Οι ΤΟΜΥ δεν λειτουργούν δυστυχώς σε κάθε γειτονιά…

Share

Οι ΤΟΜΥ δεν λειτουργούν δυστυχώς σε κάθε γειτονιά…

Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

 Οι ΤΟΜΥ δεν λειτουργούν δυστυχώς σε κάθε γειτονιά…
Αναφορικά με το διαφημιστικό τηλεοπτικό μήνυμα του Υπ. Υγείας, που προβάλλεται αυτή την περίοδο από τα κανάλια και «ενημερώνει» τους πολίτες για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και γενικότερα για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(ΠΦΥ), όπως αυτή λειτουργεί από την 1η Αυγούστου με τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόεδρος του ΠΙΣ κ. Κων. Γιαννακόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Πρώτον, ο ισχυρισμός του Υπουργείου ότι “Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν σε κάθε γειτονιά” είναι κάθε άλλο παρά αληθής, καθόσον ο ίδιος ο Γραμματέας της ΠΦΥ κ. Βαρδαρός δήλωσε πρόσφατα ότι περίπου 100 ΤΟΜΥ λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο μέχρι το τέλος του 2018 να φθάσουν τις 120, από τις 239 που είναι στον σχεδιασμό. Προφανώς κάποιοι στο υπουργείο ξέχασαν τι θα πει γειτονιά.

Δεύτερον, καλούν τους πολίτες να εγγραφούν σε οικογενειακό γιατρό (Παθολόγο ή Γενικής Ιατρικής ή Παιδίατρο), τη στιγμή που γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα μας ότι οι γιατροί αυτοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι και «αόρατοι». Ούτε οι ΤΟΜΥ και τα Κέντρα Υγείας είναι στελεχωμένα (χώρια δε που οι συνάδελφοι εκεί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για το υποχρεωτικό «φόρτωμα» των νέων καθηκόντων του οικογενειακού γιατρού απ’ τις ΥΠΕ και το Υπ.Υγείας), αλλά ούτε και ο αριθμός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ επιτρέπει τέτοιας έκτασης εγγραφές. Άρα με δύο λόγια, κοροϊδεύουν και παραπλανούν τον κόσμο.

Τρίτον, σε πρόσφατο άρθρο του συντονιστή ΕΚΕΠΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Αυγή”, δεχθήκαμε «επίθεση» σαν Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, για τις απόψεις μας περί ΠΦΥ. Προφανώς ενόχλησε η αποτύπωση από μέρους μας της σκληρής πραγματικότητας και θορύβησε η επισήμανσή μας ότι αρχίζει ένας νέος γολγοθάς για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και μια πλήρως απαξιωτική περίοδος για τους γιατρούς.

Τέταρτον, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας είναι θεσμικό όργανο και σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα υγείας δια της συμμετοχής μας στον Π.Ι.Σ. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ασκήσαμε κριτική σε κόμματα παρά μόνον σε πολιτικές υγείας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα στο ακηδεμόνευτο και μη κομματικοποιημένο ιατρικό κίνημα, το οποίο συνθέτει προτάσεις μέσα από την πολιτικοποίησή του. Για τον ίδιο λόγο, είναι τουλάχιστον άκομψο να δεχόμαστε τέτοιες βολές, που άλλωστε εκπορεύονται εκ του πονηρού.

Πέμπτον, αυτοί που υπεραμύνονται σήμερα τον ιδεοληπτικό και ξεπερασμένο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, με τις παραπομπές στους άλλους ειδικούς γιατρούς, τα εργαστήρια και τα νοσοκομεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, την 1-1-2019 δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν. Όχι μόνο γιατί ναυάγησαν την ΠΦΥ, αλλά κυρίως γιατί δεν είπαν την αλήθεια στους πολίτες, ότι όλα αυτά νομοθετήθηκαν για να εμποδιστεί η ελεύθερη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας και έτσι να εξοικονομηθεί ένα τεράστιο ποσό για το ταμείο υπερπλεονασμάτων, που θα «ζεστάνει» τις τσέπες των δανειστών».

ΠΗΓΗ:http://www.eleftheria.gr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ Οι ΤΟΜΥ δεν λειτουργούν δυστυχώς σε κάθε γειτονιά…