Συγκέντρωση την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας για τον βαθμό στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας

Share

"Με το υπάρχον σύστημα, έχουν βγει τέρατα στην πιάτσα, τα οποία έχουν καταλάβει θέσεις υπεράξιων γιατρών", σχολιάζει στο facebook ειδικευμένος γιατρός.
Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης
 

Συγκέντρωση την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας για τον βαθμό στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διοργανώνουν την Τετάρτη ειδικευόμενοι γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη θεσμοθέτηση βαθμολογίας στον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Παναγιώτης Παπανικολάου έχει χαρακτηρίσει το μέτρο ως “αθλιότητα και ηλιθιότητα”, τονίζοντας πως στο εξωτερικό δεν υπάρχουν ανάλογες διαδικασίες.

Επιρρίπτει, δε, την ευθύνη στους καθηγητές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταγγέλλοντας πως “εκτελεί συμβόλαιο” για λογαριασμό τους...

Σε σχετική ανάρτησή του στο facebook, ωστόσο, υπήρξαν ορισμένες αντιδράσεις από την πλευρά γιατρών. Ένας εξ αυτών σχολίασε πως “με το υπάρχον σύστημα έχουν βγει τέρατα στην πιάτσα”, τα οποία έχουν καταλάβει θέσεις υπεράξιων γιατρών...

Ο εν λόγω γιατρός αναρωτιέται γιατί υπάρχουν αντιδράσεις στην αλλαγή του ισχύοντος συστήματος, ενώ ένας άλλος συνάδελφός του σημειώνει “όταν απορρίπτετε μία πρόταση, κάνετε μία αντιπρόταση. Διαφορετικά, πετάμε γιαούρτια στις πλατείες. Δεν κάνουμε σοβαρή συζήτηση”...

“Συμφωνείτε στο ότι πρέπει να υπάρχει μία διαρκής προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου ή προτείνετε στασιμότητα;”, αναρωτιέται ένας άλλος γιατρός.

Οργανώσεις των ειδικευόμενων γιατρών, πάντως, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές:

“Όταν δίνεις 'όπλα' πανελλαδικής εμβέλειας σε αβαθμολόγητους βαθμολογητές, τότε επιδεινώνεις τις συμπεριφορές εκμετάλλευσης εργαζομένων και ασθενών που μαστίζουν το ΕΣΥ από την ίδρυσή του”, σχολιάζουν σε ανάρτησή τους, δημοσιεύοντας και σειρά φωτογραφιών που παρατίθενται πιο κάτω.

Περιστατικό


Με γραπτή του παρέμβαση, ο Παναγιώτης Παπανικολάου στήριξε τους ειδικευόμενους στο θέμα της βαθμολογίας στον τίτλο απόκτησης ειδικότητας.

Ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, μάλιστα, αναφέρθηκε σε περιστατικό, που είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2017, στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης των νοσοκομειακών γιατρών. Οι εκπρόσωποί τους είχαν ακούσει τότε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να υπερασπίζεται το μέτρο ως εξής:

“Αν είχαν βαθμό οι τίτλοι ειδικότητας τότε που είχα τελειώσει ειδικότητα εγώ δεν θα μπορούσαν να με αδικήσουν όταν έκανα αιτήσεις για θέση επιμελητή Β’ στο ΕΣΥ”.

Πιστοποίηση


Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, το επιχείρημα αυτό είναι νηπιώδες, καθώς το μέτρο προωθείται από τους καθηγητές, με σκοπό να ελέγξουν τη διαδικασία πιστοποίησης της επάρκειας.

Σημειώνει, δε, πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτίθεται με την εφαρμογή της συγκεκριμένης διαδικασίας, για τους εξής λόγους:

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς ο βαθμός δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα. Σε όλες τις χώρες του κόσμου (δυτικής Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής συμπεριλαμβανομένων) ο τίτλος ιατρικής ειδικότητας είναι κρατική πιστοποίηση επάρκειας του/της ειδικευμένου/ης γιατρού και για τον λόγο αυτό δεν έχει “βαθμό”.

ΠΗΓΗ:https://www.iatronet.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΙΑΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Συγκέντρωση την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας για τον βαθμό στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας