Μετακινήσεις σε πολλά νοσοκομεία των νέων γιατρών που θα παίρνουν ειδικότητα! Τι προβλέπει υπ. Απόφαση

Share

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Θα μετακινούνται σε πολλά νοσοκομεία οι ειδικευόμενοι με το νέο σύστημα στις ειδικότητες

 

Αλλάζει πλήρως η εκπαίδευση των νέων γιατρών με τις αλλαγές στις ειδικότητες που προώθησε το υπουργείο Υγείας με σχετική υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα μία από τις βασικές αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν είναι η μετακίνηση των ειδικευόμενων γιατρών και σε άλλα κοντινά νοσοκομεία προκειμένου να εκπαιδευτούν.
Γεγονός που σημαίνει ότι δε θα είναι σταθεροί σε ένα νοσοκομείο αλλά θα αλλάζουν και σε μικρότερα επαρχιακά.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) καθηγητή Κώστα Μάρκου ο οποίος μίλησε στο livemedia.com, η μετακίνηση αυτή των νέων γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία ειδικά προς το τέλος της ειδικότητας τους, θα δώσει και την ευκαιρία σε μικρά επαρχιακά νοσοκομεία να αποκτήσουν για ένα διάστημα ειδικευόμενους που σήμερα δεν έχουν.

Ταυτόχρονα το rotation αυτό, όπως είπε ο κ.Μάρκου, θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν εκπαίδευση και σε εξειδικευμένους τομείς που δεν υπάρχουν στο αρχικό νοσοκομείο που ξεκίνησαν την ειδικότητά τους. Όλες τις αλλαγές αυτές πάντως τις είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ εδώ και καιρό. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ»

 

Crash test στα εκπαιδευτικά κέντρα

Στο μεταξύ όμως από crash test θα περνούν και τα εκπαιδευτικά κέντρα που θα δίνουν ειδικότητα καθώς θα αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να διαπιστωθεί εάν τα προγράμματα εκπαίδευσης που ακολουθούν είναι προς όφελος των ειδικευόμενων.
Είναι πιθανό μάλιστα αν δεν εκπαιδεύουν σωστά τους νέους γιατρούς να τους αφαιρείται η πιστοποίηση για να δίνουν ειδικότητα.

Και άλλες νέες εξειδικεύσεις

Πάντως μετά τις εξειδικεύσεις στην επείγουσα ιατρική και στη διαβητολογία, αναμένεται να δημιουργηθούν και νέες.

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ προανήγγειλε άλλες 4 με 5 νέες εξειδικεύσεις ώστε να κατορθώσει η χώρα μας να βρίσκεται κοντά στην εκπαίδευση που προσφέρεται στους νέους γιατρούς στο εξωτερικό. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ Μετακινήσεις σε πολλά νοσοκομεία των νέων γιατρών που θα παίρνουν ειδικότητα! Τι προβλέπει υπ. Απόφαση