ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΜΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΙΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Share

\r\n

Πολύωρη συνάντηση εφ όλης της ύλης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μεταξύ του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεωργίου Πατούλη και των εκπρόσωπων των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων.

Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην οικονομική ομηρία των ελλήνων γιατρών που οδηγούνται καθημερινά στην επαγγελματική εξόντωση και τον αφανισμό, το μέλλον της ΠΦΥ, η καθυστέρηση αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων έως τέλη 2011 και των τρεχόντων οφειλών του ΕΟΠΥΥ , το rebate και το αναμενόμενοclawback . Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο να αποδοθούν οι ευθύνες για την αύξηση της θνησιμότητας, της θνητότητας και την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων για την Υγεία.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι «ζωή και υγεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται», «δεν θα επιτρέψουμε να μην έχουν ίση πρόσβαση στην υγεία όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση» «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην ανθρωποκτονική πολιτική κατά των ασθενών μας».

\r\n \r\n


Στη συνάντηση αποφασίστηκαν:

α) η συμμετοχή στην κινητοποιήσεις της 6/11/2013 της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την υγεία,

β) στις 7/11/2013 επίσχεση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις,

γ) νέα διευρυμένη συνάντηση του Πανυγειονομικού Μετώπου στις 9/11/2013 για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Εκτος από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κάτωθι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων: ο Φ.Πατσουρακος, Ταμίας ΙΣΑ και Προεδρος Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Καρδιολογων Ελλαδος -Προεδρος της Πανελληνιας Ομοσπ Σωματειων Κλινικοεργαστηρ. Ειδικοτητ. (ΠΟΣΚΕ),Γ. Δατσέρης Μελος ΔΣ ΙΣΑ και Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ι.Α , οΘ.Χατζηπαναγιωτου, Προεδρος Πανελληνιας Ομοσπονδιας Σωματειων Ιδ.Πρωτοβαθμιας Υγειας (ΠΟΣΙΠΥ) και Προεδρος της Ενωσης Πυρηνικων Ιατρων, , η Μ.Καλαμαρη αντιπροεδρος ΠΟΣΙΠΥ, ο Σ. ΚραμποβιτηςΠροεδρος της Πανελληνιας Επαγγελμ.Ενωσης Εργαστηρ. γιατρων Βιοπ.-Κυττ.παθ/τομων, ο Α. Πλακιωτης επιτιμος Προεδρος της ΠΕΕΒΙ, οΘ.Γεωργακοπουλος Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων ακτινολογων, ο Γ.Βουγιουκας Προεδρος του Πανελληνιου Συνδεσμου Ιατρικων Διαγνωστικων Κεντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), οΠ.Κασαπιδης Προεδρος της Επαγγελματικης Ενωσης Γαστρεντερολογων Ελλαδας, ο Γ.Χρονόπουλος Πρόεδρος του Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, Κ.Νταλουκας Προεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Παιδιατρων Αττικης, ο Γ.Τσαγρης Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Εργαστηριουχων Φυσικοθεραπευτων, ο κ.Γκουβάτσος και κ. Μαρσέλλου Ένωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, ο κ. Τσάτσος Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, ο κ. Σταμούλης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, ο κ. Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ, ο κ. Γ. Μπάκας Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και η κ. Κεσίδου Γ.Γ Της Ένωσης ΩΡΛ ΕΛ. Επαγγελματιών.

Παράλληλα, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση όλων των εργαστηριακών γιατρών, η Γενική της ΠΕΕΒΙ όπου συζητήθηκε το άνοιγμα της άσκησης του ιατρικου επαγγέλματος από το Ν.3919, ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, τα πεπραγμένα του ΕΟΠΥΥ κατά την διετή σύμβαση μέχρι σήμερα και τα νεα κυβερνιτκά μέτρα για το αναδρονικόrebate, το clawbackκαι τις ελεγκτικές εταιρείες.

Σε κοινούς άξονες κινητοποιήσεων και ενεργειών συμφώνησαν για το επόμενο διάστημα ο ΙΣΑ και η ΠΕΕΒΙ για να αντισταθούν απέναντι στην εκχώρηση της Υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και να διεκδικήσουν ένα δίκαιο και ισότιμο πλαίσιο εργασίας για όλους τους εργαστηριακούς γιατρούς μέλη του ΙΣΑ, μέσα από την αγωνιστικότητα, τη νομιμότητα και την επιστήμη.

Στη γενικη συνέλευση της ΠΕΕΒΙ συμμετείχαν, εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μ.Βλασταράκος, η Πρόεδρος του ΙΣ Περαιά Β.Ανεμοδουρά, η Πρόεδρος του ΙΣ Πάτρας Α.Μαστοράκου και ο Πρόεδρος του ΙΣ Κορίνθου Π.Παπαναγιώτου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

\r\n

ΠΗΓΗ:isathens.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτία Τύπου άλλων Ιατρικών Συλλόγων ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΜΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΙΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ