ΙΔ.ΚΛΙΝΙΚΕΣ-ΚΑΑ

Κλινικές: ‘’Διαζύγιο’’ προσπαθούν να πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ

Κλινικές: ‘’Διαζύγιο’’ προσπαθούν να πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ

Η πλειονότητα βρίσκεται σε σχέση εξάρτησης με τον Οργανισμό, καθώς ο ισολογισμός τους στηρίζεται σε αυτόν σε ποσοστό άνω του 60%.
Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα
 

Κλινικές: ‘’Διαζύγιο’’ προσπαθούν να πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ
Εντατικοποιούν τις κινήσεις απεξάρτησης των ισολογισμών τους από τον ΕΟΠΥΥ οι κλινικές. Αυτές που είναι σχεδόν ανεξάρτητες από τον ΕΟΠΥΥ από τον οποίο αποκομίζουν μόλις το 8-10% του τζίρου τους είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Η πλειονότητα βρίσκεται σε σχέση εξάρτησης με τον Οργανισμό, καθώς ο ισολογισμός τους στηρίζεται σε αυτόν σε ποσοστό άνω του 60% φθάνοντας έως και 97%.
Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία, από τον κλάδο χάθηκαν περίπου 500 εκατ. ευρώ την τελευταία επταετία. Από 1,5 δισ. ευρώ, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πλέον ο τζίρος των ιδιωτικών κλινικών κινείται πέριξ του 1 δισ. ευρώ. Μόνοι θετικοί στα ταμεία τους είναι οι όμιλοι, οι οποίοι είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται έστω και οριακά (2%-3%) το 2016. Στον αντίποδα βρέθηκαν όλοι οι υπόλοιποι, ενώ η πτώση των εσόδων προέρχεται κατά βάση, από τα λουκέτα (!) -έφθασαν τα 40 την περίοδο 2009-2016- αλλά και τους μειωμένους πια τζίρους των μονάδων που, αν και συνεχίζουν να λειτουργούν, στην ουσία φυτοζωούν.
Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές διάστημα θα δούμε μονάδες του ιδιωτικού τομέα να μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, κάποιες άλλες σε γηροκομεία, ενώ άλλες βρίσκονται σε συζητήσεις με ασφαλιστικές εταιρείες για αποκλειστική συνεργασία, προτείνοντας ως αντάλλαγμα του πελατολογίου που θα πάρουν ελκυστικούς και άκρως ανταγωνιστικούς τιμοκαταλόγους. Ιδιαίτερα δε στο παιχνίδι των συζητήσεων με τις ασφαλιστικές, πρέπει να ειπωθεί ότι δεν είναι μόνο αυτές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, αλλά και ασφαλιστικές του εξωτερικού που ακόμη δεν έχουν ανοίξει παραρτήματα στη χώρα. Παράγοντας της αγοράς, μας αποκάλυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι γαλλικής εταιρείας από τον χώρο των ασφαλειών, τον επισκέφτηκε -ανάλογα έπραξε και σε άλλες κλινικές- προκειμένου να πάρει τον τιμοκατάλογο για χειρουργεία και διαγνωστικές εξετάσεις που διαθέτει η κλινική του.
Πηγές, μας ανέφεραν ότι η εικόνα του κλάδου της δευτεροβάθμιας περίθαλψης αλλάζει κάθε μέρα και τα χειρότερα έρχονται, διότι δεν υπάρχει η πρόθεση από τους αρμοδίους να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Και εξηγούν: προ του 2009 ο προϋπολογισμός για τις ιδιωτικές κλινικές ήταν 235 εκατ. ευρώ και καλύπτονταν μόνο οι καρδιοχειρουργικές και οι ορθοπεδικές επεμβάσεις. Από το 2012 και έπειτα, που δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ, μολονότι καλύπτονται όλες πια οι επεμβάσεις, ο προϋπολογισμός παρέμεινε ίδιος.
Και συνεχίζουν: σε όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κοινοτική οδηγία ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αποεπενδύσουν από τομείς που δεν είναι τραπεζικοί. Μία οδηγία με ημερομηνία λήξης τα τέλη του 2017, αν και οι πηγές μας λένε ότι θα υπάρξει παράταση στην εφαρμογή της για 1 χρόνο!  

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

Αποσύρθηκαν τα νοσήλια ειδικών επεμβάσεων για τις κλινικές - Δικαίωση από το ΣτΕ στα διαγνωστικά κέντρα

Επιπτώσεις στον υπολογισμό του clawback από τον ΕΟΠΥΥ
Δεν πρόλαβε καλά- καλά να υπογραφεί η απόφαση για τις ειδικές επεμβάσεις που θα κοστίσουν φέτος στον ΕΟΠΥΥ 51 εκ. ευρώ από το σύνολο των 265 εκ. ευρώ που προβλέπεται να καταβληθούν στις ιδιωτικές κλινικές και αποσύρθηκε!

Όπως διαπιστώθηκε από τους νομικούς του υπουργείου, στις προβλεπόμενες 37 αυτές επεμβάσεις (σχετικό ρεπορτάζ Healthmag, εδώ) υπήρξε διπλοεγγραφή, τα ΚΕΝ συνέπιπταν μεταξύ τους και συνεπώς η απόφαση θα είχε προβλήματα εφαρμογής.

Έτσι, αποφασίσθηκε να αποσυρθεί, να ξαναγραφτεί σωστά και να επανεκδοθεί με τη σωστή αντιστοίχηση στα νοσήλια όπως αυτά εφαρμόζονται.
Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου των ιδιωτικών κλινικών, τα ΚΕΝ που συμπίπτουν μεταξύ τους, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Κ57Χ Διακορυφαία δια - αορτική τοποθέτηση καρδιακής βαλβίδας χωρίς καταστροφικές συνυπάρχουσες παθήσεις - επιπλοκές, που αναγράφεται ως 14η και 29η περίπτωση, ταυτόχρονα.

Αντίδραση από πλευράς ιδιωτικών κλινικών δεν έχει υπάρξει ακόμη, κατ΄ αρχήν επειδή οι καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζονται ακόμη για πολλούς, αλλά και γιατί το κρισιμότερο ζήτημα είναι η καταβολή του clawback που τίθεται τώρα από τον ΕΟΠΥΥ λόγω τρόικας, και ο τρόπος διευθέτησής του, με τους συμψηφισμούς και σε δόσεις. Κεντρικό ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η τμηματική εξόφληση του ποσού που θα ζητηθεί, καθώς διαφορετικά οι κλυδωνισμοί που θα προκληθούν στις επιχειρήσεις θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες και μπορεί να φθάσουν μέχρι και στο κλείσιμο σημαντικών και μεγάλων μονάδων της ιδιωτικής αγοράς υπηρεσιών υγείας.

Διαγνωστικά κέντρα

Τα νομικά προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν σταματούν στην τεχνική ατέλεια των ΚΕΝ των ειδικών επεμβάσεων.

Τις τελευταίες ημέρες, το ΣτΕ δικαίωσε τα διαγνωστικά κέντρα που είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του ΕΟΠΥΥ για μείωση των τιμών στις πράξεις τους τον Δεκέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με την απόφαση - η οποία δεν αναμένεται να καθαρογραφεί άμεσα- πρέπει να καταργηθεί η απόφαση που υπέγραψε στις 5.12.2012 ο τότε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτ. Παπαγεωργόπουλος και να επιστρέψουν οι χρεώσεις στο τιμολόγιο του 1991.

Στην περίπτωση αυτή, τα διαγνωστικά κέντρα, τα εργαστήρια και οι ιδιωτικές κλινικές θα έχουν να εισπράττουν διαφορές από τον ΕΟΠΥΥ μόλις για 25 ημέρες, αφού από το 2013 και μετά ισχύει το clawback, οπότε με την αύξηση των απαιτήσεων από πλευράς μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση του clawback για να μην "ξεφύγουν" οι προϋπολογισμοί του δημοσίου.

Βέβαια, με την καθυστέρηση καθαρογραφής της σχετικής απόφασης και με την πίεση του χρόνου να εκκαθαριστούν οι οφειλές ΕΟΠΥΥ - παρόχων σε ότι αφορά το clawback, όπως όλα δείχνουν, το θέμα θα "κλείσει" ως το τέλος του μηνός όπως - όπως και θα ξανα- ανοίξει για την εφαρμογή της απόφασης του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου. 

ΠΗΓΗ:http://healthmag.gr/

 

Πανελλήνια Ένωση Κλινικών υπέρ Πολάκη για την αλλαγή υπολογισμού του clawback του 2014

Πανελλήνια Ένωση Κλινικών υπέρ Πολάκη για την αλλαγή υπολογισμού του clawback του 2014

Η ΠΕΙΚ θεωρεί πως ο νέος τρόπος υπολογισμού είναι πιο δίκαιος, μέσα στην αδικία των αναγκαστικών εκπτώσεων...

Πανελλήνια Ένωση Κλινικών υπέρ Πολάκη για την αλλαγή υπολογισμού του clawback του 2014
Την ικανοποίηση του κλάδου για την κατάργηση του μηχανισμού υπολογισμού επιστροφών στον στον ΕΟΠΥΥ (clawback), εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).
Το προεδρείο της Ένωσης ανακοίνωσε το Σάββατο πως καλύπτεται από την νέα Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του “clawback”.
Ευχαριστεί, μάλιστα, τον κ Πολάκη που αποδέχτηκε το αίτημα της ΠΕΙΚ για κατάργηση παλαιότερων Υπουργικών Αποφάσεων (96176/14 και 65273/15) των τότε υπουργών Υγείας Βορίδη και Δημόπουλου.
Οι εκπρόσωποι των κλινικών θεωρούν πως οι εν λόγω αποφάσεις καθόριζαν τις επιστροφές προς τον ΕΟΠΥΥ “με έναν αδιαφανή, φωτογραφικό και άδικο αλγόριθμο”.
Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΕΙΚ, ο αλγόριθμος οδήγησε σε καταλογισμό ποσοστών clawback σε ιδιωτικές κλινικές από 7% έως 95%, με στοιχεία τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα, όπως αυτή απεικονίζεται στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία ο κλάδος είχε προσκομίσει στην πολιτική ηγεσία και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.
Με την νέα Υπουργική Απόφαση (2638/17), τα ποσά αυτόματης επιστροφής (clawback) του έτους 2014 για τις κλινικές υπολογίζονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 100 του νόμου 4172/2013.
Συγκεκριμένα, ως βάση υπολογισμού του ποσού επιστροφής που αντιστοιχεί, ανά μήνα, σε κάθε συμβεβλημένο πάροχο χρησιμοποιείται ο μηνιαίος λογαριασμός που αυτός υποβάλλει στον ΕΟΠΥΥ, έναντι των παρεχόμενων, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του.
Το ποσό επιστροφής υπολογίζεται στη βάση της διαφοράς ανάμεσα στην προϋπολογισμένη και την πραγματική δαπάνη, έπειτα από την αφαίρεση τυχόν επιστροφών (rebates), εκπτώσεων και μη αποδεκτών δαπανών.
Δίκαιος
Η ΠΕΙΚ θεωρεί πως ο νέος τρόπος υπολογισμού, που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες χρονιές, από το 2013 έως σήμερα, είναι πιο δίκαιος μέσα στην αδικία των αναγκαστικών εκπτώσεων.
Ελπίζει πως με αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε πραγματικά επίπεδα, σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών, τα ληστρικά μέτρα των αναγκαστικών εκπτώσεων θα εκμηδενιστούν μέσα στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

Νέος τρόπος υπολογισμού του clawback για τις ιδιωτικές κλινικές

Σε νέο τρόπο υπολογισμού του clawback του 2014 για τις ιδιωτικές κλινικές, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη καταργεί προηγούμενες αποφάσεις και συγκεκριμένα τις υπ’ αριθμ. Γ3γ/οικ. 96176/4-11-2014 (Β’ 3040) και Γ3γ/65273/15-09-2015 (Β’ 2036) υπουργικές αποφάσεις οι οποίες – όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση – «παύουν να ισχύουν».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, τα ποσά αυτόματης επιστροφής (clawback) του έτους 2014 για την κατηγορία παρεχόμενης υπηρεσίας υγείας «Υπηρεσίες Νοσηλείας Ιδιωτικών Κλινικών» υπολογίζονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 100 του ν. 4172/2013 και ειδικότερα ως βάση υπολογισμού του ποσού επιστροφής που αντιστοιχεί, ανά μήνα, σε κάθε συμβεβλημένο πάροχο χρησιμοποιείται ο μηνιαίος λογαριασμός που αυτός υποβάλλει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έναντι των παρεχόμενων, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του.

Διευκρινίζεται δε ότι «το ποσό επιστροφής υπολογίζεται στη βάση της διαφοράς ανάμεσα στην προϋπολογισμένη και την πραγματική δαπάνη, μετά την αφαίρεση τυχόν επιστροφών (rebates), εκπτώσεων και μη αποδεκτών δαπανών».

ΠΗΓΗ:http://healthview.gr/

 

Πως θα ιδρύονται Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Τη δυνατότητα να ιδρύονται Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας από ιδιωτικά νοσοκομεία δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Ειδικότερα το νομοσχέδιο επανακαθορίζει τον τρόπο που θα ιδρύονται καθώς παλαιότερη ρύθμιση έθετε νέα εμπόδια με συνέπεια να μην μπορούν να δημιουργηθούν οι Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ). Δείτε ΕΔΩ τι άλλο προβλέπει το νομοσχέδιο: «Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Τι προβλέπει για γιατρούς και Μονάδες»

Επανακαθορίζεται λοιπόν το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) και οι κατηγορίες αυτών.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:

-επεκτείνεται η δυνατότητα ίδρυσης Μ.Η.Ν. πέραν των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στα Ν.Π.Ι.Δ. (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Ε.Ν.Θ. Παπαγεωργίου) και στα στρατιωτικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, οι αυτοτελείς ιδιωτικές Μ.Η.Ν. εντάσσονται στους φορείς Π.Φ.Υ. και απαλλάσσονται από το φόρο.

-Με Υπουργική Απόφαση ορίζονται για τις Μ.Η.Ν. που λειτουργούν ως τμήματα ιδιωτικών κλινικών και για τις αυτοτελείς ιδιωτικές Μ.Η.Ν., μεταξύ άλλων και η σύνθεση και το έργο των επιτροπών ελέγχου, οι διοικητικές κυρώσεις, τα πρόστιμα, κ.λπ.

 

-Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών ρυθμίζονται θέματα:
κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, βάσει των οποίων αποζημιώνονται οι Μ.Η.Ν. νοσοκομείων ή κλινικών.

Επίσης διευκρινίζεται πως θα γίνεται σύναψη συμβάσεων μεταξύ Μ.Η.Ν. νοσοκομείων ή κλινικών και ασφαλιστικών φορέων, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κοστολογηθεί οι ιατρικές πράξεις, βάσει των οποίων αποζημιώνονται οι Μ.Η.Ν. .

-Ορίζεται για τις αυτοτελείς ιδιωτικές Μ.Η.Ν. και τις Μ.Η.Ν. εντός των ιδιωτικών κλινικών και παράβολο ύψους πεντακοσίων (500) και χιλίων (1.000) ευρώ, αντιστοίχως. Το ύψος του παράβολου μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές κλινικές – Ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές κλινικές – Ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας

Πρόσφατη ανάλυση της ICAP δείχνει πως η συνολική αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας παρουσίασε μείωση της τάξης του 2% το 2016 σε σχέση με το 2015.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές κλινικές – Ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας
Σε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών προχωρεί το υπουργείο Υγείας.
Με απόφαση του γενικού γραμματέα Γιώργου Γιαννόπουλου, συγκροτήθηκε εξαμελής ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία θα εισηγηθεί τις παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία.
Επικεφαλής της ομάδας είναι η υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας του υπουργείου Λαμπρινή πολίτη, ενώ στην ομάδα μετέχει και ο ορθοπεδικός Ανδρέας Στεφόπουλος, ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Οι παρεμβάσεις έρχονται σε μία εποχή κατά την οποία οι ιδιωτικές κλινικές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), τα τελευταία έξι χρόνος έχουν κλείσει σε ολόκληρη τη χώρα περίπου 40 θεραπευτήρια, από τις 190 μικρές και μεσαίες κλινικές.
Οι ιδιοκτήτες των κλινικών καταγγέλλουν πως το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη κίνησης, αλλά τα πολύ χαμηλά ποσά με τα οποία αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ τις νοσηλείες των ασφαλισμένων του και οι λοιπές επιβαρύνσεις (clawback).
Η εκτίμηση είναι πως κάθε κλινική σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, με αποτέλεσμα το 60% των υπηρεσιών να παρέχει τελικά δωρεάν.
Κόστος
Οι μελέτες δείχνουν πως οι υψηλές προδιαγραφές γύρω από κτιριακές υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό και τη σύνθεση προσωπικού των κλινικών, όπως διατυπώνονται στο Προεδρικό Διάταγμα 517/91, προκαλούν υψηλό κόστος ιδιαίτερα για τις κλινικές μικρής δυναμικότητας.
Πρόσφατη ανάλυση της ICAP δείχνει πως η συνολική αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας (βάσει αξίας) παρουσίασε μείωση της τάξης του 2% το 2016 σε σχέση με το 2015.
Κατά κατηγορία, μείωση της τάξης του 3% εμφανίζουν τα συνολικά έσοδα των διαγνωστικών κέντρων και κέντρων αιμοκάθαρσης.
Η αγορά των μαιευτικών - γυναικολογικών κλινικών εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 2,5% περίπου, ενώ η αγορά των κλινικών (γενικές, ειδικές) μειώθηκε με ποσοστό περίπου 2,5%.
Απώλειες
Απώλειες καταγράφονται και για την υποκατηγορία των νευροψυχιατρικών κλινικών, το μέγεθος αγοράς των οποίων μειώθηκε κατά 8% περίπου την περίοδο 2016/15.
Οι κλινικές αποσπούν το μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο της αγοράς των ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας, το οποίο εκτιμάται στο 60% περίπου για το 2016.
Οι μαιευτικές κλινικές συγκεντρώνουν περίπου το 16% των συνολικών εσόδων, ενώ το υπόλοιπο 24% μοιράζονται τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα – κέντρα αιμοκάθαρσης.
Οι γενικές κλινικές αντιπροσωπεύουν μερίδιο της τάξης του 80%, οι νευροψυχιατρικές κλινικές μερίδιο 7%, οι κλινικές αποκατάστασης μερίδιο 8% και το υπόλοιπο μοιράζονται οι ειδικές, μικτές και άλλες κατηγορίες κλινικών.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Νοέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΙΔ.ΚΛΙΝΙΚΕΣ-ΚΑΑ