Με μεγάλη καθυστέρηση η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για τη φροντίδα των προσφύγων

Share

\r\n Με μεγάλη καθυστέρηση η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για τη φροντίδα των προσφύγων

\r\n

\r\n Γενικός συντονιστής, με αυξημένες αρμοδιότητες, ορίζεται ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας.

\r\n

\r\n Με μεγάλη καθυστέρηση η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για τη φροντίδα των προσφύγων
\r\n Με μεγάλη καθυστέρηση και ενώ τα προβλήματα διαχείρισης της υγείας του πληθυσμού των προσφύγων αυξάνονται, κινητοποιείται το υπουργείο Υγείας στο θέμα του συντονισμού όσων παρεμβαίνουν στο θέμα.
\r\n Με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (φωτό αριστερά), συγκροτείται με ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Συντονιστικό Όργανο για τον συντονισμό των δημοσίων φορέων υγείας, των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και της Κοινωνίας των Πολιτών.
\r\n Λόγω της σοβαρότητας της προσφυγικής κρίσης, γενικός συντονιστής, με αυξημένες αρμοδιότητες, ορίζεται ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου (φωτό δεξιά).
\r\n Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, βασικός στόχος του Συντονιστικού Οργάνου θα είναι η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση όπου υπάρχει ανάγκη, αλλά και ο σχεδιασμός και η επιδημιολογική επιτήρηση, με τη συλλογή δεδομένων από τους άτυπους καταυλισμούς και τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων σε όλη τη χώρα.
\r\n Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι η επιχειρησιακή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων αποτελεί μια συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με τον μετασχηματισμό των ροών σε διαφορετικά σημεία ανά την χώρα.
\r\n Για τον σκοπό αυτό, το ΕΚΕΠΥ θα είναι σε συνεχή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, φορείς και οργανώσεις, ώστε με την 24ωρη παρακολούθηση των ροών και των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης κινητικότητας να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.
\r\n Το ΕΚΕΠΥ θα ορίσει υγειονομικούς συντονιστές στους χώρους αυτούς σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του υπουργείου και με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΑΒ, ΑΕΜΥ, ΔΥΠΕ).
\r\n Οι υγειονομικοί συντονιστές θα έχουν την επίβλεψη και τον συντονισμό όλων των φορέων που παρέχουν υγειονομική φροντίδα στους αναφερόμενους χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες του συντονιστικού οργάνου
\r\n Επιτήρηση
\r\n Το ΕΚΕΠΥ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), θα οργανώσει Ενιαίο Σύστημα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, στο οποίο θα μετέχουν όλοι οι φορείς και ΜΚΟ που λειτουργούν ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
\r\n Τα στοιχεία που συλλέγονται θα διαβιβάζονται σε μορφή αναφορών προς το γραφείο του υπουργού Υγείας.
\r\n Οποιαδήποτε έκτακτη δαπάνη προκύψει για την ενίσχυση των δημόσιων δομών, αλλά και των κέντρων φιλοξενίας, καθώς και των αναγκών συνεχούς συντονισμού, θα καλυφθεί από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://iatronet.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΚΕΠΥ Με μεγάλη καθυστέρηση η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για τη φροντίδα των προσφύγων