Αλλάζουν τα πάντα στα ιατρικά συνέδρια με νομοθετική ρύθμιση! Τι ανακοίνωσε το ΚΕΣΥ

Share

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Σε ριζικές αλλαγές στη διεξαγωγή ιατρικών συνεδρίων προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται. Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr

 

Οι αρμοδιότητες, οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες αλλάζουν πλέον στα ιατρικά συνέδρια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Κώστας Μάρκου, έπειτα από σχετική συνάντηση με τις επιστημονικές εταιρείες. Μάλιστα το αργότερο το πρώτο δίμηνο του 2018 θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ.

Τέλος η αρμοδιότητα του ΕΟΦ

Ειδικότερα ο κ.Μάρκου επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr ανακοίνωσε ότι η αρμοδιότητα για τα ιατρικά συνέδρια φεύγει από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και περνά στα χέρια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) δηλαδή ουσιαστικά του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Αλλάζουν «χέρια» τα ιατρικά συνέδρια! Ποιος θα τα ελέγχει»


Ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ, στο άμεσο μέλλον τα επιστημονικά συνέδρια θα διοργανώνονται μόνο από τις επιστημονικές εταιρείες «κορμού», οι οποίες ουσιαστικά αντιστοιχούν σε κάθε μία βασική ειδικότητα ιατρικής ξεχωριστά.

Ισχυροποιούνται οι επίσημες επιστημονικές εταιρείες

Στο σύνολό τους δεν ξεπερνούν τις 40 και οι οποίες θα είναι πλέον εκείνες που θα λαμβάνουν έγκριση για ένα συνέδριο, σεμινάριο ή άλλη εκπαιδευτική εκδήλωση.

Μάλιστα κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΚΕΣΥ με τους εκπροσώπους των επίσημων επιστημονικών εταιριών, οι εκπρόσωποι των γιατρών συμφώνησαν να αναλάβουν τη διαδικασία διοργάνωσης των ιατρικών συνεδρίων σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

 

Άλλωστε με βάση την απόφαση που ελήφθη, οι εκπρόσωποι των επίσημων επιστημονικών εταιρειών θα είναι και οι μοναδικοί συνομιλητές της πολιτείας και του υπουργείου.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ καθηγητής Κώστας Μάρκου τόνισε πάντως ότι στόχος είναι να μπει ένα τέλος στο άναρχο τοπίο των ιατρικών συνεδρίων που επικρατεί σήμερα, δεδομένου ότι διάφορες επιστημονικές εταιρείες και υποεταιρείες που ξεφυτρώνουν -όπως είπε -σαν τα μανιτάρια, διοργανώνουν η κάθε μία και από ένα ιατρικό συνέδριο.
Κατά τον κ.Μάρκου συνολικά υπάρχουν 1300 επιστημονικές εταιρείες που εκπροσωπούν μόνο ένα κομμάτι μίας ειδικότητας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με εκπροσώπους του οποίου συνομίλησε, συμφώνησε να μπει ένας περιορισμός στον τρόπο που διοργανώνονται σήμερα τα ιατρικά συνέδρια.

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα ιατρικά συνέδρια

Μέσα σε έναν μήνα οι 40 επιστημονικές εταιρείες θα έχουν παραδώσει τις δικές τους θέσεις στο υπουργείο Υγείας και το ΚΕΣΥ, διάστημα κατά το οποίο θα υπάρξουν και διαβουλεύσεις.

 

Αμέσως μετά και το αργότερο στο πρώτο δίμηνο του 2018 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να θεσμοθετηθούν οι αλλαγές στη διοργάνωση των ιατρικών συνεδρίων.

Πρόσφατα πάντως ο ΕΟΦ είχε προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές ειδικά για τον τρόπο συμμετοχής σε ένα ιατρικό συνέδριο. Διαβάστε ΕΔΩ τις αλλαγές που προώθησε πρόσφατα ο ΕΟΦ: «Τι αλλάζει στα ιατρικά συνέδρια από 1η Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ! Όλοι οι νέοι όροι» 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΙΑΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αλλάζουν τα πάντα στα ιατρικά συνέδρια με νομοθετική ρύθμιση! Τι ανακοίνωσε το ΚΕΣΥ