Ανδρέας Ξανθός: Καλύπτονται κανονικά οι πολίτες που δεν θα εγγραφούν στις λίστες οικογενειακών γιατρών

Share

Ανδρέας Ξανθός: Καλύπτονται κανονικά οι πολίτες που δεν θα εγγραφούν στις λίστες οικογενειακών γιατρών

Δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία για όλους τους παθολόγους.

Ανδρέας Ξανθός: Καλύπτονται κανονικά οι πολίτες που δεν θα εγγραφούν στις λίστες οικογενειακών γιατρών
Χαλαρώνει το υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική εγγραφή των πολιτών σε οικογενειακό γιατρό έως το τέλος του έτους.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πως, όσοι δεν εγγραφούν, δεν θα έχουν το δικαίωμα παραπομπής σε προληπτικές εξετάσεις.

Η στελέχωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ωστόσο, υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις ανάγκες και το υπουργείο υποχρεώνεται να κάνει βήματα προς τα πίσω.

Σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το προεδρείο της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των πολιτών από όλους τους παθολόγους.

Παρόμοιες επισημάνσεις είχαν γίνει και από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, με την αναφορά πως κανένας γιατρός δεν χάνει το δικαίωμα να συνταγογραφεί, να εκδίδει παραπεμπτικά για εξετάσεις ή να χορηγεί υλικά ή άδειες.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, δεν θα αποκλειστούν από τη διαδικασία ούτε οι πολίτες που δεν θα έχουν εγγραφεί στις λίστες οικογενειακών γιατρών έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ως προς το θέμα της παραπομπής ασθενών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα νοσοκομεία, ο υπουργός είπε πως η διαδικασία δεν θα αφορά τους παθολόγους, συμβεβλημένους ή μη.

Δεν θα υπάρξει, επίσης, κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία για όλους τους παθολόγους.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία η δημιουργία και διαχείριση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα είναι εφικτή για όλους τους παθολόγους συμβεβλημένους ή μη.

Συμβάσεις
Σύμφωνα με ενημέρωση από τους γιατρούς, συζητήθηκε η δυνατότητα βελτίωσης των όρων των συμβάσεων των ήδη συμβεβλημένων οικογενειακών ιατρών και υπήρξε διάθεση βελτίωσης τους.

Όσον αφορά προκηρύξεις νέων θέσεων - συμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα να προκηρύσσονται θέσεις ειδικών παθολόγων ανεξάρτητα από αντίστοιχες που θα προκηρύσσονται για γενικούς ιατρούς και παιδίατρους, με κατάργηση του διαζευκτικού ή στις προκηρύξεις των θέσεων.

Ο υπουργός Υγείας δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση να συμπεριληφθούν οι παθολόγοι στη διαπραγμάτευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συλλογικές συμβάσεις ειδικών.

Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:https://www.iatronet.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΠΦΥ Ανδρέας Ξανθός: Καλύπτονται κανονικά οι πολίτες που δεν θα εγγραφούν στις λίστες οικογενειακών γιατρών