6o Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος

Share

Η καρδιαγγειακή πρόληψη, η σύγχρονη αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά και το νέο τοπίο στην εκπαίδευση των καρδιολόγων, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και τα επαγγελματικά προβλήματα του καρδιολόγου ήταν τα κυριότερα θέματα του Πανελληνίου συνεδρίου της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 300 ιατροί, πολιτικοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο πρόγραμμα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, στην καρδιακή ανεπάρκεια και στην έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση της, στην διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδος ( TAVI) και την επιλογή ασθενών μετρίου χειρουργικού κινδύνου, στις αρρυθμίες, όπως το σύνδρομο Brugada, η κολπική μαρμαρυγή και η επεμβατική αντιμετώπισή τους, αλλά και την σύμπραξη των Καρδιολόγων στην διάγνωση και θεραπεία παθήσεων των περιφερικών αγγείων.

Διαλέξεις δόθηκαν για την συνταγογράφηση με δραστική ουσία και τον ρόλο του επώνυμου φαρμάκου, στην αντιμετώπιση οξέων στεφανιαίων συνδρόμων, και στο περικαρδιακό λίπος και την συσχέτιση με το λιπώδες ήπαρ.

Στα επαγγελματικά θέματα των ιατρών αναφέρθηκαν πολλοί ομιλητές όπως στις ιατρικές γνωματεύσεις και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, στον προαθλητικό έλεγχο, στα νέα δεδομένα για τα ΚΕΠΑ, αλλά και το νέο τοπίο στην εκπαίδευση των Ιατρών μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση των Ιατρών και την κοστολόγηση ιατρικών πράξεων αλλά και τον οικογενειακό ιατρό και το Heart team.

Σημαντικές ήταν επίσης οι εισηγήσεις για επαγγελματικά θέματα που αφορούν την διαφήμιση, την φορολογία και την ασφάλιση ιατρών και εταιρειών, τον νέο κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), και τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση της ιατρικής.

Το συνέδριο, που έγινε στην Καστοριά και είχε επετειακό χαρακτήρα, αφού συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και προσφώνησαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ε κ. Ιωάννης Γουδέβενος και ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

O πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, κ. Φώτης Πατσουράκος ενημέρωσε για τις προθέσεις του Υπουργείου για τις νέες συμβάσεις των κλινικοεργαστηριακών Ιατρών που κυοφορούνται μετά τη συνάντηση με τον Αν. Γ. Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό Σταμάτη και τις διαπραγματεύσεις με την ΠΟΣΚΕ, όπως επίσης και τις εξελίξεις στην ΠΦΥ.

ΠΗΓΗ:https://virus.com.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτία Τύπου άλλων φορέων 6o Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος