Πως θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στα δημόσια νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 

Ένα νέο σύστημα νοσηλείας στο ΕΣΥ ακόμη και για όσους διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση, θα εισαγάγει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το υπουργείο Υγείας θα συνάψει σύμβαση με ασφαλιστικές εταιρείες ώστε όποιος ασφαλισμένος επιθυμεί να νοσηλεύεται στο ΕΣΥ έναντι όμως αμοιβής που θα καταβάλει η ασφαλιστική.


Όπως είπε ο κ.Κοντοζαμάνης: «Αξιοποιούμε τους παραγωγικούς πόρους και το άξιο δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων, μέσω της σύναψης συμβολαίων για την παροχή, επ αμοιβή, υπηρεσιών στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Τα ποσά που μπορούν να προέλθουν από την ασφαλιστική αγορά θα ανέλθουν σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (ο κύκλος εργασιών της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας σύντομα θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ)».Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή

Με το νέο αυτό σύστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να δώσει και οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους καθώς όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, όσοι γιατροί ή νοσηλευτές θα απασχολούνται στα τμήματα όπου θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα αμείβονται ξεχωριστά.


Μάλιστα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε με χαρακτηριστικά: «Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται ισχυρά κίνητρα για αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας και βελτίωσης του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας».
Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο υφυπουργός Υγείας και για το σύστημα αποζημίωσης που αλλάζει: «Β.Κοντοζαμάνης: Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης με βάση την αποτελεσματικότητα! Τι δήλωσε στη Βουλή»

Πάντως το συγκεκριμένο μέτρο το είχε επιχειρήσει στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση το 2011, χωρίς ωστόσο να εφαρμοσθεί ποτέ στην πράξη. Το σχέδιο προέβλεπε ότι θα υπάρξει ένας διαχωρισμός σε πτέρυγες οι οποίες θα δημιουργούνταν και θα ανακατασκευάζονταν ακριβώς για να νοσηλεύσουν ασφαλισμένους ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, έναντι αμοιβής προς το νοσοκομείο αλλά και με έξτρα εισόδημα για τους εργαζόμενους.

Βέβαια οι πολιτικές εξελίξεις της τότε περιόδου άφησαν το σχέδιο στα χαρτιά. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ Πως θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στα δημόσια νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες