ΠΙΣ

Νέος πρόεδρος του ΠΙΣ: Χρονιά αυξημένης πίεσης για το σύστημα υγείας το 2020

Στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου στοχεύει ο νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος. Προειδοποιεί, όμως, για το πολλαπλάσιο στρες που θα δεχθεί το σύστημα υγείας, το επόμενο έτος.

Σε σκοτεινά νερά κινδυνεύει να εισέλθει το Σύστημα Υγείας το 2020, προειδοποιεί ο Αθ. Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας πως το πλήγμα αναμένεται να είναι τριπλό. Όπως ανέφερε ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ, σε συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους, το στρες που θα δεχθεί το Σύστημα Υγείας θα αγγίξει τόσο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο και τα Νοσοκομεία.

ΠΦΥ
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, το 2020 σταματά η χρηματοδότηση της Ε.Ε. για τις ΤΟΜΥ και αν δεν υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη του η μεταρρύθμιση της ΠΦΥ θα οδηγηθεί σε «Βατερλό». Βασική αιτία είναι η αργή ανάπτυξη των δομών της ΠΦΥ. Κατά τον κ. Εξαδάκτυλο, όμως, η κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας στην πρωτοβάθμια είναι ατελέσφορη και ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή. «Το σύστημα θα πρέπει να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα», σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση του Virus, εξηγώντας πως η χώρα διαθέτει πολλούς ειδικούς γιατρούς που πρέπει να έχουν ρόλο στο σύστημα.

Νοσοκομεία
Αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία οι δομές συνεχίζουν να υφίστανται σοβαρές πιέσεις, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού. Το 2020 αναμένεται να σπρώξει το σύστημα στα όρια του, αφού κατά τον κ. Εξαδάκτυλο αναμένονται 2 χιλιάδες νέες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Σαν να μην έφθανε αυτό, η θεσμοθέτηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς θα οδηγήσει πολλούς εξ αυτών εκτός συστήματος, ακόμη και Ελλάδος, ενισχύοντας το brain drain.

Προτάσεις
Σύμφωνα με τον πρόεδρος του ΠΙΣ, το νέο ΔΣ έχει προτάσεις, που θα υποβάλλει στο Υπουργείο Υγείας, προς επίλυση των προβλημάτων. Αυτές οι προτάσεις θα είναι «evidenced-base», όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Εξαδάκτυλος, για να επισημάνει πως πρόκειται να στηρίζονται σε στοιχεία και θα είναι και κοστολογημένες. Στον πυρήνα των προτάσεων αυτών θα είναι το όφελος τόσο των γιατρών όσο κυρίως της κοινωνίας. Πριν από δύο ημέρες απεστάλη επιστολή στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας συνάντηση ώστε να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα και όλα όσα αφορούν στους γιατρούς, αλλά και να επικυρωθεί το νέο ΔΣ.

Πρόκληση πάντως για τους νέους επικεφαλής του ΠΙΣ είναι η θεσμική αλλαγή, η οποία αναθέτει στον Σύλλογο πλέον την ευθύνη για την έκδοση μιας σειράς πιστοποιητικών, ανάμεσα τους και εκείνα που αφορούν στις ειδικότητες. Ωστόσο, ο χρόνος που έχει δοθεί είναι λίγος και έτσι οι υπηρεσίες του ΠΙΣ «τρέχουν» να προλάβουν να είναι έτοιμες έως την 1η Απριλίου.

ΠΗΓΗ:https://virus.com.gr/

 

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)

Η εκλογή του σκιάστηκε από ενστάσεις και από προσκείμενα στην παράταξη του νέου προέδρου στελέχη, όπως της Βαρβάρας Ανεμοδουρά και του Μανώλη Αλιφιεράκη.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)
Με καταγγελίες και ανακαταμέτρηση των σταυρών, συγκροτήθηκε τελικά σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Πρόεδρος εξελέγη ο τέως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, α' αντιπρόεδρος η Άννα Μαστοράκου, β' αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, γενικός γραμματέας ο Γιώργος Ελευθερίου και ταμίας ο Βασίλειος Ψυχογιός.

Μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι οι: Χάρης Βαβουρανάκης, Δημήτρης Βαρνάβας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Παύλος Καψαμπέλης, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Χρήστος Παπάζογλου, Ανδρέας Παπανδρούλης, Παναγιώτης Παπανικολάου, Μιχαήλ Ψαλτάκος και Παναγιώτης Ψυχάρης.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είναι πλαστικός χειρουργός, τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας, ενώ από το 2000 είναι διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνεργάζεται με τα ιδιωτικά νοσοκομεία “Άγιος Λουκάς”, Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και Γένεσις.

Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ με εκπαιδευτική άδεια από το Queen Victoria Hospital στην ενδοσκοπική πλαστική χειρουργική και απέκτησε τίτλο ειδικότητας τον Απρίλιο του 1995.

Ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική ως έμμισθος ειδικευόμενος σε νοσοκομεία της Αγγλίας από το 1991έως το 1996.

Από το 1987 έως το 1991 ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική, Ορθοπεδική και ΩΡΛ στα στρατιωτικά νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης και στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και “Κεντρικό”.

Γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Ενστάσεις
Η εκλογή του κ. Εξαδάκτυλου σκιάστηκε από ενστάσεις και από προσκείμενα στην παράταξη του νέου προέδρου στελέχη, όπως της Βαρβάρας Ανεμοδουρά και του Μανώλη Αλιφιεράκη.

Ακολούθησε επανακαταμέτρηση σταυρών από την εφορευτική επιτροπή, η οποία έδειξε μία σειρά λαθών.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Βαρνάβας κάνει λόγο για “βεβιασμένη απόπειρα του κ. Εξαδάκτυλου να συγκροτήσει διοικητικό συμβούλιο, χωρίς να έχουν επικυρωθεί τα αποτελέσματα των εκλογών”.

Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:https://www.iatronet.gr/

 

Σάρωσε η γαλάζια παράταξη στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλα τα αποτελέσματα

Συντριπτική νίκη πέτυχε η παράταξη του φιλελεύθερου χώρου στις εκλογές για το νέο προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) η οποία και εξέλεξε Πρόεδρο τον Θεσσαλονικιό Θανάση Εξαδάκτυλο.
Οι εκλογές διεξήχθησαν από το πρωί της Κυριακής 3 Μαρτίου ενώ συνολικά συμμετείχαν 380 Πρόεδροι και Εκλέκτορες από Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, με βάση την πρώτη καταμέτρηση που έγινε το βράδυ της Κυριακής, η παράταξη του φιλελεύθερου χώρου εξασφάλισε 9 έδρες. Άλλωστε η γαλάζια παράταξη είχε εμφανισθεί για πρώτη φορά ενωμένη σε αυτές τις εκλογές σε αντίθεση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις που υπήρχαν πολλά ψηφοδέλτια. Δείτε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: «Στις κάλπες οι γιατροί όλης της χώρας στις 3 Μαρτίου! Όλο το παρασκήνιο της μάχης και τα φαβορί»

Αξιοσημείωτο είναι ότι η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε διασπασμένη, με δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Πως μοιράζονται οι έδρες
Μέχρι αργά το βράδυ και πριν ολοκληρωθεί πλήρως η καταμέτρηση, ήταν σε εξέλιξη ένα εκλογικό θρίλερ καθώς παιζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή ποια παράταξη θα πάρει μία έδρα η οποία ήταν αμφισβητούμενη. Μία έδρα την οποία κέρδισε τελικώς η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πάντως με βάση τα επίσημα αποτελέσματα:

–9 έδρες εξασφαλίζει η παράταξη που είναι κοντά στη ΝΔ, γεγονός που θα της δίνει αυτοδυναμία για τη διαμόρφωση του νέου προεδρείου, αφού το ΔΣ του ΠΙΣ διαθέτει συνολικά 15 έδρες. (ΔΗΚΙ 9 έδρες και 62%)

–2 έδρες κερδίζει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο περασμένο ΔΣ του ΠΙΣ κατείχε 3 έδρες

–ΔΗΠΑΚ η παράταξη του ΚΚΕ 1 έδρα

–ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) 1 έδρα

–Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΡΣΙ) 1 έδρα

–Αγωνιστικό Κίνημα 1 έδρα. Πρόκειται για την παράταξη που δημιούργησε ο Π.Ψυχάρης που είναι κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά διασπάστηκε μετά την μεγάλη ήττα στις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων. Στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν και το Κίνημα Νέων Γιατρών και η Ανεξάρτητη Συμμαχία.

Να σημειωθεί ότι η παράταξη που κέρδισε το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές εξέλεξε ως Πρόεδρο του ΠΙΣ τον Θαναση Εξαδάκτυλο που είναι πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι σταυροί των νέων μελών του ΔΣ

Εξαδάκτυλος Αθανάσιος 189

Μαστοράκου Άννα 118

Παπανδρούδης Ανδρέας 108

Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος 107

Βαβουρανάκης Χάρης 96

Ελευθερίου Γιώργος 92

Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος 91

Ψυχογιός Βασίλης 90

Καψαμπέλης Θεοδόσης 86

Βαρνάβας Δημήτρης 31

Ψαλτάκος Μιχάλης 24

Παπάζογλου Χρήστος 24

Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος 17

Ψυχάρης Παναγιώτης 13

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΙΣ 569

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στις κάλπες οι γιατροί την Κυριακή για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο! Όλο το παρασκήνιο

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 3 Μαρτίου οι γιατροί προκειμένου να εκλέξουν νέο ΔΣ για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος αποτελεί το ανώτερο όργανο του κλάδου και εκπροσωπεί όλους τους γιατρούς της χώρας.
Οι κάλπες θα ανοίξουν την Κυριακή το πρωί 3 Μαρτίου με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των γιατρών από όλη τη χώρα.

Τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων έχουν καταρτισθεί και δημοσιοποιηθεί και ήδη ο κλάδος εδώ και εβδομάδες βρίσκεται σε διαδικασία …ζυμώσεων.

 

Η σύνθεση του νέου ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναμένεται να αλλάξει άρδην φέτος αφού μετά από πολλά χρόνια ο νυν Πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος δε θα είναι υποψήφιος έπειτα από δική του επιλογή, ενώ μετά από περίπου 10 χρόνια ο φιλελεύθερος χώρος κατεβαίνει ενωμένος σε σχέση με το παρελθόν όπου επικρατούσε η διάσπαση.

Η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της, δεδομένης και της κυβερνητικής φθοράς που θεωρείται πιθανό ότι έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. Κάτι που άλλωστε διεφάνη και στις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων όπου η παράταξη που ήταν κοντά στον κυβερνητικό σχηματισμό, δεν κατάφερε να λάβει σημαντικό αριθμό ψήφων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει με τη βία δύο έδρες.

Όλα αυτά την ώρα που η γαλάζια παράταξη του Γιώργου Πατούλη η οποία είχε κατέλθει συσπειρωμένη στις εκλογές σάρωσε με ποσοστό 55%. Δείτε ΕΔΩ για τον πόλεμο που άνοιξε με κυβερνητικά στελέχη για τα αποτελέσματα: «Άγριο «κράξιμο» γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Αν.Ξανθού! Γιατί τον κατηγορούν»

 

Από την άλλη ο φιλελεύθερος χώρος επιχειρεί να κατέλθει ενοποιημένος αφού σε ένα ψηφοδέλτιο συγκεντρώνονται τα περισσότερα γνωστά στελέχη του χώρου της Υγείας και πολλοί Πρόεδροι τοπικών Ιατρικών Συλλόγων.

Η μάχη πάντως στον ιατρικό κόσμο αναμένεται να είναι πολύ σκληρή για τον νέο ΠΙΣ, δεδομένου ότι οι κάλπες στήνονται κοντά και στις κάλπες για την Ευρωβουλή και τις Δημοτικές εκλογές, ενώ ούτως ή άλλως η χώρα βρίσκεται σε προεκλογικό κλίμα λόγω και της φημολογίας για τις βουλευτικές εκλογές και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΙΣ 259

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗ.Κ.Ι. - ΕΝΟ.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣ

Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών
-ΕΝΟτητα ΣΥνεργασία-

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 3 Μαρτίου ο ΠΙΣ θα εισέλθει με τη ψήφο μας στη νέα του περίοδο.
Φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το δεκαετή κύκλο εξάρτησης της διοίκησης του από μειοψηφίες και να διαμορφώσουμε μια ευρεία δυναμική συμπαγή και καινοτόμα πλειοψηφία με σύγχρονη κατεύθυνση. Η μεγάλη κοινωνικά φιλελεύθερη και ανεξάρτητη πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου δικαιούται να αποτυπωθεί αντίστοιχα στο νέο ΔΣ.

Ξεπερνώντας προβλήματα του παρελθόντος, αναδεικνύοντας και διατηρώντας όσα μας ενώνουν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο μέλλον, αξιοποιώντας και βελτιώνοντας τα επιτεύγματα του παρόντος, με τα διδάγματα του παρελθόντος. Τα προβλήματα μας, μετά 4 χρόνια λαϊκίστικης διαχείρισης, απαιτούν λύσεις που η πολιτεία αδυνατεί να δώσει χωρίς τη δίκη μας τεκμηριωμένη, δυναμική και αποφασιστική συμμετοχή.

Τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας χρειάζονται άμεσες ρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσουμε αποτελεσματικότητα και κύρος. Με στρατηγικό σχεδιασμό και τακτικές δράσεις ο ΠΙΣ οφείλει να καθοδηγήσει τον ιατρικό κόσμο στην κοινή διεκδίκηση όλων των αιτημάτων των ιατρών ανεξαρτήτως κατηγορίας, με κύριο άξονα την «Αξιοπρέπεια στην άσκηση και την ιατρική αμοιβή». Το ζητούμενο αυτό έχουμε χρέος να το διεκδικήσουμε άμεσα και απαιτητικά.

Σας καλούμε σε ευρεία συσπείρωση εναντίον των:
· ιδεοληπτικών πολιτικών και πρακτικών της κυβέρνησης
· της αδράνειας και
· της λαϊκίστικης οπισθοδρόμησης.

ΜΑΖΙ μέχρι τις 3 Μαρτίου θα διαμορφώσουμε τις θέσεις μας.
ΜΑΖΙ θα κάνουμε το πρώτο βήμα κατακτώντας ευρεία πλειοψηφία στο ΔΣ του ΠΙΣ,
ΜΑΖΙ θα υλοποιήσουμε στη συνέχεια τους στόχους μας,
ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.

Για τη ΔΗμοκρατική Κίνηση Ιατρών - ΕΝΟτητα ΣΥνεργασία (ΔΗ.Κ.Ι. - ΕΝΟ.ΣΥ.)

Α. Εξαδάκτυλος - Ι.Σ. Θεσσαλονίκης
Χ. Βαβουρανάκης - Ι.Σ. Ηρακλείου, Πρόεδρος
Κ. Γιαννακόπουλος - Ι.Σ. Λάρισας, Πρόεδρος
Γ. Ελευθερίου - Ι.Σ. Αθηνών
Π. Καψαμπέλης - Ι.Σ. Ζακύνθου, Πρόεδρος
Κ. Κουτσόπουλος - Ι.Σ. Ρόδου
Α. Μαστοράκου - Ι.Σ. Πατρών, Πρόεδρος
Μ. Παγώνη - Ι.Σ. Αθηνών
Λ. Παπαδόπουλος - Ι.Σ. Καστοριάς, Πρόεδρος
Π. Παπαθανάσης - Ι.Σ. Αγρινίου, Πρόεδρος
Α. Παπανδρούδης - Ι.Σ. ΈΒρου, Πρόεδρος
Ν. Πλατανησιώτης - Ι.Σ. Πειραιά, Πρόεδρος
Δ. Σουμαλεύρης - Ι.Σ. Πρέβεζας
Μ. Τσάμης - Ι.Σ. Μαγνησίας, Πρόεδρος
Β. Ψυχογιός - Ι.Σ.Αρκαδίας, Πρόεδρος

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

Αντίθετος με την κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών στην Κύπρο, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Αντίθετος με πιθανή στελέχωση του ΓεΣΥ από Ελλαδίτες ιατρούς, ο ελληνικός ΠΙΣ, λέει ο Πρόεδρος του στο ΚΥΠΕ

https://cyprustimes.com/

Την αντίθεσή του με πιθανή κάθοδο Ελλήνων γιατρών στην Κύπρο προκειμένου να στελεχωθούν υπηρεσίες του ΓεΣΥ, εκφράζει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο είμαστε σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία. Μαθαίνουμε τις συζητήσεις και παρακολουθούμε το διάλογο που γίνεται για το ΓεΣΥ και τις ανησυχίες που εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, οι οποίες είναι οι ίδιες που εκφράζαμε και εμείς όταν γινόταν στην Ελλάδα ο αντίστοιχος διάλογος», σημειώνει ο κ. Βλασταράκος

«Μετά από πληροφορίες που είχαμε ότι μπορεί να κληθούν γιατροί από την Ελλάδα να στελεχώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες της Κύπρου, εμείς σαν Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζουμε την αντίθεσή μας. Δεν θέλουμε να βιώσουμε ένα νέο κύμα μετανάστευσης γιατρών, όπως αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε επιθυμούμε με πιθανές εισροές Ελλήνων γιατρών να δημιουργηθεί πρόβλημα στους Κύπριους συναδέλφους μας», καταλήγει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Σε ερώτηση, πάντως, του Κυπριακού Πρακτορείου, αν υπάρχει κάποια διερευνητική κρούση ή επαφή από τις κυπριακές κρατικές υπηρεσίες προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο κ. Βλασταράκος ξεκαθαρίζει ότι η επιστολή τους αναφέρεται απλά σε σχετικές πληροφορίες και δεν υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τις κρατικές υπηρεσίες της Κύπρου. 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ.


 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ (96)

ΚΛΙΚ ΕΔΩ (108)

Επιστολή ΠΙΣ προς υπ.Υγείας κ.Α.Ξανθό για την λειτουργία της ΠΦΥ

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκήνια: Αποσύρεται ο Μ.Βλασταράκος από τον ενεργό συνδικαλισμό!

Διαβάστε στη στήλη «Παρασκήνια» του HealthReport.gr για την απόφαση του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)


 

Την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τα συνδικαλιστικά δρώμενα ανακοίνωσε ο νυν Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος.

Την απόφασή του τη γνωστοποίησε μέσω επιστολής σε όσους παραβρίσκονταν σε σύσκεψη της γαλάζιας παράταξης των γιατρών, μεταφέρουν παραβρισκόμενοι στο HealthReport.gr.

Έτσι ο κ.Βλασταράκος δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων και φυσικά ούτε σε αυτές για τον ΠΙΣ που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2019.

Η σχετική φημολογία πάντως υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό, δεδομένου ότι ο νυν Πρόεδρος του ΠΙΣ είχε αποτραβηχτεί κάπως το τελευταίο διάστημα από τα ιατρικά πράγματα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι στην Αθήνα για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου– λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– ότι γίνεται προσπάθεια να κατέβουν ενωμένοι σε ένα ψηφοδέλτιο οι γαλάζιοι συνδικαλιστές γιατροί.

Έτσι είναι πιθανό να δούμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο και στο ίδιο μετερίζι ακόμη και παλαιούς ορκισμένους εχθρούς…

Δ.ΕΥΘ. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ. 1846

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ενημέρωση ΠΙΣ:1595

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ (1317 και 1315)

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ (1317)

ΚΛΙΚ ΕΔΩ (1315)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ. (1257)

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ. (1049)

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ. (974)

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ι.Σ.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Μάρτιος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοινώσεις ΠΙΣ