ΙΣΛ

Ποιοι φταίνε για το σκάνδαλο Novartis. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Λ.

ΓΙΑ ΟΛΑ «ΦΤΑΙΝΕ» ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ……. του Κων. Γιαννακόπουλου, Προέδρου Ι.Σ.Λ., Α΄ Αντιπροέδρου Π.Ι.Σ.

Σε μεσημεριανή εκπομπή τοπικού καναλιού χθες, εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου είπε: «Για το επίμαχο σκάνδαλο Novartis φταίνε οι γιατροί και όχι οι εκάστοτε κυβερνητικοί αρμόδιοι. Αφού συνταγογραφούν 57.000 περίπου γιατροί, από 1000€ παραπάνω να συνταγογράφησε ο καθένας, να τα 50-60 εκατ. € της μίζας. Αν δε σε βάθος χρόνου πολλαπλασιάσετε αναλόγως, να τα 23 δις € που ψάχνει ο Τσίπρας!!!!
 Ομολογώ πως δεν έχω ξανακούσει ή διαβάσει πιο απλοϊκή προσέγγιση, ενός τόσο σοβαρού θέματος. Είμαι δε πεπεισμένος, πως καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, θα ακούσουμε κι άλλα τέτοια τραγελαφικά!!!
 Και αμέσως ήρθε στην σκέψη μου το ερώτημα: Ποιοι τιμολογούν-υπερτιμολογούν τα φάρμακα διαχρονικά σ’ αυτή τη χώρα; Οι γιατροί ή ο ΕΟΦ με τις αρμόδιες επιτροπές που διορίζονται απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση και τις αντίστοιχες επιτροπές του υπ. Υγείας (Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων); Οι γιατροί αγόραζαν τα στεντς έναντι 4.500€ το καθένα, ενώ από το 2012 αγοράζονται 140-150€ ή οι κυβερνητικοί αρμόδιοι; Οι γιατροί χρέωναν στα ασφαλιστικά ταμεία ραδιοφάρμακο 3.300€, ενώ είχε τιμή εισαγωγής 623€ και στην Γαλλία διατίθονταν προς 1.087€ ή οι κυβερνητικοί αρμόδιοι; Το ίδιο φυσικά συνέβαινε σε μεγάλο αριθμό ορθοπαιδικών υλικών, βηματοδοτών κ.λπ. Τέλος, ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι που δεν ενέκριναν (απαγόρευσαν) την χρήση του Avastin (παράλληλα με το Lucentis) για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ενώ ήταν γνωστή από κλινικές μελέτες η εφάμιλλη συγκριτική αποτελεσματικότητά του; Προφανώς όχι οι γιατροί! Για τα τεράστια κενά λοιπόν στην τιμολόγηση και την ανάπτυξη κυκλωμάτων κερδοσκοπίας, που ταλάνιζαν για χρόνια το ανήμπορο να διασφαλίσει τα συμφέροντα των φορολογουμένων σύστημα, οι γιατροί ήταν υπεύθυνοι ή οι κυβερνητικοί αρμόδιοι;
 Απ’ την άλλη μεριά, είναι πράγματι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως από αυτή την «υπόθεση Novartis» δεν ωφελούνται και γιατροί. Είναι όμως εντελώς διαφορετικό θέμα μια εταιρεία να καλύπτει τα έξοδα ενός γιατρού για να παρακολουθήσει ένα επιστημονικό συνέδριο και εντελώς διαφορετικό να τον χρηματοδοτεί συστηματικά και να του καταθέτει στους λογαριασμούς του ποσά που δεν δικαιολογούνται, όπου ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης και των Πειθαρχικών Οργάνων των γιατρών, πρέπει να πέσει βαρύς.
 Ακόμα και αν οι γιατροί, είτε αποδειχθεί είτε όχι ότι πήγαν σε κάποιο συνέδριο και συνταγογράφησαν το νέο υπερφάρμακο που τους πρότειναν οι φαρμακευτικές εταιρείες για τον καρκίνο του προστάτη ή για την κατά πλάκας σκλήρυνση ή για την άνοια ή για το AIDS ή και ακόμα αν θέλετε για άλλα 40-50 νοσήματα που ταλανίζουν όλον τον πλανήτη, θα πρέπει όλοι μας να αποδεχτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τις σχέσεις εργασίας που έχουν ή ποιον φορέα υπηρετούν, έχουν αλλάξει την υγεία των κατοίκων αυτής της χώρας και μαζί με όλους τους γιατρούς του κόσμου, τον πλανήτη, που τώρα ζουν περισσότερο και καλύτερα και κυρίως με αξιοπρέπεια, μέχρι τα βαθιά γεράματα.
 Μην μπλέκουμε λοιπόν την επιστήμη που σώζει ζωές, που υπηρετείται από ανθρώπους που αφοσιώθηκαν σ’ αυτά τα καθήκοντα, με μια κάποια φαρμακευτική εταιρεία από τις 1.200 και πλέον, που υπάρχουν στον πλανήτη και ενδιαφέρεται πρωτίστως για κέρδη της, «κλείνοντας ενίοτε πονηρά το μάτι» για να προτιμήσουν τα δικά τους προϊόντα.
 Όπως επίσης δεν θα πρέπει να μπλέκουμε την ιατρική επιστήμη με τα πολιτικά παιχνίδια ανθρώπων που επανειλημμένα υπέγραψαν την φτωχοποίηση της χώρας μας για να μπορούν να την κυβερνούν ευκολότερα οι ίδιοι και οι εξωχώριοι συνεργάτες τους. Αυτούς που μετατρέπουν μισθούς σε επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης.
 Το ότι στη χώρα μας, από την απελευθέρωσή της μέχρι τώρα, δεν αναπτύσσονται σοβαροί ελεγκτικοί μηχανισμοί, δεν πιστεύω πως είναι τυχαίο, ούτε τυχαίο είναι, αυτοί οι ίδιοι οι γιατροί, όταν βρεθούν στο εξωτερικό, καταπλήσσουν τους πάντες με τις επιδόσεις και τα επιστημονικά τους κατορθώματα.
 Άλλωστε, πάνω σε αληθή ή δήθεν σκάνδαλα πολλοί έκτισαν καριέρες και απέκτησαν περιουσίες ή λογαριασμούς σε εξωτικά νησιά και αρκετοί πουλώντας νομιμοφροσύνη κυβερνούν σήμερα δήμους, συνεταιρισμούς, σχολές, πανεπιστήμια, χώρες, διορίζοντας και εξυπηρετώντας ημετέρους ……
 Ας έχουμε λοιπόν τον νου μας όλοι και να μην προτάσσουμε με μεγάλη ευκολία σκάνδαλα ή σκανδαλάκια, όταν μάλιστα διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα, απαξιώνοντας αυτόκλητα έναν ολόκληρο κλάδο, υπερασπιζόμενοι κάποιους άλλους.
 

Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μνημείο μισαλλοδοξίας οι «νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ι.Σ.Λ.
ΚΑΙ Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ι.Σ.

Μνημείο μισαλλοδοξίας οι «νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ»


Οι νέες συμβάσεις που προσπαθεί ο ΕΟΠΥΥ να αποσπάσει από τους Έλληνες γιατρούς, αποτελούν μνημείο μισαλλοδοξίας.
Ουσιαστικά, καταργείται το δικαίωμα εξέτασης στο ιατρείο και επιτρέπεται η απλή συνταγογράφηση από οικογενειακό γιατρό, έναντι του ποσού των 0,72 ευρώ ανά ασφαλισμένο, ανά μήνα ή 8,50 ευρώ για όλο το χρόνο, για τα 12΄-15΄παραμονής στο ιατρείο.
Η παραπομπή δε σε ειδικό γιατρό, της επιλογής του ασφαλισμένου, γίνεται πλέον ακριβή πολυτέλεια, που θα κληθεί φυσικά ο ίδιος να επιβαρυνθεί.
Απ’ τη μια μεριά ο ασφαλισμένος χρυσοπληρώνει υπηρεσίες υγείας μέσω των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών και απ’ την άλλη του παρέχεται ένα πολύ φτωχό και υποβαθμισμένο πακέτο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Ο μέσος Έλληνας ασφαλισμένος, ενώ πληρώνει για περίθαλψη 600-1000 ευρώ ετησίως, του επιστρέφονται παροχές ύψους 300-400 ευρώ ή και λιγότερες.
Μερικά ενδεικτικά στοιχεία: η μέση ιδιωτική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασφαλισμένο είναι περί το 30% της αξίας των φαρμάκων και το μέσο κόστος φαρμάκων που καταναλώνει ο Έλληνας ασφαλισμένος είναι περί τα 250 ευρώ ετησίως στο φαρμακείο.
Κρατήσεις 6% για τον κλάδο ασθενείας, ιδιαίτερα των συνταξιούχων, σημαίνει 40-120 ευρώ ανά μήνα λιγότερα στην ήδη πενιχρή σύνταξή τους ή 500-1400 ευρώ /έτος, μεσοσταθμικά. Ο φετινός προϋπολογισμό μάλιστα του ΕΟΠΥΥ είναι κουρεμένος, με μειωμένες δαπάνες υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, καθώς η κρατική επιχορήγηση κατακρημνίστηκε από 525 εκατ. ευρώ σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ το κονδύλι για τις επισκέψεις μειώθηκε κατά 20 εκατ. ευρώ (από 110 σε 90).
Τελικά το μάρμαρο των «νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ» μάλλον θα κληθεί ο ασφαλισμένος να ξαναπληρώσει, ενώ ταυτόχρονα υποκινείται σε μετανάστευση κι άλλο κύμα νέων γιατρών.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να αφυπνιστούν και να κατανοήσουν πως οι «νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ» δεν είναι πρόβλημα μόνο των γιατρών που αποτελούν άλλωστε την βιτρίνα, αλλά κυρίως αυτών των ιδίων, που σε λίγο θα κληθούν να διπλοπληρώσουν την ιατρική τους «ανασφάλεια» και να τρέχουν στα δικαστήρια για την επιστροφή των ασφαλίστρων με προοπτική δικαίωσης το …..2064!!! ενώ η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό τους μέλημα.


Λάρισα 31-1-2018
 

 

ΠΦΥ: Νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ-Οικογενειακών γιατρών

Ευχές απο τον Ι.Σ.Λ.

Στο δρόμο της μετανάστευσης 93 Λαρισαίοι γιατροί

Στο δρόμο της μετανάστευσης  93 Λαρισαίοι γιατροί

«Το ιατρικό λειτούργημα – επάγγελμα είναι ελκυστικό, γοητευτικό θα έλεγα, αλλά έτσι όπως ασκείται σήμερα στην χώρα μας δυστυχώς αργοπεθαίνει»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Κάποτε αποτελούσε το επάγγελμα – συνώνυμο του αυξημένου κοινωνικού κύρους, ενώ και μόνο με το άκουσμα της λέξης «γιατρός» στο υποσυνείδητο των πολλών βρίσκονταν η οικονομική ευμάρεια και η επαγγελματική καταξίωση…

Πλέον φαίνεται πως «έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι» και στην Ελλάδα της πολύπλευρης κρίσης πολλές από τις βεβαιότητες έχουν πάψει να υφίστανται.

Προς τούτο χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στη larissanet του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και α΄ αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος και περιγράφει με τα πλέον «μελανά χρώματα» την καθημερινότητα των Λαρισαίων γιατρών.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννακόπουλος επισημαίνει πως «αυτή ειδικά την περίοδο η κατάσταση που βιώνουν οι γιατροί θα έλεγα πως είναι τραγική!» και προσθέτει: «Οι γιατροί του δημόσιου τομέα εργάζονται κάτω από πιεστικές συνθήκες υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και ελλείψεων υλικών των δημόσιων δομών, σε εξαντλητικά ωράρια, ενώ ο μισθός τους κάθε τόσο μειώνεται δραματικά. Από την άλλη μεριά, οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα «χάθηκαν» μέσα στις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, την άγρια φορολογία, τα «κουρέματα» και τους αρνητικούς συμψηφισμούς του ΕΟΠΥΥ».

Περιγράφοντας συνοπτικά τα προβλήματα των γιατρών ο πρόεδρος του ΙΣΛ τονίζει: «Τα μεγαλύτερα προβλήματα του κλάδου μας αυτή την στιγμή αποτελούν ο ιατρικός πληθωρισμός, η κατακόρυφη πτώση του κύκλου εργασιών στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα».

Σ’ αυτό το σημείο αναπόφευκτα προκύπτει το ερώτημα αν συνεχίζεται η ροή μετανάστευσης Λαρισαίων γιατρών προς το Εξωτερικό, ποιες ειδικότητες αφορά και προς ποιες χώρες. Ο κ. Γιαννακόπουλος δηλώνει πως «καθημερινά αρκετοί συνάδελφοι μας όλων των ειδικοτήτων μετανάστευσαν στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία κ.λπ.) αλλά και σε αραβικές (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), όπου αναζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και καλύτερες αμοιβές. Τα τελευταία χρόνια μόνο από το δικό μας σύλλογο έχουν μεταναστεύσει 93 συνάδελφοι, 55 ειδικοί και 38 χωρίς ειδικότητα».

Ρωτάμε τον αντιπρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τι θα έλεγε σε έναν νέο άνθρωπο εφόσον του ζητούσε την άποψή του για το ενδεχόμενο να γίνει γιατρός, αν θα του πρότεινε κάποια ειδικότητα κλπ. «Θα του έλεγα κατ’ αρχάς να σκεφτεί πάρα πολύ το αν θέλει να γίνει γιατρός. Το ιατρικό λειτούργημα-επάγγελμα είναι ελκυστικό, γοητευτικό θα έλεγα, αλλά έτσι όπως ασκείται σήμερα στη χώρα μας δυστυχώς αργοπεθαίνει. Η ειδικότητα που θα πρέπει να επιλέξει κάποιος συνάδελφος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυρίως προσωπικούς και αποτελεί ατομική επιλογή! Δεν υποδεικνύεται από κάποιον τρίτο» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ζητάμε από τον κ. Γιαννακόπουλο – και παρά τις δυσκολίες που εντοπίζονται στον ιατρικό κλάδο και περιέγραψε νωρίτερα – να μας υποδείξει αν υπάρχουν φωτεινά σημεία και θετικές ειδήσεις. Η απάντησή του είναι ενδεικτική της κατάστασης: «Κανένα φωτεινό σημείο και καμία θετική είδηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Αντίθετα, καθημερινά η κατάσταση χειροτερεύει και καταντήσαμε να λέμε «κάθε πέρσι και καλύτερα». Οι γιατροί, που αποτελούσαν πριν την κρίση τον κορμό της αστικής τάξης, μαζί με άλλους επιστημονικούς κλάδους, δυστυχώς ακολούθησαν και αυτοί την διάλυσή της. Αυτήν την στιγμή στα στόματα των συναδέλφων μας κυριαρχεί το «”ο σώζων εαυτόν σωθήτω”. Έχει χαθεί η συναδελφική αλληλεγγύη, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της συνοχής ενός κλάδου, ενώ τα φαινόμενα «αλληλοσπαραγμού» καθημερινά πολλαπλασιάζονται».

Διαβάστε τo περιοδικό «Health 2017» έτσι όπως τυπώνεται!

ΠΗΓΗ:http://www.larissanet.gr

Ανακοίνωση Ι.Σ.Λ. για εισφορές έτους 2017

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Λ. Κ. Γιαννακόπουλος στο "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ" (Βίντεο)

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ:ΙΣΛ

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας προς Προέδρους ΕΟΠΥΥ και ΠΙΣ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ιατρικά πιστοποιητικά και ιατρικές γνωματεύσεις

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΣΛ: Έλεγχος συνταγογράφησης απο ΕΟΠΥΥ

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Τεμπών

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Τεμπών (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Τεμπών.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτο σήμερα το πρωί στο χώρο όπου στεγάζεται το περιφερειακό ιατρείο Μακρυχωρίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας δημοτική σύμβουλος κα Γεωργία Τσιόπα όπου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ,στην συνέχεια ακολούθησε αγιασμός απο τους σεβαστούς πατέρες τον ενοριών Μακρυχωρίου και Γόννων .

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Νίκος Λιούπας (απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό), ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λάρισας κ.Δημήτρης Γατσουνίας ,ο διοικητής της 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας κ.Νέστωρας Αντωνίου (έκανε σύντομο χαιρετισμό), ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας κ.Κώστας Γιαννακόπουλος (πραγματοποίησε χαιρετισμό), ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ.Αχιλλέας Νταβέλης ,ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Νίκος Πουτσιάκας ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Μιχάλης Καρατέγος ,ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γεώργιος Μανώλης ,οι αντιδήμαρχοι κ.Αστέριος Σαίτης ,Κώστας Νταφούλης ,Αχιλλέας Διψάνας ,Θωμάς Τσαπλές,οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ.Δημήτρης Τσέτσιλας,Γεώργιος Νικολάου,Γεώργιος Έξαρχος,Γεώργιος Κυρίτσης,Αθανάσιος Καραναστάσης,Ελευθερία Πανάγου ,η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας,πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και μέλη αυτών ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής ,ο ιατρός κ.Δημήτρης Καραμπάτσας ,Μάριος Ξηρομερίτης,Ιωάννης Σάπκας ,ο διευθυντής του κέντρου υγείας Γόννων καθως και πλήθος κόσμου .

Κολλατος ΚΕΠ Υγειας Δημου Τεμπων

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος επισήμανε τα εξής:

«Σας καλωσορίζουμε στην τελετή των εγκαινίων του ΚΕΠ Υγείας Τεμπών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Συνεχίζουμε σταθερά την υλοποίηση του Κοινωνικού Δημοτικού μας Προγράμματος που μαζί με την Παιδεία αποτελούν τις μόνιμες προτεραιότητές μας.

Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα σ’ όλα τα επίπεδα της υγείας παραμένουν τεράστια: ελλείψεις σε προσωπικό, σε χρηματοδοτήσεις , υπολειτουργία σε περιφερειακά ιατρεία, κέντρα υγείας που δεν έχουν την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, προβλήματα με τις εφημερίες τα οποία υποβαθμίζουν την εικόνα της δημόσιας υγείας.

Για να διορθωθεί- όπως ειπώθηκε πρόσφατα σε ευρεία σύσκεψη που προκλήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Ιατρικό Σύλλογο- απαιτείται αύξηση δαπανών , οργάνωση των Μονάδων Υγείας από το αγροτικό ιατρείο, το Κ. Υγείας, τα νοσοκομεία με σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό , συμπλήρωση κενών θέσεων ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού. Σ΄ αυτή την αλυσίδα έρχεται να προστεθεί το ΚΕΠ Υγείας. Είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την πρόληψη της Υγείας των Δημοτών. Προσφέρεται έτσι η δυνατότητα να προλαμβάνονται αυτά τα νοσήματα πριν χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή άλλωστε είναι και η αξία της πρόληψης.

Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας προσφέρεται ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία όμως, εάν προληφθούν είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό.

Ο θεσμός των ΚΕΠ υγείας αφορά στη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας και φροντίδας για τον πολίτη που θα κάνει την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας πράξη και θα διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητα ζωής μέσα από δύο κεντρικούς άξονες λειτουργίας:

1. Την προληπτική ιατρική και
2. Την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα Υγείας.
Ο Δήμος Τεμπών με γνώμονα την κοινωνική πολιτική αλλά και την ευαισθησία του στην προαγωγή της Υγείας υποστηρίζοντας την ιδέα της προληπτικής ιατρικής και της αναβάθμισης της υγείας, τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε σειρά εκ δηλώσεων και ιατρικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα:

• 4.000 Μετρήσεις Οστικής Μάζας
• 1.680 Μαστογραφίες
• 1.245 Σπιρομετρήσεις
• 22.028 Βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις σε 1.888 άτομα
• 271 άτομα εξετάστηκαν για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια και τη στήριξη των κινητών μονάδων της 5ης ΥΠΕ την οποία ευχαριστούμε τόσο τις διοικήσεις διαχρονικά όσο και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό που τις στελεχώνουν.

Από σήμερα ξεκινάμε τη λειτουργία μιας νέας κοινωνικής δομής και ζητάμε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των εμπλεκομένων.

Να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της δομής , την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, την ΚΕΔΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ , τις κινητές μονάδες Υγείας , τους αξιόλογους ομιλητές καθώς και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Την παρουσία σας την εκλαμβάνουμε ως ένδειξη τιμής στην πρόληψη και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων μετέφερε τον ακόλουθο χαιρετισμό: «Τα ΚΕΠ Υγείας λειτουργούν έμπρακτα και στοχευμένα, ανά νόσημα και αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα, στη διατήρηση της καλής υγείας των δημοτών σε επίπεδο πρόληψης, και τούτο γίνεται με βάση τα διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Έτσι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει τον ενεργό της ρόλο στην προαγωγή της Υγείας».

Ο κ. Νίκος Λιούπας, εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού, επισήμανε τα εξής:

«Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την πρόληψη της υγείας των δημοτών. Θα είμαστε αρωγοί της προσπάθειας του Δήμου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών».

Στην ομιλία της η κα Γεωργία Τσιόπα εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του ΚΕΠ Υγείας μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Αναλυτικά, επισήμανε τα εξής:

«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 1 ½ χρόνο που συμμετείχα ως υπεύθυνη του τομέα υγείας του Δήμου Τεμπών στο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΥ όπου ενημερώθηκα για το πρόγραμμα του ΚΕΠ Υγείας σε δήμους της χώρας μας. Επιστρέφοντας στη Λάρισα και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του συνεδρίου στον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κολλάτο, εκείνος ευαισθητοποιήμενος σε θέματα υγείας μου έδωσε ρητή εντολή για την ιδρυση του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Τεμπών.

Στον θεσμό του ΚΕΠ Υγείας με το πρόγραμμα “Ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού 2007-2013” είχαν ενταχθεί 14 Δήμοι πανελληνίως σε πιλοτικό στάδιο. Στη συνέχεια, ο θεσμός των ΚΕΠ συνεργάζεται με το ΕΔΔΥΠΥ και αυτή τη στιγμή 77 Δήμοι με απόφαση Δ.Σ. κίνησαν διαδικασίες για τη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας εκ των οποίων 40 Δήμοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη δομή του ΚΕΠ Υγείας και μόνο 25 έχουν κάνει εγκαίνια ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος μας.

Τα αρχικά σημαίνουν:

α. Κέντρο Πρόληψης στις 7 πιο θανάσιμες παθήσεις στην Ελλάδα (καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του μαστού, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, μελάνωμα και καρδιαγγειακός κίνδυνος)

β. Κέντρο Προγωγής της Υγείας αναπτύσσοντας διάφορες δραστηριότητες

Το ΚΕΠ Υγείας ευαισθητοποιεί το κοινό και προτείνει προσυμπτωματικούς ελέγχους σε φαινομενικά υγιείς κατοίκους σύμφωνα με τις αρχές του ΠΟΥ (Παγκοσμίος Οργανισμός Υγείας).

Κέρδος για τον πολίτη

1. Ενημερώνεται για προληπτικές εξετάσεις που οφείλει να κάνει.

2. Ενημερώνεται για τις λίστες των παρόχων ιατρών και διαγνωστικών εργαστηρίων στα οποία μπορεί να απευθύνεται.

3. Οι ευπαθείς και ανασφάλιστες ομάδες μπορούν να ωφεληθούν δωρεάν των υπηρεσιών του ΚΕΠ Υγείας.

4. Κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τον δικό του φάκελο υγείας που παρέχει προσωποποιημένες υπηρεσίες προσανατολισμού σε περίπτωση που νοσήσει.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και τις κοπέλες της 5ης ΥΠΕ, τα κορίτσια βοήθεια στο σπίτι του Δήμου Τεμπών, τους ιατρούς του Δήμου μας και του Νομού Λάρισας γενικότερα, τον κ. Γιαννακόπουλο (πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας), τον ιατρό κ. Καλλούση Ιωάννη, όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας που βοήθησαν στη δημιουργία του ΚΕΠ και όλους του ιατρούς που έχουν γίνει πάροχοι του προγράμματος και αυτούς που παρευρίσκονται σήμερα ή θα γίνουν στο μέλλον πάροχοι του προγράμματος καθώς από σήμερα έχουμε ήδη προσφορές από Ιατρούς που παρευρίσκονται σήμερα για δωρεάν εξετάσεις στους δημότες μας».

Και τέλος μίλησε ο ιατρός πνευμονολόγος κ.Ιωάννης Καλούσης με θέμα :προληπτικές εξετάσεις για το αναπνευστικό σύστημα .

Γιαννακοπουλος ΚΕΠ Υγειας Δημου Τεμπων

 

ΠΗΓΗ:http://larissanet.gr/

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Άδικο και αντιαναπτυξιακό το νέο ασφαλιστικό

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΛ: Ο.Σ.Λ και Φ.Σ.Λ. για το Ασφαλιστικό

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Φεβρουάριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοινώσεις ΙΣΛ