Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική

Share

Πολύ σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα με επίκεντρο τον Ιπποκράτη και με αφορμή αυτές παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου, καθώς ο Ιπποκράτης, 2.500 χρόνια μετά, επιστρέφει στη Λάρισα, μέσα από σειρά εκδηλώσεων.


Οι εκδηλώσεις αυτές, με γενικό τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή» συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τελούν υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά, η παράσταση νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται», σε καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου χορογράφου Γκες Μίχοφ, που για 27 χρόνια διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Χορού και της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου. Στην παράσταση συμμετέχουν η Μαρίνα Ποπόβα, πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου Arabesque της Σόφιας και ο Εμίλ Ιορντάνοφ , πρώτος χορευτής της Εθνικής Όπερας της Σόφιας.


Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

«ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ»

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε: «Η Λάρισα και δήμος Λαρισαίων έχουν βάλει ως στόχο την ανάδειξη της πόλης μας ως μια Ιπποκρατική πόλη μιας και ο Ιπποκράτης έζησε τα τελευταία του χρόνια και άσκησε την επιστήμη του στην περιοχή μας. Ο δήμος Λαρισαίων με συγκεκριμένους φορείς της πόλης μας εδώ και 3 χρόνια διοργανώνει τις ιπποκρατικές εκδηλώσεις. Φέτος, σε συνεργασία με την περιφέρεια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο «Ιπποκράτης Στη Λάρισα» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διοργανώνουμε την κορυφαία εκδήλωση στις 14 του Σεπτέμβρη στον Μύλο του Παππά. Πρόκειται για μια χορευτική εκδήλωση η οποία έχει πολύ μεγάλους συντελεστές από πίσω της και υψηλό επίπεδο. Ευχαριστώ όλους τους φορείς.

Και να σημειώσω πως σχεδιάζεται η ανάπλαση του μνημείου του Ιπποκράτη όπου θα μπορούν εκεί να ορκίζονται οι φοιτητές της ιατρικής σχολής της Λάρισας και όχι μόνο».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε: «Πριν έξι χρόνια με τον κ. Χαλαμπάλια ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για την ενεργοποίηση του Ιπποκράτη και χαιρόμαστε σήμερα που είμαστε σε αυτή την θέση. Αγκαλιάστηκε από όλους και από τον δήμο αυτή η προσπάθεια. Είναι πολύ επίκαιρος σήμερα ο Ιπποκράτης. Γι αυτό ανεβαίνει ένα πολύ επίκαιρο και σημαντικό έργο. Ευχαριστώ όλους για την συνδρομή».

Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

Ο κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, πρόεδρος Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την πλευρά του σημείωσε την σημαντικότητα των εκδηλώσεων, τονίζοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις εκδηλώσεις αυτές, διότι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να αναδειχθεί η πόλη ως Ιπποκρατική. Επίσης είναι σπουδαίο αυτό που τόνισε ο δήμαρχος, για την ανάπλαση του μνημείου. Επίσης μπορούν να γίνουν διεθνή συνέδρια στη Λάρισα και να αδελφοποιηθούμε και με άλλες πόλεις που έχουν σχέση με τον Ιπποκράτη».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων/νος Γιαννακόπουλος ο οποίος σημείωσε πως είμαστε πολύ κοντά στο να αναδειχθεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική και ένα μεγάλο κριτήριο για να γίνει αυτό είναι να συμμετέχουν οι πολίτες στις εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τον Ιπποκράτη και ως στιγμής ανταποκρίνονται πολύ καλά».

Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, υπογράμμισε την σημαντικότητα των εκδηλώσεων και κάλεσε τους Λαρισαίους αν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας σημείωσε: «Το να καταφέρουμε να γίνουμε μια ιπποκρατική πόλη παίζει ρόλο ο τρόπος που θα το διεκδικήσουμε αυτό, όπως με το να ανεβάζουμε πρωτότυπα έργα τέχνης με παγκόσμιες πρεμιέρες. Το αποτύπωμα της Λάρισας στον παγκόσμιο χάρτη μεγαλώνει».

Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική (φωτο)

Τέλος ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς και γιατρός επίσης, αναφέρθηκε στα εξής: «Η κληρονομιά του Ιπποκράτη είναι ανεκτίμητη. Είναι καθήκον μας να υιοθετήσουμε τον τρόπο ζωής του Ιπποκράτη. Η Λάρισα πρέπει να γίνει Ιπποκρατική πόλη όπως τις αξίζει. Καλώ με την σειρά μου τους Λαρισαίους να συμμετέχουν σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις».

 Αθανασία Παύλου

ΠΗΓΗ:https://www.onlarissa.gr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοινώσεις ΙΣΛ Σπουδαίες Ιπποκρατικές εκδηλώσεις στη Λάρισα με φόντο την ανάδειξη της πόλης ως ιπποκρατική