ΕΟΠΥΥ

Τι αλλάζει από την 1η Μαρτίου στη χορήγηση υλικών για διάφορες παθήσεις στον ΕΟΠΥΥ

Τι αλλάζει από την 1η Μαρτίου στη χορήγηση υλικών για διάφορες παθήσεις στον ΕΟΠΥΥ

Ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εγκυρότητα των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη σύναψη των συμβάσεων και αφορούν τις προδιαγραφές των προϊόντων.

Τι αλλάζει από την 1η Μαρτίου στη χορήγηση υλικών για διάφορες παθήσεις στον ΕΟΠΥΥ
Με μοναδικό κωδικό (barcode) και ελέγχους στις ποιοτικές προδιαγραφές κάθε προϊόντος, θα διατίθενται από την 1η Μαρτίου τα υλικά για μία σειρά παθήσεων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Η ψηφιοποίηση του συστήματος αποκάλυψε μία σειρά από ελλείψεις και παραβάσεις στους εισαγωγείς και στους παρόχους των εν λόγω προϊόντων.
Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού μητρώου ήρθαν στην επιφάνεια περιπτώσεις παρόχων με υλικά που δεν διέθεταν καμία πιστοποίηση ή δεν κυκλοφορούσαν σε άλλη χώρα της Ευρώπης, παρά μόνο σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το Πακιστάν και η Ινδία.
Η προηγούμενη διαδικασία προέβλεπε μια τυπική πιστοποίηση του Εθνικού Κέντρου και Αξιολόγησης Ποιότητας (ΕΚΑΠΤΥ), που δεν διασφάλιζε ουσιαστικά την ποιότητα των προϊόντων.
Μέσω του μητρώου, ο ΕΟΠΥΥ παρακολουθεί τη διαδρομή των προϊόντων από την ένταξή τους μέχρι και την αποζημίωση τους. Κατά συνέπεια έχει πλήρη εικόνα των δαπανών του για αποζημιώσεις υλικών.
Πλέον, τα υλικά και προϊόντα τα οποία έχουν ενταχθεί στο νέο μητρώο και έχουν εγκριθεί προς αποζημίωση από τον Οργανισμό έχουν λάβει μοναδικό αριθμό barcode (άυλη ταινία γνησιότητας) ανά τεμάχιο.
Οι νέες κατηγορίες συμβάσεων αφορούν τα εξής υλικά: Επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες – ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, πρόσθετη περίθαλψη και θεραπευτικά μέσα, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές συσκευές και συσκευές οξυγονοθεραπείας.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που σχεδίασε και έθεσε σε λειτουργία η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχουν εγγραφεί 598 πάροχοι και έχουν υπογραφεί 245 συμβάσεις για 5.901 προϊόντα.
Μαζικά
Με το νέο σύστημα, ο Οργανισμός μπορεί να δεχθεί μαζικά και να επεξεργαστεί χιλιάδες αιτήσεις, πολλαπλών κατηγοριών για τη σύναψη συμβάσεων, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας και περιορίζοντας την ταλαιπωρία των παρόχων (δεν απαιτείται η φυσική παρουσία τους).
Παράλληλα προσφέρει στον Οργανισμό τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εγκυρότητα των δικαιολογητικών (για παράδειγμα εάν ισχύει ή έχει λήξει το ISO, πότε πρέπει να ανανεωθούν) που απαιτούνται για τη σύναψη των συμβάσεων και αφορούν τις προδιαγραφές των προϊόντων.
Με τον τρόπο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντα για τους δικαιούχους ενώ διασφαλίζει και τη διαδικασία σε ότι αφορά τη συμμετοχή των παρόχων (εφαρμόζοντας ενιαίους όρους για όλους).
Καταγραφή
Σταδιακά με την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος σε όλες τις κατηγορίες παρόχων, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε καταγραφή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτουν όλοι οι πάροχοι.
Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένας “χάρτης” μηχανημάτων που θα αποτελέσει και εργαλείο λήψης αποφάσεων για τις νέες συμβάσεις που θα υπογράφονται και σε ποιες περιοχές πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας.
Το νέο σύστημα αναμένεται να εφαρμοστεί και από το υπουργείο Υγείας για τις συμβάσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

Έλεγχος σφραγίδων παραπεμπτικών από τους εργαστηριακούς ιατρούς

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:http://www.eopyy.gov.gr

Εξώδικο των συμβεβλημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Εξώδικο των συμβεβλημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Στα άκρα οδηγείται η σχέση του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους ιατρούς. Η στάση της Διοίκησης του Οργανισμού και οι ανακοινώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους ιατρούς έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, οδήγησαν την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ στην επίδοση εξωδικου επιστολής διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ. Συνάντηση ζήτησε η ηγεσία του φορέα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αντικείμενο του εξώδικου ειναι “η διαρκής αντισυμβατική συμπεριφορά του οργανισμού και οι ψευδείς δηλώσεις και ανακοινώσεις”.

Ο λόγος για τις ανακοινώσεις του φορέα γύρω απο την ενταλματοποίηση, που όπως αναφέρουν οι επικεφαλής της Ένωσης στο Virus, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές πληρωμές. “Την ιδια ώρα, το 10% του 2012-15 δεν έχει πληρωθεί ακόμη, ούτε ο Σεπτέμβριος του 2016”, όπως τονίζουν.

Η αντίδραση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ήταν να ζητήσει επείγουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης εντός της εβδομάδος.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

Ανακοίνωση για ψηφιακή μαστογραφία

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:http://www.eopyy.gov.gr/

Δελτίο Τύπου ΕΟΠΥΥ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:http://www.eopyy.gov.gr

ΕΟΠΥΥ: «Οδηγίες προς Ελεγκτές Ιατρούς, Συνταγογράφους Ιατρούς και Συμβεβλημένους Παρόχους»

Αποτέλεσμα εικόνας για εοπυυ

Αρ. Πρωτ.: ΔΒ3B/Φ4/1/οικ. 3606
Μαρούσι 30/1/2017

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ:
Ως ο Πίνακας Αποδεκτών
Δ/ΝΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΦΥ
Ταχ. Δ/νση: Απ. Παύλου 12 - 15123 Μαρούσι
Πληροφορίες: Π. Τζώρτζη
Τηλ.: 210-81.10.849/850
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες προς Ελεγκτές Ιατρούς, Συνταγογράφους Ιατρούς και Συμβεβλημένους Παρόχους».

Με σκοπό τη διευκόλυνση των Ελεγκτών Ιατρών, των Συνταγογράφων Ιατρών, των Συμβεβλημένων Παρόχων καθώς και όσων διενεργούν την Εκκαθάριση των παραστατικών που αποζημιώνει ο Οργανισμός, συγκεντρώσαμε τις απαντήσεις που η Δ/νσή μας, έχει δώσει κατά καιρούς σε ερωτήματα των ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ, Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ., Υ.ΠΕ., Ιατρικών Συλλόγων και της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αφού τροποποιήσαμε κάποιες από αυτές σε εφαρμογή της Α3(γ)/οικ.76492/13.10.2016 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 3458/τ.β΄/26.10.2016), παραθέτουμε τις ακόλουθες Οδηγίες:


Γενικές Οδηγίες :

 Γνωμάτευση χωρίς πλήρη στοιχεία του ασφ/νου και κυρίως χωρίς αναγραφή της πάθησης δεν πρέπει να θεωρείται από τους ελεγκτές,

 Το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πρέπει να γίνει η θεώρηση των παραπεμπτικών παρακλινικών εξετάσεων και των ιατρικών γνωματεύσεων από τον ελεγκτή ιατρό, είναι δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την έκδοσή τους συμπεριλαμβανομένης και αυτής, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά με σχετική εγκύκλιο ή γενικό έγγραφο,

 Οι ελεγκτές ιατροί υποχρεούνται να επικυρώνουν και τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις.

Σε περίπτωση ετήσιων θεραπειών και έκδοσης 12 αντιγράφων (πχ. περιπτώσεις
οξυγονοθεραπείας), θα γίνεται επικύρωση τουλάχιστον θεραπείας τριμήνου δηλ.
τουλάχιστον 3 αντιγράφων,

 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, τα παραπεμπτικά- γνωματεύσεις θα πρέπει να εγκρίνονται από ελεγκτή της πλησιέστερης προς τον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου Μονάδας Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. εκτός από τις περιπτώσεις μη ύπαρξης ελεγκτή ιατρού, ή όταν γίνεται θεραπεία σε άλλο νομό,

 Δεν μπορεί να θεωρείται γνωμάτευση για ασθενείς που απεβίωσαν, μετά το θάνατό τους,

 Η γνωμάτευση μπορεί να έχει αναδρομικό χαρακτήρα μόνο στις χρόνιες περιπτώσεις που συνεχίζουν την ίδια θεραπεία, (γιατί είναι γνωστή η μεγάλη αναμονή για ραντεβού π.χ. στην ειδική αγωγή). Δεν νοείται αναδρομικότητα στην αρχική γνωμάτευση,

 Οι γενικοί ιατροί μπορούν να συντάσσουν γνωματεύσεις για παθήσεις που ανήκουν στο γνωστικό τους αντικείμενο,

 Οι εργαστηριακοί ιατροί (βιοπαθολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι, ακτινοδιαγνώστες) δεν έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν εξετάσεις με εξαίρεση την ειδικότητα των ακτινοδιαγνωστών-επεμβατικών ακτινολόγων (Υ.Α. Γ3Γ/οικ.28501/2016 - ΦΕΚ 1115/τ.Β΄/19.4.2016),

 Ο ελεγκτής ιατρός του Π.Ε.Δ.Υ. δύναται να μεταβαίνει για επιτόπιο έλεγχο σε κλινικές ή ιδρύματα που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, έπειτα από αίτημα της οικείας ΠΕΔΙ-ΕΟΠΥΥ,

 Οι ελεγκτές ιατροί του Ε.Σ.Υ. που έχουν ορισθεί από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων ως ελεγκτές ιατροί ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να θεωρούν παραπεμπτικά που εκδίδονται από ιατρούς του Νοσοκομείου και αφορούν ασφαλισμένους νοσηλευόμενους ή εξωτερικών ιατρείων.

Περισσότερα...

Ογκολογικοί ασθενείς: Έγκριση φαρμάκων βάσει προσδόκιμου επιβίωσης – Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ

Ογκολογικοί ασθενείς: Έγκριση φαρμάκων βάσει προσδόκιμου επιβίωσης - Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ

Αίσθηση προκαλεί καταγγελία σύμφωνα με την οποία η επιτροπή έγκρισης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ ζητά, με ιατρική βεβαίωση, την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς από τη Θεσσαλονίκη.

“Είναι πραγματικά έξω από τα πλαίσια της λογικής και της ηθικής την στιγμή που ο ασθενής παραλαμβάνει την συνταγή για την χορήγηση του φαρμάκου του, να αναγράφεται σε αυτήν ότι του απομένει ελάχιστος χρόνος ζωής” σχολιάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Ζητάει, παράλληλα, την απόσυρση της σχετικής οδηγίας – εφόσον πρόκειται για τέτοια – χαρακτηρίζοντας το θέμα πρωτοφανές.

Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε πως πρόκειται για μια «συνηθισμένη διαδικασία», εξηγώντας ότι η πρακτική αυτή βασίζεται σε διεθνή πρότυπα για τη χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου.

Στη συνέχεια ο Οργανισμός εξέδωσε ενημέρωση σχετικά με την έγκριση χορήγησης ογκολογικού φαρμάκου σε ασθενή:

– Η αίτηση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων εξετάζεται από την αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και Φαρμάκων Εξωτερικού, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες, ιατρούς του ΕΣΥ. Η αξιολόγηση κάθε αιτήματος γίνεται με βάση τα ιατρικά δεδομένα του ασθενούς και τις κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν διεθνώς.

– Η απόφαση έγκρισης ή απόρριψης μιας αίτησης λαμβάνεται αποκλειστικά με επιστημονικούς όρους.

– Για τον συγκεκριμένο ασθενή εξετάσθηκαν τα ιατρικά δεδομένα από την Επιτροπή και κατά την αξιολόγηση, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στον υποβληθέντα φάκελο. Η Επιτροπή ζήτησε από τον θεράποντα ιατρό να προσκομίσει τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να κατατεθεί εκ νέου ο φάκελος και να επανεξεταστεί το αίτημα χορήγησης του φαρμακευτικού σκευάσματος. Σημειώνεται ότι ήδη η Επιτροπή έχει εγκρίνει την χορήγηση του φαρμάκου σε περισσότερους από 35 ασθενείς.

– Πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων (ογκολογικά κ.α.). Η Ιατρική Κοινότητα έχει αποφανθεί και έχει αποδεχτεί την διαδικασία χορήγησης ειδικών φαρμάκων, όπως το συγκεκριμένο σκεύασμα.

“Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός αποδέχεται τους κανόνες της Ιατρικής Επιστήμης και προτεραιότητά του παραμένει το όφελος τους ασθενούς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

ΕΟΠΥΥ υποβολή δαπανών: Τι ισχύει για τους ασφαλισμένους του εξωτερικού & της Ελλάδας

ΕΟΠΥΥ υποβολή δαπανών: Τι ισχύει για τους ασφαλισμένους του εξωτερικού & της Ελλάδας

Σε ενημέρωση, αναφορικά με την υποβολή δαπανών για ασφαλισμένους που διατηρούν Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης, αλλά και Ευρωπαίων μονίμων κατοίκων Ελλάδας με βιβλιάριο ΙΚΑ, προχώρησε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας πως για τις υποβολές Ιανουαρίου 2017 και στο εξής, θα πρέπει να υποβληθούν δαπάνες αποκλειστικά ασφαλισμένων Ελληνικού Φορέα με ΑΜΚΑ (εκτός της περίπτωσης Ευρωπαίων ασφαλισμένων – μονίμων κατοίκων Ελλάδας).


Ειδικότερα, για την υποβολή δαπανών:
α) Ευρωπαίων ασφαλισμένων με Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) ή Πιστοποιητικό Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ) και
β) Ευρωπαίων ασφαλισμένων – μονίμων κατοίκων Ελλάδας, κατόχων βιβλιαρίου ΙΚΑ με ειδική ένδειξη (με ασφάλιση που προέρχεται από Ξένο Φορέα) και οι οποίοι διαθέτουν ΑΜΚΑ, θα πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστή περίοδος υποβολής στην οποία θα καταχωρούνται είτε τα παραπεμπτικά είτε οι επισκέψεις των ανωτέρω ασφαλισμένων, με επιλογή σύμβασης «Ευρωπαίων Πολιτών», μόλις αυτή αναρτηθεί στην αντίστοιχη εφαρμογή (ανοικτής, κλειστής, αιμοκαθάρσεων, ακτινοθεραπειών, ιατρικών επισκέψεων), σύμφωνα με οδηγίες που θα δοθούν στο προσεχές διάστημα.
Η σύμβαση θα είναι διαθέσιμη στο Μηχανογραφικό Σύστημα του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να απαιτείται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Υγείας να προβούν σε άλλη ενέργεια (επικοινωνία με τη Δ/νση Συμβάσεων, σύναψη νέας σύμβασης, κ.τ.λ.)
Στην περίπτωση των Ιατρικών Επισκέψεων το πλαφόν της υποβολής των ασφαλισμένων Ελληνικού Φορέα και της υποβολής των Ευρωπαίων Ασφαλισμένων, παραμένει 200 επισκέψεις το μήνα, αθροιστικά και για τις δύο υποβολές που αφορούν τον ίδιο μήνα.
Για τον αναφερόμενο διαχωρισμό είναι υπόχρεος και υπεύθυνος ελέγχου των απαραίτητων δικαιολογητικών, ο Πάροχος, ο οποίος υποβάλει δαπάνες προς τον ΕΟΠΥΥ, για οποιαδήποτε κατηγορία υπηρεσιών και παροχών ΕΚΠΥ. 

ΠΗΓΗ:http://www.onmed.gr/

 

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για υποβολές αποκλειστικά σε Έλληνες ασφαλισμένους

Γενική ∆ιεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασµού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας
∆/νση: Πληροφορικής
Ταχ. ∆/νση: Αποστόλου Παύλου 12,
15123 Μαρούσι
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Μαρούσι, 01/02/2017

Σας ενηµερώνουµε, ότι για τις υποβολές Ιανουαρίου2017 και στο εξής, θα πρέπει να υποβληθούν δαπάνες αποκλειστικά Ελλήνων ασφαλισµένων µε ΑΜΚΑ.

Για την υποβολή δαπανών:

α) Ευρωπαίων ασφαλισµένων µε Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) ή Πιστοποιητικό Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ) και

β) Ευρωπαίων ασφαλισµένων – µονίµων κατοίκων Ελλάδας και κατόχων βιβλιαρίου ΙΚΑ (Ξένος Φορέας) µε ΑΜΚΑ, θα πρέπει να δηµιουργηθεί ξεχωριστή περίοδος υποβολής, µε επιλογή σύµβασης «Ευρωπαίων Πολιτών», µόλις αυτή αναρτηθεί στην αντίστοιχη εφαρµογή (ανοικτής, κλειστής, αιµοκαθάρσεων, ακτινοθεραπειών, ιατρικών επισκέψεων), σύµφωνα µε οδηγίες που θα δοθούν στο προσεχές διάστηµα.

Για τον αναφερόµενο διαχωρισµό είναι υπόχρεος και υπεύθυνος ελέγχου των απαραίτητων δικαιολογητικών, ο Πάροχος, ο οποίος υποβάλει δαπάνες προς τον ΕΟΠΥΥ, για οποιαδήποτε κατηγορία υπηρεσιών και παροχών ΕΚΠΥ.  

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

ΕΟΠΥΥ: Πως θα αποζημιώνονται ασθενείς και πάροχοι για υγειονομικά υλικά! Νέες οδηγίες

Γράφει: Μαρία Γλένη


Νέες διευκρινιστικές οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιώνονται οι ασθενείς- ασφαλισμένοι για υγειονομικό υλικό αλλά αντίστοιχα και οι πάροχοι.

 

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι Δικαιούχοι των παροχών δηλαδή οι ασφαλισμένοι, δεν θα πρέπει πλέον να προσέρχονται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για να αποζημιωθούν για εκτελέσεις γνωματεύσεων που γίνονται το 2017.

Επιπρόσθετα οι ασφαλισμένοι δεν καταβάλλουν κανένα χρηματικό ποσό, πέραν από την προβλεπόμενη συμμετοχή στην προμήθεια του προϊόντος όπου και εφόσον αυτή υπάρχει, όπως αναγράφεται στη Γνωμάτευση.

Πλέον οι εκτελέσεις γίνονται μόνο σε συμβεβλημένους παρόχους με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ο Οργανισμός θα ανακοινώσει αναλυτικά και ανά Νομό τους συμβεβλημένους παρόχους ώστε να ενημερωθούν οι Δικαιούχοι για τα σημεία διάθεσης.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, για να αποζημιωθεί ένας ασφαλισμένος θα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένα βήματα, αντίστοιχα και οι πάροχοι, στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας αποζημίωσης, που βασίζεται στις συμβάσεις. Πάντως το νέο σύστημα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Συνεπώς οι ασφαλισμένοι μάλλον θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε σημεία διάθεσης διαφόρων υλικών, στην περίπτωση τουλάχιστον που πολλοί πάροχοι δεν υπογράψουν συμβάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά με τα γυαλιά οράσεως: » ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως! Στα κάγκελα οι οπτικοί»

 

Για τους παρόχους

Αίτηση και Έγκριση Σύμβασης

Σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες του ΕΟΠΥΥ, ο υποψήφιος πάροχος θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που υπάρχουν στη σχετική πλατφόρμα (http://apps.eopyy.gov.gr/) να εγγραφεί ως υποψήφιος πάροχος (Υποψήφιος Πάροχος/Διανομέας) και να υποβάλλει αίτημα για σύναψη σύμβασης με τον Οργανισμό.

Η αρμόδια υπηρεσία παραλαμβάνει το αίτημα και στη συνέχεια το φυσικό αρχείο (φάκελο) με το σύνολο των δικαιολογητικών και αφού προβεί σε έλεγχο των εγγράφων, εισηγείται στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ την σύναψη σύμβασης με τον υποψήφιο πάροχο.

 

Στη συνέχεια και με την έγκριση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ο πάροχος πλέον, ενημερώνεται για την έγκριση και την υπογραφή της σύμβασης και αυτόματα εισέρχεται, με βάση τα στοιχεία που έχει δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης, στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, e-Dapy, ώστε να είναι εφικτή η εκτέλεση γνωματεύσεων και φυσικά οι υποβολές των δαπανών για αποζημίωση.

Για τους ασφαλισμένους

Διαδικασία Παροχής των Προϊόντων/Υλικών

Ο Δικαιούχος-ασφαλισμένος με την γνωμάτευση, μπορεί να προμηθευτεί τα υλικά τα οποία έχουν ανακοινωθεί και ενταχθεί στις νέες κατηγορίες συμβάσεων, αποκλειστικά από τους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Τα υλικά αυτά είναι τα κάτωθι:

Υγειονομικό υλικό

Υ.Υ. – Επιθέματα
Υ.Υ. – Υλικά για μεσογειακή αναιμία
Υ.Υ. – Οστομικά Υλικά
Υ.Υ. – Υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη
Υ.Υ. – Υλικά Τραχειοστομίας
Υ.Υ. – Συσκευές σίτισης
Υ.Υ. – Καθετήρες – ουροσυλλέκτες
Υ.Υ. – Συσκευές έγχυσης φαρμάκων
Υ.Υ. – Λοιπά αναλώσιμα και υλικά

Πρόσθετη περίθαλψη και θεραπευτικά μέσα

Ακουστικά Βαρηκοΐας
Ορθοπεδικά Είδη
Αναπνευστικές συσκευές και Συσκευές
Οξυγονοθεραπείας
Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής

Να σημειωθεί ότι για όσα υλικά δεν αναφέρονται, δεν θα ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται στην παρούσα ανακοίνωση και θα συνεχίσει η διαδικασία αποζημίωσης ως ίσχυε μέχρι τις 31/12/2016 στους Δικαιούχους.

 

Για τα συγκεκριμένα υλικά ο Δικαιούχος-ασφαλισμένος των παροχών, προσέρχεται σε συμβεβλημένο πάροχο και δίδοντας τη γνωμάτευση παραλαμβάνει (ή του αποστέλλονται) τα αντίστοιχα υλικά που περιγράφονται σε αυτή και στις ποσότητες που δικαιούται με βάση τον ΕΚΠΥ.

Γνωμάτευση

Η Γνωμάτευση για το σύνολο των κατηγοριών είναι ηλεκτρονική, πρέπει να είναι συμπληρωμένη (στο σύνολο των πεδίων της), από τους αντίστοιχους κατά περίπτωση ιατρούς, ανάλογα με τη παροχή και ακολουθώντας τις σχετικές εγκυκλίους και κανονισμούς του Οργανισμού.

Ο έλεγχος της ασφαλιστικής ικανότητας του Δικαιούχου αποτελεί
υποχρέωση του Ιατρού που εκδίδει την γνωμάτευση και γίνεται κατά την διάρκεια έκδοσης της γνωμάτευσης ηλεκτρονικά (ή από το βιβλιάριο υγείας στις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική καταχώρηση – έκδοση χειρόγραφης γνωμάτευσης).

Ο Δικαιούχος οφείλει, στις περιπτώσεις όπου ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) το ορίζει, να λάβει υπογραφή ελεγκτή Ιατρού, προτού προβεί στην εκτέλεση της Γνωμάτευσης.

Εκτέλεση Γνωματεύσων

Ο συμβεβλημένος πάροχος εκτελεί τις Γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί προς τους Δικαιούχους και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν για την κατηγορία προϊόντων/υλικών χωρίς να δύναται να αλλάξει την κατηγορία των προϊόντων/υλικών ή να εξαργυρώσει αυτές.

Κατά την Εκτέλεση της Γνωμάτευσης οφείλει να προμηθεύσει στους Δικαιούχους προϊόντα που έχουν ενταχθεί στο νέο Μητρώο ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ και έχουν εγκριθεί προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ έχουν λάβει μοναδικό αριθμό barcode ανά τεμάχιο.

 

Στο έντυπο Εκτέλεσης καταχωρείται τόσο ο αριθμός μητρώου ΕΚΑΠΤΥ όσο και το μοναδικό barcode του προϊόντος.
Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών εισαγωγής στο νέο μητρώο καθώς και της
απόδοσης των barcodes και λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων, τόσο για σύναψη σύμβασης όσο και εισαγωγής στο νέο μητρώο, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η ομαλή μετάβαση στη νέα διαδικασία με σκοπό την απρόσκοπτη παροχή των υλικών στους Δικαιούχους (Ασφαλισμένους), ο Οργανισμός ανακοινώνει τα κάτωθι:

Αποζημίωση Υλικών σε Παρόχους

Α) Έως τις 31/01/2017 θα γίνονται δεκτές Εκτελέσεις γνωματεύσεων για το σύνολο των ανωτέρω κατηγοριών όπου τα προϊόντα πρέπει να έχουν λάβει τον παλαιότερο κωδικό μητρώου ΕΚΑΠΤΥ, όπου αυτό απαιτείται, και να έχει εγκριθεί από τις έως σήμερα αποφάσεις αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ. Στις Εκτελέσεις αυτές θα αναφέρονται οι υφιστάμενες τιμές των προϊόντων, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί με σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού ή οι μέγιστες αποδιδόμενες τιμές με βάση τον ΕΚΠΥ.

Β) Από 01/02/2017 έως τις 28/02/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων για το σύνολο των ανωτέρω κατηγοριών, χωρίς να απαιτείται να καταχωρηθεί ο μοναδικός αριθμός barcode, ενώ τα προϊόντα πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον τον παλαιότερο κωδικό μητρώου ΕΚΑΠΤΥ, (όπου αυτό απαιτείται) και να πληρούν τους γενικότερους όρους αποζημίωσης που έχει θέσει ο ΕΟΠΥΥ.

Στις Εκτελέσεις αυτές θα αναφέρονται οι νέες τιμές των προϊόντων, όπου αυτές έχουν ανακοινωθεί με σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού ή οι μέγιστες αποδιδόμενες τιμές με βάση τον ΕΚΠΥ.

 

Οι εισαγωγείς οφείλουν να έχουν καταχωρήσει τα προϊόντα τους στο νέο μητρώο το
συντομότερο ώστε να είναι αποζημιούμενα με τον νέο κωδικό μητρώου από 01/03/2017.

Γ) Από τις 01/03/2017 μέχρι τις 31/03/2017 ο Οργανισμός θα δέχεται Εκτελέσεις
Γνωματεύσεων μόνο με τον νέο κωδικό μητρώου. Στην περίπτωση όπου το προϊόν δεν έχει εισαχθεί στο νέο μητρώο δεν θα αποζημιώνεται.

Από 01/04/2017, τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν λάβει και το μοναδικό αριθμό barcode (άυλη ταινία γνησιότητας) από τη σχετική εφαρμογή στην πλατφόρμα, διότι το σχετικό πεδίο θα είναι υποχρεωτικό στις εκτελέσεις των γνωματεύσεων

Ο πάροχος εκτυπώνει το έντυπο Εκτέλεσης, στο οποίο υπογράφει ο Δικαιούχος ή ο παραλαβών των προϊόντων, ενώ παράλληλα εκδίδει το κατάλληλο φορολογικό παραστατικό στον Δικαιούχο για τη συμμετοχή του, όπου αυτή προβλέπεται, από την προμήθεια του προϊόντος ή/και την διαφορά της τιμής από την μέγιστη αποζημιούμενη τιμή του ΕΟΠΥΥ.

Ο Δικαιούχος δεν πληρώνει σε καμία περίπτωση το ποσό που τιμολογείται στον ΕΟΠΥΥ, εκτός από την συμμετοχή του εάν υπάρχει (ή τη διαφορά τιμής) και δεν προσέρχεται στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού για απόδοση του ποσού.

Στις περιπτώσεις αποστολής των προϊόντων/υλικών ο πάροχος εκδίδει Δελτίο Αποστολής στα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ με παραλήπτη τον Δικαιούχο (Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Διεύθυνση Αποστολής) το οποίο το συνοδεύει με το έντυπο Εκτέλεσης (επιστρεφόμενο με την υπογραφή του παραλήπτη) καθώς και το σχετικό φορολογικό παραστατικό της συμμετοχής ή/και της διαφοράς τιμής, όπου υπάρχουν.

Τιμολόγηση ΕΟΠΥΥ

Την 1η του επόμενου μήνα, ο πάροχος πρέπει να εισέλθει στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ (e-dapy) και να επιβεβαιώσει τις εκτελέσεις που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα. Στο σημείο αυτό, έχει τη δυνατότητα να διορθώσει εκτελέσεις ως προς τα κάτωθι:

-Επιστροφή Προϊόντων (για διάφορους λόγους)
-Μη ολοκλήρωση της εκτέλεσης (πχ μη παραλαβή, θάνατος προ της παραλαβής των
υλικών, ή άλλη αιτία)

-Άλλες διορθωτικές ενέργειες που μπορεί να έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια του
μήνα.

 

Για τον μήνα Ιανουάριο θα πρέπει να εισαχθούν όλες οι εκτελέσεις που έγιναν
χειρόγραφα στο σύστημα, (τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο το σύστημα
καταχώρησης) ώστε να γίνει και η σχετική τιμολόγηση.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώσει την πιθανή επεξεργασία, πατώντας υποβολή,
ολοκληρώνει το σύνολο των εκτελέσεων και το σύστημα τον ενημερώνει για το σύνολο των προϊόντων που έχουν εκτελεστεί καθώς και τη συνολική αξία τους, με σκοπό να εκδώσει το σχετικό τιμολόγιο προς τον ΕΟΠΥΥ. Πατώντας ολοκλήρωση, το σύστημα θα επιτρέπει στον πάροχο να εκδώσει το ειδικό έντυπο αποστολής του φακέλου με το τιμολόγιο και τα συνοδευτικά έγγραφα στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ (Ασπρόπυργο).

Στο τιμολόγιο θα πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά τα προϊόντα (τμχ, τιμή μονάδος κτλ) και το ποσό του τιμολογίου να συμφωνεί με το ποσό που έχει εκδώσει το σύστημα του ΕΟΠΥΥ.

Εισαγωγή στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ (eΔΑΠΥ)

Οι συμβεβλημένοι πάροχοι πρέπει να πραγματοποιήσουν Εγγραφή Χρήστη, στην εφαρμογή στο site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr > Εφαρμογές > eΔΑΠΥ > Πιστοποίηση Ιατρών και Παρόχων) και να προσέλθουν με την ταυτότητα τους ή σχετική εξουσιοδότηση, σε Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο, τον οποίο στη συνέχεια θα ενεργοποιήσουν στη εφαρμογή (Ενεργοποίηση Χρήστη), προκειμένου να δύνανται να συνδεθούν και να υποβάλουν εκτελέσεις Γνωματεύσεων ΕΚΠΥ, μέσω της νέας εφαρμογής eΔΑΠΥ Παροχών ΕΚΠΥ.

Στο εξής, τα Φαρμακεία και όσοι πάροχοι Υλικών συμβληθούν και είχαν λάβει κλειδάριθμο στο παρελθόν, θα συνεχίσουν με τους ίδιους κωδικούς στη νέα εφαρμογή. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Δελτίο Τύπου ΕΟΠΥΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αλλαγές στη δαπάνη για τα διαγνωστικά

Αλλαγές στη δαπάνη για τα διαγνωστικά

Προσπάθειες αναδιοργάνωσης ανά κατηγορία παρόχων είναι σε εξέλιξη στον ΕΟΠΥΥ, όπως διαφάνηκε από τις συζητήσεις που διεξάγει η ηγεσία του Οργανισμού με τους επικεφαλής των φορέων, με αφορμή την εξέλιξη των πληρωμών και τις συμβάσεις. Στόχος των προσπαθειών είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και μία αναδιανομή των χρηματικών ορίων στον κωδικό για τα διαγνωστικά.

Όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), προς υπογραφή είναι Υπουργική Απόφαση που θα διαχωρίζει τον κωδικό που αφορά και στις διαγνωστικές πράξεις (0671.01), σε 2 μεγάλες κατηγορίες.

Κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες θα έχει το δικό της χρηματικό όριο, με την κατηγορία απεικονιστικών εξετάσεων να διαιρείται περαιτέρω σε υποκατηγορίες, οι οποίες θα έχουν και αυτές συγκεκριμένα όρια δαπανών.

Επιπλέον, από τον κωδικό των Διαγνωστικών θα διαχωριστούν οι δαπάνες που αφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίες θα αποζημιώνονται από ξεχωριστό κωδικό, ενώ θα παραμείνουν και για το 2017 τα επιπλέον 12 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προστεθεί το 2016.

Έτσι, οι δαπάνες, με τα 26 εκατομμύρια των κλινικοεργαστηριακών εξετάσεων, συν τις δαπάνες για το PET-CT και τα ραδιοφάρμακα που προστίθενται, αναμένεται να φθάσει τα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΙΔΙΚ, δρομολογείται η έκδοση βεβαίωσης οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το συμψηφισμό οφειλών προς το Δημόσιο ή Ασφαλιστικούς οργανισμούς, ενώ σχεδιάζεται εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων (τιμολόγιο) καθώς και άλλων παραστατικών.

Μεταξύ των σχεδίων του Οργανισμού είναι η εφαρμογή της χρήσης κάρτας με PIN από όλους τους ασφαλισμένους, ενώ επιδιώκεται η άμεση υπογραφή νέας σύμβασης.

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές, ο ΕΟΠΥΥ επιδιώκει τη συνέχιση της καταβολής τους σε σταθερούς ρυθμούς, ενώ οι απαιτήσεις του κλάδου για τον περασμένο Σεπτέμβριο αναμένεται να παρακρατηθούν για να συμψηφιστούν με το clawback της ιδίας χρονιάς. Σύμφωνα με την ΠΑΣΙΔΙΚ, επειδή οι συνολικές απαιτήσεις του κλάδου για όλο το 2016 δεν φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ το όριο των 314 εκατομμυρίων ευρώ, η παρακράτηση ακόμη ενός μηνός που πιθανότατα θα απαιτηθεί για συμψηφισμό, θα γίνει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Η εξόφληση παλαιότερων οφειλών (πριν τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ) αναμένεται να συνεχιστεί, ΤΑΠ-ΟΤΕ και τα άλλα ταμεία κοινής ωφέλειας θα ακολουθήσουν μετά τον Οίκο Ναύτου ο οποίος έχει εξοφλήσει σχεδόν όλους τους παρόχους από τον περασμένο Δεκέμβριο και θα ακολουθήσει ο ΟΠΑΔ, που εκτιμάται ότι θα έχει εξοφλήσει έως τα τέλη Φεβρουαρίου τις υποχρεώσεις που έχουν συγκεντρωθεί έως το 2011.

«Τα υπόλοιπα του 10% που οφείλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα έτη 2012-2015 λόγω του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου που εφάρμοζε μέχρι το τέλος του 2015 για την πληρωμή των παρόχων, θα συμψηφιστούν με το υπόλοιπο της υπέρβασης το δαπανών αυτών των ετών, ώστε να εξαλειφθεί η οποία υπέρβαση (clawback) εναπομένει ακόμη για αυτά τα τέσσερα χρόνια (2012-2015)», συμπληρώνει η ΠΑΣΙΔΙΚ σε ανακοίνωση της.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

Εφαρμογή της χρήσης κάρτας με ΠΙΝ από τους ασφαλισμένους προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Εφαρμογή του μέτρου της χρήσης κάρτας με PIN από όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι προωθεί η διοίκηση του Οργανισμού. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτ. Μπερσίμη με το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Κατά τη συνάντηση ο ΠΑΣΙΔΙΚ ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του Οργανισμού για το τρέχον έτος 2017 το οποίο έχει ως εξής:

1) Οι πληρωμές των απαιτήσεων των παρόχων θα συνεχιστούν με κανονικό ρυθμό όπως και την περασμένη χρονιά, κατά την οποία υπήρξε ομαλοποίηση στις πληρωμές σε μεγάλο βαθμό.

2) Οι απαιτήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο 2016 θα παρακρατηθούν για να συμψηφιστούν με το claw back της ιδίας χρονιάς και επειδή οι συνολικές απαιτήσεις ια όλο το έτος 2016 δεν φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ το όριο των 314 εκατομμυρίων ευρώ, η παρακράτηση ενός ακόμη μηνός που πιθανότατα θα απαιτηθεί για συμψηφισμό, αυτή θα γίνει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

3) Θα συνεχιστεί και το τρέχον έτος η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παλαιών ταμείων (προ συστάσεως Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με τον ΤΑΠ-ΟΤΕ και τα άλλα ταμεία κοινής ωφέλειας να παίρνουν σειρά μετά τον Ο.Ν. ο οποίος έχει εξοφλήσει σχεδόν όλους τους παρόχους από τον περασμένο Δεκέμβριο και θα ακολουθήσει ο Ο.Π.Α.Δ. ο οποίος μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις που έχει μέχρι το τέλος του έτους 2011 (τελευταίο έτος λειτουργίας του).

4) Τα υπόλοιπα του 10% που οφείλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα έτη 2012-2015 λόγω του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου που εφάρμοζε μέχρι το τέλος του 2015 για την πληρωμή των παρόχων, θα συμψηφιστούν με το υπόλοιπο της υπέρβασης το δαπανών αυτών των ετών, ώστε να εξαλειφθεί η οποία υπέρβαση (claw back) εναπομένει ακόμη για αυτά τα τέσσερα χρόνια (2012-2015).

5) Αναμένεται σύντομα να υπογραφεί Υπουργική Απόφαση η οποία θα διαχωρίζει τον κωδικό 0671.01 σε δύο μεγάλες κατηγορίες οι οποίες θα έχουν η κάθε μία το δικό της χρηματικό όριο, με την κατηγορία απεικονιστικών εξετάσεων να διαιρείται περαιτέρω σε υποκατηγορίες, οι οποίες θα έχουν και αυτές συγκεκριμένα όρια δαπανών, πέραν των οποίων θα εφαρμόζεται περικοπή (claw back).

6) Θα διαχωριστούν από τον κωδικό μας οι δαπάνες που αφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίες θα αποζημιώνονται από ξεχωριστό κωδικό, ενώ θα παραμείνουν και για το 2017 τα επιπλέον 12 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προστεθεί στο όριο και το 2016 και κατ’ αυτόν τον τρόπο οι δαπάνες του κωδικού μας μαζί με τα 26 εκατομμύρια των κλινικοεργαστηριακών εξετάσεων, συν τις δαπάνες για το PET-CT και τα ραδιοφάρμακα που μπαίνουν στον κωδικό μας, αναμένεται να φθάσει τα 350 εκατομμύρια ευρώ.

7) Δρομολογείται η έκδοση βεβαίωσης οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους παρόχους, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το συμψηφισμό οφειλών προς το Δημόσιο ή Ασφαλιστικούς οργανισμούς.

8) Σχεδιάζεται εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων (τιμολόγιο) καθώς και άλλων παραστατικών, ενώ είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή του μέτρου της χρήσης κάρτας με PIN από όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

9) Τέλος θα προχωρήσει άμεσα η υπογραφή μίας νέας σύμβασης συνεργασίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με όλους τους παρόχους.

ΠΗΓΗ:http://www.healthview.gr/

 

Οριστικοποίηση 10% προκαταβολής επισκέψεων ΕΟΠΥΥ ετών 2012,2013,2014 και 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι εδόθη εντολή οριστικοποίησης του υπολοίπου 10% της προκαταβολής των επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ ετών 2012,2013,2014 και 2015.

Παρακαλείστε να αποστείλετε φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες με ισχύ 20 ημέρες από την ημερομηνία οριστικοποίησης.

Επιπλέον πρέπει να υποβληθεί στα κατά τόπους ΠΕΔΥ μια υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στο κείμενο της οποίας πρέπει να αναγράφετε:

«Αποδέχομαι τη ρύθμιση αυτή και παραιτούμαι από οποιαδήποτε άλλη αξίωση και ένδικο μέσο, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας. Σε περίπτωση που έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα, προσκομίζω σχετική έκθεση παραίτησης από το δικόγραφο της αγωγής ή άλλο σχετικό επίσημο έγγραφο»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Για την υπεύθυνη δήλωση πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

ΕΟΠΥΥ: Διαχωρίζονται τα κονδύλια για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Όλες οι λεπτομέρειες

 

Σε διαχωρισμό των κονδυλίων για διαγνωστικές εξετάσεις προχωρά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

 

Επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr που περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια πως θα μοιραστούν τα κονδύλια των διαγνωστικών εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «ΕΟΠΥΥ: Έρχεται νέο σύστημα στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πως θα μοιράζονται τα κονδύλια»

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr ήδη η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει στην κατανομή των κονδυλίων και συγκεκριμένα του ποσού των 314 εκατ. ευρώ (εάν δεν μειωθεί το 2017).

Ήδη άλλωστε το έχει διαμηνύσει στους εμπλεκόμενους φορείς και στους επαγγελματίες των διαφόρων κλάδων.
Η κατανομή των κονδυλίων θα γίνει ανάμεσα στις αιματολογικές εξετάσεις καθώς και στα Βιολογικά υλικά, στις ακτινογραφίες, στα υπερηχογραφήματα, στις MRI & CT, Μ.Ο.Π. και στα Ραδιοφάρμακα.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων έχει ζητήσει να ενημερωθεί πριν ακόμη οριστικοποιηθούν τα ποσά.
Ωστόσο έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι η υπόθεση είχε κλείσει προ πολλού. Άλλωστε οι πιέσεις που ασκήθηκαν στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, είτε προς τη μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη, ήταν πολλές.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιδίωκαν τα μεγαλύτερα ποσά να δοθούν στις αιματολογικές εξετάσεις και ανάποδα, να διατεθούν περισσότερα κονδύλια στις απεικονιστικές εξετάσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, ότι μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονταν …παζάρια για το που θα γύρει η ζυγαριά.

Με βάση την επίσημη επιχειρηματολογία, στόχος του διαχωρισμού των κονδυλίων είναι να πληρώνονται ξεχωριστά οι υποχρεωτικές επιστροφές (claw back) από τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα και η μία κατηγορία να μην επιβαρύνει την άλλη, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, το 2015 η κατανομή των κονδυλίων είχε ως εξής: περίπου 60% στις αιματολογικές εξετάσεις και 40% στις απεικονιστικές, ενώ το 2016 φαίνεται πως η δαπάνη διαμορφώθηκε ακριβώς ανάποδα.

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΠΟΣΚΕ:Έτσι θα γίνουν οι πληρωμές των γιατρών - Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

moneyef.jpg

Οι πληρωμές των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριου Μπερσίμη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2017.
Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, για τις τρέχουσες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ ο Σεπτέμβριος του 2016 θα παρακρατηθεί για το clawback του έτους 2016 για τις ιατρικές πράξεις, ενώ ένας ακόμα μήνας που απαιτείται για το clawback του 2016 θα παρακρατηθεί από την υποβολή της δαπάνης του Ιουλίου 2017.
Για το clawback των ετών 2013-2014-2015 θα ενημερωθούν οι ιατροί για τον συμψηφισμό του 10% των ετών 2012-2013-2014-2015 που υπολείπεται της προκαταβολής που έχουν πάρει και φυσικά μετά και την αφαίρεση των μηνών που δεν έχουν πληρωθεί τα αντίστοιχα έτη.
Για το 2016 η εκτίμηση είναι ότι το clawback θα κυμανθεί μεταξύ του 10-15%. Οι πληρωμές των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 για τις ιατρικές πράξεις θα συνεχίσουν να πληρώνονται με οριστικοποίηση από τον επόμενο μήνα. Για τις ιατρικές επισκέψεις του Σεπτεμβρίου 2016 θα δοθεί οριστικοποίηση έως 20/1/2017.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα δοθεί οριστικοποίηση του υπολοίπου του 10% της προκαταβολής των επισκέψεων από 1/1/2012 έως και 31/12/2015.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΠΑΔ, θα δοθεί οριστικοποίηση επίσης τις αμέσως προσεχείς ημέρες, των μηνών που οφείλονται έως και τα τέλη του 2011. Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των άλλων ταμείων θα υπάρχει αποπληρωμή τους μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2017.
Από 1/1/2017 θα υπάρξει διαχωρισμός των εργαστηριακών εξετάσεων και εργαστηριακών πράξεων και άρα αντίστοιχη πληρωμή κατά περίπτωση από το σύνολο του ποσού που θα διατίθεται για εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις σε κατηγορίες όπως: βιολογικά υλικά, ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα, MRI και C/T, μέτρηση οστικής πυκνότητας και ραδιοφάρμακα.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων κ. Φώτιος Πατσουράκος δήλωσε ότι η ΠΟΣΚΕ «θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και την υλοποίηση των ανωτέρω δηλώσεων προς όφελος των μελών της».

ΠΗΓΗ:http://stogiatro.gr/

 

"Κλειδώνει" στα 430 εκατ. το εξωνοσοκομειακό clawback - Τι αλλαγές αναμένονται

clawback και εφαρμογή του ενιαίου rebate
Στα 430 εκατ. ευρώ υπολογίζει ο ΕΟΠΥΥ ότι θα "κλείσει" το clawback της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2016, καθώς το πρώτο εξάμηνο του έτους, έφθασε τα 216 εκατ. ευρώ και αναμένεται να κινηθεί τελικά στα ίδια επίπεδα, και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο προσδιορισμός του τελικού ποσού, συζητήθηκε χθες στον ΕΟΠΥΥ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού καθ. Σωτήρης Μπερσίμης με εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου της επιτροπής φαρμακευτικής δαπάνης και των αλλαγών που αναμένονται συνολικά στη φαρμακευτική πολιτική.

Στη συζήτηση υπογραμμίσθηκε ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για μείωση του clawback κατά 30% για το 2017, δηλαδή να "πέσει" κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ για το κομμάτι της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, γεγονός που θα επιτευχθεί με τη λήψη πρόσθετων μέτρων που θα σχετίζονται με τον έλεγχο της κατανάλωσης φαρμάκων.

Για το θέμα αυτό, επισημάνθηκε από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ ότι δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη από το υπουργείο Υγείας ποιά μέτρα από όσα έχουν συζητηθεί στην επιτροπή ή προτάθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, θα γίνουν τελικά δεκτά ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία ή το συνολικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής, είναι ότι θα εφαρμοστεί το ενοποιημένο rebate, για το οποίο αναμένεται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης. Και διευκρινίστηκε στο σημείο αυτό, ότι στόχος είναι το ενιαίο rebate να γίνει πιο δίκαιο ώστε να μην επιβαρύνονται οι φαρμακευτικές με καταναλώσεις που προκύπτουν από ομαδοποιήσεις τζίρων, αλλά να εισφέρουν ευθέως ανάλογα προς την κατανάλωση των προϊόντων τους. Διευκρινίστηκε επίσης ότι στόχος του νέου rebate, δεν είναι η ενσωμάτωση σε αυτό και του clawback.

Οι επιστροφές αναλυτικά

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, το 2012 με όριο φαρμακευτικής δαπάνης στα 2,8 δισ. ευρώ, το rebate έφθασε τα 193,22 εκατ. ευρώ, οι φαρμακευτικές έδωσαν πρόσθετες εκπτώσεις 55 εκ. ευρώ, ενώ το clawback έφτασε τα 78,8 εκ. ευρώ. Συνολικά, οι επιστροφές έφθασαν τα 327 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα, το 2103, το rebate έφθασε τα 176,8 εκ. ευρώ, το clawback τα 152,5 εκ. ευρώ, οι εκπτώσεις τα 45 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο των επιστροφών να φθάνει τα 374 εκ. ευρώ.

Το 2015, με ανώτατο όριο φαρμακευτικής δαπάνης τα 2 δισ. ευρώ, τα rebate εκτινάχθηκαν στα 300 εκ. ευρώ περίπου, το clawback στα 319,2 εκ. ευρώ και οι εκπτώσεις περιορίσθηκαν στα 24 εκ. ευρώ, με το σύνολο των επιστροφών να ξεπερνούν τα 643 εκατ. ευρώ.

Έτσι, για το 2016, με ανώτατο όριο φαρμακευτικής δαπάνης τα 1,945 δισ. ευρώ, το rebate συνολικά αναμένεται να ξεπεράσει τα 303 εκ. ευρώ, το clawback τα 432 εκ. ευρώ και οι εκπτώσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας να αυξηθούν στα 27 εκ. ευρώ, ανεβάζοντας συνολικά τις επιστροφές της φαρμακοβιομηχανίας στα 763 εκ. ευρώ.

Με δεδομένα τα παραπάνω, το σύνολο των επιστροφών της φαρμακοβιομηχανίας, υπολογίζεται ότι φθάνει ακόμη και το 53% ανά σκεύασμα, με τα συνηθέστερα ποσοστά να κυμαίνονται μεταξύ 33-37% ανά ιδιοσκεύασμα.

Τουλάχιστον 1 στα 3 φάρμακα δωρεάν
Το θέμα έχει σχολιαστεί επανειλημμένα από παράγοντες της φαρμακευτικής βιομηχανίας, οι οποίοι επισημαίνουν πως με το σύστημα των επιστροφών που εφαρμόζεται τελικά, η καθολική κάλυψη του πληθυσμού με φάρμακο και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, επιτυγχάνεται, επειδή περισσότερα από 1 στα τρία φάρμακα χορηγούνται δωρεάν.

ΠΗΓΗ:healthmag.gr 

 

Κρυφό φέσι 2,25 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ από ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Βόμβα μεγατόνων που μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω ακόμη και τη νομιμότητα επιβολής της εισφοράς ασθένειας 6% στις συντάξεις και 6,95% σε ασφαλισμένους και εργοδότες, αποκαλύπτεται σε επιστολή-σοκ του ΕΟΠΥΥ προς τα Ταμεία και τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, στην οποία αναφέρεται ότι οι φορείς ασφάλισης χρωστούν 2,25 δισ. ευρώ από εισφορές ασθένειας στο τέλος του 2016, καθώς αντί να κατευθύνονται για τη βελτίωση των παροχών υγείας, όπως ορίζει ο νόμος, έχουν μετατραπεί σε κρυφό δάνειο για να πληρώνονται οι συντάξεις.

Η επιστολή

Την επιστολή-ντοκουμέντο με ημερομηνία 16/12/2016 που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος.

Σε αυτή, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος 4334 ούτε ο νόμος 4336 του 2015, που προβλέπουν ότι αποτελούν έσοδο του ΕΟΠΥΥ η εισφορά ασθένειας 6% στις επικουρικές συντάξεις και η αύξηση της εισφοράς κατά 2% (από 4% σε 6%) για τις κύριες συντάξεις.

Δεν εφαρμόζονται ούτε οι υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι που προβλέπουν την απόδοση των εισφορών «σε λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ άμεσα και ταυτόχρονα με την κατάθεσή τους από τους υπόχρεους των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδότες και ασφαλισμένους», με αποτέλεσμα στο τέλος του 2016 να χρωστούν τα Ταμεία 2,25 δισ. ευρώ από εισφορές που θα έπρεπε να πάνε ουσιαστικά για τη βελτίωση των παροχών υγείας.

Το νέο χαράτσι μάλιστα στην εισφορά ασθένειας, 6,95% που θα διπλοπληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, τίθεται εν αμφιβόλω, αφενός γιατί πολλοί εργαζόμενοι, κυρίως με μπλοκάκι, θα αναγκαστούν να το πληρώσουν ξανά, παρότι το έχουν καταβάλει και ως μισθωτοί, και αφετέρου διότι ουδείς μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι με το 6,95% που θα δώσουν δεν θα γίνει το ίδιο που γίνεται με τις εισφορές ασθένειας στις συντάξεις, ότι δηλαδή αντί να ωφεληθούν οι ασφαλισμένοι με καλύτερες υπηρεσίες υγείας, να τους πάρουν τα χρήματά τους για να κλείσουν τις τρύπες στις συντάξεις του ΕΦΚΑ. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

Με ένα κλικ, οι ασφαλισμένοι θα βλέπουν που μπορούν να εξεταστούν δωρεάν

Με ένα κλικ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα βάζοντας τον κωδικό της εξέτασης τους, να γνωρίζουν πότε και σε ποιο κοντινό δημόσιο σημείο φροντίδας μπορεί να αποταθεί για να εκτελέσει δωρεάν τις εξετάσεις του. Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή -όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος- μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η νέα υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού Άτλαντα Υγείας (www.healthaltas.gov.gr) ενός πληροφοριακό συστήματος καταγραφής, επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων, που παρέχει χωροταξικά κατανεμημένη πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Άτλαντα Υγείας, το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Υγείας και όλων των εποπτευόμενων Φορέων (Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου, Νοσοκομεία Εθνικού Συστήματος Υγείας, Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας – ΠΕΔΥ και υπόλοιποι εποπτευόμενοι φορείς) ανέρχεται σε 96.629 εργαζόμενους.

Η συντριπτική πλειονότητα βρίσκεται στο Αττική με 31.209 άτομα. Αντίστοιχα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το προσωπικό ανέρχεται σε 4.103 άτομα, στην Δυτική Ελλάδα σε 5.823, στη Δυτική Μακεδονία σε 1.582, στα νησιά του Ιουνίου σε 1.492, στην Ήπειρο σε 4.289, στην Κεντρική Μακεδονία σε 11.778, στην Κρήτη σε 5.678, στο Νότιο Αιγαίο σε 1.984, στην Πελοπόννησος σε 3.517, στην Στερεά Ελλάδα σε 1.980, στη Θεσσαλία σε 5.000 και στο Βόρειο Αιγαίο σε 1.763.

ΠΗΓΗ:http://www.healthview.gr/

 

Λόγος και αντίλογος για το κόστος της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα – Έρευνα στον ΕΟΠΥΥ

Λόγος και αντίλογος για το κόστος της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα – Έρευνα στον ΕΟΠΥΥ

Ιατρικές νοσοκομειακές πηγές σχολιάζουν πως η μεγαλύτερη βλάβη που προκαλεί η προκλητή ζήτηση υπηρεσιών Υγείας είναι κυρίως η πρακτική να βαφτίζονται ως ασθενείς άτομα υγιή.

Λόγος και αντίλογος για το κόστος της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα – Έρευνα στον ΕΟΠΥΥ
Σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχουν έρθει οι σύλλογοι και τα σωματεία επαγγελματιών – επιστημόνων που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες.
Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Iatronet, η διοίκηση του Οργανισμού έχει θέσει υπό διερεύνηση το κόστος της ειδικής αγωγής, καθώς η ετήσια δαπάνη των 106 εκατομμυρίων ευρώ είναι σχεδόν ίδια με το συνολικό κόστος των ιατρικών επισκέψεων (111 εκατομμύρια).
Οι σύλλογοι προχωρούν στις 9 το πρωί της Δευτέρας σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση – διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Καταγγέλλουν ότι οι χρήστες των υπηρεσιών ειδικής αγωγής (γονείς και παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν από τις 25 Ιανουαρίου χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές.
Παρότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιδιώκει οριζόντια περικοπή της δαπάνης, οι επαγγελματίες εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση.
Καλούν τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών “Ειδικής Αγωγής” για τους ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας τριών μηνών, κατά το οποίο θα τούς δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτούν ουσιαστικά.
Καλούν το υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών “Ειδικής Αγωγής” όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016, να ορίσει τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες “Ειδικής Αγωγής” και συγκεκριμένα για κάθε κλάδο, να καταργήσει το “claw back” και να προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων λειτουργίας για τους χώρους και τις δομές παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Φεβρουάριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ