν τα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Η έλλειψη πόρων έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν χαλασμένοι ή χωρίς συντήρηση οι κλιματισμοί στις νοσοκομειακές μονάδες ή ακόμη να μην υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν νέα κλιματισικά μηχανήματα.

Σε πολλά νοσοκομειακά ιδρύματα έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και όταν υπάρχουν υποτυπώδεις υποδομές υφίστανται δυσχέρειες αφού κάποια για παράδειγμα κλιματιστικά δαπέδου είναι «πανάρχαια, τρέχουν νερά» και ακόμη είναι « σκουριασμένα που συνεχώς χαλάνε».

Η ομοσπονδία φοβάται ότι δεν θα είναι επαρκής η ψύξη στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα που αναμένεται «επέλαση» του καύσωνα.

Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που κάνουν δωρεές κλιματιστικά όταν έρχονται οι ίδιοι αντιμέτωποι με τη ζέστη στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «έχουν κάνει δεκάδες έγγραφα προς τις Διοικήσεις από το χειμώνα επισημαίνοντας τα προβλήματα στο κλιματισμό».

Γλαφυρά περιγράφονται τα προβλήματα στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Επαρχία
Είναι ενδεικτικό ότι στο Νοσοκομείο της Ρόδου εξαιτίας του χαλασμένου κεντρικού κλιματισμού «αναβάλλονται τα χειρουργεία λόγω ζέστης».

Ομοίως η χειρουργική και η παθολογική κλινική πάσχουν από καλή ψύχη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ( Ρίου) ενώ γενικά ο κλιματισμός δεν γίνεται από κλιμαστικά σώματα.

Αντίστοιχα, στη Κώ, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι χωρίς κλιματισμό, και ιδιαίτερα αισθητό είναι το πρόβλημα οι ασθενείς που περιμένουν έξω από τα ΤΕΠ.

Λόγω παλαιότητας δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά νοσοκομείο Αιγίου, «πανάρχαια» είναι και τα κλιματιστικά δαπέδου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Με ανεμιστήρες γίνεται η ψύξη και όχι σε όλες τις κλινικές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Στο νοσοκομείο της Φλώρινας δεν έχει πραγματοποιηθεί Καμία συντήρηση στα ήδη υπάρχοντα κλιματιστικά εδώ και μια πενταετία περίπου. Είναι «σχεδόν απαγορευτική η αντικατάσταση ενός πεπαλαιωμένου και μη αποδοτικού κλιματιστικού με καινούριο» εξαιτίας της μη ύπαρξης ικανοποιητικού ποσού στους ανάλογους κωδικούς για δαπάνες συντηρήσεων και τεχνικών βελτιώσεων.

Η κατάσταση ήταν αφόρητη και στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε τέτοιο βαθμό που αναγκάστηκε το Σωματείο Εργαζομένων να δωρίσει στο Νοσοκομείο μερικές ατομικές ψυκτικές μονάδες, χωρίς βέβαια να καλυφθεί το Νοσοκομείο.

Επίσης, ανεμιστήρες φέρνουν οι ασθενείς από το σπίτι τους στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και στο Νοσοκομείο Πρεβέζης.

Στα δε περισσότερα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου «δεν υπάρχει κλιματισμός και όπου υπάρχει είναι παλιάς τεχνολογίας και χωρίς συντήρηση».

Αθήνα-Πειραιάς
Ωστόσο, δεν είναι πρόβλημα μόνο στα νοσοκομεία της επαρχίας, αλλά και στης Αθήνας και του Πειραιά.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στο Νοσοκομείο της Νίκαιας «ο κεντρικός κλιματισμός δεν καλύπτει όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου» καθώς δεν διαθέτουντα τακτικά ιατρεία, στη Γ’ Παθολογική. Προβλήματα έχουν ανακύψει στη Β’ παθολογική στην οποία λειτουργούν τα κλιματιστικά μόνο δύο θαλάμων από τους πέντε, στην ουρολογική κλινική δεν δουλεύουν κλιματιστικά σε δυο θαλάμους, στην παιδοχειρουργική δεν λειτουργούν σε δυο θαλάμους και στα χειρουργεία είναι χαλασμένο ένα κλιματιστικό.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο ΚΑΤ, αφού «ο κεντρικός κλιματισμός είναι ελλιπής και δεν καλύπτει τις ανάγκες». Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε πτέρυγες του νοσοκομείου που δεν είναι συνδεδεμένες υποφέρουν από τη ζέστη. Ακόμη, πολλά κλιματιστικά σε θαλάμους ασθενών δεν λειτουργούν, είναι παλαιά σώματα χωρίς συντήρηση.

Στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματας οι ασθενείς θα πρέπει να υπομένουν την ζέστη στους χώρους αναμονής έξω από το Ακτινολογικό εργαστήριο και τον Αξονικό Τομογράφο.

Στο Ασκληπιείο Βούλας, όπως διαμαρτύρεται η ομοσπονδία ο κεντρικός κλιματισμός παραμένει χαλασμένος από πέρυσι το Σεπτέμβρη. «Τακτικά ιατρεία, ΤΕΠ και κλινικές έχουν έντονο πρόβλημα με τη ζέστη». Προσωρινά εγκαταστάθηκαν μεταχειρισμένα κλιματιστικά, αλλά το πρόβλημα είναι έντονο και συνεχίζει να υφίσταται.

Παρ’ ότι έγινε συντήρηση των κλιματιστικών δεν μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα της ψύξης – θέρμανσης στο Νοσοκομείο.

Κλιματιστικά δαπέδου, σκουριασμένα και συχνά χαλασμένα χωρίς να αποδίδουν υπάρχουν και στο νοσοκομείο ΕΛ.Βενιζέλου.

Έντονο είναι το πρόβλημα και στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου Μεταξά, ενώ ίδια είναι οι κατάσταση στις εξωνοσοκομειακές δομές του Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειου που φιλοξενούν ψυχικά πάσχοντες (ξενώνες), οι οποίοι δεν διαθέτουν κλιματισμό.

ΠΗΓΗ:https://virus.com.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Αύγουστος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ