ΙΣΛ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΛ: Ο.Σ.Λ και Φ.Σ.Λ. για το Ασφαλιστικό

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ 16/05/2017

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

«Συμφέροντα επιστρατεύουν δημόσιους λειτουργούς»

«Συμφέροντα επιστρατεύουν δημόσιους λειτουργούς»

Σε δήλωση του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και α΄ αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισημαίνονται τα εξής:

«Μετά τα δημοσιεύματα σε έγκριτη εφημερίδα της πόλης μας και τις ψευδέστατες και συκοφαντικές για μας απόψεις του κ. Γεωργίου Ζήγρα, προϊσταμένου Δημόσιας Υγείας της Π.Θ., έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

«Τα κακώς εννοούμενα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας, δυστυχώς για την κοινωνία μας, έφθασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν ακόμα και δημόσιους λειτουργούς στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης και λασπολογίας της επιτροπής ελέγχου των ιδιωτικών κλινικών και ιδιαίτερα του προσώπου μου.

Είναι πρωτάκουστο και αξιοπερίεργο ο κατεξοχήν υπεύθυνος της δημόσιας υγείας, αντί να την προασπίζει και να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, να χειραγωγείται και να λειτουργεί σαν «υπάλληλος» ορισμένων επιχειρηματιών, που μας επιτίθενται παρελκυστικά μήνες τώρα. Να ταυτίζεται με συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με την θέση που υποτίθεται πως υπηρετεί!

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά δημόσια ότι εμείς δεν νομοθετούμε αλλά εφαρμόζουμε πιστά τις εκάστοτε ρητές εντολές του υπουργείου υγείας, στο οποίο και λογοδοτούμε και οι οποίες τελευταία είναι δυσμενείς για ορισμένους επιχειρηματίες, που φαίνεται πως δεν μπορούν από μόνοι τους να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους, καθιστάμενοι υπόλογοι απέναντι σε εργαζόμενους και ασθενείς και γι’ αυτόν το λόγο έσπευσε σε βοήθεια ο ανωτέρω δημόσιος λειτουργός. Από υπηρεσιακό ενδιαφέρον άραγε;

Παρά τις αυστηρές συστάσεις προς τον κ. Γ.Ζήγρα, από τους προϊσταμένους του στην Περιφέρεια, κατά την χθεσινή πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη για τα μείζονα θέματα των κλινικών, για μεροληπτικές συμπεριφορές και επιλεκτικές διαρροές δημοσίων εγγράφων, προτού καν πρωτοκολληθούν και φθάσουν στα χέρια των αρμοδίων και για τα οποία έχει ήδη ειδοποιηθεί εξωδίκως από εμάς, παρουσιάζεται σήμερα ως τιμητής του υπηρεσιακού του καθήκοντος.

Η εμφανέστατη πλέον υπηρεσιακή του ανεπάρκεια και το ύφος της επιστολής του, περαιτέρω δε η δημόσια εμφάνισή του με την ιδιότητα του διευθυντή υπηρεσίας της Περιφέρειας χωρίς καν να έχει γνώση αυτής της ενέργειάς του και του περιεχομένου των δηλώσεών του ο κ Περιφερειάρχης, επιβεβαιώνει όλες τις υποψίες μας για τη λειτουργία του και τα κίνητρά του .

Εμάς μας είναι παντελώς αδιάφορο, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ Ζήγρας και για ποιους κόπτεται. Όταν έρθει η ώρα, θα λογοδοτήσει εκεί που πρέπει και σ’αυτούς που πρέπει.

Εμείς μένουμε σταθερά προσηλωμένοι πρώτιστα στη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και παράλληλα στη απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών με εξεύρεση λύσεων, για όλα όσα τελευταία προέκυψαν με σαφή εντολή του υπουργείου, στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στις ιδιωτικές κλινικές και εργαζόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη για να δώσουμε το εύλογο περιθώριο που απαιτεί η εγκύκλιος του υπουργείου υγείας, ώστε όλοι οι επιχειρηματίες να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους πλέον σε κτίρια αυτοτελή και ανεξάρτητα, όπως η νεότερη ερμηνεία του νόμου το επιτάσσει”».

ΠΗΓΗ:http://www.larissanet.gr

Απάντησε με εξώδικα στους κλινικάρχες

Απάντησε με εξώδικα στους κλινικάρχες

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

* Τον κίνδυνο κενού στην παροχή περίθαλψης στη Λάρισα επισείει ο πρόεδρος Ντίνος Γιαννακόπουλος

Με εξώδικα εναντίον των εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών «Animus – Κυανός Σταυρός» Αχιλλέα Νταβέλη και «Ασκληπιείο» Γιώργου Πίπη, τα οποία υπογράφουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αντέδρασε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, σε όσα καταλόγισαν την περασμένη Δευτέρα, εναντίον του προέδρου του ΙΣΛ, Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου και των υπόλοιπων δύο μελών της Επιτροπής Ελέγχου του άρθρου 4, Γεωργίας Παπαλαγάρα, παθολόγου ιατρού, διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΛ και Βάϊου Τριανταφύλλου, αρχιτέκτονα μηχανικού, υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Χθες επίσης, ο πρόεδρος του ΙΣΛ κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο της επείγουσας αναφοράς που υπέβαλε ο σύλλογος προ δεκαημέρου, σχετικά με τη δημιουργία πανικού και ανησυχίας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και συμφέροντος, μετά από τις συνεχείς καταχωρήσεις στον τύπο εκ μέρους των εκπροσώπων των δύο παραπάνω ιδιωτικών κλινικών.

Με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, εξέθεσε μιλώντας στην «Ε» τις θέσεις του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΗΘΗΚΕ

Σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ιδιωτικής κλινικής «Θεοτόκος», η οποία απορρίφθηκε μετά από προσφυγή του επιχειρηματία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρά το γεγονός ότι παραμένει εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Γιαννακόπουλος επισημαίνει ότι «για την αρχική απόφαση του Περιφερειάρχη, ευθύνονται οι κακοί του σύμβουλοι και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας, Γιώργος Ζήγρας, ο οποίος γνωμοδότησε αυθαίρετα, χωρίς να ζητήσει την άποψη της Επιτροπής Ελέγχου. Σε αυτό το γεγονός άλλωστε στηρίχθηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που αποφάσισε την επανάκτηση της άδειας λειτουργίας, ενώ είχε προηγηθεί έγγραφο του Υπουργείου Υγείας που ζητά τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ελέγχου, αλλά και να δοθεί ένα εύλογο διάστημα για να μπορέσει ο επιχειρηματίας να ολοκληρώσει τις εργασίες».

Ο πρόεδρος του ΙΣΛ τονίζει ότι «με τις πληρωμένες τους καταχωρήσεις οι δύο άλλοι επιχειρηματίες, παρουσιάζοντας τις επιχειρήσεις τους ως νόμιμες, προέβησαν σε έμμεση διαφήμιση, ενώ προκάλεσαν την επείγουσα αναφορά και την έκθεση ελέγχου, μετά από ρητή εντολή του Υπουργείου Υγείας».

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΟΡΚΩΝ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με όσα του καταλογίζουν οι δύο επιχειρηματίες, ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρει ότι «πρόκειται για επίθεση όχι μόνο εναντίον του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, αλλά ολόκληρου του διοικητικού του συμβουλίου, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και κυρίως τους εργαζόμενους στις κλινικές τους, για τον λόγο ότι είναι υπόλογοι απέναντί τους, καθώς η υπέρμετρη αλαζονεία και η επιχειρηματική τους απειρία τους ανάγκασε να πέσουν στον ίδιο λάκκο που έσκαψαν για ανταγωνιστή τους επιχειρηματία».

Ο πρόεδρος του ΙΣΛ εξηγεί ότι «με το Π.Δ. 235/2000 δόθηκε η δυνατότητα στις κλινικές να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργούν σε ανεξάρτητα και αυτοτελή κτίρια. Τότε, δόθηκε η ερμηνεία του αυτοτελούς και ανεξάρτητου από το Υπουργείο. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Υπουργείου, θεωρούσε ότι θα έπρεπε η κλινική να λειτουργεί σε ενιαίο μέρος του κτιρίου και οι κατοικίες και τα καταστήματα να έχουν διαφορετική είσοδο. Όλες οι Επιτροπές Ελέγχου, μέχρι το 2016, έκαναν την ταυτοποίηση των θεωρημένων σχεδίων του Υπουργείου, όπως αυτά αποτυπώνονταν στην κλινική».

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτείται από τον Περιφερειάρχη και αποτελείται από έναν γιατρό και έναν πολιτικό μηχανικό του δημοσίου, καθώς και έναν εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου, ενώ λειτουργεί ανεξάρτητα και δέχεται ρητές εντολές από το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο είναι και υπόλογη. Υποστηρίζεται δε, γραμματειακά, από τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

«Πέρυσι», συνεχίζει ο κ. Γιαννακόπουλος, «με αφορμή τη διεκδίκηση μεταξύ του κ. Νταβέλη και ενός άλλου επιχειρηματία, μιας ιδιωτικής κλινικής που χήρευσε από επενδυτή και τελικά δόθηκε από την οικογένεια σε αυτόν τον άλλο επιχειρηματία, εξαγριώθηκε ο κ. Νταβέλης και με σύμμαχο τον κ. Πίπη, επιτέθηκαν στον καινούριο επιχειρηματία για να μην μπορέσει να λειτουργήσει την κλινική. Σκαλίζοντας διάφορα ζητήματα, έφεραν στο φως το «αυτοτελές και ανεξάρτητο» του κτιρίου και δεδομένου του ότι η πολιτική ηγεσία και ο διευθυντής τεχνικών έργων του Υπουργείου άλλαξαν, άλλαξε και η ερμηνεία του αυτοτελούς και ανεξάρτητου. Τώρα πλέον το Υπουργείο ζητάει να μην υπάρχουν στα κτίρια που στεγάζουν ιδιωτικές κλινικές ούτε καταστήματα, ούτε κατοικίες. Η αλλαγή αυτή αποτυπώθηκε με γραπτή εντολή στην Επιτροπή, να ελεγχθούν, τόσο η κλινική του κ. Νταβέλη, όσο και όλες οι ομοειδείς κλινικές. Από τον έλεγχο διαπιστώνεται ότι σε αυτό το καθεστώς δεν βρίσκονται οι 4 ιδιωτικές κλινικές (μεταξύ τους και οι δύο προαναφερόμενες), ενώ η κλινική που είχαν καταγγείλει εμπίπτει στο «ανεξάρτητο και αυτοτελές». Με τη νέα αυτή ερμηνεία του Υπουργείου συμμορφώθηκε η Επιτροπή Ελέγχου και δεν άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στις κλινικές, επειδή «έτσι ξυπνήσαμε ένα πρωινό», όπως παρελκυστικά υποστηρίζουν οι κ. κ. Νταβέλης και Πίπης».

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΥΥΠ

Απαντώντας στις κατηγορίες περί «επιόρκων» και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠΠ), ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου καταλογίζει στα δύο μέλη του ότι «βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, καθώς διενήργησαν έναν έλεγχο – αστραπή, όχι με όρους διασφάλισης της νομιμότητας και ορθής εκτίμησης του θέματος. Δεν κλήθηκε σε ακρόαση η Επιτροπή Ελέγχου του άρθρου 4 για να διατυπώσει τις απόψεις της και να καταθέσει τις λεπτομέρειες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, δεν έγινε καν επιτόπιος έλεγχος και αυτοψία στην ελεγχόμενη κλινική κλπ. Βγήκε μια Έκθεση Ελέγχου η οποία αιτιάται ότι η Επιτροπή άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά της, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Υγείας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας διενήργησε εκτενή έρευνα επί του θέματος, με ειδική επιτροπή που συστάθηκε για το θέμα αυτό και κατέληξε ομόφωνα, τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος του «ήταν απολύτως σύννομος και σε ό,τι αφορά στον ρόλο του και το πεδίο ελέγχου που τον αφορά, εκ της ιδιότητάς του και των επιστημονικών του γνώσεων, άσκησε με ευσυνειδησία, ορθά και όχι πλημμελώς, τα καθήκοντά του, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στην Επιτροπή».

Ο ΙΣΛ αποφάσισε επίσης να αποσταλεί στον υπουργό Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς υπόμνημα διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του ΣΕΥΠΠ, τα κίνητρα του ελέγχου του, καθώς και για τους χαρακτηρισμούς στους οποίους προέβη και στα συμπεράσματα στα οποία μετήλθε.

Αξίζει να τονιστεί ότι μετά τη συνάντηση που είχα τον περασμένο Ιανουάριο με τον υπουργό Υγείας, έχοντας μαζί μου ολόκληρο τον φάκελο της υπόθεσης, ο κ. Ξανθός διέταξε τον έλεγχο των δύο υπαλλήλων του ΣΕΥΠΠ για τα κίνητρα του ελέγχου».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννακόπουλος τονίζει στην «Ε», ότι «οι πιο ψύχραιμοι και λογικοί αυτής της υπόθεσης, που όπως φαίνεται δεν είναι άλλοι από τον Περιφερειάρχη και τον Ιατρικό Σύλλογο, θα πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της λειτουργίας των κλινικών αυτών, για έναν και μοναδικό λόγο : Για να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο και δημιουργηθεί κενό στην παροχή περίθαλψης στην περιοχή μας, γεγονός που δεν σκέφτηκαν οι εργοδότες τους. Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου, θα πρέπει οι 4 ιδιωτικές κλινικές να λειτουργήσουν σε αυτοτελή και ανεξάρτητα κτίρια ή καθιστώντας τα αυτοτελή και ανεξάρτητα, ή με τη μεταφορά τους σε άλλα, εκτός αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου, γεγονός που δεν φαίνεται και τόσο πιθανό. Η Επιτροπή Ελέγχου, όταν θα κληθεί από τον Περιφερειάρχη για να γνωμοδοτήσει για τους χρόνους προσαρμογής, θα το κάνει με ευσυνειδησία και εντιμότητα, όπως έπραξε μέχρι τώρα».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

ΠΗΓΗ:http://www.eleftheria.gr

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΕ ΜΗ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΠΗΓΗ:Thessalia TV

Αποκατάσταση της αδικίας στις συντάξεις χηρείας

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Γιαννακόπουλος: «Έπεσαν στον λάκκο που έσκαψαν για ανταγωνιστή τους επιχειρηματία»

Γιαννακόπουλος: «Έπεσαν στον λάκκο που έσκαψαν…»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Τη δική του απάντηση στον θόρυβο που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες και έχει στο επίκεντρο τη λειτουργία μερικών εκ των ιδιωτικών κλινικών της περιοχής δίνει με δηλώσεις του στη larissanet.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος και μετέχει στην επιτροπή του άρθρου 4 του Π.Δ. 247 / 91.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, το οποίο και τιτλοφορείται «όλη αλήθεια για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών που βρίσκονται σε μη αυτοτελή και αυτόνομα κτίρια».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μετά και τη χθεσινή συνέντευξη τύπου υπογραμμίζει πως «τόσο ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης (σ.σ. πρόεδρος της «ANIMUS Α.Ε.»), όσο και ο κ. Γιώργος Πίπης (σ.σ. εκπρόσωπος της ιδιωτικής κλινικής «Ασκληπιείο») αποπροσανατολίζουν την Κοινωνία και κυρίως τους εργαζόμενους στις κλινικές για τον λόγο ότι είναι υπόλογοι απέναντί τους καθώς η υπέρμετρη αλαζονεία και η επιχειρηματική απειρία τους ανάγκασε να πέσουν στον ίδιο λάκκο που έσκαψαν για ανταγωνιστή τους επιχειρηματία».

Ιστορικό

Ο κ. Γιαννακόπουλος κάνει εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης που αφορούσε «πέντε κλινικές και πλέον τέσσερις στη Λάρισα, οι οποίες δεν λειτουργούν σε αυτοτελή και ανεξάρτητα κτίρια».

Χαρακτηριστικά δηλώνει τα εξής:

«Όλα ξεκίνησαν το 2000 όταν δόθηκε η δυνατότητα στις κλινικές να εκσυγχρονιστούν, ενώ από το Π.Δ. 235 / 2000 υπήρχε η υποχρέωση να λειτουργούν σε αυτοτελή και ανεξάρτητα κτίρια.

Προφανώς μετά από πιέσεις των τότε ιδιοκτήτων – δεν πρόκειται για τους τωρινούς – οδήγησαν την κατάσταση στο να δοθεί μια διαφορετική ερμηνεία, η οποία αποτυπώθηκε και Υπηρεσιακά με αποτέλεσμα να γίνεται μέχρι και το 2016 η θεώρηση των σχεδίων λειτουργίας των Κλινικών.

Η Επιτροπή Ελέγχου, στην οποία μετέχω και εγώ ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, συγκροτείται με απόφαση του Περιφερειάρχη όμως δέχεται εντολές μόνο από το Υπουργείο Υγείας, ταυτοποιούσε τα θεωρημένα από το Υπουργείοσχέδια και αυτό πράτταμε και για τις 5 κλινικές που λειτουργούσαν σε μη αυτοτελή και ανεξάρτητα κτίρια.

Το 2016 χήρεψε από άποψη επενδυτή η κλινική “Θεοτόκος” και την διεκδίκησε ο κ. Νταβέλης.

Η οικογένεια των ιδιοκτητών έκρινε πως έπρεπε να την δώσει σε άλλο επιχειρηματία.

Τότε προφανώς ο κ. Νταβέλης εξαγριώθηκε…»

Σ’ αυτό το σημείο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας προσθέτει πως «εκείνη την περίοδο έγιναν καταγγελίες πως η κλινική “Θεοτόκος” λειτουργεί σε κτίριο μη ανεξάρτητο και αυτοτελές.

Έρχεται στη Λάρισα κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), χωρίς να ενημερώσει την Επιτροπή Ελέγχου και χωρίς να επισκεφθεί την Κλινική.

Στη συνέχεια – αρχές Σεπτεμβρίου 2016 – βγαίνει ένα πόρισμα το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στην Επιτροπή Ελέγχου και αποφαίνεται πως δεν πρέπει να λειτουργήσει η Κλινική στο συγκεκριμένο κτίρριο, καθώς αυτό δεν είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο».

Ο κ. Γιαννακόπουλος υπογραμμίζει πως «το πόρισμα αυτό δεν στέκει πουθενά και αυτό το καταγγείλαμε στον Υπουργό Υγείας, ενώ θα πρέπει να πούμε πως οι υπάλληλοι του ΣΕΥΥΠ είναι αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο για την ενοχοποίηση της Επιτροπής του άρθρου 4» και ο κ. Γιαννακόπουλος συνεχίζει:

«Τότε ο Περιφερειάρχης ανακάλεσε την άδεια για την κλινική “Θεοτόκος”.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας – επενδυτής της κλινικής “Θεοτόκος” προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δικαιώνεται και ζητείται να ανακληθεί η απόφαση του Περιφερειάρχη, η οποία ανακαλούσε την Άδεια, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες ανακαίνισης στην κλινική, οι οποίες είχαν διακοπεί».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κλείνει δηλώνοντας πως «το Υπουργείο Υγείας, στο τέλος Δεκεμβρίου 2016, αποστέλλει έγγραφο με φωτογραφίες από συγκεκριμένες κλινικές και μας δίνει την εντολή να γνωμοδοτήσουμε αν οι λειτουργούν σε αυτοτελή και ανεξάρτητα κτίρια.

Οι δύο κλινικές που οι εκπρόσωποί τους μιλούν αυτές τις ημέρες, δεν λειτουργούν σε αυτοτελή και ανεξάρτητα κτίρια και αυτό προκύπτει από τη νέα ερμηνεία που έδωσε το Υπουργείο Υγείας από το 2016».

Τέσσερις λύσεις

Στο τελευταίο μέρος της συζήτησης ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρει πως «έχουν γίνει επισκέψεις στο Υπουργείο και προσπαθούμε να βρούμε λύση, καθώς δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, με το δεδομένο ότι ένας επιχειρηματίας – από όσους αντιμετωπίζουν το ζήτημα – συμμορφώθηκε και πλέον το κτίριο είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο».

Πλέον, ο κ. Γιαννακόπουλος υπογραμμίζει ενδεικτικά τις τέσσερις λύσεις που υπάρχουν για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί:

1. Ή θα υπάρξει αλλαγή στο νομικό πλαίσιο ώστε να ρυθμιστεί η κατάσταση.

2. Ή θα γίνουν μετατροπές στις ήδη υπάρχουσες κλινικές ώστε να λειτουργούν σε αυτοτελή και ανεξάρτητα κτίρια.

3. Ή θα μεταφερθούν σε άλλα κτίρια, αυτοτελή και ανεξάρτητα.

4. Ή θα κλείσουν, καθώς τα συγκεκριμένα κτίρια δεν είναι αυτοτελή και ανεξάρτητα

ΠΗΓΗ:larissanet.gr 

Γιαννακόπουλος για τις ιδιωτικές κλινικές: «Θέλει να καλύψει γκάφα του ο Νταβέλης με τα περί επίορκων»

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΘΕΒ Αχιλλέα Νταβέλη αναφορικά με την λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών στην πόλη και σε ολόκληρη την επικράτεια, ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει κόντρα με το ΙΣΛ για το ζήτημα της αυτοτέλειας αυτών κλινικών.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κων/νος Γιαννακόπουλος απάντησε στο Αχιλλέα Νταβέλη αναφορικά με το θέμα των «επίορκων ελεγκτών» για τους ελέγχους που έθεσε χθες σε συνέντευξη τύπου λέγοντας :»Ο κ. Νταβέλης είναι πρώτα υπόλογος απέναντι στους εργαζόμενους του. Στους εργαζόμενους τι θα πει αύριο όταν ο ίδιος από γκάφα έπεσε στο ίδιο λάκκο που έσκαψε για έναν άλλο επιχειρηματία. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία κάπου πρέπει να ρίξει το βάρος. Δεν μας αγγίζει καθόλου ο όρος «επίορκος», τονίζει.

 

«Από το 2000 πέντε κλινικές στη Λάρισα και μέχρι το 2016 λειτουργούσαν σε μη αυτοτελή και ανεξάρτητα κτήρια, με την σύμφωνη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών του υπ. Υγείας το οποίο και θεωρούσε τα σχέδια αυτών των κλινικών, ενώ έβλεπε στις κατόψεις του ισογείου και των ορόφων ότι υπάρχουν κατοικίες και καταστήματα. Από πέρσι όμως η διαμάχη των επιχειρηματιών έφερε στο προσκήνιο το θέμα του αυτοτελούς και ανεξάρτητου. Επιτέθηκαν ο κ. Νταβέλης με το κ. Πίπη σε έναν άλλον επιχειρηματία με τον οποίο ήταν ανταγωνιστές για μια κλινική. Προσπαθώντας να την κάνουν να μην λειτουργήσει έφεραν στο φως το αυτοτελές και ανεξάρτητο με αποτέλεσμα η καινούργια ηγεσία τόσο του υπουργείου όσο των τεχνικών υπηρεσιών, να αποφασίσει να αλλάξει την ερμηνεία», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΛ.

Μετά την νέα αυτή ερμηνεία του υπουργείου ο κ Γιαννακόπουλος τονίζει ότι «Εμείς δεν αλλάξαμε- όπως λένε παρελκυστικά- την καλή λειτουργία των κλινικών. Η καλή λειτουργία όσον αφορά τα άλλα υπάρχει και είναι το ίδιο καλά. Εμείς απλώς συμμορφωθήκαμε με την νέα ερμηνεία του υπουργείου και στείλαμε τις εκθέσεις», καταλήγει.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΙΣΛ κάνει λόγο για λασπολογία και μάλιστα επισημαίνει ότι ο Σύλλογος έχει απαντήσει με εξώδικο. Η λύση τονίζει αν δεν αλλάξει κάτι, είναι να διώξουν τα καταστήματα ή να μεταστεγαστούν σε άλλο χώρο για να υπάρχει το αυτοτελές και ανεξάρτητο αυτών των κλινικών, αλλιώς θα πρέπει να κλείσουν.

 

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ POS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 31 Ιανουάριου 2017


 Δεν τίθεται ζήτημα υποχρεωτικότητας χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών POS στα ιατρεία, ενώ η προμήθεια μηχανήματος είναι προαιρετική και στην κρίση του κάθε γιατρού.
 Με την παράγραφο 2 του άρθρου 69 του Ν. 4446/2016 μειώθηκε το όριο συναλλαγών από 1.500 σε 500 ευρώ, πάνω απ’ το οποίο θα πρέπει οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών-καταναλωτών και επιχειρήσεων (για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών) να γίνονται αποκλειστικά με την χρήση μέσω πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.

Με τις παραγράφους 1,2 και 10 του άρθρου 66 του Ν.4446/2016 «οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή των καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αντιγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Στους παραβάτες των διατάξεων αυτών επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ. Οι διατάξεις του άρθρου 66 ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2017».

Για την απόκτηση POS επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας (www.isli.gr), όπου υπάρχουν προσφορές των Τραπεζών.

                                                          ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΛ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                      ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ
 

 

ΠΗΓΗ:ΙΣΛ

Συνδρομές μελών Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

\r\n

\r\n

\r\n ΚΛΙΚ ΕΔΩ

\r\n

Γρίπη ΚΑΙ......ΔΙΑΛΥΣΗ 10.10.2016 video

\r\n

\r\n

Ενημέρωση ΙΣΛ: Διαφήμιση - παρουσία ιατρών στα ΜΜΕ

\r\n

\r\n

\r\n ΚΛΙΚ ΕΔΩ

\r\n

Ενημέρωση ΙΣΛ

\r\n

\r\n

\r\n ΚΛΙΚ ΕΔΩ

\r\n

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

\r\n

\r\n

\r\n «Καμπανάκι» για εμβολιασμούς των προσφύγων από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας

\r\n

\r\n Με κύρια θέματα συζήτησης το ασφαλιστικό-φορολογικό, την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, αλλά και το κύμα μετανάστευσης γιατρών προς το εξωτερικό που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λάρισας, η τακτική Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

\r\n

\r\n «Με τις διαρροές από πλευράς υπουργείου και τα μηνύματα που λαμβάνουμε να είναι αποκαρδιωτικά, σταθερές παραμένουν οι θέσεις μας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για 48ωρη κινητοποίηση με την κατάθεση προς ψήφιση του επίμαχου ν/σ, ενώ δεν αποκλείονται και περαιτέρω αντιδράσεις», τόνισε μιλώντας στο paidis. com, στο περιθώριο της συνέλευσης ο πρόεδρος του ΙΣΛ Κων/νος Γιαννακόπουλος.

\r\n

\r\n Κάνοντας ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», ο κ. Γιαννακόπουλος υποστήριξε πως πλέον έχει εξομαλυνθεί καθώς «η περίθαλψη υποστηρίζεται επί 24ωρου βάσεως από δημόσιες δομές αλλά και εθελοντές», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ειδική επιτήρηση που πρέπει να υπάρξει από πλευράς υγειονομικών δομών, «κρούοντας τον κώδωνα» για τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων.

\r\n

\r\n
\r\n «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κρούσματα, ωστόσο υπάρχει άμεση ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί τόσο στα εκατοντάδες μικρά παιδιά όσο και στους ενήλικες» υπογράμμισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

\r\n

\r\n Περιγράφοντας σειρά προβλημάτων που αφορούν στον κλάδο ο πρόεδρος του ΙΣΛ αναφέρθηκε στην πλήρη αποδιοργάνωση του ΠΕΔΔΥ τονίζοντας ότι ο ασφαλισμένος βρίσκει μόλις το 10% των υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση υποχρηματοδοτούμενων και υποστελεχωμένων νοσοκομείων, την ώρα που ιδιωτικές κλινικές παραμένουν απλήρωτες, ενώ τους ζητείται η παραχώρηση του 25% των κλινών στο δημόσιο, καθώς και στα προβλήματα Εργαστηριακών γιατρών που μαθηματικά οδηγούν σε μη βιώσιμα εργαστήρια.

\r\n

\r\n Κλείνοντας ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε με ανησυχία και στο θέμα της μετανάστευσης ειδικών και ειδικευόμενων γιατρών στο εξωτερικό, καθώς όπως επεσήμανε στη σελίδα «μόνο μέσα στον τελευταίο 1 ½ χρόνο 85 συνάδελφοι εγκατέλειψαν τη χώρα επιλέγοντας το εξωτερικό».

\r\n

\r\n Ειρήνη Παπουτσή

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://paidis.com/

\r\n

Ενημέρωση ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

\r\n

\r\n

\r\n ΚΛΙΚ ΕΔΩ

\r\n

Η Λάρισα… επανασυνδέεται με τον Ιπποκράτη

\r\n Η Λάρισα… επανασυνδέεται με τον Ιπποκράτη

\r\n

\r\n Ως το πρώτο βήμα για την προσπάθεια επανασύνδεσης της Ιπποκρατικής ιδέας με τη Λάρισα, χαρακτηρίζεται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου στις 5.30 μμ. στο προσκήνιο Πολιτισμού (θέατρο ΟΥΗΛ) με θέμα «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα: πόλος έλξης, έμπνευσης και δημιουργίας».

\r\n

\r\n Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισας» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

\r\n

\r\n Σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες, ενώ επίσης θα τιμηθούν οι αείμνηστος αρχίατρος Δημήτρης Παλιούρας, πρωτεργάτης και πρωτοπόρος των προσπαθειών για τη ανέγερση μνημείου του Ιπποκράτη στη Λάρισα, αλλά και ο δημιουργός του μνημείου γλύπτης και ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Γεώργιος Καλακάλας.

\r\n

\r\n Επίσης ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων, θα προχωρήσει σε μελέτη για τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις στο μνημείο, ενώ επεσήμανε στόχος είναι και ο εμπλουτισμός με φαρμακευτικά βότανα, του βοτανικού κήπου που βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ.

\r\n

\r\n Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Γιάννης Στεφανίδης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης αλλά και στην αναγκαιότητα σύνδεσης της Ιπποκρατικής ιδέας, καταθέτοντας την πρόταση του τμήματος για τελετές ορκωμοσίας των αποφοίτων στο Μνημείο του Ιπποκράτη, όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές παρεμβάσεις.

\r\n

\r\n Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κων. Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει ο Ιπποκράτης για τη Λάρισα, αλλά και για το σύνολο του ιατρικού κόσμου επισημαίνοντας πως ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός στην οποία προσπάθεια κινείται στην κατεύθυνση της προβολής της Ιπποκρατικής ιδέας και της σύνδεσής της με τη Λάρισα.

\r\n

\r\n Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Λάρισας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μακρυγιάννης αφού ανέσυρε από τη μνήμη του την έντονη δράση του αρχίατρου Δημ. Παλιούρα και το πάθος του για τη διάδοση της Ιπποκρατικής ιδέας, αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορεί να έχει για τα Λάρισα και την τοπική ανάπτυξη η διάδοση της Ιπποκρατικής ιδέας.

\r\n

\r\n Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακός σύμβουλος κ. Απόστολος Μπέμπης επεσήμανε την αναγκαιότητα της επιστροφής στις ρίζες των προγόνων μας και τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει θερμά την εκδήλωση και τις σχετικές πρωτοβουλίες.

\r\n

\r\n Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, αναφέρθηκε στη συγκρότηση του συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το περασμένο καλοκαίρι και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την συμμόρφωση του χώρου του Μνημείου, που έγινε από το Δήμο Λαρισαίων, σημειώνοντας πως πέρσι 200 μαθητές 5 σχολείων της πόλης, επισκέφθηκαν το Μνημείο και του μουσειακού χώρου, ενώ φέτος μέχρι σήμερα ο Μνημείο έχουν επισκεφθεί 400 μαθητές 15 σχολείων.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.larissanet.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Συγκέντρωση παιδιατρικών φαρμάκων για τα παιδιά προσφύγων-μεταναστών

\r\n

\r\n

\r\n Κλικ ΕΔΩ

\r\n

Τακτική Γ.Σ. του Ι.Σ.Λ. Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

\r\n

\r\n

\r\n ΚΛΙΚ ΕΔΩ

\r\n

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Μαϊος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοινώσεις ΙΣΛ