Σωρεία πλαστών πτυχίων στο ΕΣΥ

Share

Αποτέλεσμα εικόνας για πλαστά πτυχία

Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου
Virus

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των “μαϊμού” γιατρών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Το πλέον πρόσφατο “κρούσμα” αφορά σε γιατρό η οποία διορίστηκε στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας ως ειδικευόμενη, με απόφαση υπουργού το 2014, προκειμένου να της απονεμηθεί ο τίτλος της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας. Η εν λόγω γιατρός ανέλαβε, ωστόσο, υπηρεσία στο νοσηλευτικό ίδρυμα τον Ιανουάριο του 2018 με ετήσια σύμβαση.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», μετά από έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών που προσκόμισε η γιατρός από Ιταλικό πανεπιστήμιο «δεν βεβαιώνεται, ούτε η απονομή του πτυχίου στην Ιατρική και Χειρουργική ούτε η αναγνώριση της ικανότητας άσκησης επαγγέλματος Ιατρού Χειρουργού στην εν λόγω ιατρό». Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας που είχε υπογράψει μαζί της.

Από τις αρχές του χρόνου έχει δει το φως της δημοσιότητας άλλη μία περίπτωση, που αφορούσε σε γιατρό του οποίου ο διορισμός στο Νοσοκομείο Καβάλας ακυρώθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πτυχίο, μετά από διασταυρώσεις και επικαιροποιήσεις που έγιναν στα επιστημονικά δεδομένα του προσωπικού. Εντύπωση προκαλεί πως ο εν λόγω υπάλληλος εργαζόταν ως Επιμελητής Β’ της Παθολογικής Κλινικής ήδη από το Φεβρουάριο του 2001. Δηλαδή, παρείχε ιατρικές υπηρεσίες άνευ πτυχίου για 17 ολόκληρα χρόνια!

Εξάλλου, το φθινόπωρο του 2017 ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας είχε διαβιβάσει στον Εισαγγελέα τρεις φακέλους που αφορούσαν σε ισάριθμες περιπτώσεις πλαστών πτυχίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού, στο πλαίσιο ελέγχου που έχει ξεκινήσει για τους τίτλους σπουδών των μελών του. Όπως προέκυψε τότε, ο ένας εκ των τριών γιατρών είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ανάλογα “κρούσματα”, όμως, καταγράφονται και στο μη υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόλυση νεοπροσληφθέντα τραπεζοκόμου από το Νοσοκομείου Έβρου, στις αρχές Απριλίου, μετά από τη διαπίστωση ότι είχε καταθέσει πλαστογραφημένο απολυτήριο Γυμνασίου. Ο συμβασιούχος δεν έλαβε αποζημίωση, ενώ ο φάκελός του διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, προκειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο ποινική διαδικασία, δηλαδή να ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, της οποιασδήποτε πρόσληψης ακολουθεί αυτεπάγγελτη αναζήτηση γνησιότητας των κατατεθέντων πιστοποιητικών. Επιπλέον, σε μηνιαία βάση η διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου διενεργεί δειγματοληπτικό έλεγχο ενός αριθμού παλαιότερων υπαλλήλων, όλων των κλάδων και όλων των τίτλων σπουδών, ακόμη κι εκείνων που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. Άραγε να ακολουθούν την ίδια πρακτική όλα τα δημόσια νοσοκομεία;

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ Σωρεία πλαστών πτυχίων στο ΕΣΥ