Δελτία Τύπου άλλων φορέων

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τους τομεάρχες υγείας της ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες 11/02/2019 πραγματοποιήθηκε διεξοδική συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τους τομεάρχες υγείας της ΝΔ, για παρουσίαση των προτάσεων μας, στα πλαίσια της τελικής κατάρτισης του προγράμματος της ΝΔ για την υγεία.

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ - ÎÎ”Η πλήρης αποτυχία στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ φαίνεται από την πρωτοφανή απροθυμία των ιατρών αλλά και των πολιτών να αποδεχθούν το νέο σύστημα :

Το 65% των 2.000 συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων δεν δέχθηκαν τους όρους της νέας σύμβασης του οικογενειακού ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ. Με την διακοπή των συμβάσεων των 200 επισκέψεων στις 31/07/2018, χάθηκαν 1,5 εκατομμύριο δωρεάν επισκέψεις, που επιβάρυναν έκτοτε τις τσέπες των πολιτών.

Εκτός των 700 ιδιωτών συμβεβλημένων ιατρών υπηρετούν άλλοι 500 ιατροί με σύμβαση οικογενειακού ιατρού στις τοπικές μονάδες υγείας (ΤΟΜΥ), συνολικά 1.200. Το όριο ασφαλείας για τον πληθυσμό των 11 εκατ. κατοίκων είναι 5.000 οικογενειακοί ιατροί.


Μόλις 15,5% των πολιτών έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό ιατρό λόγω της δυσκολίας της διαδικασίας αλλά και λόγω αριθμητικής ανεπάρκειας κάλυψης του πληθυσμού σε πολλές περιοχές.

Η παρούσα σύμβαση αφορά μισθό για 320 επισκέψεις μηνιαίως με μικτή αμοιβή 5,6 ευρώ/ασθενή. Η νέα σύμβαση είναι δημοσιοϋπαλληλικής αντίληψης των εμπνευστών της (ωράριο, αδυναμία χειρισμού ραντεβού, καθορισμένη διάρκεια επίσκεψης), με αυξημένες υποχρεώσεις, με κάλυψη των εξόδων του ιατρείου από τον συμβεβλημένο ιατρό, χωρίς ύπαρξη κινήτρων και χωρίς κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ (ως συνεργασία με μισθό).

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πρόκειται για τη χειρότερη σύμβαση οικογενειακού ιατρού στην Ευρώπη, παρά την τραγική διαπίστωση της μαζικής μετανάστευσης 18.000 ιατρών στο εξωτερικό.

Από την άλλη, η ροή της επισκεψιμότητας των πολιτών προς τα Νοσοκομεία έχει αυξηθεί ραγδαία, επιφορτίζοντας την οριακή λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή.

Οι θέσεις των ιατρών, εκφραζόμενες από την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ :

Η αύξηση του προϋπολογισμού για την ΠΦΥ, η επαναφορά των συμβάσεων των 200 επισκέψεων(ή και περισσότερων) με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή, οι αξιοπρεπείς αμοιβές των ιατρών με παροχή κινήτρων, το άνοιγμα των συμβάσεων σε νέους ιατρούς ανάλογα με τις ανάγκες, η κατάργηση της εφαρμογής του gatekeeping και του ληστρικού κουρέματος clawback, η διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων (ΗΔΙΚΑ, e-ΔΑΠΥ), η διαχείριση των ραντεβού των ασθενών από τον θεράποντα ιατρό, η ορθολογική χρήση των ιατρικών πρωτοκόλλων και η μείωση της γραφειοκρατίας, αποτελούν βασικές κόκκινες γραμμές για την ενεργό συμμετοχή του ιατρικού κόσμου στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του τομέα Υγείας της ΝΔ :

Μας κοινοποιήθηκε ότι η φιλοσοφία του προγράμματος υγείας της ΝΔ κινείται σε ένα πλαίσιο που θα σέβεται την ελεύθερη επιλογή του ιατρού από τον ασθενή, μακριά από αποκλεισμούς ή εμπόδια πρόσβασης.
Το «δημόσιο» σύστημα υγείας θα αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα που θα λειτουργεί ισότιμα με το κρατικό τομέα, με κύριο άξονα την αποσυμφόρηση των πολιτών από τα Νοσοκομεία και σταδιακή χρηματοδοτική ενίσχυση της ΠΦΥ ανάλογα με την επίτευξη των στόχων.
Εξετάζεται η δυνατότητα παροχής κινήτρων στις αμοιβές των ιατρών που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των υγειονομικών στόχων.
Η κοστολογική εκτίμηση των πραγματικών αναγκών, η ορθολογική εναρμόνιση των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ και η ενίσχυση των ηλεκτρονικών ελεγκτικών μηχανισμών, αναμένεται να οδηγήσουν στη δραστική μείωση των ποσών κουρέματος clawback που δημιουργούν δυσθεώρητα βάρη στους ιατρούς.

Κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για την ΠΦΥ. http://eni-eopyy.gr/?p=2844 και έρευνα της ALCO http://eni-eopyy.gr/?p=2787 για τον βαθμό ικανοποίησης των ασφαλισμένων.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση του προγράμματος της Ν.Δ. και άλλων κομμάτων για την υγεία, με την ελπίδα ότι θα περιλαμβάνει απαντήσεις στις ανησυχίες των ιατρών αλλά και όλων των πολιτών της χώρας.

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Ο Ειδικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου Σταύρος Χατζούδης

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com 

 

Δελτίο τύπου ΠΟΣΕΥΠ ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.)
ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 34 Τ.Κ. 10431 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 21038345732
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Αθήνα, 8/2/2019 - ΑΠ 720

Προς 1η, 2η,3η, 4η, 5η, 6η, & 7η ΥΠΕ
Όλους τους γιατρούς των Κ.Υ.
ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο αθρόων μετακινήσεων γιατρών των Κέντρων Υγείας στα Νοσοκομεία.

Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Ολόκληροι Νομοί αφήνονται ακάλυπτοι από βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να συσσωρεύονται στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων για απλή εξέταση.

Έτσι, δεν πραγματοποιείται καμία αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων, ούτε εφαρμόζονται ορθές πρακτικές πρόληψης και μέριμνας για την Υγεία των πολιτών.

Στην τελευταία προκήρυξη αντιστοιχεί περίπου (1) γιατρός ανά Κ.Υ. αγροτικού ή αστικού τύπου, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο οι πρώην Μονάδες Υγείας. Επιπλέον, η πολιτική των απολύσεων 300 γιατρών έχει δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε συνδυασμό με την μη ανανέωση των συμβάσεων αρκετών επικουρικών συναδέλφων.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε συμπεριφορές Διοικητών ΥΠΕ, οι οποίοι χωρίς καμία ενημέρωση και με επιδεικτική αδιαφορία προς τους Συντονιστές Επιστημονικούς Υπευθύνους των Κ.Υ. προβαίνουν σε αιφνίδιες μετακινήσεις αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα κενά που προκύπτουν.

Η πολιτική για την υγεία χρειάζεται όραμα και όχι μιζέρια.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Γ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: Όχι στην ίδρυση τμήματος εκτός σχολών επιστημών υγείας

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA


Ηχηρό «ΟΧΙ» λέει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών στην πρόταση ένταξης του υπό ίδρυση τμήματος φυσικοθεραπείας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου εκτός σχολών επιστημών υγείας. Όπως σημειώνουν, η Πολιτεία πρέπει να πάψει να σχεδιάζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση βάσει χωροταξικών σκοπιμοτήτων και τοπικιστικών επιδιώξεων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, σε επιστολή που απέστειλε στους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην ένταξη του υπό ίδρυση τμήματος φυσικοθεραπείας της Σπάρτης εκτός σχολών επιστημών υγείας.

Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, προτείνεται η ίδρυση τμήματος φυσικοθεραπείας και η ένταξή του στη σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής και όχι στην Σχολή Επιστημών Υγείας όπου εντάσσονται τα τμήματα Κτηνιατρικής, Νοσηλευτικής, Δημόσιας Υγείας, Λογοθεραπείας και Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας.

Στην επιστολή που στάλθηκε, ο Π.Σ.Φ. υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η ίδρυση Πανεπιστημιακών τμημάτων δεν μπορεί να βασίζεται σε χωροταξικές σκοπιμότητες και σε ικανοποίηση τοπικιστικών επιδιώξεων.
Παραθέτει δε μια σειρά επιχειρημάτων που διατρανώνουν τη θέση του επί του θέματος:

-Το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή αποτελεί Νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα Υγείας.
-Η Φυσικοθεραπεία αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη και συνεχώς αναπτυσσόμενη εφαρμοσμένη Επιστήμη Υγείας με Κλινικό Γνωστικό Αντικείμενο, με έμφαση στην πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση παθολογικών καταστάσεων, δυσλειτουργιών και κακώσεων, συγγενών και επίκτητων, οι οποίες προκαλούν διαταραχές στο ερειστικό, μυϊκό, νευρικό, αναπνευστικό και κυκλοφορικό σύστημα.
-Η Φυσικοθεραπεία απαιτεί σε βάθος θεωρητική γνώση και σημαντική εργαστηριακή, κλινική και πρακτική εκπαίδευση που οδηγεί στην οργάνωση προληπτικών παρεμβάσεων και στην αναγκαία διαφορική αξιολόγηση και κλινικό συλλογισμό για την τεκμηριωμένη επιλογή και εφαρμογή του σχεδίου πρόληψης ή θεραπείας των ως άνω περιγραφόμενων προβλημάτων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ορίζει ως διακριτή επαγγελματική ειδικότητα τους Φυσικοθεραπευτές → «Physiotherapists, ISCO code 2264», με βάση τα International Standard Classification of Occupations (ISCO, 2008 revision), ενώ το επάγγελμα του Φυσικοθεραπευτή ανήκει στην World Health Professions Alliance (WHPA, 2010) ως αυτοδύναμο Επάγγελμα Υγείας όπως οι ιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι οδοντίατροι και οι νοσηλευτές.

Όπως τεκμηριώνεται από τα Ευρωπαϊκά (Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελβετία, Σκανδιναβικές χώρες, κλπ) αλλά και διεθνή δεδομένα (Η.ΠΑ., Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, κλπ) σχετικά με τον προσανατολισμό και τη δομή των σπουδών, το γνωστικό αντικείμενο της Φυσικοθεραπείας θεραπεύεται από ομότιτλα Τμήματα ενταγμένα οργανικά σε Σχολές Επιστημών Υγείας, με την εξαίρεση ελάχιστων περιπτώσεων Σχολών, π.χ Ρουμανία.

Η παροχή φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών είναι ενταγμένη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και είναι ενταγμένη στην Ιατρική Υπηρεσία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η φυσικοθεραπεία σαν επιστήμη υγείας ασχολείται με πλήθος συνδρόμων, παθολογικών και οξέων καταστάσεων, όπως η πρόληψη και αποκατάσταση παθήσεων του ερειστικού, μυϊκού, νευρικού, αναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος, με παιδιατρικές, ψυχιατρικές, γηριατρικές, γυναικολογικές κ.α παθήσεις.

Για τους παραπάνω λόγους άλλωστε, τα τμήματα φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εντάχθηκαν στις σχολές επιστημών υγείας.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά:

«Τα διοικητικά και άλλα αδιέξοδα υπαρχόντων μονοτμηματικών Σχολών, δεν μπορούν να επιλυθούν με την αβασάνιστη - χωρίς περιφερειακό και εθνικό σχεδιασμό - ίδρυση Τμημάτων, που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τη φυσιογνωμία των σχολών στις οποίες εντάσσονται.

Εν κατακλείδι θέλω να τονίσω την αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την Ακαδημαϊκή ταυτότητα των τμημάτων φυσικοθεραπείας, που πρέπει να ανήκουν και να εντάσσονται στις σχολές Επιστημών Υγείας.

Καλούμε τον υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει με προσοχή τις θέσεις μας για την ίδρυση τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την ένταξή του σε σχολή άσχετη με τις Επιστήμες Υγείας.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει στην επιχειρούμενη αλλοίωση της εκπαίδευσης της Επιστήμης Υγείας της φυσικοθεραπείας που ενέχει κινδύνους για την Δημόσια Υγεία και που θα δημιουργήσει - εκτός των άλλων - σύγχυση στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων σχολών με τμήματα κλάδων χωρίς επιστημονική συγγένεια».

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

Δελτίο τύπου ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ –ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ- ΑΤΤΙΚΗΣ)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Μενάνδρου 34, Αθήνα ΤΚ 104 31. Τηλ.: 210-5239243

Αθήνα 19/11/2018 Αρ.Πρωτ 119/2018

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή μαζικότατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, κατέδειξε ότι οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας βρίσκονται σε αναβρασμό. Η ΠΦΥ, η οποία έχει δεχτεί επίθεση από το 2014, βρίσκεται σήμερα σε φάση τέτοια , που δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες των κατοίκων της χώρας μας. Οι επικείμενες απολύσεις 800 γιατρών τέλος του 2018, οι απολύσεις επικουρικών γιατρών, η άρνηση του Υπουργείου να προκηρύξει θέσεις μόνιμων γιατρών για τα Κέντρα Υγείας, οι επιθέσεις που δέχονται οι γιατροί με την διεύρυνση ωραρίου, η παράνομη μετατροπή των Γενικών Ιατρών, Παθολόγων και Παιδιάτρων σε οικογενειακούς γιατρούς, το gatekeeping, αποτελούν στο σύνολό τους εμπόδια για την βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος. Τη στιγμή που οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία ξεπερνούν το 50% και την ίδια στιγμή οι δημόσιες δαπάνες βρίσκονται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, αυτοί που σχεδιάζουν πολιτικές υγείας, οφείλουν μια εξήγηση, για το που βαδίζει η υγεία.

Η σημερινή Συνέλευση που θύμισε εποχές του 2014, με ομόφωνη απόφαση της, στέλνει το μήνυμα και απαιτεί:

- Καμία απόλυση γιατρών Κέντρων Υγείας τέλος του 2018 ή τέλος Μαρτίου 2019 με το Νόμο Ξανθού.

- Καμία απόλυση Επικουρικών γιατρών

- Άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τα Κέντρα Υγείας.

- Όχι στην αναγκαστική μετατροπή των γιατρών ΠΑΑ (Παθολόγων, Γενικών Ιατρών, Παιδιάτρων )που υπηρετούν στα ΚΥ σε οικογενειακούς γιατρούς

- Αναδρομικά σε όλους τους γιατρούς ΠΑΑ.

- Για καλύτερη περίθαλψη ασφαλισμένων διάρκεια ραντεβού 15-20΄ (ανάλογα με την ειδικότητα)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π.ΨΥΧΑΡΗΣ Π.ΓΑΒΡΑΣ 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ KΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ»
Αποφ. ΕΔ: 538/2014 Αθήνα 13-11-2018
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. Αρ. Πρωτ. /2018

Προς: Διοικητή 1ης ΥΠΕ
Υποδιοικητή 1ης ΥΠΕ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Οικογενειακός Ιατρός: Μετά την προκήρυξη για τη στελέχωση των Το.Μ.Υ. που κατέστη άγονη είχαμε τον ορισμό ιατρών (Γενικών Ιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων) των Κέντρων Υγείας ως οικογενειακών ιατρών. Θεωρούμε τις αντιδράσεις των συναδέλφων δικαιολογημένες εφόσον δεν υπάρχει σχετικό οργανόγραμμα και καθηκοντολόγιο. Επιπλέον ο πληθυσμός αναφοράς είναι αδύνατον με τη σημερινή στελέχωση να παραμείνει στα όρια που ορίζει ο νόμος των 2500 ασφαλισμένων.

Επέκταση Ωραρίου: Η όποια διεύρυνση ωραρίου ενώ δε μας βρίσκει αντίθετους. Όμως θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να γίνει κατά τα πρότυπα του Κ.Υ. Αλεξάνδρας και με όρους κλάδου ΕΣΥ. Δηλαδή με εφημερίες, απογευματινά Εξωτερικά Ιατρεία και Υπερωριακή απασχόληση. Το ιατρικό επάγγελμα δεν εξασκείται πουθενά στον κόσμο με κυλιόμενα ωράριο καθώς αυτό αντιβαίνει και στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και στην κοινή λογική.

Σημαντικό θέμα αποτελεί και η φύλαξη των Κ.Υ. κατά τις νυκτερινές ώρες, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας τόσο για το κοινό όσο και τους εργαζόμενους

Εργασιακές Σχέσεις: Αναμένουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου και την παύση των συνεχιζόμενων ανισοτήτων.

Διάρκεια Ραντεβού: 20 λεπτά για τους ειδικευμένους. 30 για οδοντιάτρους, ψυχιάτρους

Ώσμωση / Διασύνδεση με δευτεροβάθμια: Διευκόλυνση της μετακίνησης των ιατρών Κλάδου ΕΣΥ της ΠΦΥ, σε δευτεροβάθμια νοσηλευτικά ιδρύματα με στόχο την πλήρη άσκηση ειδικού έργου και της ροής των περιστατικών που απαιτούν νοσηλεία ή χειρουργική και άλλη ειδική αντιμετώπιση.

Καταβολή αναδρομικών για μειώσεις μισθών κλάδου ΕΣΥ: Να γίνει και στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ και της ΠΦΥ ανεξαρτήτως εάν η σχέση εργασίας είναι δημοσίου ή ΙΔΑΧ.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Παπαλέτσος Ιωάννης Ελευθερία Κανάκη 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

ΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π.Ε ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ Π.Ι.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-11-2018

 

ΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π.Ε ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ Π.Ι.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Ο Παθολόγος στη Ελλάδα και από την ημέρα ίδρυσης της ειδικότητός του προσφέρει υπηρεσίες οικογενειακού ιατρού, αλλά και υψηλής ποιότητος υπηρεσίες διαγνώστη, θεραπευτή με αναλυτικές, αλλά και συνθετικές ικανότητες, με ανθρωποκεντρική πάντα προσέγγιση, συνδυάζοντας εκ της φύσεως της ειδικότητος την ολιστική και την εξατομικευμένη Ιατρική.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ταύτισή μας με τους Γενικούς Ιατρούς και απαιτούμε άμεσα των διαχωρισμό των θέσεων Γενικών Ιατρών και Παθολόγων και απάλειψη του διαζευκτικού «ή» των προκηρύξεων, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους παιδιάτρους.

Πέραν τούτου ζητούμε την συμπερίληψή μας ως ειδικών ιατρών στην διαπραγμάτευση, που πρόκειται να προβεί ο ΠΙΣ, για τον καθορισμό των συλλογικών συμβάσεων με τους ειδικούς. Επίσης ζητούμε τον τερματισμό του καθεστώτος των ιατρών δύο ταχυτήτων με άλλες συνθήκες εργασίας και αμοιβής για τους Οικογενειακούς Ιατρούς (ασχέτως ειδικότητος) και άλλες για τους «Ειδικούς».

Αυτή την στιγμή η χώρα διαθέτει έναν αριθμό (~4000) Παθολόγων, οι οποίοι ενώ στήριξαν επι πολλά χρόνια το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδος και έχουν αναβαθμίσει πολλά συστήματα υγείας του εξωτερικού, νοιώθουν ανεπιθύμητοι στην χώρα τους.

Θεωρούμε, ότι χρήζουν απαντήσεως τα κάτωθι ερωτήματα:

1) Τι θα απογίνουν οι Παθολόγοι που θα μείνουν εκτός Π.Φ.Υ… ; Θα μπορούν να συνταγογραφούν ; να παραπέμπουν ; θα αναγνωρίζει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την ισοτιμία της υπογραφής;

2)Εάν ο Παθολόγος είναι μόνο οικογενειακός ιατρός σε ποια ειδικότητα θα παραπέμπονται τα δυσεπίλυτα περίπλοκα περιστατικά ; Ποια ειδικότητα θα διαχειρίζεται ασθενείς με πολυνοσηρότητες ;

Θεωρούμε πως ή οι Παθολόγοι θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και όποιοι δεν συμμετέχουν στην Π.Φ.Υ. ως οικογενειακοί ιατροί, να ενταχθούν στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων των ειδικοτήτων .

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματεύς

Ευάγγελος Τούλης Σόλων Κωτούλας 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

ΠΑΣΙΔΙΚ: Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΠΑΣΙΔΙΚ

Προς: Αξιότιμο κ. Γεώργιο Αγγούρη
Kοιν. - Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριο Μπερσίμη
- DPO ΕΟΠΥΥ κα Αναστασία Σεϊτανίδου
- ΑΠΔΠΧ

Αθήνα, 29/10/2018
Αρ. Πρωτ. : 62

Αξιότιμε κ. Αγγούρη,

Θέμα: Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ 26.10.2018 για αποστολή εξετάσεων

Με την 26.10.2018 ανακοίνωσή σας ζητάτε την αποστολή ευαίσθητων ιατρικών δεδομένων (αποτελέσματα απεικονιστικών εξετάσεων) σε σκληρό δίσκο, όπως επί λέξει αναφέρετε:
«Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο από τους εντεταλμένους θεράποντες ιατρούς και τους ελεγκτικούς μηχανισμού του Οργανισμού έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 με συστημένο δέμα στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση:
«Λεωφόρος Ειρήνης 54, 15121 Πεύκη Αττικής» με την ένδειξη προς «Διεύθυνση Πληροφορικής ΕΟΠΥΥ – CT/MRI/DM».

Σε ευδιάκριτο σημείο στο εξωτερικό μέρος του δέματος θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα εξής: Επωνυμία Παρόχου, ΑΦΜ Παρόχου, Αριθμός σύμβασης Παρόχου και στοιχεία υπευθύνου επικοινωνίας Παρόχου».

Ο ανωτέρω τρόπος διενέργειας του ελέγχου (μέσω της μεταφοράς δεδομένων σε σκληρό δίσκο) δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες ως προς την νομιμότητα της μεταφοράς των στοιχείων, δεδομένου ότι δεν λαμβάνετε κανένα τεχνικό μέτρο προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία ζητάτε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την μη κρυπτογραφημένη αποθήκευσή τους, την παντελή έλλειψη προστασίας των δεδομένων από αντιγραφή, την μεταφορά τους σε κινητά αποθηκευτικά μέσα (τα οποία είναι εξόχως επικίνδυνα) καθώς και την αποστολή τους μέσω συστημένου δέματος.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και από πλευράς οργανωτικών μέτρων. Ενδεικτικά και πάλι, δεν περιγράφετε καν τον υπεύθυνο παραλήπτη των δεδομένων (πακέτου) έτσι ώστε να προβλέπεται σαφώς η βεβαίωση παραλαβής από ειδικά εξουσιοδοτημένο υπάλληλο, δεν έχετε προβλέψει κανένα μέτρο προστασίας των δεμάτων αυτών, ούτε και έχουμε συνάψει την σχετική Σύμβαση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η διενέργεια ελέγχου είναι εντός των πλαισίων αρμοδιότητάς σας και φυσικά δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε σε αυτόν. Όμως ο έλεγχος θα πρέπει να διενεργείται νομίμως. Η ίδια η Υπουργική Απόφαση που επικαλείστε, προβλέπει την ασφαλή απομακρυσμένη διασύνδεση των ελεγκτών του Οργανισμού σας και όχι την μεταφορά των δεδομένων μέσω αποσπώμενων εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων.

Άλλωστε, ο Οργανισμός σας έχει αφενός ορίσει υπεύθυνη προστασίας προσωπικών δεδομένων (την δικηγόρο κα Αναστασία Σεϊτανίδου) και αφετέρου έχει διεξάγει έργο συμμόρφωσης με τον Κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (με την εταιρεία PROFILE ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ). Θα περιμέναμε συνεπώς τα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων να έχουν προβλεφθεί.

Παρακαλούμε συνεπώς για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, δεδομένου ότι έχετε ζητήσει την αποστολή των εξετάσεων μέχρι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος Βιοχημικός 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

«Εκλογές στην Καρδιολογική Εταιρεία και τους Ιατρικούς Συλλόγους»

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Αθήνα 15/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Εκλογές στην Καρδιολογική Εταιρεία και τους Ιατρικούς Συλλόγους»

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 20/10/2018 έχουμε εκλογές στην Καρδιολογική Εταιρεία και στις 21-22/10/2018 στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια δύσκολη και κομβική στιγμή για όλους τους Ιατρούς και φυσικά τους Καρδιολόγους.

Τα προβλήματα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι γνωστά με τις ελλείψεις προσωπικού, που εξωθούν τους συναδέλφους των νοσοκομείων στα όρια εξουθένωσης. Παράλληλα τα προβλήματα για τους ελευθεροεπαγγελματίες Καρδιολόγους τους έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής με τις συνεχείς υποτιμήσεις των πράξεων, τα Rebate και Clαwback του ΕΟΠΥΥ.

Η ασάφεια για το τι θα γίνει το νέο έτος με το αναγχρονιστικό Gatekeeping και τις νέες συμβάσεις από τον ΕΟΠΥΥ, που από διετίας παρά τα όσα κάνει η Ένωσή μας βρίσκονται σε τέλμα, δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις. Οι νέοι καρδιολόγοι αδυνατούν να βρουν εργασία και φεύγουν στο εξωτερικό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε όλοι είναι ότι με την μαζική συμμετοχή μας δίνουμε ένα μήνυμα στους κυβερνώντες ότι είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και θα δράσουμε δυναμικά. Η αποχή δίνει αντίθετο μήνυμα δηλαδή αυτό της αδιαφορίας, και φυσικά για τους ελευθεροεπαγγελματίες που αποτελούν το 75% των μελών τόσο της Καρδιολογικής Εταιρείας αλλά και του συνόλου των Ιατρών της χώρας, είναι καταστροφικό να μην έχουν εκπροσώπους που να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα συμφέροντά τους.

Σας καλούμε λοιπόν όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές στηρίζοντας τους άξιους όπως ο καθένας τους ορίζει. Η Ένωσή μας ζητά να υπερψηφιστούν τα μέλη της Ελευθεροεπαγγελματίες Καρδιολόγοι στα ψηφοδέλτια των Ιατρικών Συλλόγων και της Καρδιολογικής Εταιρείας για να έχουμε δυνατή φωνή για τα δίκαια αιτήματά μας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος Δημόπουλος Βασίλειος 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

ΕΙΝΑ: Κε Ξανθέ, υπέρ ποιων μεροληπτείτε τελικά;

Με τις απαιτήσεις των δανειστών ή με τη Δημόσια Υγεία και τις ανάγκες της;

ygeionomikoi.gr

Η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας και ο λαός δεν έχουν καμιά σχέση με το κυβερνητικό παραμύθι για έξοδο από τα Μνημόνια. Η στενωπός των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060 δεν αφήνει περιθώρια για «καλές προθέσεις». Η «μεροληψία υπέρ της Δημόσιας Υγείας» θα σήμαινε σύγκρουση και ρήξη με το ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο Ε.Ε και δανειστών, με το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο που λυμαίνεται την Υγεία. Για να χαραχθεί μια πολιτική πραγματικής υπεράσπισης της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας προς όφελος των αυξημένων αναγκών του χειμαζόμενου λαού. Αντί αυτών, αποδοχή του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου, η λογική του μικρότερου κακού, των χαμηλών προσδοκιών.

Την τελευταία τριετία επιδεινώθηκε η κατάσταση με τις τραγικές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού. Η κυβερνητική εξαγγελία για «κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων για τη μεταμνημονιακή εποχή» είναι ένα ακόμα φτηνό επιχείρημα. Ακόμα κι αν καταφέρετε να υλοποιήσετε τη δέσμευση για αναλογία «1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση» για το 2019, καμία αναπλήρωση κενών θέσεων δεν πρόκειται να γίνει. Οι 6000 μόνιμες κενές οργανικές θέσεις πότε και πώς θα καλυφθούν; Πόσοι συνάδελφοι έχουν αναλάβει καθήκοντα από τις 2000 θέσεις που θα προκηρύσσονταν –όπως είχατε υποσχεθεί στην τελευταία επίσκεψή σας στην Πάτρα – πριν δύο χρόνια; Πόσοι θα έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι τότε; (μόνο για το 2019 προβλέπονται περίπου 500 αποχωρήσεις). Την τελευταία τριετία διευρύνατε και επεκτείνατε συνειδητά το καθεστώς ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας. 2300 συνάδελφοι επικουρικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι μισοί από αυτούς θα βρεθούν στον αέρα με προγράμματα ΕΣΠΑ που λήγουν ή παρατασιακοί που απολύονται. Μόνιμη επωδός στις συναντήσεις σας με την Ομοσπονδία, το «δεν γίνεται αλλιώς», «έχουμε τα χέρια μας δεμένα». Πότε ακριβώς σκοπεύετε να καταργήσετε αυτό τον αναχρονιστικό θεσμό όπως είχατε υποσχεθεί;

Πώς ακριβώς θα καλυφθούν τα κενά που θα αφήσουν πίσω τους οι επικουρικοί που θα απολυθούν τέλη του χρόνου;

Διαφημίζετε το νέο σύστημα ΠΦΥ, τη στιγμή που δεν υπάρχουν γιατροί να το στελεχώσουν (γνωρίζετε ότι ο κορμός της ΠΦΥ, η Γενική Ιατρική, έχει αναχθεί σε άγονη ειδικότητα;). Προετοιμάζετε λειτουργία Οικογενειακού Γιατρού βαφτίζοντας τους γιατρούς των ΚΥ σε τέτοιους, χωρίς διοικητική ή άλλη υποστήριξη. Ιδρύετε ΤΟΜΥ χωρίς κτίρια, χωρίς γιατρούς, χωρίς αξιοπρεπείς συμβάσεις με επαγγελματίες ιδιώτες. Μπορεί να οργανωθεί σοβαρή πρωτοβάθμια Υγεία με ημερομηνία λήξης τη λήξη του ΕΣΠΑ;

Εμπαίζετε τους νοσοκομειακούς γιατρούς με το ιατρικό μισθολόγιο. Από πότε είναι στη διακριτική σας ευχέρεια η εναρμόνιση με τη δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναφορά του μισθού των νοσοκομειακών γιατρών στα προ του 2012 επίπεδα; Από πότε αποτελεί κυβερνητική μεγαλοψυχία το ξεροκόματο που υποσχεθήκατε αντί της καταβολής όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα;

Διώχνετε μια ώρα αρχύτερα τους νέους συναδέλφους στο εξωτερικό με τις επερχόμενες αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση. Με δική σας πολιτική ευθύνη ενισχύεται συνειδητά το ρεύμα μετανάστευσης, αποψιλώνοντας τα περιφερειακά νοσοκομεία από νέους γιατρούς, κάνοντας πλάτη στο μεγαλο-καθηγητικό κατεστημένο που δήθεν θα πολεμούσατε. Για ποιο λόγο ένας νέος συνάδελφος να μείνει στη χώρα, τη στιγμή που τον αντιμετωπίζετε -πλέον και επίσημα – ως καύσιμη ύλη, περιφέροντάς τον από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλύπτει τρύπες και κενά; Αυτό είναι αναβάθμιση της εκπαίδευσης; Από πότε το ΚΕΣΥ και ο κος Μάρκου μετατράπηκαν από «συνεπικουρικά όργανα της πολιτείας» σε νομοθετική και εκτελεστική εξουσία που θα αποφασίζουν ποιες κλινικές θα κλείσουν και πόσοι γιατροί θα «παράγονται» ανά έτος; Ακόμα και φαιδρότητες του τύπου «συνάδελφοι δεν καταθέτουν τα χαρτιά τους για ειδικότητα γιατί περιμένουν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΣΥ» ακούσαμε από τα χείλη του λαλίστατου κου Προέδρου του. Έτσι εξηγείται η μη ύπαρξη ειδικευόμενων στα νοσοκομεία, λοιπόν…

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο επισκέπτεστε την Τετάρτη 03/10 την πόλη μας για να εγκαινιάσετε ΤΟΜΥ, να καταγράψετε για άλλη μια φορά αιτήματα και να κατευνάσετε τα πνεύματα προσπαθώντας να μας πείσετε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε, τουλάχιστον είμαστε καλύτεροι απ’ τους προηγούμενους, όχι χειρότεροι από τους επόμενους». Ότι μετά την έξοδο από το Μνημόνιο «θα έρθουν καλύτερες μέρες και στην Υγεία». Φτάνει πια με τη λογική του μικρότερου κακού και των χαμηλών προσδοκιών! ΟΥΤΕ η δική σας δοκιμασμένη πολιτική ΟΥΤΕ η γνωστή πολιτική της αντιπολίτευσης δίνουν λύση στα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας.

Ανεπιθύμητες οι μετα – νεοΜνημονιακές κορώνες σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας

Δεν ανεχόμαστε άλλο οι ανάγκες της Δημόσιας Υγείας να μπαίνουν στην ζυγαριά του κόστους, τα δικαιώματα μας να κουτσουρεύονται στην προκρούστεια κλίνη των «δημοσιονομικών αντοχών» της οικονομίας. Δεν ανεχόμαστε ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού να στερείται φαρμάκων και θεραπειών λόγω οικονομικής αδυναμίας και ταυτόχρονα η μεγάλη πλειοψηφία των υγειονομικών να οδηγούμαστε σε εξαθλίωση και αναγκαστική μετανάστευση, να μας στερούν τη δυνατότητα της προσφοράς στη χώρα μας. Δεν ξεχνάμε τι λέγατε και τι διεκδικούσατε κε Ξανθέ και κε Γιαννόπουλε όταν ήσασταν εκ των βασικών συνδικαλιστών της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑ. Κι αν εσείς το ξεχάσατε, εμείς θα σας το θυμήσουμε!

Απαιτούμε:
Αξιοπρεπή Δημόσια Δωρεάν για όλους – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
Επαρκής χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από τους ασθενείς
Άμεσα μέτρα για την αναστροφή του ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών για την ειδικότητας. Να μην περάσει το νέο σχέδιο του ΚΕΣΥ
Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από όλες τις περικοπές – Άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα
Να σταματήσει το καθεστώς της κάλυψης κενών με αναγκαστικές μετακινήσεις, εξοντωτική και απλήρωτη υπερεργασία και ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Καμία απόλυση εργαζόμενου σε καθεστώς ελαστικής – προσωρινής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων που τις συντάξεις, μειώνουν τις τρέχουσες αποδοχές και αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ζητάμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ την Παρασκευή 05/10 – ημέρα συζήτησης της τριτανακοπής για τα αναδρομικά στο ΣτΕ.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 4 & 5 Οκτωβρίου

Οι Μονάδες Υγείας μετά τις απολύσεις Γεωργιάδη το 2014, 2500 γιατρών, δυστυχώς δεν ορθοπόδησαν ποτέ. Παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων, σήμερα υπολειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού. Προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών δεν γίνονται. Οι απολυμένοι δεν επαναπροσλήφθηκαν όλοι. Καθημερινά αποχωρούν με συνταξιοδότηση ιατροί ενώ οι επικουρικοί ιατροί που προσλαμβάνονται με εξευτελιστικές αμοιβές, απολύονται μετά από 2-3 χρόνια με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν σταθερή παρακολούθηση από τους θεράποντές τους.

Στα τέλη του 2018 το υπουργείο ετοιμάζει εκατοντάδες απολύσεις ιατρών, που επανήλθαν στην εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις!

Όλα αυτά αποδυναμώνουν τις μονάδες

Αλλά και οι ιατροί που έμειναν στο σύστημα ως Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης βλέπουν να υποβαθμίζονται επιστημονικά χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία και σε ιατρικές πράξεις που κάνουν οι ιατροί του ΕΣΥ, πχ χειρουργεία. Ο μισθός τους συνεχώς μειώνεται, ενώ σε αντίθεση με τους άλλους γιατρούς του ΕΣΥ που έχουν μόνο πρωινό ωράριο, υποχρεούνται να δουλεύουν σε κυκλικό ωράριο.

Ο κακός σχεδιασμός του θεσμού του οικογενειακού γιατρού με προγράμματα ΕΣΠΑ δεν προχωράει. Έτσι το Υπουργείο με παράνομο τρόπο εξαναγκάζει τους θεράποντες γιατρούς των Κέντρων Υγείας να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς, με συνέπεια οι αναμονές για ραντεβού σε παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδίατρους να μεγαλώνουν. Επίσης θεσμοθετεί το λεγόμενο gatekeeping, που ουσιαστικά εμποδίζει την απ’ ευθείας πρόσβαση των ασθενών σε ειδικούς γιατρούς.

Το Υπουργείο πρόσφατα, χωρίς να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους, ανακοίνωσε αυθαίρετα την παράταση της λειτουργίας των Μονάδων μέχρι τις 9.00μμ, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς αναβάθμιση των εργαστηρίων και με ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων και προσωπικού, χωρίς φύλαξη.

Εμείς προτείναμε στο Υπουργείο να εξοπλίσει τα Κέντρα Υγείας και να προσλάβει ιατρούς, ώστε να λειτουργούν , σε 24ωρη βάση, έτσι ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν φροντίδα υψηλού επιπέδου και τα νοσοκομεία να αποφορτίζονται από χιλιάδες ασθενείς.

Αναγκαζόμαστε για όλα αυτά που αναφέραμε να προσφύγουμε στο ύστατο μέσο της απεργίας στις 4 και 5 Οκτωβρίου.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να διαλυθεί η Δημόσια Περίθαλψη, να μην καταρρεύσουν τα Πολυιατρεία και να προστατεύσουμε το δικαίωμα των κατοίκων της χώρας μας στην αξιοπρεπή πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις στα ιδιωτικά κέντρα.

Όλοι αξίζουμε μια καλύτερη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, με γιατρούς όρθιους και αξιοπρεπείς.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)

Αθήνα 24-9-2018 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

Τα όρια στην συνταγογράφηση θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Αποτέλεσμα εικόνας για επαγγελματική ένωση παθολόγων ελλάδοσ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

10 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΜΑ: Τα όρια στην συνταγογράφηση θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, για τους νέους περιορισμούς στη συνταγογράφηση που έθεσε το υπουργείο Υγείας, δυσχεραίνοντας την άσκηση της ιατρικής και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η επιπλέον μείωση περί του 20% στα όρια της συνταγογράφησης έρχεται να επιβεβαιώσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ. ότι το πρόβλημα με την προσωπική διαφορά των συνταξιούχων που σήμερα είναι άνω των 70 ετών «θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου».

Οι πολιτικές υγείας με τους ελλιπείς ελέγχους και την υποχρηματοδότηση, είναι αυτές που χρεοκοπούν το σύστημα υγείας κι όχι η συνταγογράφηση των εξετάσεων και των θεραπειών από τους ιατρούς. Να σημειωθεί πως η εισαγωγή νέων θεραπειών τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει κατακόρυφα το κόστος θεραπείας σε νοσήματα με μεγάλο επιπολασμό στην κοινότητα γεγονός που σημαίνει πως η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να απαντήσει αν σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της επιστήμης ή να τους αφήσει αθεράπευτους για την εξοικονόμηση λογιστικών πλεονασμάτων.

Χρόνια τώρα οι κυβερνώντες μας προκαλούν με τις αποφάσεις τους και εμείς προσπαθούμε να λειτουργήσουμε σε ένα ναρκοθετημένο περιβάλλον γεμάτο αποκλεισμούς και αυστηρούς κανόνες, προκειμένου να θεραπεύσουμε τους ασθενείς μας.

Μας βάζουν κόφτες, μας κάνουν αντιπαραγωγικούς, μας καθηλώνουν στους υπολογιστές αυξάνοντας την ηλεκτρονική γραφειοκρατία, μας απομακρύνουν από τους ασθενείς και στο τέλος μας θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνους απειλώντας μας με δυσβάστακτες ποινές και αποκλεισμούς από την συνταγογράφηση.

Ξεχνούν πως οικονομία δε γίνεται με πλαφόν και αποκλεισμούς, αλλά με ελέγχους, σωστά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό και επενδύοντας στην προληπτική ιατρική.

Τα παράλογα της Υ.Α. για το όριο Συνταγογράφησης.

Ο μέσος όρος είναι διαφορετικός ανάλογα το νομό, το μήνα που ασκεί τα καθήκοντα του ο κάθε ιατρός και ειδικά για τους Παθολόγους τα όρια κυμαίνονται από 36 – 44,50 €.

Οι Βιοπαθολόγοι-Μικροβιολόγοι που δεν είναι καν εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση εμφανίζονται με όριο συνταγογράφησης 23,83 € σε όλη την επικράτεια.

Οι Ιατροδικαστές που επίσης δεν συνταγογραφούν εμφανίζονται με πλαφόν 55,57 €.

Ο ιατρός πρέπει να έχει ευρύτερη εποπτεία των προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία και τη νόσηση των ατόμων κι όχι με το μέσο όρο συνταγογράφησης και τις όποιες λογιστικές προσεγγίσεις. Ειδικά για μια ειδικότητα που δεν έχει όρια και εμπλέκεται στην θεραπεία ασθενών με πολυνοσηρότητα, είναι απαράδεκτο να θέτουν τόσο αυστηρά όρια.

Ο σύγχρονος Παθολόγος πλέον δεν πρέπει να γνωρίζει μόνο τις ενδείξεις, τις αντενδείξεις ή τις παρενέργειες μιας θεραπείας αλλά και τις τιμές των φαρμάκων ανάλογα το νομό ή την πόλη που ασκεί την Ιατρική, διαφορετικά θα κληθεί να απολογηθεί εγγράφως και ενδεχομένως να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ ακόμα και να αποκλειστεί από το σύστημα της συνταγογράφησης.

Εμείς ενημερώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοιώσει το προφίλ του ιατρού και της επιστήμης μας, ούτε να διαταράξει το πιο ευαίσθητο κομμάτι στην άσκηση της ιατρικής, αυτό της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού-ασθενή.

Ο Παθολόγος, που το κράτος τον κοστολογεί με 79 λεπτά του ευρώ για να ασκεί καθήκοντα οικογενειακού ιατρού, δεν θα μετατραπεί σε στυγνό οικονομικό τεχνοκράτη, επειδή κάποιους τους εξυπηρετεί ή επειδή κάποιοι το επιθυμούν.

Καλούμε όλους τους Παθολόγους να επιλέγουν την βέλτιστη θεραπεία προς όφελος των ασθενών τους, χωρίς να επηρεάζονται από την τιμή των φαρμάκων ή το όριο συνταγογράφησης.

Συντάκτης: Ηλίας Τσέρκης (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Ενημέρωσης)

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματεύς

Ευάγγελος Τούλης Σόλων Κωτούλας 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

¨Ενωση καρδιολόγων: Όρια συνταγογράφησης – Οι Ιατροί δεν είμαστε λογιστές

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Αθήνα 12/9/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Όρια συνταγογράφησης – Οι Ιατροί δεν είμαστε λογιστές

Στις 28/8/2018 εκδόθηκε η Υπουργική απόφαση ΕΑΛΕ / Γ.Π. 46843 (ΦΕΚ 3663Β) για τα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων. Η Υπουργική αυτή απόφαση έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης του Ιανουαρίου 2015 η οποία καταργήθηκε μετά από την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας του ΙΣΑ. Στην παρούσα Υπουργική απόφαση στην οποία αναφέρονται τα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων ανά ειδικότητα, γεωγραφική περιοχή και μήνα του έτους, συγκριτικά με αυτή του 2015 υπάρχει μια μεσοσταθμική μείωση των ορίων συνταγογράφησης κατά 30-35%. Παράλληλα αναφέρεται εντός παρενθέσεως και η έκφραση ΑΝΑ ΑΜΚΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ, που δεν υπήρχε στη προηγούμενη καταργηθείσα Υπουργική απόφαση γεγονός που θέλει διευκρίνιση από μέρους του Υπουργείου σε τι αναφέρεται.

Όπως και στο παρελθόν η Ιατρική κοινότητα είναι κάθετα αντίθετη στην εφαρμογή της Ιατρικής με λογιστικά κριτήρια και όχι με τους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης όπως αυτοί εκφράζονται μέσω των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών πρωτοκόλλων που είναι υπό εκπόνηση από επιτροπές του Υπουργείου Υγείας στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι ανά ειδικότητα των Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών, του ΕΣΥ, της Πανεπιστημιακής κοινότητας και των Ελευθεροεπαγγελματιών ως εκπροσώπων του ΠΙΣ. Στην Καρδιολογία έχουν ήδη εκπονηθεί πρωτόκολλα για την Υπέρταση, Υπερλιπιδαιμία, NOACS, Καρδιακή ανεπάρκεια και Στεφανιαία νόσο που αφορούν ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της συνταγογράφησης φαρμάκων αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων. Οι επιτροπές αυτές συνεχίζουν το έργο τους για την ολοκλήρωση των πρωτοκόλλων. Αν λοιπόν κάποιος συνταγογραφεί μέσω των πρωτοκόλλων που ψηφιοποιεί η ΗΔΙΚΑ, που έχει τον τελευταίο λόγο εφαρμογής τους, και που αυτό σημαίνει ότι είναι εντός των παραδεκτών επιστημονικών ορίων ορθής συνταγογράφησης, δεν είναι κατανοητό γιατί πρέπει να υφίσταται περιορισμό στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων. Αν η Πολιτεία δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της Υγείας στη χώρα μας όπως αυτές ορίζονται από την επιστημονική κοινότητα .και τις επιτροπές που η ίδια έχει ορίσει δεν έχει παρά να το ομολογήσει και όχι να τοποθετεί τους Ιατρούς σε ρόλο λογιστή. Το να χρηματοδοτεί ο ίδιος ο Ιατρός τις ανάγκες της ΠΦΥ μέσω Rebate, Clawback και Rebate αυτοπαραπομπής για κλινικοεργαστηριακούς, ισοδυναμεί με το να μετατρέπει το Ιατρείο του σε κοινωνικό Ιατρείο, γεγονός που το προτείνουμε ,αρκεί να ομολογήσει η πολιτεία την αδυναμία να καλύψει τις δαπάνες Υγείας και όχι να καλύπτεται πίσω από ανακοινώσεις για υπερσυνταγογράφηση που καταρρίπτονται από τα ανωτέρω εκτεθέντα.

Κατόπιν των ανωτέρω προτείνουμε και ερωτούμε :

1.Σε τι αναφέρεται η εντός παρενθέσεως έκφραση (ΑΝΑ ΑΜΚΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ) στην πρόσφατη υπουργική απόφαση ΦΕΚ 3663Β/28-8-2018.

2.Με ποια κριτήρια τα όρια συνταγογράφησης των Καρδιολόγων είναι μειωμένα 30% συγκριτικά με το ΦΕΚ 1117Β/11-6-2015 που καταργήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (τον Ιανουάριο 2015 ήταν για την Αττική 39,97 ευρώ ενώ τώρα είναι 28,17 ευρώ.

3.Με ποια λογική (εκτός της λογιστικής) υπάρχουν άλλα όρια για την ίδια ειδικότητα στον ίδιο μήνα σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές ή στην ίδια περιοχή σε διαφορετικούς μήνες. Η ίδια πάθηση θεραπεύεται διαφορετικά ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή ή τον μήνα του έτους;

4.Πρόταση μας είναι η πλήρης εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων και η εξαίρεση παθήσεων από τα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων όσων συνταγογραφούνται μέσω αυτών

Πάγια θέση μας είναι ότι μόνο η συνεργασία Πολιτείας και θεσμικών φορέων των Ιατρών προάγει την Δημόσια Υγεία προς όφελος των πολιτών.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος Δημόπουλος Βασίλειος 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Πρωτοφανής η μαζική απο-ασφάλιση του πληθυσμού

Δελτίο τύπου ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Η πρωτοφανής μαζική από-ασφάλιση του πληθυσμού έλαβε σάρκα και οστά από 1ης Αυγούστου 2018, οπότε και καταργήθηκαν οι συμβάσεις ελευθεροεπαγγελματιών Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων, χωρίς να υπάρξει έστω και κατά ένα ικανοποιητικό ποσοστό αναπλήρωσή τους. Οι υπολογισμοί του Υπουργείου περιελάμβαναν άμεση αντικατάσταση από Οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι όμως απεδείχθησαν είδος εν ανεπαρκεία. Ο λόγος ήταν η επιμονή του Υπουργείου να κάνει το θεσμό όσο πιο αποκρουστικό μπορούσε στα μάτια των γιατρών, μετερχόμενο την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ για περιορισμένο χρονικό διάστημα, την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και βέβαια την αμοιβή που πουθενά στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπάρχει. Έτσι παρατηρούμε το φαινόμενο οι ασφαλισμένοι να μην έχουν που να απευθυνθούν για τις εν λόγω ειδικότητες.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αναλογισθεί τις ευθύνες του για τη Δημόσια Υγεία και να αναστείλει την απόλυση των ΠΘ-ΓΙ-ΠΔ τους οποίους άμεσα χρειάζεται ο πληθυσμός, αφήνοντας κατά μέρος τις ιδεοληψίες του. Μοναδικό αποτέλεσμα θα έχει την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στη ΠΦΥ, ιδιαίτερα μετά την εντός ολίγου διαστήματος απόλυση και των άλλων ειδικοτήτων. Καλούμε τους υπευθύνους υπουργούς επιτέλους σε έναρξη ειλικρινούς χωρίς στεγανά διαλόγου με τους εκπροσώπους των ιατρών υπενθυμίζοντας τους ότι χωρίς ευχαριστημένους εργαζόμενους κανένα σχέδιο δε μπορεί να επιτύχει.

Ήδη η υποχρεωτική μετάλλαξη των υπηρετούντων ιατρών στα ΠΕΔΥ σε «οικογενειακούς» τους βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Και βέβαια όλοι οι ιατροί, άσχετα με το που ασκούν την ιατρική, είναι απόλυτα αντίθετοι με το επιχειρούμενο gate keeping. Καλούμε όλους τους ιατρούς σε ενότητα και ετοιμότητα, ώστε να μη καταστραφεί η ΠΦΥ.

Καλούμε όλα τα θιγόμενα μέλη μας που επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά υπό την αιγίδα της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατά της αναίτιας και αιφνίδιας απόλυσης τους , εφ’ όσον κρίνουν ότι θίγονται έντονα οικονομικά και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

ΠΑΣΙΔΙΚ: Προ των πυλών η κατάρρευση των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ GREEK ASSOCIATION OF
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ MEDICAL DIAGNOSTIC CENTERS
Πανεπιστημίου 58, 10678 Αθήνα 58 Panepistimiou str.,10678 Athens-Greece
Τηλ: 2103306487 Fax:2103306459 Tel:++302103306487 Fax:++302103306459
Site : www.pasidik.gr E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Αθήνα, 11/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προ των πυλών η κατάρρευση των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων

Η συνεχής επιβολή περιοριστικών μέτρων στις τιμές αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων, έχει φέρει όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο, αφού πάνω από το 90% των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων διενεργούνται σε αυτές, μιας και οι δημόσιες δομές, όπως είναι τα εργαστήρια του Π.Ε.Δ.Υ. (πρώην ΙΚΑ και νυν Το.Μ.Υ.) και τα εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων, είτε υπολειτουργούν τα πρώτα είτε απαιτούνται δύο με τρείς μήνες αναμονή για την εκτέλεση ακόμη και της πλέον απλής διαγνωστικής εξέτασης στα δεύτερα.


Τα περιοριστικά αυτά μέτρα τα οποία εφαρμόζονται στα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια το τρέχον έτος 2018, είναι συνοπτικά τα εξής :

Α) Συνεχείς μειώσεις επί των ονομαστικών τιμών σχεδόν όλων των διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων, τιμές οι οποίες έχουν προσδιοριστεί με απόφαση του Κ.Ε.Σ.Υ. από το μακρινό έτος 1991 και οι οποίες μειώθηκαν ακόμα περισσότερο 2 φορές (2013 και 2015), σε ποσοστό που σε κάποιες από αυτές τις εξετάσεις έφτανε μέχρι και το 65% της αρχικής τους τιμής.

Β) Επιβολή τμηματικών εκπτώσεων (rebate), οι οποίες στην τελευταία κλίμακά τους φτάνουν το 50% επί των ήδη μειωμένων τιμών και οι οποίες μεσοσταθμικά κυμαίνονται στο 25% περίπου.

Γ) Εφαρμογή αυτόματης περικοπής υπέρβασης της δαπάνης (claw back), όταν η αξία των διενεργούμενων διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων ξεπεράσει το όριο ενός άκρως ελλειμματικού προϋπολογισμού, περικοπή η οποία στα 5 χρόνια εφαρμογής της (2013-2017) κυμαίνεται μεταξύ 15% και 25% μεσοσταθμικά, κατ’ έτος.

Δ) Απαίτηση επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών από τους συμψηφισμούς μεταξύ οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους παρόχους των ετών 2012-2015, με τις οφειλές των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την επιβολή των μέτρων rebate και claw back των ετών 2013-2015, ποσά που πρέπει να επιστρέψουν οι πάροχοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και που φτάνουν το 15% των σημερινών μηνιαίων απαιτήσεων αυτών των εργαστηριακών μονάδων και θα παρακρατούνται μέχρι και για 60 μήνες σε κάποιες περιπτώσεις.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι οφειλές που προέρχονται από τα παλαιά ασφαλιστικά ταμεία που ενσωματώθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είναι σε εκκρεμότητα πολλές από αυτές, μολονότι ο Ε.Φ.Κ.Α που είναι ο αρμόδιος γι’ αυτές τις πληρωμές και έχει λάβει την πίστωση από τους δανειστές, δεν προχωράει στην εξόφλησή τους, με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Κέντρα και τα Εργαστήρια να μην έχουν ούτε την απαραίτητη ρευστότητα για τις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας τους, ενώ παράλληλα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απαιτεί από τις μονάδες αυτές να επιστρέψουν τις περικοπές που έχει επιβάλλει με τα μέτρα του rebate και του claw back των ετών 2013 – 2015 άμεσα, έστω και με τη μορφή των μηνιαίων καταβολών.

Όλα τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται το τρέχον έτος (2018), θα έχουν σαν αποτέλεσμα να περικοπούν τα έσοδα που θα προσδοκούν να έχουν τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια από τις εκτελεσθείσες εξετάσεις και πράξεις πάνω από το 45% των μηνιαίων απαιτήσεων τους, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας των παραπάνω ιατρικών εργαστηριακών μονάδων, οι οποίες νομοτελειακά θα οδηγηθούν η μία μετά την άλλη στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους 20.000 περίπου εργαζόμενους στις μονάδες αυτές, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών σε διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις της Ελληνικής κοινωνίας.  

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ –ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ- ΑΤΤΙΚΗΣ)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Μενάνδρου 34, Αθήνα ΤΚ 104 31. Τηλ.: 210-5239243

Αθήνα, 06/8/2018
Αρ. Πρωτ. 69/2018

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά το έγγραφο με αρ. πρωτ. 36087/2-8-2018, που εστάλη προς τους Επιστημονικούς Υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ, υπογεγραμμένο από την Υποδιοικήτρια κ. Χρυσάνθη Κισκήρα, περί εγγραφής πληθυσμού σε οικογενειακούς Ιατρούς των Κέντρων Υγείας και αφού προηγουμένως 19/7/2018 η Ομοσπονδία μας, είχε κοινοποιήσει Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση προς την Δ/κση της 1ης ΥΠΕ, δηλώνουμε τα εξής:

1.Οι αυθαίρετες ενέργειες της Διοίκησης δε θα περάσουν

2.Στην Εξώδικη Δήλωση που έστειλε η Ομοσπονδία ανέφερε τα εξής:.. « Σας καλούμε λοιπόν να απόσχετε από κάθε περαιτέρω προσπάθεια παραβίασης της νομιμότητας και την αποκατάσταση αυτής, όπου τυχόν αυτή έχει ήδη τρωθεί, επισημαίνοντας για τελευταία φορά την βαρύτατη (μεταξύ άλλων και ποινική) ευθύνη των αρμοδίων οργάνων διοίκησης των Δ.Υ.ΠΕ.»

3.Εάν εντός της τρέχουσας εβδομάδας, δεν αποσυρθεί το απαράδεκτο έγγραφο, θα προβούμε σε ότι είχαμε κοινοποιήσει στην Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση.

Καλούμε τους γιατρούς για άλλη μια φορά, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και όλοι μαζί ενωμένοι να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας. Θα ακολουθήσουν ατομικές αγωγές με τη στήριξη των συλλογικών οργάνων.

ΟΧΙ σε άλλη υποβάθμιση του θεραπευτικού μας ρόλου

ΟΧΙ στον αφανισμό των Κέντρων Υγείας

Η ΕΝΟΤΗΤΑ μας θα είναι ο μόνιμος φόβος αυτών που διαλύουν την ΠΦΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΒΡΑΣ 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

Αλαλούμ και χαοτική κατάσταση στην ΠΦΥ με δυνητικούς κινδύνους για την ατομική και δημόσια υγεία των πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Από 01/08 γινόμαστε μάρτυρες μιας τραγελαφικής κατάστασης στην ΠΦΥ με τους ασφαλισμένους να αναζητούν απεγνωσμένα οικογενειακό ιατρό.μετά από απανωτά τηλέφωνα σε παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους του ιδιωτικού τομέα. Η συνέχεια της αναζήτησης στις τοπικές μονάδες, κέντρα υγείας αποβαίνει πολλές φορές άκαρπη καθώς τους γνωστοποιείται ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για τη διαδικασία εγγραφής σε οικογενειακό ιατρό. Για τους τυχερούς που εξασφάλισαν ηλεκτρονική πρόσβαση και δήλωση εγγραφής σε οικογενειακό ιατρό, δεν υπάρχει γνωστοποίηση της περαιτέρω διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την ολοκλήρωση της εγγραφής και την κατάρτιση του ηλεκτρονικού φακέλου, γεγονός που απαιτεί χρόνο καθώς δεν υπάρχουν οδηγίες ή εξοικείωση των υπαλλήλων με την πλατφόρμα εγγραφής.

Πολλοί νομοί της χώρας, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές που δέχονται μεγάλα κύματα μεταναστευτικών ροών αντιμετωπίζουν ήδη τις συνέπειες της μαζικής απασφάλισης του πληθυσμού, καθώς η κακή χαρτογράφηση και ο ατελής σχεδιασμός έχει επιφέρει τεράστια κενά στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η πολυπλοκότητα της διαδικασίας αποκαρδιώνει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι αγωνιούν να βρουν σημείο πρόσβασης στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας καταλήγοντας να επιβαρυνθούν το αντίτιμο της επίσκεψης ώστε να αποφύγουν την ορθοστασία και την ταλαιπωρία. Άλλοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν ραντεβού στα νοσοκομεία, όπου εισπράττουν την άγνοια του προσωπικού για το πλαίσιο λειτουργίας του νέου θεσμού.

Σύγχυση και καχυποψία στους πολίτες προκαλεί η παραμονή των ονομάτων των ιατρών που τους καταγγέλθηκε η σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Προφανώς το γεγονός αυτό εμπεριέχει σκοπιμότητα ώστε να υπάρχει μία θολή εικόνα για την παταγώδη αποτυχία μίας μεταρρύθμισης που σχεδιάστηκε άναρχα επί χάρτου, χωρίς ρεαλιστική χαρτογράφηση παρά την ολοκληρωτική αντίδραση του ιατρικού κόσμου. Η ίδια σκοπιμότητα προσπαθεί να πείσει τους ανίδεους, περί του στρεβλού “παλιού” συστήματος όταν γνωρίζουν οι άπαντες ότι οι επισκέψεις δεν μπορούσαν να εκτελεσθούν τις πρώτες ημέρες του μήνα παρά μόνο με το ανώτατο όριο των 20 επισκέψεων την ημέρα, χαρτογραφημένες και ελεγχόμενες από το ηλεκτρονικό σύστημα.

Η αλήθεια είναι συγκεκριμένη. Περίπου 2.000 συμβάσεις παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων καταγγέλθηκαν αιφνιδιαστικά και αντικαταστάθηκαν με 465 νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ. ( αρνητική μεταβολή κατά 77%). Η δε παρουσία 280 περίπου ιατρών στις ΤΟ.ΜΥ δεν είναι ικανή να ικανοποιήσει την νομοθετική αναλογία οικογενειακού ιατρού ανά 2.250 κατοίκους. Λιγότερο από 1.000 ιατροί για 11 εκατ Έλληνες. Τονίζεται ότι η καταναγκαστική επίταξη των υπηρετούντων ιατρών (παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων) στα κέντρα υγείας (αστικά / αγροτικά) έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των ιατρών του ΕΣΥ, καθώς η σύμβασή τους εμπεριέχει καθηκοντολόγιο ασυμβίβαστο με την ταυτόχρονη λειτουργία τους ως οικογενειακοί ιατροί.

Λόγω της ύπαρξης σοβαρών δυνητικών κινδύνων για την ατομική και δημόσια υγεία των πολιτών και λόγω καταχρηστικής και παράνομης συμπεριφοράς του Οργανισμού κατά των νόμιμων δικαιωμάτων των συμβεβλημένων ιατρών, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχει καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης, αναστολής και προσωρινή διαταγή κατά της μονομερούς κατάργησης των παλιών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Παραθέτουμε ένα ενημερωτικό σημείωμα για τους ασφαλισμένους, ως μία οφειλόμενη απάντηση στην ατελείωτη λασπολογία και στη καθοδηγούμενη σκοπιμότητα.

Ενημερωτικό σημείωμα ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για τον οικογενειακό ιατρό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

Δελτίο τύπου ΠΟΣΚΕ για σύστημα παραπομπών στην ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη

Αθήνα 31/07/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Σύστημα παραπομπών στην ΠΦΥ – Η ΠΟΣΚΕ ζητά απαντήσεις από τον ΕΟΠΥΥ

Στις 30/7/2018 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωση του Αντιπροέδρου ( πατήστε εδώ ) του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλου Παναγιώτη με την οποία ανακοινώνεται ότι από 1/8/2018 καταργούνται οι ισχύουσες συμβάσεις των Ιατρών Παθολόγων, Γενικών Ιατρών και Παιδιάτρων και με τον θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού θα ισχύει το σύστημα παραπομπών προς τους Ειδικούς Ιατρούς όπως έχει ανακοινωθεί στην εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας στις 18/6/2018 (πατήστε εδώ).

Θεωρούμε απαράδεκτη την εσπευσμένη αυτή ενέργεια η οποία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ασθενείς συμπολίτες μας αφού είναι γνωστό ότι το σύστημα που ελπίζει να φτιάξει το Υπουργείο Υγείας απέχει μακράν της υλοποίησής του, αφού οι ΤΟΜΥ (όσες υπάρχουν) λειτουργούν με προσωπικό Ιατρών κάτω του 40% που χρειάζονται, ενώ για τους συμβεβλημένους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάτω των 500 από τους 3000 συνολικά που χρειάζονται. Γεννάτε λοιπόν το ερώτημα για ποιους Οικογενειακούς Ιατρούς μιλάμε και πώς θα εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Παράλληλα θεωρούμε ότι μετά την εθνική τραγωδία των πυρκαγιών είναι άκαιρη η οποιαδήποτε εφαρμογή του συστήματος. Η επίκληση, όπως πληροφορηθήκαμε, μνημονιακών δεσμεύσεων είναι έξω από κάθε λογική όταν η παρούσα κυβέρνηση προεκλογικά είχε ως σύνθημα την κατάργηση των μνημονίων. Ως προς τους συμβεβλημένους με ΕΟΠΥΥ Ειδικούς Ιατρούς μέλη μας υπάρχει ασάφεια για τον τρόπο λειτουργίας τους από 1/8/2018 ως προς τις επισκέψεις αφού προβλέπεται ότι όπου υπάρχει πλήρη κάλυψη από Οικογενειακούς Ιατρούς θα ισχύει ίδιο σύστημα παραπομπών.

Για τον λόγο αυτό η ΠΟΣΚΕ απέστειλε επιστολή (πατήστε εδώ) με την οποία ζητάει διευκρινήσεις για τα κάτωθι θέματα: 1) Ισχύουν οι παλαιές συμβάσεις των υπολοίπων πλην Οικογενειακών Ιατρών, Ειδικών Ιατρών με το σύστημα της ελεύθερης επιλογής και των 200 επισκέψεων τον μήνα και έως πότε; 2) Ποιες περιοχές έχουν πλήρη κάλυψη από Οικογενειακούς Ιατρούς και σε ποιους ως εκ τούτου Ειδικούς Ιατρούς καταργούνται οι συμβάσεις; 3) Θα αποζημιωθούν οι επισκέψεις που θα γίνουν από τους συμβεβλημένους Ειδικούς Ιατρούς με το σύστημα των 200 επισκέψεων μετά την 1/8/2018; 4) Στις περιοχές με πλήρη κάλυψη Οικογενειακών Ιατρών (αν υπάρχουν) ο Ειδικός Ιατρός θα δέχεται τα παραπεμπτικά του Οικογενειακού Ιατρού τα οποία πως θα καταθέτει στον ΕΟΠΥΥ και πως θα αποζημιώνεται αφού η σύμβαση του αναφέρει άλλο σύστημα δηλαδή των 200 ανά μήνα επισκέψεων;

Κατόπιν των ανωτέρω αναμένουμε άμεση απάντηση για τον τρόπο λειτουργίας των Ιατρών μελών μας.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος O Γενικός Ιατρός

Φ.Ν.Πατσουράκος Αναστάσιος Δ. Τσάτσος 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

Ζητούμε απαντήσεις για τον Οικογενειακό Ιατρό από αυτούς που τους διχάζουν - ΟΧΙ σε αδιαφανείς συμφωνίες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη
Αθήνα 17/07/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ζητούμε απαντήσεις για τον Οικογενειακό Ιατρό από αυτούς που τους διχάζουν - ΟΧΙ σε αδιαφανείς συμφωνίες

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) είναι ο σοβαρότερος πυλώνας του συστήματος της Υγείας μιας χώρας και η ΠΟΣΚΕ αντιμετωπίζει το θέμα της στελέχωσης της και της λειτουργίας της με νηφαλιότητα και σοβαρότητα.

Οι ιατροί για πρώτη φορά ενωμένοι γύρισαν την πλάτη στις καταστροφικές επιδιώξεις του Υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ και τον Οικογενειακό ιατρό.

Δυστυχώς μία μικρή μερίδα ιατρών με πρόσφατα δημοσιεύματα προσπαθούν να διαρρήξουν αυτή την ενότητα δρώντας ως Δούρειος Ίππος του Υπουργείου. Η ιστορία θα κρίνει τον καθένα.

Οι απόψεις του Προεδρείου της ΕΛΕΓΕΙΑ είναι σαφώς αντίθετες της συντριπτικής πλειοψηφίας του ιατρικού κόσμου και φυσικά του ΠΙΣ. Και εδώ θα πρέπει να διαχωρίσουμε ότι αναφερόμαστε μόνο στο Προεδρείο της ανωτέρω εταιρείας και όχι στις άλλες ενώσεις των Γενικών Ιατρών ή στους Γενικούς Ιατρούς οι οποίοι δια των εκπροσώπων τους σε συγκεντρώσεις δεν συμφωνούν με τις απόψεις του προεδρείου της ΕΛΕΓΕΙΑ και φυσικά είναι αντίθετοι στην διχόνοια που σκόπιμα επιχειρείται από το Προεδρείο τους για προφανείς σκοπούς.

Επειδή ως Ομοσπονδία μας αρέσουν οι καθαρές κουβέντες , ξεκαθαρίζοντας ότι είμαστε υπέρ του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού και συντασσόμενοι πλήρως με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων.

ΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΓΕΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Είστε υπέρ της ελεύθερης επιλογής ιατρού όπως έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ ή όχι;

2. Ο οικογενειακός ιατρός είναι υποχρέωση του ασθενή ή δικαίωμα όπως έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ;

3. Η αμοιβή των ιατρών και φυσικά και των οικογενειακών ιατρών πρέπει να είναι κατά πράξη και περίπτωση όπως έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ ή όχι;

4. Ένας ασθενής που θέλει να έχει οικογενειακό ιατρό κάποιον που δεν είναι συμβεβλημένος μπορεί να το κάνει και να έχει έτσι φυσικά την δυνατότητα πρόσβασης ο ιατρός αυτός στον φάκελο του ασθενούς;

5. Είστε υπέρ του Gatekeeping δηλαδή της υποχρεωτικής παραπομπής σε ειδικό ιατρό του ασθενή από τον οικογενειακό ιατρό γεγονός που έχει απορρίψει ο ΠΙΣ, η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ και σύσσωμοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και κλαδικοί φορείς των ιατρών;

ΖΗΤΟΥΜΕ σαφείς απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα και σας καλούμε να πάψετε να στρέφεστε ενώπιον του συνόλου των ιατρών και να τους διχάζεται συντασσόμενοι άκρατα με το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος ζητούμε να μην λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον των συμβάσεων των κλινικοεργαστηριακών ιατρών ερήμην της ΠΟΣΚΕ.

 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Φεβρουάριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτία Τύπου άλλων φορέων