Αντίστροφη μέτρηση για την Κλινική Επείγουσας Ιατρικής

Share

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Με την εκλογή επίκουρου καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας άρχισε χθες η αντίστροφη μέτρηση για την οργάνωση και λειτουργία της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, την πρώτη κλινική Επείγουσας Ιατρικής που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα.

Το εκλεκτορικό σώμα της Ιατρικής Σχολής, υπό την προεδρία του καθηγητή κ. Αθαν. Γιαννούκα, συνεδρίασε χθες το πρωί και μεταξύ 7 ενδιαφερομένων επέλεξε στη θέση του επίκουρου καθηγητή τον καταγόμενο από την Αρκαδία πνευμονολόγο-εντατικολόγο Ιωάννη Πανταζόπουλο που υπηρετεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης και διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος επίκουρος καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής κ. Αθαν. Γιαννούκα επισκέφθηκε τον πρόεδρο των δύο νοσοκομείων της Λάρισας κ. Παν. Νάνο, με τον οποίο είχε ολιγόωρη συνάντηση για τη λειτουργία της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που προβλέπεται μετά την αναμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του.

Βάση για τη λειτουργία της νέας κλινικής αποτελεί το σημερινό Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο θα ενισχυθεί με τους νέους εξειδικευμένους γιατρούς που θα προσληφθούν στις αρχές του επόμενου χρόνου από τη διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη –στη Λάρισα αναμένεται να προσληφθούν 16 ειδικοί γιατροί, από 8 για κάθε ένα από τα δύο νοσοκομεία.

Στη χθεσινή συνάντηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό της λειτουργίας της νέας κλινικής και της ομαλής ενσωμάτωσης προσωπικού και διαδικασιών, χωρίς ωστόσο να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε χρονοδιάγραμμα έναρξης της λειτουργίας καθώς πρέπει να διευθετηθεί σειρά χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών τόσο για την κλινική όσο και για τη μετακίνηση του επίκουρου καθηγητή από το Ηράκλειο της Κρήτης στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Αθαν. Γιαννούκας πάντως δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εκλογή ενός ακόμα μέλους ΔΕΠ στη Σχολή σημειώνοντας ότι πρόκειται για ενίσχυση που έχει ανάγκη τόσο η Ιατρική Σχολή όσο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από μια περίοδο συνεχούς μείωσης του αριθμού των μελών ΔΕΠ με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για το εκπαιδευτικό έργο αλλά και για την παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.

Επιπρόσθετα ανέδειξε την αξία που θα προσθέσει η Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, την πρώτη κλινική του είδους που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα –στην ίδια κατεύθυνση λειτουργούν τα Επείγοντα Περιστατικά στο Ηράκλειο αλλά ως τμήμα και όχι ως κλινική- για να συμπληρώσει ότι με την έναρξη της λειτουργίας της θα δοθεί και η δυνατότητα μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης όσων γιατρών το επιθυμούν στην επείγουσα ιατρική.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε προχθές η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης και κατάταξης των γιατρών για τις προσλήψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών της 5ης ΥΠΕ.

Είναι το πρώτο Συμβούλιο Κρίσεων που κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις κρίσεις και τις ενστάσεις για 65 γιατρούς -από τους 86 που είχαν αρχικά υποβάλει αίτηση- στη διεκδίκηση των 54 θέσεων, που προκηρύχθηκαν για κάλυψη στα νοσηλευτικά ιδρύματα της 5ης ΥΠΕ και να είναι έτοιμο να συντάξει τον τελικό πίνακα κατάταξης με τους διοριστέους, με τα στελέχη του Συμβουλίου κρίσεων να αποφεύγουν οποιαδήποτε εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο των προσλήψεων. Σημείωναν όμως ότι το Συμβούλιο στοχεύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν τρέξει όλες οι διαδικασίες για τον διορισμό.

Του Δημ. Κατσανάκη

ΠΗΓΗ:https://www.eleftheria.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΠΓΝΛ-ΓΝΛ Αντίστροφη μέτρηση για την Κλινική Επείγουσας Ιατρικής