ΕΣΥ: Αρχίζουν οι συνεργασίες με τους ιδιώτες - Εξετάσεις και ΜΕΘ στο επίκεντρο

Share

Δήμητρα Ευθυμιάδου - ETHNOS

Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχουν καινούργια μηχανήματα στο ΕΣΥ από δωρεές, τα οποία δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού

Στα σκαριά είναι οι πρώτες συνεργασίες του δημοσίου τομέα υγείας με τον ιδιωτικό τομέα, αφού ήδη, όπως λένε πηγές του ethnos.gr, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει δώσει εντολή να ξεκινήσουν και επισήμως οι συνομιλίες για τη σύμπραξη των δύο πλευρών.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις

Το πρώτο βήμα θα γίνει στα νοσοκομεία με τις διαγνωστικές εξετάσεις. Η αφορμή δόθηκε με το Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργεί …όλως τυχαίως εδώ και επτά χρόνια, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να στέλνονται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διαμήνυσε ότι θα ξεκινήσει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τις απεικονιστικές εξετάσεις σε πρώτη φάση (μαγνητικές, αξονικές κ.λπ.).

Ήδη στελέχη της κυβέρνησης, λένε αξιόπιστες πηγές του ethnos.gr, έχουν ξεκινήσει τις πρώτες συνομιλίες με μεγάλους ομίλους, αλλά και με εταιρείες που διαθέτουν μεγάλα απεικονιστικά συστήματα. Ανάλογες συνομιλίες γίνονται και μέσω ΕΟΠΥΥ.

Στόχος είναι να τοποθετηθούν σύγχρονα μηχανήματα με μίσθωση στα νοσοκομεία που σήμερα παρουσιάζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση ασθενών και να λυθεί με διαδικασίες εξπρές η καθυστέρηση που παρατηρείται, έλεγαν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.

Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση για διαγνωστικές εξετάσεις εκτός νοσοκομείων, ώστε να αλλάξουν οι τιμές και να μειωθούν οι συμμετοχές των ασθενών.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως υπάρχουν μηχανήματα καινούρια στο ΕΣΥ από δωρεές, τα οποία δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κλίνες εντατικής

Προχωρημένες είναι οι συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για τη μίσθωση κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ώστε να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ όταν δεν υπάρχει κρεβάτι σε δημόσιο νοσοκομείο. Η λύση αυτή θα προκριθεί, εξηγούν στελέχη στο ethnos.gr, έως ότου προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να ανοίξουν οι κλίνες στις ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές εδώ και χρόνια.

Άλλωστε, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει δεσμευτεί ότι οι πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν θα είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, θα αξιοποιηθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που ψηφίζεται άμεσα, ώστε να ξεκινήσουν και οι εξπρές προσλήψεις προσωπικού.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com/ 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΣΥ-ΟΕΝΓΕ ΕΣΥ: Αρχίζουν οι συνεργασίες με τους ιδιώτες - Εξετάσεις και ΜΕΘ στο επίκεντρο