Δελτία Τύπου άλλων φορέων

ΕΝΙΑΣΙΕ σχετικά με την άσκηση της ιατρικής της εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 12 Οκτωβρίου, 2019

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται καταιγισμός Δελτίων Τύπου, Ανακοινώσεων και επιστολών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των συναδέλφων Γενικών / Οικογενειακών Ιατρών (ΕΛΕΓΕΙΑ ΕΝΩΣΗ) και των ειδικών Ιατρών Εργασίας (ΕΕΙΕΠ).

Ο «πόλεμος ανακοινώσεων» προκλήθηκε μετά την συνάντηση των Γενικών / Οικογενειακών Ιατρών με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη στην οποία τέθηκαν θέματα που αφορούν την Ιατρική της Εργασίας (δικαίωμα απασχόλησής τους ως ιατροί εργασίας). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιμελώς αγνόησαν την ύπαρξη των 374 ιατρών του ειδικού καταλόγου του ΚΝΥΑΕ, που εδώ και 30 έτη στηρίζουν αδιάκοπα τον θεσμό της Ιατρικής της Εργασίας.

Πραγματικά δεν θα θέλαμε να εμπλακούμε σε αυτή τη διαμάχη, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό τόσο στους συναδέλφους των δύο ιατρικών ενώσεων, όσο και της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου ότι δεν είναι δυνατόν να λυθεί συνολικά και οριστικά το θέμα της Ιατρικής της Εργασίας με τέτοιες πρωτοβουλίες και αντιθέσεις.

Εδώ και ένα χρόνο με δική μας πρωτοβουλία καλούμε τους ειδικούς ιατρούς εργασίας να βρούμε κοινά σημεία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το νομικό πλαίσιο που θα ικανοποιεί και τις δύο ενώσεις ιατρών που ασχολούνται με την ιατρική της εργασίας, προκειμένου να προσφέρουμε τα μέγιστα στην υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας. Δυστυχώς, όμως, από τους συναδέλφους ιατρούς εργασίας υπήρχε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, ανυπαρξία προτάσεων και γενικότερη άρνηση συνεργασίας, για να ανοίξει ο δρόμος σε διεκδικήσεις από άλλες ιατρικές ενώσεις, χωρίς να υπάρχει συμμετοχή και προϋπηρεσία στην ιατρική της εργασίας. Να σημειωθεί ότι όταν το Υπουργείο Εργασίας δημιούργησε τον ειδικό κατάλογο του ΚΝΥΑΕ βάσει κάποιων κριτηρίων, αποκλείστηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι που ήδη εργάζονταν σαν ιατροί εργασίας πολλά έτη.

Όσον αφορά τους συναδέλφους Γενικούς / Οικογενειακούς Ιατρούς θα προτείναμε να καταπνίξουν την πλεονεξία τους και να σταθούν στη θέση που τους αρμόζει, όπως ορίζει ο τίτλος τους που δικαίως κατάφεραν να αποκτήσουν, και να μην λειτουργούν ως πασπαρτού.

Η ΕΝΙΑΣΙΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας και την κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ζητάμε:

• Άμεση έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο Εργασίας και τους εμπλεκόμενους φορείς

• Την παύση των ηλεκτρονικών ανακοινώσεων από τις ιατρικές ενώσεις, γιατί δεν μας τιμά σαν επιστήμονες και ιατρούς

• Να λάβει επίσημα θέση η ΠΑΣΥΜΕΠ για το θέμα που έχει ανακύψει με τους Γενικούς/ Οικογενειακούς Ιατρούς

Για το Δ.Σ. της ΕΝΙΑΣΙΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ζάγκας Ευάγγελος Χυτίρογλου Κωνσταντίνος  

Ένσταση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για το σχέδιο νόμου

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Την ένστασή της εκφράζει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας έναντι στην παράλειψη του σχεδίου νόμου να συμπεριλάβει τους λήπτες των υπηρεσιών Υγείας στις διαδικασίες των αποφάσεων. Άξιο απορίας είναι το πώς θα επιτευχθεί το μοντέλο του ασθενοκεντρικού συστήματος υγείας χωρίς την ενεργή συμβολή των ασθενών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως επεσήμανε στο Virus ο κ. Γιώργος Τσιακαλάκης εκ της ενώσεως, που εκπροσωπεί 37 συλλόγους και ομοσπονδίες.

Ο παραγκωνισμός των ασθενών παραμένει στο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Υγείας παρά το γεγονός ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των οργανώσεων των ασθενών να λαμβάνουν μέρος ισότιμα και ενεργά τόσο στη διαβούλευση όσο και στη λήψη αποφάσεων για τις πολιτικές που πρόκειται να υλοποιηθούν στον χώρο της Υγείας.

Ενδεικτικό της απουσίας μέριμνας να φθάσει η φωνή των ασθενών στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι η «αμέλεια» να εντάξι τη θεσμική εκπροσώπηση των ασθενών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Δ.Υ., στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης και στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων.

Γνωμοδότηση προβλέπεται μόνο στην Επιτροπή Αξιολόγησης, για την οποία ορίζεται ότι «μπορεί να καλεί εκπροσώπους συλλόγων ασθενών και επιστημονικών σωματείων ή εταιρειών ιατρικών ειδικοτήτων για να εκφράσουν τις απόψεις τους».

Όπως εξηγεί ο κ. Τσιακαλάκης πρόκειται για ad hock παρέμβαση, δηλαδή «εάν και πότε» ζητήσει η εν λόγω επιτροπή των άποψη των ασθενών για θέματα που τους αφορούν άμεσα.

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι στη συγκεκριμένη επιτροπή ορίζεται η συμμετοχή εκπροσώπου των συνδικαλιστών του Ε.Ο.Δ.Υ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού.

Ωστόσο, η εμπειρία αντίστοιχα ασθενών σε οργανισμούς και σε επιτροπές σε χώρες της Ε.Ε. έχει αποδείξει ότι η η συμβολή είναι είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον κ. Τσιακαλάκη.

Η Ένωση καλεί το Υπουργείο Υγείας να τροποποιήσει το σχέδιο νόμου έστω και τώρα και να εντάξει τις διαδικασίες τους ασθενείς. «Ζητάμε από το Υπουργείο έστω και τώρα να γίνει πράξη το ασθενοκεντρικό σύστημα Υγείας χωρίς την εμπειρία τις θέσεις και τις προτάσεις των ληπτών υπηρεσιών Υγείας δεν θα μπορεί να είναι εφικτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Από την νομοθεσία στην πράξη

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας αναγνωρίζει την σωστή κατεύθυνση, στην οποία βρίσκονται οι διατάξεις του σχεδίου νόμου σε ότι αφορά την αναβάθμιση των περιοριστικών και ελεγκτικών μέτρων για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Θετικά κρίνεται η επαναφορά της δυνατότητας εθελούσιας μείωσης της τιμής στα φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς και η παροχή κινήτρων στην επιχειρηματικότητα για την επένδυση στην έρευνα και στις κλινικές μελέτες.

Επ’ αυτού, η ένωση υπόστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθούν ανάλογα κίνητρα και για την επένδυση σε επιδημιολογικά προγράμματα και παρεμβάσεις δημόσιας υγείας.

Ορθή θεωρεί και την εξαίρεση των γενοσήμων φαρμάκων από τη διαδικασία αξιολόγησης που είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της λίστας αναμονής και την καθυστέρηση της διάθεσής τους στην αγορά.

Ωστόσο, «όλα θα κριθούν στην εφαρμογή» επισημαίνει ο κ. Τσιακαλάκης σχολιάζοντας αναφορικά με την λειτουργία των επιτροπών ότι «το παιχνίδι δεν παίζεται μεταξύ καλού και κακού νόμου». Η υλοποίηση απασχολεί την Ένωση Ασθενών καθώς στο παρελθόν παρά τις όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες, υπήρξαν αργοπορίες σε βάρος των θεραπειών των ασθενών, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει εγκριθεί κανένα νέο φάρμακο στην Ελλάδα.

«Είμαστε σε εγρήγορση για την εφαρμογή και για την πλήρη αξιοποίηση όσων προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου» καταλήγει ο κ. Τσιακαλάκης.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σύσκεψη των φορέων της πόλης υπό τον πρωθυπουργό στις 6/9/2019 έγινε πρόταση από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να αποδοθεί το κτίριο του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού στα δικαστήρια “διότι υπολειτουργεί και είναι σχεδόν άδειο”. Στο σημείο εκείνο παρενέβει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων και δήλωσε πως “διαθέτει το Κέντρο Υγείας Αμπελοκήπων, που είναι άδειο και αραχνιάζει, για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του προσωπικού εκεί”. Θεωρούμε την πρόταση παραπλανητική και ανέφικτη διότι αφενός το Κ.Υ. Πύλης Αξιού δεν υπολειτουργεί διαθέτοντας 50 γιατρούς/οδοντιάτρους όλων των ειδικοτήτων και 56 άτομα λοιπού προσωπικού και αφ'ετέρου το Κ.Υ. Αμπελοκήπων όχι μόνο δεν “αραχνιάζει” αλλά έχει διαθέσιμο μόνον ένα γραφείο και αυτό όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το Κ.Υ. Πύλης Αξιού βρίσκεται σε ιδανική θέση στην πορεία της ΠΑΘΕ στη δυτική είσοδο της πόλης και είναι πολύ εύκολη η προσέγγισή του.

Επιπλέον, το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού διαθέτει ακτινολογικό, μικροβιολογικό και κυτταρολογικό εργαστήριο και υπάρχει μελέτη και σχεδιασμός για τοποθέτηση Αξονικού Τομογράφου αλλά και περαιτέρω ανάπτυξής του. Εξυπηρετεί 100 χιλιάδες πολίτες ετησίως και εκτελεί περί τις 120 χιλιάδες εργαστηριακές εξετάσεις. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται ο ΕΦΚΑ και τα ΚΕΠΑ. Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη εξεύρεσης χώρων για τα δικαστήρια αλλά αυτό μπορεί να γίνει αναζητώντας άλλες λύσεις, εξ' άλλου το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα Κέντρα Υγείας. Θεωρούμε ότι το κλείσιμο – γιατί περί αυτού πρόκειται στην ουσία – της μεγαλύτερης δομής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Βορείου Ελλάδας θα αποδυναμώσει σημαντικά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και με τον τρόπο που επιχειρείται θα δημιουργήσει λειτουργικά και άλλα προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες στις παροχές της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

•Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

•Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

•Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

•ΣΕΥΠ Δημόσιας Π.Φ.Υ. Βόρειας Ελλάδας

•ΕΝΙΘ Θεσσαλονίκης

•Σύλλογος εργαζομένων ΠΦΥ – Θεσ/νίκης Β.Ε. (εργαστηριακών - διοικητικών)

•Σύλλογος εργαζομένων ΠΦΥ – Θεσ/νίκης Β.Ε. και υπαλλήλων των διοικήσεών της

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Απαραίτητη η ισχυροποίηση του δικτύου της δημόσιας ΠΦΥ

Επιστολή
Προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγειας

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

με την παρούσα επιστολή επιλέγουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ενα ζήτημα μείζονος σημασίας. Οπως γνωρίζετε, τον Ιούλιο 2018, με απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργειου Υγειας έγινε μονομερής διακοπή των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με όλους τους Παθολόγους, Γενικούς Ιατρους και Παιδιάτρους που ήταν συμβεβλημένοι με τον οργανισμό απο το 2012. Η προκύρηξη για συμβεβλημένους Οικογενειακούς Ιατρούς αυτών των ειδικοτήτων είχε παταγώδη αποτυχία ως προς την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων. Η αμοιβη τους καθορίζεται βάση του αριθμού των εγγεγραμμενων ασφαλισμένων ανα ιατρό, γεγονός που θα εφαρμοστεί απο τον τρέχοντα μήνα. Ούτε το κάλεσμα από τον ΕΟΠΥΥ για εγγραφή ασφαλισμένων είχε ανταπόκριση, χωρίς να φέρουν οι ιατροί κάποια ευθύνη για την προφανή αποτυχία του εγχειρήματος.

Κύριοι υπουργοί, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εχει καταθέσει τις προτάσεις σε εσάς στη συνάντηση μας αλλά και δημοσίως, προτείνοντας την επαναφορά των υφισταμένων μέχρι τον Ιουλιο 2018 συμβασεων με τη μορφή που είχαν, για όλους. Από την επικοινωνια των ιατρών μελών μας προβλέπεται κύμα παραιτήσεων από τους συμβεβλημενους ιδιώτες οικογενειακους ιατρους, που στην παρουσα φάση δεν ξεπερνουν τους 600 πανελληνίως, όταν οι συμβεβλημενοι αντίστοιχων ειδικοτήτων περσι το καλοκαίρι ξεπερνουσαν τις 2000. Σας καλούμε να δράσετε και να μην μείνετε απλοί παρατηρητές των γεγονότων που θα ακολουθήσουν. Αναφερθήκατε σε νέες 800 συμβάσεις για τις υπόλοιπες ειδικότητες, εφαρμόστε το! Επαναφέρετε και τους συμβεβλημενους που υπήρχαν και θα έχετε ενα ισχυρό δικτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πανελλαδικά, σε εξοπλισμένα ιδιωτικά ιατρεία με υπηρεσίες στον ασφαλισμένο πολίτη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com/

 

Όχι του ΦΣΑ για δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις από τα φαρμακεία

''Το φάρμακο, ανεξαρτήτως τιμής, είναι ιδιαίτερο προϊόν και η διάθεσή του γίνεται μόνο από επιστήμονες Φαρμακοποιούς''.

ΙΑΤRONET

Η τελευταία πρόταση του Υπουργείου, σχετικά με τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις από τα ιδιωτικά φαρμακεία, ‘’βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο το Φ.Σ.Α. Το φάρμακο, ανεξαρτήτως τιμής, είναι ιδιαίτερο προϊόν και η διάθεσή του γίνεται μόνο από επιστήμονες Φαρμακοποιούς μετά το πέρας των πανεπιστημιακών τους σπουδών. Οι απόψεις που ακούγονται περί διάθεσης φαρμάκων με κούριερ κ.λπ., υποτιμούν τον επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού, ο οποίος συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών σε σχέση με τον τρόπο λήψης των φαρμάκων, την φαρμακολογική τους δράση, τις παρενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Ταυτόχρονα καταδεικνύει άγνοια για τον τρόπο διακίνησης και λήψης των συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως την πιστοποίηση διακίνησης προϊόντων ψυχρής αλυσίδας. Οι φαρμακοποιοί προφανώς είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πάσχοντες συμπολίτες, αλλά με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας προς το επάγγελμά τους. Άλλωστε, φανταζόμαστε ότι το Υπουργείο δεν απηύθυνε την ίδια πρόταση στους γιατρούς περί δωρεάν εξέτασης και περίθαλψης των ασθενών, ούτε στη βιομηχανία για δωρεάν χορήγηση των αντίστοιχων φαρμάκων.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com/

 

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ. χαιρετίζουν τις 120 δόσεις για το clawback

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.
Αθήνα, 5/8/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Χαιρετίζουμε την νομοθετικη πρωτοβουλία για τις 120 δόσεις του clawback
Το συντονιστικό όργανο (ΠΟΣΙΠΥ-ΠΟΣΚΕ-ΠΑΣΙΔΙΚ-ΠΑΝΙΔΙ) εκφράζει την ικανοποίησή του για το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή για την ρύθμιση για 120 δόσεις του clawback 2013-2018.Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας έδειξαν με τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και την αποδοχή των προτάσεων ΙΣΑ-Συντονιστικού οργάνου ότι κατανοούν τα προβλήματα των συναδέλφων.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση θα δοθεί μια παράταση στην βιωσιμότητα των συμβεβλημένων παρόχων ΠΦΥ με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι να ολοκληρωθεί η επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ και η κατάργηση του clawback που είναι ο αντικειμενικός μας στόχος Συνημμένα σας κοινοποιούμε και δελτίο τύπου του Ι.Σ.Α. για τον ίδιο λόγο.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )
Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.) 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

Συνάντηση με Υπουργούς υγείας: Άρση πολυετούς αποκλεισμού της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με Υπουργούς υγείας: Άρση πολυετούς αποκλεισμού της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Σήμερα 30/7/2019 πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων της Ενωσης των Συμβεβλημένων Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ ( ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ) με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία ανταποκρίθηκε σε μόλις 15 ημέρες στο αίτημα συνάντησης, δίνοντας τέλος σε έναν πολυετή αποκλεισμό. Συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα του κλάδου των συμβεβλημένων ιατρών με κύρια έμφαση στα παρακάτω :

ΕΛΛΙΠΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΦΥ

Επισημάνθηκε το έλλειμμα στη χρηματοδότηση του Πανελλαδικού δικτύου των 6.650 ιατρείων και εργαστηρίων που συμβάλλουν στη δημόσια ΠΦΥ απορροφώντας μόλις το 7,5% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ (κλινικό έργο 85 εκατ που ισοδυναμεί μόλις με 1,5%), αρνητικό ρεκόρ σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Η αιφνίδια καταγγελία των συμβάσεων περίπου 2.000 Παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων από τον ΕΟΠΥΥ τον Αύγουστο του 2018 δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες και τεράστιες ουρές στα Νοσοκομεία, αποστερώντας τους περίπου 1,5 εκατ δωρεάν επισκέψεις.

Η ΠΦΥ δεν δύναται να συνεχίζει να λειτουργεί με καθεστώς επιστράτευσης υπηρεσιών υγείας χωρίς χρηματοδότηση. Η γόνιμη αξιοποίηση του μεγαλύτερου δημόσιου δικτύου ΠΦΥ, το οποίο παρέχει άρτια τεχνολογική υποδομή, ταχύτητα εξυπηρέτησης και ποιότητα υπηρεσιών υγείας, είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις καταγεγραμμένες προτιμήσεις των ασφαλισμένων. Με σκοπό την ανατροπή του braindrain η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει αξιοπρεπή αποζημίωση, αντάξια της Ευρωπαικής προοπτικής και προσανατολισμού της χώρας.

Επί των υφισταμένων συμβάσεων των οικογενειακών ιατρών, επισημάνθηκε ότι λήγει μέσα στον Αύγουστο η παράταση της Υπουργικής απόφασης που επέτρεπε την αποζημίωση τους με πάγια αντιμισθία. Επειδή οι περισσότεροι οικογενειακοί ιατροί δεν έχουν αγγίξει ακόμη την εγγραφή του ανώτατου πληθυσμού ευθύνης (per capita 2250 ατόμων) ζητήθηκε προσωρινή παράταση της υφιστάμενης αποζημίωσης, μέχρις ότου εκκινήσει η συνολική διαπραγμάτευση επί των συμβάσεων αυτών.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ – ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ- ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ

Ζητήθηκε η επαναφορά των συμβάσεων των 200 επισκέψεων για τους 2.000 Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Παιδιάτρους που διακόπηκαν εκβιαστικά προ έτους, ως μία πρώτη κίνηση εξομάλυνσης της λειτουργίας της ΠΦΥ με άμεσο κοινωνικό αποτέλεσμα.

CLAWBACK

Ζητήθηκε η κατάργηση του clawback, με άμεση ρύθμιση των δόσεων της μεγάλης «υφαρπαγής» του 2018 σε συνάρτηση με την παρακράτηση επί των μελλοντικών αποζημιώσεων του ΕΟΠΥΥ. Αυτό το μέτρο κρίνεται απόλυτα αναγκαίο ώστε να δοθεί ανάσα βιωσιμότητας και ρευστότητας στο διαγνωστικό τομέα, μέχρις ότου αναζητούν οριστικές διαρθρωτικές λύσεις.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Ζητήθηκε να παραμείνουν οι συμβάσεις κατά πράξη και περίπτωση ως έχουν, με δυνατότητα αναπλήρωσης των συμβάσεων που έχουν καταστεί ανενεργές από νέους ιατρούς, αναλόγως του ενδιαφέροντος και των αναγκών ανά περιοχή και ειδικότητα.

Οι Υπουργοί ζήτησαν να καταγραφούν οι επείγουσες προτεραιότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ για όλα τα επίμαχα θέματα.

Ανανεώθηκε το ραντεβού για συνάντηση το Σεπτέμβριο με σκοπό την ουσιαστική και διεξοδική διαβούλευση επί του νέου πλαισίου λειτουργίας της δημόσιας ΠΦΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

Συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των φορέων ΠΦΥ, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και την προεδρία του Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.

Αθήνα, 29/7/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των φορέων ΠΦΥ, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και την προεδρία του Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να έχει το Συντονιστικό Όργανο των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ(ΠΟΣΚΕ,ΠΟΣΙΠΥ,ΠΑΣΙΔΙΚ,ΠΑΝΙΔΙ), υπό την προεδρία του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/8/2019, στο Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος για την επιβίωση του, τα οποία τον οδήγησαν στις δυναμικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.) 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

ΑΡΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΝ Ν-Π: Ηθική αυτουργία

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά, 3/7/19

Καμαρώστε το έγγραφο του διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας στις 26/6/19 τρεις μόλις μέρες πριν το τραγικό συμβάν με τον θάνατο της Γκαγιανέ. Το έγγραφο αυτό «εξουσιοδοτεί» τις Αποκλειστικές (οι οποίες ως γνωστό ΔΕΝ είναι υπάλληλοι του νοσοκομείου αλλά αυτοαπασχολούμενες παρά το ότι λόγω ελλείψεων και αναγκών κανονικά θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί ως μόνιμο υγειονομικό προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα) να ... «ελέγχουν» ( = να κυνηγούν) τις «παράνομες» και υποχρεώνει το προσωπικό φύλαξης (που ΕΙΝΑΙ υπάλληλοι του νοσοκομείου) να εκτελεί τις εντολές των «κυνηγών» και να παραδίνει τις «μάγισσες» στην αστυνομία.

 

Φυσικά για τους δουλέμπορους (που θα μπορούσαν να τους βρουν από τις «κάρτες» που αναφέρει ο κ. Διοικητής) ούτε λόγος : αυτοί μένουν ανενόχλητοι, τα θύματά τους «ελέγχονται», συλλαμβάνονται, καταδικάζονται, απελαύνονται ...

Όχι απλά κοινωνικός αυτοματισμός αλλά κοινωνικός κανιβαλισμός.

Και μάλιστα κοινωνικός κανιβαλισμός καθαρά χρυσαυγίτικου τύπου.

Και έχει το θράσος ο κ. Διοικητής τώρα να κάνει και "ΕΔΕ" προκειμένου να ενοχοποιήσει για τον θάνατο της Γκαγιανέ τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στην φύλαξη που απλά εκτελούσαν τις εντολές του διοικητή και του υπουργού ...

Επίσης έχει το θράσος να διώκει πειθαρχικά εργαζόμενους που ζητούν την παραίτησή του λόγω ακριβώς τέτοιων "κατορθωμάτων" του.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

· Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας

· Να σταματήσει κάθε απόπειρα μεταφόρτωσης των δικών του ευθυνών σε υφισταμένούς του εργαζόμενους που ενεργούσαν με βάση τις εντολές του

· Να ανακληθούν οι απαράδεκτες υπουργικοί εγκύκλιοι που υποχρεώνουν το (λιγοστό) νοσηλευτικό προσωπικό να κάνει τον «χωροφύλακα»

· Να γίνουν οι πολλές χιλιάδες αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένων και των σήμερα (αναγκαστικά αυτοαπασχολούμενων) αποκλειστικών με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα

· Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα νοσοκομεία, όχι τα θύματά τους  

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.: Συνάντηση συντονιστικού οργάνου εργαστηριακών – κλινικοεργαστηριακών ιατρών διαγνωστικών κέντρων και πολυιατρείων με Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Υποδιοικητή ΕΦΚΑ για ληξιπρόθεσμες και δόσεις

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.

Αθήνα, 29/6/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση συντονιστικού οργάνου εργαστηριακών – κλινικοεργαστηριακών ιατρών διαγνωστικών κέντρων και πολυιατρείων με Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Υποδιοικητή ΕΦΚΑ για ληξιπρόθεσμες και δόσεις.

Όχι στον αφανισμό των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών.

Σε συνέχεια των συναντήσεων με Υπουργό Υγείας για τα θέματα που αφορούν τα οικονομικά προβλήματα των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών ιατρών πολυϊατρείων και διαγνωστικών κέντρων έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Βασίλη Πλαγιανάκο και τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρη Δημήτριο.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφορούσε την δυνατότητα να ενσωματωθεί το clawback παρελθόντων ετών με του 2018 και να γίνει σε 120 δόσεις. Συμφωνήθηκε να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα αφού άπτεται και αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομικών. Για τα 30.000.000 που τοποθετήθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα διαγνωστικά για τον προϋπολογισμό του 2019, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μας ενημέρωσε ότι στον κωδικό για τα διαγνωστικά τοποθετήθηκαν 27.000.000 και τα υπόλοιπα 3.000.000 τοποθετήθηκαν στους φυσικοθεραπευτές.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι ανακόλουθη με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που αναφέρει ότι και τα 30.000.000 τοποθετούνται στα διαγνωστικά και εφόσον ισχύσει η απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ,αυτό σημαίνει ότι είτε το Υπουργείο δεν κρατάει τις υποσχέσεις του, είτε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν ακολουθεί τις εντολές του Υπουργείου.

Η συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρη Δημήτριο αφορούσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων πριν την είσοδό τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Από τον κ. Υποδιοικητή ενημερωθήκαμε ότι έως τα τέλη Ιουλίου θα έχουν πληρωθεί 60.000.000 από το σύνολο των 160.000.000 που οφείλονται σε εξετάσεις και υλικό και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να επιταχυνθεί η πληρωμή. Δυστυχώς διαπίστωσή μας είναι, την οποία και αναφέραμε στον Υποδιοικητή, ότι για πολλοστή φορά ακούμε υποσχέσεις χωρίς να βλέπουμε να πραγματοποιούνται. Για τον λόγο αυτό έχουμε καλέσει τους ιατρούς να προσφύγουν όσοι το επιθυμούν σε ένδικες διαδικασίες δεδομένου ότι η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων βάσει νόμου που βγήκε σε παράταση προηγούμενων νόμων λήγει στις 31/12/2019.

Μετά την παραπληροφόρηση και αντιστροφή της αλήθειας στη συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός στην ΕΡΤ3, αναφορικά τουλάχιστον με τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών γιατρών, διαγνωστικών κέντρων και πολυϊατρείων, ήρθε και η σειρά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, να δώσουν ένα ακόμη χτύπημα στον ιδιωτικό τομέα της εργαστηριακής ιατρικής με την απόφαση 553 του Δ.Σ. του Οργανισμού, την οποία επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Μέσω της απόφασης αυτής, μειώνουν τις τιμές των απεικονιστικών εξετάσεων (μαγνητικές, αξονικές τομογραφίες και μαστογραφίες) σε εξευτελιστικά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα, μολονότι εφαρμόζουν το μέτρο του plafond (ανώτατο αριθμό εξετάσεων ανά μηχάνημα), αυτός ο περιορισμός δεν προσφέρει στην ουσία τίποτα, αφού επιτρέπει να εκτελείται μεγάλος αριθμός εξετάσεων κάθε μήνα(που στο ανώτατο όριο του φτάνει τα 700.000.000 δηλαδή διπλάσιο του κλειστού προϋπολογισμού) διατηρώντας παράλληλα το μέτρο της αυτόματης περικοπής υπέρβασης δαπανών (claw back) που είναι και η ουσία του προβλήματος, αφού την υπέρβαση της αξίας των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα την πληρώσουν πάλι, οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής που έτσι θα έχουν διπλάσιο clawback του σημερινού.

Ο εμπαιγμός του κλάδου των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων δεν έχει όρια με τελικό αποτέλεσμα τον αφανισμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις παραπάνω αλήθειες και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται σε αυτήν την ζωή, αλλά ότι όλα κατακτώνται με αγώνες, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, ώστε να δικαιωθούμε.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

Δελτίο τύπου ΣΙΔΕΙΔΕΛ : διαμαρτυρία για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (ΣΙΔΕΙΔΕΛ) διαμαρτύρονται έντονα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 στις 23/6 για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα του εργαστηριακού κλάδου.

Η αναφορά του πρωθυπουργού δηλώνει είτε απαράδεκτη άγνοια για ένα πρωταρχικό ζήτημα στο χώρο της Υγείας είτε σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας.

Καλούμε τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει τις παραπλανητικές δηλώσεις περί χρημάτων που ζητούνται «μπροστά» και « που δεν μας ανήκουν » γιατί γνωρίζει πολύ καλά και ότι καθυστερημένα γίνεται η αποπληρωμή των εκτελεσθέντων υποκοστολογηθέντων και κουρεμένων με clawback παραπεμπτικών και ότι τα χρήματα που ζητούμε είναι τα δεδουλευμένα του εργαστηριακού κλάδου που αντιστοιχούν στα εκτός κλειστού προυπολογισμού παραπεμπτικά τα οποία το κράτος αρνείται να αποζημιώσει αλλά απαιτεί να εκτελούνται στο όνομα μιας κοινωνικής πολιτικής με εργαστηριακή χρηματοδότηση.

Είναι και οι εργαστηριακοί γιατροί Έλληνες πολίτες των οποίων τα δικαιώματα καταστρατηγούνται κατάφωρα και ως μέρος των πολλών με επιρροή οικονομική και κοινωνική στην ελληνική κοινωνία καλούμε τον πρωθυπουργό αφού δεν μπόρεσε ως τώρα να κάνει το δίκαιο μας πράξη ,τουλάχιστον να μην προσβάλει με τέτοιες ανυπόστατες δηλώσεις τον κλάδο που στηρίζει την ΠΦΥ και προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας στο 95% του ελληνικού λαού.

Για το Δ.Σ. ΣΙΔΕΙΔΕΛ

Η Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας

Κώτσα Κυριακή Ράλλη Ιωάννα 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Κε Πρωθυπουργέ, οφείλετε μία μεγάλη συγγνώμη...

Έκπληκτοι και αποσβολωμένοι παρακολούθησαν οι ιατροί του διαγνωστικού τομέα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην προχθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΤ3.

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού δηλώνει είτε βαρύτατη άγνοια των προβλημάτων είτε άκρως προσβλητική σκοπιμότητα, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει μικροβιολογικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Αλήθεια, στην πλούσια συνδικαλιστική ιστορία της χώρας μας έχει υπάρξει ποτέ κλάδος που να έχει εξαγγείλει Πανελλαδικές κινητοποιήσεις για απαιτήσεις που αφορούν υπηρεσίες που θα παρασχεθούν μελλοντικά;;!!


Οι δηλώσεις αυτές προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και αδικούν κατάφωρα τον κλάδο των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που έχουν επωμισθεί μεγάλο ποσοστό από το κόστος της περίθαλψης του Ελληνικού λαού, μέσα από απαράδεκτα κουρέματα στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, που επιβάλλονται από το Υπουργικό δίδυμο της Αριστοτέλους.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαξιώνει την προσφορά των λειτουργών υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κε Πρωθυπουργέ, οφείλετε μία μεγάλη "συγγνώμη" στους ιατρούς και την παραδοχή της αλήθειας στον Ελληνικό λαό: ότι η κοινωνική πολιτική του κράτους φορτώνεται στις πλάτες των ιατρών οδηγώντας τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη μετανάστευση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

Οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον κλάδο

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.

Αθήνα, 24/6/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον κλάδο

Ο κλάδος των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών, ιατρών, πολυιατρείων και διαγνωστικών κέντρων διαμαρτύρεται εντόνως ,για την άγνοια και την αναλγησία, με την οποία εκφράστηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΤ3, για τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια της χώρας τα οποία έχουν υποστεί οικονομική ασφυξία.

Δεν γίνεται αντιληπτό από που προκύπτει ότι ζητάμε μπροστά λεφτά που δεν μας ανήκουν ,όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, ενώ αντιθέτως εξετάζουμε δωρεάν μας κουρεύουν τα δεδουλευμένα μας και μας πληρώνουν μετά από μήνες.

Για το λόγο αυτό αποστέλλει την παρακάτω επιστολή, με την οποία ενημερώνει τον Πρωθυπουργό ,για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τις αιτίες που τον οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

κ. Πρωθυπουργέ,

Δεχτείτε την επιστολή αυτή σαν ενημέρωση αλλά και σαν κραυγή απόγνωσης των «πολλών» χιλιάδων Ελλήνων εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών Ιατρών που εξακολουθούν να παραμένουν στην χώρα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το σύνολο των «πολλών» χιλιάδων μικρών εργαστηρίων αλλά και των μεσαίων και μεγάλων ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, και τούτο κ. Πρωθυπουργέ διότι το Ελληνικό κράτος αναδεικνύεται ως ο χειρότερος εργοδότης που υπήρξε ποτέ στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα θεωρεί ότι πρέπει να αμείβει τις ιατρικές πράξεις με το 35% της δραχμικής αξίας του 1991.

Το κράτος ουσιαστικά δημεύει τις αμοιβές της ιατρικής εργασίας. Οι αναγραφόμενες στα παραστατικά του ΕΟΠΥΥ αμοιβές είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται.

Η λεηλασία των ιατρικών αμοιβών έχει «επιτευχθεί» σε τέσσερα βήματα:

1ον) Οι αμοιβές των ιατρικών πράξεων έχουν καθηλωθεί δίχως καμία τιμαριθμική αναπροσαρμογή από το 1991

20ν) Από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επεβλήθη μείωση επί των τιμών μέχρι 30% με την ονομασία «Νέες ασφαλιστικές τιμές». Η ανωτέρω μείωση θεωρήθηκε παράνομη από το Συμβούλιο Επικράτειας. Παρόλα αυτά η διοίκηση αγνόησε και αγνοεί την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου διότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν σέβεται ούτε την ιατρική εργασία ούτε τις δικαστικές αποφάσεις.

30ν) Επί του εναπομείναντος ποσού ακολουθεί μείωση έως 45%, η νέα αυτή μείωση ονομάζεται Rebate

4ον) Επί του εναπομείναντος ποσού, μετά τη μείωση του Rebate ακολουθεί νέα μείωση ως Clawback με αποτέλεσμα η ιατρική εργασία να αμείβεται με το 30% έως 35% της δραχμικής αμοιβής του 1991.

Δυστυχώς, το κόστος υγείας του Ελληνικού λαού αντιμετωπίζεται ως ανεπιθύμητη δαπάνη.

Η γενικευμένη καταστροφή δεν αφορά μόνο τα λίγα μεγάλα νομίμως λειτουργούντα και αδειοδοτηθέντα διαγνωστικά εργαστήρια αλλά και τις δεκάδες μικρομεσαία και χιλιάδες μικρά των «πολλών».

Το αιτήματα μας είναι απλά:

1ον) Να αμειβόμαστε για την εργασία μας.

2ον) Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών μετά από τριάντα χρόνια.

3ον) Να σταματήσουνε οι Προκρούστιες λογικές που αφού ακρωτηρίασαν τα χέρια και τα πόδια μας ετοιμάζονται να μας αποκεφαλίσουν για να ταιριάξουν ανυπόστατα νούμερα που έχουν προκύψει από ανύπαρκτες μελέτες.

Εάν θεωρείτε ότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια κάντε την ικανοποίησή τους πράξη.

Στην διάθεσή σας για ενημέρωση από αντιπροσωπεία μας.


Η Συντονιστική Επιτροπή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

Δελτίο τύπου ΠΟΙΟ-ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( ΠΟΙΟ-ΠΦΥ)
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Α101-2017
ΑΜ 843 ΑΠ 1/2017

ΑΘΗΝΑ 11/06/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη και χαρά διαβάζουμε σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ή ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ή Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ. και δεν ξέρουμε ποιας άλλης ονομασίας ότι η ΠΦΥ “σχεδιάστηκε μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού” Ποιοι το λένε αυτό: Αυτοί που συμπορεύθηκαν και συγκυβέρνησαν με μια κυβέρνηση που καρατόμησε την κρατική χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ από 774 εκ. ευρώ το 2014 σε 100 εκ ευρώ το 2018. Κυβέρνηση που φόρτωσε στην πλάτη των συνταξιούχων 3,2 δις ευρώ με τις αυξήσεις στις εισφορές υγείας.

Οι προνομιούχοι συνομιλητές της κυβέρνησης και κατά βάσει εκφραστές της πολιτικής υγείας μας ενημερώνουν ανερυθρίαστα ότι επανεντάχθηκαν στην ΑΔΕΔΥ απ΄ όπου με δική τους ευθύνη αποχώρησαν και απείχαν από τις λειτουργίες της , αφού παράνομα δεν κατέβαλαν τις συνδρομές τις οποίες εισέπρατταν ( 7 ευρώ μηνιαίως από κάθε μέλος ) , την στιγμή που άλλες ομοσπονδίες για τους ίδιους λόγους διώκονται.

Σωστά αναφέρουν ότι έδωσαν το βάρος σε δικαστικές προσφυγές και πρωτοστάτησαν σε διώξεις συναδέλφων για συνδικαλιστικούς λόγους. Όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στα ΚΕΠΑ γνωρίζουν πως έγιναν προνομιακό πεδίο των ιδίων. Για δε τις ΤΟΜΥ που είναι ιδεοληπτική επινόηση αυτών που συγκυβερνούσαν και τις 6000 προσλήψεις ιατρών πλήρης σύγχυση και έλλειψη προτάσεων για εργασιακές σχέσεις και οικονομοτεχνική μελέτη.

Αναφέρουν ότι άλλαξαν καταστατικό για ευελιξία. Ας μας ενημερώσουν πόσες φορές άλλαξαν ονομασία στην ομοσπονδία και με ποιες διαδικασίες. Προκαλεί θυμηδία σε όσους γνωρίζουν τα στοιχειώδη στον συνδικαλισμό, μέλη του ΔΣ να έχουν αποχωρήσει από το δημόσιο σύστημα υγείας, να ιδιωτεύουν και να συμμετέχουν στην διοίκηση σωματείων που ανήκουν στη ΑΔΕΔΥ. Αναφέρουν οργάνωση των Πρωτοβάθμιων συλλόγων. Ας εξυγιάνουν πρώτα αυτά που αντικανονικά διοικούν. Ο χρόνος τους τελείωσε. Οι συνάδελφοι τους γυρίζουν την πλάτη. Τα πεπραγμένα όλα στην επιφάνεια.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΙΟ-ΠΦΥ έδωσε αγώνα κόντρα σε όλους για τα αναδρομικά προηγούμενων ετών. Συνεχίζει την διαπραγμάτευση με τους νομικούς για συμβιβασμό- συμφωνία ως αναφορά την παρακράτηση της αμοιβής των. Έχει σαν πρώτο στόχο την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣΤΕ για τα ειδικά μισθολόγια ιατρών από 1/3/2018, γεγονός που θα συνδράμει σε σημαντική αύξηση των αμοιβών. Είμαστε σε διαρκή επαφή με εκπροσώπους των κομμάτων ώστε να βγούμε από τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΙΟ-ΠΦΥ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Χάρις Μπούρος Μαρία Γώγου 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ. : Τα εργασιακά μέτωπα

Η φθίνουσα πορεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συζητήθηκε κατά το έκτακτο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παρουσία συνέδρων απ’ όλη την Ελλάδα τέθηκαν επί τάπητος τα εργασιακά προβλήματα των γιατρών της Π.Φ.Υ.. «Η Δημόσια ΠΦΥ τα τελευταία χρόνια σχεδιάστηκε μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ..

Τα μνημόνια αλλά και η παλαιά αντίληψη για περικοπές στην Υγεία επιφέρουν την πλήρη υποβάθμιση του συστήματος, στην χώρα μας, στην οποία το ποσοστό του ΑΕΠ για την Υγεία είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, καθώς και το κατά κεφαλή ποσό που διατίθεται. «Αυτό έχει οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας».

Την ίδια στιγμή οι πολίτες ξοδεύουν από την τσέπη τους πολύ περισσότερο από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με μερικά ερευνητικά κέντρα, οι ιδιωτικές δαπάνες βρίσκονται στο 50%, ενώ στη Γαλλία είναι 6,8%. Οι εργαζόμενοι στη ΠΦΥ βρέθηκαν στη δύνη του κυκλώνα την τελευταία δεκαετία καθώς έχουν υποστεί απολύσεις, περικοπές μισθών, κλείσιμο Μονάδων Υγείας, βίαιες μετακινήσεις, καθημερινές δυσκολίες στην άσκηση των καθηκόντων, υποβάθμιση του ρόλου των ιατρικών ειδικοτήτων.

Στην ανακοίνωση του Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ. καυτηριάζεται τον σχεδιασμό των ΤΟΜΥ «ενός πλήρως αποτυχημένου Μοντέλου ΠΦΥ», με κορμό την γενική ιατρική. «Η φωνή μας δεν έγινε ακουστή στα κέντρα εξουσίας, γιατί πίσω από τον υποτιθέμενο δημόσιο διάλογο, κρυβόταν η αυταρχική πολιτική και οι προαποφασισμένες αποφάσεις» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, κατέφυγε στις δικαστικές προσφυγές για την στελέχωση μονάδων, ενώ αντιμετώποισε και το φαινόμενο με τις ΥΠΕ που δεν «ενέτασσαν» τους γιατρούς, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις στον κλάδο ΕΣΥ μισθολογικά και μάλιστα από την ημερομηνία που έκλεισαν τα ιατρεία τους.

Κατόπιν αλλαγής του Καταστατικού, όπως είχε αποφασιστεί πέρυσι, η ομοσπονδία επανεντάχθηκε στην ΑΔΕΔΥ. Μετά από ψηφοφορία ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις για δράσεις της Ομοσπονδίας και των κατά τόπους πρωτοβάθμιων σωματείων:

Οργάνωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ένταξή τους στην Ομοσπονδία ως Δευτεροβάθμιου Οργάνου.
Διεκδίκηση όλων των Μισθολογικών αξιώσεων, μισθός ΕΣΥ, κρατήσεις Πρόνοιας , επιδόματα πάσης φύσεως πχ Διευθυντή κλπ
Εφαρμογή του νέου συστήματος διάρκειας των ραντεβού, όπως έχει προτείνει η Ομοσπονδία
Ενίσχυση με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά των Μονάδων. Λειτουργία ολοκληρωμένη όλων των εργαστηρίων.
Προσλήψεις Ιατρικού Προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και μάλιστα ειδικών γιατρών. Επιλογή της εργασιακής σχέσης. Προσλήψεις όλων των απολυμένων. Όχι στις προγραμματισμένες απολύσεις του Νοεμβρίου του 2019. Οι απολύσεις και οι συνταξιοδοτήσεις δεν καλύπτονται εύκολα. Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι για να λειτουργήσει στοιχειωδώς η Δημόσια ΠΦΥ, χρειάζονται 6.000 γιατροί
Βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Κτιριακή και διοικητική αποδέσμευση των ΤΟΜΥ από τα ΚΥ
Λειτουργία Κέντρων Εφημερίας σε 24ωρη βάση με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.
Κατοχύρωση συμμετοχής μας στα ΚΕΠΑ. Βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας.
Αξιολόγηση. Είμαστε στη γραμμή της ΑΔΕΔΥ, αποχή.
Συνάντηση με τους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων.
Συνδικαλιστική Συμπαράσταση σε διώξεις συναδέλφων, για συνδικαλιστική δράση.

ΠΗΓΗ:https://virus.com.gr/

 

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.) - Ανακοίνωση

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ συστρατευόμενη στον δίκαιο αγώνα των σωματείων πρωτοβάθμιας περίθαλψης για κατάργηση των ληστρικών μετρων των Rebate and Claw Back που οδήγησε πολλούς συναδέλφους στην διακοπή λειτουργίας τους και τους υπολοίπους σε διακοπή τους επόμενους μήνες

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

να ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε εξωτερικούς ασθενείς από ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ επ’αοριστον.

Ζητούμε συγγνώμη από τους ασθενείς αλλά την ευθύνη έχει η πολιτεία η οποία μας αποζημιώνει σε τιμές κάτω του κόστους σε ποσοστό 70% και μας οδηγεί στην καταστροφή.

Η ΠΕΙΚ ζητά επιπλέον την κατάργηση των 2 αυτών καταστροφικών μέτρων και στην νοσηλευτική περίθαλψη καθώς και την μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 6% στον οποίο είναι ενταγμένα τα φάρμακα. 

 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των κινητοποιήσεων από εργαστηριακούς γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα! Όλες οι πληροφορίες

Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιείται το μεσημέρι στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) παρουσία όλων των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (εργαστηριακοί γιατροί, μικρά εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα κλ.π.) προκειμένου να αποφασισθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα προχώρησαν πρόσφατα σε τριήμερο λουκέτο ζητώντας να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΟΠΥΥ που επιβάλλεται με υποχρεωτικές εκπτώσεις και αγγίζει ακόμη και το 70% των εισοδημάτων των επαγγελματικών.

 

Ο κλάδος πραγματοποίησε για πρώτη φορά μαζική τριήμερη κινητοποίηση που θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένη αφού η συμμετοχή άγγιξε και το 98%. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τι ετοιμάζουν εργαστηριακοί γιατροί μετά το τριήμερο λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα! Όλες οι κινήσεις την προεκλογική περίοδο»

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι για πρώτη φορά τόσο τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα όσο και τα μικρά εργαστήρια συνεργάστηκαν και έβαλαν λουκέτο μαζικά χωρίς κανείς να …παραστρατήσει και να σπάσει την απεργία.

Οι επόμενες κινήσεις και οι διαφωνίες
Η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη αφού τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά εργαστήρια θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

 

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα με αντίστοιχα λουκέτα που νομικά δεν μπορούν να δώσουν το επιχείρημα στον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον κλάδο. Κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εάν απλά η κινητοποίηση περιελάβανε τη μη αποδοχή των παραπεμπτικών από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ωστόσο όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, πολλοί είναι αυτοί που δε συμφωνούν με τη συγκεκριμένη πρόταση που θα περιελάμβανε πολυήμερο λουκέτο με τους ασθενείς να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία διαγνωστική εξέταση, κυρίως γιατί διανύουμε προεκλογική περίοδο. Κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί σκοπιμότητα.

 

Όμως υπάρχουν και οι άλλες πλευρές (κυρίως οι μεγαλύτερες Μονάδες Υγείας) που θεωρούν πως πρέπει να συνεχισθεί η κινητοποίηση ώστε να περάσει το μήνυμα τόσο στη νυν κυβέρνηση όσο και στην επόμενη.

Οι αποφάσεις του κλάδου αναμένεται να ανακοινωθούν αμέσως μετά τη σύσκεψη.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Τι ετοιμάζουν εργαστηριακοί γιατροί μετά το τριήμερο λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα! Όλες οι κινήσεις την προεκλογική περίοδο

Τις επόμενες κινήσεις τους ετοιμάζουν οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα μετά το τριήμερο λουκέτο που απεδείχθη άκρως επιτυχημένο με συμμετοχή κοντά στο 98%.
Ήδη έχουν ξεκινήσεις οι διεργασίες για νέες κινήσεις προς τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καταργηθεί το χαράτσι των υποχρεωτικών εκπτώσεων που αγγίζουν και το 70% των εισοδημάτων των γιατρών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να συναντηθούν όλοι οι κλάδοι (Εργαστηριακοί γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας) προκειμένου να χαράξουν τις επόμενες κοινές τους κινήσεις. Άλλωστε όλοι οι φορείς για πρώτη φορά ενώθηκαν στην τριήμερη κινητοποίηση. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Μαζική η συμμετοχή όλων των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων της χώρας στο τριήμερο λουκέτο χωρίς διαγνωστικές εξετάσεις!»


Οι εκλογές πάνε πίσω τις κινήσεις;
Πάντως η προκήρυξη των εθνικών εκλογών φαίνεται ότι δίνει μία μικρή παράταση στα σχέδια του κλάδου, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως θα πρέπει να περιμένουν τις εκλογές και τη νέα κυβέρνηση για να ζητήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

 

Από την άλλη όμως ήδη ορισμένοι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν ξεκινήσει να ζητούν εξουσιοδοτήσεις από τα μέλη τους προκειμένου να διαπραγματευτούν την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και για μία πιθανή καταγγελία σύμβασης με τον Οργανισμό. Ήδη πολλοί γιατροί έχουν υπογράψει, αλλά για να υλοποιηθεί μία τέτοια κίνηση και να είναι αποτελεσματική θα πρέπει η κίνηση να είναι μαζική.

Όπως και να χει ο κλάδος ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι το θέμα με το χαράτσι που αγγίζει και το 70% θα λυθεί με την επόμενη κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Δελτίο τύπου ΠΟΣΙΠΥ - ΠΟΣΚΕ - ΠΑΣΙΔΙΚ - ΠΑΝΙΔΙ για την απεργία

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.

Αθήνα 23/5/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Με καθολική συμμετοχή και με την στήριξη όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας άρχισε η τριήμερη αποχή και κλείσιμο των Ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων εργαστηρίων πολυιατρείων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών. Καλούμε την κυβέρνηση σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων

Με συμμετοχή άνω του 90% των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών και με την στήριξη όλων των Ιατρικών συλλόγων της χώρας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου άρχισε και συνεχίζεται η τριήμερη (22-25/5/19) αποχή και κλείσιμο των διαγνωστικών μονάδων που εξυπηρετούν το 95% των ασθενών που χρειάζονται Πρωτοβάθμια περίθαλψη.


Η Συντονιστική επιτροπή ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους για να διεκδικήσουν το αυτονόητο ,δηλαδή την επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων ΠΦΥ και την παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Καλούμε την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα του κλάδου πριν είναι πολύ αργά για να υπάρξει αυτό που όλοι θέλουμε, δηλαδή την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των ασθενών και επισημαίνει ότι αυτό δεν γίνεται με απειλές και εκβιασμούς αλλά με διάλογο.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.)

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.) 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

H Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκφράζει την αγανάκτησή της, για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου και τον καλεί άμεσα να την ανακαλέσει

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.

Αθήνα 22/5/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: H Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκφράζει την αγανάκτησή της, για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου και τον καλεί άμεσα να την ανακαλέσει

H Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκφράζει την αγανάκτησή της, για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου, ο οποίος επιχειρεί να απειλήσει τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να μην ασκήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής από τα καθήκοντά του κατά την τριήμερη κινητοποίηση (23-25 Μαΐου) που έχει προκηρυχτεί.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέτρα, για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην απεργία που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Τονίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως εδώ και καιρό, για την τραγική κατάσταση, στην οποία οδηγούνται τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, τα οποία κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο.

Ωστόσο κωφεύουν προκλητικά, στις εκκλήσεις μας και εξακολουθούν να δημεύουν παράλογα και αυταρχικά με το clawback και το rebate, το 70% των εισοδημάτων των Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών και των Πολυϊατρείων.

Διευκρινίζουμε ότι η τριήμερη προειδοποιητική κινητοποίηση αποτελεί διαμαρτυρία και για τη συνολική κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αφορά αποχή από όλες τις υπηρεσίες και κλείσιμο των Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Πολυϊατρείων, Διαγνωστικών Κέντρων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών και όχι μόνο την εκτέλεση των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ το διάστημα 23-25 Μαΐου 2019.

Θα δώσουμε μάχη για την επαγγελματική και επιστημονική επιβίωση του ιατρικού κλάδου και τη διασφάλιση αξιόπιστων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον ασθενή.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.)
Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.) 

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτία Τύπου άλλων φορέων