Με διαδικασίες εξπρές τα νέα Τμήματα Επειγόντων στα νοσοκομεία! Πόσοι θα προσληφθούν

Share

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Με διαδικασίες εξπρές αναμένεται να δημιουργηθούν τα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) από το υπουργείο Υγείας στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας


Σε πλήρη αλλαγή στον τρόπο που λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας. Στόχος να διαχωρισθούν απολύτως τα περιστατικά με χρόνιες παθήσεις από τα επείγοντα ώστε να μην δημιουργούνται προσκόμματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ήδη τα νέα αυτόνομα ΤΕΠ έχουν σχεδιασθεί πλήρως δεδομένου ότι μελετώνται εδώ και καιρό. Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν προαναγγελθεί εδώ και τουλάχιστον 1,5 -2 χρόνια και μόλις τώρα «μπαίνουν μπροστά». Μάλιστα σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 520 νέες θέσεις μόνιμων γιατρών για να καλύψουν τις ανάγκες στα νέα αυτόνομα τμήματα. Ταυτόχρονα μια νέα φουρνιά γιατρών θα στελεχωσει τα ΤΕΠ τα επόμενα χρόνια αφού θα εκπαιδευτούν και ειδικευμένοι γιατροί στη νέα εξειδίκευση, αυτή της «επείγουσας ιατρικής», η οποία δημιουργήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα.

 

Τη νέα εξειδίκευση της επείγουσας ιατρικής θα μπορούν να λάβουν ειδικευμένοι γιατροί στην Παθολογία, τη Χειρουργική, την Αναισθησιολογία, την Καρδιολογία, την Πνευμονολογία-Φυματιολογία, την Ορθοπεδική, την Παιδιατρική και τη Γενική Ιατρική. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά: «Έτοιμη η νέα ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Όλες οι λεπτομέρειες»

Μέχρι τότε όμως η στελέχωση θα γίνει με τους 520 μόνιμους γιατρούς που θα προσληφθούν, καθώς σύντομα αναμένεται και η σχετική προκήρυξη.

Πως θα λειτουργούν τα νέα ΤΕΠ
Τα νέα αυτόνομα τμήματα θα διαθέτουν οργανωμένο σύστημα διαλογής (triage) στα πρότυπα του εξωτερικού, καθώς ελήφθη υπ’ όψιν το τι ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

 

Στη διαδικασία αυτή θα έχουν φυσικά προτεραιότητα τα επείγοντα περιστατικά τα οποία θα διαχωρίζονται πλήρως από τους ασθενείς που πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία για άλλες υπηρεσίες. Γι αυτό και οι χώροι θα είναι ξεχωριστοί, ενώ ήδη έχουν μελετηθεί τα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας ώστε να σχεδιαστούν οι όποιες τεχνικές αλλαγές απαιτηθούν. Διαβάστε ΕΔΩ με κάθε λεπτομέρεια: «Πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Όλες οι πληροφορίες»

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι στα νέα αυτόνομα ΤΕΠ θα τηρούνται κατά γράμμα τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα ώστε να μην γίνεται παράκαμψη κάποιων σημαντικών ιατρικών πράξεων. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιούλιος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ Με διαδικασίες εξπρές τα νέα Τμήματα Επειγόντων στα νοσοκομεία! Πόσοι θα προσληφθούν