ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

Πολύ σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα με επίκεντρο τον Ιπποκράτη και με αφορμή αυτές παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου, καθώς ο Ιπποκράτης, 2.500 χρόνια μετά, επιστρέφει στη Λάρισα, μέσα από σειρά εκδηλώσεων.Οι εκδηλώσεις αυτές, με γενικό τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή» συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τελούν υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά, η παράσταση νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται», σε καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου χορογράφου Γκες Μίχοφ, που για 27 χρόνια διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Χορού και της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου. Στην παράσταση συμμετέχουν η Μαρίνα Ποπόβα, πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου Arabesque της Σόφιας και ο Εμίλ Ιορντάνοφ , πρώτος χορευτής της Εθνικής Όπερας της Σόφιας.Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

«ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ»

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε: «Η Λάρισα και δήμος Λαρισαίων έχουν βάλει ως στόχο την ανάδειξη της πόλης μας ως μια Ιπποκρατική πόλη μιας και ο Ιπποκράτης έζησε τα τελευταία του χρόνια και άσκησε την επιστήμη του στην περιοχή μας. Ο δήμος Λαρισαίων με συγκεκριμένους φορείς της πόλης μας εδώ και 3 χρόνια διοργανώνει τις ιπποκρατικές εκδηλώσεις. Φέτος, σε συνεργασία με την περιφέρεια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο «Ιπποκράτης Στη Λάρισα» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διοργανώνουμε την κορυφαία εκδήλωση στις 14 του Σεπτέμβρη στον Μύλο του Παππά. Πρόκειται για μια χορευτική εκδήλωση η οποία έχει πολύ μεγάλους συντελεστές από πίσω της και υψηλό επίπεδο. Ευχαριστώ όλους τους φορείς.

Και να σημειώσω πως σχεδιάζεται η ανάπλαση του μνημείου του Ιπποκράτη όπου θα μπορούν εκεί να ορκίζονται οι φοιτητές της ιατρικής σχολής της Λάρισας και όχι μόνο».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε: «Πριν έξι χρόνια με τον κ. Χαλαμπάλια ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για την ενεργοποίηση του Ιπποκράτη και χαιρόμαστε σήμερα που είμαστε σε αυτή την θέση. Αγκαλιάστηκε από όλους και από τον δήμο αυτή η προσπάθεια. Είναι πολύ επίκαιρος σήμερα ο Ιπποκράτης. Γι αυτό ανεβαίνει ένα πολύ επίκαιρο και σημαντικό έργο. Ευχαριστώ όλους για την συνδρομή».

Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

Ο κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, πρόεδρος Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την πλευρά του σημείωσε την σημαντικότητα των εκδηλώσεων, τονίζοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις εκδηλώσεις αυτές, διότι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να αναδειχθεί η πόλη ως Ιπποκρατική. Επίσης είναι σπουδαίο αυτό που τόνισε ο δήμαρχος, για την ανάπλαση του μνημείου. Επίσης μπορούν να γίνουν διεθνή συνέδρια στη Λάρισα και να αδελφοποιηθούμε και με άλλες πόλεις που έχουν σχέση με τον Ιπποκράτη».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων/νος Γιαννακόπουλος ο οποίος σημείωσε πως είμαστε πολύ κοντά στο να αναδειχθεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική και ένα μεγάλο κριτήριο για να γίνει αυτό είναι να συμμετέχουν οι πολίτες στις εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τον Ιπποκράτη και ως στιγμής ανταποκρίνονται πολύ καλά».

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, υπογράμμισε την σημαντικότητα των εκδηλώσεων και κάλεσε τους Λαρισαίους αν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας σημείωσε: «Το να καταφέρουμε να γίνουμε μια ιπποκρατική πόλη παίζει ρόλο ο τρόπος που θα το διεκδικήσουμε αυτό, όπως με το να ανεβάζουμε πρωτότυπα έργα τέχνης με παγκόσμιες πρεμιέρες. Το αποτύπωμα της Λάρισας στον παγκόσμιο χάρτη μεγαλώνει».

Τέλος ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς και γιατρός επίσης, αναφέρθηκε στα εξής: «Η κληρονομιά του Ιπποκράτη είναι ανεκτίμητη. Είναι καθήκον μας να υιοθετήσουμε τον τρόπο ζωής του Ιπποκράτη. Η Λάρισα πρέπει να γίνει Ιπποκρατική πόλη όπως τις αξίζει. Καλώ με την σειρά μου τους Λαρισαίους να συμμετέχουν σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις».

 Αθανασία Παύλου

ΠΗΓΗ:https://www.onlarissa.gr

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ"

Πρόσκληση - θεατρική παιδική παράσταση "Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ" σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της κας ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή 9/8/2019 στο Θέατρο " ΑΛΚΑΖΑΡ" και ώρα 21.00.

 

ΑΚΟΜΑ:

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ :

7Ε ΤΙΜΗ ΕΙΣiΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩ.

 

ΑΛΛΙΩΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 8 € ΑΝΤΙ ΓΙΑ 10€ !! 

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εκδηλώσεις Πανσελήνου στο Κάστρο Βελίκας

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης στο Διαχρονικό Μουσείο

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Συνεχίζονται οι νύχτες του ισπανικού κινηματογράφου στο Διαχρονικό Μουσείο

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 - ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Νύχτες κινηματογράφου στο Διαχρονικό Μουσείο

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρουσίαση ταινίας για τη Διαχρονική Λάρισα

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διήμερο φεστιβάλ αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Θεσσαλικό Θέατρο – Πειραματική Σκηνή DOGVILLE

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 31.03.2019, ΩΡΑ 12:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΛΑΡΟΣ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διάλεξη του καθ. Δ. Παντερμαλή στο Διαχρονικό Μουσείο

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Διαχρονικό Μουσείο

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εντυπωσίασε η καντάτα βασισμένη στον Ιπποκράτειο όρκο

Εντυπωσίασε η καντάτα βασισμένη στον Ιπποκράτειο όρκο (φωτ.-video)

(φωτό- video tsantopoulos)

Ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Ιπποκράτης η Αέναη Επιστροφή». Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον σύλλογο «Ιπποκράτης την Λάρισα» και τελούσαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στόχος των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι να συνδέσουν την πόλη της Λάρισας με τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής.

Το βράδυ του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο «ΟΜΝΥΜΙ», καντάτα βασισμένη στον Ιπποκράτειο όρκο σε σύνθεση του Ευριπίδη Μπέκου το οποίο εντυπωσίασε το κοινό

Συμμετείχαν η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας. Σολίστες: Ζήσης Αποστολίδης, Δέσποινα Πούρικα.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βράβευσε τους Αριστούχους αποφοιτήσαντες από την ίδρυσή της.

Δείτε φωτογραφίες και video από την εκδήλωση

Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ