«Καπέλο» για «καρεκλοκρέβατο» θα πληρώνουν οι συγγενείς των ασθενών στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. Γνωρίζει ο Παύλος Πολάκης;

Share

Δημόσιο νοσοκομείο της χώρας θα εισπράττει ποσοστό για τις καρέκλες που θα ενοικιάζονται από συνοδούς συγγενείς των νοσηλευομένων ασθενών! Μάλιστα, οι συγγενείς που θα αναγκάζονται να ενοικιάζουν καρέκλα θα πληρώνουν με «καπέλο» την παράτυπη παροχή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Το Healthview αποκαλύπτει σήμερα την απόφαση – σκάνδαλο, η οποία καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την αδυναμία του δημόσιου συστήματος υγείας να παρέχει πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες και αποδομεί την ρητορική της κυβέρνησης περί ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

Αλήθεια γνωρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ότι το μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ, ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, θα εισπράττει ποσοστό για τις καρέκλες που θα νοικιάζονται από συγγενείς;

Σε μια κανονική χώρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Αλλά λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, οι συγγενείς δυστυχώς υποκαθιστούν το νοσηλευτικό προσωπικό και εξαναγκάζονται να παραμένουν δίπλα στους ασθενείς 24 ώρες του 24ωρο.

Και ενώ είναι κοινό μυστικό οι ενοικιάσεις καρεκλοκρέβατων (και όχι μόνο), το νοσοκομείο επιλέγει να προχωρήσει «σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου ενοικιάσεως καθισμάτων ειδικού τύπου (chaise longue) για τα Νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου, με ελάχιστη τιμή εκκίνησης τα 5.500,00€ ευρώ μηνιαίως, για χρονική διάρκεια ενός έτους (1) με δυνατότητα παράτασης για ένα (1) επιπλέον έτος».

Σύμφωνα μάλιστα με τους όρους ενοικιάσεως των ΠΟΛΥΘΡΟΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, «η τιμή ενοικίασης της κάθε πολυθρόνας/καθίσματος ανά ημέρα δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 3,00€ (τριών ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης». Μάλιστα, «η χρέωση θα γίνεται από τον ανάδοχο στον εκάστοτε νοσηλευόμενο ασθενή σύμφωνα με την ανωτέρω τιμή για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση».

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς θα ενοικιάζουν τις πολυθρόνες με «καπέλο» αφού οι τιμοκατάλογοι που ισχύουν σήμερα είναι με 15 ευρώ την εβδομάδα ενώ με την τιμή του Ευαγγελισμού είναι 21 ευρώ την εβδομάδα!!!

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης αναφέρεται ότι «η εταιρεία υποχρεώνεται στις δέκα (10) πρώτες ημέρες εκάστου μηνός να καταβάλει το καθορισμένο από την σύμβαση μηνιαίο μίσθωμα και να λαμβάνει ισόποση απόδειξη. Καθυστέρηση καταβολής του μισθίου πέραν των δέκα (10) ημερών αποτελεί λόγο παράβασης της σύμβασης και καταγγελία αυτής».

Επιπρόσθετα, «η εταιρεία υποχρεούται να ενοικιάζει καθίσματα/πολυθρόνες εφόσον ζητηθούν από τους νοσηλευόμενους. Η μίσθωση αυτών των ειδών είναι ελεύθερη και εναπόκειται στην βούληση των νοσηλευομένων. Οποιαδήποτε ενέργεια από την εταιρεία η οποία τείνει στον εξαναγκασμό η πίεση της μίσθωσης προς τους νοσηλευόμενους απαγορεύεται αυστηρά με ποινή τη λύση της σύμβασης».

Τέλος, «απαγορεύεται η ενοικίαση πολυθρόνων στην ΚΕΘ, στην Μονάδα Εμφραγμάτων, στο Ψυχιατρικό Τμήμα, στις απομονώσεις, στην Ψυχιατρική Μονάδα της Μάρνης (Εξωτερική Μονάδα) και στις Α και ΑΒ θέσεις του Νοσοκομείου. Απαγορεύεται η ενοικίαση των ειδών σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους πλην των θαλάμων νοσηλείας. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ζητηθεί η ενοικίαση ειδών από άλλους χώρους ή Τμήματα, θα πρέπει υποχρεωτικά να προηγείται σχετικό αίτημα προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου από τον ενδιαφερόμενο και μόνο κατόπιν σχετικής έγκρισης θα είναι δυνατή η ενοικίαση».

ΠΗΓΗ:https://www.healthview.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιούλιος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ «Καπέλο» για «καρεκλοκρέβατο» θα πληρώνουν οι συγγενείς των ασθενών στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. Γνωρίζει ο Παύλος Πολάκης;