ΕΚΑΒ

Γολγοθάς η αεροδιακομιδή ασθενούς για τους γιατρούς της περιφέρειας…

elikoptero-ekav

Αν είσαι γιατρός σε κάποιο νησί του Αιγαίου και ένας ασθενής σου χρειάζεται αεροδιακομιδή, ποια είναι η πρώτη σου κίνηση; Να τηλεφωνήσεις στον αρμόδιο συντονιστή του ΕΚΑΒ; Όχι βέβαια! Η πρώτη κίνηση είναι να τηλεφωνήσεις στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αθήνας και να ρωτήσεις αν μπορούν να δεχτούν τον ασθενή σου. Κι αν βρεις κάπου να μπορούν να τον δεχτούν, τότε τηλεφωνείς στο ΕΚΑΒ! Διότι η πρώτη ερώτηση που θα δεχτείς, είναι "έχεις βρεις που θα πάει;"...
Αυτό ΔΕΝ ισχύει βέβαια για ένα θύμα τροχαίου με πολλαπλά κατάγματα ή κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αυτόν ξέρουν ότι θα τον μεταφέρουν επειγόντως σε όποιο τραυματιολογικό κέντρο εφημερεύει. Το ίδιο ισχύει και για τις εγκύους σε κίνδυνο και για τα βρέφη και παιδιά σε σοβαρή κατάσταση. Θα πάνε στο εφημερεύον δημόσιο μαιευτήριο ή σε ένα από τα δύο Παίδων αντίστοιχα.

Ισχύει όμως για έναν καρδιοπαθή που έχει ανάγκη τοποθέτησης βηματοδότη καθώς τα προϊόντα αυτά δεν υπάρχουν σε πληθώρα στα δημόσια νοσοκομεία και έχουν σχηματιστεί λίστες αναμονής. Αν λοιπόν δεν έχει εντοπίσει ο ίδιος ο θεράπων, το δημόσιο νοσοκομείο που διαθέτει τέτοια συσκευή, δεν θα εξυπηρετηθεί ο ασθενής του πολύ σύντομα... Ομοίως συμβαίνει και με έναν ασθενή που χρειάζεται επέμβαση μπάϊ -πας. Είναι ο γιατρός του που πρέπει να αναζητήσει διαθεσιμότητα σε κλινική νοσοκομείου της Αθήνας πριν καν τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ για την αεροδιακομιδή, καθώς στα εφημερεύοντα νοσοκομεία "πνίγονται" στη δουλειά.

Και αυτό, μην γελιέστε! Θέλει χρόνο! Χρόνο τον οποίο οι γιατροί στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν έχουν! Και δεν είναι άλλωστε η δουλειά τους αυτή!

Ισχύει επίσης για έναν ασθενή με νευροχειρουργικά προβλήματα για τα οποία επίσης το ΕΚΑΒ ζητεί από τον θεράποντα να το ενημερώσει που έχει κανονίσει να μεταφερθεί ο ασθενής του. Το πρόβλημα και εδώ είναι η κάλυψη των κλινών και ο φόρτος εργασίας ειδικά των χειρουργικών ειδικοτήτων, που δεν επιτρέπουν σε νοσοκομεία της Αθήνας να καλύπτουν με ευκολία και την περιφέρεια. Τι νόημα έχει να μεταφερθεί ο ασθενής σου σε ένα νοσοκομείο που στην εφημερία του έχει αρχίσει ήδη να βάζει ράντζα στους διαδρόμους και στα χειρουργεία περιμένουν 10 ή 15 ασθενείς για να αντιμετωπιστούν μέσα σε λίγες ώρες;

Ιδιαίτερα δε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο καθώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και αεροπορικών εισιτηρίων ακόμα και για συμβατική μεταφορά ασθενούς με την πολιτική αεροπορία (όταν κρίνεται ασφαλής), με αποτέλεσμα να καλείται το ΕΚΑΒ και για αυτές τις αεροδιακομιδές.

Τις πταίει
Για την κατάσταση -όπως εύκολα καταλαβαίνουμε- δεν φταίνε ούτε οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, ούτε οι συντονιστές του ΕΚΑΒ. Η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι δύσκολη, ο νησιωτικός χαρακτήρας της χώρας αποτελεί μέγα εμπόδιο, και όλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι σε έκτακτη ανάγκη με σειρά προτεραιότητας. Που η προτεραιότητα αυτή αφορά στη σοβαρότητα της κατάστασής τους και πόσο ασφαλές είναι να περιμένουν για την αεροδιακομιδή.

Αν κάποιος φταίει, αυτός είναι η ίδια η Πολιτεία που δεν έχει φροντίσει ώστε οι συνεννοήσεις αυτού του τύπου να γίνονται κεντρικά και οι ασθενείς από την περιφέρεια να αντιμετωπίζονται εντός ωρών κι όχι εντός ...ημερών. Αλλά μήπως το ίδιο δεν γίνεται και για όσους ζουν στην Αθήνα και περιμένουν επί μέρες νοσηλευόμενοι ή στο σπίτι τους για να αντιμετωπιστούν;

ΠΗΓΗ:http://www.iatropedia.gr/

 

Υπάλληλος του ΕΚΑΒ εισέπραττε μισθό χωρίς να πατάει το πόδι του στην υπηρεσία για 5 χρόνια

Υπάλληλος του ΕΚΑΒ Πέλλας κατηγορείται ότι επί πέντε χρόνια δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του, ενώ εισέπραττε κανονικά τον μισθό του, λαμβάνοντας ακόμα και αποδοχές για υπερωριακή απασχόληση! Πλέον, με εισαγγελική πρόταση ο υπάλληλος οδηγείται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευάγγελος Μπακέλας, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο κατηγορούμενος διασώστης, που διώκεται για απάτη, εισέπραξε το διάστημα 2006-2011 αποδοχές, ύψους 126.381,16 ευρώ, «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε».

Στην πρόταση, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για άμεση συνέργεια στην απάτη, τρεις προϊστάμενοί του, στα καθήκοντα των οποίων -το επίμαχο χρονικό διάστημα- περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η κατάρτιση κι ο έλεγχος της ορθής εκτέλεσης του προγράμματος εργασίας και κίνησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πέλλας.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, ο βασικός κατηγορούμενος «έπαυσε αδικαιολόγητα να προσέρχεται στην υπηρεσία, η απουσία του δε αυτή δεν ανακοινώθηκε στην κεντρική υπηρεσία και δεν αποτυπωνόταν ούτε στα προγράμματα εργασίας του ΕΚΑΒ που καταρτίστηκαν σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπέγραφαν οι συγκατηγορούμενοί του, ούτε στις αντίστοιχες μηνιαίες εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας, αλλά υποβάλλονταν μόνο τα αρχικά καταρτιζόμενα προγράμματα και όχι τα τελικώς εκτελεσθέντα».

Κατά την ίδια πρόταση, όταν παρίστατο ανάγκη, την υπηρεσία του την εκτελούσαν άλλοι συνάδελφοί του, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αριδαία Πέλλας, όπως επίσης ως υπεύθυνος λειτουργίας δύο επιχειρήσεων με λέβητες και εμπόριο βιομάζας, αποκομίζοντας από τις δραστηριότητες αυτές εισοδήματα.

Μάλιστα, με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου πέτυχε τη χορήγηση δύο τραπεζικών δανείων, το πρώτο ύψους 120.000 ευρώ και το δεύτερο ύψους 20.000 ευρώ, για την αγορά -αντίστοιχα- μίας κατοικίας και δύο αγροτεμαχίων. Ο ίδιος, απολογούμενος σε ανακριτή, απέδωσε την απουσία του σε λόγους υγείας και επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του δήλωσαν άγνοια για την απουσία του.

ΠΗΓΗ:http://www.ygeia360.gr/

 

Λάρισα. Διασώστες του ΕΚΑΒ μιλάνε για συμβάντα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ

\r\n diasostes

\r\n

\r\n Είναι οι άνθρωποι που η δουλειά τους είναι τόσο σκληρή που πρέπει να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Είναι κάτι στιγμές όμως που τα συναισθήματα σε λυγίζουν μπροστά στην εικόνα που έχεις να αντιμετωπίσεις.

\r\n

\r\n Οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Λάρισα καθημερινά παλεύουν με αυτά τα συναισθήματα προκειμένου να ανταποκριθούν σε δύσκολες καταστάσεις. Έχουν επέμβει σε χιλιάδες περιστατικά προσπαθώντας πάντα να σώσουν ανθρώπινες ζωές παίζοντας με το χρόνο. Όμως ορισμένα περιστατικά φαίνεται πως όσο ψυχρά κι αν τα δουν, θα τα «κουβαλούν» για πάντα μαζί τους καθώς τους έχουν σημαδέψει.

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n Το onlarissa.gr βρέθηκε στο σταθμό του ΕΚΑΒ στη Λάρισα και μίλησε με τους διασώστες για τα περιστατικά που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n Ο Γιώργος Σφήκας είναι από τους… παλιούς στο ΕΚΑΒ. 28 χρόνια τώρα έχει αντιμετωπίσει και έχει επέμβει ως διασώστης σε πολλά περιστατικά. Όμως δεν μπορεί να ξεχάσει ένα συγκεκριμένο περιστατικό.Τότε το κέντρο δέχθηκε ένα σήμα αδιευκρίνιστο που έλεγε πως «κάποιος άνθρωπος έχει ανάγκη». Το περιστατικό ήταν στο 303 ΠΕΒ. Το ασθενοφόρο έφυγε γρήγορα. «Ήταν τρεις την νύχτα. Όταν φτάσαμε εκεί βρήκαμε έναν άνθρωπο στη μέση του δρόμου. Περνούσαν από πάνω του οι νταλίκες και τον είχαν συνθλίψει. Είχε γίνει ένα με την άσφαλτο. Νόμιζαν ότι ήταν σκυλί! Ήταν ένας ηλικιωμένος ποδηλάτης που περνούσε από το σημείο και τον παρέσυρε μια νταλίκα», περιγράφει βουρκωμένος. Ο Γιώργος Σφήκας όπως υποστηρίζει αυτό το περιστατικό είναι που τον έχει σημαδέψει και ακόμη και μετά από 26 χρόνια στην υπηρεσία δεν το έχει ξεπεράσει.

\r\n

\r\n Τόσα χρόνια στο ΕΚΑΒ ξέρει πως όταν πάει στο περιστατικό τα συναισθήματα «κλειδώνουν», όμως μετά «θέλεις χρόνο να τα διαχειριστείς», μας λέει.

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n Ο Γιάννης Γούλας Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ περιγράφει την δική του ιστορία που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη του για πάντα. Πριν από 15 χρόνια όταν υπηρετούσε στην Αθήνα κλήθηκε να επέμβει σε ένα τροχαίο το οποίο προκλήθηκε μετά από σφοδρή, μετωπική σύγκρουση δικύκλων. «Θυμάμαι ότι ο ένας οδηγός παραβίασε το φωτεινό σηματοδότη και έτσι έγινε το κακό. Όταν πήγαμε εμείς εκεί κληθήκαμε να μαζέψουμε ανθρώπινα μέλη που είχαν διασκορπιστεί σε μεγάλη ακτίνα. Αίματα υπήρχαν παντού ακόμη σε τζαμαρίες καταστημάτων. Ήταν ένα τραγικό περιστατικό, ανατριχιαστικό», θυμάται. «Με αυτό το σκηνικό μπροστά στα μάτια σου πρέπει να μην σκεφτείς και απλώς να κάνεις τη δουλεία σου», καταλήγει ο Γιάννης Γούλας.

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n Όμως δύσκολες καταστάσεις τις οποίες πρέπει μάλιστα να διαχειριστούν, βιώνουν και όσοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι στο τηλεφωνικό κέντρο. Με το τηλέφωνο στο χέρι προσπαθούν από την μια να δώσουν κουράγιο στο άτομο που επικοινωνεί μαζί τους και από την άλλη να στείλουν το ασθενοφόρο στο σημείο όσο πιο γρήγορα γίνεται.

\r\n

\r\n Ο Γιώργος Γκουντελίτσας εργάζεται 30 χρόνια στο τηλεφωνικό κέντρο. Έχει διαχειριστεί πραγματικά χιλιάδες περιστατικά. «Είναι δύσκολο να ξέρεις ότι κάποιος άνθρωπος κινδυνεύει και από τις δικές σου ενέργειες μπορεί να σωθεί», μας λέει. Όμως τόσα χρόνια στο τηλεφωνικό κέντρο, ένα περιστατικό θυμάται ακόμη και σήμερα έντονα. Ήταν όταν κάποτε κάλεσε το κέντρο μια μητέρα σε πανικό. «Μας πήρε μια μητέρα και μας είπε πως το παιδί της λιποθύμησε και φώναζε απελπισμένη ζητώντας βοήθεια. Εκεί χρειάζεται ψυχραιμία για να πάρεις σωστά τα στοιχεία και να στείλεις βοήθεια», περιγράφει. Η ταχύτητα αλλά κυρίως η ψυχραιμία «σώζει ανθρώπινες ζωές», καταλήγει ο Γιώργος Γκουντελίτσας.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://docmed.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Σε ακινησία 12 ασθενοφόρα λόγω… πινακίδων

\r\n Σε ακινησία 12 ασθενοφόρα λόγω... πινακίδων

\r\n

\r\n Αυτογκόλ βάζει για μία ακόμη φορά η ελληνική Πολιτεία, που μοιάζει ανίκανη να αξιοποιήσει ακόμη και υποδομές που της παραχωρούνται.

\r\n

\r\n Ο λόγος για τα 9 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα που προσέφερε με 3ετή σύμβαση το Πυροσβεστικό Σώμα στις 23 Ιανουαρίου 2016, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (εδώ) και τα οποία δύο μήνες μετά, παραμένουν παρκαρισμένα στο προαύλιο της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ. Δίπλα τους, και τα δεκάδες (65-70) χαλασμένα οχήματα που δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. «Θλιβερή εικόνα» αν σκεφτεί κανείς ότι η προσφορά ήταν αποτέλεσμα επαφών για τη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

\r\n

\r\n Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ekabnews.gr, το πρόβλημα αφορά στην έκδοση πινακίδων από το Υπουργείο Μεταφορών και παρότι το εν λόγω ζήτημα έχει αναλάβει προσωπικά ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, αυτό δεν αναμένεται να λυθεί σύντομα.

\r\n

\r\n Υπενθυμίζεται ότι τα 9 οχήματα που προσφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ αποτελούν μέρος της δωρεάς 12 συνολικά ασθενοφόρων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, το 2009.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΕΚΑΒ: Τι σχεδιάζει το Υπουργείο

\r\n ΕΚΑΒ: Τι σχεδιάζει το Υπουργείο

\r\n

\r\n Αποκατάσταση της ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ που υπηρετεί σε πτητικά μέσα και εξαίρεση από τις περικοπές για μετακινήσεις θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Την ίδια ώρα, στο σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε το Σάββατο περιλαμβάνεται και το νέο μισθολόγιο που, μεταξύ άλλων, επιφυλάσσει περιορισμό του επιδόματος παραμεθορίου.
\r\n Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης στη συνάντηση με το ΔΣ του Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα από το ελληνικό Κοινοβούλιο περιέχονται διατάξεις του Υπουργείου Υγείας που ρυθμίζουν και ζητήματα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
\r\n Συγκεκριμένα θα επανέλθει η χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα, ενώ θα εξαιρεθούν από τις περικοπές οι μετακινήσεις εκτός έδρας του πάσης φύσεως προσωπικού του.
\r\n «Από τη ρύθμιση του ν.4336/2015 εξαιρείται, για το έτος 2016, η χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής στους διασώστες και στα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ», συμπληρώνει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στην οποία λόγος γίνεται για ρύθμιση, στις διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου, της ασφάλισης του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. και την εξαίρεση από τις ρυθμίσεις του ν.4336/2015 των παροχών παροχές που αφορούν την ασφάλιση του προσωπικού του ΕΚΑΒ.

\r\n

\r\n Εν τω μεταξύ, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την Τρίτη περιλαμβάνονται και οι νέες διατάξεις για το νέο μισθολόγιο, βάσει του οποίου αποσυνδέεται ο μισθός από το βαθμό. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, με τις νέες ρυθμίσεις διατηρούνται οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης για το Κέντρο, ενώ περιορίζεται το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών.
\r\n Συγκεκριμένα, οι ώρες για απογευματινή υπερωριακή εργασία για τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ υπολογίζονται έως τις 200 ανά υπάλληλο και ανά εξάμηνο, ενώ διατηρείται και το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

\r\n

\r\n Ωστόσο, το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών, που ανέρχεται στα 100 ευρώ θα χορηγείται πλέον μόνο σε Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και για απόσταση έως 20 χλμ από τα σύνορα για τους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας.

\r\n

\r\n Πάντως, στη συνάντηση της Παρασκευής ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε ότι η πολιτική ηγεσία έχει ήδη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων.
\r\n «Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το θέμα της αποζημίωσης υπερωριών- εξαιρεσίμων- νυχτερινών, έχει ήδη ρυθμιστεί με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας στην παράγραφο 7 του άρθρου 34 του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α’) στην οποία αναφέρεται ότι τα έσοδα που καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ διατίθενται συμπληρωματικά για την αποζημίωση εφημεριών, υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας».

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Αλλαγή φρουράς στο ΕΚΑΒ! Δείτε το προφίλ του νέου προέδρου

\r\n Αλλαγή φρουράς στο ΕΚΑΒ! Δείτε το προφίλ του νέου προέδρου

\r\n

\r\n Νέο πρόεδρο απέκτησε το ΕΚΑΒ μετά την αποδοχή παραίτησης του Νίκου Παπαευσταθίου από τον υπουργό Υγείας.

\r\n

\r\n Ο νέος πρόεδρος είναι γνώστης του ΕΚΑΒ καθότι στέλεχος του φορέα από τη Θεσσαλονίκη.
\r\n Με Υπουργική Απόφαση ορίσθηκε επικεφαλής του ΕΚΑΒ ο Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, που θα είναι Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

\r\n

\r\n Ο Κ. Καρακατσιανόπουλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Καβάλας και του Τμήματος Προγραμματιστών τού Thessaloniki Institute of Technology. Εργάζεται ως υπεύθυνος του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, διδάσκει στο ΙΕΚ και είναι Αξιολογητής Ιδιωτικών Κ.Τ.Ε.Ο. του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης.

\r\n

\r\n Όπως τονίζεται από το υπουργείο Υγείας, ο Κ. Καρακατσιανόπουλος αποτελεί ιδανική επιλογή για τη θέση του προέδρου του ΔΣ, καθώς γνωρίζει όσο λίγοι τον Οργανισμό, τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητές του.

\r\n

\r\n «Το όραμα και τα σχέδιά του για την αναγκαία αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ είναι σε απόλυτη συμφωνία με το στόχο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για άμεση αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ που ως γνωστόν είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στη χώρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά από το υπουργείο Υγείας.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Νέος πρόεδρος ΕΚΑΒ. Δέν γνωρίζω τον άνθρωπο..

\r\n

\r\n

\r\n Δέν γνωρίζω τον άνθρωπο.. και φυσικά δεν θέλω να τον αδικήσω.

\r\n

\r\n Αλλά, μου έκανε εξαιρετική εντύπωση, ότι επελέγη ένας απόφοιτος των ΤΕΙ Καβάλας και Θεσσαλονίκης, για να διοικήσει ένα Πανελλήνιο Οργανισμό, του μεγέθους και της κρισιμότητας του ΕΚΑΒ.

\r\n

\r\n Ο νέος Πρόεδρος θα έχει υπό τις διαταγές του, ως Αντιπροέδρους, έναν Πύραρχο (Συνταγματάρχη)-Καρδιολόγο κι ένα κάτοχο πτυχίου Management-Marketing και ως Μέλη Δ.Σ., μεταξύ άλλων, ένα Προίστάμενο ΠΕ του Υπουργείου Υγείας, ένα γνωστό Αγγειοχειρουργό-εκπρόσωπο του ΠΙΣ, μία Διευθύντρια Αναισθησιολόγο-Εντατικολόγο ΕΣΥ-εκπρόσωπο των Ιατρών ΕΚΑΒ κλπ.

\r\n

\r\n Ο κ. Κ. Γ. Καρακατσιανόπουλος, ως Πρόεδρος, θα είναι πλέον Προϊστάμενος, των μέχρι σήμερα Προϊσταμένων του στο ΕΚΑΒ, Διευθυντών και Τμηματαρχών,και λοιπών στελεχών, Διδακτόρων, MSc, Πανεπιστημιακών πτυχιούχων. οι οποίοι θα ξαναγίνουν Προϊστάμενοι του, μόλις λήξει η δοτή προεδρική θητεία του… Από διοικητικής πλευράς βέβαια, κάτι δεν πάει καλά…

\r\n

\r\n Από επιστημονική περιέργεια τώρα, ασχολήθηκα λίγο, να δω τι εξαιρετικό έχει να επιδείξει ο νέος Πρόεδρος, και διαπίστωσα με απογοήτευση, ότι δεν έχει διοικήσει στη ζωή του, ούτε Τμήμα. Ήταν όμως τακτικό μέλος της Επιτροπής Παραλαβής Υγρών Καυσίμων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Ήταν επίσης Αντιπρόσωπος, στο τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ. Αυτά.

\r\n

\r\n Α, ναι… Αν δεν πρόκειται για σατανική σύμπτωση συνωνυμίας, ο νέος Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου Καρακατσιανόπουλος ήταν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ατύχησε όμως καθότι, μεταξύ των 32 συνυποψηφίων του στο ίδιο ψηφοδέλτιο, κατετάγη τελευταίος, λαμβάνοντας συνολικά 22 σταυρούς…

\r\n

\r\n Παρ΄ ότι έχω τη φρικτή υποψία ότι ο κ. Κ.Γ.Κ. θα είναι διακοσμητικός Πρόεδρος (και κάποιος άλλος θα διοικεί πραγματικά), του εύχομαι -κυρίως προς όφελος του ΕΚΑΒ- Καλήν Επιτυχία

\r\n

\r\n Γιώργος Στάθης 

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n  

\r\n

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΚΑΒ