Σε τροχιά μεταρρύθμισης ο Ε.Σ.Σ.

Share

Αποτέλεσμα εικόνας για ερυθροσ σταυροσ

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού ενημερώνει για την προσπάθεια εναρμόνισης και δραστηριοποίησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα πρότυπα της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Σύσσωμο το ΚΔΣ του Ε.Ε.Σ. εργάζεται και μελετά το ισχύον πλέγμα κανόνων που πρέπει να συνταχθούν στον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό και εθελοντικό Οργανισμό της χώρας μας» σημειώνει ο κ. Αυγερινού.

Παρωχημένοι κανόνες

Στο στόχαστρο έχουν μπει αναχρονιστικοί και απαρχαιωμένοι τρόποι και κανόνες λειτουργίας που αφορούν τα τρία εθελοντικά σώματα του Ε.Ε.Σ..

«Τρία διαφορετικά σώματα εθελοντών, με τρεις διαφορετικούς κανονισμούς και τρεις διαφορετικές ενδυματολογικές παρουσίες, συνθέτουν ένα μοντέλο διοίκησης που αναδεικνύει ένα ανομοιογενές περιβάλλον εθελοντισμού χωρίς ίχνος εύρυθμης λειτουργίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Απλοποίηση των διαδικασιών επιτάσσει η κατάσταση, όπως προκύπτει κι από την διαδικασία της εκπαίδευσης των εθελοντών που αντιμετωπίζουν την σύγχυση αρμοδιοτήτων-ενεργειών μελετώντας διαφορετική ύλη και διαφορετικά βιβλία για το ίδιο αντικείμενο.

Ωστόσο, στη σωστή κατεύθυνση βρίσκεται η προσπάθεια καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι αναχρονιστικές και παγιωμένες εδώ και χρόνια καταστάσεις διαταράσσουν την ομαλή δράση των εθελοντών και την ομαλή λειτουργία ολόκληρου του Οργανισμού.

«Ευτυχώς, υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις εξαρτημένων συμπεριφορών που πλέον έχουν καταστεί αναποτελεσματικές και ζημιογόνες» σχολιάζει ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ..

Για σύγκρουση με «πλείστα συμφέροντα και σε βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες» κάνει λόγο ο κ.Αυγερινού.

Κάλεσμα συνεργασίας απηύθυνε ο κ.Αυγερινού «για τη δημιουργία ενός νέου, ανανεωμένου, αλληλέγγυου, σύγχρονου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Μεταρρύθμιση

Είναι αναγκαία η διοικητική και η λειτουργική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον κ.Αυγερινού για να επανέλθει ο Ε.Σ.Σ. στην πρόοδο, να βελτιώσει τις παρεχόμενες ανθρωπιστικές του υπηρεσίες και να ενισχύσει την δημιουργία ενός συστήματος διαφάνειας, εποπτείας και ελέγχου που θα τον οδηγήσει σε ένα υγιές μέλλον.

Ήδη οι μελέτες έχουν να εστιάσει στην δημιουργία διαδικασιών για την ενότητα και ενοποίηση των εθελοντικών σωμάτων του Ε.Ε.Σ., καθώς και στην απλοποίηση του μηχανισμού, προφέροντας μία ενιαία, πολύπλευρη και πολυποίκιλη εκπαίδευση (εθελοντών και πολιτών), διατηρώντας όμως τις αρχικές δομές και δράσεις των τομέων.

Στόχος είναι ένας επιχειρησιακός συντονισμός με παράλληλη μέριμνα σχεδιασμού δράσεων αναβάθμισης της επιχειρησιακής λειτουργίας των αρμόδιων τομέων, με απώτερο στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του οργανισμού, καθώς και την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σε τροχιά μεταρρύθμισης ο Ε.Σ.Σ.