Τετ α τετ γιατρών των Κέντρων Υγείας με τον υπ.Υγείας για τον οικογενειακό γιατρό! Όλες οι πληροφορίες

Share

Στο τραπέζι του διαλόγου αναμένεται να καθίσουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) με τον υπουργό Υγείας τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.Η συνάντηση ζητήθηκε από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας όπως τονίζουν έγκυρες πηγές, προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος για τον οικογενειακό γιατρό. Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με απόφασή της επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να μετατρέψει υποχρεωτικά τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας (Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους) σε οικογενειακούς γιατρούς. Κάτι που ο κλάδος αρνήθηκε απαντώντας μάλιστα με προσφυγές στη δικαιοσύνη. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Αγωγές γιατρών του ΠΕΔΥ κατά υπ.Υγείας για τον «οικογενειακό γιατρό»

 Μέχρι στιγμής ο υπουργός Υγείας δεν έχει καθορίσει το ραντεβού και ο κλάδος είναι σε αναμονή.
Βέβαια φαίνεται ότι αυτή τη φορά – όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr- και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους για να υλοποιηθεί ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού

Θα τα βρουν γιατροί-υπουργός;
Τα δύο στρατόπεδα που είναι «απέναντι» τους τελευταίους μήνες τόσο κομματικά όσο και θεσμικά, φαίνεται ότι επιδιώκουν να λήξει αυτή η κόντρα.

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, αναμένεται να ζητήσουν μια επιπλέον αμοιβή από το υπουργείο Υγείας, ώστε να γίνουν και οικογενειακοί γιατροί. Επίσης θα επιδιώξουν να διαδραματίσουν το ρόλο αυτό σε συγκεκριμένο ωράριο και στη συνέχεια να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους στα Κέντρα Υγείας.

 

Παρότι είναι άγνωστο εάν θα ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα, φαίνεται ότι και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει να τα βρει με τους γιατρούς παρά την πρόσφατη κόντρα. Διαβάστε ΕΔΩ τις κατηγορίες που εξακόντισαν οι δύο πλευρές: «Υπουργός Υγείας κατά Γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν σχέση με τα σχέδια της κυβέρνησης ούτε τις αποφάσεις του κόμματος!»

Πάντως όπως υπογραμμίζουν στο HealthReport.gr καλά πληροφορημένες πηγές, και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ήταν ικανοποιημένη εάν έκλεινε το μέτωπο με τους συγκεκριμένους γιατρούς, ώστε ενόψει εκλογών να μπορεί να επιδείξει και έργο με τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

 

Άλλωστε στην περίπτωση που οι γιατροί των Κέντρων Υγείας διαδραματίσουν τελικά τον ρόλο αυτό, θα μπορεί να επικαλεσθεί επιτυχία του εγχειρήματος, σε μια περίοδο που «οικογενειακός γιατρός» και ΤΟΜΥ, έχουν καταρρεύσει πριν ακόμη ξεκινήσουν.

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΠΕΔΥ Τετ α τετ γιατρών των Κέντρων Υγείας με τον υπ.Υγείας για τον οικογενειακό γιατρό! Όλες οι πληροφορίες