ΕΟΠΥΥ

“Φέσι” ΕΟΠΥΥ στους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες

Το οργανωτικό και διοικητικό «χάος» των ΕΟΠΥΥ-ΕΦΚΑ πληρώνουν οι οικογένειες των παιδιών που έχουν ανάγκη Ειδικής Αγωγής, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις περιμένουν μέχρι κι έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι ο ΕΟΠΥΥ να τους καταβάλλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, επισημαίνοντας πως εξαιτίας της καθυστέρησης και του υψηλού κόστους των θεραπειών, πολλοί γονείς διακόπτουν τις απαραίτητες θεραπείες για τα παιδιά τους.

«Αυτό μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα στη θεραπεία των παιδιών, καθώς η επιτυχία της βασίζεται στη συνεχή και αδιάλειπτη χορήγηση ειδικής αγωγής στα παιδιά αυτά, από τους κατάλληλους θεραπευτές. Είναι μία εξέλιξη κόλαφος για την υποτιθέμενη κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» τονίζει σχετικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει αποζημιώσεις:

Από το Φεβρουάριο του 2016, σε αυτούς που ανήκουν στο κατάστημα ΕΟΠΥΥ της Αγίας Παρασκευής.
Από τον Ιούνιο του 2016, σε αυτούς που ανήκουν στα καταστήματα Καλλιθέας, Πειραιά, Νέου Κόσμου και Σαπφούς στη Θεσσαλονίκη.
Από το Σεπτέμβριο του 2016, σε αυτούς που ανήκουν στα καταστήματα των περιοχών Αιγάλεω , Περάματος, Παγκρατίου, Πετραλώνων, Παλλήνης, Ζωγράφου, Καμινιών, Κερατσινίου, Γαλατσίου, Λ. Αλεξάνδρας, Χανίων Κρήτης.
Από το Νοέμβριο του 2016, σε αυτούς που ανήκουν στα καταστήματα της Νέας Ιωνίας, Ηλιούπολης, Γλυκών Νερών, Αχαρνών, Κορωπίου, Αγίου Νικολάου Λασιθίου, Άρτας, Πάτρας, Τούμπα Θεσσαλονίκης.
«Το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος οφείλεται στο γεγονός ότι από 1/1/2017 η ευθύνη για την αποζημίωση των υπηρεσιών αυτών μεταφέρθηκε, για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ (5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι) στον ΕΟΠΥΥ. Αυτό έγινε χωρίς τη μεταφορά του αναλογούντος προσωπικού. Επιπλέον τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ τώρα πια) μετέφεραν και απλήρωτες υποχρεώσεις προηγούμενων μηνών» σημειώνει ο κος Οικονόμου, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ είχε εκφράσει τη διαφωνία της για τον ΕΦΚΑ.

Στηλιτεύει, ταυτόχρονα, τις διαδοχικές παρατάσεις που παίρνει η διαπραγμάτευση για τη σύναψη των επίμαχων συμβάσεων Ειδικής Αγωγής και Λογοθεραπείας. «Οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ δεν υπογράφονται από τους θεραπευτές γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ακόμη κατανείμει τους κλειστούς προϋπολογισμούς ανά είδος παροχής και φοβούνται υψηλές κρατήσεις από clawback και rebate. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, πολλά από τα κέντρα και τους θεραπευτές να μην συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και τα παιδιά να πρέπει να αλλάξουν θεραπευτές που έχουν ήδη συνδεθεί» προειδοποιεί.

Κατόπιν των προαναφερόμενων, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔας εκτιμά πως οι καθυστερήσεις αποζημίωσης των γονέων δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα, ζητώντας εξηγήσεις και απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

Με γνήσιο υπογραφής η χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Με γνήσιο υπογραφής η χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ο εκπρόσωπος του ασθενούς θα πρέπει να έχει σχετική εξουσιοδότηση, με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής από δημόσια αρχή.

Με γνήσιο υπογραφής η χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Από τον ίδιο τον ασθενή ή συγγενή του πρώτου βαθμού ή άλλο εξουσιοδοτημένο νόμιμα εκπρόσωπο θα γίνεται στο εξής η κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Ο εκπρόσωπος του ασθενούς θα πρέπει να έχει σχετική εξουσιοδότηση, με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής από δημόσια αρχή.
Τα παραπάνω προβλέπονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης, αναφορικά με την κατάθεση δικαιολογητικών στις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους του ΕΟΠΥΥ.
Αφορά παλαιότερη εγκύκλιο (21165/2014), η οποία παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω σχετικά με τον φάκελο με τα παραστατικά που υποβάλλονται κάθε φορά στην Επιτροπή.
Στον ίδιο φάκελο πρέπει να περιλαμβάνεται και η εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου.
Οι εν λόγω Επιτροπές λειτουργούν στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στην Λάρισα, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα και στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι ασφαλισμένοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για χορήγηση 32 ειδικών σκευασμάτων για διάφορες παθήσεις και εννέα για εξωσωματική γονιμοποίηση.
Οι Επιτροπές εξετάζουν, επίσης, αιτήματα για ραδιοφάρμακα, φάρμακα εξωτερικού που αφορούν ατομικές παραγγελίες ή έκτακτες εισαγωγές.
Αφορούν, επίσης, φάρμακα των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης 82961 (ΦΕΚ 2219 Β’/09.09.2013), τα οποία εισάγονται με έκτακτες διαδικασίες από τον ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ έως την οριστική αξιολόγηση τους από την αρμόδια επιτροπή ή τη λήξη της ενδεδειγμένης περιόδου θεραπείας.
Επαρχία
Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού στην επαρχία προσέρχονται στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) ή Αποκεντρωμένο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, η οποία συλλέγει τα δικαιολογητικά και τα αποστέλλει στην αρμόδια Επιτροπή.
Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

ΕΟΠΥΥ: Προς ένταξη το σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης

Θετική γνωμοδότηση από το Δ.Σ. του Οργανισμού - Παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για την τιμή αποζημίωσης
Την αποζημίωση του συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης και των αναλωσίμων αυτού αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Η θετική απόφαση εστάλη στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του Οργανισμού για τον καθορισμό της τιμής αποζημίωσης.
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ανακοίνωσε ότι αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, ευελπιστώντας ότι θα είναι θετική για να σταματήσει η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα φροντίσει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία, προκειμένου να περιοριστεί το άγχος των γονέων παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν εναλλακτικούς και μη επίπονους τρόπους αυτομέτρησης.

Η Ομοσπονδία σημείωσε πως οι παρεμβάσεις της γίνονται πάντοτε με γνώμονα τα συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και πως θα συνεχίσει να διεκδικεί την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη. Δεσμεύθηκε να ενημερώσει μετά την απόφαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για το θέμα.

ΠΗΓΗ:http://healthmag.gr/

 

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινήσεις για τους δικαιούχους μηδενικής συμμετοχής στο φάρμακο

Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου
Virus

Μπορεί η εγκύκλιος για την απαλλαγή συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων από τη συμμετοχή στο φάρμακο να μετρά κοντά πολλούς μήνες τώρα, ωστόσο, η εφαρμογή της στην πράξη συναντά ακόμη εμπόδια που δοκιμάζουν την αντοχή ασθενών και γιατρών.

“Αγκάθι” παραμένει η πιστοποίηση των προστατευόμενων μελών των οικογενειών των δικαιούχων, για τους οποίους η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει εκδώσει σειρά διευκρινήσεων.

Σύμφωνα με τη νεότερη, προκειμένου το έμμεσο μέλος να κληρονομεί το δικαίωμα μηδενικής συμμετοχής από τον άμεσα δικαιούχο, ο θεράπων ιατρός απαιτείται εκτός από τον ΑΜΚΑ του έμμεσα ασφαλισμένου να συμπληρώνει και τον ΑΜΚΑ του άμεσα δικαιούχου.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

Με νέα κόλπα εξαφανίζει το «χαρτοβασίλειο» του ο ΕΟΠΥΥ! Πως θα το μεταφέρει άρον-άρον

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Στις αποθήκες στον Ασπρόπυργο επιχειρεί με κάθε τρόπο να εξαφανίσει τις χιλιάδες κούτες με τα τιμολόγια νοσοκομείων, κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

 

Τις κούτες που σήμερα πνίγουν σχεδόν όλα τα υποκαταστήματα των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, όπου και …σκοντάφτουν οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαφανίσει η Διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε ακόμη και …χορηγίες από ιδιώτες παρόχους προκειμένου να μεταφέρει άρον άρον τις κούτες από τα γραφεία του Οργανισμού ανά την Ελλάδα, στον Ασπρόπυργο όπου και έχει νοικιάσει αποθήκες.

 

Στόχος βέβαια – όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr- να παρουσιασθεί ότι ο Οργανισμός εκσυγχρονίστηκε, αφού καθαρίστηκαν όλες οι κούτες με τις οικονομικές απαιτήσεις νοσοκομείων, κλινικών, διαγνωστικών κέντρων αλλά και άλλων παρόχων.

Ενδεικτικός εξάλλου, ήταν ο διάλογος, που είχε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους:» Δώστε ό,τι μπορείτε για να μεταφερθούν οι κούτες, καθώς λεφτά δεν υπάρχουν«.

Αντίστοιχη εκκαθάριση στις κούτες είχε γίνει και με τα παραστατικά των γιατρών με αποτέλεσμα ακόμη σήμερα να περιμένουν τα χρήματά τους. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ»

Μεταφορά του χαρτοβασιλείου …όπως να ναι

Ωστόσο το νέο πρόβλημα που παρουσιάζεται, σχετίζεται και πάλι με το πότε θα πληρωθούν αυτές οι οφειλές που είναι κυρίως από το 2014 και το 2015. Και αυτό επειδή οι κούτες έχουν συγκεντρωθεί άρον άρον και χωρίς να διαχωρισθούν ποιες περιλαμβάνουν τι και ποια τιμολόγια.

Συνέπεια είναι φυσικά για να γίνει η εκκαθάριση και να διαπιστώσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι τι χρωστά ο ΕΟΠΥΥ, να πρέπει να …απλωθούν τα εκατομμύρια των εγγράφων στο πάτωμα και να διαχωρισθούν από την αρχή.
Κάτι βέβαια που μάλλον θα ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια…


Το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί αν οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα δώσουν τελικά το κατιτίς τους, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του χαρτοβασιλείου με τα τιμολόγια και τα παραστατικά των οφειλών. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Νέα αποκάλυψη: Πως χάθηκαν χιλιάδες ευρώ από φάρμακα του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι γνώριζαν αλλά αδιαφόρησαν

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το ψέμα του ΕΟΠΥΥ ότι δεν γνώριζε πως χάθηκαν χιλιάδες ευρώ από φάρμακα.

 

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται αλλά στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι ο κλέφτης συνεχίζει να χαίρεται εξαιτίας του ψεύτη…

Για να φύγουμε από τις παροιμίες και να πάμε στην θλιβερή πραγματικότητα του ελληνικού δημοσίου, σαν χάρτινος πύργος καταρρέει το ψέμα της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που προσπάθησε να καλύψει τα ακάλυπτα (Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση) χωρίς να γνωρίζει ότι με το έγγραφο που σήμερα σας αποκαλύπτουμε, εμφαίνεται η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.

Η υπόθεση

Εδώ και περίπου 8 μήνες, οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ Φθιώτιδας, είχαν καταγγείλει τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς στη Διοίκηση αλλά και στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού που είναι αρμόδιος πειθαρχικού, ότι υπάρχουν υποψίες για «μη νόμιμες χρεώσεις ιδιωτικού φαρμακείου προς τον Οργανισμό».

Οι καταγγέλλοντες έχουν περιλάβει τις υποψίες τους σε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένα ζευγάρι, εκ των οποίων η μία είναι προϊσταμένη φαρμακευτικού τμήματος ενώ ο άνδρας της διατηρούσε φαρμακείο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Επί 8 μήνες στο συρτάρι καταγγελίες για σπατάλες με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ!»

Η απάντηση του αντιπροέδρου

«Χωρίς στοιχεία ατράνταχτα δεν στοιχειοθετείται πειθαρχική διαδικασία. Tα αδιάσειστα στοιχεία οφείλει να τα προσκομίσει στην διοίκηση ο καταγγέλλων, για να διαταχθεί πειθαρχική διερεύνηση μιας υπόθεσης», είναι η απάντηση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, στην δική μας αποκάλυψη… (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι απάντησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ)

Νέα στοιχεία για τα φάρμακα

Όμως το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση, αφού η οικεία υπηρεσία όχι μόνο είχε ατράνταχτα στοιχεία αλλά προσδιόρισε τη ζημιά του Δημοσίου με ακρίβεια ευρώ.

Αναλυτικότερα, χιλιάδες ευρώ αφήνει να χάνονται από τα ταμεία του κράτους ο ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα το HealthReport.gr, παρότι η Διοίκηση του Οργανισμού είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες εγγράφως ότι γινόταν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω φαρμάκων, δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε ήδη το HealthReport.gr στην περιοχή της Φθιώτιδας εδώ και 8 μήνες υπήρχαν υποψίες αλλά και καταγγελίες από τους αρμοδίους της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ Φθιώτιδας, περί «μη νόμιμες χρεώσεις ιδιωτικού φαρμακείου προς τον Οργανισμό».

Νέο έγγραφο αποκαλύπτει: αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα

Σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο που εξασφάλισε το HealthReport.gr και το οποίο αποδεικνύει κατά τρόπο ρητό ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο (15.9.2016) η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ με έγγραφό της προς το Τμήμα Νομικών Υποθέσεων το οποίο κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, ζητούσε να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ στο έγγραφό της, που επισυνάπτει στη συνέχεια το HealthReport.gr: “Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στους λογαριασμούς που υπέβαλε προς είσπραξη το φαρμακείο (σ.σ.: αναφέρει όνομα)… από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ), διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω φαρμακείο με σκοπό την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ και την αποκόμιση παράνομου οφέλους κατέγραφε στις μηνιαίες καταστάσεις αξία συνταγών διαφορετική από το άθροισμα των επιμέρους αξιών των συνταγών έτσι ώστε το ποσό που δήλωνε ότι δικαιούτο να εισπράξει και όντως εισέπραττε κάθε μήνα ήταν υψηλότερο εκείνου που πράγματι δικαιούτο».

Διαβάστε ΕΔΩ την άποψη του δικηγόρου Τζώρτζη Ρούσσου για το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων που ζητήθηκαν: «Τζώρτζης Ρούσσος: Οφειλόμενη ενέργεια η εισαγγελική παρέμβαση»

Άραγε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ που ζήτησε την κατεπείγουσα προσφυγή του ΕΟΠΥΥ με ασφαλιστικά μέτρα και δέσμευση περιουσίας μέχρι του ποσού του 1 εκ ευρώ, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου δεν είχε ατράνταχτα στοιχεία; Το ερώτημα απευθύνεται ευθέως στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλο που με περίσσιο θράσος μας απάντησε ότι χρειάζονται ατράνταχτα στοιχεία.

«Με την ανωτέρω μεθόδευση το ως άνω φαρμακείο εξαπάτησε τον ΕΟΠΥΥ και εισέπραξε για το διάστημα Μαρτίου 2013 έως και Απριλίου 2016 304.765€, περισσότερα από αυτά που δικαιούτο για την αξία των συνταγών που εκτέλεσε» είναι η σαφής τοποθέτηση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ.

Περισσότερα...

Επί 8 μήνες στο συρτάρι καταγγελίες για σπατάλες με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Εγγράφως καταγγέλλονται συγκεκριμένες πρακτικές που «οσμίζουν» κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και κανείς στον ΕΟΠΥΥ δεν έχει κουνηθεί

 

Οσμή σκανδάλου με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι αναδύεται από την περιοχή της Φθιώτιδας. Το θέμα είναι ότι υφίσταται καταγγελία χωρίς ουδείς από τη διοίκηση να έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, που συνθλίβεται στις γραφειοκρατικές ατραπούς του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα αν είναι αλήθεια ο Οργανισμός να χάνει κρατικό χρήμα, ενώ αν είναι ανυπόστατες οι καταγγελίες, να διασύρονται άνθρωποι.

Όπως φαίνεται πάντως ουδείς ιδρώνει στα υψηλότερα πατώματα του Οργανισμού.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το HealthReport.gr εδώ και περίπου 8 μήνες, οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ Φθιώτιδας, είχαν καταγγείλει τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς στη Διοίκηση αλλά και στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού που είναι αρμόδιος πειθαρχικού, ότι υπάρχουν υποψίες για «μη νόμιμες χρεώσεις ιδιωτικού φαρμακείου προς τον Οργανισμό».

Οι καταγγέλλοντες έχουν περιλάβει τις υποψίες τους σε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένα ζευγάρι, εκ των οποίων η μία είναι προϊσταμένη φαρμακευτικού τμήματος ενώ ο άνδρας της διατηρούσε φαρμακείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει το HealthReport.gr, οι υποψίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στρέφονται από τους καταγγέλλοντες στο συγκεκριμένο ζευγάρι διότι:

“α. από διαπίστωση της μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας παραλαβής και αποστολής λογαριασμού του αναφερόμενου φαρμακείου στην ΚΜΕΣ, όπως η εκπρόθεσμη αποστολή του λογαριασμού με χρέωση και ευθύνη δική της.

Περισσότερα...

Αγριεμένη τρόικα για το ανείσπρακτο claw back του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση

 

Γράφει: Μαρία Γλένη


Με το μαστίγιο και το καρότο …παρέλαβαν για δεύτερη φορά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ οι «θεσμοί» στο Χίλτον για το ανείσπρακτο claw back.

 

Πρόκειται για τα ποσά που θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει υποχρεωτικά ιδιωτικές εταιρείες και κλινικές αλλά και άλλοι πάροχοι, καθώς ο νόμος προβλέπει πως όταν υπάρχει υπέρβαση προϋπολογισμού, την επιπλέον δαπάνη πρέπει να την επιστρέφουν οι ιδιώτες πάροχοι.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης φρόντισε να κερδίσει όμως την εύνοια των παρόχων σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα μαζί τους. Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα τους διευκολύνει.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Η τρόικα βγάζει δόντια και σε ΕΟΠΥΥ και σε υπ. Υγείας! Νέες συζητήσεις

Άλλωστε είχε φροντίσει ήδη νωρίτερα να μην εισπράξει το claw back, για να μη διαταράξει τις σχέσεις του μαζί τους, κάτι για το οποίο είχε κατηγορηθεί στη βουλή και από τη ΝΔ.

Εξάλλου επειδή είναι προαπαιτούμενο το claw back, θα πρέπει να πληρωθεί όπως και να χει έστω κι αν η κυβέρνηση αυτή αλλάξει. Γι αυτό και η ΝΔ επιτίθεται στον Σωτήρη Μπερσίμη καθώς γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα κληθεί εκείνη να λύσει το πρόβλημα αυτό.

Δωράκι με …δόσεις

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι τροικανοί ήταν έτοιμοι να ζητήσουν εδώ και τώρα τα χρωστούμενα που δεν είχε εισπράξει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά ο πρόεδρος του Οργανισμού προσβλέποντας στις καλές σχέσεις με τους διαφόρους κλάδους, παρουσίασε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής σε…δόσεις.

Δείτε ΕΔΩ ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις των «θεσμών» στην υγεία! Όλο το παρασκήνιο

Ειδικότερα θα πρέπει -όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr – να αποπληρώσουν καταρχάς το claw back της περυσινής χρονιάς και της φετινής φυσικά, ενώ τα ποσά των προηγούμενων χρόνων θα συμψηφιστούν και θα δοθούν σε δόσεις έως το 2018.

Οι τροϊκανοί – λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– άκουσαν με δυσπιστία την πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη δεδομένου ότι και στο παρελθόν είχε δώσει ανάλογες διαβεβαιώσεις στον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε, τις οποίες βέβαια δεν τήρησε.


Ο Τζουζέπε Καρόνε

Μάλιστα όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση μιλούν στο HealthReport.gr για ένα μειδίαμα που εμφανίστηκε στα χείλη των τροικανών, ενώ δεν έλλειψαν και κάποιες ειρωνείες. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

"Σκούρα" τα πράγματα για το ταμείο του ΕΟΠΥΥ

"Σκούρα" τα πράγματα για το ταμείο του ΕΟΠΥΥ

Σε συνθήκες έντονης οικονομικής ασφυξίας λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς η αγορά της Υγείας, καθώς όπως αναφέρουν στο Capital.gr στελέχη του χώρου, τα προβλήματα στις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ γίνονται όλο πιο μεγάλα.

Στον αέρα παραμένουν οι ιδιώτες γιατροί που έχουν συμβάσεις με τον Οργανισμό, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εξόφληση του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη τι θα γίνει με τις πληρωμές του Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου, ο Οργανισμός αυτή τη χρωστά 28 εκατ. ευρώ σε κλινικούς γιατρούς για τις επισκέψεις ασφαλισμένων, 80 εκατ. για εξετάσεις και επιπλέον 6,5 εκατ. ευρώ για ιατρικές πράξεις. Τα ποσά αυτά αφορούν τις πληρωμές των τριών τελευταίων μηνών του 2016, με τον Οκτώβριο να έχει καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμος.
Όπως αναφέρουν οι γιατροί, κανένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών δεν είναι πλήρες, ενώ οι κατά καιρούς υποσχέσεις πληρωμών από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν υλοποιούνται εμπρόθεσμα .
Επισήμως, σύμφωνα με την ενημέρωση προς τους παρόχους του διοικητή του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, οι καθυστερήσεις οφείλονται στην εκκαθάριση των τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εντούτοις, στελέχη της αγοράς της Υγείας κάνουν λόγο για μειωμένες αποδόσεις εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για σοβαρές απώλειες εσόδων μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, που επιτείνονται από το απίστευτο μπάχαλο που έχει προκύψει με τα μπλοκάκια. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ιδιωτικές εταιρείες της Υγείας (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες γιατρούς, φαρμακευτικές), υπολογίζονται σε πάνω από 1,1 δισ. ευρώ και σε περίπτωση που το επόμενο πακέτο δόσεων καθυστερήσει πολύ να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία, εκφράζονται φόβοι για την επάρκεια σε ρευστότητα.
Ειδικότερα, όσον αφορά τους γιατρούς, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα, πέρα από την ολοκλήρωση της εξόφλησης του Σεπτεμβρίου, είναι η πληρωμή τπυ 10% των ληξιπρόθεσμων επισκέψεων των ετών 2012 – 2015, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ, οι επισκέψεις και πράξεις του Οκτωβρίου 2016 (αναμένεται ακόμη διαδικασία ελέγχου) και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΟΠΑΔ και πρώην ταμείων (με εξαίρεση τις πληρωμές από τον Οίκο του Ναύτου ).

Από τους γιατρούς εκφράζεται μεγάλη επιφύλαξη για το εάν θα αποδοθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2010-2011, εντός της νόμιμης προθεσμίας (Ιούνιος 2017). Καλύτερα είναι τα πράγματα για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι πληρώνονται για το Δεκέμβριο, και για τα διαγνωστικά κέντρα (τα οποία ενημερώθηκαν ότι δόθηκε εντολή για την οριστικοποίηση των απαιτήσεων του Οκτωβρίου).

Την ίδια ώρα, γιατροί του ΕΟΠΥΥ και του ΠΕΔΥ περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ αδυνατούν να απορροφήσουν τις ανάγκες του πληθυσμού και έτσι οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δημόσιες δομές του συστήματος εκτελείται μόνο το 5% των παραπεμπτικών. Μείζονες περιοχές δεν διαθέτουν συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών, όχι μόνο στις δομές του ΠΕΔΥ, αλλά ούτε συμβεβλημένους ελεύθερους επαγγελματίες με τον ΕΟΠΥΥ.
Βασιλική Κουρλιμπίνη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr/

 

Στρατιές συμβούλων στον ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει νέα διάταξη

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Νέα διάταξη συστήνει κι άλλες θέσεις ειδικών συμβούλων στον ΕΟΠΥΥ.

 

Με μια διάταξη που αναμένεται να εισαχθεί την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, διευρύνεται ο κύκλος των ανθρώπων συμβούλων που προσλαμβάνονται στον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα με μια φωτογραφική διάταξη που περνά στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία λίγο πριν την ψήφισή του, συστήνονται 5 νέες θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Επιστημονικών ή Ειδικών Συνεργατών «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης για την κάλυψη των αναγκών του Προέδρου».

Όπως προβλέπεται στη νέα διάταξη που θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο οι σύμβουλοι θα αμείβονται όπως οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών και των γενικών γραμματέων, ενώ η θητεία τους θα λήγει χωρίς αποζημίωση με την αποχώρηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Το HealthReport.gr με ρεπορτάζ του είχε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι Σύμβουλοι στον ΕΟΠΥΥ …πάνε κι έρχονται, υποκαθιστώντας ακόμη και παλιά στελέχη του Οργανισμού, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους εργαζόμενους. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά το είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι σύμβουλοι που ανάβουν φωτιά στον Οργανισμό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Στη παράγραφο που αντικαθιστά παλαιότερη ρύθμιση προβλέπεται χαρακτηριστικά: «Στον ΕΟΠΥΥ συστήνονται πέντε θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Επιστημονικών ή Ειδικών Συνεργατών κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης για την κάλυψη των αναγκών του Προέδρου.

Περισσότερα...

Αλλαγές και στις κλινικές- Διαβουλεύσεις στον ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

bersimishilton17-660

Οι Θεσμοί απαιτούν την άμεση πληρωμή των χρωστούμενων clawback από τις ιδιωτικές κλινικές, η αντιπολίτευση το υποστηρίζει αυτό, και ο Σωτήρης Μπερσίμης συναντάται για δεύτερη φορά σήμερα στο Χίλτον με τους δανειστές μας για να βγάλει το φίδι από την τρύπα...


Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, με τους προέδρους των φορέων όλων των παρόχων του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις απαιτήσεις των Θεσμών ενόψει μάλιστα της σημερινής, δεύτερης συνάντησης του κ. Μπερσίμη μαζί τους. Και το κυρίαρχο θέμα είναι η παρακράτηση του clawback του Β' εξαμήνου του 2015, όλου του 2016 και ο συμψηφισμός όλων των χρεών του ΕΟΠΥΥ με υποχρεωτικές περικοπές μέχρι 30-6-2017.

Σήμερα το πρωί στη Βουλή στην Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων συζητείται εξάλλου το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία και μέσα σε αυτό οι προτεινόμενες αλλαγές στα ΠΔ 247, 235, 197 και 517 που διέπουν την λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών... Και οι ιδιοκτήτες κλινικών είναι σε ετοιμότητα.

Στη πρώτη συνάντηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με τους Θεσμούς την περασμένη Πέμπτη, μεταξύ των άλλων θεμάτων που αφορούν στα οικονομικά του Οργανισμού συζητήθηκε και η μείωση των δαπανών του... Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε την άμεση είσπραξη του clawback όχι σε δόσεις αλλά εφάπαξ.

Σε αυτό επέμεινε άλλωστε και ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου μιλώντας τις προάλλες στη Βουλή αλλά και στην έντονη φραστική αντιπαράθεση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΕΙΚ, κ. Σαραφιανό σε τηλεοπτική εκπομπή.

Από την ΠΕΙΚ εξέδωσαν τότε την παρακάτω ανακοίνωση:

Εκπροσωπώντας το σύνολο σχεδόν των Ιδιωτικών Κλινικών, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων μας, για την τοποθέτηση του τομεάρχη Υγείας του κόμματος της ΝΔ κυρίου Οικονόμου κατά την πρόσφατη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, με θέμα τον απολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Οικονόμου εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ διότι δεν παρακράτησε ποσό 650 εκατ. Ευρώ (το οποίο χθες τηλεοπτικά το αύξησε στα 880 εκατ. ευρώ) για το ληστρικό, αντιδημοκρατικό, ανέντιμο και ανήθικο μέτρο του Claw back που υφαρπάζει από εμάς το 50% των δαπανών για την περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, λόγω της αυθαίρετης κατανομής των κονδυλίων ανά κωδικό του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, το 2013, σε αναντιστοιχία με την πραγματική ζήτηση και χωρίς καμία τεκμηρίωση, για υπηρεσίες που αποδεδειγμένα έχουμε παράσχει και μας επιλέγουν οι ασθενείς διότι μας εμπιστεύονται για την επίλυση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν και διαπιστώνοντας την διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Βέβαια, το ληστρικό αυτό μέτρο ήταν πρόταση Υπουργών της ΝΔ, προηγούμενων Κυβερνήσεων, προς την τρόικα, που είχε ως αποτέλεσμα το βίαιο κλείσιμο έως σήμερα 35 κλινικών και άλλων 5 ενταγμένων πρόσφατα στο άρθρο 99, από τις 190 που λειτουργούσαν το 2010, μέτρο που δεν έχει καμία σχέση με την φιλελεύθερη οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την προάσπιση των συμφερόντων της μεσαίας τάξης που αποτελούσαν τον κορμό των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Βέβαια κάποιοι βουλευτές, με τις αλλαγές των κομμάτων στα οποία ανήκουν, μπορεί να μην έχουν ακόμη απαλλαχθεί από τις σοσιαλιστικές και Ευρωκομμουνιστικές ιδεοληψίες του παρελθόντος των και ξεχνώντας ή μη γνωρίζοντας την ιδεολογία του σημερινού κόμματος στο οποίο ανήκουν.

Οι ιδιωτικές κλινικές λειτουργούν σε κάθε πόλη της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με έλλειψη ρευστότητας λόγω της καθιέρωσης, με πρόταση Υπουργών της ΝΔ, των ληστρικών μέτρων του rebate and claw back που φτάνουν το 50%, χωρίς παράλληλα να απαλλασόμεθα των οικονομικών υποχρεώσεων μας γι’ αυτούς τους μήνες, αναγκαζόμενοι να ρυθμίζουμε συνεχώς τις οφειλές μας προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία προκειμένου να έχουμε ενημερότητες και να μπορούμε να εισπράττουμε τα ψίχουλα του ΕΟΠΥΥ και ακούμε Βουλευτή της ΝΔ να ζητάει να παρακρατήσουν τα 650 εκατ. Ευρώ, που σημαίνει πρακτικά να μην πληρωθούμε τους επόμενους 8 μήνες, με συνέπεια το άμεσο κλείσιμο ΟΛΩΝ των Κλινικών σε όλη την χώρα.

Αυτός είναι ο σκοπός του κου Οικονόμου και της ΝΔ; Αυτή θα είναι η πολιτική τους όταν αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας; Ας μας το ξεκαθαρίσουν.

Βέβαια επι Προεδρίας στον ΕΟΠΥΥ του κου Κοντού γίνονταν παράνομες παρακρατήσεις επι ακαθάριστων- μη ελεγμένων δαπανών ενώ ο νόμος αναφέρει εκκαθαρισμένες δαπάνες – υποβολές.

Αναρωτηθήκατε σε ποιο τομέα του συστήματος υγείας υπάρχει σπατάλη και διαφθορά;

Αναρωτηθήκατε γιατί οι Ιδιωτικές Κλινικές δεν διαθέτουν κρεβάτια ΜΕΘ στον ΕΟΠΥΥ με ημερήσιο νοσήλιο 132 € όταν το κόστος, χωρίς κέρδος, είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιο.

Κύριε Οικονόμου

Εγκαλέσατε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για το Claw back.

Γιατί δεν τον εγκαλείτε που δεν ζητάει από την τρόικα αύξηση του προϋπολογισμού για τον ΕΟΠΥΥ;

Γιατί δεν τον εγκαλείτε που δεν προχωράει σε αναθεώρηση των ποσών του προϋπολογισμού ανά κωδικό βάσει της ζήτησης των υπηρεσιών;

Γιατί δεν τον εγκαλείτε που δεν ζητάει από τα Δημόσια Νοσοκομεία τιμολόγηση των υπηρεσιών τους και έλεγχο των τιμολογίων, όπως γίνεται από 1-1-2016 με τις Ιδιωτικές Κλινικές και όλους τους Ιδιώτες παρόχους;

Γιατί δεν τον εγκαλείτε να συγκρίνει το κόστος ίδιων υπηρεσιών στο Δημοσιο σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα. Σπατάλη σημαίνει να μην αγοράζει πολλαπλάσια ακριβότερες τις ίδιες υπηρεσίες.

Η Υγεία είναι αγαθό και σημασία για τον κάθε πολίτη έχει η αποκατάσταση τυχόν προβλήματος του άσχετα εάν αυτός που το προσφέρει ανήκει στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα.

Δεν νοσηλεύουμε εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανους και μεγαλοεισοδηματίες.

Νοσηλεύουμε εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανασφάλιστους, απλούς πολίτες της διπλανής πόρτας.

Εμπιστεύονται εμάς και τους ιατρούς για τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε σύγκριση με το δημόσιο σύστημα.

Ποτέ καμία Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε να συντάξει ένα στρατηγικό σχέδιο για την υγεία με τους δυο πυλώνες του συστήματος.

Εμείς δεν ανταγωνιζόμαστε τα Δημόσια Νοσοκομεία. Απλά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτούς τους ασθενείς που προστρέχουν σε εμάς και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους η ελεύθερη επιλογή ιατρού και θεραπευτηρίου.

Εάν η τρόικα, ζητησει την ερχόμενη εβδομάδα, ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την ΑΜΕΣΗ παρακράτηση του claw back για το οποίο έχουμε συμφωνήσει την τμηματική, μηνιαία, σε δόσεις, παρακράτηση με λογιστικό συμψηφισμό τότε να είναι σίγουρος ο κος Οικονομου, χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι ΟΛΕΣ οι Κλινικές θα διακόψουν την λειτουργία τους.

Εάν αυτό επιθυμείτε, δηλώστε το ξεκάθαρα.

Υποχρέωση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και της αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι η αύξηση των δαπανών για την υγεία ώστε να μην συνεχιστεί η υγειονομική κρίση που μαστίζει την χώρα και στην ανάγκη να απαιτήσουν από την τρόικα να μην μειωθούν ούτε κατέ 1 σεντς οι δαπάνες υγείας.

Ένας περήφανος λαός δικαιούται να μην στερείται νέες θεραπείες, νέα φάρμακα, νέες τεχνολογίες για την αποκατάσταση της υγείας του.
Έχει δικαίωμα στη ζωή.

Είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμά του.

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα για να ασκήσουμε αντιπολίτευση...........

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

 

ΠΗΓΗ:http://www.iatropedia.gr/

 

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος τρόπος χορήγησης υλικών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος τρόπος χορήγησης υλικών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία έως και 31 Μαρτίου 2017 από ασφαλισμένους ή από επιχειρήσεις με εξουσιοδότηση.

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος τρόπος χορήγησης υλικών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ ο νέος τρόπος παροχής και αποζημίωσης υλικών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Με τη γνωμάτευση, οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα υλικά αποκλειστικά από τους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ,
Πρόκειται για υγειονομικό υλικό, επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες, ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές και συσκευές οξυγονοθεραπείας και σκευάσματα ειδικής διατροφής.
Για τα υλικά που δεν αναφέρονται παραπάνω θα συνεχίσει η διαδικασία αποζημίωσης όπως ίσχυε μέχρι το τέλος του 2016.
Για τα οπτικά, η διαδικασία παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου, ενώ για την Ειδική Αγωγή είναι σε εξέλιξη το έργο της επιστημονικής επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας.
Για τη χορήγηση των υλικών, οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται από την 1η Απριλίου μόνο στους συμβεβλημένους παρόχους και δίδοντας τη γνωμάτευση παραλαμβάνει (ή του αποστέλλονται) τα αντίστοιχα υλικά, που δικαιούνται με βάση τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).
Απευθείας
Από την ημερομηνία αυτή, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώνει παροχή των ανωτέρω υλικών απευθείας σε δικαιούχο ή σε μη συμβεβλημένο πάροχο.
Οι συμβεβλημένοι πάροχοι θα εκτελούν τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί προς τους ασφαλισμένους.
Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών που είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία έως και 31 Μαρτίου 2017 από ασφαλισμένους ή από επιχειρήσεις με εξουσιοδότηση.
Δημ.Κ. 

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

Νέα παράταση ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις Ειδικής Αγωγής! Πως θα αποζημιώνονται οι γονείς

Γράφει: Μαρία Γλένη - Health Report

Νέα παράταση υποχρεώθηκε να δώσει ο ΕΟΠΥΥ στο θέμα της Ειδικής Αγωγής καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό να επέλθει συμφωνία με τους κλάδους της Ειδικής Αγωγής.

Ειδικότερα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρατείνει τη διαδικασία αποζημίωσης για όσους διεκδικούν χρήματα από επιστήμονες της Ειδικής Αγωγής όπως είναι ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές έως τις 31/03/2017.

Η παράταση δόθηκε καθώς όπως υποστηρίζει ο ΕΟΠΥΥ, για την Ειδική Αγωγή είναι σε εξέλιξη το έργο της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα ονόματα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την Ειδική Αγωγή: «Ξεκινά η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με τους επιστήμονες ειδικής αγωγής για νέες συμβάσεις! Όλα τα ονόματα»

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι έκοψε τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή επειδή μέχρι σήμερα υπήρχε ένα στρεβλό σύστημα αποζημίωσης. Δείτε ΕΔΩ τι υποστηρίζει ο Παύλος Πολάκης: «Γιατί μειώσαμε τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή!»

Πάντως εκατοντάδες γονείς είναι ακόμη σε αναμονή για να δουν πως θα εξελιχθούν οι συνομιλίες με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις θεραπείες στα παιδιά τους.
Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα στις 10:38 π.μ. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

Ξεπερνά το 1,1 δισ. το φέσι του ΕΟΠΥΥ στις επιχειρήσεις της Υγείας

Ξεπερνά το 1,1 δισ. το φέσι του ΕΟΠΥΥ στις επιχειρήσεις της Υγείας

Τριγμούς στην αγορά της περίθαλψης προκαλούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις επιχειρήσεις, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται σε "απαγορευτικό” ύψος, παρά τις πληρωμές που έγιναν τους προηγούμενους μήνες από τη χρηματοδότηση που έλαβε ο Οργανισμός μετά την εκταμίευση της υποδόσης από τους θεσμούς.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ιδιωτικές εταιρείες της Υγείας (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες γιατρούς, φαρμακευτικές), ξεπερνούν το 1,1 δισ. ευρώ. Αν και υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση εσόδων από την στο ακέραιο απόδοση των εισφορών της περίθαλψης από τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εκτιμήσεις δείχνουν πως τα χρέη δύσκολα θα περιοριστούν. Στελέχη από το χώρο της ιδιωτικής Υγείας αναφέρουν μάλιστα πως σε περίπτωση που το επόμενο πακέτο δόσεων καθυστερήσει πολύ να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία, τότε η διοίκηση του Οργανισμού θα βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τον Ιούλιο του 2016- οπότε και εκταμιεύτηκε μέρος της δόσης από την ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων- μέχρι το Δεκέμβριο, δόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ 674 εκατ. ευρώ, από τα οποία στους ιδιώτες πληρώθηκαν 503 εκατ.
Εντούτοις, παρά τη μείωση των ληξιπρόθεσμων, φορείς της αγοράς αναφέρουν πως δεν βελτιώθηκε ο χρόνος που γίνονται οι πληρωμές. Η τελευταία ενημέρωση εκ μέρους του Οργανισμού ήταν πως προχωρά η διαδικασία πληρωμής όλων των παρόχων για τον μήνα Σεπτέμβριο (για δαπάνες που υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2016). Παράλληλα οριστικοποιήθηκε η πληρωμή 42 εκατ. ευρώ, προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, η οποία αφορά την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού (10%) για ιατρικές επισκέψεις της περιόδου 2012-2015.
Οι μεγαλύτερες οφειλές παραμένουν στον τομέα του φαρμάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι συγκεντρωτικές οφειλές προς τις φαρμακευτικές ανέρχονται σε 910 εκατ. ευρώ περίπου (τα στοιχεία αφορούν μέχρι και το Δεκέμβριο του 2016). Από αυτά, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στις εταιρείες 585 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, κατά την πρόσφατη παρουσίαση των πεπραγμένων του Οργανισμού στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε λόγο για βελτίωση στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες παρόχους, με αύξηση της τάξεως του 60% των χρηματοροών, αναφέροντας ως παράδειγμα πως οι πληρωμές των φαρμακείων απαιτούν σήμερα 70 ημέρες, αντί των 100 και πλέον ημερών που απαιτούνταν στο παρελθόν. Παράλληλα, σύμφωνα με το φετινό προγραμματισμό, ο Οργανισμός θα πρέπει να λάβει από τα ταμεία για εισφορές περίθαλψης συνολικά 4,440 δισ. ευρώ, δηλαδή 315 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με το 2016, όταν συνολικά είχε καταφέρει να πάρει 4,125 δισ.
Τα "μαθηματικά” δεν βγαίνουν για τη διοίκηση του Οργανισμού που ναι μεν έχει επανειλημμένα δηλώσει την πρόθεσή της να ομαλοποιήσει τις πληρωμές προς τους παρόχους της περίθαλψης, δυσκολεύεται όμως να εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα. Εξάλλου, το 2017 η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι κατά 200 εκατ. ευρώ μικρότερη, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
Βασιλική Κουρλιμπίνη

ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr 

 

Μέχρι τον Ιούνιο οι νέες συμβάσεις με τους γιατρούς

Μέχρι τον Ιούνιο οι νέες συμβάσεις με τους γιατρούς

Στον Ιούνιο το αργότερο τοποθετεί χρονικά την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τους γιατρούς η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Απαντώντας σε ερώτημα του Β. Οικονόμου, Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας (εδώ), ο πρόεδρος του Οργανισμού είπε ότι στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ο ΕΟΠΥΥ θα «ανοίξει τις πόρτες» του σε τουλάχιστον 2.500 νέους υγειονομικούς.

«Ο Οργανισμός έχει 5.000 γιατρούς και θεωρούμε ότι με σωστό προϋπολογισμό ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις 7.500» σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως διευκρίνισε ο Σωτήρης Μπερσίμης, οι νέες συμβάσεις θα προσφέρονται ανά περιοχή και ειδικότητα, κατόπιν προκήρυξης κι ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες κάθε περιοχής.

«Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και θα ανοίξουν οι συμβάσεις» τόνισε.

Τη στήριξή του στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξέφρασε, στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας τονίζοντας πως το σχέδιο που υλοποιεί ο ΕΟΠΥΥ στηρίζει την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. «Έχουμε προβλέψει να υπάρξουν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για πρώτη φορά με τα Κέντρα Υγείας και με τις δομές του ΠΕΔΥ» επισήμανε.

Όπως εκτίμησε ο Ανδρέας Ξανθός, το σχέδιο αυτό συμβάλλει και στην ηθικοποίηση του συστήματος. «Γιατί ξέρουμε όλοι ότι το πεδίο της Υγείας, ήταν πεδίο προκλητής ζήτησης, σπατάλης, διαφθοράς συναλλαγής, με συμφέροντα και εκμετάλλευση του αρρώστου» τόνισε.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

Νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ μετά από προκήρυξη! Όλες οι πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Μετά από προκήρυξη θα γίνονται οι νέες συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

 

Μπορεί η διαδικασία να αργεί ακόμη μέχρι να έρθουν οι νέες συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο φαίνεται πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ήδη επιλεγεί.

Όμως τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ, το οποίο έχει καθυστερήσει ούτως ή άλλως πάρα πολύ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), οι νέες συμβάσεις θα είναι δύο ειδών (για οικογενειακούς και ειδικούς ιατρούς) και θα προκύψουν κατόπιν προκήρυξης, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες της κάθε περιοχής.

 

Στο πλαίσιο αυτό θα καθοριστούν και κριτήρια ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν στο σύστημα και νέοι γιατροί που θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Οι νέες συμβάσεις πάντως δεν αναμένονται άμεσα καθώς ακόμη και να φθάσει στη Βουλή άμεσα το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ, απαιτείται αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι να υλοποιηθούν οι προκηρύξεις για την κάθε περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο πως οι συμβάσεις είχαν ανανεωθεί …Αυγουστιάτικα επ αόριστον για όλους τους γιατρούς και παρόχους χωρίς να ερωτηθούν καν.

Όμως η όλη διαδικασία είναι ξεκάθαρα πλέον στα «χέρια» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, γι αυτό και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, νίπτει τα χείρας της εδώ και καιρό και παραπέμπει σε οδηγίες στο υπουργείο Υγείας.
Οδηγίες οι οποίες ωστόσο αναμένεται να έρθουν μόλις ξεκινήσει η ανασυγκρότηση και ανασύσταση του νέου ΠΕΔΥ.

 

Από την άλλη ακόμη και οι αλλαγές στο ΠΕΔΥ είναι βέβαιον πως θα προωθηθούν με καθυστέρηση, κάτι που πρόσφατα παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, αφού τα όποια σχέδια δεν αναμένεται να υλοποιηθούν πριν το Β εξάμηνο του χρόνου.

Όλα όμως αναμένεται να είναι διαφορετικά στις νέες συνεργασίες των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ τι είχε πει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σαρωτικές αλλαγές σε αμοιβές και επισκέψεις! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας»

Όπως και να χει τα πάντα εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του νέου ΠΕΔΥ, χρηματοδότηση η οποία φαίνεται πως έρχεται με αγκάθια. Δείτε ΕΔΩ τι αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Μπλόκο» από την Ευρώπη στο νέο ΠΕΔΥ! Γιατί απειλούν να κόψουν τα κονδύλια»

Το ζήτημα είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για τις νέες συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ, αφού θεωρείται βέβαιον πως κάποιες ειδικότητες γιατρών θα μείνουν απ’ έξω ενώ και συνολικά το ιατρικό προσωπικό θα ανανεωθεί και θα αλλάξει. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Τι αλλάζει από την 1η Μαρτίου στη χορήγηση υλικών για διάφορες παθήσεις στον ΕΟΠΥΥ

Τι αλλάζει από την 1η Μαρτίου στη χορήγηση υλικών για διάφορες παθήσεις στον ΕΟΠΥΥ

Ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εγκυρότητα των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη σύναψη των συμβάσεων και αφορούν τις προδιαγραφές των προϊόντων.

Τι αλλάζει από την 1η Μαρτίου στη χορήγηση υλικών για διάφορες παθήσεις στον ΕΟΠΥΥ
Με μοναδικό κωδικό (barcode) και ελέγχους στις ποιοτικές προδιαγραφές κάθε προϊόντος, θα διατίθενται από την 1η Μαρτίου τα υλικά για μία σειρά παθήσεων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Η ψηφιοποίηση του συστήματος αποκάλυψε μία σειρά από ελλείψεις και παραβάσεις στους εισαγωγείς και στους παρόχους των εν λόγω προϊόντων.
Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού μητρώου ήρθαν στην επιφάνεια περιπτώσεις παρόχων με υλικά που δεν διέθεταν καμία πιστοποίηση ή δεν κυκλοφορούσαν σε άλλη χώρα της Ευρώπης, παρά μόνο σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το Πακιστάν και η Ινδία.
Η προηγούμενη διαδικασία προέβλεπε μια τυπική πιστοποίηση του Εθνικού Κέντρου και Αξιολόγησης Ποιότητας (ΕΚΑΠΤΥ), που δεν διασφάλιζε ουσιαστικά την ποιότητα των προϊόντων.
Μέσω του μητρώου, ο ΕΟΠΥΥ παρακολουθεί τη διαδρομή των προϊόντων από την ένταξή τους μέχρι και την αποζημίωση τους. Κατά συνέπεια έχει πλήρη εικόνα των δαπανών του για αποζημιώσεις υλικών.
Πλέον, τα υλικά και προϊόντα τα οποία έχουν ενταχθεί στο νέο μητρώο και έχουν εγκριθεί προς αποζημίωση από τον Οργανισμό έχουν λάβει μοναδικό αριθμό barcode (άυλη ταινία γνησιότητας) ανά τεμάχιο.
Οι νέες κατηγορίες συμβάσεων αφορούν τα εξής υλικά: Επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες – ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, πρόσθετη περίθαλψη και θεραπευτικά μέσα, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές συσκευές και συσκευές οξυγονοθεραπείας.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που σχεδίασε και έθεσε σε λειτουργία η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχουν εγγραφεί 598 πάροχοι και έχουν υπογραφεί 245 συμβάσεις για 5.901 προϊόντα.
Μαζικά
Με το νέο σύστημα, ο Οργανισμός μπορεί να δεχθεί μαζικά και να επεξεργαστεί χιλιάδες αιτήσεις, πολλαπλών κατηγοριών για τη σύναψη συμβάσεων, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας και περιορίζοντας την ταλαιπωρία των παρόχων (δεν απαιτείται η φυσική παρουσία τους).
Παράλληλα προσφέρει στον Οργανισμό τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εγκυρότητα των δικαιολογητικών (για παράδειγμα εάν ισχύει ή έχει λήξει το ISO, πότε πρέπει να ανανεωθούν) που απαιτούνται για τη σύναψη των συμβάσεων και αφορούν τις προδιαγραφές των προϊόντων.
Με τον τρόπο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντα για τους δικαιούχους ενώ διασφαλίζει και τη διαδικασία σε ότι αφορά τη συμμετοχή των παρόχων (εφαρμόζοντας ενιαίους όρους για όλους).
Καταγραφή
Σταδιακά με την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος σε όλες τις κατηγορίες παρόχων, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε καταγραφή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτουν όλοι οι πάροχοι.
Θα δημιουργηθεί δηλαδή ένας “χάρτης” μηχανημάτων που θα αποτελέσει και εργαλείο λήψης αποφάσεων για τις νέες συμβάσεις που θα υπογράφονται και σε ποιες περιοχές πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας.
Το νέο σύστημα αναμένεται να εφαρμοστεί και από το υπουργείο Υγείας για τις συμβάσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

Έλεγχος σφραγίδων παραπεμπτικών από τους εργαστηριακούς ιατρούς

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:http://www.eopyy.gov.gr

Εξώδικο των συμβεβλημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Εξώδικο των συμβεβλημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Στα άκρα οδηγείται η σχέση του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους ιατρούς. Η στάση της Διοίκησης του Οργανισμού και οι ανακοινώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους ιατρούς έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, οδήγησαν την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ στην επίδοση εξωδικου επιστολής διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ. Συνάντηση ζήτησε η ηγεσία του φορέα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αντικείμενο του εξώδικου ειναι “η διαρκής αντισυμβατική συμπεριφορά του οργανισμού και οι ψευδείς δηλώσεις και ανακοινώσεις”.

Ο λόγος για τις ανακοινώσεις του φορέα γύρω απο την ενταλματοποίηση, που όπως αναφέρουν οι επικεφαλής της Ένωσης στο Virus, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές πληρωμές. “Την ιδια ώρα, το 10% του 2012-15 δεν έχει πληρωθεί ακόμη, ούτε ο Σεπτέμβριος του 2016”, όπως τονίζουν.

Η αντίδραση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ήταν να ζητήσει επείγουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης εντός της εβδομάδος.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

Ανακοίνωση για ψηφιακή μαστογραφία

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:http://www.eopyy.gov.gr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Μάρτιος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ