ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες που νοσηλεύονται

Ασφαλιστική ικανότητα θα δίδεται σε όσους νοσηλεύονται εφόσον μέσα σε 15 ημέρες από την ημέρα που θα βγουν θα εξοφλήσουν ή θα ρυθμίσουν την οφειλή τους.

Συγκεκριμένα, κοινοποιήθηκε το γενικό έγγραφο 578370/2019 του ΕΦΚΑ σχετικά με τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες νοσηλευόμενους.

Στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα αποκλειστικά λόγω οφειλών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, εφόσον κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλών τους ή ρυθμίσουν αυτές τηρώντας τους όρους της ρύθμισης, χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα από την ημερομηνία εισαγωγής τους στο νοσοκομείο ή την κλινική.

Επειδή σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει δυσκολία κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας να γίνει η εξόφληση ή η ρύθμιση οφειλών, δίνεται η δυνατότητα μέχρι και δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες από την έξοδο από το νοσοκομείο ή την κλινική στο νοσηλευόμενο οφειλέτη να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του και τότε να του χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα αναδρομικά από την ημερομηνία εισαγωγής.

 

ΠΗΓΗ:https://ygeiamou.gr

Στον "αέρα" ο νόμος Κατρούγκαλου τρία χρόνια μετά την ψήφισή του

Του Δημήτρη Κατσαγάνη - Capital.gr

Ορθάνοιχτα παραμένουν τρία μεγάλα "μέτωπα" στο ασφαλιστικό τρία, ακριβώς, χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.

Το πρώτο "μέτωπο" είναι εκείνων των δαπανών για συντάξεις. Αν και μειώθηκαν την περίοδο 2016 - 2019, λόγω της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης το 2015 και των περικοπών στις συντάξεις που έφερε ο νέος νόμος από το 2016, οι υφιστάμενες και οι αναμενόμενες δικαστικές αποφάσεις σε σχέση με τη νομιμότητα των μειώσεων αυτών ενδέχεται να οδηγήσουν σε μία νέα, ίσως και ανεξέλεγκτη αύξηση τους.

Το δεύτερο "μέτωπο" είναι εκείνο των εσόδων από εισφορές. Ο νόμος απέτυχε ουσιαστικά να οδηγήσει στην αύξηση τους, με εξαίρεση τις εισφορές για δημοσίους υπαλλήλους και τους κρατικά επιδοτούμενους ανέργους.

Το τρίτο "μέτωπο" είναι εκείνο των χρεών των εργοδοτών και των μη μισθωτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν και πράγματι το μεγαλύτερο μέρος των νέων -μετά το ξέσπασμα της κρίσης του 2010- οφειλών δημιουργήθηκε προ του 2015-16, ο νόμος Κατρούγκαλου και γενικότερα η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική τα τελευταία 5 χρόνια απέτυχε πλήρως να οδηγήσει στη μείωση τους.

Πιο αναλυτικά:

1. Οι δικαστικές αποφάσεις απειλούν με εκτροχιασμό τις δαπάνες για συντάξεις

Πρώτα απ' όλα, δεν έχει ακόμα κριθεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ενδεχόμενη θετική κρίση του ΣτΕ θα τίναζε κυριολεκτικά στον "αέρα" τον προϋπολογισμό όχι μόνο των ταμείων, αλλά και του κράτους, καθώς θα έθετε ζήτημα επιστροφής όλων των περικοπών, όχι μόνο εκείνων που έγιναν το 2011-2012 (ως και το 2016) αλλά και εκείνων του 2016 -2018.

Αν, όμως, η κρίση του ΣτΕ ήταν αρνητική (κάτι που ορισμένοι νομικοί κύκλοι θεωρούν ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο), θα άνοιγε ο δρόμος για επιστροφή των αναδρομικών μόνο της 10μηνης περιόδου Ιουλίου 2015 - Απριλίου 2016, δηλαδή από τον επόμενο μήνα της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές του 2011-2012, έως τον μήνα πριν την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος "ενσωμάτωσε" -σύμφωνα με την κυβέρνηση - τις αποφάσεις του ΣτΕ για το 2011-2012.

Σ΄ αυτή την περίπτωση, το κόστος για τον προϋπολογισμό θα ήταν πολύ χαμηλότερο και "διαχειρίσιμο" από τη σημερινή ή την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις προσεχείς εθνικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν το αργότερο έως το ερχόμενο φθινόπωρο.

Την ίδια στιγμή, δεν εκκρεμούν μόνο οι πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με τα αιτήματα των συνταξιούχων για επιστροφή των περικοπών στις αποδοχές τους το 2011-2012, αλλά και οι αποφάσεις των δικαστηρίων σε σχέση με τη νομιμότητα των περικοπών στις νέες συντάξεις, μετά τον Μάιο του 2016. Οι νέοι συνταξιούχοι, μετά την ακύρωση των περικοπών των παλαιών συντάξεων οι οποίες θα ίσχυαν από την 1η/1/2019, ζητούν ακύρωση και των περικοπών που υπέστησαν οι δικές τους αποδοχές από την 13η/5/2016 και έπειτα.

Παρά την πιθανότητα να "εκραγούν" οι "βόμβες" αυτές, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μέτρα αύξησης των δαπανών των ταμείων, μέσω της αύξησης του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων χηρείας και της έκδοσης συντάξεων στους οφειλέτες που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Όλες οι προαναφερθείσες ενδεχόμενες (π.χ. η επιστροφή των αναδρομικών τουλάχιστον για ένα 10μηνο) και σχεδόν βέβαιες (π.χ. αύξηση στις νέες συντάξεις χηρείας) παρεμβάσεις οδηγούν σε αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών και έτσι σε άμεση αμφισβήτηση ή ακόμα και στην πλήρη ανατροπή των πλεονασμάτων που έχουν πετύχει τα ταμεία τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα πλεονάσματα αυτά επιτεύχθηκαν βασικά χάρη στις "αιματηρές" περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, τα μερίσματα, το ΕΚΑΣ και τις νέες κύριες συντάξεις. Με άλλα λόγια, λόγω των περικοπών στις δαπάνες για συντάξεις.

2. Τα έσοδα από εισφορές αυξήθηκαν λόγω κρατικής "επιδότησης"

Από την πλευρά των εσόδων, η μεγαλύτερη αύξηση (αν και πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τη μείωση των δαπανών) προέκυψε λόγω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών του δημοσίου για τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι από την 1η/1/2019 εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Μικρότερη ήταν η αύξηση των εσόδων από εισφορές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι εισφορές από τα μαζικά προγράμματα κρατικά επιδοτούμενης προσωρινής απασχόλησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μέσω ΟΑΕΔ (π.χ. κοινωφελής απασχόληση).

Αντίθετα, τα έσοδα από τις τακτικές εισφορές των μη μισθωτών μειώθηκαν, ενώ η μόνη σημαντική (αν και όχι αρκετή για να ανεβάσει συνολικά τα ασφαλιστικά έσοδα) αύξηση σημειώθηκε διαχρονικά την περίοδο 2015 -2018 στα έσοδα από ρυθμίσεις οφειλών, καταβολές "έναντι" χρεών και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών…

Το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυταπασχολούμενων και των αγροτών (σ.σ.: με βάση το εισόδημά τους), το οποίο ισχύει από την 1η/1/2017, με άλλα λόγια, απέτυχε δραματικά να αυξήσει τα έσοδα από εισφορές τις οποίες καταβάλλει αυτή η κατηγορία των ασφαλισμένων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πράγματι η μέση ασφαλιστική επιβάρυνση τους είναι από το 2017 χαμηλότερη σε σχέση με πριν το 2017.

Αυτό δεν αποτέλεσε κίνητρο επιστροφής στην ασφάλιση για έως και 400.000 οικονομικά ενεργούς μη μισθωτούς, όπως ήλπιζε η κυβέρνηση. Ακόμα και η παραπέρα μείωση των εισφορών τους από την 1η/1/2019 δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το 35% -40% των μη μισθωτών της χώρας εξακολουθεί και φέτος να μην πληρώνει εισφορές.

3. Τα χρέη προς τα ταμεία αυξήθηκαν

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρηματιών προς τα ταμεία, δεν θα μπορούσαν να μην αυξηθούν.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ, αυτές έχουν ξεπεράσει τα 35,3 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, ο όγκος τους ξεπερνά συντριπτικά τα έσοδα όλων των ασφαλιστικών φορέων από εισφορές σε ετήσια βάση (κοντά στα 20 δισ. ευρώ). Όταν η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η αύξηση που καταγράφεται κάθε τρίμηνο στις εκθέσεις του ΚΕΑΟ οφείλεται εν πολλοίς στη μεταφορά παλιών (προ του 2016) οφειλών στον εν λόγω φορέα, λέει τη "μισή αλήθεια".

Η άλλη "μισή αλήθεια", η οποία όμως αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα - η οποία κάθε άλλο παρά… ευνοεί την κυβέρνηση - είναι ότι τα παλιά χρέη αυτά δεν μειώθηκαν επί των ημερών της, μέσω της εξόφλησης τους, μερικής ή ολικής, καθώς οι οφειλέτες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Επίσης, ακόμα και με το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών (σ.σ.: ισχύει από το 2017) "γεννιούνται" νέες οφειλές, κοντά στα 500 με 600 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις δύο έως τώρα ετήσιες εκκαθαρίσεις εισφορών των μη μισθωτών.

Είναι αυτή η κατάσταση που ώθησε την κυβέρνηση στο σχεδιασμό της περίφημης ρύθμισης των 120 δόσεων, η οποία θα συνοδεύεται από εθελοντικό επανυπολογισμό των παλιών χρεών.

Ωστόσο, η πολύμηνη καθυστέρηση στην κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου έχει οδηγήσει ήδη στη μείωση των εσόδων από εισφορές (τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες), υπονομεύοντας εν μέρει – πριν καν εφαρμοσθεί – το εν λόγω μέτρο και προπαντός τους εισπρακτικούς στόχους του. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

Ο νόμος Κατρούγκαλου κατέστησε μη ανταποδοτικό το ασφαλιστικό σύστημα

Newsroom , CNN Greece

Η μικρή ανταποδοτικότητα στις συντάξεις, που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου, ενθαρρύνει την εισφοροδιαφυγή, επισημαίνεται σε μελέτη που παρουσιάστηκε χθες σε ημερίδα που οργάνωσε η ΕΑΕΕ (Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος) με θέμα «Συντάξεις & Ανάπτυξη», με τη συμμετοχή του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και του ΙΟΒΕ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που παρατίθεται στη μελέτη, σύμφωνα με το οποίο ένας χαμηλόμισθος ασφαλισμένος για 15 έτη εξασφαλίζει σύνταξη ίση με το 77% της σύνταξης που θα εξασφάλιζε αν συμπλήρωνε τα διπλάσια (30) έτη ασφάλισης.

Ως γνωστόν, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του ο νόμος Κατρούγκαλου (εκτός από τις δραματικές περικοπές) έχει μετατρέψει το Ασφαλιστικό σε ένα άδικο και μη ανταποδοτικό σύστημα με συντελεστές αναπλήρωσης που δεν ανταποδίδουν δίκαια τις καταβαλλόμενες εισφορές, λειτουργώντας περισσότερο ως προνοιακό σύστημα και λιγότερο ως ασφαλιστικό.

Στην ίδια μελέτη διατυπώνονται προτάσεις για ενίσχυση κεφαλαιοποιητικών πυλώνων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ προκύπτουν και άλλα συμπεράσματα:

Για την ανάκαμψη του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα απαιτούνται επενδύσεις, οι οποίες παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο.
Το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα παραμένει εξαιρετικά δαπανηρό σε σχέση με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Η γήρανση του πληθυσμού αποτελεί σημαντική πρόκληση για τη βιωσιμότητα ενός αμιγώς διανεμητικού συστήματος.
Συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών καλύπτουν σχεδόν το 1/4 του συνολικού πλήθους και 29% της συνολικής δαπάνης στην Ελλάδα.
Οι εισφορές σύνταξης στον δημόσιο διανεμητικό πυλώνα παραμένουν πολύ υψηλές.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

"Έκρηξη" των "έναντι" πληρωμών για οφειλές στα Ταμεία

Toυ Δ. Κατσαγάνη - Capital.gr

Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των εισπράξεων των ταμείων από καταβολές "έναντι" σε σχέση με τις εισπράξεις από καταβολές στα πλαίσια ρυθμίσεων οφειλών.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για το 2019.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 2015 -2018, οι "έναντι" πληρωμές (ή αλλιώς έσοδα εκτός ρυθμίσεων) αυξήθηκαν κατά 58%, ενώ οι πληρώσεις εντός ρυθμίσεων αυξήθηκαν κατά 50%.

Το 2018 ανήλθαν στα 620 εκατ. ευρώ έναντι 258 εκατ. ευρώ το 2015.

 

Συνεπώς αυξήθηκαν κατά 362 εκατ. ευρώ (ή 58%). Την ίδια περίοδο, οι καταβολές εντός ρυθμίσεων έφτασαν το 2018 στα 753 εκατ. ευρώ έναντι 374 εκατ. ευρώ το 2015. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 379 εκατ. ευρώ (ή 50%).

Παράλληλα, το "ειδικό βάρος" των "έναντι" πληρωμών αυξήθηκε. Από το 41,1% του συνόλου των εσόδων του ΚΕΑΟ το 2014 ανήλθαν στο 45,1% το 2018.

Την ίδια περίοδο, οι πληρωμές εντός ρυθμίσεων ανήλθαν από το 58,9% (2014) στο 54,9% (2018).

Σημειώνεται πως στα έσοδα εκτός ρυθμίσεων συγκαταλέγονται οι εισπράξεις από καταβολές που κάνουν οφειλέτες ανεξάρτητα από το ύψος των καθορισμένων εισφορών τους, αλλά και οι εισπράξεις από κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών οι οποίοι δεν "συμμορφώθηκαν" με τις ατομικές ειδοποιήσεις τις οποίες τους έστειλε το ΚΕΑΟ.

Το ποσοστό των καταβολών εκτός ρύθμισης αυξήθηκε στο α΄ τρίμηνο του 2019, φτάνοντας στο 47% έναντι 45% που ήταν στο δ΄ τρίμηνο του 2018. Και αυτό λόγω της μαζικής απώλειας των "ενεργών" ρυθμίσεων.


Το α΄ τρίμηνο του 2019 ήταν το 3ο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης του πλήθους των διακανονισμών.

Η μείωση αυτή οφείλεται στο ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι τους πχ γιατί δεν καταβλήθηκαν εμπρόθεσμα οι δόσεις ή οι τρέχουσες εισφορές.

Ενδεικτικά, οι "ενεργές" πάγιες ρυθμίσεις έπεσαν στις 50.749 το Μάρτιο του 2019.

Αντίθετα το Δεκέμβριο του 2018 ανερχόντουσαν σε 56.506, το Σεπτέμβριο του 2018 έφταναν τις 55.389 και τον Ιούνιο του 2018 τις 57.518.

 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

Υπουργείο Εργασίας: Γνωστοποίηση ρυθμίσεων για ΕΤΕΑΕΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Δ16)
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Σταδίου 29 ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ : 101 10 Αθήνα
Πληροφορίες : Ε. Σπύρου
Τηλέφωνο : 210-3368159
Τelefax : 210-3368148
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Αθήνα, 15/3/2019
Αριθ. Πρωτ.Φ80020/οικ.902/Δ16.20
ΠΡΟΣ :
Όπως ο Πίνακας Αποδεκτών

ΘΕΜΑ: «Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του άρθρου 5 του ν. 4578/2018 (Α΄ 200)»

Σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 5 του ν.4578/2018 (Α΄ 200) «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις» αντικαθίσταται, από τότε που ίσχυσε, η περίπτωση β΄ της παρ. 2 του άρθρου 35 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Με τις ρυθμίσεις του ανωτέρω νόμου, διαφοροποιείται από 1-1-2017 η βάση υπολογισμού της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Κλάδου Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ για όλους τους “παλαιούς” και “νέους ασφαλισμένους” αυτοτελώς απασχολούμενους.
Επίσης διαφοροποιείται από 1.1.2019 η βάση υπολογισμού της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Κλάδου Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ για όλους τους πριν και μετά την 1.1.1993 ασφαλισμένους, έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς, των οικείων τομέων του κλάδου πρόνοιας του πρ. ΕΤΑΑ.


Ειδικότερα:

Α. Έμμισθοι δικηγόροι, μισθωτοί μηχανικοί και υγειονομικοί του κλάδου πρόνοιας του πρ. ΕΤΑΑ (παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι)
Για όλους τους πριν και μετά την 1.1.1993 ασφαλισμένους, έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς, των οικείων τομέων του κλάδου πρόνοιας του πρ. ΕΤΑΑ, το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς, ορίζεται από 1.1.2019, σε ποσοστό 4%, υπολογιζόμενο επί του ποσού που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό μισθωτού, όπως εκάστοτε ισχύει.

Ειδικά για τους έμμισθους δικηγόρους το ποσοστό 4% επιμερίζεται σε 2% για τον ασφαλισμένο και σε 2% για τον εντολέα.
Οι ασφαλισμένοι με αίτησή τους στο ΕΤΕΑΕΠ, μπορούν να επιλέξουν το ποσοστό 4% να υπολογίζεται επί ανώτερης βάσης υπολογισμού και να καθορίσουν το χρονικό διάστημα εφαρμογής της.

Β. Για τους Αυτοτελώς Απασχολούμενους
1. Το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς ορίζεται από 1-1-2017 σε ποσοστό 4%. Το ποσοστό αυτό ισχύει για παλαιούς και για νέους ασφαλισμένους.
Ως βάση υπολογισμού θεωρείται ο κατώτατος βασικός μισθός μισθωτού, όπως εκάστοτε ισχύει.
2. Σύμφωνα με το άρθρο 39Α του ν. 4387/2016, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 2 του νόμου 4578/2018, από 1.1.2017, ειδικά για τους Αυτοτελώς Απασχολούμενους παλαιούς και νέους ασφαλισμένους που υπάγονται ή θα υπάγονταν, σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, στην ασφάλιση του πρ. ΕΤΑΑ, το ανωτέρω ποσοστό 4% κατά την πρώτη πενταετία από την υπαγωγή τους στην ασφάλιση υπολογίζεται επί του 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού.

3. Επιπλέον, βάσει του άρθρου 6 του ν. 4578/2018, δεν έχει πλέον εφαρμογή η μεταβατική ρύθμιση του άρθρου 98 του ν. 4387/2016.

Γ. Περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης
Σε περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξετάζεται για κάθε δραστηριότητα ξεχωριστά αν η κράτηση γίνεται στο εισόδημα (αποδοχές) ή στον κατώτατο βασικό μισθό με βάση τις κείμενες διατάξεις. Με βάση το ανωτέρω, μπορεί να προκύψουν οι παρακάτω περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης:
1) Στις περιπτώσεις μισθωτής απασχόλησης που η κράτηση γίνεται επί του εισοδήματος για όλες τις υπαγόμενες δραστηριότητές του, παρακρατείται το ποσό της εισφοράς, ως είχε, επί του εισοδήματος (αποδοχών) της κάθε μισθωτής απασχόλησης.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ξενοδοχοϋπαλλήλου, νέου ασφαλισμένου, ο οποίος απασχολείται και ως υπάλληλος σε εμπορική επιχείρηση, η παρακράτηση γίνεται επί των αποδοχών από κάθε δραστηριότητα (μισθωτή απασχόληση).
Εάν το ποσό εισφοράς για τον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΕΑΕΠ που υπολογίζεται επί του εισοδήματος υπερκαλύπτει το ποσό της μηνιαίας εισφοράς που υπολογίζεται επί του κατώτατου βασικού μισθού μισθωτού, δεν παρακρατείται επιπλέον εισφορά πέρα από αυτή που υπολογίζεται επί του εισοδήματος.
2) Στις περιπτώσεις που για κάποιες δραστηριότητες γίνεται κράτηση επί του εισοδήματος (των αποδοχών) και παράλληλα υπάρχουν δραστηριότητες για τις οποίες γίνεται κράτηση επί του προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού μισθωτού γίνεται η κράτηση μόνο επί των εισοδημάτων (των αποδοχών) των δραστηριοτήτων της πρώτης κατηγορίας από τη μισθωτή απασχόληση. Αυτό διότι τα εισοδήματα αυτά καλύπτουν το προβλεπόμενο ποσό εισφοράς που προβλέπεται για τις δραστηριότητες της δεύτερης κατηγορίας.
Για παράδειγμα, μηχανικός ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός στο Δημόσιο με μισθό π.χ. 1.000 ευρώ μηνιαίως (ως διοικητικός υπάλληλος) και παράλληλα διατηρεί τεχνικό γραφείο, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, θα καταβάλλει εισφορά μόνο επί του εισοδήματος (των αποδοχών) από τη μισθωτή απασχόλησή του στο Δημόσιο, ήτοι και εν προκειμένω θα καταβάλλει ποσό 40 ευρώ (ήτοι 1.000 ευρώ x 4%).
Ειδικότερες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες τα εισοδήματα από τις δραστηριότητες για τις οποίες γίνεται κράτηση επί του εισοδήματος είναι συνολικά κατώτερα από τον προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό (περιπτώσεις μερικής απασχόλησης). Σε αυτές τις περιπτώσεις, γίνεται κράτηση επί των εισοδημάτων από τις δραστηριότητες αυτές και το υπολειπόμενο ποσό έως τη συμπλήρωση της εισφοράς που προκύπτει επί του προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού καλύπτεται από τις υπόλοιπες δραστηριότητες.
3) Στις περιπτώσεις που η κράτηση γίνεται επί του προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού για όλες τις υπαγόμενες δραστηριότητες, το ποσό αυτό παρακρατείται μία φορά.
Για παράδειγμα σε περίπτωση έμμισθου δικηγόρου, ο οποίος διατηρεί και δικό του γραφείο, θα καταβληθεί η προβλεπόμενη εισφορά από τη μισθωτή απασχόληση επί του προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού, με επιμερισμό μεταξύ εντολέα και δικηγόρου,
Επίσης σε περίπτωση μηχανικού, ο οποίος διατηρεί δικό του γραφείο και είναι και εργολήπτης δημοσίων έργων θα καταβάλλει μία εισφορά επί του προβλεπόμενου κατωτάτου βασικού μισθού.

Δ. Για τους ασφαλισμένους που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και για τους οποίους προκύπτει ότι το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή και δύο πρόσωπα (παρ. 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016) θα καταβάλλονται από 1-1-2019 οι παρακάτω εισφορές: για τους μηχανικούς και υγειονομικούς, ποσοστό 4%, υπολογιζόμενο επί του ποσού που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό μισθωτού, όπως εκάστοτε ισχύει.

Ε. Οι ασφαλισμένοι, με αίτησή τους, που υποβάλλεται στο ΕΤΕΑΕΠ οποτεδήποτε, μπορούν να επιλέξουν το ποσοστό 4% να υπολογίζεται επί ανώτερης βάσης υπολογισμού από εκείνη που προκύπτει βάσει του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου βασικού μισθού μισθωτού και να καθορίσουν το χρονικό διάστημα εφαρμογής της.

ΣΤ. Οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που αφορούν την χρονική περίοδο από 1/1/2017 έως 31/12/2018, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από το ΕΤΕΑΕΠ λόγω τεχνικών δυσχερειών, υπολογίζονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 35 του ν.4387/2016, όπως έχει αντικατασταθεί με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.4578/2018 χωρίς τόκους, πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις, κεφαλαιοποιούνται και εξοφλούνται σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2019.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους αρμόδιους εκκαθαριστές των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την ορθή εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ :
1. Γραφείο κ. Υφυπουργού
2. Γραφείο κας Γεν. Γραμ. Κ.Α.
3. Γραφείο κας Γεν. Δ/ντριας Κ.Α.
4.Γραφείο κας Γεν. Δ/ντριας Δ.Υ.
5. Όλες τις Δ/νσεις και τα Αυτοτελή Τμήματα της Γ.Γ.Κ.Α.
6.ΙΡΙΔΑ
7.Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, Τμήμα Μισθοδοσίας
8. Δ/νση Πρόσθετης & Επαγγελματικής Ασφάλισης, Τμήμα Εφάπαξ Παροχών

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΠΡΟΣ:
1. ΕΤΕΑΕΠ
Γραφείο Διοικητή
Φιλελλήνων 13-15
Αθήνα 105 57
2. Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
(Για να ενημερώσει υποχρεωτικά τους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού και τα εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ. αναφορικά με τους υπαλλήλους τους που είχαν υπαχθεί στο ασφαλιστικό καθεστώς εφάπαξ παροχών του ν. 103/75)
Σταδίου 27, 101 83 Αθήνα
3. Όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία
(Για να ενημερώσουν υποχρεωτικά:
-τις Δ/νσεις Διοικητικού και Οικονομικού τους
-τα Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύουν, και
-τα ΝΠΔΔ που έχουν μετατραπεί σε Α.Ε.,
αναφορικά με τους υπαλλήλους τους που είχαν υπαχθεί στο ασφαλιστικό καθεστώς εφάπαξ παροχών του ν. 103/75).
4. Γενική Δ/νση Πρόνοιας (ΓΔ5) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης (για να ενημερώσει τα ΝΠΔΔ που εποπτεύει αναφορικά με τους υπαλλήλους τους που είχαν υπαχθεί στο ασφαλιστικό καθεστώς εφάπαξ παροχών του ν. 103/75)
5. Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔ2) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών, Τμήμα Μισθοδοσίας
6. ΕΦΚΑ
Γραφείο Διοικητή
Αγ. Κωνσταντίνου 8
102 41 Αθήνα
ΚΟΙΝ: Εθνική Αναλογιστική Αρχή

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

15 «τρύπες» στον ν. Κατρούγκαλου τρία χρόνια μετά την ψήφισή του

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ - kathimerini.gr


Η νομοθέτηση σημαντικών κεφαλαίων της μεταρρύθμισης που αφορά τους ενιαίους κανόνες για τους ασφαλισμένους μπλοκάρει την ουσιαστική λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Διάτρητος, με κενά, παραλείψεις και καθυστερήσεις παραμένει σχεδόν τρία χρόνια από την ψήφισή του ο νόμος Κατρούγκαλου, που οδήγησε στην τελευταία μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και στον δραστικό περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης, καθώς προβλέπει περικοπές στις συντάξεις, ανατροπές στις εισφορές και ενοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εκκρεμότητες αφορούν τόσο τη νομοθέτηση σημαντικών κεφαλαίων της μεταρρύθμισης, προκειμένου να υλοποιηθεί ο κεντρικός πυρήνας της, που αφορά τους ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους, όσο και σημαντικές «τεχνικές» λεπτομέρειες, που μπλοκάρουν την ουσιαστική λειτουργία του ΕΦΚΑ και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους, με σημαντικές καθυστερήσεις, για παράδειγμα, στην έκδοση των συντάξεων ή στη βεβαίωση εισφορών.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι τεράστιες ανατροπές που ενδεχομένως να επιφέρουν στο νέο σύστημα οι αναμενόμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα αναδρομικά των περικοπών του παρελθόντος που ήδη έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, αλλά και για βασικές παραμέτρους της νέας μεταρρύθμισης, όπως ο επανυπολογισμός παλαιών και ο υπολογισμός των νέων συντάξεων, οι εισφορές των επαγγελματιών και οι ενοποιήσεις.

Η «Κ» κατέγραψε με τη βοήθεια του γνωστού δικηγόρου που ειδικεύεται στα ασφαλιστικά θέματα, Δημήτρη Μπούρλου, τις 15 «τρύπες» στον νόμο Κατρούγκαλου, που απαιτούν άμεσα διευθέτηση. Αναλυτικά, αυτές είναι:

1. Αναπηρία - νομοθέτηση ενιαίων διατάξεων. Εκκρεμεί η θεσμοθέτηση του ενιαίου κανονισμού αναπηρίας που θα καθορίζει ενιαίους κανόνες ασφάλισης για τα άτομα με αναπηρία.

2. Κανονισμός παροχών - νομοθέτηση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα μεγάλη μεταρρύθμιση μέσα στη μεταρρύθμιση, που θα οδηγήσει σε περικοπές δικαιωμάτων και αναπροσαρμογή παροχών.

3. Κανονισμός ασφάλισης - νομοθέτηση. Το ίδιο ισχύει και για τον ενιαίο κανονισμό ασφάλισης.

4. Αποσαφήνιση του πότε μπορεί κάποιος να λάβει δεύτερη σύνταξη και πώς υπολογίζεται αυτή, όταν η πρώτη σύνταξη έχει χορηγηθεί πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά και όταν έχει χορηγηθεί μετά.

5. Προσαύξηση για παράλληλο χρόνο στις περιπτώσεις απονομών πριν από τον νόμο του 2016.

6. Προσαύξηση στις περιπτώσεις απονομών μετά τη μεταρρύθμιση, όταν υπάρχει ασφάλιση μετά τη συνταξιοδότηση.

7. Εκδοση υπουργικής απόφασης για τη διαδικασία ασφάλισης με μπλοκάκια, όταν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της επιχείρησης και του επαγγελματία.

8. Καθιέρωση ταχείας διαδικασίας διόρθωσης ειδοποιητηρίων όταν το αναγραφόμενο ποσό δεν απεικονίζει την πραγματική υποχρέωση.

9. Νομιμοποίηση χρόνου ασφάλισης όταν έχουν καταβληθεί εισφορές χωρίς να υπάρχει ασφαλιστέα ιδιότητα.

10. Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του χρόνου ασφάλισης των συνταξιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

11. Αποκατάσταση διαδικασίας καταβολής εισφορών μη μισθωτών που συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλισή τους. Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 δεν μπορούν να καταβάλλουν εισφορές.

12. Εκδοση ενημερωτικών - εκκαθαριστικών των συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, στα οποία θα φαίνονται τα νέα ποσά συντάξεων καθώς και η προσωπική διαφορά. Η «Κ» έχει αποκαλύψει τις έντονες ανησυχίες των συνταξιούχων καθώς και τις πρώτες δικαστικές προσφυγές, κυρίως όσων συνταξιούχων έλαβαν ή θα έπρεπε να λάβουν αυξήσεις στις αρχές του 2019 και διαπίστωσαν ότι είτε δεν τους δόθηκαν τα σωστά ποσά είτε ότι η σύνταξή τους δεν αυξήθηκε.

13. Δημιουργία λογισμικού για έκδοση συντάξεων, καθώς υπάρχει τεράστια καθυστέρηση σε συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα η αναμονή να ξεπερνάει κατά πολύ τα προβλεπόμενα. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν:

Α. Οσους υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η-1-2019.

Β. Οσους έχουν χρόνο ασφάλισης σε Ε.Ε. (αναμένονται και οδηγίες υπολογισμού των συντάξεων).

Γ. Οσους εργάζονται σε ΝΠΔΔ (ειδικό καθεστώς ΙΚΑ).

Δ. Οσους έχουν επιπλέον χρόνο ασφάλισης, μετά τη συνταξιοδότηση.

14. Οι σημαντικές αυτές εκκρεμότητες και παραλείψεις φαντάζουν μάλιστα «μικρές λεπτομέρειες» μπροστά στις υπό έκδοση δικαστικές αποφάσεις που ενδέχεται να τινάξουν στον αέρα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Η πρώτη μεγάλη κρίση αναμένεται από το ΣτΕ για επιμέρους ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου, κυρίως όσον αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και το ύψος ανταποδοτικής σύνταξης, τον προσδιορισμό και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων κι αγροτών, αλλά και την ενοποίηση όλων των Ταμείων υπό την ομπρέλα του ΕΦΚΑ. Στον πυρήνα της απόφασης, που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, βρίσκεται άλλωστε και ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων.

15. Δεύτερη απόφαση από το ΣτΕ, που αναμένεται βέβαια να καθυστερήσει σημαντικά, είναι για τις μνημονιακές κρατήσεις που έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές. Η απόφαση, που πλέον αναμένεται, αφορά τη χρονική έκταση των δυνατοτήτων διεκδίκησης αναδρομικών ποσών, με πρόσφατη απόφαση Εφετείου να ανοίγει τον δρόμο για διεκδικήσεις από την 1η-7-2015 έως την 31η-12-2018.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

Ταμεία: Αρχίζει ο "Γολγοθάς" της καταβολής των νέων εισφορών από τους επαγγελματίες

Του Δ. Κατσαγάνη - Capital.gr

Μήνας καταβολής νέων εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι αυτός που μόλις μπήκε. Δύο είναι οι κρίσιμες προθεσμίες πληρωμών από αυτούς: Η Δευτέρα 8 Απριλίου και η Παρασκευή 12 Απριλίου.

Και αυτό γιατί έως την άλλη Δευτέρα, θα πρέπει να καταβληθούν οι νέες κατώτατες εισφορές υπέρ της κύριας ασφάλισης και υγείας από όλους τους επαγγελματίες, ενώ μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα πρέπει να καταβληθούν οι τρέχουσες αλλά και οι αναδρομικές εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης και του εφάπαξ από τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους.

Με άλλα λόγια, οι τελευταίοι (δηλαδή οι ασφαλισμένοι στο τέως ΕΤΑΑ) θα πρέπει να εξοφλήσουν μέχρι πριν τα μέσα του τρέχοντος μηνός –δηλαδή σε λιγότερο από δεκαπέντε μέρες- , δύο μεγάλα "σετ" εισφορών:

* Το ένα "σετ" θα περιλαμβάνει τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ –ΕΟΠΥΥ για το Φεβρουάριο του 2019, οι οποίες, μάλιστα, θα είναι αυξημένες, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η/2/2019.

* Το δεύτερο "σετ" θα περιλαμβάνει τις εισφορές επικουρικού –εφάπαξ για το μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2019, την πρώτη δόση (επί συνόλου 36) των αναδρομικών εισφορών επικουρικού –εφάπαξ του 2017, αλλά και την δεύτερη δόση (επί συνόλου 36) των αναδρομικών εισφορών επικουρικού –εφάπαξ του 2018.

Αρμόδια στελέχη των ταμείων αναμένουν με αγωνία τα εισπρακτικά αποτελέσματα του τρέχοντος μήνα, ειδικά καθώς το προηγούμενου τρίμηνο (Ιανουαρίου –Μαρτίου) σημειώθηκε κάμψη 30% στα έσοδα από τις τρέχουσες αλλά και τις ληξιπρόθεσμες εισφορές των επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, ενώ σε μηνιαία βάση, είχαν βεβαιωθεί έσοδα από τρέχουσες εισφορές μη μισθωτών ύψους 250 εκατ. ευρώ, εισπράχθηκαν γύρω στα 150 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, γύρω στα 120 -125 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου δεν είχαν εισπραχθεί πάνω από 80-85 εκατ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο, σημειώθηκε πτώση στα έσοδα από "ρυθμίσεις", δηλαδή από τις δόσεις παλιότερων διακανονισμών, καταβολές "έναντι" οφειλών και κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών. Από τα 120 -125 εκατ. ευρώ που εισπράττονταν πέρσι κάθε μήνα, τα έσοδα από "ρυθμίσεις" (τα οποία προέρχονται από πληρωμές αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και κυρίως, εργοδοτών) έχουν πέσει γύρω στα 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα ή και κάτω από αυτό το επίπεδο.

Η μείωση των εσόδων αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οφείλεται όχι μόνο στη μείωση των εισφορών κύριας ασφάλισης (από το 20% στο 13,3%) από την 1η/1/2019 και την καθυστέρηση έκδοση ειδοποιητηρίων, αλλά στην αναμονή της σχεδιαζόμενης ρύθμισης των 120 δόσεων.

Με άλλα λόγια, πολλοί επαγγελματίες, αναμένοντας την εν λόγω ρύθμιση, αθέτησαν την πληρωμή των τρεχουσών εισφορών αλλά και την καταβολή των δόσεων τους, εκτιμώντας ότι θα τις εντάξουν στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι το υπ. Εργασίας έχει διαμηνύσει πως μόνο όσοι έχουν καταβάλλει τις εισφορές του 2019, θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

ΙΣΘ: πληρωμές ΕΤΕΑΕΠ

 

Θεσσαλονίκη, 28 Μαρτίου 2019

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΤΕΑΕΠ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από επικοινωνία του ΙΣΘ με το αντίστοιχο τμήμα υγειονομικού του ΕΤΕΑΕΠ σας ενημερώνουμε ότι:

Οι πληρωμές για τους αυτοαπασχολούμενους αφορούν παροχή εφάπαξ και όχι επικουρικής σύνταξης και σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο καθορίζονται με βάση το 4% του χαμηλότερου μισθού. Καμία πληρωμή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα καθότι το σύστημα δεν είναι έτοιμο να δεχτεί πληρωμές. Οι πληρωμές θα αρχίσουν να γίνονται από 5 έως 12 Απριλίου και αφορούν την 1η δόση του 2017, την 1η δόση του 2018 και τους 2 μήνες του 2019. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν στο σύνολο του ποσού αθροιστικά, δηλαδή 1η δόση 2017 1η δόση 2018 2 μήνες 2019. Στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος πληρώσει περισσότερα, τα ποσά αυτά θα πιστωθούν στο λογαριασμό του και δε χάνονται.

Όσοι ασφαλισμένοι έχουν παράλληλα και μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες εξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης όπου είτε θα εκδοθούν εκ νέου ειδοποιητήρια, εφόσον απαιτούνται, είτε θα δημιουργηθεί πιστωτικό υπόλοιπο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΕΠ: https://www.eteaep.gov.gr/web/

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Νίτσας Νικόλαος Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

Στην πρώτη θέση τα ασφαλιστικά ταμεία σε καταγγελίες για κακοδιαχείριση

Σημαντικοί φορείς της δημόσιας διοίκησης συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες για κακοδιαχείριση, τις οποίες κατέγραψε ο Συνήγορος του Πολίτη το 2018, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με την 20η ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, το μεγαλύτερο ποσοστό αναφορών και οι περισσότερες καταγγελίες για κακοδιαχείριση ανιχνεύθηκαν σε ΝΠΔΔ (32%), με κορυφαία την κοινωνική ασφάλιση και τα ασφαλιστικά ταμεία ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ και ΕΟΠΥΥ, τα οποία συγκεντρώνουν το 62% των αναφορών. Ακολουθούν ζητήματα φορολογίας, αδειοδότησης, εισόδου και παραμονής αλλοδαπών, κοινωνικής πρόνοιας και ζητήματα διακρίσεων λόγω φύλου.

Ο κύριος όγκος των βάσιμων -δηλαδή εξακριβωμένων και δίκαιων- αναφορών για το 2018, αφορούσε σε ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 15.644 αναφορών για το έτος 2018, οι 1834 είχαν ως επίκεντρο τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Στατιστικά, δηλαδή, το 5,3% των καταγγελιών αφορούσαν τους ασφαλιστικούς φορείς.

 

"Το φαινόμενο παρουσιάζει ανησυχητική διαχρονικότητα"
Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Συνήγορος του Πολίτη, “Οι παραπάνω τομείς βρίσκονται, τα τελευταία πέντε χρόνια, σταθερά στις πρώτες θέσεις των προβλημάτων κακοδιοίκησης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, επί του συνόλου των βάσιμων αναφορών που αρχειοθετήθηκαν το 2018 διαπιστώθηκε πρόβλημα κακοδιοίκησης στο 58% των περιπτώσεων, ποσοστό που επίσης παρουσιάζει ανησυχητική διαχρονική σταθερότητα τα τελευταία χρόνια. Η ανάλυση των ιδιαίτερων θεματικών κατηγοριών για την περίοδο 2015-2018, οδηγεί στη διαπίστωση ότι οι κυριότερες περιπτώσεις κακοδιοίκησης καταγράφονται στους τομείς του κράτους πρόνοιας, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, της εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων), των υπηρεσιών που παρέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος”.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναφορών, που ο Συνήγορος του Πολίτη, διαπίστωσε κακοδιοίκηση κατά την διερεύνηση, συγκεντρώνεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ιδιαίτερα για μία ακόμη φορά σε εκείνα που σχετίζονται άμεσα με την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, την κυρίαρχη, τα τελευταία χρόνια, θεματική κατηγορία αναφορών προς την Αρχή. “Συγκεκριμένα, ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και ο ΕΟΠΥΥ συγκεντρώνουν σχεδόν το 62% των αναφορών κατά τη διερεύνηση των οποίων διαπιστώθηκε κακοδιοίκηση”.

 

ΠΗΓΗ:https://www.iatropedia.gr/

 

ΕΦΚΑ: Τα βήματα για τη ρύθμιση 120 δόσεων – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Newsroom , CNN Greece

Αντίστροφη μέτρηση για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η διαδικασία να ξεκινήσει εντός του Απριλίου και να ενταχθούν σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με χρέη προς τα πρώην Ταμεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ.

Τα βήματα για τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ:

Η διαδικασία επανυπολογισμού της αρχικής οφειλής με κούρεμα λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών θα αφορά περίπου 560.000 οφειλέτες από τον πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Τα παλαιά χρέη από το 2002 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα υπολογιστούν εκ νέου με το νέο σύστημα, δηλαδή με βάση το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα που δήλωνε στην Εφορία ο οφειλέτης, τη χρονική περίοδο κατά την οποία δημιουργήθηκαν.

Η ρύθμιση θα είναι αυτοτελής για τις ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, ανεξαρτήτως των διαδικασιών του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Θα εξαιρούνται μόνο εκείνοι για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, θα γίνεται με τρία απλά βήματα μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.

Η ρύθμιση θα αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους, πολίτες δηλαδή οι οποίοι έκλεισαν τα βιβλία τους κι έχουν σωρεύσει ένα χρέος το οποίο θέλουν να ρυθμίσουν. Ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται με βάση το ελάχιστο ποσό δόσης των 50 ευρώ.

Συνεπώς, για οφειλές από 6.000 ευρώ και άνω, όλοι όσοι ενταχθούν θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις. Για τους οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ εξετάζεται μικρότερο ποσό δόσης, πιθανότατα τα 30 ευρώ.

Ειδικά για τις οφειλές των μη μισθωτών για το διάστημα από το 2002 έως το 2016 θα δίνεται το δικαίωμα επανυπολογισμού του χρέους, με βάση το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών. Η επιλογή θα είναι εθελοντική, καθώς χαμηλότερες εισφορές οδηγούν και σε χαμηλότερες συντάξεις.

Θα ρυθμίζονται οι βεβαιωμένες μέχρι την 31/12/2018 οφειλές, συνεπώς οι ασφαλισμένοι οφείλουν να καταβάλουν χωρίς καθυστέρηση τις εισφορές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2019, ως βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Περίπου 78.000 μη μισθωτοί άνω των 62 ετών δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη σήμερα λόγω οφειλών. Οι 50.000 από αυτούς είναι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, ηλικίας 62 ετών και άνω, και οφείλουν σωρευτικά περίπου 3 δισ. ευρώ. Αλλοι περίπου 30.000 αγρότες έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές ύψους 300 εκατ. ευρώ 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com/

 

Οριστικό τέλος στο βιβλιάριο υγείας από τις 15 Μαρτίου

Οριστικό τέλος στο βιβλιάριο Υγείας, από τις 15 Μαρτίου, βάζει το υπουργείο Εργασίας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ, αποφασίστηκε ότι μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο σύστημα συνταγογράφησης οι οποίες θα επιτρέπουν την κατάργηση του βιβλιαρίου υγείας.

Επίσης θα γίνει αναθεώρηση του ΠΔ που περιγράφει την χρήση του βιβλιαρίου ως απαραίτητο για την χορήγηση φαρμάκων και παροχών. Σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

ΠΗΓΗ:https://www.healthview.gr/

 

Πώς διαμορφώνονται οι εισφορές ΕΦΚΑ για επαγγελματίες και αγρότες το 2019

του Δ. Κατσαγάνη - Capital.gr

Εφαρμοστική εγκύκλιο εξέδωσε ο ΕΦΚΑ σχετικά με την μείωση ασφαλιστικών Εισφορών Κλάδου Σύνταξης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών από την 1η/1/2019, σύμφωνα με όσα ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο χρόνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται πως με τις νέες διατάξεις διατηρούνται:

- Το Καθαρό Φορολογητέο Εισόδημα (ΚΦΑ) προηγούμενου έτους ως βάση υπολογισμού των εισφορών,

- η διαδικασία υπολογισμού και εισφοροδότησης,

- η διαδικασία ετήσιας εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών, ως αποτέλεσμα της σχέσης καταβλητέων και καταβληθεισών εισφορών, και θεσπίζεται μείωση στο ποσοστό εισφορών Κλάδου Σύνταξης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών.

Ως έναρξη ισχύος της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, είναι η 01/01/2019.

Για το πεδίο εφαρμογής των νέων διατάξεων και τις γενικές αλλαγές που επέρχονται, τίθενται τα εξής υπόψη :

1. Το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς Κλάδου Σύνταξης που καταβάλλουν Ελ. Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενοι, μειώνεται από 20% σε 13,33%.

2. Το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς Κλάδου Σύνταξης που καταβάλλουν οι Αγρότες μειώνεται και διαμορφώνεται μεταβατικά για τα έτη 2019 έως 2022 ως εξής:

- για το έτος 2019 από 18% σε 12%,

- για το έτος 2020 από 19% σε 12,67%,

- για το έτος 2021 από 19,5% σε 13% και

- για το έτος 2022 από 20% σε 13,33%.

3. Το ποσοστό της μηνιαίας εισφοράς Κλάδου Σύνταξης που καταβάλλουν ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ και αυτοαπασχολούμενοι απόφοιτοι σχολών ανώτατης εκπαίδευσης, που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου προερχόμενοι από τον πρώην ΟΑΕΕ, μειώνεται και διαμορφώνεται σε ποσοστό 13,33%, σε όλη τη διάρκεια της πενταετίας από την υπαγωγή τους στην ασφάλιση (αντί του 14% για τα 2 πρώτα έτη και 17% για τα επόμενα 3 έτη).

Για τους ασφαλισμένους αυτούς, εφόσον η μηνιαία εισφορά υπολείπεται της ελάχιστης μηνιαίας εισφοράς των ασφαλισμένων, Αυτοαπασχολούμενων και Ελ. Επαγγελματιών άνω των πέντε ετών ασφάλισης, το ποσό της διαφοράς παραμένει ως ασφαλιστική οφειλή.

4. Σε ισχύ παραμένουν οι διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016 (σ.σ.αφορά τους αμειβόμενους με μπλοκάκι). Ως εκ τούτου τα πρόσωπα που υπάγονται στην εν λόγω ρύθμιση εξακολουθούν να καταβάλλουν εισφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν.4387/2016.

Η υπολογιζόμενη κατά τα παραπάνω μηνιαία εισφορά για τον Κλάδο Κύριας Σύνταξης Ελ. Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών δεν μπορεί να υπολείπεται της ελάχιστης καθορισθείσας με τις εκδοθείσες Υπουργικές Αποφάσεις.

Ειδικότερα οι ελάχιστες μηνιαίες εισφορές διαμορφώνονται κατά περίπτωση ως εξής:

Μοναδική Ασφάλιση

*Η ελάχιστη μηνιαία εισφορά Κλάδου Σύνταξης Ελ. Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων, δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί του κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, και διαμορφώνεται, έως 31/1/2019, σε 117,22€ (586,08*20%).

*Η ελάχιστη μηνιαία εισφορά Κλάδου Σύνταξης Αγροτών, ασφαλισμένων π. ΟΓΑ, δεν μπορεί να υπολείπεται - για το έτος 2019 - του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 18% επί του 70% του εκάστοτε βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, και διαμορφώνεται, έως 31/01/2019, σε 73,85€ (410,26*18%).

Η περαιτέρω κλιμάκωση έως την ολοκλήρωση του ποσοστού 20%, διαμορφώνεται, κατ' έτος, ως εξής:

- από 01/01/2020 έως 31/12/2020 σε ποσοστό 19%,

- από 01/01/2021 έως 31/12/2021 σε ποσοστό 19,5%,και

- από 01/01/2022 και εντεύθεν σε ποσοστό 20%,

* Η ελάχιστη μηνιαία εισφορά Κλάδου Σύνταξης ασφαλισμένων π. ΕΤΑΑ και αυτοαπασχολούμενων αποφοίτων σχολών ανώτατης εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια, που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, προερχόμενοι από τον π. ΟΑΕΕ, κατά την πρώτη πενταετία από την υπαγωγή τους στην ασφάλιση, δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 13,33 % επί του ποσού που αναλογεί στο 70% του εκάστοτε βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, και διαμορφώνεται, έως 31/01/2019, σε 54,69€ (410,26 * 13,33%).

Παράλληλη ασφάλιση

* Στις περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης με, α) άσκηση πολλαπλών μη μισθωτών δραστηριοτήτων και β) άσκηση μισθωτής και μη μισθωτής δραστηριότητας, η ελάχιστη μηνιαία εισφορά για τον κλάδο σύνταξης δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί του κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών ασφάλισης, και διαμορφώνεται, έως 31/01/2019, σε 117,22€ (586,08*20%).

*Σε περίπτωση μισθωτής εργασίας (πλήρους ή μερικής απασχόλησης) και παράλληλης άσκησης αγροτικής δραστηριότητας (με ετήσιο αγροτικό εισόδημα που υπερβαίνει το ποσό των 4.923,12€), η ελάχιστη μηνιαία εισφορά Κλάδου Σύνταξης δεν μπορεί να υπολείπεται - για το έτος 2019 - του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 18% επί του 70% του εκάστοτε βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, και διαμορφώνεται, έως 31/01/2019, σε 73,85€ (410,26*18%) (σχετικά με το εισφοροδοτηθέν αγροτικό εισόδημα θα ακολουθήσει οδηγία).

Για την διαμόρφωση των κατώτατων ορίων από 01.02.2019, ημερομηνία έναρξης ισχύος νέου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών ασφάλισης, θα ακολουθήσουν οδηγίες.

Η μείωση εισφορών, κατά τις διατάξεις του άρθρου 98 του ν.4387/2016 (εισοδηματική κλιμάκωση) εφαρμόζεται σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους του π. ΕΤΑΑ κατά τα γνωστά. Μετά την εφαρμογή των νέων διατάξεων, προσδιορίζεται, η εισφορά Κλάδου Σύνταξης έως το ύψος της ελάχιστης μηνιαίας εισφοράς, κατά τα προαναφερόμενα.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται πως έχουν πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, οι απαραίτητες προσαρμογές στο μηχανογραφικό σύστημα, οι οποίες υποστηρίζουν τους νέους κανόνες υπολογισμού των εισφορών. Συγκεκριμένα:

* Για τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού εισφορών έτους 2019 αρχικά, και έως την εκκαθάρισή τους, έχει ληφθεί υπόψη το ΚΦΑ του έτους 2017 ή του πιο πρόσφατου εκκαθαρισμένου έτους και το σύνολο των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017.

Ως καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές λαμβάνονται οι εισφορές όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από την διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017.

* Υπενθυμίζουμε ότι από 01.01.2019 και εφεξής ως βάση υπολογισμού των εισφορών λαμβάνεται το 100% του ΚΦΑ προηγούμενου έτους στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι καταβλητέες εισφορές (σχετ. το άρθρο 58 του ν.4472/2017).

*Οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές, αθροίζονται στις αντίστοιχες πηγές εισοδήματος (επιχειρηματική ή αγροτική) για τις περαιτέρω διαδικασίες υπολογισμού εισφορών.

Παραδείγματα

* Μείωση μηνιαίας εισφοράς Κλ. Σύνταξης (Μοναδική ασφάλιση)

Παράδειγμα 1ο

Ελ. Επαγγελματίας (π. ΟΑΕΕ), με ετήσιο εισφοροδοτούμενο εισόδημα (ΚΦΑ + Καταβλητέες εισφορές) ύψους 9.000,00 €.

Η μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης, με βάση το νέο ποσοστό υπολογισμού εισφοράς διαμορφώνεται σε 99,98 € (9000,00/12, 750,00 * 13,33 %).

Επειδή η μηνιαία εισφορά δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 117,22 € (586,06*20%), θα απαιτηθεί η ελάχιστη μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης 117,22 €.

Με το προϊσχύον καθεστώς η μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης θα διαμορφώνονταν σε 150,00 € (9.000,00/12, 750,00*20%), άρα επέρχεται μείωση μηνιαίας εισφοράς κατά 32,78 €

Παράδειγμα 2ο

Αγρότης (π. ΟΓΑ) με ετήσιο εισφοροδοτούμενο εισόδημα (ΚΦΑ + Καταβλητέες εισφορές) ύψους 6.000,00 €.

Η μηνιαία εισφορά κλ. σύνταξης, με βάση το νέο ποσοστό υπολογισμού εισφοράς διαμορφώνεται σε 60,00 € (6.000,00/12, 500,00 * 12%).

Επειδή η μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 73,85€ (410,26*18%), θα απαιτηθεί η ελάχιστη μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης 73,85 €.

Με το προϊσχύον καθεστώς η μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης θα διαμορφώνονταν σε 90,00 € (500,00*18%), άρα επέρχεται μείωση μηνιαίας εισφοράς κατά 16,15 € .

* Μείωση μηνιαίας εισφοράς Κλ. Σύνταξης (Παράλληλη ασφάλιση)

Παράδειγμα

Ελ. Επαγγελματίας (π.ΟΑΕΕ), και παράλληλα Αγρότης (π. ΟΓΑ), με ετήσιο εισφοροδοτούμενο εισόδημα (ΚΦΑ+ Καταβλητέες εισφορές), από επιχειρηματική δραστηριότητα ύψους 4.000,00 € και από αγροτική δραστηριότητα ύψους 9.000,00 €.

Η μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης, με βάση το νέο ποσοστό υπολογισμού εισφοράς διαμορφώνεται σε 134,43€ και προκύπτει ως εξής:

- 44,43€ (4000,00/12, 333,33 * 13,33%) και

- 90,00€ (9000,00/12, 750 * 12%).

Με το προϊσχύον καθεστώς η μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης θα διαμορφώνονταν σε 201,67€ και προκύπτει ως εξής:

- 66,67€ (4.000,00/12, 333,33 * 20%) και

- 135€ (9000,00/12, 750 * 18%), άρα επέρχεται μείωση μηνιαίας εισφοράς κατά 24,75 €.

* Μείωση εισφορών (άρθρο 98 του ν. 4387/2016) για ασφαλισμένους π. ΕΤΑΑ.

Παράδειγμα 1ο

Αυτοαπασχολούμενος, ασφαλισμένος του π. ΕΤΑΑ, άνω πενταετίας, έχει ετήσιο καθαρό φορολογητέο εισόδημα ύψους 16.000,00 €. Αφού ληφθούν υπόψη οι μεταβατικές ρυθμίσεις του άρθρου 98 του ν.4387/2016, η μηνιαία εισφορά για τον Κλ. Σύνταξης υπολογίζεται ακολουθώντας τα πιο κάτω στάδια:

α) Υπολογισμός μηνιαίας εισφοράς κλ. Σύνταξης

Η μηνιαία εισφορά, με βάση το νέο ποσοστό υπολογισμού εισφορών διαμορφώνεται σε 177,73 € (16.000/12,1.333,33 * 13,33 %)

β) Υπολογισμός μείωσης του άρθρου 98 "επί του εισοδήματος".

Σύμφωνα με τις κλίμακες εισοδήματος, για εισόδημα από 7.033,01 - 16.000,00 εφαρμόζεται, μεταξύ άλλων, μείωση για τον κλ. Σύνταξης ποσού 49,14 €. (σχετ. παράδειγμα υπολογισμού, στην αριθ, 1/2017 εγκύκλιο οδηγία ΕΦΚΑ).

γ) Συνολικό ποσό μηνιαίας εισφοράς κλ. Σύνταξης.

Η μηνιαία εισφορά που θα καταβάλλει ο ασφαλισμένος μετά την εφαρμογή του άρθρου 98 του ν. 4387/2016 ισούται με 128,59€ (177,73 - 49, 14), δεδομένου ότι δεν υπολείπεται της ελάχιστης μηνιαίας εισφοράς (117,22€).

Με το προϊσχύον καθεστώς η μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης θα διαμορφώνονταν:

- σε 266,67 €, (1.333,33*20%),

μείον 73,72 €, (μείωση κλ. Σύνταξης σύμφωνα με το άρθρο 98 του ν.4387/2016) Σύνολο: 192,95 € (σύνολο μηνιαίας εισφοράς κλ. Σύνταξης) άρα επέρχεται μείωση μηνιαίας εισφοράς κατά 64,36 €.

Παράδειγμα 2ο

Αυτοαπασχολούμενος, (π. ΕΤΑΑ), κάτω πενταετίας, έχει ετήσιο καθαρό φορολογητέο εισόδημα ύψους 8.400,00 €. Αφού ληφθούν υπόψη οι μεταβατικές ρυθμίσεις του άρθρου 98 του ν.4387/2016, η μηνιαία εισφορά για τον Κλ. Σύνταξης υπολογίζεται ακολουθώντας τα πιο κάτω στάδια:

α) Υπολογισμός μηνιαίας εισφοράς κλ. Σύνταξης

Η μηνιαία εισφορά, με βάση το νέο ποσοστό υπολογισμού εισφορών διαμορφώνεται σε 93,31 € (8.400/12,700 * 13,33%)

β) Υπολογισμός μείωσης του άρθρου 98 επί του εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις κλίμακες εισοδήματος, για εισόδημα από 4.922,01 - 8.400,00 εφαρμόζεται, μεταξύ άλλων, μείωση για τον κλ. Σύνταξης ποσού 19,32 €. (σχετ. παράδειγμα υπολογισμού, στην αριθμ. 1/2017 εγκύκλιο οδηγία ΕΦΚΑ).

γ) Συνολικό ποσό μηνιαίας εισφοράς κλ. σύνταξης

Η τελική μηνιαία εισφορά που θα καταβάλλει ο ασφαλισμένος μετά την εφαρμογή του άρθρου 98 του ν. 4387/2016 ισούται με 73,99 € (93,31 - 19,32 ), δεδομένου ότι δεν υπολείπεται της ελάχιστης μηνιαίας εισφοράς 54,69 € (410,26*13,33%).

δ) Ασφαλιστική οφειλή

Το ποσό των 23,91 € (δηλ. η διαφορά 117,22 - 93,31), αποτελεί ασφαλιστική οφειλή, η οποία εξοφλείται κατά τα γνωστά (σχετ. η αριθμ. 1/2017 εγκύκλιος οδηγία ΕΦΚΑ).

Με το προϊσχύον καθεστώς η μηνιαία εισφορά κλ. Σύνταξης θα διαμορφώνονταν:

- σε 119,00 €, (700,00* 17%, κατά το 4ο έτος ασφάλισης),

- μείον 24,63 €, (μείωση κλ. Σύνταξης σύμφωνα με το άρθρο 98 του ν.4387/2016) Σύνολο: 94,37 € (σύνολο μηνιαίας εισφοράς κλ. Σύνταξης), άρα επέρχεται μείωση μηνιαίας εισφοράς κατά 20,38 € και κρατείται ως ασφαλιστική οφειλή το ποσό των 21 € (140,00-119,00).

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

Το Μάρτιο τα ειδοποιητήρια για τις νέες κατώτατες εισφορές των επαγγελματιών

του Δημήτρη Κατσαγάνη
Capital.gr

Αύξηση 11% στις κατώτατες εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των "μπλοκάκηδων" αναμένεται να αποτυπωθεί στα ειδοποιητήρια τα οποία θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ τον επόμενο μήνα.

Και αυτό λόγω της αύξησης 11% στον μεικτό κατώτατο μισθό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η οποία ισχύει από την 1η του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της Υπ. Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Υπενθυμίζεται πως βάσει του νόμου Κατρούγκαλου οι κατώτατες μηνιαίες εισφορές των επαγγελματιών υπολογίζονται ως ποσοστό 26,9% (20% υπέρ της κύριας ασφάλισης και 6,95 υπέρ της υγείας) επί του μηνιαίου μικτού κατώτατου μισθού άγαμου ανειδίκευτου εργάτη.

Έως και την 31η/1/2019 ο εν λόγω μισθός ανερχόταν στα 586 ευρώ /μήνα και, έτσι, οι κατώτατες εισφορές ανερχόταν σε 157 ευρώ/μήνα (26,9% Χ 586 ευρώ). Αυτό ίσχυε και για τις εισφορές του Ιανουαρίου 2019.

Η αύξηση, όμως, του κατώτατου μισθού από την 1η Φεβρουαρίου 2019 στα 650 ευρώ/μήνα οδηγεί σε ανάλογη αύξηση της βάσης υπολογισμού των κατωτάτων εισφορών των επαγγελματιών και, έτσι, των καταβλητέων ποσών για αυτές.

Έτσι οι κατώτατες εισφορές για τους επαγγελματίες για το Φεβρουάριο του 2019 θα ανέλθουν σε 174 ευρώ/μήνα.

Συνεπώς, οι εισφορές κύριας ασφάλισης-υγείας του Φεβρουαρίου 2019 θα είναι αυξημένες κατά 7 ευρώ σε σχέση με τις εισφορές του Ιανουαρίου 2019.

Η αύξηση αυτή αφορά όλους τους ασφαλισμένους του τέως ΟΑΕΕ (πχ μέλη ΟΕ,ΕΕ, ΕΠΕ, ατομικούς επιχειρηματίες, "μπλοκάκια" κλπ) αλλά και του τέως ΕΤΑΑ(αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, δικηγόρου, γιατροί με πάνω από πέντε έτη ασφάλισης).

Αυξημένες, όμως, θα είναι και οι κατώτατες εισφορές του 2019 υπέρ της επικουρικής ασφάλισης για τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς και δικηγόρους, αλλά και οι κατώτατες εισφορές υπέρ του εφάπαξ για τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους.

Οι εν λόγω εισφορές θα επιβληθούν από φέτος.

Οι μεν εισφορές επικουρικού και εφάπαξ για τον Ιανουάριο του 2019 θα υπολογισθούν με βάση τον προηγούμενο κατώτατο μισθό (586 ευρώ/μήνα),οι δε εισφορές του Φεβρουαρίου 2019 (αλλά και όλων των επόμενων μηνών έως τον Ιανουάριο -Φεβρουάριο του 2020) θα υπολογισθούν με βάση το νέο κατώτατο μισθό (650 ευρώ/μήνα). Παράλληλα, όμως, υπενθυμίζεται θα ξεκινήσει η αναδρομική καταβολή των κατωτάτων εισφορών επικουρικού και εφάπαξ για το 2017 -2018. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

Στις καλένδες η κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας - Έρχονται τα άκυρα συνταγολόγια του ΙΚΑ

Υποχρεωτική η αναγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο και ο έλεγχος από γιατρούς και φαρμακοποιούς, επισημαίνει ο ΕΟΠΥΥ

Η κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, δείχνει να απομακρύνεται - τουλάχιστον για την ώρα - καθώς το νομοσχέδιο για τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας βρίσκεται μεν στη Βουλή, αλλά είναι ακόμη σε στάδιο αναμονής, χωρίς να έχει προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την επεξεργασία και ψήφισή του.

Στο μεταξύ όμως, οι διαθέσιμες σελίδες στα ήδη υπάρχοντα βιβλιάρια τελειώνουν και οι γιατροί δεν βρίσκουν χώρο να γράφουν τα φάρμακα που χορηγούν, έστω κι αν η πληροφορία για τα φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν, αποθηκεύεται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Καθώς όμως η αναγραφή των φαρμάκων είναι υποχρεωτική, ο ΕΟΠΥΥ, "επιστρατεύει" τώρα τα παλαιά -και ακυρωμένα - συνταγολόγια του ΙΚΑ για να εξυπηρετήσει την κατάσταση...

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, έστειλε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα χθες, στους πανελληνίους συλλόγους γιατρών και φαρμακοποιών, στις ΥΠΕ, τα φαρμακεία του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αιγινήτειο και Αρεταίειο, προκειμένου να γνωστοποιήσει τη διαδικασία για τη χορήγηση συνταγολογίων του τ. ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στον ΕΦΚΑ για τη χρήση τους ως βιβλιάρια ασθενείας.

Με το σημείωμα, ο αντιπρόεδρος υπενθυμίζει ότι οι γιατροί που συνταγογραφούν έχουν υποχρέωση να καταχωρούν τα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα στο βιβλιάριο υγείας των ασθενών και οι φαρμακοποιοί οφείλουν να καταχωρούν στο βιβλιάριο, την εκτέλεση της συνταγής.

Παραθέτοντας τη σχετική νομοθεσία σημειώνει πως "η συνταγή απαραίτητα συνοδεύεται από το βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου, στο οποίο ο φαρμακοποιός ελέγχει την καταχώρηση των φαρμάκων και σημειώνει την εκτέλεση με σφραγίδα και υπογραφή. Και προσθέτει ότι (ο φαρμακοποιός ελέγχει) "την καταχώρηση στο βιβλιάριο υγείας της συνιστώμενης αγωγής με σφραγίδα και υπογραφή ιατρού, ακριβώς όπως έχει συνταγογραφηθεί στην ηλεκτρονική συνταγή".

Τονίζει ακόμη ότι "η μη αναγραφή αγωγής στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου, επισύρει κυρώσεις τόσο για τον γιατρό, όσο και για τον φαρμακοποιό που εκτελεί τη συνταγή.

Καταλήγοντας στο σημείωμα, ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρει ότι "προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για βιβλιάρια υγείας σε όσους αποκτούν δικαίωμα ασφαλιστικής ικανότητας για πρώτη φορά, καθώς και όλων των υπαγόμενων φορέων του ΕΦΚΑ, από τη στιγμή που θα τελειώσουν τα ασφαλιστικά βιβλιάρια, θα διατίθενται για χρήση ως βιβλιάρια υγείας με τα προβλεπόμενα στοιχεία ασφαλισμένου στο εξώφυλλο, τα παλαιού τύπου συνταγολόγια του τ. ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, που έχουν ακυρωθεί ως συνταγολόγια, διότι έχει αποκοπεί το πάνω τμήμα που έφερε το γραμμωτό κώδικα της συνταγής".

ΠΗΓΗ:http://healthmag.gr/

 

Ρύθμιση χρεών: Κούρεμα και 120 δόσεις με τρία… κλικ – Ανάσα για 900.000 οφειλέτες

NEWSIT NEWSROOM

Με τρία απλά βήματα η ένταξη στη ρύθμιση για τα χρέη από τον ερχόμενο Μάρτιο. Όσοι χρωστούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα έχουν και κούρεμα 70% ως 85%. Ποιοι και πως μπορούν να μπουν στη ρύθμιση.

Μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα έρθει σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο η ρύθμιση για τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέσω της οποία αναμένεται να πάρουν βαθιά ανάσα περίπου 900.000 άτομα. Οι δόσεις θα είναι πολλές και το μηνιαίο ποσό πέφτει σημαντικά καθώς θα υπάρχει και γενναίο κούρεμα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Finance & Markets Voice» η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία «θα προβλέπει γενναίο κούρεμα έως 70% της συνολικής οφειλής», «περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85%».

Η αποπληρωμή θα γίνεται σε έως 120 δόσεις και η υπαγωγή σε αυτή θα γίνεται «με τρία βήματα, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ» και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο, δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης «η κύρια οφειλή θα περικοπεί μέσω του επανυπολογισμού των οφειλόμενων με βάση τον ν. 4387/16», αφορά ενεργούς και μη ενεργούς και εξαιρούνται μόνο όσοι εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο «δυνητικά στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες» με συνολικές οφειλές 16 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτούς εντάσσονται, όπως διευκρίνισε, «και 80.000 πολίτες, που αν και έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω μεγάλων οφειλών». Ο στόχος είναι, είπε ο υφυπουργός, να δοθεί ανάσα και προοπτική σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, αλλά και ώθηση στην αγορά.

Οι δόσεις και τα ποσά

Ουσιαστικά οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν ως και σε 10 χρόνια τις οφειλές τους.
Πρώτα, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο υφυπουργός θα γίνει ο επανυπολογισμός. Στη συνέχεια από τα νέα ποσά που θα προκύψουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ποσά άνω των 6.000 ευρώ και όσοι αγρότες έχουν ποσά άνω των 3.600 ευρώ θα μπορούν να εξοφλήσουν σε 120 δόσεις.
Οι δόσεις για τους υπόλοιπους θα καθοριστούν με βάση το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης που καθορίζεται στα 50 ευρώ για τους ασφαλισμένους σε πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και στα 30 ευρώ για τους αγρότες.
Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα χρέη ως και το 2018.
Ο επανυπολογισμός δεν είναι βέβαιος για τους επιστήμονες του πρώην ΕΤΑΑ ωστόσο και αυτοί θα μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις με μόνο περιορισμό το ελάχιστο ποσό των 50 ευρώ το μήνα.
Τα τρία κλικ για τη ρύθμιση

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να είναι:
1. Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργεί για τον σκοπό αυτό, όπου με χρήση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ θα ενημερώνονται και για το ποσό της οφειλής τους.
2. Με την αίτηση θα γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα επανυπολογισμός της οφειλής και θα προκύπτει το νέο ποσό.
3. Μετά τον επανυπολογισμό ο οφειλέτης αφού ενημερωθεί για το νέο ποσό θα βλέπει τον αριθμό των δόσεων που του αναλογούν και το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να πληρώνει θα πρέπει να δηλώσει ότι συναινεί. Αυτομάτως θα εντάσσεται στη ρύθμιση.
 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

Ασφαλιστικές επιβαρύνσεις στους ελεύθεροεπαγγελματίες το 2019

Σε αυτές περιλαμβάνονται η κατάργηση της έκπτωσης 15% στη βάση υπολογισμού όλων των ασφαλιστικών εισφορών (σύνταξης/περίθαλψης/εφάπαξ), η επιβολή εισφοράς στους τίτλους κτήσης (οι πρώην αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης για συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν τα 10.000€ ετησίως) καθώς και τα ειδοποιητήρια στις εισφορές για το εφάπαξ.

Vasileios Stathopoulos

Ειδικότερα, οι επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για τους επαγγελματίες αφορούν στα εξής:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά και κοντινό πλάνο1. Με την ανακοινωθείσα αύξηση του βασικού μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθεί και η ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά που καταβάλλουν, δεδομένου ότι υπολογίζεται επί του κατώτατου βασικού μισθού. Η αύξηση αυτή θα έχει επιβάρυνση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αμειβομένων με μπλοκάκι, καθόσον ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει πως οι κατώτατες εισφορές των υγειονομικών υπολογίζονται ως ποσοστό (από 26,9% έως 31,95%) επί του μεικτού κατώτατου μισθού άγαμου ανειδίκευτου εργάτη.

2. Από 1.1.2019 θα καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές και οι αμειβόμενοι με «τίτλους κτήσης» (πρώην αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης για συναλλαγές μικρότερες των 10.000€ ετησίως), ήτοι 13,33% για κλάδο σύνταξη και 6,95% για υγεία. Οι εισφορές θα υπολογίζονται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, μετά την αφαίρεση του φόρου (20%) & τέλος χαρτοσήμου 3,6%. Δεν υπάρχει ελάχιστο πλαφόν εισφοράς, ενώ όσοι έχουν παράλληλη μισθωτή ή µη απασχόληση καταβάλλουν για κάθε δραστηριότητα ασφαλιστική εισφορά.

3. Επιβάλλονται εισφορές για το εφάπαξ (4%) στους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ, ενώ ταυτόχρονα θα απαιτηθούν και οι αναδρομικές εισφορές για τον ίδιο κλάδο για το χρονικό διάστημα 2017-2018 που δεν καταβλήθηκαν.

Αναμένεται λοιπόν να ενσωματωθεί η κατάργηση της έκπτωσης 15% στη βάση υπολογισμού όλων των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στα ειδοποιητήρια του ερχόμενου Φεβρουαρίου, με τις εισφορές του Ιανουαρίου 2019, με συνέπεια να προκύψουν αυξημένες εισφορές για όσους δήλωσαν εισόδημα κάτω από 7.032€. Για τον ίδιο λόγο, οι μειωμένες εισφορές της κύριας ασφάλισης (από το 20% στο 13,33%) για όσους δηλώνουν πάνω από 7.032€ θα έχουν μικρότερο όφελος από την αναμενόμενη ονομαστική μείωση. Για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 7.032€ ή μηνιαίο κάτω των 586€, η ψηφισμένη μείωση της εισφοράς κύριας ασφάλισης από το 20% στο 13,33% δεν ισχύσει!

Συνολικά από την ασφαλιστική μείωση αποκλείονται οι 3 στους 4 ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης, δηλώνουν στην Εφορία εισόδημα έως 7.032€.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

Τέλος τα βιβλιάρια υγείας σε δέκα ημέρες! Πως θα δίνονται τα φάρμακα

Τέλος στις ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας καθώς σε δέκα ημέρες θα αποτελούν παρελθόν!

Αν και πολλοί ασφαλισμένοι κυρίως ηλικιωμένοι δεν συνήθιζαν να πηγαίνουν στο γιατρό ή στο φαρμακοποιό χωρίς το βιβλιάριο υγείας τους ανά χείρας τώρα καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας αποφάσισαν την κατάργηση τους.

 

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η διατήρηση των βιβλιαρίων θα αφορά στο εξής μόνο ασφαλισμένους που πρέπει να παίρνουν υψηλού κόστους φάρμακα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

 

Την ίδια στιγμή μέχρι να ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, οι καταχωρήσεις γίνονται ως εξής:

Όσοι έχουν βιβλιάρια που τελειώνουν, δεν θα πάρουν νέα αλλά θα προσθέσουν σελίδες.

Σε περίπτωση που έχουν τελειώσει τα ειδικά φύλλα, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες αριθμημένες και κομμένες στο μέγεθος του βιβλιαρίου.

 

Αυτό μπορεί να γίνει και στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ ακόμη και για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ που διαθέτουν ακόμη βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνουν στα περιφερειακά τμήματα του πρώην ΟΑΕΕ.

Για όσους αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα για πρώτη φορά και δεν διαθέτουν βιβλιάριο ασθενείας, όλοι οι υπαγόμενοι φορείς του ΕΦΚΑ από την στιγμή που θα τους τελειώσουν τα ασφαλιστικά βιβλιάρια θα εφοδιαστούν με παλαιού τύπου συνταγολόγια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τα οποία προηγουμένως θα έχουν ακυρωθεί με κόψιμο σε μια γωνία του βιβλιαρίου) και θα ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση βιβλιαρίου.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Επτά ασφαλιστικά σοκ μέσα στη χρονιά για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Του Δημήτρη Κατσαγάνη - Capital.gr

Επτά ασφαλιστικά σοκ θα υποστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από φέτος. Κι αυτό γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με ισόποσα νέα, αλλά και αναδρομικά "πακέτα" ασφαλιστικών εισφορών, τα οποία ετοιμάζει η κυβέρνηση από τις αρχές κιόλας του νέου έτους.

Τα "πακέτα" αυτά, διαψεύδοντας στην πράξη τα όσα περί "ενίσχυσης" της μεσαίας τάξης υποστηρίζει η κυβέρνηση, θα επιβαρύνουν προπαντός τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, αλλά και τους αμειβόμενους με απόδειξη δαπάνης.

Έτσι, θα καταστεί πιο δύσκολο για τους ίδιους να είναι συνεπείς προς τα Ταμεία ακόμα και για τις τρέχουσες, μηνιαίες εισφορές τους, Γι’ αυτόν τον λόγο, θα μπορούσαν να προστεθούν νέα ασφαλιστικά χρέη, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα.

Είναι γι’ αυτό που η κυβέρνηση επισπεύδει για τον ερχόμενο Μάιο τη θέσπιση μιας νέας ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών, σε έως 120 δόσεις εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Τα "πακέτα" των εισφορών

Πιο συγκεκριμένα, τα επερχόμενα καινούργια "πακέτα" εισφορών για τους επαγγελματίες έχουν ως εξής:

- Από τον 1/1/2019 ισχύουν νέες τρέχουσες εισφορές επικουρικού (7%), που θα επιβληθούν στους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς και δικηγόρους (ασφαλισμένοι τέως ΕΤΑΑ). Παράλληλα, θα αρχίσει η αναδρομική εξόφληση των αναδρομικών εισφορών του επικουρικού για την περίοδο 2017-2018.

- Από τον τρέχοντα μήνα (Ιανουάριο 2019) επιβάλλονται νέες εισφορές για το εφάπαξ (4%) στους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ. Ταυτόχρονα, θα "τρέξουν" και οι αναδρομικές εισφορές για τον ίδιο κλάδο για το 2017-2018.

- Από τον τρέχοντα μήνα και έπειτα, επίσης, αναμένονται και τα ειδοποιητήρια για τους αμειβόμενους με απόδειξη δαπάνης, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές τουλάχιστον 20,2% -26,9% για την κύρια ασφάλιση και την υγεία.

- Παράλληλα, στα ειδοποιητήρια του ερχόμενου Φεβρουαρίου –για τις εισφορές του Ιανουαρίου του 2019– αναμένεται να ενσωματωθεί η κατάργηση της έκπτωσης 15% στη βάση υπολογισμού όλων των εισφορών (κύριας ασφάλισης, υγείας, επικουρικού, εφάπαξ) όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, με συνέπεια να προκύψουν αυξημένες εισφορές για όσους δήλωσαν κάτω από 7.032 ευρώ. Για τον ίδιο λόγο (κατάργηση έκπτωσης), οι μειωμένες εισφορές κύριας ασφάλισης (από το 20% στο 13,35) για όσους δηλώνουν πάνω από 7.032 ευρώ θα έχουν χαμηλότερο "αποτύπωμα" στα καταβλητέο ποσό σε σχέση με εκείνο για το οποίο διατείνεται η κυβέρνηση.

- Μάλιστα, ενδέχεται ο υπολογισμός των πρώτων μηνιαίων τρεχουσών εισφορών του 2019 να γίνει με βάση το εισόδημα που δήλωσαν το 2017. Έτσι, όσοι αυτοαπασχολούμενοι δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα το 2017 σε σχέση με το 2016 θα υποστούν επιπλέον επιβαρύνσεις (πέραν εκείνων που θα προκύψουν από την κατάργηση της έκπτωσης 15%).

- Παράλληλα, στο 4μηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019 θα πρέπει να εξοφληθούν ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τους "μπλοκάκηδες" και τους παράλληλα απασχολούμενους για τους οποίους προέκυψε χρεωστικό υπόλοιπο από την εκκαθάριση των εισφορών του 2017.

- Άλλος ένας παράγοντας που –όπως όλα δείχνουν– θα οδηγήσει σε αύξηση, και μάλιστα οριζόντια (δηλ. για όλους ανεξαιρέτως), των καταβλητέων κατωτάτων εισφορών είναι η εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη από 1/1/2019, καθώς αυτός ο μισθός θεωρείται, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, ως το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα των επαγγελματιών.

Πιο αναλυτικά:

1. Εισφορές 7% για την επικουρική ασφάλιση

- ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ: Ισχύουν από 1/1/2019 ως ποσοστό 7% επί του ακαθαρίστου εισοδήματος του 2017 (ή προσωρινά του 2016) των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων.

Υποχρεωτική είναι η καταβολή μόνο των ελαχίστων εισφορών. Οι ελάχιστες εισφορές υπολογίζονται επί του κατώτατου μισθού άγαμου ανειδίκευτου εργάτη (586 ευρώ).

Όποιος μπορεί και θέλει έχει τη δυνατότητα να καταβάλει εισφορές όπως αυτές προκύπτουν επί του πραγματικού ακαθαρίστου εισοδήματός του (εφόσον αυτό ξεπερνά τα 586 ευρώ/μήνα ή τα 7.032 ευρώ /έτος).

Όσο πιο αυξημένες (πάνω από το 7% των 586 ευρώ/μήνα, δηλαδή για παράδειγμα 7% επί των 600 ευρώ/μήνα κοκ.) εισφορές καταβάλλει ένας αυτοαπασχολούμενος, τόσο πιο αυξημένη επικουρική σύνταξη θα λάβει.

- Οι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων στο τέως ΕΤΑΑ έχουν προτείνει στο υπ. Εργασίας να μειωθούν οι εν λόγω εισφορές στο 6% (από το 7% που είναι σήμερα) από 1/6/2019, όπως ακριβώς δηλαδή θα ισχύει και για τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών.

Αν το υπ. Εργασίας ικανοποιήσει το αίτημα, θα προκύψει ισόποση μείωση των εισφορών επικουρικού και για τους αυτοαπασχολούμενους από τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

- ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ: Οι ελάχιστες εισφορές του επικουρικού ισχύουν αναδρομικά από την 1/1/2017. Γι' αυτό οι υπόχρεοι αυτασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν από τον τρέχοντα μήνα και με τις σχετικές εισφορές του 2017, αλλά και του 2018. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, η εξόφλησή τους θα γίνει σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 41 ευρώ/μήνα.

2. Εισφορές 4% για τον κλάδο εφάπαξ

- ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ: Οι εν λόγω εισφορές ισχύουν από 1/1/2019 ως ποσοστό 4% επί του ακαθαρίστου εισοδήματος του 2017 (ή προσωρινά του 2016) των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών και δικηγόρων.

Υποχρεωτική είναι η καταβολή μόνο των ελαχίστων εισφορών. Οι ελάχιστες εισφορές υπολογίζονται επί του κατώτατου μισθού άγαμου ανειδίκευτου εργάτη (586 ευρώ). Όποιος μπορεί και θέλει έχει τη δυνατότητα να καταβάλει εισφορές όπως αυτές προκύπτουν επί του πραγματικού ακαθαρίστου εισοδήματος του (εφόσον αυτό ξεπερνά τα 586 ευρώ/μήνα ή τα 7.032 ευρώ /έτος).

Όσο πιο αυξημένες (πάνω από το 4% των 586 ευρώ/μήνα, δηλαδή για παράδειγμα 4% επί των 700 ευρώ/μήνα κ.ο.κ.) εισφορές καταβάλει ένας αυτοαπασχολούμενος, τόσο πιο αυξημένο εφάπαξ θα λάβει.

- ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ: Οι ελάχιστες εισφορές του εφάπαξ ισχύουν αναδρομικά από 1/1/2017.

Γι' αυτό οι υπόχρεοι αυτασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν από τον τρέχοντα μήνα και με τις σχετικές εισφορές του 2017, αλλά και του 2018. Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει πως η εξόφλησή τους θα γίνει σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 23,4 ευρώ/μήνα.

3. Εισφορές έως 20,2% στους αμειβόμενους με απόδειξη δαπάνης

- Από 1/1/2019 ισχύουν εισφορές κύριας ασφάλισης και υγείας για όσους αμείβονται με "τίτλο κτήσης" (απόδειξη δαπάνης). Σύμφωνα με υπουργική απόφαση του κ. Τάσου Πτερόπουλου, οι εισφορές κύριας ασφάλισης θα ανέλθουν στο 13,3% για όλους τους αμειβόμενους με απόδειξη δαπάνης ανεξαρτήτως εισοδήματος. Οι δε εισφορές υπέρ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης-υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα ανέλθουν ενιαία για κάθε εισόδημα στο 6,9%. Άρα, συνολικά οι εισφορές τις οποίες πρέπει να καταβάλουν οι εν λόγω εργαζόμενοι για τις αποδοχές τους με απόδειξη δαπάνης θα ανέλθουν συνολικά σε 20,2%.

-Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1/1/2017 η παραπάνω νέα ρύθμιση. Με άλλα λόγια, έως και τις 31/12/2018 θα ισχύει ό,τι ίσχυε έως και τις 31/12/2016, δηλαδή προτού τεθεί σε ισχύ ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών των μη μισθωτών (βάσει νόμου Κατρούγκαλου).

Έτσι, είναι υπόχρεοι καταβολής εισφορών μόνο όσοι απέκτησαν (από επαγγελματική δραστηριότητα η οποία αμείβεται με απόδειξη δαπάνης) εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ ετησίως. Όσοι απέκτησαν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ δεν υποχρεούνται να καταβάλουν εισφορές.

4. Αυξημένες εισφορές λόγω της κατάργησης έκπτωσης 15%

Από τον τρέχοντα μήνα επίσης καταργείται η έκπτωση 15% στη βάση υπολογισμού όλων των εισφορών όλων των μη μισθωτών, μαζί δηλαδή και των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των "μπλοκάκηδων" (με πάνω από τρεις εργοδότες). Αυτό θα οδηγήσει σε ανάλογη αύξηση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν για όλες τις εισφορές (κύριας ασφάλισης, υγείας, επικουρικού, εφάπαξ) και αφορά όλους τους ασφαλισμένους του τέως ΟΑΕΕ (εμπόροι, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές κ.λπ.), αλλά και του τέως ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι). Κατά τ' άλλα, συνεχίζουν να ισχύουν οι εκπτώσεις έως 50% για τους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ με πάνω από 5 έτη ασφάλισης και εισόδημα μεταξύ 7.032 έως 57.000 ευρώ ετησίως,

Με άλλα λόγια, οι εισφορές τους θα υπολογίζονται με βάση το 100% (και όχι το 85%, όπως ισχύει έως και τις 31/12/2018) του αθροίσματος του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος και των καταβλητέων εισφορών. Κανονικά, η βάση υπολογισμού των τρεχουσών εισφορών από τον Ιανουάριο του 2019 θα έπρεπε να ήταν το εισόδημα του 2018.

Δεδομένου ότι δεν έχουν υποβληθεί φορολογικές δηλώσεις για το έτος αυτό, οι εισφορές του 2019 θα υπολογιστούν με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2017 συν τις καταβλητέες εισφορές το 2018 με βάση το εισόδημα του 2017.

5. Εκκαθάριση των εισφορών του 2018

Ο υπολογισμός των εισφορών με βάση το δηλωτέο εισόδημα του 2017 θα ανοίξει τον δρόμο για την εκκαθάριση των εισφορών του 2018. Αυτή προβλέπει τον επαναϋπολογισμό των εισφορών του 2018, με βάση, όμως, το 85% του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2017 και των καταβλητέων εισφορών το 2018 με βάση το εισόδημα του 2017.

Έτσι, θα προκύψουν οι εισφορές που έπρεπε να καταβληθούν το 2018 (καταβλητέες εισφορές). Οι καταβλητέες εισφορές, έπειτα, θα συγκριθούν με τις εισφορές που καταβλήθηκαν (καταβληθείσες εισφορές) με βάση το εισόδημα του 2016.

Για όποιον δήλωσε υψηλότερο εισόδημα το 2017 σε σχέση με το 2016 (σε κάθε περίπτωση πάνω από 7.032 ευρώ) θα προκύψει αρνητική διαφορά μεταξύ καταβληθεισών και καταβλητέων εισφορών (χρεωστικό υπόλοιπο), η οποία θα πρέπει να εξοφληθεί παράλληλα με τις τρέχουσες εισφορές.

Για όποιον δήλωσε χαμηλότερο (αλλά πάνω από 7.032 ευρώ) εισόδημα το 2017 σε σχέση με το 2016, θα προκύψει θετική προσωπική διαφορά (πιστωτικό υπόλοιπο), το οποίο θα πρέπει να του επιστραφεί εφάπαξ, εφόσον αυτό ξεπερνά τα 50 ευρώ και ο δικαιούχος δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία.

6. Εξόφληση χρεών από τις ανείσπρακτες εισφορές του 2017

Από τον προηγούμενο μήνα έχει ξεκινήσει η εξόφληση των χρεωστικών υπολοίπων από την εκκαθάριση των εισφορών των "μπλοκάκηδων" και των παράλληλα απασχολούμενων για το 2017.

Ο λόγος για τις αρνητικές διαφορές μεταξύ καταβληθεισών εισφορών (με βάση το εισόδημα του 2015) και καταβλητέων εισφορών (με βάση το εισόδημα του 2016), οι οποίες προέκυψαν για όσους επαγγελματίες δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα το 2016 σε σχέση με το 2015.

Ήδη έχει εκπνεύσει η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης εξόφλησης των εν λόγω υπολοίπων. Μένουν άλλες τέσσερις, οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019.

7. Στα "σκαριά" αύξηση των κατώτατων εισφορών

Από 1/2/2019 θα ισχύσει, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, η αύξηση του κατώτατου μισθού των ανειδίκευτων εργατών, την οποία θα αποφασίσει η κυβέρνηση γύρω στα τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου. Αυτό θα οδηγήσει σε ανάλογη αύξηση των κατώτατων εισφορών όλων των μη μισθωτών, μαζί και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η εξέλιξη θα οφείλεται στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, με βάση τον οποίο οι κατώτατες εισφορές των μη μισθωτών προκύπτουν ως ποσοστό (20% για την κύρια ασφάλιση, 6,9% για την υγεία κ.λπ.) επί του κατώτατου μισθού του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή επί των 586 ευρώ (μικτά).

Αυτό σημαίνει πως κάθε αύξηση στον μικτό μισθό θα οδηγήσει σε ακριβώς ανάλογη αύξηση στη βάση υπολογισμού των κατώτατων εισφορών των επαγγελματιών και, άρα, σε αύξηση των ποσών τα οποία πρέπει να καταβάλλουν ως εισφορών.

Έτσι, αν ο μικτός μισθός αυξηθεί κατά 5% και φτάσει στα 615 ευρώ, τότε οι νέες κατώτατες εισφορές κύριας ασφάλισης-υγείας θα φτάσουν στα 165 ευρώ (26,9% x 615 ευρώ/μήνα), έναντι των 157 ευρώ/μήνα (26,9% x 586 ευρώ/μήνα), που είναι μέχρι φέτος. Ανάλογη αύξηση θα έχουν και οι άλλες εισφορές, δηλαδή εκείνες της επικουρικής ασφάλισης και του εφάπαξ.

Μόνη περίπτωση να μην ισχύσουν τα παραπάνω είναι εκείνη στην οποία η κυβέρνηση θα αποφασίσει να μην προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των κατώτατων εισφορών λόγω της αύξησης του κατώτατου μικτού μισθού ή να μην αυξηθεί ο μικτός, αλλά μόνο ο διαθέσιμος μισθός (μέσω της μείωσης των εισφορών).

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

Το βιβλιάριο ασθενείας γίνεται… ψηφιακό

Το βιβλιάριο ασθενείας γίνεται... ψηφιακό

Η κατάργησή του ξεκινά σταδιακά από την 1η Φεβρουαρίου.

«Τέλος» στην αναμονή και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων για την πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας, αναμένεται να βάλει η κατάργηση των Βιβλιαρίων Ασθενείας, από την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά, με τον ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Οι δικαιούχοι θα πρέπει, ωστόσο, να έχουν πάντα μαζί τους και την αστυνομική ταυτότητα για την ταυτοποίηση των στοιχείων που τους αφορούν.

Πώς θα γίνεται η πιστοποίηση στο μεταβατικό στάδιο

Μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων και μέχρι να ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, οι καταχωρήσεις θα γίνονται ως εξής:

Όσοι έχουν βιβλιάρια που τελειώνουν, δεν θα πάρουν νέα αλλά θα προσθέσουν σελίδες.
Σε περίπτωση που έχουν τελειώσει τα ειδικά φύλλα, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες αριθμημένες και κομμένες στο μέγεθος του βιβλιαρίου.
Αυτό μπορεί να γίνει και στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ ακόμη και για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ που διαθέτουν ακόμη βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Δεν απαιτείται, δηλαδή, να πηγαίνουν στα περιφερειακά τμήματα του πρώην ΟΑΕΕ.

Για όσους αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα για πρώτη φορά και δεν διαθέτουν βιβλιάριο ασθενείας, όλοι οι υπαγόμενοι φορείς του ΕΦΚΑ από τη στιγμή που θα τους τελειώσουν τα ασφαλιστικά βιβλιάρια θα εφοδιαστούν με παλαιού τύπου συνταγολόγια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τα οποία προηγουμένως θα έχουν ακυρωθεί με κόψιμο σε μια γωνία του βιβλιαρίου) και θα ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση βιβλιαρίου.
Εξαίρεση αποτελούν οι ασφαλισμένοι που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Οι εν λόγω δικαιούχοι υποχρεούνται να διατηρήσουν τα βιβλιάριά τους για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

ΠΗΓΗ:https://virus.com.gr/

 

Μειώσεις έως 40% σε όσους αιτούνται σύνταξης από την 1η/1/2019

Μειώσεις έως 40% σε όσους αιτούνται σύνταξης από την 1η/1/2019

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Χωρίς καμία "προστασία" της προσωπικής διαφοράς τους μένουν οι κύριες συντάξεις τις οποίες αιτούνται από χθες οι ασφαλισμένοι.

Και αυτό γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει πως μόνο όσοι αιτηθούν σύνταξη έως και την 31η/12/2018 θα έχουν "προστασία" της αρνητικής προσωπικής διαφοράς τους, εφόσον αυτή ξεπερνά το 20%.

Δεν προβλέπεται, όμως, καμία "προστασία" της αρνητικής προσωπικής διαφοράς των νέων συντάξεων τις οποίες αιτούνται ασφαλισμένοι από την 1η/1/2019 και οι οποίες μετά τον υπολογισμό τους με βάση το νόμο Κατρούγκαλου καθίστανται πάνω από 20% χαμηλότερες σε σχέση με το επίπεδο το οποίο θα είχαν, αν υπολογίζονταν με βάση τις διατάξεις που ίσχυαν προ του νόμου Κατρούγκαλου.

Αυτή η διαφορά άνω του 20% στις αρνητικές προσωπικές διαφορές των νέων συντάξεων του 2019 (αλλά και του 2020,2012 κλπ.) δεν θα "προστατεύεται" κατά κανένα, απολύτως, μέρος.΄Ετσι θα οδηγηθούν σε μειώσεις έως 40%.

Εξυπακούεται, πως δεν θα υπάρξει καμία "προστασία" των αρνητικών προσωπικών διαφορών των νέων συντάξεων του 2019 κάτω του 20% (όπως ίσχυε και για τις νέες συντάξεις της περιόδου 2016 -2018).

Υπενθυμίζεται πως για τις νέες συντάξεις τις οποίες αιτήθηκαν ασφαλισμένοι μεταξύ της 13ης/5/2016 και 31ης/12/2018 και για τις οποίες προκύπτει αρνητική προσωπική διαφορά άνω του 20%, προβλέπεται η ακόλουθη "προστασία":

· "Προστατεύεται" το ½ της διαφοράς αυτής για τις συντάξεις τις οποίες αιτήθηκαν ασφαλισμένοι στο διάστημα 13/5/2016 και 31/12/2016.


· "Προστατεύεται" επίσης, το 1/3 της διαφοράς για τις συντάξεις που αιτήθηκαν ασφαλισμένοι στο διάστημα 1/1/2017 και 31/12/2017

· "Προστατεύεται", τέλος, ¼ της διαφοράς για όσες συντάξεις τις αιτήθηκαν συνταξιούχοι στο διάστημα 1/1/2019 και 31/12/2018

Με τροπολογία την οποία πέρασε η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, οι διαφορές αυτές συνεχίζουν να βρίσκονται υπό "προστασία" και από την 1/1/2019 και έπειτα, δηλαδή δεν καταργούνται όπως προέβλεπε προηγούμενη τροπολογία, η οποία ανέτρεπε στο πεδίο αυτό τις αρχικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Ωστόσο, η ίδια τροπολογία δεν προέβλεψε καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά στις συντάξεις τις οποίες αιτούνται από την 1η/1/2019 και έπειτα.

Οι εν λόγω νέες συντάξεις αυτές θα κόβονται ακριβώς στο ποσοστό στο οποίο ανέρχεται η αρνητική προσωπική διαφορά τους, χωρίς καμία "προστασία". Με άλλα λόγια, οι νέες συντάξεις του 2019 αλλά και όλων των επόμενων ετών θα υπόκεινται περικοπές έως και 40%, ενώ οι νέες συντάξεις τις οποίες αιτήθηκαν ασφαλισμένοι από τα μέσα του 2016 έως και τα τέλη του 20198 υπέστησαν μειώσεις έως και 30%. 

ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιούνιος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΦΚΑ