ΙΣΑ για ΕΟΠΥΥ: ΝΑΙ στις μετακινήσεις – ΟΧΙ στις απολύσεις από το ΕΣΥ !!!

Share

chasing rabbits : doing something totally irrelevant or being distracted from what you intend to do

\r\n

Για άλλη μία φορά ο ΙΣΑ υποβάλει σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής τους ιατρούς και κηρύσσει επανάσταση την στιγμή που συναινεί με τις πολιτικές προτάσεις του Υπουργείου Υγείας !

Εξέδωσε λοιπόν επαναστατική διακήρυξη αρχών και κόκκινων γραμμών και τι μας λέει ?

1. «Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η τήρηση του λόγου του Υπουργού Υγείας πως δε θα απολυθούν γιατροί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.»

2. «Περιμένουμε, ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, να κάνει πράξει αυτά που εξήγγειλε, περί μετακινήσεων και όχι απολύσεων, του ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με την πυκνότητα του πληθυσμού.»

Με άλλα λόγια ΔΕΧΕΤΑΙ τις μετακινήσεις προσωπικού από τον ΕΟΠΥΥ προς το ΕΣΥ με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι δεν ενταχθούν στο ΕΣΥ μπορεί και να απολυθούν, συγχρόνως αποδέχεται πιθανές εξοντωτικές μετακινήσεις ιατρών που θα τους οδηγήσουν σε βέβαιες παραιτήσεις και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημία αφού και ο στόχος των απολύσεων θα επιτευχθεί και ο φίλος Υπουργός δεν θα έχει παραβεί τον λόγο του !

Τέτοιου είδους πρακτικές πράγματι αποτελούν κόκκινες γραμμές αλλά για το σύνολο των ιατρών ενάντια στον ξύλινο και προσχηματικό «επαναστατικό» λόγο!

Ακολουθεί αυτούσιο το επίμαχο «επαναστατικό» δελτίο τύπου !

Ανοχή ΙΣΑ Μηδέν: ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ

Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η τήρηση του λόγου του Υπουργού Υγείας πως δε θα απολυθούν γιατροί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

\r\n \r\n


Η αντίδραση του Ιατρικού Σώματος σε σημερινές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί σχεδίου απομάκρυνσης ακόμη 1200 γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, είναι σφοδρή και αναμένεται να εξελιχθεί σφοδρότερη και να φτάσει στα όρια της εξέγερσης.

Μετά την επαγγελματική ομηρία απλήρωτων γιατρών 3 χρόνων και την ιατρική ανεργία που έχει κάνει 7000 γιατρούς της Αθήνας μετανάστες, τώρα εξαγγέλλονται κι άλλες απολύσεις. Είναι ντροπή και όνειδος.

Και δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την καθολική επαγγελματική απαξίωση, ούτε και την κοροϊδία αλληλοαναιρούμενων εξαγγελιών που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις λογιστικές επιθυμίες της Τρόικας, ποδοπατώντας το ιατρικό σώμα και αφανίζοντας τους λειτουργούς Υγείας. Προειδοποιούμε ότι τα όρια της αντοχής μας και τη ανοχής μας έφτασαν στο τέλος.

Σε μια χώρα, με τόσες ελλείψεις στην Περίθαλψη, με αρρώστους που πεθαίνουν στις εφημερίες, επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό και είναι χαλασμένοι οι τομογράφοι, σε μια χώρα που διασωληνωμένοι άρρωστοι στα ράντζα καταλήγουν χωρίς υποστήριξη Μονάδας, σε μια χώρα που χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου μεγαλώνουν χωρίς γιατρό και φάρμακα, είναι αδιανόητο να πετιούνται οι γιατροί στο δρόμο!!!

Περιμένουμε, ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, να κάνει πράξει αυτά που εξήγγειλε, περί μετακινήσεων και όχι απολύσεων, του ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με την πυκνότητα του πληθυσμού.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγειας θα μας βρει αντίθετους: το ΙΑΤΡΙΚΟ σώμα θα συσπειρωθεί και πάλι σε ένα Πανυγειονομικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τα δίκαια δικαιώματα γιατρών και ασθενών, με στόχο τη διασφάλιση μιας ισότιμης περίθαλψης και τη διατήρηση της εργασίας όλων των λειτουργών υγείας.

Ελπίζουμε, οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα να πετύχουν το αυτονόητο και η οικονομική κρίση να μην οδηγήσει στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ χιλιάδων αρρώστων και γιατρών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

\r\n

ΠΗΓΗ:iatroi.eu

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτία Τύπου άλλων Ιατρικών Συλλόγων ΙΣΑ για ΕΟΠΥΥ: ΝΑΙ στις μετακινήσεις – ΟΧΙ στις απολύσεις από το ΕΣΥ !!!