ΕΚΕΠΥ

Αυτοψία και πάλι στους προσφυγικούς καταυλισμούς από το ΕΚΕΠΥ & επιδημιολογική επιτήρηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ

\r\n Αυτοψία και πάλι στους προσφυγικούς καταυλισμούς από το ΕΚΕΠΥ & επιδημιολογική επιτήρηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ

\r\n

\r\n Νέα περιοδεία και αυτοψία στα κέντρα φιλοξενίας και τους καταυλισμούς των προσφύγων στην Δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία ξεκινά από σήμερα ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου για τους πρόσφυγες διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, με τερματικό σταθμό την Ειδομένη.
\r\n Της Νατάσσας Ν.Σπαγαδώρου
\r\n AdTech Ad
\r\n Μάλιστα την Ειδομένη – στην οποία θα βρεθεί την Παρασκευή- επισκέπτεται για τρίτη συνεχόμενη φορά ο κ. Παπαευσταθίου.
\r\n Ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με όλους τους φορείς της περιφέρειας στα σημεία που θα βρεθεί, συζητώντας φυσικά και το μείζον θέμα της δημόσιας υγείας.
\r\n Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα και για 10 ημέρες ξεκινά πιλοτικά επιδημιολογική επιτήρηση σε όλους τους καταυλισμούς προκειμένου να καταγραφεί το επιδημιολογικό προφίλ και τα υγειονομικά προβλήματα των προσφύγων. Η καταγραφή γίνεται με πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ, θα υλοποιείται σε κάθε ιατρείο καταυλισμού και όλα τα συμπεράσματα θα συγκεντρώνονται στο ΕΚΕΠΥ. Μετά την παρέλευση των 10 ημερών, θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά η σχετική διαδικασία.
\r\n Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπαευσταθίου, έχει αποστείλει σχετικές εγκυκλίους στους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών προκειμένου να τους οργανώσει ώστε να μπορέσουν να λειτουργούν και οι περιφέρειες ως τοπικά Συντονιστικά παραρτήματα. Με τον τρόπο αυτό, σχολιάζει στο onMed o επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου και του ΕΚΕΠΥ, θα μπορέσουν να μπουν καλύτερα στο πνεύμα και να λειτουργήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά και οι περιφέρειες στο προσφυγικό ζήτημα.
\r\n Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επισκέψεων στα Κέντρα Φιλοξενίας και στις δομές που θα πραγματοποιήσει από από 5 έως 8 Απριλίου το κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ με επικεφαλής τον κο Ν. Παπαευσταθίου, έχει ως εξής :
\r\n Τρίτη 5 Απριλίου
\r\n 1. Πρέβεζα- Φιλιππιάδα (Στρ/δο Πετροπουλάκη)
\r\n 2. Δολιανά Ιωαννίνων
\r\n 3. Κόνιτσα
\r\n 4. Κατσικάς Ιωαννίνων
\r\n Τετάρτη 6 Απριλίου
\r\n 1. Κοζάνη
\r\n 2. Πιερία (4 δομές)
\r\n 3. Βέροια (Στρ/δο Αμαρτωλού Κοκκίνου Ημαθίας)
\r\n 4. Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Στρ/δο 722 ΤΜΧ)
\r\n Πέμπτη 7 Απριλίου
\r\n 1. Γιαννιτσά
\r\n 2. Νέα Καρβάλη (Καβάλα)
\r\n 3. Ελευθερούπολη (Δήμος Παγγαίου)
\r\n 4. Δράμα
\r\n Παρασκευή 8 Απριλίου
\r\n 1. Ειδομένη
\r\n 2. Νοσοκομείο Κιλκίς
\r\n Κατά τη διάρκεια των παραπάνω επισκέψεων, θα πραγματοποιηθούν επίσης συναντήσεις με όλους τους υγειονομικούς και θεσμικούς φορείς των περιοχών, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συντονισμού παροχής υγειονομικής φροντίδας στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.onmed.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Συντονιστικό κέντρο με ευθύνη ΕΚΕΠΥ μεταξύ φορέων και ΜΚΟ για τους πρόσφυγες

\r\n

\r\n

\r\n Συντονιστικό Κέντρο για τον συντονισμό των δημοσίων φορέων υγείας, των ΜΚΟ και της Κοινωνίας των Πολιτών - με ευθύνη του ΕΚΕΠΥ και γενικό Συντονιστή με αυξημένες αρμοδιότητες ο Διοικητής του Κέντρου Νικόλαος Παπαευσταθίου - συγκροτείται στο υπουργείου Υγείας για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών.
\r\n Βασικός στόχος του Συντονιστικού Οργάνου θα είναι η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση όπου υπάρχει ανάγκη αλλά και ο σχεδιασμός και η επιδημιολογική επιτήρηση με τη συλλογή δεδομένων από τους άτυπους καταυλισμούς και τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων σε όλη τη χώρα.
\r\n Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, «δεδομένου ότι η επιχειρησιακή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων αποτελεί μια συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία, που είναι άρρηκτα δεμένη με τον ετασχηματισμό των ροών σε διαφορετικά σημεία ανά την χώρα, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. θα είναι σε συνεχή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, Φορείς & Οργανώσεις έτσι ώστε με την 24ωρη παρακολούθηση των ροών και των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης κινητικότητας να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα».
\r\n Σύμφωνα με την απόφαση, το ΕΚΕΠΥ θα ορίσει υγειονομικούς συντονιστές στους χώρους αυτούς σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του Υπουργείου και με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Ε.Κ.Α.Β., Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., Δ.Υ.ΠΕ.). Οι υγειονομικοί συντονιστές θα έχουν την επίβλεψη και τον συντονισμό όλων των φορέων που παρέχουν υγειονομική φροντίδα στους αναφερόμενους χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες του συντονιστικού οργάνου. Παράλληλα, το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα οργανώσει Ενιαίο Σύστημα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, στο οποίο θα μετέχουν όλοι οι Φορείς και ΜΚΟ που λειτουργούν ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
\r\n Τα στοιχεία που συλλέγονται θα διαβιβάζονται σε μορφή αναφορών προς το Γραφείο του Υπουργού Υγείας. Οποιαδήποτε έκτακτη δαπάνη προκύψει για την ενίσχυση των δημόσιων δομών αλλά και των κέντρων φιλοξενίας καθώς και των αναγκών συνεχούς συντονισμού, θα καλυφθεί από πόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://healthview.gr/

\r\n

Με μεγάλη καθυστέρηση η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για τη φροντίδα των προσφύγων

\r\n Με μεγάλη καθυστέρηση η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για τη φροντίδα των προσφύγων

\r\n

\r\n Γενικός συντονιστής, με αυξημένες αρμοδιότητες, ορίζεται ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας.

\r\n

\r\n Με μεγάλη καθυστέρηση η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για τη φροντίδα των προσφύγων
\r\n Με μεγάλη καθυστέρηση και ενώ τα προβλήματα διαχείρισης της υγείας του πληθυσμού των προσφύγων αυξάνονται, κινητοποιείται το υπουργείο Υγείας στο θέμα του συντονισμού όσων παρεμβαίνουν στο θέμα.
\r\n Με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (φωτό αριστερά), συγκροτείται με ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Συντονιστικό Όργανο για τον συντονισμό των δημοσίων φορέων υγείας, των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και της Κοινωνίας των Πολιτών.
\r\n Λόγω της σοβαρότητας της προσφυγικής κρίσης, γενικός συντονιστής, με αυξημένες αρμοδιότητες, ορίζεται ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου (φωτό δεξιά).
\r\n Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, βασικός στόχος του Συντονιστικού Οργάνου θα είναι η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση όπου υπάρχει ανάγκη, αλλά και ο σχεδιασμός και η επιδημιολογική επιτήρηση, με τη συλλογή δεδομένων από τους άτυπους καταυλισμούς και τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων σε όλη τη χώρα.
\r\n Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι η επιχειρησιακή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων αποτελεί μια συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με τον μετασχηματισμό των ροών σε διαφορετικά σημεία ανά την χώρα.
\r\n Για τον σκοπό αυτό, το ΕΚΕΠΥ θα είναι σε συνεχή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, φορείς και οργανώσεις, ώστε με την 24ωρη παρακολούθηση των ροών και των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης κινητικότητας να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.
\r\n Το ΕΚΕΠΥ θα ορίσει υγειονομικούς συντονιστές στους χώρους αυτούς σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του υπουργείου και με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΑΒ, ΑΕΜΥ, ΔΥΠΕ).
\r\n Οι υγειονομικοί συντονιστές θα έχουν την επίβλεψη και τον συντονισμό όλων των φορέων που παρέχουν υγειονομική φροντίδα στους αναφερόμενους χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες του συντονιστικού οργάνου
\r\n Επιτήρηση
\r\n Το ΕΚΕΠΥ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), θα οργανώσει Ενιαίο Σύστημα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, στο οποίο θα μετέχουν όλοι οι φορείς και ΜΚΟ που λειτουργούν ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
\r\n Τα στοιχεία που συλλέγονται θα διαβιβάζονται σε μορφή αναφορών προς το γραφείο του υπουργού Υγείας.
\r\n Οποιαδήποτε έκτακτη δαπάνη προκύψει για την ενίσχυση των δημόσιων δομών, αλλά και των κέντρων φιλοξενίας, καθώς και των αναγκών συνεχούς συντονισμού, θα καλυφθεί από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://iatronet.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Ο σχεδιασμός του ΕΚΕΠΥ για τους πρόσφυγες

\r\n

\r\n

\r\n Μετά από την αποστολή στοιχείων (ανθρώπινο δυναμικό -διαθεσιμότητες, ημερήσιο πρόγραμμα δράσης, ειδικότητες ιατρών και ιδιότητες προσωπικού καθώς και οχήματα -Κινητές Μονάδες, τροχήλατα, δίκυκλα, κλπ) από όλες τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Λιμένα του Πειραιά, όπως και την επιτόπια αυτοψία από κλιμάκια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και στελεχών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, το ΕΚΕΠΥ προχώρησε στον ακόλουθο σχεδιασμό:
\r\n Α. Χώρος Ελληνικού
\r\n Στον χώρο του Baseball, λειτουργεί ιατρείο, στο οποίο παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες τις πρωινές ώρες, μεταξύ 10:00-14:00 οι Γιατροί του Κόσμου, ενώ το απόγευμα από τις 16:00- 24:00 στο χώρο βρίσκονται η WAHA International και η ΜΚΟ Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω.
\r\n Στον χώρο του Χόκεϋ λειτουργεί ιατρείο, με παρουσία του ΚΕΕΛΠΝΟ με ιατρό και νοσηλευτή, καθημερινές από 09:00-14:00 και των ΓτΚ από 16:00-20:00 καθημερινές. Το Σαββατοκύριακο η κάλυψη γίνεται από τους ΓτΚ μεταξύ 10:00-14:00 και από 16:00-19:00.
\r\n Στον χώρο των Αφίξεων, ετοιμάσθηκε και τέθηκε σε λειτουργία ιατρείο το οποίο ανέλαβαν να λειτουργούν σε πρωινή βάρδια από 10:00-14:00 η ΜΚΟ Fair Planet, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και επικουρικά η WAHA International, από 14:00-16:00 το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας και από 16:00-20:00 οι ΓτΚ. Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου θα διαθέσουν φαρμακευτικό υλικό.
\r\n Το ΕΚΕΠΥ σε καθημερινή βάση (7 ημέρες την εβδομάδα) θα έχει Συντονιστή Πεδίου, υπεύθυνο για όλους τους χώρους του Ελληνικού τα απογεύματα, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ορίσει Συντονιστή Πεδίου για τους αντίστοιχους χώρους σε πρωινή βάρδια τις καθημερινές από 09:00 έως 14:00.
\r\n Β. Χώρος Λιμένα Πειραιώς
\r\n Στην Πύλη Ε1, λειτουργεί ιατρείο. Στο ιατρείο παρέχουν υπηρεσίες ιατροί από τη Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία και Αλληλέγγυους, 2η ΥΠΕ, ΑΕΜΥ, και τους ΓΧΣ, από τις 08:00 -00:00, με διαφορετικές ειδικότητες ιατρών, καθώς και νοσηλευτές. Πιο συγκεκριμένα, οι ΓΧΣ καλύπτουν τη βάρδια από 08:00-12:00, η ΑΕΜΥ από 12:00-16:00, ιατροί από τη 2η ΥΠΕ μεταξύ 16:00-19:00 ενώ η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία και το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πειραιά, από 19:00-00:00. Παράλληλα, η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία καλύπτει συμπληρωματικά με μαίες και νοσηλευτές από 08:00 – 22:00. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα τεθεί σε λειτουργία οικίσκος, που παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να μεταφερθεί σε αυτόν τον οικίσκο το ιατρείο, και ο υπάρχων χώρος ιατρείου να λειτουργήσει ως φαρμακείο. Επίσης, στον χώρο είναι σταθμευμένο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Έχει προγραμματιστεί επίσης η άμεση τοποθέτηση της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, η οποία θα λειτουργεί με την υποστήριξη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
\r\n Στην Πέτρινη Αποθήκη, δεν λειτουργεί ιατρείο εσωτερικά. Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ καλύπτει την πρωινή βάρδια με ιατρό, νοσηλευτή και διοικητικό. Η απογευματινή βάρδια θα καλύπτεται με προσωπικό του ΕΕΣ.
\r\n Στην Πύλη Ε2, δεν λειτουργεί ιατρείο εσωτερικά. Η Κινητή Μονάδα του Χαμόγελου Του Παιδιού, παρέχει παιδιατρική κάλυψη από τις 09:00-23:00 και ασθενοφόρο, ενώ ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το προσωπικό του επιχειρούν καθημερινά από 09:00-23:00. Επίσης, η Κινητή Μονάδα των ΓτΚ ήδη βρίσκεται σε λειτουργία στο χώρο και παρέχει υπηρεσίες σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά. Στο σημείο αυτό πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία ιατρείο μέσα σε οικίσκο, που παραχωρήθηκε επίσης από την Περιφέρεια Αττικής. Τη λειτουργία του ιατρείου αυτού θα καλύψουν σε βάρδιες ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και οι Γιατροί Του Κόσμου από το πρωί μέχρι τη 12η βραδινή.
\r\n Αναφορικά με τις Πύλες Ε3 έως Ε7 σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και το όχημα των Σαμαρειτών-Διασωστών του ΕΕΣ θα πραγματοποιούνται σε περίπτωση ανάγκης, εσωτερικές μετακινήσεις περιστατικών μεταξύ των Πυλών, από 17:00-23:00.
\r\n Το ΕΚΕΠΥ σε καθημερινή βάση (7 ημέρες την εβδομάδα) θα έχει Συντονιστή Πεδίου, υπεύθυνο για όλους τους χώρους του Λιμένα τις απογευματινές ώρες, ενώ από την ΑΕΜΥ έχει οριστεί Συντονιστής Πεδίου για τους αντίστοιχους χώρους σε πρωινή βάρδια τις καθημερινές. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προσφερθεί να καλύψει με Συντονιστή Πεδίου τον ίδιο χώρο για τις καθημερινές.
\r\n Ο ανωτέρω σχεδιασμός είναι δυναμικός, επομένως θα προσαρμόζεται αναλόγως των αναγκών αλλά και της διαθεσιμότητας όλων των φορέων. Διευκρινίζεται ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος προτυποποιήθηκε για το Λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό, θα εφαρμόζεται αντιστοίχως σε κάθε σημείο άτυπου καταυλισμού και δομής προσωρινής μετεγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών στην επικράτεια.
\r\n Σε ό,τι αφορά στην Β. Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 9/3/16 επιτόπια καταγραφή των αναγκών από κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ όπου διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα.
\r\n ΕΙΔΟΜΕΝΗ
\r\n Στην Ειδομένη δραστηριοποιούνται ΜΚΟ, οι οποίες καλύπτουν σε 24ωρη βάση την παροχή υγειονομικής φροντίδας και από χθες δραστηριοποιούνται 2 Κινητές Μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρέχουν σε 8ωρη βάση υγειονομική κάλυψη ενηλίκων και παίδων.
\r\n Επίσης σε μόνιμη βάση υπάρχουν 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για διακομιδές περιστατικών προς το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα εκφράστηκε η επιθυμία από μέλη των Ιατρικών Συλλόγων Κιλκίς και Θεσσαλονίκης να καλύψουν και απογευματινή βάρδια στις 2 κινητές Μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ.
\r\n Στην Ειδομένη, παρατηρείται κυρίως έλλειμμα συντονισμού των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες, γεγονός που θα αντιμετωπιστεί με την τοποθέτηση Συντονιστή Πεδίου εκ μέρους του ΕΚΕΠΥ και την εκπόνηση προγράμματος βαρδιών σύμφωνα με τις διαθεσιμότητες όλων των εμπλεκομένων φορέων.
\r\n Πολύκαστρο (Νέα Καβάλα)
\r\n Η Ν. Καβάλα είναι οργανωμένο Κέντρο κάτω από την επίβλεψη του στρατού, ο οποίος έχει αναλάβει και την υγειονομική φροντίδα προσφύγων όλο το 24ωρο.
\r\n Χέρσο Κιλκίς (Στρ. Μαζαράκη)
\r\n Είναι οργανωμένο Κέντρο από τον στρατό με 24ωρη υγειονομική κάλυψη, πλην όμως εκεί δραστηριοποιούνται και κάποιοι εθελοντές ιατροί από το Κιλκίς, όπως επίσης και ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς εξέφρασε επιθυμία να συνδράμει με κάποιες απογευματινές βάρδιες , παιδιατρικής κάλυψης.
\r\n Διαβατά (Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου)
\r\n Είναι οργανωμένο Κέντρο από τον στρατό και το Υπουργείο Εσωτερικών καλύπτεται υγειονομικά όλο το 24ωρο από ΜΚΟ και ιατρούς εθελοντές της 3ης και 4ης ΥΠΕ.
\r\n Στη βάση των ανωτέρω διαπιστώσεων όπως ενημερώνει το ΕΚΕΠΥ θα ακολουθήσει άμεσα αναλυτικός σχεδιασμός διαχείρισης και συντονισμού των υγειονομικών δράσεων. 

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://healthview.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΚΕΠΥ