Δελτία Τύπου άλλων Ιατρικών Συλλόγων

Τον ΙΣΑ επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, προσκεκλημένος του Δ.Σ του ΙΣΑ, για να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα του κλάδου

 

Τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, προσκεκλημένος του Δ.Σ του ΙΣΑ , για να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα του κλάδου.

Ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και το Δ.Σ του ΙΣΑ, επεσήμαναν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι οι γιατροί της Αθήνας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον επαγγελματικό αφανισμό και ζήτησαν από το Φορέα να υπάρξουν δίκαιες ρυθμίσεις που να διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ιατρικού κόσμου.

Ειδικότερα ξεκαθάρισαν ότι κόκκινη γραμμή για τον ΙΣΑ αποτελεί η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε οι γιατροί να έχουν την δυνατότητα καταβολής μέσα από την διαδικασία των 120 δόσεων.

Επίσης τόνισαν ότι είναι απαράδεκτο να έχει γίνει υποκοστολόγηση ιατρικών εξετάσεων έως και 70% και να επιβάλλεται η παρακράτηση Clawback και Rebate από τις επόμενες υποβολές, με τις οποίες είναι αδύνατο φυσικά λόγω της υποκοστολόγησης να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή οι ιατροί και τα πολυιατρεία.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη απόφασή του το Σ.τ.Ε ακυρώνει ως μη νόμιμες τις αποφάσεις του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ για τη μείωση των τιμών των εργαστηριακών πράξεων και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει νέος υπολογισμός και Clawback και Rebate. Ερωτηθείς για το θέμα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης επιφυλάχθηκε να απαντήσει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι θέμα νομικής διερεύνησης. Μάλιστα ο ΙΣΑ έχει κάνει συμπληρωματικό υπόμνημα για το θέμα στην υποβληθείσα αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη (πατήστε εδώ)

Ο κ. Σ. Μπερσίμης ανέφερε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση, η είσπραξη του rebate και clawback των προηγούμενων ετών, ωστόσο προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα των παρόχων γίνεται διαπραγμάτευση με την τρόικα για την είσπραξη σε δόσεις στο μέγιστο δυνατό.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων προ του 2012 που έχουν παραμείνει για εκκαθάριση στον ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ ΤΑΥΤΕΚΩ) ο κ. Μπερσίμης διαβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους. Για τις τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι έχουν αποπληρωθεί οι πρώτοι πέντε μήνες του 2017 και το 80% του Ιουνίου ενώ μέχρι τα τέλη του έτους πρόθεση του Οργανισμού είναι να αποπληρώσει τους επόμενους δύο μήνες.

Για το θέμα της αναγραφής φαρμάκων με δραστική ουσία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του Σ.τ.Ε. Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι βάσει αυτής της απόφασης επιτρέπεται η συνταγογράφηση, με εμπορική ονομασία και πέραν του 15% που προβλέπει το σύστημα της ΗΔΙΚΑ, το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί καταλλήλως.


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν οι διαδικασίες και οι βέλτιστες πρακτικές επ’ ωφελεία των ασφαλισμένων και των ιατρών.

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν και να διασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους. Ο ΙΣΑ είναι διατεθειμένες να συμβάλλει στη διαδικασία για ταχύτερη εκκαθάριση και αποπληρωμή των ιατρών της Αθήνας, μέσα από τη διαδικασία διάθεσης προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ ».

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Ε. Μπιλιράκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΣΑ κ. Α. Βασιλείου, ο ταμίας του ΙΣΑ κ. Φ. Πατσουράκος και τα μέλη κ. Γ. Βήχας , κ. Ι. Δατσέρης, κ. Γ. Ελευθερίου, κ. Α. Θωμόπουλος, κ. Σ. Καλιαμπάκος, κ. Γ. Μαρίνος, κ. Α. Ρέντης κ. Σ. Τσούκαλος και κ. Π. Ψυχάρης.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΗΓΗ:http://www.isathens.gr/

ΙΣΑ. Τρείς περιπτώσεις πλαστών πτυχίων στον εισαγγελέα

Ο ΙΣΑ διαπίστωσε τρείς περιπτώσεις πλαστών πτυχίων και διαβίβασε τους φακέλους στον εισαγγελέα.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του. Γ ια το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινωνούν με Πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων.

Σε τρείς περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι είχαν προσκομισθεί πλαστά πτυχία. Ειδικότερα δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η άλλη περίπτωση αφορά πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει το πτυχίο ελληνικού Πανεπιστημίου. Μάλιστα συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΙΣΑ, δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, ωστόσο διαβίβασε το φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα το Σεπτέμβριο του 2014. Εντούτοις όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω πολίτης, συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη Δημόσια υγεία.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΗΓΗ:http://docmed.gr/

 

Αυταρχισμό και ρατσισμό καταλογίζουν στο υπουργείο Υγείας οι γιατροί της Χαλκιδικής

Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Βουλή από την ηγεσία του υπουργείου υγείας είναι φανερό, ότι επιχειρείται πογκρόμ έναντι των αυτοαπασχολούμενων Ιατρών της Πρωτοβάθμιας και πως η διαβούλευση ήταν καθαρά προσχηματική. Το κράτος θα εξαναγκάσει τους πολίτες να καταχωρηθούν σε Οικογενειακούς Ιατρούς που έχει επιλέξει αυτό γι’ αυτούς. Κύριο κριτήριο ένταξης του Ιατρού στο δίκτυο αυτό είναι η μισθολογική εξάρτηση από το Δημόσιο.

Κατά τα λεγόμενα του Υπουργού είναι η βασική προϋπόθεση που ελαχιστοποιεί την κερδοσκοπία επί του ασθενούς, διασφαλίζει την ηθικότητα του Ιατρού και ως δημόσιος λειτουργός δεν προκαλεί τεχνητή ζήτηση υπηρεσιών υγείας πράγμα που κάνουν οι αυτοαπασχολούμενοι ιατροί.

Έτσι λοιπόν ο πολίτης θα καταχωρηθεί σε ιατρούς χωρίς να είναι απαραίτητα της επιλογής του και εάν θέλει ιατρό έκτος συστήματος δεν θα δικαιολογείται από τον ΕΟΠΥΥ λόγω αμφίβολης επαγγελματικής ηθικής του ιατρού .

Εάν αυτά δεν είναι αυθαίρετες αυταρχικές και ρατσιστικές συμπεριφορές τότε τι είναι;

Με την υπεροψία του ισχυρού και μοναδικού εργοδότη θέτει τους κανόνες εκβιάζοντας τους ευάλωτα επαγγελματικά συνάδελφους με επαγγελματικό αποκλεισμό εαν μείνουν εκτός συστήματος Π.Φ.Υ..

Παράλληλα με τον περιορισμό των συμβάσεων ανατροφοδοτεί το πολιτικό ρουσφέτι που βιώσαμε με τις προσλήψεις στο ΙΚΑ την δεκαετία του 80 και του 90.

Εάν αυτό δεν είναι απροκάλυπτη και ανήθικη εκμετάλλευση εξουσίας τι είναι;

Για όσους συνάδελφους μείνουν εκτός συστήματος τι θα γίνει;

Από την ασφαλή θέση του δημοσίου ο Υπουργός αποφεύγει να απαντήσει ουσιαστικά το ερώτημα, κοιτά αλλού έχοντας ως προσωπικό και ηθικό άλλοθι την αύξηση των αναξιοπρεπών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ που θα μεταβάλλονται ανάλογα με τη ζήτηση, δηλαδή “Σήμερα αγαπητέ γιατρέ μου δεν σε χρειαζόμαστε αύριο βλέπουμε ….”

Δεν τον είδαμε όμως να είναι τόσο δραστικός για τον ιατρικό πληθωρισμό που αποτελεί την βασική αιτία αυτής της σύγκρουσης.

Έχουμε λοιπόν ένα κράτος που κινείται αδίστακτα, εκβιαστικά και εντελώς κυνικά επικαλούμενο το κοινό καλό και την ηθικότητα της Ιατρικής τσαλαπατώντας τους αυτοαπασχολούμενους ιατρούς ως τους βασικούς κερδοσκόπους της υγείας.

Ενώ από την άλλη πλευρά διατηρεί με υποτέλεια τους νόμους περί απελευθέρωσης του Ιατρικού επαγγέλματος επιτρέποντας την εμπορευματοποίηση της υγείας από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η στάση αυτή φανερώνει ανεπάρκεια επαρκούς κατανόησης, έμπνευσης, υγιούς οράματος, που τελικά οδηγούν σε σκόπιμη αδιαφορία, υποκρισία, αυταρχισμό και ρατσισμό.

Έτσι λοιπόν ως Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, ενώ πιστεύουμε πως χρειάζεται πραγματικά η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για όλους τους παραπάνω λόγους θα είμαστε απέναντι στην εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου.

Ζητούμε όπως ήδη έχουμε προτείνει την ένταξη όλων των ιατρών στο σύστημα ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης με κοινούς κανόνες για όλους, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής Ιατρού και ενιαία παροχή υπηρεσιών είτε στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα

ΠΗΓΗ:http://www.docmed.gr/

 

ΙΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Είναι νόμιμο μαζί με την δραστική να υποδεικνύουμε και φάρμακο

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA


Επιστολή προς τον κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με θέμα "Νόμιμη η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία και υπόδειξη του καταλληλότερου φαρμάκου αναφοράς" απέστειλε ο ΙΣΑ επισημαίνοντας αποφάσεις του ΣτΕ για τη συνταγογράφηση αποκλειστικά με δραστική ουσία.

Διαβάστε παρακάτω το σύνολο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Αντιπρόεδρε,

Είναι πολλές οι καταγγελίες ιατρών μελών μας σύμφωνα με τις οποίες καλούνται σε απολογία γιατί στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τη δραστική ουσία, όπως προβλέπεται, αναφέρουν ως «παρατηρήσεις» και το προτεινόμενο από τους ίδιους φαρμακευτικό σκεύασμα με την εμπορική του ονομασία.

Με την παρούσα θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι με την 3802/14 Ολομ. ΣτΕ κρίθηκε μεταξύ άλλων (πρβλ. σκ. 18) ότι : «Περαιτέρω, η υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αναιρεί την επιστημονική ανεξαρτησία των ιατρών. Και τούτο διότι ναι μεν η εν λόγω ρύθμιση συνιστά επέμβαση στον τρόπο άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, ωστόσο η επέμβαση αυτή, που δικαιολογείται από την ανάγκη εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος σκοπού και ειδικότερα της διασφάλισης των πόρων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και του καλύτερου ελέγχου των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης ώστε να είναι εφικτή η εκπλήρωση της υποχρέωσης των Ασφαλιστικών Οργανισμών για την προστασία της υγείας του συνόλου των ασφαλισμένων τους (πρβλ. σκέψεις στις ΣτΕ Ολομ. 1283 – 1286/2012, 668/2012, 2197/2010), δεν οδηγεί στη συνταγογράφηση ακατάλληλου φαρμάκου ή φαρμάκου κατώτερης ποιότητας, αλλά στη συνταγογράφηση φαρμάκου, που περιέχει την, κατά την εκτίμηση του ιατρού, ενδεδειγμένη δραστική ουσία για την αντιμετώπιση της πάθησης του ασθενούς, είναι, όμως, συνήθως, φθηνότερο από το φάρμακο αναφοράς και για το λόγο αυτό, η δαπάνη χορήγησής του καλύπτεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Εξάλλου, ο ιατρός δεν εμποδίζεται να υποδείξει στον ασθενή του συγκεκριμένο φάρμακο αναφοράς, το οποίο θεωρεί καταλληλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο γενόσημο, και σε περιπτώσεις, που δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις, οι οποίες προβλέπονται στην προσβαλλομένη ή υπερβαίνουν το ποσοστό του 15%, με συνέπεια, στην περίπτωση αυτή, την επιβάρυνση του ασθενή – ασφαλισμένου, σύμφωνα με την προσβαλλόμενη ΕΜΠ4/17.11.2012 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, με τη διαφορά μεταξύ της λιανικής και της ασφαλιστικής τιμής, χωρίς, πάντως, να απαγορεύεται η εκτέλεση της συνταγής.

Συνεπώς είναι απορριπτέος ως αβάσιμος ο λόγος, κατά το μέρος του, με το οποίο προβάλλεται παράβαση των 21 παρ. 3 και 5 παρ. 1 του Συντάγματος, δεδομένου άλλωστε ότι, εν όψει των ανωτέρω, η επέμβαση στην επαγγελματική ελευθερία των ιατρών, η οποία επέρχεται με την ανωτέρω ρύθμιση, δεν υπερβαίνει προδήλως το αναγκαίο μέτρο, η καταλληλότητα δε και η προσφορότητα της εν λόγω ρύθμισης δεν αναιρείται από το γεγονός ότι ο σκοπός του ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης εξυπηρετείται και από άλλες ρυθμίσεις που έχουν εισαχθεί, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και άλλες, οι οποίες παρατίθενται ιδίως στις σελ. 11 – 12 του από 28.3.2013 υπομνήματος του αιτούντος (πρβλ. ΣτΕ 2205/2010 Ολομ.).».

Συνεπώς οποιαδήποτε στάση του ΕΟΠΥΥ αντίθετη στην ως άνω ερμηνευτική των επίμαχων διατάξεων σαφή θέση του Ανώτατου Δικαστηρίου και μάλιστα της Ολομελείας αυτού, που επιχειρεί να «τιμωρήσει» την ως άνω αναφορά – πρόταση του ιατρού, και πέραν του 15%, είναι μη νόμιμη ως αντίθετη στην ως άνω κρίση από την οποία θα πρέπει να θεωρηθεί ότι, αν και μη διάδικος, ο ΕΟΠΥΥ δεσμεύεται.

Παρακαλούμε για την πλήρη αποδοχή της ως άνω ερμηνείας με εγκύκλιό σας, άλλως την προώθηση σχετικής σαφούς νομοθετικής ρύθμισης για την ενημέρωση των ασφαλισμένων αλλά και των ιατρών μελών μας, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι δεν επιθυμούν να υφίστανται τη βάσανο της κλήσης τους για παροχή εξηγήσεων, αντίθετα θέλουν να ασκούν το λειτούργημά τους και να παρέχουν με ασφάλεια δικαίου τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

Καμία εξασφάλιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αφορούν παροχή υπηρεσιών πριν την 31.12.2012

Σε απάντηση της εξώδικης διαμαρτυρίας του ΙΣΑ ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμης απαντά την 27/4/2017 ότι οι Φ.Κ.Α. πλην των περιπτώσεων του ΟΠΑΔ, του Οίκου Ναύτου και του ΤΑΠ-ΟΤΕ, παραμένουν υπόχρεοι για την εκκαθάριση και διεκπεραίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, ως διαμορφώθηκαν μέχρι 31.12.2012. Συνακόλουθα η αποπληρωμή μέχρι 30.6.2017 των παρόχων για υπηρεσίες προς τους φορείς ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΕΤΑΑ, ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΗΣΑΠ, Τ.Α.Α.Π.Τ.Π.Γ.Α. τελεί σε συνάρτηση της έγκαιρης αποστολής στον ΕΟΠΥΥ των απαιτούμενων στοιχείων από τους Φ.Κ.Α., άλλως οι εναπομείνασες υποχρεώσεις θα βαρύνουν τον οικείο φορέα.

Στο σημείο αυτό ο ΙΣΑ διευκρινίζει προς όλα τα μέλη του ότι, αν και δεν κατονομάζεται ο οικείος φορέας, ο οποίος και θα βαρύνεται με τις εναπομείνασες υποχρεώσεις, αυτός δεν είναι άλλος από τον ΕΦΚΑ!

Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό από την απάντηση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν παρά την υφιστάμενη νομική υποχρέωση.

Το Δ.Σ. του ΙΣΑ, λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω απάντηση, φέρει την υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του, που έχουν απαιτήσεις απέναντι στους Φ.Κ.Α. πλην των περιπτώσεων του ΟΠΑΔ, του Οίκου Ναύτου και του ΤΑΠ-ΟΤΕ, ότι θα πρέπει να ενεργήσουν ατομικά, προβαίνοντας στις νόμιμες δικαστικές ενέργειες, για την εξασφάλιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους που αφορούν τα έτη πριν την 31.12.2012. Οι υπηρεσίες του ΙΣΑ θα συνδράμουν κατά το δυνατόν τα μέλη του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΗΓΗ:http://isathens.gr/

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για το Σχέδιο Νόμου, για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ΖΗΤΑ την απόσυρσή του

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του, για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου, για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο δόθηκε αιφνιδιαστικά χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Πρόκειται για ένα πρόχειρο και επικίνδυνο νομοθέτημα που επιχειρεί να απαξιώσει με τον πρόσθετο αυτό τρόπο το ιατρικό σώμα, και κυρίως υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και εκθέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η υγεία του Έλληνα ασθενή παραδίδεται σε μη γιατρούς ενώ αποκλείεται από το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας που στελεχώνει τα συστήματα υγείας των υπολοίπων χωρών.

Θεωρούμε απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο το γεγονός ότι επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις ενώ δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησης ιατρικών εξετάσεων σε μαίες. Την ώρα που στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου τηρείται ευλαβικά η απαγόρευση της χορήγησης φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, στη χώρα μας θεσμοθετείται η τέλεση ακόμα και ιατρικών πράξεων από μη γιατρούς.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ξεχρεώνει γραμμάτια του κόμματος παραδίδοντας την υγεία του ελληνικού λαού.

Τονίζεται ακόμα ότι στο Σχέδιο Νόμου δημιουργείται ο ..«υπεργιατρός» γενικός γιατρός, ο οποίος θα έχει στην ευθύνη του 2.000 ασθενείς και θα πρέπει για όλους αυτούς τους ασθενείς να ασκεί σχεδόν όλες μαζί τις ιατρικές ειδικότητες, ανεξαρτήτως της εκπαίδευσης του ή μη σε αυτές! Είναι γεγονός και από όλους αναγνωρίζεται ότι ο γενικός γιατρός έχει σημαντικό ρόλο στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας ως οικογενειακός γιατρός, αυτό όμως δεν επιτρέπεται μνα οδηγήσει στον αποκλεισμό του υψηλά εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της χώρας μας, το οποίο και γίνεται ανάρπαστο από τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, και στο οποίο θα έχουν πλέον πρόσβαση μόνο όποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν ιδιωτικά. Και αυτό όχι μόνο αντίθετα στη νοοτροπία του Έλληνα ασθενή επί δεκαετίες, αλλά κυρίως αντίθετα στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τη διεθνή ιατρική πρακτική.

Η μεταρρύθμιση στον υγειονομικό τομέα θα έπρεπε να αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, στη βελτίωση της ιατρικής αποτελεσματικότητας και της οικονομικής αποδοτικότητας. Εν προκειμένω όμως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το συγκεκριμένο νομοθέτημα επιδιώκει αποκλειστικά τη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού και κρατικοδίαιτου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποκλείει το αξιόμαχο ιατρικό δυναμικό της χώρας.

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο θα παρέχει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες ,σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνες για τον ασθενή. Καθώς μάλιστα δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του όταν τελειώσουν τα κοινοτικά κονδύλια θα καταρρεύσει.

Στην πραγματικότητα τα η μοναδική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στο Σχέδιο Νόμου είναι η…μετονομασία του ΠΕΔΥ σε ΤοΜΥ!


Ο ΙΣΑ ζητά να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γιατί υποβαθμίζει δραματικά τη Δημόσια υγεία. Άμεσα πριν η Ελληνική Κοινωνία θρηνήσει θύματα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

ΠΗΓΗ:http://isathens.gr/

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ''ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ''

\r\n

\r\n

\r\n ΚΟΖΑΝΗ 16/11/2016

\r\n

\r\n ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

\r\n

\r\n Σε μία εποχή συνειδητοποίησης της πραγματικότητας που έχει σχέση με τη διαχρονική ανεπάρκεια θεσμών, ρυθμίσεων, μηχανισμών ελέγχου, αλλά και ταυτόχρονα με την αναζήτηση εύκολων λύσεων που μας χαρακτηρίζει, προσπαθούμε να υιοθετήσουμε άκριτα πρακτικές άλλων χωρών, θεσπίζοντας και εφαρμόζοντας ''συνταγές'' που οι επικυρίαρχοι εταίροι μας επιβάλουν, προσδοκώντας μόνο στη λογιστικού τύπου μείωση των συνολικών, δημόσιων και ιδιωτικών, δαπανών Υγείας.

\r\n

\r\n Εν μέσω του θέρους, (δόλια;) ψηφίζουν με οκνηρία, χωρίς προηγούμενο επαρκή και δημιουργικό διάλογο με τους αρμόδιους-εμπλεκόμενους φορείς μίας συντεταγμένης κοινωνίας και εφαρμόζουν χωρίς προειδοποίηση ή περίοδο, χρήσιμης για όλους, προσαρμογής, νόμους που μόνο σκοπό έχουν την επιμελή απόκρυψη της χρεοκοπίας μας, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και φυσικά την στοχοποίηση των «συνήθως υπόπτων», δηλαδή, των «κακών και παραβατικών» ιατρών που φταίνε και είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά του Ελληνικού Συστήματος Υγείας.

\r\n

\r\n Οι εξαγγελίες κοστολόγησης 86 νέων ιατρικών πράξεων, χωρίς προηγούμενη μελέτη προϋπολογισμού του κόστους και, φυσικά, χωρίς την απαραίτητη επιπλέον χρηματοδότηση των ασφαλιστικών οργανισμών υγείας (ΕΟΠΥΥ κλπ), αποδυναμώνει την σωστή πρόθεση και καταδεικνύει την λαϊκίστικη κουλτούρα που έχει στοιχειώσει βαθειά την κοινωνία μας.

\r\n

\r\n Επιτέλους, ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη της αλήθειας, τοποθετώντας σε στέρεες βάσεις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν συντελεστεί από χρόνια.

\r\n

\r\n Πρέπει να υπάρχουν όρια και κανόνες παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων. Πρώτοι οι Ιατροί το ζητούν, κάθε ειδικότητας. Αυτά για να καθοριστούν, «εκ των ων ουκ άνευ» είναι η συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας, ώστε, να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν οι διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές με σκοπό την προάσπιση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού της Υγείας των Πολιτών, σε αντιδιαστολή με την ατεκμηρίωτη εφαρμογή μέτρων με μόνο σκοπό τον λογιστικό περιορισμό των συνολικών δαπανών.

\r\n

\r\n Ο Π.Ι.Σ., έχοντας το θεσμικό ρόλο, διά της άμεσης παρέμβασής του για την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου, πρέπει να συμβάλλει προς την εξεύρεση της σωστής λύσης. Προτάσσοντας την δημιουργία - εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας με όρια ετήσιας δαπάνης στον ίδιο τον ασθενή (σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ) καθιστώντας τον θεματοφύλακα και συνυπεύθυνο για την ορθή λειτουργία ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου συστήματος.

\r\n

\r\n Μακριά από ιδεοληψίες και μεροληψίες, που πιθανά κάποιοι δεν μπορούν να αποβάλουν, αγνοώντας την σημερινή πραγματικότητα (άνω του 90% των διαγνωστικών εξετάσεων γίνονται στα ιδιωτικά εργαστήρια) θα πρέπει να εξασφαλίσουμε στους πολίτες το χαμένο αίσθημα ασφάλειας που τόσο τους έχει λείψει τα τελευταία χρόνια και να αποκαταστήσουμε στην κοινωνία την Αξιοπρέπεια του Ιατρικού Λειτουργήματος.

\r\n

\r\n Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n

\r\n ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΑΡΙΔΗΣ

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

\r\n

Ο ΙΣΑ ζητά άμεση ενημέρωση για την πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παρόχων υγείας

\r\n ΙΣΑ

\r\n

\r\n ΙΣΑ. Στα πλαίσια ενημέρωσης που λαμβάνουμε σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. προς την χώρα μας, όπως είναι γνωστό εγκρίθηκε η εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 1,1 δις. Όσον αφορά τα 1,7 δισ. ευρώ για την συνέχιση του προγράμματος της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου θα εκταμιευτούν κοντά στο τέλος του μήνα μόλις το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να παρουσιάσει στοιχεία με τα οποία να αποδεικνύει ότι τα 1,8 δισ. ευρώ που δόθηκαν τον Ιούνιο έχει καταλήξει στην αποπληρωμή οφειλομένων προς ιδιώτες.

\r\n

\r\n Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των παρελθόντων ετών, έχει αναφέρει ότι έχει δοθεί η εντολή από τον ΕΟΠΥΥ στα επιμέρους ταμεία να εκκαθαρίσουν και να ενταλματοποιήσουν τις σχετικές δαπάνες, ώστε να έχουν αποδοθεί έως τέλος του έτους 2016. Σχετικά με το παρακρατηθέν 10% των δαπανών των ετών 2012-2015 θα πραγματοποιηθεί εκκαθάριση προκειμένου να καταβληθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.

\r\n

\r\n Συνεπεία λοιπόν αυτών των σημαντικών εξελίξεων, απαιτούμε την άμεση ενημέρωσή μας αναφορικά με την πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών 2012 και πριν, ενόψει της εκταμίευσης των δόσεων, αλλά και για την εκκαθάριση του παρακρατηθέντος ποσοστού 10% των ετών 2012-12015, καθώς και των τρεχουσών δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

\r\n

\r\n Η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των υπολοίπων οφειλόμενων ποσών προς τους συμβεβλημένους ιατρούς είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου επιτέλους οι γιατροί να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι απαραίτητη προϋπόθεση εκταμίευσης της επόμενης δόσης είναι η προηγούμενη εκκαθάριση και πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες.

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

\r\n

\r\n  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n

\r\n  

\r\n

\r\n Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.docmed.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Ο ΙΣΑ ζητά επιβεβαίωση από την Νομική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ περί διασφάλισης από τον κίνδυνο παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών (έτους 2011)

\r\n

\r\n

\r\n Προς την κ Δήμητρα Λίγγρη
\r\n Προϊσταμένη
\r\n της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ
\r\n Αποστόλου Παύλου 12
\r\n Μαρούσι Τ.Κ. 15123
\r\n Αθήνα, 26/9/2016
\r\n Α.Π. 14645
\r\n
\r\n Θέμα: Ο ΙΣΑ ζητά επιβεβαίωση από την Νομική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ περί διασφάλισης από τον κίνδυνο παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών (έτους 2011)
\r\n Σε συνέχεια της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριο Μπερσίμη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών την Πέμπτη 22-9-2016 και μετά από δική του προτροπή, παρακαλούμε όπως εγγράφως προβείτε στην επιβεβαίωση ότι ουδέν ζήτημα παραγραφής υφίσταται για τις απαιτήσεις των ιατρών μελών μας (έτους 2011 και εντεύθεν, από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο), για τις οποίες έχουν ήδη ή θα υποβάλουν σχετική αίτηση καταβολής προς τον ΕΟΠΥΥ, έως 31-12-2016.

\r\n

\r\n Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

\r\n

\r\n
\r\n
\r\n ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
\r\n ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
\r\n
\r\n Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n

\r\n Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.isathens.gr/

\r\n

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης παρέστη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΣΑ

\r\n 22_9_2016_sinantisi_bersimis1

\r\n

\r\n Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης παρέστη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΣΑ και ενημέρωσε για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ιατρικό κόσμο και τους ασφαλισμένους

\r\n

\r\n Εκτενή ενημέρωση, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τόσο τον ιατρικό κόσμο όσο και τους ασφαλισμένους έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, ο οποίος παρέστη στη σημερινή συνεδρίασή του Δ.Σ του ΙΣΑ.

\r\n

\r\n Με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, όπως για παράδειγμα οι νέες συμβάσεις, η πληρωμή των τρεχουσών δαπανών, το καθεστώς αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών κ.τ.λ

\r\n

\r\n Το ΔΣ του Ι.Σ.Α τόνισε ότι ο ιατρικός κλάδος αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ενώ οι ασφαλισμένοι δεν εξυπηρετούνται στον βαθμό που θα έπρεπε βάση των εισφορών τους. Από την πλευρά του ο κ. Μπερσίμης παρουσίασε το σχεδιασμό του Φορέα ,για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών στους παρόχους.

\r\n

\r\n Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

\r\n

\r\n Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει εκκαθαρισθεί για τις ιατρικές επισκέψεις τουλάχιστον ο Αύγουστος.
\r\n Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα ο Φορέας έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση και έχουν ελεγχθεί οι οφειλές του Οίκου του Ναύτη ,ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία επίκειται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.
\r\n Όσον αφορά το 10% των ετών 2014 και 2015, θα γίνει έλεγχος και θα εκκαθαριστούν μέσα στο 2017 .Ενώ για το claw back θα δοθεί η δυνατότητα να καταβληθεί σε δόσεις.
\r\n Στην συνέχεια έγινε εκτενή συζήτηση ,για τις νέες συμβάσεις του Φορέα με τους κλινικούς γιατρούς . O πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι απαιτείται ένα νέο δίκαιο σύστημα που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και θα ανοίγει την πόρτα σε όλους τους γιατρούς και ειδικά στους νεώτερους.

\r\n

\r\n «Απαιτείται ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που θα αντιμετωπίζει τον ασθενή με σεβασμό και θα καλύπτει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. H πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό μας. Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι ασφαλισμένοι δεν βρίσκουν γιατρό να εξυπηρετηθούν, τα καλύτερα μυαλά της χώρας να φεύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν επαγγελματικά».

\r\n

\r\n Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥ διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις ενώ για τις ιατρικές επισκέψεις μελετάται ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στις ανάγκες της κάθε περιοχής με κίνητρα για τους νεότερους γιατρούς.

\r\n

\r\n Στη συνέχεια το Δ.Σ του ΙΣΑ ,έθεσε στον κ. Μπερσίμη κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων καθώς και την κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών.

\r\n

\r\n Ακόμη συζητήθηκε μεταξύ άλλων η παροχή φαρμάκων για τους ψυχιατρικούς ασθενείς καθώς και οι ακτινοθεραπείες για τους ογκολογικούς ασθενείς.

\r\n

\r\n Ο κ. Μπερσίμης διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τις ακτινοθεραπείες ,είναι κοστολογημένες ενώ κάλεσε του ασφαλισμένους σε περίπτωση που γίνονται επιπλέον χρεώσεις να το καταγγείλουν στον Οργανισμό.

\r\n

\r\n Σημειώνεται ότι σήμερα έχουν κληθεί οι Επιστημονικές Ενώσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ στις 9 μ.μ στα γραφεία του ΙΣΑ.

\r\n

\r\n ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

\r\n

\r\n Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n

\r\n Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.docmed.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Δελτίο τύπου ΙΣΠατρών: Ενημέρωση σχετικά με την ελονοσία

\r\n Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας

\r\n

\r\n ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

\r\n

\r\n Ενημέρωση σχετικά με την ελονοσία

\r\n

\r\n Ιατρικός Σύλλογος ΠάτραςΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών συνεδρίασε στις 29/08/2016, και ανέλυσε διεξοδικά τα υγειονομικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή μας, όσον αφορά τα κρούσματα ελονοσίας.

\r\n

\r\n Από την αρχή του έτους έως σήμερα, σε σύνολο 65 κρουσμάτων στη χώρα μας, έχουν παρατηρηθεί 5 (πέντε) περιστατικά ελονοσίας στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Εκ των περιπτώσεων αυτών, 3 (τρεις) αφορούσαν μετανάστες και 2 (δύο) παρουσίασαν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης:
\r\n με πιθανό τόπο κατοικίας τη Δημοτική Ενότητα Λαρισσού του Δήμου Δυτικής Αχαίας, νομού Αχαίας και
\r\n με πιθανό τόπο κατοικίας τη Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, νομού Ηλείας.
\r\n Οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε επιτήρηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ (δημοτική ενότητα Λαρισσού, Μόβρης, Δήμου Δυτικής Αχαίας και Βουπρασίας, Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης), ως επηρεαζόμενες περιοχές από την ελονοσία. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ακολούθησε επίσκεψη κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στις Π.Ε. Αχαίας και Ηλείας, με συναντήσεις ενημέρωσης υγιειονομικών και πολιτών και γνωστοποίηση των ενδεικνυόμενων μέτρων προστασίας.
\r\n Όλοι οι προαναφερθέντες ασθενείς διαγνώστηκαν, νοσηλεύτηκαν στην Παθολογική κλινική του ΠΓΝΠ, έλαβαν την ενδεδειγμένη θεραπεία και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

\r\n

\r\n Βασικοί πυλώνες της στρατηγικής της Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της ελονοσίας και την αποτροπή επανεγκατάστασης της νόσου είναι:
\r\n η έγκαιρη ανίχνευση και κατάλληλη θεραπεία των κρουσμάτων ελονοσίας και την
\r\n έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών με οργάνωση έργων εντομοκτονίας και συστηματική εντομολογική επιτήρηση από τις Περιφέρειες της χώρας.
\r\n Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, έχει διαβιβαστεί ενημερωτικό επιστημονικό υλικό προς τους ιατρούς της πόλης, εφιστώντας την προσοχή για τον αυξημένο δείκτη υποψίας και εγρήγορσης για την πρώιμη ανίχνευση της νόσου. Οι πολίτες πρέπει απαρέγκλιτα να επισκέπτονται τον θεράποντα ιατρό τους εάν εμφανίσουν συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό με ρίγος, εφίδρωση, κεφαλαλγία, μυαλγία, συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, γενική αδιαθεσία, ναυτία, εμετό, διάρροια, κοιλιακό άλγος, ωχρότητα δέρματος, κλπ.

\r\n

\r\n Επισημαίνεται ότι η ελονοσία μεταδίδεται κυρίως με τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι και όχι από άτομο σε άτομο, μέσω της συνήθους κοινωνικής επαφής.

\r\n

\r\n ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

\r\n

\r\n Μέτρα αποφυγής κουνουπιών στο σπίτι

\r\n

\r\n Αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες), κουνουπιέρες, χρήση εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών μακράς δράσης (οδηγίες από τους ιατρούς για έγκυες γυναίκες και παιδιά), ανεμιστήρες, κλιματιστικά, κίτρινοι λαμπτήρες για τους εξωτερικούς χώρους.

\r\n

\r\n Ατομικά μέτρα προστασίας

\r\n

\r\n Ρούχα με μακριά μανίκια, παντελόνια και καπέλα κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμα.

\r\n

\r\n Μέτρα καταπολέμησης εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών

\r\n

\r\n Απομάκρυνση των στάσιμων νερών (βάζα, γλάστρες, λεκάνες, κουβάδες, βαρέλια, κλπ), λυμάτων, νερών αποχέτευσης, αποβλήτων, κάλυψη ανοιχτών δεξαμενών, καθαρισμός φρεατίων και υδρορροών, τακτικό κούρεμα του γρασιδιού, των θάμνων και των φυλλωσιών με πρωϊνό πότισμα φυτών.

\r\n

\r\n Για περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ www.keelpno.gr ή να συμβουλευτούν τον προσωπικό τους ιατρό.

\r\n

\r\n Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και επικοινωνία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του Νομού Ηλείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις υγειονομικές δομές και λοιπούς φορείς, ώστε να υπάρχει διαρκής καταγραφή και επιδημιολογική επιτήρηση της περιοχής ευθύνης μας.

\r\n

\r\n Για το Διοικητικό Συμβούλιο

\r\n

\r\n Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

\r\n

\r\n Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Πατριαρχέας 

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΙΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Κόβετε ακόμη και τα μισά χρήματα των γιατρών! Τι ζητούν οι γιατροί

\r\n χρήματα υγεία

\r\n

\r\n Γράφει: Μαρία Γλένη

\r\n

\r\n Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζητά να μην περικοπούν τα χρήματα των γιατρών για λόγους πλημμέλειας όπως η έλλειψη μιας υπογραφής.

\r\n

\r\n Ακόμη και τα μισά χρήματα χάνου πολλοί γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ καθότι με το νέο σύστημα εκκαθάρισης που εφαρμόζει ο Οργανισμός, κουρεύονται χρήματα από επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη και για την απουσία μίας και μόνον …υπογραφής.

\r\n

\r\n Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη επισημαίνει ότι ενώ είχε δεσμευτεί προς τον κλάδο ότι τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του έτους το θέμα θα διευθετηθεί, τελικώς κουρεύεται ακόμη και το ½ των χρημάτων πολλών γιατρών.

\r\n

\r\n Πάντως οι τυπικές αυτές παραλείψεις έχουν κοστίσει ακριβά στον κλάδο καθώς εδώ και μέρες γιατροί από όλη τη χώρα βλέπουν όχι μόνο να χάνουν χρήματα αλλά να δέχονται και υψηλά πρόστιμα.
\r\n Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Καμπάνα» από 5000-7000 ευρώ σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

\r\n

\r\n Βέβαια αυτά τα πρόστιμα και τα κουρέματα πολλές φορές για μία και μόνο υπογραφή που λείπει, γίνονται σε πολλούς ιδιώτες παρόχους όπως εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα. Και βέβαια το σύστημα έχει «στηθεί» με τέτοιο τρόπο ώστε ελάχιστοι να καταφεύγουν τελικά στις ενστάσεις.

\r\n

\r\n Εξάλλου η συζήτηση μιας ένστασης μπορεί να πάρει και μήνες ενώ μέχρι τότε οι ιδιώτες πάροχοι δεν εισπράττουν το σύνολο του ποσού που διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ.

\r\n

\r\n Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

\r\n

\r\n Προς τον
\r\n κ. Σωτήριο Μπερσίμη
\r\n Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
\r\n Αποστόλου Παύλου 12
\r\n 15123 Μαρούσι

\r\n

\r\n Αθήνα, 12.7.2016

\r\n

\r\n Θέμα : Περικοπές στις αποζημιώσεις των ιατρών με βάση τις πραγματοποιηθείσες ιατρικές πράξεις και εξετάσεις

\r\n

\r\n Κύριε Πρόεδρε,

\r\n

\r\n Υπάρχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας που απευθυνόμενος στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι για τυπικές πλημμέλειες κατά τη συνταγογράφηση, όπως μη υπογραφή της συνταγής από τον ασθενή, υφίσταται σημαντικές περικοπές για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις που πραγματοποίησαν σε ασφαλισμένους.

\r\n

\r\n Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τελικά έφτασαν να αποστερηθούν για τυπικές πλημμέλειες οι οποίες είναι προφανές ότι έγιναν εκ παραδρομής το ¼ ή και ½ ακόμη από το ποσό που θα εισέπρατταν.

\r\n

\r\n Υπήρξε εκ μέρους σας διαβεβαίωση ότι ειδικά για το πρώτο τρίμηνο του 2016, επειδή ακριβώς πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή του μέτρου θα υπάρξει μία ελαστικότερη προσέγγιση.

\r\n

\r\n Κύριε Πρόεδρε, φρονούμε ότι θίγεται το αίσθημα δικαίου ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που η πλημμέλεια είναι δυνατόν να θεραπευτεί. Πιστεύουμε ότι σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει η περικοπή να αποτελεί το ύστατο μέτρο μόνο σε περίπτωση αδυναμίας ή άρνησης του ιατρού να θεραπεύσει κάθε τυχόν τυπική πλημμέλεια στη συνταγογράφηση.

\r\n

\r\n Παραμένοντας στη διάθεσή σας για συνεργασία επί του θέματος αυτού, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΙΣΑ: Eγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας να στελεχώσει τις MEΘ

\r\n ΙΣΑ: Eγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας να στελεχώσει τις MEΘ

\r\n

\r\n Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διερευνηθεί η ύπαρξη ευθυνών.
\r\n Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2016
\r\n  0 0 Google +0 0 0 0σχόλια

\r\n

\r\n ΙΣΑ: Eγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας να στελεχώσει τις MEΘ
\r\n Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΄΄καταγγέλλει για άλλη μια φορά, την εγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας, να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διερευνηθεί η ύπαρξη ευθυνών.
\r\n Δεκάδες ασθενείς κινδυνεύουν καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 80χρονη ασθενής παραμένει διασωληνωμένη από το Σάββατο το μεσημέρι, σε κοινό θάλαμο, σε Δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, σε κρίσιμη κατάσταση.
\r\n Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ηθικός αυτουργός για τις ζωές που χάνονται. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης καθυστέρησε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ , αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα –όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας- με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ασθενείς.
\r\n Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:
\r\n «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια υγεία. Τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει δεκάδες κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Το υπουργείο Υγείας όχι μόνον δεν άνοιξε τις κλειστές κλίνες μέσα στον Απρίλιο όπως είχε δεσμευθεί αλλά τίναξε στον αέρα το σχετικό διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει να αποδοθούν όχι μόνο ηθικές αλλά και άλλου είδους ευθύνες σε όσους έχουν οδηγήσει το Σύστημα Υγείας σε αυτή την κατάσταση»
\r\n Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.΄΄ 

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΙΣΑ: Κίνδυνος για τη Δημόσια υγεία από τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών

\r\n ΙΣΑ: Κίνδυνος  για τη Δημόσια υγεία από τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών

\r\n

\r\n Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τη Δημόσια υγεία.
\r\n
\r\n Ο θάνατος της 17χρονης στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα Δημόσιας υγείας που ανακύπτουν λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
\r\n
\r\n Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθή ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες.
\r\n
\r\n Eιδικά στους καταυλισμούς στον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη, η κατάσταση είναι απαράδεκτη, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και εκθέτει τη χώρα.
\r\n
\r\n Μάλιστα με την αναμενόμενη άνοδο της θερμοκρασίας ,θα αυξηθεί δραματικά ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νόσων οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν και στον τοπικό πληθυσμό.
\r\n
\r\n Επιπρόσθετα υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν έχουν δρομολογηθεί στις περιοχές υψηλού κινδύνου , οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί εναντίον των κουνουπιών ,με αποτέλεσμα η χώρα να αντιμετωπίζει το κίνδυνο έξαρσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός , κ.τ.λ.
\r\n
\r\n Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει με κατεπείγουσες διαδικασίες τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.ygeia360.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΙΣΑ:Ενημέρωση για συνάντηση με την Πειραιώς factoring

\r\n

\r\n

\r\n Ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι, σήμερα το πρωί της 22-3-2016, έγινε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ υπό την προεδρία του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεώργιου. Στη σύσκεψη από πλευράς των δανειοληπτών συμμετείχαν ο Ταμίας του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Πατσουράκος Φώτιος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Βουγιούκας Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικοθεραπευτών κ. Μαρμαράς Ιωάννης. Από πλευράς της Τράπεζας Πειραιώς συμμετείχε ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος & Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING κα. Βαρδακάρη Χαρίκλεια.

\r\n

\r\n Διαπιστώθηκε κοινή θέληση, και από τις δύο πλευρές, για άμεση και αλλά και ιδιαίτερα ευνοϊκή διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των Γιατρών-Μελών μας έναντι της Τράπεζας. Ωστόσο, για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, τυπική αλλά αναγκαία προϋπόθεση είναι όσοι γιατροί δεν έχουν μέχρι σήμερα αποστείλει στην Τράπεζα τα πληροφοριακά στοιχεία που τους έχουν επίσημα ζητηθεί από τον Νοέμβριο του 2015, να τα αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν και, πάντως, όχι αργότερα από τις 10 Απριλίου (τελευταία ημερομηνία) στην Τράπεζα, διότι, αλλιώς, σύμφωνα με τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα θεωρηθούν ως “μη συνεργάσιμοι οφειλέτες” και η Τράπεζα δεν θα έχει πλέον δυνατότητα διαπραγμάτευσης μαζί τους.

\r\n

\r\n  Η Τράπεζα εξέφρασε την έντονη επιθυμία της να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Ιατρικό κόσμο και δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατό περιθώριο διευκόλυνσης προς επίτευξη της καταλληλότερης συμφωνίας με τους Γιατρούς, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες τελεί ο καθένας, ο δε ΙΣΑ θα είναι σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία μαζί της προκειμένου να παρεμβαίνει, όπου και όταν απαιτείται, προκειμένου να συμβάλλει στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού αυτού στόχου.

\r\n

\r\n
\r\n ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
\r\n ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
\r\n
\r\n Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n

\r\n Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://isathens.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παραίτηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού καθώς λόγω της κακής διαχείρισης κρίσιμων ζητημάτων έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

\r\n

\r\n

\r\n Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει τις τραγικές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ζητά από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, να αναλάβει τις ευθύνες του, για τις ζωές που χάνονται και να υποβάλλει την παραίτησή του. Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας θεωρεί ότι η εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της υγείας έχει τραγικές επιπτώσεις για το σύστημα υγείας και τους ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει καταγραφεί στη χώρα μας σημαντική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας ήδη από το 2012.

\r\n

\r\n Ειδικότερα ο ΙΣΑ καταγγέλλει ό,τι για το θάνατο ασθενών που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, ευθύνεται η πρόχειρη και απαράδεκτη διαχείριση, των παρακάτω κρίσιμων ζητημάτων:

\r\n

\r\n Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν έλαβε τα μέτρα της ,εν όψει της επικείμενης επιδημίας της γρίπης ,για να διασφαλίσει ότι δεν θα κλείσουν κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ,παρά το γεγονός ότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ό,τι λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα 200 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά ενώ καθημερινά περισσότερα από 50 άτομα που χρειάζεται να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους. Αυτό αποτελεί μια απαράδεκτη επιστημονικά πρακτική που έχει οδηγήσει στο θάνατο πολλούς ασθενείς που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί

\r\n

\r\n Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας της γρίπης που εξαπλώνεται στη χώρα είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα, να κατέχει θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 95% όσων ασθενών κατάληξαν, παρά το γεγονός ότι ανήκαν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν είχαν εμβολιαστεί. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει τεράστιες ευθύνες ,για τη φετινή χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού καθώς δεν έγινε το φθινόπωρο, η καθιερωμένη εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, για την επικείμενη επιδημία της γρίπης.

\r\n

\r\n Τα Δημόσια νοσοκομεία είναι ακέφαλα, χωρίς διοικήσεις με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σοβαρές δυσλειτουργίες. Από την ανάληψη των καθηκόντων της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας διέκοψε τις καθιερωμένες συναντήσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Ακόμα και μετά την απομάκρυνση των διοικητών- με αδιαφανείς διαδικασίες που καταγγέλθηκαν -δεν έγινε καμία συνάντηση με τους διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών που εκτελούσαν χρέη διοίκησης για να τους δοθούν κατευθύνσεις. Έτσι τα δημόσια νοσοκομεία είναι ακέφαλα και έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους.
\r\n Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πήρε μέτρα με πρωτοφανή προχειρότητα και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών. Για παράδειγμα άλλαξε τον τρόπο διάθεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους, χωρίς να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομειακά φαρμακεία έχουν κάνει τις απαραίτητες προμήθειες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ασθενείς με σοβαρές χρόνιες παθήσεις έμειναν για εβδομάδες, χωρίς τη θεραπεία τους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

\r\n

\r\n Η άσκηση μνημονιακών πολιτικών, στο χώρο της υγείας έχει τραγικές επιπτώσεις και κάθε πολιτική ηγεσία που τις υπηρετεί έχει προσωπικές και ποινικές ευθύνες, για τις τραγικές συνέπειες. Ο ΙΣΑ απαιτεί την έξοδο της υγείας, από τη μέγγενη των μνημονίων.
\r\n Η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σήμερα χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές από ανικανότητα αυτών που έχουν την πολιτική ευθύνη διαχείρισης της δημόσιας υγείας.

\r\n

\r\n Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί.

\r\n

\r\n
\r\n
\r\n ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
\r\n ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
\r\n
\r\n Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

\r\n

\r\n Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://www.isathens.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

\r\n

\r\n

\r\n ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)
\r\n ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
\r\n ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194
\r\n Web: www.ish.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

\r\n

\r\n Ηράκλειο, 02/02/2016

\r\n

\r\n
\r\n ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

\r\n

\r\n Αγαπητοί συμπολίτες

\r\n

\r\n εμείς, οι ιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας αλλά και το αδιέξοδο του παρόντος ασφαλιστικού συστήματος. Ως επαγγελματίες υγείας έχουμε πληγεί όπως όλες οι επαγγελματικές ομάδες τα τελευταία χρόνια (διάλυση ασφαλιστικών ταμείων, αναστολή διορισμών, ανείσπρακτες οφειλές από τα ταμεία). Αυτό άλλωστε μαρτυρά και η μαζική φυγή των νέων ιατρών στο εξωτερικό! Αντιλαμβανόμαστε παράλληλα την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, να δοθεί επιτέλους μία βιώσιμη λύση.

\r\n

\r\n Δυστυχώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή τη μεταρρύθμιση, εξοντώνοντας οικονομικά την παραγωγική τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν θα σας «βομβαρδίσουμε» με νούμερα και υπολογισμούς. Οι προτάσεις του υπουργού εργασίας προκαλούν αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών πέρα από κάθε λογική, μηδενίζοντας στην πραγματικότητα το εισόδημά μας. Εισφορές πρωτόγνωρες και ανισοβαρείς, χωρίς ίχνος ανταποδοτικότητας και με στοιχεία σαρωτικής ισοπέδωσης κάθε νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

\r\n

\r\n Πολύ καλά γνωρίζετε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί αγωνίζονται καθημερινά, πληρώνουν τις εισφορές τους, αγωνιούν και προσπαθούν να δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα υγείας των ασθενών τους κι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ένα υψηλότατο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, δίδοντας παράλληλα εργασία σε πολλούς συνανθρώπους μας (γραμματείς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό). Η άδικη και παράλογη αυτή ασφαλιστική, φοροεισπρακτική επιδρομή θα έχει άμεσες συνέπειες σε όλους. Θα αυξήσει την εισφοροδιαφυγή και την «μαύρη» εργασία, θα οδηγήσει εκατοντάδες νέους ιατρούς στο εξωτερικό με φυσικό επακόλουθο τα περισσότερα ιατρεία να κλείσουν αυξάνοντας την ανεργία και την ετεροπαπασχόληση. Οι εισφορές θα μειωθούν δραματικά λόγω αδυναμίας καταβολής, το «φιλόδοξο» σχέδιο Κατρούγκαλου θα αποτύχει και σε λίγο καιρό θα συζητάμε για ένα καινούργιο ασφαλιστικό σύστημα.

\r\n

\r\n Πιστεύουμε πως αυτή η κοντόφθαλμη πολιτική θα πέσει στο κενό. Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Κι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τον διάλογο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, καταθέτοντας προτάσεις κοινής λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.

\r\n

\r\n Αγαπητοί συμπολίτες,

\r\n

\r\n εμείς, οι γιατροί του Ηρακλείου, συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Τα ιατρεία μας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ. Ζητούμε τη συμπαράσταση σας και σας καλούμε να συμμετάσχετε κι εσείς για να έχετε το γιατρό σας την επόμενη μέρα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή μας.

\r\n

\r\n Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου 

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Έκδοση φορολογικών στοιχείων προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

\r\n

\r\n

\r\n Στην τελευταία συνάντηση αντιπροσωπείας του Ι.Σ.Α. με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συζητήθηκε ο τρόπος και ο χρόνος έκδοσης των φορολογικών στοιχείων των παρόχων υγείας προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , τα οποία αφορούν τόσο τις αμοιβές (τιμολόγια παροχής υπηρεσιών) όσο και τις εκπτώσεις (πιστωτικά τιμολόγια).

\r\n

\r\n    Για την έκδοση των παραστατικών , τα οποία αφορούν την μηνιαία αμοιβή των παρόχων υγείας για πράξεις και επισκέψεις δηλαδή τα Τ.Π.Υ. , έχει καταστεί σαφές και είναι οριστικό εκ του νόμου ότι από 01/01/2015 το τιμολόγιο εκδίδεται στο 100% του αιτούμενου ποσού και το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα από την παροχή των υπηρεσιών. Δίνεται, βέβαια η δυνατότητα για έκδοση του τιμολογίου σε μεταγενέστερο χρόνο από τον χρόνο ολοκλήρωσης της υπηρεσίας, αλλά οπωσδήποτε εντός της ετησίας περιόδου κατά την οποία παρέχεται η υπηρεσία. Επομένως είναι πιο απλό και λειτουργικό το Τ.Π.Υ. να εκδίδεται κάθε μήνα παρά στο τέλος του χρόνου, από την στιγμή που πλέον , βάσει του νόμου, η φορολόγηση γίνεται στο έτος που ο ιατρός αποκτά δικαίωμα είσπραξης, δηλαδή με την έκδοση του παραστατικού και όχι με την είσπραξη του ποσού. Επίσης αυτό που επισημάνθηκε από τους αρμοδίους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι ότι οποιαδήποτε έκδοση και υποβολή τιμολογίου , εκτός του μηνός Δεκεμβρίου, που θα υποβληθεί στο επόμενο έτος από το έτος που θα αφορά θα θεωρείται εκπρόθεσμο και ως εκ τούτου δε θα αποζημιώνεται.

\r\n

\r\n    Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε είναι η έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων που αφορούν τα ποσά clawback και rebate των ετών 2013 , 2014 και του 2015 τα οποία αναμένονται να υπολογιστούν και να ανακοινωθούν για το πρώτο εξάμηνο. Με δεδομένο ότι η φορολογική αρχή με τον νόμο που ισχύει, αλλά και με τις αποφάσεις που έχει εκδώσει, αποδέχεται ότι η επίσημη ανακοίνωση, από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , των ποσών clawback και rebate μειώνουν τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης που αφορούν, χωρίς την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου , συμφωνήθηκε με τους αρμόδιους φορείς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων για όλα τα έτη να γίνεται με την οριστικοποίηση των ποσών clawback και rebate και μετά από σχετικές ανακοινώσεις από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Συνεπώς το συγκεκριμένο φορολογικό στοιχείο θα είναι μόνο πληροφοριακού χαρακτήρα αφού η προβλεπόμενη έκπτωση θα έχει διενεργηθεί στην χρήση που αφορά. Εδώ, πρέπει να τονίσουμε, ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι δεσμευτική απλά θεωρούμε ότι είναι η πιο σωστή προκείμενου να αποφευχθεί η έκδοση πιστωτικών τιμολογίων με λάθος ποσά, όπως έγινε με το πρώτο εξάμηνο του 2014 , αφού υπήρχαν διαφορές στα ποσά που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και αναπροσαρμόστηκαν στην τελική ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τον Ιούλιο του 2015. Για τα συγκεκριμένα πιστωτικά τιμολόγια , με τα λάθος ποσά , θα υπάρξει μέριμνα και σχετικές ανακοινώσεις σε μεταγενέστερο χρόνο.

\r\n

\r\n    Για περισσότερες διευκρινίσεις ο φοροτεχνικός σύμβουλος του Ι.Σ.Α. είναι στην διάθεσή σας, Τρίτη και Παρασκευή 10:30 – 13:00
\r\n
\r\n ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
\r\n
\r\n Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
\r\n
\r\n Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ       ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://isathens.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

ΙΣΡόδου : Η Υγεία νοσεί και η ιατρική εργασία συνεχώς απαξιώνεται.

\r\n

\r\n

\r\n Ρόδος 16.12.2015

\r\n

\r\n Η Υγεία νοσεί και η ιατρική εργασία συνεχώς απαξιώνεται

\r\n

\r\n Ο εμπαιγμός και η καθημερινή απαξίωση των λειτουργών της υγείας και η συνεχής εξαθλίωση του ιατρικού λειτουργήματος, αποτέλεσμα μιας αντιεπιστημονικής και αντιϊατρικής πολιτικής που ακολουθείται, έχει φέρει σε απόγνωση το σύνολο του ιατρικού κόσμου.

\r\n

\r\n Η αύξηση των δαπανών για την υγεία, παραμένει άπιαστο όνειρο.

\r\n

\r\n Κανένα ενθαρρυντικό στοιχείο για ουσιαστική αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής δεν περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2016, που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

\r\n

\r\n Απλήρωτοι θα παραμείνουν για άλλη μία φορά οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, αφού δεν προβλέπεται να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους λόγω μη έκδοσης της απόφασης σε ΦΕΚ, για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015.

\r\n

\r\n Επιπρόσθετα, η υποχρεωτική κατάθεση των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό του ΕΟΠΥΥ, που έχει γίνει για τους τελευταίους 8 μήνες του τρέχοντος έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να κληθούν να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν έχουν εισπράξει.

\r\n

\r\n Οι εργαστηριακοί ιατροί τα τελευταία 2 χρόνια εξαθλιώθηκαν οικονομικά καθώς υποχρεώθηκαν να επιστρέφουν το 50% των εισπράξεων τους υπό την επωνυμία εύηχων ξένων όρων (claw back, rebate) όταν ακόμα και το τεκμαρτό κέρδος που τους αναγνώριζε η εφορία δεν ξεπερνούσε ποτέ το 25% του τζίρου τους.

\r\n

\r\n Βέβαια η εξαθλίωση δεν έχει τέλος αφού με την απόφαση Φ.Ε.Κ. 2496/Β'/19-11-2015 θεσμοθετήθηκαν κλιμακούμενα ποσοστά εκπτώσεων και για τα έτη 2015 – 2018 για τις διαγνωστικές εξετάσεις – ιατρικές πράξεις .

\r\n

\r\n Ενώ η Πολιτεία αποδεικνύει την ολιγωρία και την ανεπάρκεια της με την μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων, αντί να ευχαριστήσει όλους τους ιατρούς που κρατούν όρθιο το σύστημα υγείας παρουσιάζει μεμονωμένες περιπτώσεις επίορκων γιατρών, στήνοντας ένα γαϊτανάκι παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με στόχο να γίνουν οι Έλληνες γιατροί το εξιλαστήριο θύμα.

\r\n

\r\n Πληροφορούμε την κυβέρνηση και τους συμπολίτες μας, ότι τα περιθώρια ανοχής και αντοχής του ιατρικού κόσμου έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

\r\n

\r\n Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αντιμετωπίσουν άμεσα και ρεαλιστικά τα ζητήματα του συστήματος υγείας και ας σταματήσουν επιτέλους τις αναποτελεσματικές ιδεοληπτικές τους προσεγγίσεις.

\r\n

\r\n Για τον ΙΣΡ

\r\n

\r\n Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

\r\n

\r\n Χρήστος Απ. Μαντάς Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης 

\r\n

Προτεινόμενες διατάξεις από τον ΙΣΑ για την ιατρική διαφήμιση

\r\n

\r\n

\r\n ΠΡΟΣ κ. Ανδρέα Ξανθό

\r\n

\r\n Υπουργό Υγείας, Πρόνοιας και Κοιν. Αλληλεγγύης

\r\n

\r\n Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17, Αθήνα

\r\n

\r\n Αθήνα, 30/11/2015

\r\n

\r\n Α.Π. 7679

\r\n

\r\n
\r\n Θέμα: Προτεινόμενες διατάξεις από τον ΙΣΑ για την ιατρική διαφήμιση

\r\n

\r\n Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

\r\n

\r\n Ήδη από τον Απρίλιο του έτους 2013, ο ΙΣΑ επεξεργάστηκε και υπέβαλε προς τον τότε Υπουργό Υγείας σχέδιο διατάξεων για την τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας περί επαγγελματικών πινακίδων ιατρών και ιατρικής διαφήμισης. Την πρόταση μας αυτή αποστείλαμε και στις επόμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. Μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει χώρα καμία ενέργεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ιατρική διαφήμιση στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου, οι πολίτες να κατακλύζονται από την προβολή εκπτωτικών πακέτων για ιατρικές πράξεις, και να υφίστανται επαγγελματικές πινακίδες που αντιβαίνουν κάθε ισχύουσα νομοθετική διάταξη.
\r\n Με την παρούσα επιστολή μας επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημα του ιατρικού σώματος για την τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας περί ιατρικής διαφήμισης και επισημαίνοντας και πάλι ότι :

\r\n

\r\n Το νομικό πλαίσιο που αφορά στις «επαγγελματικές πινακίδες» των ιδιωτικών φορέων Π.Φ.Υ. είναι αποσπασματικό και απαρχαιωμένο. Αφενός για τους ιατρούς εφαρμοστέες φέρεται να είναι οι διατάξεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν 3418/2005- ΦΕΚ Α-287), που επιβάλουν πινακίδες διαστάσεων μόλις 0,25 χ 0,30 εκατοστών και μόνο στην είσοδο του ιατρείου, ενώ αυτές δεν ισχύουν για τις «ιατρικές εταιρείες», για τις οποίες εφαρμοστέες ήταν οι διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 2194/1994 (ΦΕΚ Α'/34) «Αποκατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλες διατάξεις», όπως ισχύουν σήμερα.
\r\n Η ενοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για όλους τους φορείς ΠΦΥ, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, είναι αναγκαία για λόγους ασφάλειας δικαίου και νομιμότητας, όπως και η αντιμετώπιση των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τρόπο που συνάδει και προς τις διατάξεις της ΚΥΑ 38110/9-9-2002, που έλαβαν χώρα στα πλαίσια περιορισμού της υπαίθριας διαφήμισης και της επιβολής τάξης στις επαγγελματικές επιγραφές που αναρτούνται τόσο από τα φυσικά πρόσωπα όσο και τις πάσης φύσεως εταιρείες, ανεξαρτήτως της δραστηριότητας τους.
\r\n Περαιτέρω, όσον αφορά την απαγόρευση της ιατρικής διαφήμισης των φορέων Π.Φ.Υ., η οποία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία των διοικητικών περιορισμών που αίρονται με το Ν.3919/2011 (απελευθέρωση επαγγελμάτων), αυτή θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ένα πλαίσιο εκσυγχρονισμένων διατάξεων, καθώς το ισχύον άρθρο 17 του Ν.3418/2005, περιλαμβάνει υπέρμετρους περιορισμούς αποκλειστικά για τους ιατρούς φυσικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα την δυσμενή μεταχείριση τους έναντι νομικών προσώπων. Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε την ασύδοτη διαφήμιση «ιατρικών καρτών» από εμπορικές εταιρείες σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές, όπως “Ygeialine” “Ευ Club Εξασφάλιση Υγείας»
\r\n Επίσης, θα πρέπει οι ιατρικοί σύλλογοι να έχουν αρμοδιότητα για την επιβολή κυρώσεων επί πάσης φύσεως φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που προβαίνουν σε παραβίαση των διατάξεων περί διαφήμισης, και όχι μόνο επί των φυσικών προσώπων - ιατρών επί των οποίων αποκλειστικά οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν αρμοδιότητα μέχρι σήμερα.
\r\n Για το λόγο αυτό, αποστέλλουμε προς εσάς το επεξεργασμένο από τον Ι.Σ.Α. σχέδιο διατάξεων, καθώς και σχετική αιτιολογική έκθεση για την κατάργηση του άρθρου 17 του Ν. 3418/2005 και παρακαλούμε θερμά για την υιοθέτηση του.
\r\n «Άρθρο …
\r\n Όλοι οι φορείς ΠΦΥ (ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, πολυιατρεία) που δραστηριοποιούνται είτε φυσικά πρόσωπα είτε ως νομικά πρόσωπα και ανεξαρτήτως νομικής μορφής, μπορούν να αναρτούν επαγγελματική επιγραφή, στην οποία θα αναφέρεται αποκλειστικά η θέση, η διεύθυνση, η ιατρική ειδικότητα του ιατρού φυσικού προσώπου και οι μόνιμοι αναγνωρισμένοι τίτλοι του στην Ελλάδα και ο αριθμός της άδειας λειτουργίας που του έχει χορηγηθεί από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο ή την Περιφέρεια και αντίστοιχα η επωνυμία, το αντικείμενο δραστηριότητας νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και η άδεια λειτουργίας που τους έχει χορηγηθεί από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο ή την Περιφέρεια, και η οποία θα τοποθετείται είτε στο ισόγειο παράλληλα στην πρόσοψη του κτιρίου με μέγιστο συνολικό ύψος 0,70, είτε στον όροφο όπου έχει την έδρα του ο φορέας και παράλληλα στην πρόσοψη του κτιρίου (μπαλκόνι – εξώστης) με μέγιστη διάσταση 0,70 Χ 3.00 μ., είτε κάθετα με διαστάσεις κατ΄ανώτατο όριο 0,70 Χ 0,70 Χ 0,25 μ. Επίσης, επιτρέπεται η τοποθέτηση πινακίδων των ιδίων διαστάσεων στην ιδιόκτητη πρασιά των ακινήτων με ενιαία χρήση.

\r\n

\r\n
\r\n Άρθρο …
\r\n Επιτρέπεται η ενημέρωση επί της επαγγελματικής δραστηριότητας ιατρού ή εταιρίας με αντικείμενο δραστηριότητας τη λειτουργία ιατρείου, διαγνωστικού εργαστηρίου ή πολυιατρείου με τρόπο που συνάδει στο κύρος και στην επαγγελματική αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος.

\r\n

\r\n Άρθρο …
\r\n Δεν επιτρέπεται η διαφήμιση των ιατρών φυσικών προσώπων και κάθε ιδιωτικού φορέα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανεξάρτητα από τη νομική του μορφή, καθώς και οποιαδήποτε προβολή και προπαγάνδα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, που είτε υποκινείται από τον ίδιο τον ιατρό ή τον φορέα είτε γίνεται με γνώση του, και αποσκοπεί στην προβολή και στην επαγγελματική επικράτηση έναντι των συναδέλφων.
\r\n
\r\n Άρθρο …
\r\n Ως διαφήμιση νοείται κάθε ενέργεια συγκριτικής παρουσίασης και έξαρσης πλεονεκτημάτων ενός ιατρού ή φορέα παροχής ΠΦΥ, με κάθε μέσο επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως εντύπων, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των βιβλίων, των φυλλαδίων, των επαγγελματικών καταλόγων κ.λ.π.
\r\n
\r\n Άρθρο …
\r\n Ως ενημέρωση νοείται:
\r\n 1. Η δημιουργία, διάθεση και κυκλοφορία επαγγελματικών καρτών και φυλλαδίων με στοιχεία επικοινωνίας και αναφορά αποκλειστικά της ιατρικής ειδικότητας του ιατρού φυσικού προσώπου, των μόνιμων αναγνωρισμένων τίτλων του στην Ελλάδα, της διεύθυνσης και του τηλεφώνου του, καθώς του αριθμού της άδειας λειτουργίας που του έχει χορηγηθεί από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο ή την Περιφέρεια. Αντίστοιχα για τα νομικά πρόσωπα, η επωνυμία, το αντικείμενο δραστηριότητας – ιατρικά τμήματα των νομικών προσώπων, καθώς και η άδεια λειτουργίας που τους έχει χορηγηθεί από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο ή την Περιφέρεια.
\r\n 2. Η καταχώριση ανακοίνωσης με τα ανωτέρω και μόνο στοιχεία σε τηλεφωνικούς ή άλλους καταλόγους επικοινωνίας, σε τοπικά, εθνικά ή διεθνή ευρετήρια ιατρών και εν γένει επαγγελματιών ή άλλα ευρετήρια που εκδίδονται στον τομέα των υπηρεσιών, έντυπα ή ηλεκτρονικά.
\r\n 4. Η δημιουργία και παρουσίαση επαγγελματικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο με το κατά τα ως άνω επιτρεπόμενο περιεχόμενο.
\r\n
\r\n Άρθρο …
\r\n Επιτρέπεται η παροχή συνέντευξης στον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, από ιατρό είτε ατομικά είτε ως μέλος ή εργαζόμενος σε ιατρική εταιρία ή επιστημονικό ή κοινωφελή οργανισμό, με την προϋπόθεση ότι γίνεται μετά από σχετική ενημέρωση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου και με σκοπό την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού επί ιατρικών ζητημάτων, και όχι την προβολή της επαγγελματικής δραστηριότητας του ιατρού ή του φορέα με απώτερο στόχο την επαγγελματική επικράτηση είτε του ιδίου προσωπικά είτε του φορέα για τον οποίο ενεργεί.
\r\n  

\r\n

Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Νοέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτία Τύπου άλλων Ιατρικών Συλλόγων