ΕΟΔΥ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχουν κίνδυνοι από τα παιδιά προσφύγων που πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχουν κίνδυνοι από τα παιδιά προσφύγων που πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία

Για τα παιδιά από τρίτες χώρες, με εμπειρίες βίας, πολέμου και σοβαρών αποχωρισμών, η συμμετοχή στην εκπαίδευση σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ομαλή ζωή και οδηγεί στη θετική σχέση με την ελληνική κοινωνία.
 

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχουν κίνδυνοι από τα παιδιά προσφύγων που πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία
Απαντήσεις σε έντεκα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία από την παρακολούθηση μαθημάτων από παιδιά προσφύγων, δίνουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Σημειώνουν πως τα παιδιά είναι εμβολιασμένα για βασικές παθήσεις και πως η παρακολούθηση μαθημάτων είναι εξαιρετικά σημαντική για τη σχέση των παιδιών με την κοινωνία.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις:
Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την υγεία των παιδιών της χώρας μας από τη φοίτηση παιδιών προσφύγων/μεταναστών στα σχολεία;
Οι ανησυχίες όλων των γονέων είναι σεβαστές. Πρέπει, όμως, να λαμβάνονται υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα. Η εμπειρία και τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η συμμετοχή στο σχολείο παιδιών από χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών δεν αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία μας.
Σημειώνεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ εφαρμόζει συστηματική επιτήρηση των νοσημάτων στη χώρα, που δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν εξάρσεις νοσημάτων ή άλλα προβλήματα και να ληφθούν μέτρα εφόσον παρουσιαστεί ανάγκη.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα εμβολιασμών σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών του υπουργείου Υγείας;
Τα εμβόλια αφορούν όλα τα παιδιά και γίνονται κυρίως για την προστασία των ίδιων, αλλά και για την προστασία του περίγυρού τους.
Στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας εφαρμόζει πρόγραμμα εμβολιασμού με εμβόλια προτεραιότητας. Προβλέπεται ότι σταδιακά θα εφαρμοστεί το σύνολο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών. Τα εμβόλια προτεραιότητας για παιδιά που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας έχουν οριστεί έγκυρα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Περισσότερα...

Νοσήματα που μεταδίδονται με κρότωνες στην Ελλάδα

\r\n ΚΛΙΚ ΕΔΩ

\r\n

Εμβολιασμός για την εποχική γρίπη 2014-2015

\r\n

\r\n

ΚΕΕΛΠΝΟ:Ενημέρωση σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου - 2014

\r\n ΚΕΕΛΠΝΟ

\r\n

\r\n Κλικ εδώ

\r\n

ΚΕΕΛΠΝΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ - 2014

\r\n ΚΕΕΛΠΝΟ

\r\n

\r\n Κλικ εδώ

\r\n

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ- περίοδος 2013

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καθώς διανύουμε το τέλος του καλοκαιριού και την περίοδο υψηλότερης μετάδοσης του Ιού του Δυτικού Νείλου, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι μέχρι τώρα κατά τη περίοδο 2013, έχουμε καταγράψει μικρό σχετικά αριθμό κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό. (βλ. συνημμένη Εβδομαδιαία Έκθεση 14/08/13)

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι συνιστάται η εργαστηριακή διερεύνηση για λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου κάθε κλινικά ύποπτου περιστατικού.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά, όλα τα μέλη των συλλόγων σας. Για τη διευκόλυνσή σας επισυνάπτεται ενημερωτικό υλικό για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, το οποίο μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (www.keelpno.gr):
1. Ετήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 2012
2. Αναλυτικές οδηγίες για τη διάγνωση, αντιμετώπιση και επιτήρηση της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου (2 έγγραφα)
3. Ορισμός κρούσματος λοίμωξης από ΙΔΝ
4. Δελτίο Δήλωσης κρούσματος ΙΔΝ στο ΚΕΕΛΠΝΟ
5. Οδηγίες για την αποστολή δείγματος για εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό του Δυτικού Νείλου και Συνοδευτικό δελτίο αποστολής κλινικού δείγματος (2 έγγραφα).

Στην ιστοσελίδα μας, θα βρείτε επίσης ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα Ατομικά Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια και άλλα σχετικά θέματα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Καθ. Τζ. Κρεμαστινού
Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ- 2013

Αγαπητοί κκ Συνάδελφοι,

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα τελευταία τέσσερα έτη εμφανίστηκαν στην Ελλάδα περιστατικά ελονοσίας από Plasmodium vivax με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, δηλαδή κρούσματα που δεν ανέφεραν ιστορικό ταξιδίου σε ενδημικές για την ελονοσία χώρες.

Θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά την τεράστια σημασία της κλινικής υποψίας, της έγκαιρης διάγνωσης των κρουσμάτων ελονοσίας και της ριζικής θεραπείας των κρουσμάτων από P.vivax για την πρόληψη της διασποράς της νόσου και την αποφυγή επανεγκατάστασης της στην Ελλάδα.

Mε στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των μελών των συλλόγων σας:
1. Μπορείτε να βρείτε σχετικό ενημερωτικό υλικό για την ελονοσία στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (www.keelpno.gr).
2. Μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning) για την ελονοσία που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του «Ειδικού προγράμματος ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» ΕΣΠΑ 2007- 2013, στην ιστοσελίδα www.malwest.gr.
3. Επισυνάπτουμε:
- Ετήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης ελονοσίας, 2012
- Ενημερωτικό υλικό για την ελονοσία (2 έγγραφα: «Ενημέρωση επαγγελματιών υγείας για την ελονοσία» και «Αλγόριθμος για αρχική αξιολόγηση και αντιμετώπιση ενηλίκων ασθενών με ελονοσία»)
- Κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία της ελονοσίας
- Νέο Δελτίο Δήλωσης ελονοσίας - προκειμένου να συλλέγεται πληρέστερη πληροφορία για τους παράγοντες κινδύνου των κρουσμάτων.

Η ευαισθητοποίηση όλων μας για την πρώιμη διάγνωση και τη ριζική θεραπεία των κρουσμάτων είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ελονοσίας που αντιπροσωπεύει ένα μείζον αναδυόμενο πρόβλημα δημόσιας υγείας για τη χώρα μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Καθ. Τζ. Κρεμαστινού
Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ

"Σταματάμε τους ελέγχους σε ιερόδουλες αν...."

Αποχωρούν από τις "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" των Υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αν δεν πάψουν να βγαίνουν στο φως οι φωτογραφίες των μολυσμένων με Aids ιερόδουλων. "Καθιστούμε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την συμμετοχή μας στην εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης εφόσον δεν σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη αυτή πρακτική που εφαρμόζεται και δεν διασφαλιστούν ο σεβασμός στην προσωπικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εξεταζόμενων", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και διευκρινίζουν πως "σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων ταυτότητας των ατόμων που βρέθηκαν οροθετικά στις εξετάσεις για τον ιό HIV ότι καταδικάζουν τον πρωτοφανή στιγματισμό και την διαπόμπευση των ασθενών. Πεποίθησή μας είναι πως τέτοιες πρακτικές είναι λανθασμένες ως πολιτική Δημόσιας Υγείας και μόνο βλαπτικά μπορούν να λειτουργήσουν."

\r\n

Περισσότερα...

Ενημέρωση ΚΕΕΛΠΝΟ

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοινώσεις ΕΟΔΥ