Έρχονται νέα μέτρα για μείωση αναμονής σε εξετάσεις και επισκέψεις στο ΕΣΥ! Οι εντολές και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Share

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Νέα μέτρα ώστε να μειωθούν οι αναμονές στο ΕΣΥ ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

 

Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στη ΔΕΘ για τους στόχους της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας στη μεταμνημοναική εποχή έκανε λόγο για «Μείωση των χρόνων αναμονής για την εξυπηρέτηση».
Ήδη πάντως όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, έχουν δοθεί εντολές στους Διοικητές μεγάλων νοσοκομείων της χώρας να επισπεύσουν όλες τις διαδικασίες ώστε εκείνα τα τμήματα που παρουσιάζουν μεγάλους χρόνους αναμονής ακόμη και ενός χρόνου, να μειωθούν άμεσα.

 

Από τη μείωση αυτή μάλιστα αναμένεται να κριθεί και η θέση πολλών διοικητών Νοσοκομείων αφού σχετικές προειδοποιήσεις που αφορούσαν μειώσεις στους χρόνους αναμονής είχαν δοθεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν αποκλείεται πάντως όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο που τους έχει ανατεθεί και μάλιστα τους έχει γίνει και σχετική παρατήρηση το προηγούμενο διάστημα, να δουν ακόμη και την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Από κόσκινο ξανά οι Διοικητές των Νοσοκομείων! Νέοι έλεγχοι αποτελεσματικότητας»

 

Πάντως σε πολλά νοσοκομεία της χώρας η αναμονή για μία διαγνωστική εξέταση μπορεί να διαρκεί και μήνες ενώ αντίστοιχοι χρόνοι υπάρχουν και για κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις.
Γεγονός βέβαια που μπορεί να οφείλεται και στη «ζήτηση» που παρουσιάζουν κάποια τμήματα και κάποιοι γιατροί.

Στόχος οι εξετάσεις εξπρές και στην Πρωτοβάθμια
Όμως οι δεσμεύσεις τους πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα πρέπει να ακολουθηθούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή στις ΤΟΜΥ και τον ΕΟΠΥΥ.
Η εξυπηρέτηση των ασθενών με επισκέψεις σε γιατρούς αλλά και εξετάσεις στις δημόσιες μονάδες σήμερα υστερούν σημαντικά καθώς οι περισσότερες υπολειτουργούν ή δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά.

 

Γι αυτό και τους επόμενους μήνες αναμένεται να δοθεί βαρύτητα και στον εργαστηριακό τομέα των δημοσίων Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ώστε να αλλάξει η εικόνα που σήμερα παρουσιάζουν. Άλλωστε και οι γιατροί των Μονάδων αυτών (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) έχουν επισημάνει δεκάδες φορές ότι τα εργαστήρια υπολειτουργούν και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιούλιος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ Έρχονται νέα μέτρα για μείωση αναμονής σε εξετάσεις και επισκέψεις στο ΕΣΥ! Οι εντολές και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού