Πυλώνας ανάπτυξης για τη Λάρισα ο τουρισμός υγείας – Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι τοπικοί φορείς

Share

Στον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να εκπονηθεί ένα πλαίσιο δράσης για την ανάπτυξη και προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, αποσκοπούσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο του ΙΣΛ, Ντίνο Γιαννακόπουλο, «ο τουρισμός υγείας μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή, καθώς υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα».

Ο μεγάλος αριθμός τουριστών που καταφτάνουν στην περιοχή, είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αιμοκαθάρσεις, πλαστικές επεμβάσεις, θεραπείες αποκατάστασης, οφθαλμολογικές ή ορθοπαιδικές υπηρεσίες, μέσω του προσωπικού υγείας που υπάρχει.

Με δεδομένη την ύπαρξη του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, οι τοπικοί φορείς είναι δυνατό να συνεργαστούν, καταγράφοντας καταρχήν τις ξενοδοχειακές υποδομές, τις συγκοινωνιακές υποδομές, καθώς και το προσωπικό που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του τουρισμού υγείας.

Πρωταρχικό ρόλο σε αυτό τον συντονισμό θα έχουν ασφαλώς οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, από κοινού με τον ιατρικό σύλλογο.

«Κρίσιμη για την επιχειρηματικότητα», χαρακτήρισε την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Αδάμ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και εκπρόσωπος των ιδιωτικών κλινικών, Αχιλλέας Νταβέλης, έκανε λόγο για «τεράστιο πρόσημο, που θα δώσει την ταυτότητα που του αρμόζει για την επόμενη δεκαετία, στον τομέα υγείας της περιοχής».

Την εκτίμηση ότι μπορεί να ανθήσει στην περιοχή ο ιατρικός τουρισμός, εξέφρασε η πρόεδρος των Λαρισαίων ξενοδόχων, Ειρήνη Παπαϊωάννου.

Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν ακόμα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Παιδής, ο πρόεδρος του χειρουργικού τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Μαλίζος, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία», Γιώργος Μιχαλόπουλος και εκπρόσωποι των επαγγελμάτων υγείας της περιοχής.

ΠΗΓΗ:http://www.onlarissa.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Πυλώνας ανάπτυξης για τη Λάρισα ο τουρισμός υγείας – Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι τοπικοί φορείς