ΙΣΑ: Καταγγέλουμε την ακρωτηριαστική προχειρότητα του Υπουργείου Υγείας

Share

\r\n ΙΣΑsmall

\r\n

\r\n Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς
\r\n Την απεργία και τα συλλαλητήρια των νοσοκομειακών γιατρών που πραγματοποιούνται αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
\r\n Αντιστεκόμαστε απέναντι στη διάλυση της υγείας, που ξεκίνησε από την Πρωτοβάθμια και τώρα επεκτείνεται και στην Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, και καταγγέλλουμε την ακρωτηριαστική προχειρότητα των ασκούμενων πολιτικών που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
\r\n Το κλείσιμο των Νοσοκομείων, οι απολύσεις των γιατρών, οι ουρές των ασθενών και η υποβάθμιση όλου του συστήματος υγείας καταδεικνύει μια πραγματικότητα στην οποία ο ασθενής δε μπορεί να επιβιώσει, η μη μόνον αν πληρώσει!!!
\r\n Ο ΙΣΑ τάσσεται μαζί με όλο το Κοινό Πανυγειονομικό Μέτωπο των φαρμακοποιών και των λοιπών παρόχων υγείας απέναντι στην εμπορευματοποίηση της υγείας και στις πολιτικές του υπουργείου υγείας που καθημερινά εφευρίσκουν τρόπους να μετακυλύουν την υγειονομική δαπάνη στις τσέπες των ασθενών.
\r\n Ασθενείς χωρίς νοσηλεία και φάρμακα
\r\n Οι άρρωστοι δικαιούνται ένα σύστημα υγείας που θα καλύπτει δωρεάν και χωρίς διακρίσεις τις ανάγκες υγείας όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων. Τον τελευταίο καιρό, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο φάρμακο είναι ολοένα αυξανόμενη. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, φτάνουν οι ασθενείς να αγοράζουν εξ ολοκληρου τα φάρμακα τους, αφού, αφενός πρέπει να πληρώνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόστους για να καλύψουν τη διαφορά από τα πρωτότυπα στα γενόσημα, αφετέρου πολλά σκευάσματα αφαιρέθηκαν από τη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων.
\r\n Για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας, δείχνει πρωτοφανή προχειρότητα, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς και θέτοντας σε κίνδυνο, την περίθαλψή τους.
\r\n Ζητούμε:
\r\n 1) Να σταματήσουν οι πολιτικές απόλυσης και διαθεσιμότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη
\r\n 2) Να στελεχωθούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με επαρκές προσωπικό
\r\n 3) Να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία και να μπουν κεντρικοί διαγωνισμοί στις προμήθειες και ελεγκτικοί μηχανισμοί στις διοικήσεις
\r\n 4) Να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη
\r\n 5) Να έχουν όλοι οι ασθενείς ισότιμη πρόσβαση στη νοσηλεία
\r\n ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ
\r\n Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
\r\n Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                       ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:iatroi.eu

\r\n

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτία Τύπου άλλων Ιατρικών Συλλόγων ΙΣΑ: Καταγγέλουμε την ακρωτηριαστική προχειρότητα του Υπουργείου Υγείας