Τι αλλαγές έρχονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες και σε διασυνδεόμενα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Share

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αλλά και στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.


Πρόκειται για το νομοσχέδιο σκούπα το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων με στόχο την αλλαγή της λειτουργίας των νοσοκομείων, των οργανογραμμάτων, των κλινικών ενώ αναμένεται να περιέχει και τις αλλαγές στις ειδικότητες, στις επιστημονικές εταιρείες αλλά και στα ιατρικά συνέδρια. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται νομοσχέδιο «σκούπα» για τα Νοσοκομεία! Τι αλλάζει»

Το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δοθεί εντός των ημερών για δημόσια διαβούλευση, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, περιλαμβάνει όμως και αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αλλά και για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία.

 

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) από 7 που είναι σήμερα γίνονται 9, καθώς διαχωρίζονται η 6η ΥΠΕ που είναι Πελοποννήσου, Ιωνίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, καθώς και η 4η ΥΠΕ που είναι της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στον συγκεκριμένο διαχωρισμό προκειμένου να είναι πιο ευέλικτες οι ΥΠΕ καθώς η 6η και η 4η περιελάμβαναν πολλές περιοχές.

 

Παράλληλα επανέρχονται τα Περιφερειακά Συμβούλια σε κάθε ΥΠΕ τα οποία όμως θα αποτελούν επιστημονικά όργανα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων όπως γιατρών, νοσηλευτών κ.λ.π. ώστε να συμβάλουν στο σχεδιασμό και στις βελτιώσεις των υγειονομικών μονάδων.

Διαχωρισμός Νοσοκομείων
Κατά τα άλλα ορισμένα ζεύγη Νοσοκομείων που σήμερα συνδιοικούνται θα χωρισθούν. Η αρχή θα γίνει με τα νοσοκομεία της Λάρισας (Πανεπιστημιακό με το Γενικό), Αλεξανδρούπολης με αυτό του Διδυμοτείχου, της Χαλκίδας με αυτό της Καρύστου.

 

Η επιλογή αυτή – σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr– έγινε σε εκείνα τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία τα οποία απείχαν χιλιομετρικά μεταξύ τους ή δεν παρουσίαζαν συνάφεια διοικητική με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Πάντως τις επόμενες ημέρες οπότε και ολόκληρο το νομοσχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα υπάρχει η δυνατότητα των παρατηρήσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς αφού θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι περίπου τα τέλη Μαΐου, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ Τι αλλαγές έρχονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες και σε διασυνδεόμενα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες