Έρχονται υπουργικές αποφάσεις για τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης σε πέντε ειδικότητες! Όλες οι λεπτομέρειες

Share

Δήμητρα Ευθυμιάδου 24 Δεκεμβρίου 2018
Με πέντε υπουργικές αποφάσεις οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα αμέσως μετά τις γιορτές, θα καθορίζονται τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης των νέων γιατρών που θα ξεκινήσουν ειδικότητα, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Ήδη ο τρόπος εκπαίδευσης των νέων γιατρών έχει αλλάξει και όποιος ξεκινά τώρα την ειδικότητά του θα ακολουθήσει το νέο σύστημα. Αντίστοιχα για πέντε ειδικότητες θα εκδοθούν πέντε υπουργικές αποφάσεις- όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr– οι οποίες θα εξειδικεύουν τις αλλαγές και θα προσδιορίζουν επ’ ακριβώς τα προγράμματα εκπαίδευσης.


Πρόκειται για τις εξής ειδικότητες:
-Νεογνολογία
-Επειγοντολογία
-Γαστρεντερολογία
-Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου
-Αναισθησιολογία

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως όσοι νέοι γιατροί θα ξεκινήσουν με το νέο σύστημα την ειδικότητά τους, μία από τις βασικές αλλαγές που θα γνωρίσουν και η οποία θεσμοθετήθηκε είναι η μετακίνηση των ειδικευόμενων γιατρών και σε άλλα κοντινά νοσοκομεία προκειμένου να εκπαιδευτούν.

Γεγονός που σημαίνει ότι δε θα είναι σταθεροί σε ένα νοσοκομείο αλλά θα αλλάζουν και σε μικρότερα επαρχιακά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Μετακινήσεις σε πολλά νοσοκομεία των νέων γιατρών που θα παίρνουν ειδικότητα! Τι προβλέπει υπ. Απόφαση»

 

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) καθηγητή Κώστα Μάρκου, η μετακίνηση αυτή των νέων γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία ειδικά προς το τέλος της ειδικότητας τους, θα δώσει και την ευκαιρία σε μικρά επαρχιακά νοσοκομεία να αποκτήσουν για ένα διάστημα ειδικευόμενους που σήμερα δεν έχουν.

Ταυτόχρονα το rotation αυτό, σύμφωνα με τον κ.Μάρκου, θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν εκπαίδευση και σε εξειδικευμένους τομείς που δεν υπάρχουν στο αρχικό νοσοκομείο που ξεκίνησαν την ειδικότητά τους. Όλες τις αλλαγές αυτές πάντως τις είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ εδώ και καιρό. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ»

 

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το επόμενο διάστημα από το μικροσκόπιο των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα περάσουν και τα νοσηλευτικά κέντρα που σήμερα καλούνται να εκπαιδεύσουν νέους γιατρούς για να πάρουν την ειδικότητά τους, κάτι που έχει ξεκινήσει δειλά δειλά να σχεδιάζεται εδώ και κάποιους μήνες.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΙΑΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Έρχονται υπουργικές αποφάσεις για τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης σε πέντε ειδικότητες! Όλες οι λεπτομέρειες