Κ. Μητσοτάκης: Τι πρέπει να κάνει ο Κικίλιας για τον ιατρικό τουρισμό! Τι είπε στις προγραμματικές δηλώσεις

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οδηγίες αλλά και γενικές κατευθύνσεις στους υπουργούς του από το βήμα της Βουλής έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ.Μητσοτάκης επιχείρησε να δείξει ποιες θα πρέπει να είναι οι κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, ώστε ο καθένας να συμβάλει από το πόστο του στην ανάπτυξη του τόπου.
Για το υπουργείο Υγείας είπε ότι θα πρέπει να χαράξει νέες πολιτικές και να δώσει βαρύτητα για την ενίσχυση του ιατρικού- ιαματικού τουρισμού.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κέντρα παραθερισμού για ξένους πολίτες της Τρίτης ηλικίας.
Επίσης θα μπορούσε να συμβάλει σε εξαγωγές θεραπευτικών προϊόντων δεδομένου ότι η χώρα μας παράγει πλήθος θεραπευτικών βοτάνων.

Η «silver economy»
Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στους ανθρώπους τρίτης ηλικίας που θα μπορούσαν με τις επισκέψεις τους στη χώρα μας να απολαμβάνουν και άριστες υπηρεσίες αλλά και να συνδράμουν στο οικονομικό υπόβαθρο. Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «silver economy»

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα μας θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κέντρο ευεξίας.
Πάντως αναλυτικά οι προγραμματικές δηλώσεις για την υγείας αναμένεται να γίνουν την Κυριακή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι θα περιλαμβάνουν: «Την Κυριακή οι προγραμματικές δηλώσεις για την Υγεία! Τι θα περιλαμβάνουν»

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει στους υπουργούς του σφιχτό χρονοδιάγραμμα ώστε να υλοποιήσουν όλες τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, γι αυτό και όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr ομάδα με ειδικά στελέχη θα ελέγχουν την εξέλιξη των έργων σε κάθε υπουργείο. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Ομάδα ελέγχου του έργου στο υπουργείο Υγείας! Πως θα παρακολουθείται»

Να σημειωθεί ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πρέπει τουλάχιστον να έχει πετύχει την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι των χρονίως πασχόντων, να έχει παρατείνει τις συνταγές φαρμάκων για έναν χρόνο και μεταξύ άλλων να έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για τις προσλήψεις νοσηλευτών που δεσμεύτηκε ο Κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ. Μητσοτάκης: Τι πρέπει να κάνει ο Κικίλιας για τον ιατρικό τουρισμό! Τι είπε στις προγραμματικές δηλώσεις