ΙΣΛ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:Συγχαρητήρια προς τον κ.Γιάννη Μακρυγιάννη για την εκλογή του στην θέση του Γ.Γ. του Π.Φ.Σ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
          «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
                  Ν.Π.Δ.Δ.

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο του ΦΣΛ κ. Γιάννη Μακρυγιάννη, για την θριαμβευτική εκλογή του στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Η εκλογή αυτή σηματοδοτεί την αναγνώριση των αγώνων του για τα προβλήματα τόσο του Φαρμακευτικού Κλάδου, όσο και των Υγειονομικών γενικότερα.

Λάρισα 29-9-2014

Για τον ΙΣΛ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                   ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ
 

Άσκηση καθηκόντων ιατρού εργασίας σε περιοχή άλλου ιατρικού συλλόγου

Εγκύκλιο που δίνει διευκρινίσεις, σχετικά με τη δυνατότητα άσκησης καθηκόντων ιατρού εργασίας από ιατρούς σε περιοχές διαφορετικές από την περιοχή αρμοδιότητας ιατρικού συλλόγου στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι ,εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο ιατρός γνωστοποιεί την πρόθεσή του στον τοπικό ιατρικό σύλλογο ότι πρόκειται να ασχοληθεί στην περιοχή αρμοδιότητας του συλλόγου, ενώ είναι εγγεγραμμένος σε ιατρικό σύλλογο άλλης περιοχής, προβαίνοντας σε παράλληλη-ταυτόχρονη κοινοποίηση του ιδίου εγγράφου στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας της περιοχής στην οποία θα απασχοληθεί.

Η επιθεώρηση εργασίας και για όσο χρονικό διάστημα δεν εκδίδεται από τον τοπικό ιατρικό σύλλογο «απαγόρευση» αποδέχεται την απασχόληση αυτή. Κατά τα λοιπά όσον αφορά την άσκηση καθηκόντων ιατρού εργασίας ισχύουν κατ’ αναλογία ή κατά περίπτωση όσα έχουν ορισθεί από τις σχετικές εγκυκλίους του Σ.ΕΠ.Ε.
 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

Ελεγκτικές Εταιρείες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας , σας ενημερώνει ότι παρά τις αλλεπάλληλες επαφές με τις Ελεγκτικές Εταιρείες δεν κατέστη εφικτό να βελτιωθούν οι όροι των συμβάσεων. Συστήνουμε στα μέλη μας να προβούν σε σύναψη σύμβασης με την Ελεγκτική Εταιρεία που επιθυμούν αφού εξετάσουν λεπτομερώς τους όρους της σύμβασης.

 

Τα πλήρη αποτελέσματα των εκλογών του ΙΣΛ

    ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                                                                ΛΑΡΙΣΑ 12-5-2014
             «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
                      Ν.Π.Δ.Δ.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΛΑΡΙΣΑΣ

Α.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΣΛ (Ν.Ι.ΚΙ. ΙΣΛ): 68.50% έδρες 9: Γιαννακόπουλος Κων/νος (367), Μέρας Μιχάλης (322), Σαρατζιώτης Αθανάσιος (244), Πινακάς Βασίλειος (214), Μεριστούδης Γεώργιος (201), Δαλαμπύρας Παναγιώτης (194), Μακρή Ειρήνη (160), Παππά Δήμητρα (157), Κρανιώτης Δημήτριος (146).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ: 16% έδρες 2: Μπουσμπούκης Ιωάννης (78), Σκεντέρης Νικόλαος (52)

ΔΗΠΑΚ: 8% έδρα 1: Νταφούλης Νικόλαος (44).

Α.Ρ.Μ.Ι. : 7,5% έδρα 1: Σωτηράκου Σοφία (42)

Β. ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΣΛ (Ν.Ι.ΚΙ. ΙΣΛ): Δράκος Ιωάννης (134), Γκασδράνης Στυλιανός (117).
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ: Ζησοπούλου Βασιλική (33)

Γ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΣΛ (Ν.Ι.ΚΙ. ΙΣΛ): 65,6% έδρες 6: Μέρας Μιχάλης (299), Πινακάς Βασίλειος (204), Σουλτούκη Ουρανία (198), Μεριστούδης Γεώργιος (183), Ρήγα-Καρδούλα Μαγδαληνή (180), Μπαργιώτας Κωνσταντίνος (153)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ: 16% έδρες 2: Μπουσμπούκης Ιωάννης (52), Γούσιου-Κολτσίδα Αναστασία (44).

ΔΗΠΑΚ: 9% έδρες 1: Νταφούλης Νικόλαος (48)

Α.Ρ.Μ.Ι. : 9,4% έδρες 1: Καραγεώργος Λάμπρος (45)

Δ. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΣΛ (Ν.Ι.ΚΙ. ΙΣΛ): 68,6% έδρες 4:
Πατσίδης Ευτύχιος (Πρόεδρος), Ρίζου Ιούλια (Αντ/ρος).

Τακ.Μέλη: Μπασδέκης Γεώργιος (213), Καραχάλιος Θεόφιλος (196), Κατσάβα Άννα (154), Ξηρομερίτης Μάριος (127)
Αν. Μέλη: Νταβέλης Ιωάννης (122), Παππαδά Ευαγγελία (106), Ρεμπάκης Ιωάννης (94), Μαχούχα Αλεξάνδρα (92).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ: 13,7% έδρα 1:
Τακ.Μέλος: Νταφούλης Ζαφείριος (75)
Αν. Μέλος: Περίφανος κωνσταντινος (52)

Α.Ρ.Μ.Ι. : 9% έδρα 1:
Τακ.Μέλος: Παπαδημητρίου Ελένη του Βασιλείου (52)
Αν. Μέλη: Πάλλη Ελένη (28)

 

 

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κυριακή 11 ΜΑΪΟΥ 2014

Κλικ εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΣΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΪΟΥ 2014

Κλικ εδώ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛ (11 ΜΑΪΟΥ 2014)

Κλικ εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΪΟΥ 2014

Κλικ εδώ

Απάντηση Κ. Γιαννακόπουλου στον ΠΙΣ για τις εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους μετά τις έμμεσες απειλές του ΠΙΣ

1273225_1464394320453334_450910421_o

Μετά το Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ και την έμμεση αλλά σαφή απειλή περί πειθαρχικών για τα μέλη των ΔΣ που αποφάσισαν να «παρακούσουν» τον ΠΙΣ και να επιλέξουν διαφορετική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τους , ο κ. Κ. Γιαννακόπουλος , Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ενός Ιατρικού Συλλόγου για την εκλογή των Οργάνων του, ορίζει το αποκλειστικά αρμόδιο Διοικητικό Συμβουλιό του, 40 τουλάχιστον μέρες πριν από την ημέρα της εκλογής (παρ.1, αρθρ.24 του Β.Δ.11-10/7-11-1957).
Οι αρχαιρεσίες δεν αναβάλλονται, αλλά παρατείνονται με την παρ.3 του αρθρ.127 του Ν.4249/24-03-2014 : «Η διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικών και Πειθαρχικών Συμβουλίων των Τοπικών Ιατρικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παρατείνεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014 αντί του μηνός Απριλίου 2014» και πάλι με απόφαση του Δ.Σ. του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, που θα πρέπει να επιλέξει μια ημερομηνία μέσα σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα.
Η απόφαση του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. της 56ης Συνεδρίασης τις 5-3-2014 περί ορισμού ημερομηνίας εκλογών στις 12-10-2014, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνον ως παραίνεση ή προτροπή και κινείται στα όρια της εγκυρότητας, καθόσον έχει ληφθεί πριν από την ψήφιση (11-3-2014) και πριν από την δημοσίευση σε ΦΕΚ(24-03-2014) του άρθρου 127 του Ν.4249/24-03-2014 που επικαλείται.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι σαφώς και υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Π.Ι.Σ., με πρώτιστο όμως μέλημά τους «την πιστή τήρηση των νόμων και των κανονισμών που αφορούν τα καθήκοντα και τα δικαιώματα των γιατρών», άλλως τορπιλίζεται η ενότητα του σώματος.
Ποτέ μέχρι τώρα δεν γίνονταν οι αρχαιρεσίες στους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας την ίδια ημερομηνία. Άρχιζαν από τον Απρίλιο και μετά 2-3/μηνη παράταση που δίνονταν απ΄ τον υπ. Υγείας με απόφασή του, τελείωναν ανάλογα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Προφανώς τώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε σκοπιμότητες.
Στο τέλος τέλος εμείς ασχολούμαστε μόνο με τα συσσωρευμένα προβλήματα των γιατρών και όχι με τις Ευρωεκλογές ή τις Αυτοδιοικητικές.

ΠΗΓΗ:iatroi.eu

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Εκλογές 11 Μαΐου 2014

Κλικ εδώ

 

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Μείωση ετήσιας συνδρομής

Κλικ εδώ

Απάντηση απο ΕΟΠΥΥ/ΠΕ.ΔΙ. Λάρισας για τις ληξιπρόθεσμες και υφιστάμενες οφειλές

HomeImage

Λάρισα: 17-02-2014

Αρ. Πρωτ.: 3362
Περιφερειακή Δ/νση Ε.Ο.Π.Υ.Υ Λάρισας
Προς:
ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
« Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
28ης Οκτωβρίου 43
412 23 Λάρισα
Δ/νση:Κύπρου 12
Ταχ. Κωδ. : 412 21
Πληροφορίες: Μερτζανίδου Άννα
Τηλ.: 2410539920
Fax: 2410539947
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

ΘΕΜΑ : «Απάντηση σε αίτημά σας».
Σχετ.: Υπ' αριθμ. 0374/14-02-2014 έγγραφό σας.

Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού, σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως κώλυμα ως προς την διεκπεραίωση – εκκαθάριση για τις ληξιπρόθεσμες / υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ έναντι των Παρόχων Υγείας. Το μόνο που περιμένουμε είναι εντολή της Κ.Υ. για να γίνουν άμεσα από μέρους μας οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβετε, όπως στις ληξιπρόθεσμες, το μήνυμα και για τις υφιστάμενες οφειλές.

Επιπροσθέτως θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι από πλευράς μας καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος (10%) των οφειλών του ΟΠΑΔ πριν την καταλυτική ημερομηνία που όρισε η Κ.Υ. (30/06/2014), παρόλο το φόρτο εργασίας μας και των συνεχώς νέων εντολών της Διοίκησης για διάφορα θέματα.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού πέρα από την αξιοσημείωτη προσπάθεια των υπαλλήλων της ΠΕ.ΔΙ. Λάρισας, σημαντική είναι και βοήθεια που προσφέρουν τα δεκαοχτώ (18) άτομα που προστέθηκαν στην δύναμη της Δ/νσης με Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

logo small

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Επιστολή του ΙΣΛ προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για τις Ελεγκτικές Εταιρείες.

logo small

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ιατρικός Logo


Προς Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει καταστεί επικίνδυνη. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν απτές λύσεις που μπορούν να στηρίξουν το υγειονομικό επίπεδο της χώρας σε ανεκτό επίπεδο.

Οι από δεκαετίας παθογένειες του συστήματος της υγείας, τα τρία τελευταία χρόνια έχουν επιδεινωθεί από τα πολλαπλά πειράματα που εκτελούνται εν μέσω οικονομικής ασφυξίας ερήμην των ιατρών.

Προς διετίας συστήθηκε με έξοδα και κόπο ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ισοπεδώνοντας τις παροχές προς του ασφαλισμένους και απειλώντας άμεσα την επιβίωση των συνεργαζόμενων ιατρών, κατά τους σχεδιασμούς γνωστού πολιτικού κύκλου. Πρόσφατα, η σχεδιαζόμενη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε άπορο μεσιτικό-μονοπωλιακό αγοραστή υπηρεσιών παρουσιάζεται ως μέγιστη μεταρρύθμιση. Με περικοπές του προϋπολογισμού της τάξεως του 20-30% για το 2014, ποια είναι τα εχέγγυα για τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών υγείας και της βιωσιμότητας των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας; Ως επιτυχημένο μοντέλο εξόντωσης του μικρομεσαίου ιατρείου λειτουργεί το κακόβουλο σχέδιο της σταδιακής αύξησης των απαιτήσεων και του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας (κατηγοριοποίηση, προσχηματικά ποιοτικά κριτήρια, ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, στάση πληρωμών τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών, κλπ) με την ταυτόχρονη επιβολή μειοδοτικών διαγωνισμών και «κουρεμάτων». Η απρόσωπη βιομηχανοποίηση της υγείας και η άνευ όρων παράδοσή της στο μεγάλο επιχειρηματικό συμφέρον της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αποτελεί την ιδανική λύση για την περιστολή των δαπανών υγείας στη χώρα μας όταν ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί η από ετών εξαγγελία για συμψηφισμό οφειλών με το δημόσιο ;

Είναι σαφές ότι το λάθος επιχειρείται να διορθωθεί πάλι με αμφιλεγόμενες συνταγές βάσει σχεδίων ανθρώπων των οποίων την ικανότητα, εγκυρότητα και αυθεντία αμφισβητούμε ευθέως και επισημαίνουμε ότι βρίσκονται σε διαλεκτική σχέση με τη γνωστή πολιτική παρέα που σχεδιάζει όλες τις αποτυχημένες επί δεκαετίας πολιτικές στο χώρο της υγείας.

Τα σχέδια διάλυσης της υποχρηματοδοτούμενης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και της νοσοκομειακής περίθαλψης, που ψευδεπίγραφα ονομάζεται μεταρρύθμιση, ουσιαστικά θα δημιουργήσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση χάους μέσω των ανατρεπτικών αλλαγών των εργασιακών σχέσεων ιατρών χωρίς αντίστοιχη περίοδο προσαρμογής, φιλοδοξώντας να διορθώσουν αίφνης, παθογένειες δεκαετιών. Η απειλούμενη απόλυση/κινητικότητα/διαθεσιμότητα και οι άγνωστοι εργασιακοί και συνταξιοδοτικοί όροι της μεταλλαγής, εναποθέτουν το όλο εγχείρημα σε κινούμενη άμμο. Από την άλλη η επιβολή της οικονομικής εξαθλίωσης χιλιάδων ιατρών του ΕΟΠΥΥ με την αναδρομική μη γνωστοποιημένη εφαρμογή των επιστροφών χρήματος (rebate, clawback) αποδεκατίζει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στην ΠΦΥ και απαξιώνει το ιατρικό έργο.

Αντίστοιχη κατάσταση αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που βιώνουν καθημερινά τη γραφειοκρατία, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Εργάζονται δε με εξαντλητικά ωράρια και αντίξοες συνθήκες με επισφαλή προγράμματα εφημεριών, για τις οποίες υπάρχουν ατέλειωτες καθυστερήσεις και περικοπές πληρωμών, καθιστώντας την προσωπική τους οικονομική επιβίωση ανέφικτη.

Ο αριθμός των εισαγομένων στις ιατρικές σχολές αυξάνεται αντί να μειώνεται δημιουργώντας νέους ανέργους επιστήμονες, η μεταπτυχιακή εκπαίδευση παραμένει απρογραμμάτιστη και υποβαθμισμένη και χιλιάδες νέοι γιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αποδυναμώνοντας την ανανέωση και την αναζωογόνηση του δημόσιου συστήματος υγείας, από το οποίο έχουν αποκλειστεί εδώ και χρόνια.

Περισσότερα...

Συνέντευξη Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου Προέδρου ΙΣΛ στο περιοδικό "Θεσσαλικές Επιλογές"

proedros2

- Κύριε Γιαννακόπουλε, ο χώρος της υγείας έχει πληγεί σημαντικά και ίσως ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση. Ποιά δεδομένα διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή και πού, ενδεχομένως, θα οδηγηθούμε μελλοντικά;

Τα πλήγματα που δέχθηκε ο χώρος της Υγείας από την μνημονιακή πολιτική ήταν καίρια και πολλαπλά, με αποτέλεσμα ο ευαίσθητος αυτός κοινωνικός τομέας να κινδυνεύει να περιπέσει σε μη αναστρέψιμη κατάσταση, με ότι αυτό συνεπάγεται στο άμεσο μέλλον για όλους μας.
Οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, κάθε χρόνο μειώνονται δραματικά, κι αυτό έχει ήδη επηρεάσει την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης. Μόνον για παράδειγμα, οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων μειώθηκαν σε 1.86 δις ευρώ το 2013 και 1.6 δις ευρώ το 2014, από 3.46 δις ευρώ που ήταν το 2011.
Οι συνεχείς μειώσεις σε παροχές απ' τον δημόσιο τομέα, θα οδηγήσουν νομοτελειακά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας. Ο αποτυχημένος ΕΟΠΥΥ θα εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ κάλυψης για περίθαλψη και φάρμακα και τα υπόλοιπα θα είμαστε αναγκασμένοι να τα πληρώνουμε απ' την τσέπη μας, αν υπάρχουν φυσικά τέτοια χρήματα. Έτσι, μοιραία θα οδηγηθούμε στα διάφορα πακέτα της ιδιωτικής ασφάλισης, που ήδη τελευταία διαφημίζονται κατά κόρον.

- Τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση. Ποιό μπορεί να είναι το μέλλον του ιδιωτικού και του δημόσιου συστήματος υγείας και πως αυτό θα επηρεάσει τους πολίτες.

Ο ΕΟΠΥΥ, σχεδιάστηκε και στήθηκε με απίστευτη προχειρότητα, προφανώς για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες μνημονιακές δεσμεύσεις, το δε αρνητικό του μέλλον ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο. Η οικονομική του κατάρρευση ήταν θέμα χρόνου, γεγονός που τα συλλογικά μας όργανα είχαν έγκαιρα επισημάνει, κι εδώ υπάρχουν διοικητικές και πολιτικές ευθύνες που θα πρέπει να αναζητηθούν.
Το μέλλον του δημόσιου συστήματος υγείας δυστυχώς είναι δυσοίωνο. Η βαθμιαία συρρίκνωση του, λόγω υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και κατάργησης αρκετών δομών του, είναι πλέον εμφανής.
Χωρίς όμως ενισχυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, που αποτελεί βασικό πυλώνα, δεν μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα και ιδιωτικό, με την έννοια του δικτύου των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, όπως αυτό λειτουργεί σήμερα.
Οι πολίτες θα επηρεασθούν ούτως ή άλλως. Οι μεν ασφαλισμένοι ακόμα και στο δημόσιο σύστημα θα πληρώνουν όλο και περισσότερα, οι δε ανασφάλιστοι, που θα πολλαπλασιάζονται καθημερινά λόγω της ύφεσης και της ανεργίας, θα περιπαίζονται από την Πολιτεία με επιδοτούμενα προγράμματα τύπου Voucher.
Όλη δε αυτή η κατάσταση μεσομακροπρόθεσμα θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την τρομακτική αύξηση της νοσηρότητας και φυσικά της θνησιμότητας.

Περισσότερα...

Σε ετοιμότητα οι Λαρισαίοι γιατροί

Σε ετοιμότητα οι Λαρισαίοι γιατροί

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησε απόψε ο Ιατρικός Σύλλογος Λαρισας μετά και από σχετική απόφαση που έλαβε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την ενημέρωση του ιατρικού κόσμου σχετικά με τα σχέδια – προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά «σκοπός είναι το ιατρικό σώμα να βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα ώστε να δώσει δυναμική απάντηση όταν και εφόσον χρειαστεί σε όλους εκείνους που απεργάζονται καταστροφικά σχέδια».

Στελέχη της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας εξέφρασαν την εκτίμηση πως «οποιαδήποτε σχέδιο και αν εφαρμοστεί και με οποιοδήποτε παραλλαγή και αν αυτό έρθει θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ελάττωση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία και θα έχει ως συνέπειες την απορρύθμιση και διάλυση των Δημόσιων και Κοινωνικοασφαλιστικών δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, την κινητικότητα και διαθεσιμότητα για χιλιάδες εργαζόμομενους (γιατρούς και μη) στον ΕΟΠΥΥ και την μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών».

ΠΗΓΗ:larissanet.gr

Βρέθηκε νεκρός ο παιδοχειρουργός Δ. Τσούμας

Βρέθηκε νεκρός ο παιδοχειρουργός Δ. Τσούμας

Ο Λαρισαίος Χειρουργός Παίδων Δημήτριος Τσούμας βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής από διερχόμενο πολίτη στην οδό Κάρλας, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 56χρονος ιδιώτης γιατρός έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ανακάλυψη των δραστών της ανθρωποκτονίας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να μάθουν ποιες ήταν οι τελευταίες κινήσεις του άτυχου γιατρού. Σ' αυτή την κατεύθυνση, η Ασφάλεια έχει έρθει σε επαφή με το φιλικό και συγγενικό του περιβάλλον.

Η περίπτωση της δολοφονίας είναι πλέον σίγουρη για τους αστυνομικούς, ενώ ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν και μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας.

Ο Δημήτρης Τσούμας διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Λάρισας, ήταν άνθρωπος ήπιων τόνων και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.

ΠΗΓΗ:larissanet.gr

Δήλωση του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΛ και μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ

proedros1

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 19 -9- 2013
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΝ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΣΛ και ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΠΙΣ

Σχετικά με την συνέντευξη του Δ/τή της 5ης ΥΠΕ στο larissatv.gr και αφορά την διαφάνεια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σαν Πρόεδρος του ΙΣΛ και Μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ, έχω να επισημάνω τα εξής:

Η διαφάνεια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό, πάγιο αίτημά μας ήταν και συνεχίζει να είναι η θεσμοθέτηση αυστηρού νομικού πλαισίου ελέγχου του πόθεν έσχες και των λογαριασμών, τόσο των Διοικήσεων των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων, αλλά και των υπολοίπων δημόσιων δομών υγείας, όσο και των γιατρών ή του λοιπού υγειονομικού προσωπικού, που κατέχουν κομβικές θέσεις μέσα στο σύστημα. Η θέσπιση ασφαλιστικών δικλίδων, μετά βεβαιότητος θα αποθαρρύνει αυτούς που επιβουλεύονται τέτοιες καταστάσεις.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και σήμερα, η συνεχιζόμενη διαφθορά, η παραοικονομία και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος αποτελούν ζητούμενο στον χώρο της υγείας και αντιμετωπίζονται σπασμωδικά με τον ισοπεδωτικό προπηλακισμό του ιατρικού σώματος, τις αυθαιρεσίες με τα γενόσημα και τις αυτοδίκαιες αργίες που ακυρώνονται καθημερινά από τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Υπ' αυτό το πρίσμα, κάθε πρόταση απ' όπου κι αν προέρχεται, ιδιαίτερα δε απ' τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, είναι καλοδεχούμενη και ενισχύει παράλληλα τις διαχρονικές προτάσεις μας περί διαφάνειας, με εξαίρεση όμως την αναφορά του στους «επικεφαλείς συνδικαλιστικών παρατάξεων», που ήταν άστοχη, καθόσον δεν θεωρείται πως αποτελεί κριτήριο τέτοιων ελέγχων.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, δεν έχουν άμεση σχέση με τα οικονομικά των δημοσίων δομών υγείας. Δρουν επισημαίνοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις στον χώρο τους και αγωνίζονται για την επίλυσή τους. Η άμεση εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, η ανάσχεση της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, καθώς και η βελτίωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αποτελούν βασικό τους στόχο.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΛ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΙΣ

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2014
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοινώσεις ΙΣΛ