Υπό εξέταση τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών γιατρών του ΕΣΥ! Τι μελετά η κυβέρνηση

Share

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Έντονοι προβληματισμοί επικρατούν στην κυβέρνηση για το εργασιακό καθεστώς των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών γιατρών του ΕΣΥ, αλλά και για τη δυνατότητά τους να διατηρούν κανονικά και νόμιμα ιδιωτικό ιατρείο τη στιγμή όμως που εργάζονται στο δημόσιο.

Οι διαμαρτυρίες προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν αρχίσει εδώ και καιρό από τους γιατρούς του ΕΣΥ και για τη διαφοροποίηση που υπάρχει στον ιατρικό κλάδο, ενώ οι ενστάσεις εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα και από τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο υπουργός Υγείας: «Οριστικό τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας!»

 

Το λουκέτο στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ άνοιξε και πάλι το θέμα για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς αλλά και για τους στρατιωτικούς που εργάζονται σε διπλό καθεστώς τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Βέβαια όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό όπου και έθεσαν το ζήτημα, ο υπουργός απέφυγε να πάρει θέση λέγοντας ότι τόσο οι πανεπιστημιακοί γιατροί όσο και οι στρατιωτικοί ανήκουν σε άλλα υπουργεία συνεπώς δεν είναι της αρμοδιότητας του.

 

Όμως όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονες πιέσεις και από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, να λάβει μία απόφαση ώστε να μην υπάρχουν γιατροί πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πάντως πριν από περίπου δύο χρόνια ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε επιχειρήσει με ειδική ρύθμιση να σταματήσει το «δίπορτο» των πανεπιστημιακών γιατρών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά πολύ γρήγορα απέσυρε τη σχετική διάταξη μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr. Δείτε ΕΔΩ τη ρύθμιση που αποσύρθηκε: «Τέλος η παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους πανεπιστημιακούς! Όλες οι λεπτομέρειες»

 

Δεν αποκλείεται πάντως το θέμα της κατάργησης των πολλαπλών εργασιακών σχέσεων των γιατρών στο ΕΣΥ, να ανοίξει και επισήμως άμεσα λόγω και των εκλογών. Εξάλλου αποτελούσε βασικό διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι πρέπει να είναι ίσοι.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΙΑΤΡ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Υπό εξέταση τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών γιατρών του ΕΣΥ! Τι μελετά η κυβέρνηση