Στο στόχαστρο παθολόγοι και παιδίατροι που ασκούν Διαβητολογία - Έγγραφο υπουργείου

Share

Στο στόχαστρο παθολόγοι και παιδίατροι που ασκούν Διαβητολογία - Έγγραφο υπουργείου

Μόνον όσοι τελειώσουν στο μέλλον αυτήν την εξειδίκευση θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν και να περιθάλπουν διαβητικούς ασθενείς.

Στο στόχαστρο παθολόγοι και παιδίατροι που ασκούν Διαβητολογία - Έγγραφο υπουργείου
Αντιμέτωποι μα κυρώσεις βρίσκονται παθολόγοι και παιδίατροι που ασκούν τη Διαβητολογία.

Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νόμου για τη “Σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, καθορισμός χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας”, ο νέος τίτλος της ειδικότητας είναι πλέον “Ενδοκρινολογία – Διαβήτης – Μεταβολισμός”.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, που παρατίθεται πιο κάτω, τίθεται θέμα μη νόμιμης χρήσης του τίτλου “διαβητολόγος” από γιατρούς που δεν δικαιούνται να τον φέρουν.

Σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ), κατά τον παρόντα χρόνο δεν υπάρχει ιατρός που να διαθέτει νόμιμα ειδικότητα ή εξειδίκευση με τον τίτλο ή τον όρο “διαβητολόγος”, πλην των ειδικευμένων Ενδοκρινολόγων, μετά την μετονομασία του τίτλου της ειδικότητάς τους σε “Ενδοκρινολογία - Διαβήτης – Μεταβολισμός”.

Οι γιατροί σημειώνουν πως με την εξέλιξη αυτή απειλούνται με νομικά μέτρα όλοι οι παθολόγοι και παιδίατροι που ασκούν Διαβητολογία, με την επίκληση των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων.

Η ΑΡΣΙ σημειώνει πως η εξέλιξη εκθέτει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία εμφανιζόταν να έχει διαφορετική θέση στο θέμα. Επιβαρύνει, δε, τους ενδοκρινολόγους, οι οποίοι υποχρεούνται σε τεράστιο επιπρόσθετο φόρτο εργασίας.

Ρουσφέτι
Κάνει λόγο για “ρουσφέτι” από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) σε ενδοκρινολόγους, επιδιώκοντας να αποκλείσει δύο άλλες πολύ πολυπληθέστερες ιατρικές ειδικότητες (την Παθολογία και την Παιδιατρική) από την περίθαλψη διαβητικών ασθενών.

Διαχωρίζει από την αιχμή την πλειονότητα των μαχόμενων ενδοκρινολόγων, σημειώνοντας πως “...κάθε έντιμος και μαχόμενος γιατρός, κάθε άλλο παρά θέλει να...φορτωθεί ακόμα περισσότερη δουλειά. Αυτό το επιδιώκουν μόνο οι λίγοι ιδιοτελείς που αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως πελάτες και έχουν κάθε συμφέρον”...

Η ΑΡΣΙ χαρακτηρίζει παγκόσμια πρωτοτυπία τη μετονομασία της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας από “Ενδοκρινολογία” σε “Ενδοκρινολογία – Διαβήτης – Μεταβολισμός”. Καλεί τους γιατρούς σε κινητοποιήσεις και σημειώνει πως μόνον οι παθολόγοι και οι παιδίατροι που θα έχουν τελειώσει στο μέλλον αυτήν την εξειδίκευση θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν και να περιθάλπουν διαβητικούς ασθενείς.

Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:https://www.iatronet.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΙΑΤΡ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Στο στόχαστρο παθολόγοι και παιδίατροι που ασκούν Διαβητολογία - Έγγραφο υπουργείου