ΠΙΣ

ΠΙΣ προς Υπουργό Υγείας: Αναστολή αδειών ασκήσεως Ιατρικού επαγγέλματος

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιστολή Π.Ι.Σ. προς Υπουργό Υγείας

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΠΙΣ) ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ): Official on Twitter

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Οι γιατροί πρέπει να αξιοποιηθούν, όχι να αφήνονται να φεύγουν στο εξωτερικό»

gia12

«Κόκκινη γραμμή» ο οικογενειακός γιατρός για το νέο διοικητικό συμβούλιο - «Δεν θα δεχθούμε το gate keeping, δηλαδή την υποδοχή και την κίνηση των ασθενών μέσα στο σύστημα υγείας μόνο μέσω των οικογενειακών γιατρών», ήταν η ξεκάθαρη θέση του νέου προεδρείου του ΠΙΣ

«Κόκκινη γραμμή» αποτελεί για το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ο οικογενειακός γιατρός- «τροχονόμος» στο σύστημα υγείας και η παραπομπή των πολιτών μέσω αυτού σε ειδεικευμένους γιατρούς, που θεσμοθέτησε η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Δεν θα δεχθούμε το gate keeping, δηλαδή την υποδοχή και την κίνηση των ασθενών μέσα στο σύστημα υγείας μόνο μέσω των οικογενειακών γιατρών. Ο σχεδιασμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) πρέπει να γίνει εξαρχής και να περιλαμβάνει την ελληνική πραγματικότητα, ότι υπάρχει υπερπληθώρα γιατρών ειδικευμένων και πρέπει να αξιοποιηθούν, όχι να αφήνονται να φεύγουν στο εξωτερικό» ήταν η ξεκάθαρη θέση του νέου προεδρείου του ΠΙΣ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη για την παρουσίαση του «οδικού χάρτη» του θεσμικού οργάνου του ιατρικού σώματος στην χώρα μας. Με αυτόν ανά χείρας ετοιμάζεται το νέο προεδρείο για τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο σχεδιασμός του «οδικού χάρτη» ξεκινά με την ΠΦΥ, όπου διαπιστώνεται μεγάλο πρόβλημα και μεγάλα κενά που έχουν αντίκτυπο στους πολίτες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «το σύστημα που που εφαρμόστηκε εξυπηρετεί μόλις το 1/10 του πληθυσμού της χώρας. Είναι προφανές πως πρέπει να υλοποιηθεί ΠΦΥ εξαρχής». Ο ίδιος περιέγραψε τους τρεις πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί η πρότασή τους, η οποία αιτιολογημένη και κοστολογημένη θα παρουσιαστεί και στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Ελεύθερη πρόσβαση γιατρού στο σύστημα, ελεύθερη επιλογή γιατρού για τους πολίτες, ιατρική αμοιβή διαφοροποιημένη ανάλογα με την προσφορά υπηρεσιών καθώς προφανώς δεν μπορεί να κοστολογείται η συνταγογράφηση όσο και η αντιμετώπιση ενός πολύπλοκου ιατρικού θέματος».


Στο ίδιο μήκος κύματος για την ανάγκη αλλαγών αλλά με βάση την πραγματικότητα στη χώρα μας και τις ανάγκες των πολιτών ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, κ. Γιώργος Ελευθερίου, ο οποίος επισήμανε ότι «εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, καταγράφηκε μια πρωτοφανής, μη οργάνωμενη αποστροφή των νέων γιατρών στην ΠΦΥ, οπως και στο ΕΣΥ».

«Αυτήν την κατάσταση ή την αντιμετωπίζουμε ή την αφήνουμε να συμβαίνει. Υπάρχει ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων. Πρέπει να εφαρμοστεί ένα νέο μίγμα πολιτικής – δεν είναι δυνατό από τα 5,5 δισ ευρω που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ, να διαθέτει 80 εκατ. ευρώ για την ΠΦΥ. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα ερευνήσουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει εξορθολογισμός και σωστή διαχείριση των πόρων. Και χωρίς δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα» τόνισε ο κ. Ελευθερίου.

Το προεδρείο του ΠΙΣ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της Σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ) στο σύνολο του συστήματος υγείας. Ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ κ.Παύλος Καψαμπέλης τόνισε ότι «οι ανάγκες των νοσοκομείων της Περιφέρειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα μπορούσαν να καλυφθούν από ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς με συμβάσεις έργου».

Έκκληση να αντιμετωπιστεί η βία στα νοσοκομεία

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στο θέμα της βίας στα νοσοκομεία δήλωσε ότι ξεκινά καμπάνια για τη βία στα νοσοκομεία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, αφού θα ζητηθεί να τεθεί υπό την αιγίδα του. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ υπογράμμισε ότι το φαινόμενο θεωρείται σχετικά νέο στη χώρα μας, αλλά με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%.


Επίσης το προεδρείο του ΠΙΣ επικεντρώθηκε στην απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ.Παύλου Πολάκη, βάσει της οποίας καταργείται το τεκμήριο αθωότητας των ιατρών. Γεγονός που σημαίνει ότι πριν καταδικαστούν από τη Δικαιοσύνη για κάποιο παράπτωμα, θα πρέπει να τους αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν θα αφαιρέσει καμία άδεια γιατρού πριν τελεσιδικήσει η υπόθεσή του στη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε από το υπουργείο Υγείας να καταργήσει την άδικη αυτή διάταξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Παράλληλα το προεδρείο του ΠΙΣ εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα διενέργειας εμβολιασμών στα φαρμακεία.

ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr/

 

ΠΙΣ: Ποιες αλλαγές θα ζητήσει από τον υπ.Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και συμβάσεις γιατρών

Την πλήρη ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση της συνεργασίας των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, θα ζητήσει η νέα Διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) στην πρώτη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Αυτά ανέφεραν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ι.Σ. κ. Γεώργιος Ελευθερίου, αλλά και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Καψαμπέλης που παρέστησαν στην πρώτη επίσημη Συνέντευξη Τύπου μετά την επανεκλογή του νέου Προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Π.Ι.Σ. ετοιμάζει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των Ιατρικών Συλλόγων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και τον τρόπο συνεργασίας των γιατρών με το δημόσιο σύστημα.

 

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες της πρότασης για τη συνεργασία των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με το δημόσιο σύστημα:

1. -Εγγύηση για ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή

2. –Πρόσβαση όλων των γιατρών που επιθυμούν στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να δοθεί βήμα και στους νέους γιατρούς και τέλος

3. –Αμοιβές ανάλογα με το προσφερόμενο ιατρικό έργο

«Πιστεύουμε σε ένα νέο ξεκίνημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Άλλωστε το προηγούμενο σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί, απεδείχθη απολύτως αποτυχημένο. Δεν διευκόλυνε τους ασθενείς, ενώ ήταν απαξιωτικό για το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Αυτό πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά» ανάφερε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. κ. Γιώργος Ελευθερίου από την πλευρά του σημείωσε: «Ο ιατρικός κόσμος δεν θα δεχθεί στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το περιβόητο «gatekeeping», που ουσιαστικά βάζει φραγμούς στην ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασθενείς. Η χώρα μας έχει την τύχη να διαθέτει υψηλού επιπέδου ειδικευμένους γιατρούς, τις υπηρεσίες των οποίων δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερήσουμε από τους Έλληνες ασθενείς».

 

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του Π.Ι.Σ. σήμερα ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει για συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς 85 εκατ. ευρώ, όταν ο συνολικός προϋπολογισμός του προσεγγίζει τα 5,5 δις ευρώ.

Στο μεταξύ το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της Σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ) στο σύνολο του συστήματος υγείας.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Παύλος Καψαμπέλης από την πλευρά του τόνισε ότι οι ανάγκες των νοσοκομείων της Περιφέρειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα μπορούσαν να καλυφθούν από ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς με συμβάσεις έργου.

 

Καμπάνια για τη βία στα νοσοκομεία

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στο θέμα της βίας στα Νοσοκομεία δήλωσε ότι ξεκινά η καμπάνια για τη βία στα νοσοκομεία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, αφού θα ζητηθεί να τεθεί υπό την αιγίδα του. Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι το φαινόμενο θεωρείται σχετικά νέο στη χώρα μας, αλλά με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%.

Απόφαση Πολάκη

Επίσης το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. επικεντρώθηκε στην απόφαση του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, βάση της οποίας καταργείται το τεκμήριο αθωότητας των ιατρών. Γεγονός που σημαίνει ότι πριν καταδικαστούν από τη Δικαιοσύνη για κάποιο παράπτωμα, θα πρέπει να τους αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν θα αφαιρέσει καμία άδεια γιατρού πριν τελεσιδικήσει η υπόθεσή του στη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε από το υπουργείο Υγείας να καταργήσει την άδικη αυτή διάταξη» δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα το προεδρείο του ΠΙΣ εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα εκτέλεσης εμβολιασμών στα φαρμακεία.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Νέο Προεδρείο με ίδια σύνθεση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο! Όλα τα ονόματα

HR

Σε σώμα συγκροτήθηκε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μετά τις επαναληπτικές εκλογές στις 22 Ιουνίου 2019, που παρανόμως διέταξε – όπως αναφέρει το Προεδρείο- ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών του ΔΣ, ο πρώην υπουργόςείχε σπεύσει να επικυρώσει ακόμη και λανθασμένα αποτελέσματα στον Πανελλήνιος Ιατρικό Σύλλογο. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “ΠΙΣ: Ο υπ. Υγείας επικύρωσε τις εκλογές με λανθασμένο αποτέλεσμα! Αγνοείται μία έδρα!”

Η σύνθεση του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Αντιπρόεδρος Α΄: Άννα Μαστοράκου

Αντιπρόεδρος Β’: Παύλος Καψαμπέλης

Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Ελευθερίου

Ταμίας: Βασίλειος Ψυχογυιός

Μέλη: Χάρης Βαβουρανάκης, Δημήτρης Βαρνάβας, Αναστάσιος Βασιάδης, ΣωρήρηςΚαλιαμπάκος, Χαράλαμπος Κούλας, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος
Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Χρήστος Παπάζογλου, Ανδρέας Παπανδρούδης,
Μιχαήλ Ψαλτάκος 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

Επισήμως πρόεδρος του ΠΙΣ ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Επισημοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αρκετές προσπάθειες, η εκλογή του Αθ. Εξαδάκτυλου στο «τιμόνι» του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Καθυστερήσεις στην εκλογή του υπόλοιπου προεδρείου.

Σήριαλ χωρίς τέλος παραμένουν οι εκλογές ανάδειξης της νέας ηγεσίας του ΠΙΣ. Μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων της 3η Μαρτίου από τον πρώην Υπουργό Υγείας, οι εκλογές επαναλήφθηκαν στις 23 Ιουνίου και τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν.


Ωστόσο, η περιπέτεια δεν τέλειωσε εκεί. Εκτός ότι, κατά την παράταξη ΔΗΚΙ το αποτέλεσμα που επικύρωσε τελικά ο Ανδρέας Ξανθός ήταν λανθασμένο, η επιλογή του προεδρείου αποδείχθηκε εκ νέου περίπλοκη…


Η εκλογή με σχετική και όχι με απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης είχε ως αποτέλεσμα να …χρειαστούν πολλαπλές προσπάθειες για να συσταθεί το προεδρείο. Και πάλι, όμως, μετά από τρεις συνεδριάσεις μόνο ο πρόεδρος του ΠΙΣ κατέστη εφικτό να εκλεγεί. Για τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Οι εκτιμήσεις θέλουν το τελικό αποτέλεσμα έως την ερχόμενη Τετάρτη. Πάντως, από εχθές το βράδυ ο Δρ Αθ. Εξαδάκτυλος είναι και επισήμως ο νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

ΠΗΓΗ:https://virus.com.gr/

 

ΠΙΣ: Σαρωτική νίκη του Αθ. Εξαδάκτυλου για δεύτερη φορά! Όλα τα αποτελέσματα

Με ποσοστό 48%, οι γιατροί των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας υπερψήφισαν για άλλη μία φορά την παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ για τη Διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 Ιουνίου, έπειτα από την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών που νομίμως διεξήχθησαν στις 3 Μαρτίου 2019.

Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Στο ΣτΕ οι δύο μεγαλύτεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας κατά του υπ.Υγείας για την ακύρωση των εκλογών του ΠΙΣ! Όλο το παρασκήνιο»

Με τις νέες αρχαιρεσίες, η ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ κερδίζει ποσοστό 48% και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος περνά και πάλι στη Διοίκηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος για δεύτερη φορά είναι ο πλειοψηφών σύμβουλος του ΔΣ του ΠΙΣ.

Δεύτερη δύναμη με ποσοστό 18% εξελέγη η διασπαστική παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ -ΔΗΚΙ. Ακολουθεί με 11% η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ), η ΔΗΠΑΚ με 7%, η ΑΠΚΙ με 8%, το Ενωτικό Κίνημα με 4% και το Αγωνιστικό Κίνημα με 3,5%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επετράπη στον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Φώτη Πατσουράκο να ψηφίσει, παρότι διέθετε τη νόμιμη εξουσιοδότηση, εξαιτίας της απουσίας του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, με αποτέλεσμα να κατατεθούν ενστάσεις εξαιτίας της μη τήρησης της νομιμότητας.

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών (ΑΠΣΙ), η ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ έλαβε ποσοστό 58,8%.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΔΗΠΑΚ: Κατρακύλας συνέχεια… στον ΠΙΣ

Την Παρασκευή 31 Μαΐου συνεδρίασε το ΔΣ που έχει ορίσει ο υπουργός υγείας μετά την απαράδεκτη παρέμβασή του και την καθαίρεση του ΔΣ του ΠΙΣ.

Η ΔΗΠΑΚ με ανακοίνωσή της πριν τη συνεδρίαση το λεγόμενου «υπηρεσιακού ΔΣ του ΠΙΣ» ξεκαθάριζε:

«…Προετοιμάζουν νέες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον ΠΙΣ στις 22 Ιουνίου, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται αποφάσεις δικαστηρίων που ενδέχεται να ακυρώσουν την όλη διαδικασία…

…Η συνέλευση που σχεδιάζουν θέλουν να είναι μόνο για τις εκλογές χωρίς να τοποθετηθούν παρατάξεις, αντιπρόσωποι, η εφορευτική επιτροπή, χωρίς να γίνει συζήτηση και αντιπαράθεση…

…Αναδεικνύεται και από τους χειρισμούς τους ότι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για την ουσιαστική ενημέρωση των συναδέλφων, καθόλου δεν ενδιαφέρονται να πέσει φως στις καταγγελίες και να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι και συνολικότερα οι γιατροί… στηρίζοντας την υπουργική εμπλοκή για την καθαίρεση του ΔΣ του ΠΙΣ…

…Η ΔΗΠΑΚ ήδη έχει καταδικάσει και καταγγέλλει απερίφραστα την παρέμβαση του υπουργείου και την καθαίρεση του ΔΣ του ΠΙΣ…

…Δεν νομιμοποιούμε τη δοτή ηγεσία, δεν αποδεχόμαστε την απαράδεκτη μεθόδευση της ΔΟΤΗΣ ηγεσίας του ΠΙΣ….

Απαιτούμε και καταθέτουμε πρόταση – ψήφισμα της ΔΗΠΑΚ

· να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του υπουργείου,

· να ακυρωθεί η προκλητική εκλογική διαδικασία που σχεδιάζουν για τις 22 Ιουνίου

· να οριστεί άμεσα ΓΣ του ΠΙΣ με εισηγήσεις που να παραθέτουν όλα τα δεδομένα, να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι και όλοι οι γιατροί. »

Παράλληλα επανειλημμένα έχουμε ξεκαθαρίσει, με δελτίο τύπου αλλά και παρεμβάσεις του εκπροσώπου της ΔΗΠΑΚ στο ΔΣ, ότι απαιτούμε να διαλευκαίνονται άμεσα και να πέφτει άφθονο φως σε όλες τις πτυχές που αφορούν τις αρχαιρεσίες τις ενστάσεις που κατατέθηκαν και τις σχετικές καταγγελίες.

Από την επανακαταμέτρηση των σταυρών από την εφορευτική επιτροπή διαπιστώθηκαν διαφοροποιήσεις που αφορούν την κατανομή μεταξύ υποψηφίων της «ενιαίας» παράταξης της ΝΔ της ΔΗΚΙ, χωρίς να διαφοροποιείται η σύνθεση του ΔΣ (εκλέγονται οι ίδιοι εκπρόσωποι της ΔΗΚΙ με διαφορετική σειρά εκλογής). Σε κάθε περίπτωση αναδεικνύεται η σαπίλα των μηχανισμών τους και της αντίληψής τους για την «δημοκρατία, το δικαίωμα του γιατρού ή των εκλεκτόρων να επιλέγουν τον εκπρόσωπο στο ΔΣ κλπ».

Αυτές τις αντιθέσεις μεταξύ των διάφορων τάσεων της ΔΗΚΙ – ΝΔ, αξιοποίησε τα τελευταία χρόνια η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετέχει στη διαμόρφωση προεδρείου στο ΔΣ του ΠΙΣ…

ü Άλλοτε με την παράταξη του κ. Καλοκαιρινού, ενάντια στην παράταξη του κ. Βλασταράκου… Ήταν τότε που το ΔΣ είχε καθαιρεθεί (για πρώτη φορά) από τον υπουργό υγείας τον κ. Αβραμόπουλο και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε και σωστά ως απαράδεκτη κυβερνητική παρέμβαση τον ορισμό διοικούσας επιτροπής…

ü Άλλοτε (στην επόμενη θητεία) με την παράταξη του κ. Βλασταράκου, με τον οποίο, ξεχνώντας τους προηγούμενους διαγκωνισμούς, συνυπήρξαν αρμονικά για πάνω από τρία χρόνια μιας και έλαβαν παράταση της θητείας πριν ακόμα αλλάξει η νομοθεσία και ορίσει τη θητεία του ΔΣ ΠΙΣ σε 4 έτη …

Αυτές τις αντιθέσεις θέλουν να αξιοποιήσουν άλλη μία φορά για τις καρέκλες τους…

Στη συνεδρίαση της 31 Μαΐου συμμετείχαμε και καταθέσαμε ψήφισμα με σκοπό να αποκαλύψουμε τους σχεδιασμούς τους. Με την πρόταση της ΔΗΠΑΚ διασφαλίζεται ότι θα μπορέσει να ενημερωθεί πλήρως η ΓΣ του ΠΙΣ, οι αντιπρόσωποι και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων και συνολικότερα οι γιατροί για τις καταγγελίες για νοθεία, τις ενστάσεις αλλά και τη σαπίλα που αποπνέουν οι αντιπαραθέσεις τους για τις καρέκλες… Η γενική συνέλευση θα μπορεί να αποφασίσει ακόμα και να καθαιρέσει το ΔΣ του ΠΙΣ και να προκηρυχτούν ξανά εκλογές. Είναι η μόνη διαδικασία που σέβεται την απόφαση των εκλεκτόρων, που δεν θα μπορεί να προσβληθεί από δικαστήρια και ενστάσεις, που αντιτίθεται στην απαράδεκτη υπουργική παρέμβαση και τη δοτή ηγεσία και παράλληλα συμβάλει στην αποκάλυψη και όχι στο κουκούλωμα των μηχανισμών αλλά και όσων αξιοποιούν αυτούς τους μηχανισμούς για τους εκλογικίστικους σχεδιασμούς τους…

Η δοτή ηγεσία του ΠΙΣ αρνιόταν πεισματικά να βάλει σε ψήφιση την πρόταση της ΔΗΠΑΚ που τελικά υποστηρίχτηκε - ψηφίστηκε από 8 μέλη του ΔΣ στους 13 παρόντες…

Η δοτή ηγεσία του ΠΙΣ αρνιόταν μέχρι τέλους να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα ενώ με μαφιόζικη μεθοδολογία, διέκοψε την καταγραφή πρακτικών, έκλεισε το πρωτόκολλο επιδιώκοντας να μπλοκάρει την καταγραφή του αποτελέσματος.

Αρνιόντουσαν να γίνει συνέλευση και να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι στη γενική συνέλευση του ΠΙΣ και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων για τις καταγγελίες και την παρέμβαση του υπουργείου…

Επιδίωκαν και θα συνεχίσουν τις μεθοδεύσεις τους, να γίνουν ξανά οι εκλογές, με τη συμμετοχή άλλων παρατάξεων -η ΔΗΚΙ προφανώς δεν είναι πλέων ενιαία…

Από τους νέους συσχετισμούς θα επιδιώξουν νέα κομπρεμί για τη διαμόρφωση προεδρείου με τη συμμετοχή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ… ενώ πιθανά να συμμετέχουν και οι «αδικημένοι της μοιρασιάς» από την παράταξη της ΔΗΚΙ…

Ορισμένα επικίνδυνα ή γελοία αλλά πάντως αποκαλυπτικά στιγμιότυπα της συνεδρίασης…

ü Ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ – Μέτωπο, γνωστός για το ρόλο του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στο συνδικαλιστικό χώρο των γιατρών, αντιπαρατιθέμενος με το πλαίσιο της ΔΗΠΑΚ υποστήριξε ότι δεν μπορεί το ΔΣ του ΠΙΣ να πάρει απόφαση που να αντιτίθεται στην καθαίρεση του ΔΣ του ΠΙΣ γιατί … το υπουργείο υγείας είναι προϊστάμενη αρχή του ΠΙΣ και δεν έχουμε δικαίωμα να αρνούμαστε τις αποφάσεις του υπουργείου…

Αυτοί θα υπερασπιστούν τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς από την κυβερνητική επίθεση; Αυτοί θα παλέψουν για να αποκρούσουμε γιατροί υγειονομικοί και ασθενείς την νέα επίθεση;

ü Εκπρόσωπος προερχόμενος από το ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΙ (που στήριξε επί χρόνια μαζί με το Μέτωπο - ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο του ΠΙΣ) εγκαλούσε τον εκπρόσωπο της ΔΗΠΑΚ απαιτώντας να … κάνουμε δήλωση ότι αναγνωρίζουμε το δοτό προεδρείο που διόρισε ο υπουργός υγείας… αλλιώς μας απαγορεύει να βάλουμε την πρότασή μας στο ΔΣ… (μάλλον περισσότερο γελοίο παρά επικίνδυνο στιγμιότυπο…)

ü Έτερος εκπρόσωπος επίσης προερχόμενος από το ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΙ, από τη θέση του «προέδρου», ανέλαβε προσωπική ευθύνη να μη θέση σε ψηφοφορία την πρόταση της ΔΗΠΑΚ… επειδή αυτός είναι πρόεδρος του ΠΙΣ… τελικά δεν έγινε καθαρό ποιο ήταν το πραγματικό ελατήριο… η θέση του προέδρου ή ο ρόλος της πολιτικής μαριονέτας…

Καλούμε τους συναδέλφους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να είναι σε επαγρύπνηση, να μην δείξουν καμία αναμονή εν όψη των εξελίξεων στο ΔΣ του ΠΙΣ,να βγάλουν συμπεράσματα.

Καμία σχέση δεν έχουν οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις τους με τα πραγματικά προβλήματα στον κλάδο της υγείας. Όλοι τους μαζί συμφωνούν και συμβάλουν στην υλοποίηση των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων για την υγεία. Συμφωνούν και συμβάλουν στην υλοποίηση των βάρβαρων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία, συμφωνούν και βάζουν πλάτη στην επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μεγάλων ομίλων στον κλάδο. Αυτό τον άξονα υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε αυτές της ράγες συνέχισε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και σε αυτό τον άξονα δηλώνει πίστη με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις η ΝΔ. Πρακτικά παρά τις κόντρες και τις αντιθέσεις τους που αφορούν και τις καρέκλες στο ΔΣ και το προεδρείο του ΠΙΣ, ομονοούν στον πυρήνα της επίθεσης που τσακίζει τόσο στους ασθενείς μας όσο και στους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.

Καλούμε τους συναδέλφους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να συμπορευτούμε για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση στον κλάδο. Να δυναμώσουμε τις ταξικά προσανατολισμένες δυνάμεις στο χώρο των μισθωτών γιατρών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό πόλο στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων. Να συμπορευτούμε στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, για τη ζωή που μας αξίζει, για να πάψει η υγεία του λαού να είναι εμπόρευμα αλλά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική, η διέξοδος για τον μισθωτό και αυτοαπασχολούμενο γιατρό, τον γιατρό που θέλει να ζει αξιοπρεπώς ασκώντας την επιστήμη του και αξιοποιώντας το σύνολο των επιτευγμάτων, επιστημονικών και τεχνολογικών υποτάσσοντάς τα στην υπηρέτηση – προάσπιση και προστασία της υγείας των ασθενών μας. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

«Αντιποίηση εξουσίας από έξι σφετεριστές του ΠΙΣ – Ανάκληση εκλογών»

Λόγο για αντιποίηση εξουσίας από τους έξι σφετεριστές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κάνει η ΔΗ.Κ.Ι. – ΕΝΟ.ΣΥ. καταγγέλλοντας -μεταξύ άλλων- την προκήρυξη εκλογών από ένα δοτό “υπηρεσιακό” ΔΣ που δεν είχε απαρτία, τη σκόπιμη παράλειψη διενέργειας γενικής συνέλευσης και την πρωτοφανή και αδιανόητη πραγματοποίηση εκλογών στον ΠΙΣ (ΝΠΔΔ) εν μέσω προεκλογικής περιόδου βουλευτικών εκλογών.

Healthpharma.gr

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της ΔΗ.Κ.Ι. – ΕΝΟ.ΣΥ.:

Περισσότερα...

Στα «χέρια» του επόμενου υπουργού Υγείας το μέλλον του ΠΙΣ! Όλες οι εξελίξεις

Στον αέρα είναι ακόμα το θέμα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και όπως φαίνεται η λύση θα δοθεί μετά τις εθνικές εκλογές από τον νέο υπουργό Υγείας μετά και την προκήρυξη της πρόωρης κάλπης.

Κάτι που άλλωστε είχε συμβεί και το 2009 όταν είχε εκλεγεί ο Μανώλης Καλοκαιρινός ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος πάγωσε τη διαδικασία και διόρισε προσωρινή διοικούσα.

Τη λύση έδωσε τους τελευταίους μήνες της ίδιας χρονιάς η τότε υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τώρα υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) η οποία και νομιμοποίησε το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ, δίνοντας το πράσινο φως να γίνει Πρόεδρος ο Μανώλης Καλοκαιρινός.

Έρχεται η απόφαση του ΣτΕ
Στις φετινές εκλογές του ΠΙΣ πάντως πριν από την όποια πολιτική εξέλιξη, θα προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ στο οποίο είχε προσφύγει το εκλεγμένο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται εντός των ημερών. Τότε θα κριθεί ουσιαστικά και το μέλλον των εκλογών του ΠΙΣ αλλά και το εκλεγμένο ΔΣ. Διαβάστε ΕΔΩ : «ΠΙΣ: Συνεχίζεται ο πόλεμος για τις εκλογές! Τι απαντά ο εκλεγμένος πρόεδρος»

Μέχρι όμως να λυθεί οριστικά το θέμα, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή που διορίσθηκε έπειτα από την ακύρωση των εκλογών από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ετοιμάζει τις δικές της εκλογές στις 22 Ιουνίου, οι οποίες είναι άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθούν λόγω και των εθνικών εκλογών.


Ο Γιώργος Ελευθερίου
Ο εκλεγμένος Γ.Γ του ΠΙΣ Γιώργος Ελευθερίου από την πλευρά του δηλώνει στο HealthReport.gr: «Οποιοδήποτε οικονομικό κόστος προκύψει αναιτίως χωρίς πολιτικό περιεχόμενο από τις παράνομες εκλογές που διοργανώνει το νόθο ΔΣ, θα καταλογισθεί προσωπικά στους διοργανωτές».

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

ΠΙΣ: Συνεχίζεται ο πόλεμος για τις εκλογές! Τι απαντά ο εκλεγμένος πρόεδρος

Συνεχίζεται ο πόλεμος για τις εκλογές στο Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) με αφορμή την απόφαση του υπ. Υγείας να μην επικυρώσει τις εκλογές.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΠΙΣ Αθ. Εξαδάκτυλος απαντά σε ότι του καταλογίζει ο μεταβατικός γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο κ.Βαρνάβας ισχυρίζεται ότι δεν βρίσκεται το εκλογικό υλικό ώστε να το ελέγξει ο υπ. Υγείας. Αντίθετα ο εκλεγμένος πρόεδρος επισημαίνει ότι το εκλογικό υλικό είναι άθικτο και παραμένει στα γραφεία του ΠΙΣ.

Δείτε τι λέει ο εκλεγμένος πρόεδρος

Οι συκοφάντες των σκευωριών δεν έχουν όριο, όπως αντίστοιχα δεν έχουν όριο και οι παρανομίες. Σε ό,τι αφορά στο θέμα του εκλογικού υλικού, είναι διασφαλισμένο εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και προφυλαγμένο από τις 16 Μαρτίου.

Ήταν ακόμη στη διάθεση του υπουργού Υγείας για έλεγχο μετά από έγγραφό μας την 2η Απριλίου εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έλεγχος που ποτέ δεν έγινε!

Η διάρρηξη που έγινε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο είχε ως επίκεντρο τον χώρο της αρχικής φύλαξης του εκλογικού υλικού, στον οποίο κατευθύνθηκαν και ερεύνησαν οι διαρρήκτες (την επόμενη ημέρα οι συκοφάντες μας, υπονοούσαν ότι η διάρρηξη έγινε για να αφαιρεθεί το εκλογικό υλικό).
Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε την επόμενη της διάρρηξης εγγράφως ότι το υλικό είναι άθικτο!

Το Σώμα Επιθεωρητών (ΣΕΥΥΠ) ήρθε με εντολή του υπουργού Υγείας, να αναζητήσει το υλικό 20 ημέρες μετά την απόφαση της ακύρωσης των εκλογών για να θολώσει τα νερά και την ίδια μέρα της παράνομης σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου των έξι (6).

Οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί μου για να ρωτήσουν για το εκλογικό υλικό, όπως θα όφειλαν, δεδομένου ότι την ευθύνη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από τις 15 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου την είχα εγώ ως πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση το υλικό βρίσκεται ασφαλές εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Επισημαίνω ότι τις ενστάσεις τις έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη με δική μας πρωτοβουλία από τις 3 Μαΐου και προκαλούμε υπουργό και συνεργάτες να εξηγήσουν γιατί δεν απευθύνθηκαν εκεί αυτοί. Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να κρίνει αντικειμενικά αν υπήρξε πρόβλημα ή όχι.

Άλλωστε με δυο καταμετρήσεις παρουσία νομικών συμβούλων του πρώην Προέδρου του ΠΙΣ, των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής και όλων των ενδιαφερομένων, όποιος σήμερα μιλά για νοθεία και δεν καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, είναι αισχρός συκοφάντης.

Σχετικά με τη νομιμοποίηση στις τράπεζες και τον κλειδάριθμο, έγιναν όλα τα προβλεπόμενα μετά την εκλογή του ΔΣ στις 16 Μαρτίου, με την νομική υποστήριξη των συμβούλων του ΠΙΣ.

Προκαλούμε οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη όπου προσφεύγουμε και εμείς.

Τέλος, αναφορικά με την εκλογή προέδρου χωρίς απαρτία, είναι παιδαριώδες να επικαλείται κάποιος γενικό νόμο προγενέστερο κατά μία 20ετία (κώδικας 1999), όταν υπάρχει νόμος που ρυθμίζει συγκεκριμένα τη λειτουργία μας και είναι πρόσφατος (Ιατρική νομοθεσία 2018).

Η συκοφαντία, η σκευωρία και η παρανομία θα απαντηθούν με ένδικα μέσα.

Τι δηλώνει ο Δημήτρης Βαρνάβας

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βαρνάβας μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι, σπιλώσει όλους εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο όρθιο, ώστε να οδηγηθεί σε νέες εκλογές και να διαλυθεί το δύσοσμο νέφος που πλανάται πάνω από την ιατρική κοινότητα. 

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

 

ΔΗΛΩΣΗ Αθανάσιου Εξαδάκτυλου εκλεγμένου Προέδρου του ΠΙΣ

22.5.2019

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι συκοφάντες των σκευωριών δεν έχουν όριο, όπως αντίστοιχα δεν έχουν όριο και οι παρανομίες. Σε ότι αφορά στο θέμα του εκλογικού υλικού, είναι διασφαλισμένο εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και προφυλαγμένο από τις 16 Μαρτίου.

Ήταν ακόμη στη διάθεση του υπουργού Υγείας για έλεγχο μετά από έγγραφό μας την 2η Απριλίου εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έλεγχος που ποτέ δεν έγινε!

Η διάρρηξη που έγινε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο είχε ως επίκεντρο τον χώρο της αρχικής φύλαξης του εκλογικού υλικού, στον οποίο κατευθύνθηκαν και ερεύνησαν οι διαρρήκτες (την επόμενη ημέρα οι συκοφάντες μας, υπονοούσαν ότι η διάρρηξη έγινε για να αφαιρεθεί το εκλογικό υλικό).

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε την επόμενη της διάρρηξης εγγράφως ότι το υλικό είναι άθικτο!

Το Σώμα Επιθεωρητών (ΣΕΥΥΠ) ήρθε με εντολή του υπουργού Υγείας, να αναζητήσει τι υλικό 20 ημέρες μετά την απόφαση της ακύρωσης των εκλογών για να θολώσει τα νερά και την ίδια μέρα της παράνομης σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου των έξι (6).

Οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί μου για να ρωτήσουν για το εκλογικό υλικό, όπως θα όφειλαν δεδομένου ότι την ευθύνη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από τις 15 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου την είχα εγώ ως πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση το υλικό βρίσκεται ασφαλές εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Επισημαίνω ότι τις ενστάσεις τις έχουμε στείλει στη δικαιοσύνη με δική μας πρωτοβουλία από τις 3 Μαΐου και προκαλούμε υπουργό και συνεργάτες να εξηγήσουν γιατί δεν απευθύνθηκαν εκεί αυτοί. Η δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να κρίνει αντικειμενικά αν υπήρξε πρόβλημα ή όχι.

Άλλωστε με δυο καταμετρήσεις παρουσία νομικών συμβούλων του πρώην Προέδρου του ΠΙΣ, των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής και όλων των ενδιαφερομένων, όποιος σήμερα μιλά για νοθεία και δεν καταφεύγει στη δικαιοσύνη είναι αισχρός συκοφάντης.

Σχετικά με τη νομιμοποίηση στις τράπεζες και τον κλειδάριθμο, έγιναν όλα τα προβλεπόμενα μετά την εκλογή του ΔΣ στις 16 Μαρτίου, με την νομική υποστήριξη των συμβούλων του ΠΙΣ.

Προκαλούμε οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη να προσφύγει στη δικαιοσύνηόπου προσφεύγουμε και εμείς.

Τέλος αναφορικά με την εκλογή προέδρου χωρίς απαρτία, είναι παιδαριώδες να επικαλείται κάποιος γενικό νόμο προγενέστερο κατά μία 20ετία (κώδικας 1999), όταν υπάρχει νόμος που ρυθμίζει συγκεκριμένα τη λειτουργία μας και είναι πρόσφατος (Ιατρική νομοθεσία 2018).

Η συκοφαντία, η σκευωρία και η παρανομία θα απαντηθούν με ένδικα μέσα.

Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Πλαστικός χειρουργός
Εκλεγμένος πρόεδρος ΠΙΣ 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

Εισβολή και κατάληψη του ΠΙΣ από ομάδα 6 ατόμων.

Εισβολή και κατάληψη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έκαναν φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές και οι συνοδοιπόροι τους. Σε όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας παρακολουθεί απαθής αν όχι υποστηρικτικός, φέροντας την πλήρη πολιτική ευθύνη για πληθώρα ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδώσουν ανώνυμο Δελτίο Τύπου, κάνοντας μάλιστα χρήση του λογότυπου του ΠΙΣ, όπου ενημερώνουν με θράσος ότι έπειτα από συνεδρίαση χωρίς απαρτίακαι με την παρουσία μόλις έξι (6) ατόμων και όχι τουλάχιστον οκτώ (8) στους δεκαπέντε (15) όπως προβλέπει ο Νόμος για το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, εξέλεξαν νόθο Πρόεδρο! Οι κ.κ. Βαρνάβας, Ψαλτάκος, Βασιάδης, Κουτσόπουλος, Χρονόπουλος και Παναγιωτίδης προχώρησαν στο αδιανόητο, να προκηρύξουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εκλογές για τις 22/6 χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης εκ του Νόμου απαρτίας!

Όσα εκτυλίσσονται στον ΠΙΣ δεν έχουν προηγούμενο! Η αντιδημοκρατική εκτροπή όμως δεν τελειώνει εδώ, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές και οι συνεργοί τους αφαίρεσαν ακόμη και τους κλειδάριθμους των τραπεζών από τον υπεύθυνο του λογιστηρίου, ώστε να έχουν και τον έλεγχο των λογαριασμών του ΠΙΣ!

Μιλάμε πλέον για κατάλυση κάθε νομιμότητας στον ΠΙΣ, στο όνομα της παράνομης ακύρωσης των εκλογών. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα παραλήρημα των ηττημένων του 10%, οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν το ποσοστό της πλειοψηφούσας παράταξης του 62%.

Το εξοργιστικό είναι ότι πρόκειται για εξόφθαλμη παραβίαση των δικαιωμάτων των γιατρών από την ηγεσία της οδού Αριστοτέλους και τους γύρω από αυτή!

Η απάντησή θα δοθεί σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Δε θα επιτρέψουμε την αδρανοποίηση και απαξίωση του ΠΙΣ στα μάτια των ιατρών και της ελληνικής κοινωνίας. Η Δημοκρατία, η Αλήθεια και η Νομιμότητα θα επικρατήσουν!

Για το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ

Δρ Α. Εξαδάκτυλος Δρ Γ. Ελευθερίου Ά. Μαστοράκου

Εκλεγμένος Πρόεδρος Εκλεγμένος Γ.Γ. Εκλεγμένη Α’ Αντιπρόεδρος 

ΠΗΓΗ:http://www.docmed.gr/

 

Η δημόσια διαμάχη των ΓΓ του ΠΙΣ – Οι νέες εκλογές και ο… νόθος πρόεδρος

<img src = "ksanthoseksadaktyloseleftheriouvarnavas1.jpg" alt = "Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση οριστική λύση για την εξέταση pet/ct που αφορά τους καρκινοπαθείς, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ - Βασίλης Πλαγιανάκος- συναντήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών που διαθέτουν το ραδιοφάρμακο" />

Κορυφώνεται η διαμάχη μεταξύ των δύο «αντίπαλων στρατοπέδων» στο μείζον ζήτημα της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Σε νέο γύρο ανακοινώσεων ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας προκηρύσσει εκ νέου εκλογές στον ΠΙΣ ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Γιώργος Ελευθερίου κάνει λόγο για νόθο προεδρείο, δίχως νομιμοποίηση και απαρτία.

 

Σε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του κ. Δ. Βαρνάβα , τονίζεται ότι:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, με απόλυτη εφαρμογή των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων και με απολύτως σύννομες διαδικασίες, συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Μαΐου και κάλυψε την κενή θέση Προέδρου μετά την παραίτηση του κ. Βλασταράκου Μιχαήλ.Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασιάδη Αναστάσιο ως Πρόεδρο και προκήρυξε τις επαναληπτικές εκλογές, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Ως γνωστόν οι εκλογές που διενεργήθηκαν στις 3 Μαρτίου κηλιδώθηκαν από ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας, που προκάλεσαν τεκμηριωμένες καταγγελίες εκ μέρους ιατρών που συμμετείχαν σε αυτές, με αποκορύφωμα την μη επικύρωση τους από τον κατά νόμον εποπτεύοντα Υπουργό Υγείας και την ανάθεση της εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενέργησε τις εκλογές της 3ης Μαρτίου να διενεργήσει νέες εκλογές εντός δύο μηνών και να διαχειριστεί στο ενδιάμεσο διάστημα τα τρέχοντα ζητήματα του ΠΙΣ, όπως τονίζει ο κ. Δ. Βαρνάβας.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 17 Μαϊου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΙΣ κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, όπου μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι εξαφανίστηκε το πρωτότυπο εκλογικό υλικό το οποίο έπρεπε να είχε αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας για την επικύρωση των εκλογών. Η έρευνα συνεχίζεται.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Βαρνάβας, επισημαίνεται ότι: Το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΠΙΣ σχετικά με τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας, διαδικασίες που είχαν παρακωλυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τοποθετήθηκε σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα, εστιάζοντας σε δύο ζητήματα ιδιαίτερης βαρύτητας.
-Στο ζήτημα του εξοντωτικού clawback των εργαστηριακών, του οποίου απαιτεί την ανάκληση και για το σκοπό αυτό θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

-Στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το τεκμήριο αθωότητας των γιατρών σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για συγκεκριμένα αδικήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εν όψει των εκλογών θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον του, ώστε να αναδείξει, να υποστηρίξει και να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση όλων των σημαντικών ζητημάτων της Υγείας και της Ιατρικής Κοινότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αντίδραση Γ. Ελευθερίου
Αντιδρώντας στα έχει δηλώσει ο κ. Δ. Βαρνάβας, ο κ. Γ. Ελευθερίου σε ανάρτηση του στο facebook επισημαίνει ότι:

Όσα γίνονται στον ΠΙΣ δεν έχουν προηγούμενο. Ομάδα 6 ατόμων αποφάσισε να συστήσει παρανομα σε σώμα το ΔΣ, χωρίς απαρτία, να εκλέξει νόθο Πρόεδρο και να προκηρύξει παράνομες εκλογές, χωρίς απολύτως καμία νομιμοποίηση. Εξεδωσαν δε και ανυπόγραφο Δελτίο Τύπου χρησιμοποιώντας τον λογότυπο του ΠΙΣ. Σε όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας παρακολουθεί απαθής αν όχι υποστηρικτικός.

Με ψέματα, παραπληροφόρηση και ιδεοληψίες έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσουν να φορέσουν φέσι στη συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών.

Δεν θα τα καταφέρουν. Το ιατρικό σώμα θα τους καταδικάσει και τα ονόματα των 6 σφετεριστών θα περάσουν για πάντα στη πιο μαύρη σελίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η Δημοκρατία, η Αλήθεια και η Νομιμότητα θα επικρατήσουν!


ΔΗΚΙ – ΕΝΟ.ΣΥ
Νωρίτερα, το περασμένο Σάββατο, στη συνέλευση της Παράταξης ΔΗΚΙ-ΕΝΟ.ΣΥ στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επιβεβαιώθηκε η ενότητα και η αποφασιστικότητα της παράταξης του 62% να υπερασπιστεί τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.


Μάλιστα, όπως τονίστηκε ο κ. Ελευθερίου:
Καταδικάζουμε ομόφωνα το υπουργικό πραξικόπημα στον ΠΙΣ και δεν αναγνωρίζουμε το νοθο προεδρείο που με 6 συμβούλους στους 15, χωρίς απαρτία και κατά παράβαση όλων των Νόμων επιχειρεί να στήσει εκλογές οπερέτα κατ’ εντολή του Υπουργού Υγείας. 

ΠΗΓΗ:https://www.healthpharma.gr/

 

Παραίτηση βόμβα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Φεύγει ο Μ.Βλασταράκος που θα πραγματοποιούσε τις νέες εκλογές! Στον αέρα η απόφαση του υπ.Υγείας

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στο μέτωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αφού φαίνεται ότι μπλοκάρει η απόφαση του υπουργού Υγείας να πραγματοποιηθούν εκ νέου οι εκλογές, επειδή δεν προχώρησε στην επικύρωση των πρόσφατων αποτελεσμάτων.

Μία απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, τόσο στον ιατρικό όσο και στον πολιτικό κόσμο, καθώς οι περισσότεροι μιλούν για παράνομη απόφαση. Διαβάστε ΕΔΩ τι λένε Ιατρικοί Σύλλογοι και κόμματα: «Πυρ ομαδόν κατά υπ.Υγείας για τη μη επικύρωση των εκλογών του ΠΙΣ! Τι λένε Σύλλογοι και κόμματα»

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr ο Μιχάλης Βλασταράκος που είναι ο προηγούμενος Πρόεδρος του ΠΙΣ θα έπρεπε με βάση την απόφαση του υπουργού Υγείας, να προχωρήσει σε νέες αρχαιρεσίες εντός δύο μηνών.

Κάτι με το οποίο διαφωνεί πλήρως το νεοεκλεγέν ΔΣ του ΠΙΣ που έχει προσφύγει μάλιστα στη δικαιοσύνη. Δείτε ΕΔΩ: «ΠΙΣ κατά υπ. Υγείας: Κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης στο ΣτΕ»


Ποιοι αναλαμβάνουν με βλαση την απόφαση του υπουργού Υγείας
Με τη νέα εξέλιξη και την παραίτηση του Μιχάλη Βλασταράκου φαίνεται ότι αναλαμβάνει το ρόλο ο Α Αντιπρόεδρος του προηγούμενου ΔΣ του ΠΙΣ που είναι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ο οποίος έχει εκλεγεί και στο νέο ΔΣ και ο οποίος είναι αντίθετος με την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να επαναληφθούν οι εκλογές.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Μαρτίου η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ έλαβε ποσοστό 62% έναντι ποσοστού 10% που έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ. 1507

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Οι εξηγήσεις που δίνει ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Εξαδάκτυλος

Η απόφαση Ξανθού για ακύρωση των πρόσφατων εκλογών στον ΠΙΣ, είναι παράνομη και αδικαιολόγητη. Παράνομη διότι βρίσκεται πέρα από τη δικαιοδοσία του. Αδικαιολόγητη για μια σειρά από λόγους που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Επικαλείται ο υπουργός σωρεία ενστάσεων που αφορούν τρία θέματα.

Α. Οι ενστάσεις της κας Ανεμοδουρά και κου Αλιφιεράκη

Οι αγαπητοί συνάδελφοι ενίστανται διότι για την εκλογή τριών οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό Συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή) υπήρχαν δύο κάλπες και δύο ψηφοδέλτια. Αυτό έγινε γιατί ο νόμος που αυτή η κυβέρνησε ψήφισε, είναι ασαφής και παγίδα καθώς αναφέρει ρητά ότι ο ψηφοφόρος παραλαμβάνει δύο ψηφοδέλτια. Το προηγούμενο ΔΣ ορθά κατά τη γνώμη μας, αποφάσισε να υπάρχουν οι υποψήφιοι για το ΔΣ και την Εξελεγκτική στο ίδιο ψηφοδέλτιο κατά αναλογία όπως ισχύει στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Άλλωστε, αν αποφάσιζε τρία ψηφοδέλτια σε δύο κάλπες ή τρία ψηφοδέλτια σε τρεις κάλπες, θα μπορούσαν κάλλιστα να υποβληθούν ενστάσεις καθώς ο νόμος αναφέρει ρητά πως ο ψηφοφόρος παραλαμβάνει δύο ψηφοδέλτια. Από νομική άποψη, οι ενστάσεις των συναδέλφων μπορούν να εξεταστούν και να κριθούν από τη δικαιοσύνη αλλά είναι ντροπή να τις επικαλείται αυτός που έφτιαξε το νόμο-παγίδα.

Β. Η ένσταση Βαρνάβα-Ψαλτάκου

Η ένσταση αφορά τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα πριν την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Ο νόμος ορίζει ότι το ΔΣ συγκροτείται σε σώμα εντός 8 ημερών, η συγκρότηση έγινε μετά από γνωμοδότηση και παρουσία του νομικού συμβούλου, αν δε γινόταν εντός των χρονικών περιθωρίων θα μπορούσε να προσβληθεί και σε κάθε περίπτωση η ένσταση δεν έχει σχέση με την εκλογική διαδικασία που ακυρώθηκε. Είναι σαφές, ότι η ένσταση αυτή χρησιμοποιείται για να προσδώσει όγκο στην επιχειρηματολογία-φούσκα της παράνομης απόφασης. ( Άλλωστε και στις εκλογές του 2015 η εκλογή προεδρείου είχε προηγηθεί της επικύρωσης των αποτελεσμάτων).

Γ. Οι ενστάσεις που αφορούν την επανακαταμέτρηση σταυρών προτίμησης

Οδήγησαν στη διαδικασία της 15ης Μαρτίου κατά την οποία, άλλαξε μεν η σταυροδοσία, αλλά δεν άλλαξαν τα πρόσωπα που εκλέγονται. Ακολούθησαν εκβιασμοί για ανακατανομή εδρών τους οποίους θεώρησα ότι δεν έπρεπε να κάνω αποδεκτούς. Για πολλούς προφανείς λόγους και για έναν επιπλέον ότι οι εκβιασμοί αυτοί έγιναν στο όνομα προσυνεννόησης με τον υπουργό υγείας.

Στο αιτιολογικό της ακύρωσης αναφέρεται η επιστολή του ΙΣ Πειραιά. Η επιστολή αυτή δεν περιέχει συγκεκριμένες καταγγελίες. Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά που υπέβαλλε ένσταση επανακαταμέτρησης προς την εφορευτική επιτροπή δεν την κοινοποίησε στον υπουργό υγείας και μετά τη λήξη της επανακαταμέτρησης, παρουσία όλων και με την παρουσία της εφορευτικής επιτροπής δήλωσε ικανοποιημένος.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι δεν εστάλησαν στο υπουργείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η αλήθεια είναι ότι εστάλησαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως προβλέπει ο νόμος, σε φωτοτυπημένα αντίγραφα όπως γινόταν πάντα. Μας ζητήθηκε να στείλουμε τα πρωτότυπα για έναν και μοναδικό λόγο, για να μας ζητηθούν και τα πρωτότυπα του περιεχομένου της κάλπης, δηλαδή τα ψηφοδέλτια. Αρνηθήκαμε γιατί το αίτημα ήταν παράνομο κι έκρυβε σκοπιμότητες. Όπως ρητά δηλώσαμε το περιεχόμενο της κάλπης ήταν στη διάθεση του υπουργού για να το ελέγξει εντός του ΠΙΣ και παρουσία των νομικών μας και των υπαλλήλων μας. Το υπουργείο επέμενε ωστόσο να του αποσταλεί το περιεχόμενο, προφανώς όχι μόνο για να το ελέγξει…

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο υπουργός δε δέχτηκε ποτέ να μας δει και να ακούσει την άποψη μας γιατί από την πρώτη στιγμή μεθόδευε την ακύρωση των εκλογών. Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής σε δήλωση του το ομολόγησε ο ίδιος: Δεν του άρεσαν αυτοί που εξελέγησαν και η πολιτική που είδε να αναπτύσσουμε τις 40 μέρες που έχουμε την ευθύνη του ΠΙΣ. Η απόφαση του υπουργού είναι πέρα για πέρα παράνομη. Στις 2 Μαΐου προσφύγαμε στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης και στις 3 Μαΐου διαβιβάσαμε τις ενστάσεις που έχουμε στα χέρια μας (γιατί καίτοι εγγράφως στις 11/4 ζητήσαμε να μας σταλούν οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν στο υπουργείο, δε λάβαμε απάντηση) στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Αυτό που όφειλαν να κάνουν όσοι υπέβαλλαν ενστάσεις και ο υπουργός που τις παρέλαβε, δηλαδή να αποταθούν στη δικαιοσύνη, το κάναμε εμείς γιατί στις δημοκρατίες οι εκλογές ακυρώνονται μόνο με δικαστικές αποφάσεις.

Θα κινηθούμε με κάθε μέσο εναντίον της ατιμίας και της παρανομίας της ακύρωσης των εκλογών, όπως επίσης και των αποτελεσμάτων που αυτή θα προκαλέσει. Δυστυχώς, ο ΠΙΣ θα περάσει μία περίοδο δυσκολιών. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί ομαλά μόνο με έναν τρόπο: Την αναίρεση της ακύρωσης και την επικύρωση των αποτελεσμάτων.

Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος

Πλαστικός Χειρουργός

Εκλεγμένος Πρόεδρος του ΠΙΣ

ΥΓ. Από την ημέρα των εκλογών και μετά προσωπικά έχω συκοφαντηθεί κατ’ επανάληψη από συγκεκριμένο συνάδελφο γραπτά και δημόσια. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μαζί του. Ασχολείται ο δικηγόρος μου.

ΠΗΓΗ:http://www.docmed.gr/

 

Γ.Γ. Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων μας συκοφαντούν!

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο προσφάτως εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γιώργος Ελευθερίου εναντίον όσων κατηγορούν το νέο Προεδρείο του ΠΙΣ για ατασθαλίες στα οικονομικά του Συλλόγου πριν καλά καλά αναλάβει τα ινία.
Όπως επισημαίνει στο HealthReport.gr ο κ.Γιώργος Ελευθερίου: «Ακόμη και η συκοφαντία και η αθλιότητα έχουν όρια.
Γνωστοί συκοφάντες λιβελλογράφοι αφήνουν να εννοηθεί ότι τάχα έχουν γίνει λαθροχειρίες και υπεξαιρέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΠΙΣ. Επειδή τέτοια πρόσωπα έχουν απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, επιχειρούν με λάσπη να διαβάλουν το νέο και νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ. Γι αυτό θα απολογηθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ήδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά και θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων. Αυτά για αρχή».

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) κατήγγειλε πρόσφατα ότι η απόφαση του υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, έχει παγώσει όλες τις διαδικασίες όπως έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, πιστοποιητικά για γιατρούς κ.λ.π. ενώ έχει μπλοκάρει και η μισθοδοσία των υπαλλήλων του ΠΙΣ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Στον αέρα 377 νέοι γιατροί- Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΠΙΣ»

Σε ότι αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που φαίνεται πως παγώνει ο Γ.Γ. του ΠΙΣ Γιώργος Ελευθερίου διευκρινίζει στο HealthReport.gr: «Προλάβαμε την τελευταία στιγμή να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τον Μάιο, καθώς το ένταλμα πληρωμής υπεγράφη στις 12 το πρωί και η παράνομη υπουργική απόφαση εξεδόθη μιάμιση ώρα μετά.
Συνεπώς είναι βέβαιον ότι αν δεν αποσυρθεί η πραξικοπηματική υπουργική απόφαση, τον επόμενο μήνα 20 οικογένειες θα μείνουν χωρίς μισθοδοσία».

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοινώσεις ΠΙΣ