Ερωτήματα για την τακτική διαχείρισης του "προσφυγικού"

Share

\r\n Ερωτήματα για την τακτική διαχείρισης του "προσφυγικού"

\r\n

\r\n "Δυσνόητη" κρίνεται σε διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, η χθεσινή …εμπειρία διαχείρισης από την ελληνική πλευρά, του νέου κύκλου εντάσεων στο προσφυγικό πρόβλημα ενόψει της κρίσιμης έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου με την παρουσία της Τουρκίας.
\r\n Η δυσκολία κατανόησης της ελληνικής τακτικής προκύπτει, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, από το γεγονός ότι στο χθεσινό Συμβούλιο Υπ. Εσωτερικών που παραβρέθηκε ο κ.Μουζάλας για πρώτη φορά η πλειονότητα των χωρών μελών και όχι μόνο η Γερμανία, φάνηκε – από τις αντιδράσεις στο Συμβούλιο – να "κερδίζονται" από την ψύχραιμη και πολύ καλά θεμελιωμένη παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού. Οι Υπουργοί όλων των μεγάλων χωρών αλλά και η συντριπτική πλειονότητα των παρισταμένων τάχθηκε υπέρ της στάσης της Αθήνας και κατά της ενέργειας της Αυστρίας η οποία μία ημέρα ενωρίτερα είχε προχωρήσει στην παρα-σύνοδο με τις χώρες της Βαλκανικής που βρίσκονται στη διαδρομή των προσφύγων.
\r\n Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε ήταν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του capital.gr, ανεπίσημα σχόλια υπουργών ορισμένων χωρών ότι ορισμένοι αυστριακοί υπουργοί μεταφέρουν στην Ε.Ε. και ειδικά στο προσφυγικό ζήτημα, την εγχώρια ενδοκυβερνητική και εσωκομματική τους ένταση που έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί την σταθερότητα της συμμαχικής τους κυβέρνησης…
\r\n Χαρακτήρισαν δε σε κατ’ ιδίαν σχόλια την στάση της Αυστρίας ως "μονομερή ενέργεια" η οποία υπονομεύει την προσπάθεια να εξευρεθεί έγκαιρα απάντηση στο προσφυγικό πρόβλημα σε επίπεδο Ε.Ε.
\r\n Η χθεσινή συνάντηση του Συμβουλίου χωρίς να αλλάξει κάτι σε ουσιαστικό επίπεδο, εν τούτοις κατά γενική ομολογία "βελτίωσε το κλίμα έναντι της Αθήνας ενόψει της κρίσιμης έκτακτης Συνόδου της 7ης Μαρτίου…". Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η Αθήνα αντί να στοχεύσει στο να διευρύνει αυτή την στήριξη, προχώρησε σε ανάκληση της πρέσβειρας της Ελλάδας από την Βιέννη. Αυτή η "τακτική" του να κινείται η κυβέρνηση ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις χαρακτηρίσθηκε ως "δυσνόητη…".
\r\n Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε η ελληνική πλευρά τείνει να υπερ-χρησιμοποιεί ένα διπλωματικό μέσο όπως είναι η ανάκληση του πρέσβη, μία κίνηση που συνήθως όταν χρησιμοποιείται έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και αποτελεί τελική προειδοποίηση για πολύ σοβαρότερες ενέργειες…
\r\n Στο πλαίσιο αυτό η διπλωματική κίνηση της Αθήνας να ανακαλέσει την Ελληνίδα πρέσβη από την Βιένη αξιολογείται σαν ένδειξη σπασμωδικότητας σε μία συγκυριακά θετική εξέλιξη όπως αυτή στο χθεσινό Συμβούλιο ΥΠΕΣ.
\r\n Όπως ανέφερε στο capital.gr κοινοτικός αξιωματούχος η τακτική αυτή δείχνει την Αθήνα να πάσχει από το ίδιο πρόβλημα που πάσχει και η αυστριακή κυβέρνηση, ήτοι τις διαφορετικές και μη συγχρονισμένες κινήσεις και στάσεις των μελών της…
\r\n   

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ερωτήματα για την τακτική διαχείρισης του "προσφυγικού"