Ιατρικά συνέδρια: Έρχονται αλλαγές από το τέλος του έτους! Τι προβλέπει τροπολογία

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Για το τέλος του έτους μεταφέρονται οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια (η εφαρμογή τους), ενώ πλέον θεσμοθετήθηκε και επισήμως ότι η αρμοδιότητα μένει στον ΕΟΦ και δεν πάει στο ΚΕΣΥ μέχρι 31 Δεκεμβρίου, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί βέβαια σχετική υπουργική απόφαση. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ανακαλείται η εγκύκλιος Ξανθού για τα ιατρικά συνέδρια με απόφαση Β.Κοντοζαμάνη! Τι αλλάζει»

 

 

Οι όποιες αλλαγές, αναμένεται να γίνουν από το τέλος του έτους και μετά, αφού για τότε ορίσθηκε και η έναρξη ισχύος του προηγούμενου νόμου του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Νέο σχέδιο για τα ιατρικά συνέδρια
Βέβαια όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ένα νέο πλήρως διαφορετικό σχέδιο για τη διεξαγωγή των ιατρικών συνεδρίων και της εκπαίδευσης των γιατρών, αφού κρίθηκε ότι οι αλλαγές που είχε κάνει ο τέως υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός ευνοούσαν πλήρως το ΚΕΣΥ το οποίο θα είχε τον απόλυτο έλεγχο τόσο της διοργάνωσης και από ποιον, όσο και των χορηγιών.

 

Με την τροπολογία πάντως που ψηφίστηκε στη Βουλή, το υπουργείο Υγείας για τη μετάθεση της έναρξης των αλλαγών επικαλέστηκε θέματα ψηφιοποίησης της διαδικασίας για τα ιατρικά συνέδρια ώστε εκτός των άλλων οι εγγραφές να γίνονται ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρεται, η μετάθεση γίνεται: «…εξαιτίας τεχνικών λόγων που άπτονται της διαφοροποίησης και αναβάθμισης του υπάρχοντος πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιστημονικών εκδηλώσεων. Συνεπώς κατά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων στο Κεντρικό Συμβούλιο υγείας, κρίνεται αναγκαία η προαναφερθείσα αλλαγή της έναρξης ισχύος της διάταξης για την ενσωμάτωση στο σύστημα εφαρμογών καταλόγου επιστημονικών εταιρειών αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών εγγράφων των φορέων…».

 

Απόδειξη των αλλαγών που σχεδιάζει για τα ιατρικά συνέδρια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι και το γεγονός ότι το ΚΕΣΥ στο οποίο υποτίθεται ότι θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα έως το τέλος του χρόνο, δεν αποκλείεται μέχρι τότε να έχει και καταργηθεί ή μετασχηματισθεί. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Ήδη άλλωστε έχει αποδυναμωθεί αφού πια δεν θα δίνει ούτε τις εγκρίσεις για τις ειδικές θεραπείες και τις επεμβάσεις, τι οποίες θα δίνει πλέον το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ.).

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΙΑΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ιατρικά συνέδρια: Έρχονται αλλαγές από το τέλος του έτους! Τι προβλέπει τροπολογία