ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ ΠΑΤΡΩΝ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ": Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Share

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας

\r\n

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δημόσια εξαγγελθείσες προθέσεις, που αφορούν σε διαδικασίες απόλυσης 1200 γιατρών των δημόσιων μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Σε μία χώρα με επάρκεια ιατρικού δυναμικού, η πολιτεία «φροντίζει» συστηματικά για την παρεμπόδιση πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πολλοστή φορά, για την επερχόμενη κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας στο 0,6% του ΑΕΠ, απαγορευτική κατά την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ( που θέτει όριο το 1% του ΑΕΠ ), και ηυστέρηση κατά 1000 ευρώ της κατά κεφαλήν χρηματοδότησης της υγείας, σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, αποδεικνύει περίτρανα ότι η πολιτεία αδυνατεί να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι η επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση και η παροχή υπηρεσιών υγείας «τριτοκοσμικής χώρας».

Αυθαίρετες μειώσεις προϋπολογισμών που αδυνατούν να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες, εξωφρενικά «κουρέματα» ασυμβίβαστα με την επαγγελματική επιβίωση του ιατρικού κόσμου, αιφνιδιαστικές απολύσεις παρά τις υφιστάμενες ανάγκες, κινητικότητα - διαθεσιμότητα, ανεπάρκεια σχεδιασμού, οράματος και στρατηγικής στη χάραξη διαρθρωτικών αλλαγών που τόσο ανάγκη έχει η χώρα, εκφοβισμός και άδικη στοχοποίηση του ιατρικού κόσμου για τα «κακώς κείμενα», επιπόλαια επικοινωνιακά τεχνάσματα που δημιουργούν μία επίπλαστη εικόνα πολύ μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα...

Ο ιατρικός κόσμος θα απαντήσει ενωμένος ενάντια στις απολύσεις, στα κουρέματα, στις απειλές, στον εκφοβισμό, στην επιχειρούμενη απαξίωση και σπίλωση του κλάδου και στην επιχειρούμενη αποδόμηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της περίθαλψης των πολιτών. Η ιατρική κοινότητα θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και θα αποτρέψει πάση θυσία την επιβολή υγειονομικών συνθηκών τριτοκοσμικής χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΠ καλεί όλους τους ιατρούς που υπηρετούν στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα σε μέγιστη ετοιμότητα και όλους τους πολίτες της χώρας σε διαρκή επαγρύπνηση.

Η αναμέτρηση με τις λανθασμένες πολιτικές είναι πλέον θέμα επιβίωσης όλων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου        Γεώργιος Σκρουμπής

\r\n

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτία Τύπου άλλων Ιατρικών Συλλόγων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ ΠΑΤΡΩΝ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ": Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ