ΕΟΠΥΥ

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Γιατί δώσαμε τα ταμειακά διαθέσιμα»!

Τάκης Γεωργακόπουλος

Κοντά στα 60 εκατ. ευρώ διέθεσε και ο ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο μεταφοράς των αποθεματικών του για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Ειδικότερα ανησυχία έχει προκαλέσει σε γιατρούς και άλλους παρόχους η διάθεση των αποθεματικών των ταμείων του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος για την κάλυψη μισθών και συντάξεων. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του»

Να σημειωθεί ότι τα αποθεματικά τους διέθεσαν και όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Όλες οι λεπτομέρειες ΕΔΩ: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά»

Εύλογα οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις πληρωμές του Οργανισμού, δεδομένου ότι οφείλει αρκετούς μήνες και από το 2016, εκτός βέβαια από τις παλαιές οφειλές του.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος με επιστολή του απαντά στις διαμαρτυρίες του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.

Διαβάστε παρακάτω όλη την επιστολή του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ:

«Ας μου επιτραπεί να καταθέσω δημόσια μερικές διευκρινήσεις για όσα αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωσή του (28 Απριλίου 2016) ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, σχετικά με την μεταφορά διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Πρώτον, ο ΕΟΠΥΥ ως δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός χρηματοδοτείται από το κράτος και προγραμματίζει τις πληρωμές των οφειλών του.

Δεύτερον, Τα διαθέσιμα που μπορεί να έχει στο ταμείο του, αποτελούν χρήματα πλέον όσων έχουν ενταλματοποιηθεί για πληρωμές και γι’ αυτό στην παρούσα φάση υπήρχαν μόνο 60.000.000 ευρώ που δεν μπορούσαν άμεσα να διατεθούν για πληρωμές.

Τρίτον, η απόφαση για προσωρινή μεταφορά των διαθεσίμων του ταμείου του ΕΟΠΥΥ ελήφθη αφού είχαν ενταλματοποιηθεί οι άμεσες ανάγκες πληρωμής για την τρέχουσα περίοδο.

Τέταρτον, στην απόφαση για μεταφορά των λίγων διαθεσίμων που ελήφθη από το ΔΣ σε ειδική Συνεδρίαση, πρυτάνευσε η σκέψη πως τα έχει άμεση ανάγκη η χώρα για την πληρωμή συντάξεων και μισθών μέχρι να εισρεύσει νέο χρήμα αρχές Μαΐου στα δημόσια ταμεία.

Επομένως ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ακάλυπτες τις πληρωμές, όσες είχαν ενταλματοποιηθεί για την τρέχουσα περίοδο, όπως διατείνεται στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, αφού ότι είχε ενταλματοποιηθεί, πληρώνεται.

Επιπλέον το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας γνωρίζει την τιτάνια επιχείρηση που ξεκίνησε η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για εκκαθάριση του 10% των οφειλομένων στους παρόχους (αφού το 90% το έχουν πληρωθεί με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο) διαδικασία που μας κληροδότησαν από το παρελθόν, οι διοικήσεις που είχαν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως έχουμε κληρονομήσει από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τα ληξιπρόθεσμα προ του 2012 που περιμένουμε την υπουργική απόφαση πληρωμής τους μετά και την αξιολόγηση των θεσμών (δανειστών).

Για την νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ασφαλώς και αποτελεί πρωταρχικό μέλημα η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις ως τώρα δράσεις μας και τις αποφάσεις μας, ως διοίκηση 4,5 μηνών.

Την Υγεία όμως και τις υγειονομικές υπηρεσίες ΔΕΝ έφεραν σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα οι πολιτικές των 16 μηνών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πολιτικές πλέον των 40 χρόνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλό και χρήσιμο είναι επομένως να ανατρέχουμε στην ιστορική μνήμη».

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

"Διπλό" χτύπημα στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ

Βασιλική Κουρλιμπίνη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Παράπλευρες, πλην όμως εξαιρετικά σημαντικές για τη ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ, απώλειες στις εισφορές για τον τομέα της περίθαλψης φέρνει το "ψαλίδι" στις συντάξεις (μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ, αυξήσεις εισφορών τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους ασφαλισμένους, μειώσεις νέων συντάξεων έως 15% - 30%), που επιβάλει το πρόσφατο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Από τις περικοπές στις συντάξεις πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να χάσει μόνο για φέτος 41 εκατ. ευρώ, ενώ για το έτος 2017 οι απώλειες εκτιμάται πως θα αγγίξουν τα 72 εκατ. ευρώ, 74 εκατ. έως το 2018 και 75εκατ. ευρώ έως το 2019. Με την εισφορά υγειονομικής περίθαλψης υπέρ του Οργανισμού για παροχές ασθενείας των συνταξιούχων να φτάνει το 6% (από τις αρχές του 2016 παρακρατείται εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ και από τις επικουρικές συντάξεις), όσο περικόπτονται οι συντάξεις, τόσο μειώνονται και οι πόροι που αντλεί ο Οργανισμός από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κατάσταση στα οικονομικά του Οργανισμού βαίνει διαρκώς δυσκολότερη για ένα ακόμη λόγο. Με τα χρέη, παλιά και νέα, προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Υγείας να ανέρχονται στα 1,815 δισ. ευρώ- από 1,748 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο-, εκτός από τις μειωμένες εισφορές, η διοίκηση θα πρέπει να εξασφαλίσει και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, το κόστος της οποίας μέχρι το τέλος της χρονιάς υπολογίζεται πως θα ανέλθει τουλάχιστον στα 100 εκατ. ευρώ. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εξαγγέλλοντας την κάλυψη των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, σημείωνε πως οι επιπλέον αυτοί πόροι θα βρεθούν από τηναύξηση της ροής των εισφορών προς τον ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με τα τελευταία όμως να έχουν κυριολεκτικά τελειώσει και τον Οργανισμό να έχει μεταφέρει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το κατά πόσο ο ΕΟΠΥΥ θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους ιδιώτες παρόχους. Παρά τα συνεχόμενα μέτρα για τη συγκράτηση των δαπανών σε φάρμακο, μέσω των μειώσεων στις τιμές των σκευασμάτων, και στις διαγνωστικές εξετάσεις (με τη μείωση της τιμής αποζημιώσεις στους πιο ακριβούς κωδικούς), τα χρέη προς τους προμηθευτές εξακολουθούν να "χτυπούν ταβάνι”, την ώρα που ο Οργανισμός έχει στην ουσία αναστείλει τις πληρωμές του προς τις επιχειρήσεις. Οι τελευταίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν το Δεκέμβριο του 2015 και μόνο οι φαρμακοποιοί κατάφεραν πριν από λίγες ημέρες να εξασφαλίσουν την πληρωμή του Ιανουαρίου.

Η απώλεια επιπλέον χρημάτων από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ προκαλεί νέα αναστάτωση στις συμβεβλημένες επιχειρήσεις, που βλέπουν πως από εδώ και στο εξής οι πληρωμές θα γίνονται με μεγάλη δυσκολία. Στη δυσμενέστερη θέση εξακολουθούν να βρίσκονται οι επιχειρήσεις του φαρμάκου, όπου εκεί τα χρέη του Οργανισμού και των δημόσιων νοσοκομείων ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει το ποσό για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, είναι πολύ πιθανό το κονδύλι να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό των φαρμακευτικών, που ήδη όμως έχει αρχίσει να εξαντλείται επικίνδυνα.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/ 

 

Τέλος στις καθυστερήσεις; Με δειγματοληψία η εκκαθάριση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Τέλος στις καθυστερήσεις; Με δειγματοληψία η εκκαθάριση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Για την αποσυμφόρηση των χώρων, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε ψηφιακή μετατροπή των 100 εκατομμυρίων σελίδων με παραστατικά!
 

Τέλος στις καθυστερήσεις; Με δειγματοληψία η εκκαθάριση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ
Επιταχύνονται οι διαδικασίες εκκαθάρισης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους χιλιάδες παρόχους του.
Με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4384, ο οποίος παρατίθεται πιο κάτω (άρθρο 51), ο Οργανισμός θα προβαίνει σε εξόφληση των παρόχων, έπειτα από διαδικασία εκκαθάρισης των οφειλών με δειγματοληψία.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο, από τη διαδικασία εξαιρούνται οι φαρμακοποιοί.
Ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των εν λόγω χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής διενεργείται με βάση τα ίδια έγγραφα.
Παρέχεται πλήρης πρόσβαση στα δικαιολογητικά δαπανών ασφαλισμένων με βάση τα οποία διενεργήθηκε η εκκαθάριση με δειγματοληψία.
Ο επίτροπος μπορεί να επεκτείνει τον έλεγχο στο σύνολο των δικαιολογητικών που στηρίζουν την εκάστοτε εντελλόμενη δαπάνη, έστω και αν αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα.
Με στόχο να βάλει τέλος στο χαρτοβασίλειο και στις κούτες με έγγραφα που κατακλύζουν τις υπηρεσίες του Οργανισμού, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε ψηφιακή μετατροπή των 100 εκατομμυρίων σελίδων με παραστατικά!
Με εντολή της διοίκησης, απομακρύνθηκαν [πρόσφατα 20 τόνοι χαρτιού, οι οποίοι παρέμεναν στοιβαγμένοι στον ΕΟΠΥΥ Πειραιά. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν πέντε φορτηγά!
Παραστατικά
Στο μεταξύ, η παραλαβή των φακέλων από τους παρόχους με δικαιολογητικά για υπηρεσίες του Απριλίου, θα ξεκινήσει από τις 10 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20 Μαΐου (9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής).
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμβεβλημένων προμηθευτών, μετά την παραλαβή των φακέλων από την Πεύκη θα είναι εφικτή η εκτύπωση του αντίστοιχου πρωτοκόλλου παραλαβής από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ (Πεύκη).
Το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ των παρόχων, από τον υπολογιστή τους, ειδικά για τις περιπτώσεις όπου η αποστολή έχει γίνει με ταχυδρομική υπηρεσία.
ΔΗΜ.Κ.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

Τι αποφάσισε η κυβέρνηση για ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ και ΤΑΠΑ

Συνεδρίασε χθες το ΚΥΣΚΟΙΠ υπό τον Γιάννη Δραγασάκη
http://www.newsbeast.gr/

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), στη χθεσινή του συνεδρίαση υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, εγκαινίασε -σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης- έναν κύκλο ανταλλαγής παραδειγμάτων από την υιοθέτηση και εφαρμογή καλών πρακτικών μεταρρύθμισης δημόσιων οργανισμών.

Στην πρώτη συνεδρίαση, τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των λειτουργιών τους παρουσίασαν ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).
«Στόχος η διάχυση κουλτούρας προοδευτικών αλλαγών μέσα από ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συστηματική προσέγγιση αδυναμιών και προβλημάτων, καθώς και έμφαση στην αξιοποίηση της καινοτομίας και των τεχνολογιών επικοινωνίας/πληροφορίας για την οριστική επίλυσή τους», αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας και συγκεκριμένα ανά Οργανισμό:

1. ΟΑΕΔ

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, παρουσίασε τους άξονες του νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας του Οργανισμού, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2016, αποτελώντας πρότυπη προσπάθεια μεταρρύθμισης του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.

Στόχος της προωθούμενης μεταρρύθμισης είναι η αναβαθμισμένη συμβολή του ΟΑΕΔ στην αντιμετώπιση της ανεργίας, με στοχευμένες δράσεις, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι αλλαγές που ήδη υλοποιούνται στο πλαίσιο της Εθνικής Πολιτικής για την Ανεργία εντάσσονται στην προσπάθεια σχεδιασμού και συγκρότησης ενός νέου μοντέλου κοινωνικού κράτους που θα παρέχει διευρυμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ στηρίζεται στην υιοθέτηση αρχών σύγχρονης συμμετοχικής διοίκησης βάσει στόχων σε υπέρβαση του ιεραρχικού μοντέλου, με έμφαση στις συνθήκες διαφάνειας αντί των πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, στην ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και στην εισαγωγή ψηφιακών καινοτομιών στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

2. ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, ανέπτυξε το «Στρατηγικό Σχέδιο για το σήμερα και το αύριο» του Οργανισμού με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στον πολίτη με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας. Οι υλοποιούμενες και σχεδιαζόμενες δράσεις του ΕΟΠΥΥ αναβαθμίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού με σημαντικά οφέλη τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται ήδη ένα επεξεργασμένο σχέδιο αντιμετώπισης των παθογενειών του παρελθόντος που αποσκοπεί:

Στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, μέσα και από τη συστηματική αναζήτηση νέων πόρων με χρήση καινοτόμων εργαλείων.

Στον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών με πάταξη της παραβατικότητας και βέλτιστη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ, φιλοδοξώντας να μετεξελιχθεί σε πρότυπο Δημόσιο Ασφαλιστικό Οργανισμό, έχει θέσει σε εφαρμογή μια δέσμη καινοτόμων μέτρων που θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη και αφορά:

Στην οργανωτική αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων του Οργανισμού.

Στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στη βάση διεθνών προτύπων.

Στη χρήση τεχνολογιών αιχμής για την απαραίτητη μετάβαση στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

3. ΤΑΠΑ

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΠΑ, Ασπασία Λούβη-Κίζη, εξέθεσε τις χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες τουΤαμείου και περιέγραψε τον οδικό χάρτη για την ανάδειξη του σε ένα σύγχρονο και εξωστρεφή φορέα, με την προοπτική μετασχηματισμού του σε αναπτυξιακό οργανισμό για την πολιτιστική κληρονομιά και ευρύτερα για τον Πολιτισμό.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικές δράσεις αναμόρφωσης σε πολλά επίπεδα:

Οργανωτική αναδιάρθρωση με νέο Οργανόγραμμα και στελεχική αναβάθμιση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Εισαγωγή ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ψηφιακών πληρωμών στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, που θα διασφαλίσουν τα δημόσια έσοδα από την πολιτιστική κληρονομιά.

Βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και της παραγωγής πολιτιστικών προϊόντων εμπνευσμένων από την πολιτιστική κληρονομιά, που θα αυξήσουν σημαντικά τον όγκο των πωλήσεων και η υψηλή αισθητική τους θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας στους πολυάριθμους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

Αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

Διεύρυνση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για συμμετοχή του ΤΑΠΑ σε χρηματοδοτικά εργαλεία για την πολιτιστική κληρονομιά και τον Πολιτισμό.

Παράλληλα, προτεραιότητα του ΤΑΠΑ αποτελεί η επίλυση του σημαντικού κοινωνικού προβλήματος των απαλλοτριώσεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που εκκρεμούν χρόνια.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΠΥΥ

ΜΑΡΟΥΣΙ, 27/04/2016

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΠΥΥΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία υποβολών σχετικά με τα παραστατικά που θα αποστέλλονται στον ΕΟΠΥΥ και αφορούν το μήνα Απρίλιο 2016.

Η παραλαβή των κυτίων και των φακέλων, θα γίνει στο Κτίριο του ΕΟΠΥΥ, Λ. Ειρήνης 54, Πεύκη ΤΚ 15121 και θα ξεκινήσει από την Τρίτη 10/05/2016 έως και την Παρασκευή 20/05/2016, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από 09:00 – 15:00.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμβεβλημένων Προμηθευτών του ΕΟΠΥΥ, σας ενημερώνουμε ότι μετά την παραλαβή των φακέλων από την Πεύκη θα είναι εφικτή η εκτύπωση του αντίστοιχου πρωτοκόλλου παραλαβής από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ (Πεύκη), αλλά και από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ των Παρόχων, από τον υπολογιστή τους (ειδικά για τις περιπτώσεις όπου η αποστολή έχει γίνει με ταχυδρομική υπηρεσία).


Υπενθυμίζουμε ότι για πληροφορίες σχετικά με τα ανωτέρω, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα: 

Για θέματα τεχνικής φύσεως και χρήσεως της εφαρμογής:
Διεύθυνση Πληροφορικής στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Για θέματα επιχειρησιακής φύσεως και διαδικασιών Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

Στα…χαρτιά ηλεκτρονικός ο ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλουν οι απλήρωτοι γιατροί

ΕΟΠΥΥ

Μπορεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να διαφημίζει εδώ καιρό ότι οργανισμός έγινε ηλεκτρονικός, φαίνεται όμως ότι είναι μόνο στα…χαρτιά.


 

Η διαπίστωση ανήκει στους ίδιους τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ όπως εκπροσωπούνται από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Τα μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ότι πλέον τα πράγματα είναι χειρότερα. Και αυτό διότι εκεί που ο κλάδος έστελνε τα παραστατικά του για να πληρωθεί στις περιφερειακές Διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου και έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο χαρτοβασίλειο, τώρα τα πράγματα έγιναν ανάποδα.
Γιατροί από όλη την Ελλάδα στέλνουν τα τιμολόγια τους για να πληρωθούν στην Αθήνα (Πεύκη).

Ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στους ιθύνοντες της Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ»

Οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr σημειώνοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε την επιπρόσθετη γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία από τις ατελείωτες ώρες στις ουρές και την οικονομική επιβάρυνση των συμβεβλημένων ιατρών με τον νέο τρόπο υποβολής των παραστατικών, που πλέον κατατίθενται στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα.

«Βουνό» οι κούτες που εκκαθαρίστηκαν στο νέο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη αφού πλέον φθάνουν παραστατικά γιατρών από όλη την Ελλάδα.

Οι εικόνες από την υπηρεσία αυτή είναι προς το παρόν απογοητευτικές, ως προς την οργάνωση, χωρίς καμία ασφαλή διαδικασία ως προς τον τρόπο παραλαβής των παραστατικών. Κανένα είδος εγγύησης δεν έχει δοθεί ως προς την απώλεια δέματος που περιέχει τα παραστατικά, με το ρίσκο της απώλειας όλου του ποσού αποζημίωσης της εργασίας ενός μηνός, να βαραίνει αποκλειστικά τον ιατρό» σημειώνει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου.

Βέβαια ο ΕΟΠΥΥ είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι γίνεται…ηλεκτρονικός αλλά όπως φαίνεται παραμένει εγκλωβισμένος στα …χαρτιά και τα χαρτόκουτα. Δείτε ΕΔΩ τι είχε ανακοινώσει: «Ήρθε ο «ηλεκτρονικός» ΕΟΠΥΥ! Χρήσιμες οδηγίες για τις πληρωμές Ιανουαρίου»

Και οι ανακοινώσεις αυτές δεν είχαν γίνει τυχαία. Η διαδικασία επισπεύσθηκε μετά το σοβαρό τραυματισμό της πολύτεκνης μάνας εργαζόμενης στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών».

Και απλήρωτοι και … ταλαιπωρημένοι

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν την ώρα που οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είχαν λάβει και διαβεβαιώσεις από τη Διοίκηση του Οργανισμού ότι θα εισέπρατταν και τα χρήματα που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ από το 2012.
Πλέον όμως δεν έχουν να σκέφτονται τα παλαιά χρέη αλλά ακόμη και τα νέα!

Άλλωστε τις εορτές του Πάσχα θα τις περάσουν απλήρωτοι, αφού ο ΕΟΠΥΥ κάνει στάση πληρωμών καθώς διέθεσε τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως άλλωστε και όλα τα νοσοκομεία. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες: « Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του»

Λόγω των δυσκολιών στη διαπραγμάτευση είναι τελικά άγνωστο πότε τα ταμεία του κράτους θα δουν το… χρώμα του χρήματος, συνεπώς και ο ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη μεταφορά των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι υγειονομικοί φορείς κατά της απόφασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για τα διαθέσιμα

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι υγειονομικοί φορείς κατά της απόφασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για τα διαθέσιμα

Στα ποινικά και αστικά δικαστήρια θα προσφύγουν οι επικεφαλής των υγειονομικών φορέων της χώρας μας κατά της οριακής απόφασης του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης των επικεφαλής των υγειονομικών φορέων, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Απριλίου με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι επικεφαλής των φορέων εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση για το θέμα:

«Οι Υγειονομικοί στηλιτεύουν την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει τα διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥσε ειδικό Λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταργώντας κάθε έννοια Διοικητικής και Οικονομικής αυτοτέλειας τους.
Η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ θα τεθεί ενώπιον των Αρμοδίων Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων.
Οι αποφάσεις αυτές με τις οποίες θα γίνει η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελούν εκτελεστές κανονιστικές διοικητικές πράξεις που θα προσβληθούν άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας».

ΠΗΓΗ:http://www.ygeia360.gr/index.php

 

Έρχονται νέα άγρια «κουρέματα» στον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

ΕΟΠΥΥ

Ακόμη πιο δύσκολες μέρες έρχονται στον ΕΟΠΥΥ μετά τα νέα κουρέματα που ετοιμάζονται και είναι προ των πυλών.

Δεν φθάνει που τα οικονομικά του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας της χώρας ήταν στα …Τάρταρα, ήρθε και η αφαίρεση των αποθεματικών για να καταρριφθεί πλήρως το …όραμα των εμπνευστών του ΕΟΠΥΥ.

Και το ζήτημα είναι πως τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη.
Ασφαλισμένοι αλλά και πάροχοι θα δουν το επόμενο διάστημα να περιορίζονται οι παροχές αλλά και οι πληρωμές (αποζημιώσεις) αντίστοιχα, καθώς το ταμείον είναι μείον…

Άλλωστε ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ θα είναι …τσεκουρωμένος ως προς τις παροχές – όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– ανεξάρτητα εάν η κυβέρνηση θα ισχυριστεί καλύτερη κατανομή των υπηρεσιών.

Ήδη στα φάρμακα ξεκινούν σιγά σιγά οι περιορισμοί.
Νέα κριτήρια τίθενται για τη χορήγηση φαρμάκων, κριτήρια τα οποία το επόμενο διάστημα θα επεκταθούν σε διάφορα νοσήματα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τα λαμβάνουν με μεγαλύτερη δυσκολία.
Διαβάστε ενδεικτικά τι ξεκινά για το Διαβήτη και την Υπέρταση με το επιχείρημα να μπει τάξη στη συνταγογράφηση μέσω των πρωτοκόλλων: «Αλλάζει η συνταγογράφηση για Διαβήτη και Υπέρταση! Πως θα γίνεται»

Από την άλλη και οι απλές επισκέψεις σε γιατρούς περιορίζονται άρδην για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Συνέπεια βέβαια είναι να δημιουργούνται σοβαρές δυσκολίες ιδιαίτερα στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Ιδού τα πρώτα σημάδια των περικοπών (πατήστε ΚΛΙΚ): «Κουρεύονται» και οι επισκέψεις στους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει»

Και στις διαγνωστικές εξετάσεις έχουν αρχίσει τα πρώτα κουρέματα. Ο αριθμός των εξετάσεων που δικαιούται κάθε ασφαλισμένος μειώθηκε άρδην με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον. Δείτε ΕΔΩ πόσες διαγνωστικές εξετάσεις μπορούμε πλέον να κάνουμε: «ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται

Και οι πάροχοι όμως θα δουν χειρότερες συμβάσεις από ότι στο παρελθόν, καθώς η κατανομή των κονδυλίων θα γίνει με διαφορετικό τρόπο. Μάλιστα πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι πολλές συμβάσεις με γιατρούς αλλά και διάφορους άλλους παρόχους ενδεχομένως να μην ανανεωθούν καθώς θα τεθούν νέα κριτήρια για μια σύμβαση με τον Οργανισμό.

Και αυτές οι περικοπές σε ειδικότητες γιατρών αλλά και σε αριθμό επαγγελματιών δεν είναι τυχαίες καθώς πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι οδηγίες που έχουν δοθεί στον ΕΟΠΥΥ είναι να περιορισθούν όλες οι δαπάνες σε όλα τα επίπεδα.

Κάτι βέβαια που θα δημιουργήσει περισσότερα προσκόμματα στην πρόσβαση των ασθενών στις δωρεάν υπηρεσίες.
Έξω από το …παιχνίδι είναι πιθανό να μείνουν και πολλές ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικές μονάδες που σήμερα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ. Ανεξάρτητα εάν βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Οργανισμού και των «κλινικαρχών».

Εξάλλου οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι πλέον στα άκρα. Τόσο εξαιτίας της μη πληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο, όσο και εξαιτίας των απαιτήσεων του οργανισμού για να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ-«κλινικαρχών»! Μένουν χωρίς νοσηλείες οι ασφαλισμένοι;».

Τα πράγματα πάντως δεν αναμένεται να βελτιωθούν όπως φαίνεται αφού ο ΕΟΠΥΥ δε διαθέτει πια ρευστό ούτε για …αστείο. Και τα δικά του ταμειακά διαθέσιμα μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. (Κλικ ΕΔΩ για λεπτομέρειες).

Κάτι που σημαίνει ότι οι πάροχοι θα παραμείνουν απλήρωτοι μέχρι ο Οργανισμός να αποκτήσει νέο πακέτο κονδυλίων.

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΟΠΥΥ και Κλινικές παίζουν ξύλο για τις πληρωμές: Αιτία, ο νέος συγκεντρωτικός τρόπος

ΕΟΠΥΥ και Κλινικές παίζουν ξύλο για τις πληρωμές: Αιτία, ο νέος συγκεντρωτικός τρόπος

Σε έκρυθμη κατάσταση βρίσκεται ο κλάδος των ιδιωτικών κλινικών, καθώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν πληρωθεί για τον Ιανουάριο του 2016 (αναφορικά με τα νοσήλεια και τις αιμοκαθάρσεις) παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.
Μάλιστα το επεσήμαναν χαρακτηριστικά και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επικεφαλής της ΠΕΙΚ (Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών) για την δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει όχι μόνο λόγω της στάσης των πληρωμών, αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ κατά μία μονάδα στο 24%, γεγονός που δημιουργεί εξαιρετικά ασφυκτικό κλίμα στον κλάδο.
AdTech Ad
Η διαδικασία των πληρωμών έχει αλλάξει, όπως τονίζει στο onMed ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ κ. Γρηγόρης Σαραφιανός και ενώ αρχικά οι επιχειρήσεις πληρώνονταν από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, σήμερα έχει ξεκινήσει μία άλλη διαδικασία συγκεντρωτική. Συγκεκριμένα, τα τιμολόγια των επιχειρήσεων συγκεντρώνονται από όλη την Ελλάδα μαζί και ελέγχονται σε έναν χώρο του Οργανισμού στην περιοχή της Πεύκης, και όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, ο όγκος των δικαιολογητικών είναι τόσο τεράστιος, που μόνο... ξύλο δεν πέφτει. Ακόμη και με ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, δεν μπορεί να βγάλει κανείς άκρη, σημειώνει χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, οι Ιδιωτικές κλινικές όπως και οι υπόλοιποι πάροχοι υγείας, αναμένουν καρτερικά να κλείσει η αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση των 5,7 δις ευρώ ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν, καθώς οι οφειλές είναι αρκετές, όχι μόνο ο τρέχουσες αλλά και τα ληξιπρόθεσμα. Η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, έχει αναφέρει ότι από την δόση των 5,7 δις ευρώ τα 3 δις ευρώ περίπου θα κατευθυνθούν στους παρόχους υγείας. Ασφαλείς πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ποσό της τάξης του 1,2 δις ευρώ αναμένεται να κατευθυνθεί στην φαρμακοβιομηχανία.


Πηγή: http://www.onmed.gr/

ΕΟΠΥΥ:μεταφέρονται τα χρήματα.Ποιοι μένουν απλήρωτοι;

ΕΟΠΥΥ:μεταφέρονται τα χρήματα.Ποιοι μένουν απλήρωτοι;

Την μεταφορά των ¨ταμειακών διαθεσίμων¨ του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ σήμερα Μεγάλη Δευτέρα. Ποιοι μένουν Απλήρωτοι ; Η συγκεκριμένη απόφαση αφήνει απλήρωτους όλους τους ιδιώτες παρόχους, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, μονάδες αιμοκάθαρσης και πιθανόν φαρμακοποιούς. Την αντίθεση τους εκφράζουν γιατροί και φαρμακοποιοί . Oι συνδικαλιστικοί φορείς καταγγέλλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη διαδικασία της «υπεξαίρεσης» των χρημάτων των υγειονομικών με ειδική διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο . Οι πρόεδροι των δευτεροβαθμίων οργάνων κ.κ. Μιχάλης Βλασταράκος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) , Αθανάσιος Κατσίκης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία) , Κωνσταντίνος Λουράντος (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος) , Νίκος Κόλμαν (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών) και Βουδούρη Μάγδα εκ μέρους της προέδρου κυρίας Αθήνας Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) καταγγέλλουν τη κυβέρνηση για τη ληστρική και αιφνιδιαστική επιδρομή του κράτους κατά των αυξημένων εισφορών που επί χρόνια κατέβαλαν οι υγειονομικοί. Με την επιλογή της αυτή , που κατά πληροφορίες έγινε με δική της πρωτοβουλία και χωρίς υπόδειξη των θεσμών, ιδιοποιείται τις εισφορές αυτές και με το πρόσχημα μελλοντικών αναλογιστικών μελετών , σιωπά εντέχνως για την τύχη τους. Πιο συγκεκριμένα στα άρθρο 94 παρ. 5 και 39 παρ. 15 προβλέπεται η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2016, ενός ολόκληρου ασφαλιστικού κλάδου, που στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών. Οι πρόεδροι των υγειονομικών ζητούν την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων, καλούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συναινέσουν στις παράνομες αυτές μεθοδεύσεις που παραβιάζουν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης και της Αρχής της Αιτιολογημένης Εμπιστοσύνης που προασπίζει το Συνταγματικό Κράτος Δικαίου και θα ζητήσουν την άμεση προστασία της Δικαιοσύνης. Οι Υγειονομικοί στηλιτεύουν την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει τα διαθέσιμά τους σε ειδικό Λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταργώντας κάθε έννοια Διοικητικής και Οικονομικής αυτοτέλειας τους. ‘’ Οι σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων θα τεθούν ενώπιον των Αρμοδίων Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων. Οι αποφάσεις αυτές με τις οποίες θα γίνει η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελούν εκτελεστές κανονιστικές διοικητικές πράξεις που θα προσβληθούν άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.’’ σημειώνουν . Ο υπεύθυνος του τομέα υγείας ΝΔ, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας με αφορμή την μεταφορά των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το εν λόγο θέμα : “Μετά την μεταφορά των ¨ταμειακών διαθεσίμων¨ των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας, νέο χτύπημα στους παρόχους υγείας με θύματα πάντα τους ίδιους, τους ασφαλισμένους. Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ Μεγάλη Δευτέρα απεφάσισε την μεταφορά των ¨ταμειακών διαθεσίμων¨ στην Τράπεζα της Ελλάδας αφήνοντας απλήρωτους όλους τους ιδιώτες παρόχους, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, μονάδες αιμοκάθαρσης και πιθανόν φαρμακοποιούς. Και βέβαια πρόκειται για οφειλές μηνός Ιανουαρίου 2016. Το αν θα κάνουνε ¨Πάσχα¨ χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι μόνο την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν ενδιαφέρει. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο … Αν σας απέμεινε λίγη ¨τσίπα¨, ΦΥΓΕΤΕ …”

ΠΗΓΗ:http://www.life2day.gr/

 

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! Τι αποφασίζεται

εοπυυ

Και τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως άλλωστε έγινε και με τα νοσοκομεία και τους υπόλοιπους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.


 

Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν όλοι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ εάν τελικώς μεταφερθούν και τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος για να καλυφθούν άλλες ανάγκες, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη δόση της τρόικας.

Παρά τις πιέσεις που ασκούνται να μη μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ– όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr- όλα δείχνουν πως ούτε αυτά θα τη γλιτώσουν.

Άλλωστε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποφασισθεί η μεταφορά των αποθεματικών του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως έγινε πριν λίγα 24ωρα και με τα νοσοκομεία προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά»

Βέβαια μπροστά στις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου αλλά και της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση…σφυρίζει αδιάφορα. Δείτε ΕΔΩ πως αντέδρασαν οι αρμόδιοι: «Πως απαντά η κυβέρνηση για τη μεταφορά των χρημάτων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος!»

χρήματα

Πάντως και ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να επικαλεσθεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει γίνει και Νόμος του Κράτους και επιβάλει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους.

Τι σημαίνει ΕΟΠΥΥ χωρίς ρευστό για γιατρούς, φαρμακοποιούς, κλινικές

Ωστόσο το «πάγωμα» του ρευστού στον ΕΟΠΥΥ σημαίνει πως καθυστερούν οι πληρωμές όλων των παρόχων όπως των γιατρών, των κλινικών, των διαγνωστικών κ.λ.π.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη έγινε γνωστό πως οι ιδιωτικές κλινικές δε θα πληρωθούν αυτόν τον μήνα.
Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τις επιπτώσεις στις νοσηλείες των ασφαλισμένων: «Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ-«κλινικαρχών»! Μένουν χωρίς νοσηλείες οι ασφαλισμένοι;»

Με τη μεταφορά όμως και των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι όλοι οι κλάδοι θα μείνουν απλήρωτοι Πασχαλιάτικα.

Μπροστά στις δυσμενείς αυτές εξελίξεις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί για σήμερα Μ.Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων, για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

«Κουρεύονται» και οι επισκέψεις στους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει

γιατρός

Νέους περιορισμούς θέτει επισήμως πια ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του για να κάνουν μια απλή επίσκεψη σε γιατρό.


 

Συγκεκριμένα με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν στους γιατρούς μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-prescription, πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να επισκεφθούν πάνω από δύο φορές το μήνα γιατρό της ίδιας ειδικότητας.

Στην περίπτωση που υπερβεί τον αριθμό αυτόν θα πρέπει να πληρώσει την επίσκεψη από την τσέπη του. Εκτός κι αν ο γιατρός αιτιολογήσει επαρκώς την 3η επίσκεψη οπότε και θα μπορέσει να τη χρεώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Όμως στην περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν αποδεχθεί την αιτιολογία τότε θα «χρεωθεί» ο γιατρός την υπέρβαση και δεν αποκλείονται και ποινές.
Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι η εγγραφή στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γίνεται μετά το πέρας της επίσκεψης, επομένως ο γιατρός δεν μπορεί να προστατευθεί. Εξάλλου δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο ασθενής του έχει τηρήσει τους κανόνες περί μόνον δύο επισκέψεων το μήνα στην ίδια ειδικότητα.

Γιατροί .

Το σημείωμα άλλωστε ήταν σαφές: «Ο ιατρός δεν μπορεί να χρεώσει επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για έναν ασθενή που θα επισκεφτεί σε χρονικό διάστημα 30 ημερών περισσότερες από 2 φορές ιατρό της ίδιας ειδικότητας.»

Κόφτες και για επισκέψεις σε γιατρούς διαφορετικής ειδικότητας

Ταυτόχρονα τα νέα μέτρα του ΕΟΠΥΥ αφορούν και σε επισκέψεις σε γιατρούς διαφορετικής ειδικότητας.
Συγκεκριμένα ο ιατρός δεν μπορεί να χρεώσει επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για έναν ασθενή που θα επισκεφθεί στην ίδια ημέρα περισσότερους από 2 ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας.

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι: «Αν ωστόσο ο ιατρός θελήσει να χρεώσει την επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ, η χρέωση αυτής της επίσκεψης θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης».

Πάντως οι νέοι αυτοί «κόφτες» δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ειδικά στους ανθρώπους που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά και κατεβαίνουν στις πόλεις για να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους.

Ειδικά στην περιφέρεια πολλοί ηλικιωμένοι κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς τους την ίδια ημέρα για να ολοκληρώσουν τους ελέγχους τους και να μη χρειαστεί να ξαναταξιδέψουν.
Λεπτομέρεια που προφανώς δεν …αφορά τον ΕΟΠΥΥ.

Νέοι κανόνες και για τις εξετάσεις

Με τα νέα μέτρα του ΕΟΠΥΥ και οι λεγόμενες ακριβές εξετάσεις θα γίνονται με το σταγονόμετρο ανεξάρτητα βέβαια εάν τις χρειάζεται ή όχι ο ασθενής.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για να καταχωρήσει ένας γιατρός διαγνωστικές εξετάσεις υψηλού κόστους (άνω των 90€) θα γίνεται αποκλειστικά ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Έστω κι αν εγκριθεί η εξέταση και πραγματοποιηθεί, σε έναν ασθενή επιτρέπεται να συνταγογραφηθεί μια συγκεκριμένη εξέταση μία φορά σε χρονικό διάστημα 20 ημερών.

Η επανάληψη της ίδιας εξέτασης για περισσότερες από μία φορές, μέσα στο διάστημα αυτό, θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ που είχε γράψει για τους νέους περιορισμούς στις εξετάσεις το HealthReport.gr: “ ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξετάσεις μόνο κάθε 20 ημέρες! Ποιες εξαιρούνται»

Εξαιρούνται οι παρακάτω εξετάσεις, οι οποίες μπορούν να επαναληφθούν μετά από χρονικό διάστημα 4 ημερών:

o Γενική Αίματος, Χολερυθρίνη, CPK,CPK – MB, Ηλεκτρολύτες (Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο), Σάκχαρο, Ουρία, Κρεατινίνη, Αμυλάση, INR,PT,PTT, B- Χοριακή γοναδοτροπίνη, Γενική Ούρων, CRP ποσοτικό, Ακτινογραφίες ανά όργανο με πάθηση.

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Kλινικές - ΕΟΠΥΥ: Τα "έσπασαν" για τις συμβάσεις για 2η φορά

Ο Οργανισμός δεν πλήρωσε αυτό το μήνα νοσηλείες και αιμοκάθαρση, ενώ ο ΦΠΑ αυξάνεται κατά μια μονάδα
Άκαρπη αποδείχθηκε και η δεύτερη συνάντηση των κλινικαρχών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει για την υπογραφή νέων συμβάσεων κάλυψης των ασφαλισμένων του Οργανισμού από τον ιδιωτικό τομέα υπηρεσιών υγείας.

Παρά την διαφωνία που καταγράφηκε στην πρώτη συνάντηση, η πλευρά του ΕΟΠΥΥ, αύξησε τις απαιτήσεις της για τις παρεχόμενες κλίνες προς τον Οργανισμό από τις ιδιωτικές κλινικές, ανεβάζοντας το ποσοστό από 25% σε 40% αυτή τη φορά, κάνοντας τους κλινικάρχες να αντιδράσουν, λέγοντας πως είναι αδύνατη η επιβίωση των εταιριών με τόσο αυξημένο ποσοστό, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά χαμηλά Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια (ΚΕΝ) και χωρίς καμία συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος των υπηρεσιών που θα τους παρασχεθούν.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε ενσωμάτωση των ιατρικών αμοιβών στα ΚΕΝ, καθώς και παρακράτηση 1,8% επί των υποβαλλομένων τιμολογίων, υπέρ των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιωτικές κλινικές θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν με ένα clawback που φτάνει πλέον το 50% με τον κλειστό προϋπολογισμό του Οργανισμού, σε συνδυασμό με την αδυναμία πρόσβασης πλέον των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της υπερβολικής αύξησης της ζήτησης στις δημόσιες δομές υγείας, σε συνδυασμό με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και εξοπλισμού, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους ασθενείς χωρίς πρόσθετες χρεώσεις.

Και ενόσω οι διαπραγματεύσεις βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι μέρες περνούν και οι εκπρόσωποι των κλινικαρχών, κάνουν λόγο για ενδεχόμενη οριστική ρήξη, που θα οδηγήσει σε οριστική λήξη των συμβάσεων στις 30 Ιουνίου...

Με αφορμή την άκαρπη συνάντηση, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της για την απόφαση της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μην προβεί αυτό το μήνα σε καμία πληρωμή, νοσηλειών και αιμοκαθάρσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της μέχρι την περασμένη Τετάρτη, και ενώ γνωρίζει τους κινδύνους προσωποκράτησης που εγκυμονεί η απόφαση της για τους παρόχους.

"Τέτοιες ενέργειες μας παραπέμπουν στην προηγούμενη εποχή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που η πληρωμή μας γινόταν μήνα παρά μήνα και παρά τις εξαγγελίες της νέας Διοίκησης για νέα εποχή, τελικά μάλλον το ξεδίπλωμα της έμεινε στη μέση...συνεχίζοντας την ίδια τακτική", σημειώνει η διοίκηση της ΠΕΙΚ και συνεχίζει: "Εκφράζουμε ακόμη τη δυσφορία μας για την επιμονή της τρόικας των διαπραγματευτών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ για την νέα σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης να εμμένουν στις ίδιες κόκκινες για μας θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη διάσωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά με προσδοκώμενη φιλολαϊκή δημοσιότητα....

Τέλος θέλουμε να "συγχαρούμε" τους οικονομικούς φωστήρες, που χωρίς καμία αιδώ, πρότειναν και οι τοκογλύφοι αποδέχθηκαν την αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24% συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών υγείας που όπως φαίνεται αποτελούν πολυτέλεια.

Η εκτόξευση της οικονομίας μετά το ορθόδοξο Πάσχα και η ανάπτυξή της, μάλλον πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός. Η πραγματικότητα είναι η καταστροφή των επιχειρήσεων μας και η φτωχοποίηση των Ελλήνων χωρίς καμία πιθανότητα για έξοδο από την εποχή των μνημονίων".

ΠΗΓΗ:http://healthmag.gr/

 

Δείτε πως αυξάνονται οι εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ με το νέο ασφαλιστικό!

ΕΟΠΥΥ

Αυξήσεις και υπέρ του ΕΟΠΥΥ προβλέπονται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση.

 

Ειδικότερα στο άρθρο 41 που περιγράφει τις «Ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικής περίθαλψης» προβλέπονται αυξήσεις από την αρχή της νέας χρονιάς.

Δείτε τι προβλέπει για τις εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ:

1. Από την 1.1.2017, η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των
μισθωτών και των λοιπών κατηγοριών που υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ, των οποίων οι
ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης υπολογίζονται κατά τα προβλεπόμενα στο
άρθρο 38 του παρόντος νόμου, ορίζεται σε ποσοστό 7,10% επί των πάσης φύσεως
αποδοχών και κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος, εκ του οποίου
2,15% βαρύνει τον ασφαλισμένο και 4,30% βαρύνει τον εργοδότη, και ποσοστό
0,65% για παροχές σε χρήμα, εκ του οποίου 0,40% βαρύνει τον ασφαλισμένο και
0,25% βαρύνει τον εργοδότη.

2. Από την 1.1.2017, η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των
ελεύθερων επαγγελματιών, των ανεξάρτητα απασχολούμενων, των προσώπων του
άρθρου 40 του παρόντος, καθώς και των λοιπών κατηγοριών των οποίων οι
ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης υπολογίζονται κατά τα προβλεπόμενα στα
άρθρα 39 και 40 αντιστοίχως του παρόντος νόμου, και υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ,
ορίζεται σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματός τους, όπως αυτό
ορίζεται στο άρθρο 39, βαρύνει εξολοκλήρου τους ασφαλισμένους και κατανέμεται
κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,50 % για παροχές σε
χρήμα.

3. Ειδικά για τα πρόσωπα, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους κατά τη διάκριση του
ν. 2084/1992, τα οποία υπάγονται ή θα υπάγονταν σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές ή
καταστατικές διατάξεις, όπως ίσχυαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου,
στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α., καθώς και για τους οικονομολόγους ασφαλισμένους
στον Ο.Α.Ε.Ε., και εγγεγραμμένους στο Οικονομικό Επιμελητήριο, η μηνιαία
ελάχιστη βάση υπολογισμού επί της οποίας υπολογίζεται το προβλεπόμενο ποσοστό
εισφοράς αντιστοιχεί στο 70% επί του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού
μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.

Για τα ως άνω πρόσωπα, από την 1.1.2017, η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης ορίζεται για τα δύο πρώτα χρόνια από την πρώτη τους υπαγωγή στην ασφάλιση σε ποσοστό 4,87% επί
του ασφαλιστέου εισοδήματος και κατανέμεται κατά ποσοστό 4,52% για παροχές σε
είδος και ποσοστό 0,35% για παροχές σε χρήμα.

Για τα επόμενα τρία χρόνια ασφάλισης ορίζεται σε ποσοστό 5,91% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος και
κατανέμεται κατά ποσοστό 5,48% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,43% για
παροχές σε χρήμα.

4. Ιδίως σε ό,τι αφορά στην ασφάλιση των προσώπων του άρθρου 40 του παρόντος, η
ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται σταδιακά από
1.1.2016 έως 31.12.2018 ως εξής:

α. από 1.1.2016 έως 31.12.2016 σε ποσοστό 3,61% επί των υφιστάμενων κατά τη
δημοσίευση του νόμου ασφαλιστικών κατηγοριών και κατανέμεται κατά ποσοστό
3,35% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,26% για παροχές σε χρήμα.

β. Από 1.1.2017 έως 31.12.2017 η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής
περίθαλψης των προσώπων αυτών ορίζεται σε ποσοστό 4,73% επί του ασφαλιστέου
εισοδήματος και κατανέμεται κατά ποσοστό 4,39% για παροχές σε είδος και ποσοστό
0,34% για παροχές σε χρήμα.

γ. Από 1.1.2018 έως 31.12.2018 η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής
περίθαλψης ορίζεται σε ποσοστό 5,84% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος και
κατανέμεται κατά ποσοστό 5,42% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,42% για
παροχές σε χρήμα.

δ. Από 1.1.2019 έως 31.12.2019 η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής
περίθαλψης ορίζεται σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος και
κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,50% για
παροχές σε χρήμα.

5. α. Όπου το ποσοστό εισφορών είναι κατά την δημοσίευση του νόμου μικρότερες ή
μεγαλύτερες των οριζόμενων στο άρθρο αυτό, αναπροσαρμόζονται ισόποσα ετησίως
μέχρι την 31.12.2019 ώστε από 1.1.2020 να διαμορφωθεί στα ανωτέρω ποσοστά.

β. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος.

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

ΕΟΠΥΥ κούτες

Άκρη ψάχνει και …άκρη δε βρίσκει με τις χιλιάδες κούτες που «πνίγουν» τον ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του Οργανισμού.

 

Άρον άρον προσπαθεί να μαζέψει το χαρτοβασίλειο του ο ΕΟΠΥΥ, μετά το σοβαρό τραυματισμό της πολύτεκνης μάνας εργαζόμενης στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών».

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψει το αμάζευτα κουτιά, που περιέχουν ουσιαστικά τα χρέη προς τους γιατρούς, η διοίκηση του Οργανισμού επιχειρεί να στήσει ένα δαιδαλώδες σύστημα.

Στα σχέδιά της είναι να μεταφέρονται από όλη την Ελλάδα, τα χαρτόκουτα με τα παραστατικά των γιατρών, των κλινικών, των διαγνωστικών και των άλλων παρόχων υγείας, που αποτελούν ουσιαστικά τα χρήματα που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ από τα προηγούμενα χρόνια.

Προς ώρας η διαδικασία είναι ακόμη σε …βρεφική κατάσταση, καθώς στόχος είναι όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, να αρχίζουν να μεταφέρονται οι κούτες με τα έγγραφα από όλη τη χώρα στην Πεύκη, σε ένα από τα κτίρια του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι στιγμής όμως στην Πεύκη στο τετραώροφο κτίριο του Οργανισμού, συγκεντρώνονται οι νέες υποβολές των γιατρών και των παρόχων για τις οικονομικές τους διεκδικήσεις για τους μήνες που διανύουμε.

"Βουνό" οι κούτες που εκκαθαρίστηκαν στο νέο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη.

Εκεί ομάδα γιατρών και τεχνικών υπολογιστών του ΕΟΠΥΥ, κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο στο 5% των εγγράφων που έχουν σταλεί, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι ορθές οι οικονομικές διεκδικήσεις.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται εάν διαπιστώνονται παραβάσεις: «Ήρθε ο «ηλεκτρονικός» ΕΟΠΥΥ! Χρήσιμες οδηγίες για τις πληρωμές Ιανουαρίου».

Άλλωστε όπως όλα δείχνουν στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη, δε θα μπορούσε να χωρέσει η απειροπληθής μάζα των εγγράφων που έχει συγκεντρωθεί σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού.
Το κτίριο της Πεύκης περιλαμβάνει ένα υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους και δώμα, με συνολική επιφάνεια 1.369 τ.μ.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι θα πρέπει σε αυτά τα 1.369 τ.μ. να χωρέσει το… χαρτοβασίλειο που είναι διάσπαρτο σε αντίστοιχης έκτασης κτίρια σε όλη τη χώρα.
Γι αυτό και θα αξιοποιηθεί προσωρινά αποθήκη στον Ασπρόπυργο για μικρό χρονικό διάστημα -όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr– όπου και θα μεταφερθούν οι κούτες από όλη την Ελλάδα.

Τη μεταφορά θα την πραγματοποιήσει εταιρεία, που όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, ορίσθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Φορτηγά θα συγκεντρώνουν όλα τα υλικά από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο.

Στο μεταξύ όμως αναμένεται και ο διεθνής διαγωνισμός για να βρεθεί μόνιμη αποθήκη στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Στις κεντρικές αποθήκες του Ασπρόπυργου θα γίνεται η ψηφιοποίηση όλων των εγγράφων ώστε να μπορούν να γίνονται και μελλοντικοί έλεγχοι στα οικονομικά των γιατρών και των άλλων παρόχων.

Βέβαια το ότι θα γίνει έλεγχος και θα ψηφιοποιηθούν τα έγγραφα, δε σημαίνει κιόλας ότι θα πληρωθούν οι πάροχοι.
Γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και οι άλλοι πάροχοι στους οποίους χρωστά συνολικά 1,8 δις ευρώ ο ΕΟΠΥΥ, θα δουν το χρώμα του χρήματος εφόσον ο Οργανισμός πάρει ρευστό από τη δόση των δανειστών. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους: Μόνο οι γιατροί του Δημοσίου θα συνταγογραφούν

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους: Μόνο οι γιατροί του Δημοσίου θα συνταγογραφούν

Μόνο οι γιατροί των δημόσιων δομών υγείας (όπως ήταν αναμενόμενο) θα μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακα για τους ανασφάλιστους και τους πρόσφυγες, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα λοιπόν, με την εγκύκλιο, στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ και στο claw back, θα συνυπολογίζεται η δαπάνη που αφορά στην κάλυψη των ανασφαλίστων πολιτών.
AdTech Ad
Απαραίτητη για την χορήγηση φαρμάκων είναι η έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής, ενώ η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται από τα ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους τα οποία χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Για τους δικαιούχους που διαθέτουν ΑΜΚΑ και νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής καθώς και για τους δικαιούχους της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις συνταγογράφησης, ελέγχων και συμμετοχών που ισχύουν για τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.
Εξάλλου, από τον Ιούνιο και μετά, αναμένεται να καθοριστούν ποιοί τελικα θα είναι οι δικαιούχοι με ετήσιο εισόδημα 2.400 που δεν θα πληρώνουν καθόλου συμμετοχή για τα φάρμακά τους.
Αναλυτικά η εγκύκλιος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη έχει ως εξής:
- για την συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής αρμόδιοι θα είναι αποκλειστικά και μόνον οι γιατροί των δημοσίων δομών υγείας όπως ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 33 του Νόμου 4368/2016,
- στους δικαιούχους (όπως αυτοί ορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 33 του Νόμου 4368/2016) αποζημιώνονται τα χορηγούμενα φάρμακα που περιλαμβάνονται στον θετικό κατάλογο των συνταγογραφούμενων ιδιοσκευασμάτων, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά. Απαραίτητη προϋπόθεση ειναι η έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής ενώ η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται από τα ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους τα οποία εμπίπτουν στον πλαίσιο της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του Νόμου 3816/2010 και τα οποία χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ,
- Από τους δικαιούχους του Νόμου 4368/2016 γίνεται η παρακράτηση της νόμιμης συμμετοχής, αλλά και του 1 ευρώ ανά συνταγή βάσει όσων προβλέπονται και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Με ειδική απόφαση που θα εκδοθεί το αργότερο έως την 1η Ιουνίου αναμένεται να καθοριστούν οι περιπτώσεις των δικαιούχων που απαλλάσσονται από την υποχρεώση καταβολής συμμετοχής στην φαρμακευτική αγωγή,
- οι ιατρικές συνταγές θα υποβάλλονται από τους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς κάθε μήνα (ίδιες ημέρες κια στα ίδια σημεία υποβολής των συνταγών των ασφαλισμένων) στον ίδιο φάκελο, αλλά σε ξεχωριστό πακέτο. Δεν απαιτείται η υποβολή διαφορετικής συγκεντρωτικής κατάστασης για τις συνταγές αυτές, απαιτείται όμως η έκδοση ξεχωριστού τιμολογίου με το αιτούμενο ποσό. Τα εμβόλια και τα φάρμακα δεν διαχωρίζονται και τιμολογούνται μαζί στο ίδιο τιμολογίο,
- οι συνταγές θα ελέγχονται αυτοτελώς από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών παράλληλα με τον κανονικό λογαριασμό ΕΟΠΥΥ και θα εκδίδεται ξεχωριστό ένταλμα,
- το ποσό που αφορά στην κάλυψη των δικαιούχων συνυπολογίζεται στην συνολική φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ και στο clawback.


Πηγή: http://www.onmed.gr/

Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που βάζουν γιατροί και κλινικές στις διαπραγματεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ!

γιατροί

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν ΕΟΠΥΥ και πάροχοι υγείας καθώς οι διαπραγματεύσεις για τις τελικές συμβάσεις είναι ήδη σκληρές.

Από τη μία ο ΕΟΠΥΥ επιδιώκει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, ενώ από την άλλη γιατροί, διαγνωστικά και κλινικές πιέζουν για αξιοπρεπείς αμοιβές.

Μάλιστα θεωρούν κόκκινη γραμμή το σημείο αυτό για τις ρεαλιστικές αμοιβές και δε σκοπεύουν να κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι κλινικοί γιατροί για μία εξέταση αμείβονται με καθαρά 6,5 ευρώ ανά ασθενή.
Όμως αυτό που δε θα ανεχθούν μετά βεβαιότητας όλοι οι πάροχοι που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είναι να αλλάξει η όποια σύμβαση υπογραφεί.

Ειδικότερα πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση εκπροσώπων όλων των κλάδων με την Υποεπιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, όπου να σημειωθεί ότι δεν παρέστη κανείς από το υπουργείο Υγείας, οι αντιπροσωπείες τόνισαν ότι δε θα δεχθούν η σύμβαση να αλλάζει κάθε φορά που ο Οργανισμός ή το υπουργείο θέλουν να λάβουν πρόσθετα μέτρα «κουρέματος».

Ενδεικτικά -όπως μεταφέρουν παραβρισκόμενοι στο HealthReport.gr– όλοι οι φορείς ζήτησαν οι όροι της σύμβασης να υπερισχύουν του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) και των αποφάσεων του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ώστε να «αποφεύγονται αναδρομικά οριζόντια μέτρα και απρόσμενες χρεώσεις». Ιδιαίτερα τώρα που «Έρχεται νέος κανονισμός παροχών στον ΕΟΠΥΥ!» (Πατήστε ΚΛΙΚ στο θέμα) και είναι πιθανό να γίνονται συνεχείς αλλαγές.

Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις, συμβάσεις που είχε συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με παρόχους διαφόρων κλάδων, καταστρατηγήθηκαν στην πορεία των χρόνων.

Οι εργαστηριακοί γιατροί μάλιστα, όπως και τα διαγνωστικά κέντρα είδαν πολλές φορές το τελευταίο διάστημα να πέφτουν κατακόρυφα τα έσοδά τους εξαιτίας των επίπεδων μειώσεων που έγιναν στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων.

Το τελευταίο χτύπημα μάλιστα με τις μειώσεις 42% , έφθασαν πολλές εξετάσεις να γίνονται κάτω του κόστους. Και το ζήτημα είναι πως δεν απεφεύχθη και μεγαλύτερο κούρεμα, που είναι πιθανό να έρθει στο άμεσο μέλλον. Διαβάστε ΕΔΩ γιατί: «ΕΟΠΥΥ: Ξεφεύγει η δαπάνη στις εργαστηριακές εξετάσεις! Τι έρχεται για γιατρούς –διαγνωστικά από την τρόικα».

Πάντως οι ιδιώτες πάροχοι παρέδωσαν στον ΕΟΠΥΥ τις απαιτήσεις τους γραπτώς, καθώς φαίνεται η διαδικασία θα αργήσει για τις νέες συμβάσεις. Και αυτό επειδή εκτός των άλλων στην τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής 15 Απριλίου, συμμετείχαν μόνο διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού και είναι άγνωστο αν μπορούν να λάβουν αποφάσεις.

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΟΠΥΥ: Ξεφεύγει η δαπάνη στις εργαστηριακές εξετάσεις! Τι έρχεται για γιατρούς –διαγνωστικά από την τρόικα

διαγνωστικές εξετάσεις

Εκτός ορίων βρίσκεται και πάλι η δαπάνη στις διαγνωστικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να είναι ορατός πια ο κίνδυνος για νέο άγριο κούρεμα από την τρόικα.

 

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ στο τέλος Μαρτίου επρόκειτο το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για τη συγκράτηση της δαπάνης προκειμένου να μειωθεί το λεγόμενο claw back, δηλαδή η υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων από τους παρόχους, μέχρι στιγμής τα μέτρα δεν έχουν ληφθεί, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ακόμη και οι ίδιοι οι φορείς που πραγματοποιούν τις εξετάσεις όπως οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα, συμφώνησαν με υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ να μπουν τρία συγκεκριμένα μέτρα που θα συγκρατούσαν τη δαπάνη που ζητά και η τρόικα, τα μέτρα ξάφνου …έκαναν φτερά.

Συνέπεια είναι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr τις τελευταίες ημέρες να γίνεται από ορισμένους…πάρτι πλασματικών εξετάσεων που έχει ήδη οδηγήσει τη δαπάνη πάνω από το όριο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχουν αρχίσει να χτυπούν τα «καμπανάκια» από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών που παρακολουθούν με κάθε λεπτομέρεια τις δαπάνες σε όλους του τομείς της Υγείας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Και το πρόβλημα είναι πως η Δαμόκλειος σπάθη παραμένει πάνω από τον κλάδο καθώς ο τροϊκανός Τζουζέπε Καρόνε έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό πως αν δε συγκρατηθούν οι εξετάσεις, θα έρθει υποχρεωτικό κούρεμα των τιμών κατά 68%. Διαβάστε ΕΔΩ για τον μεγάλο κίνδυνο κουρέματος που είχε γράψει το HealthReport.gr: «Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας».

Τα τρία μέτρα που δεν ελήφθησαν

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 31 Μαρτίου είχε συμφωνηθεί μεταξύ όλων των πλευρών να ξεκινήσει εντός λίγων 24ωρων η εφαρμογή των τριών μέτρων που θα αποτελούσαν μια ιδανική λύση για τη συγκράτηση της δαπάνης.
Ειδικότερα:

1) Θα έπρεπε να κλειδωθεί το ΑΜΚΑ των ασθενών ώστε να μην μπορούν να κάνουν τις ίδιες εξετάσεις εντός 20 ημερών,

2) Να εφαρμοσθούν τα αριθμητικά όρια στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση με βάση την ειδικότητα του κλινικού γιατρού και σε σχέση με την υποκατηγορία των συνταγογραφούμενων διαγνωστικών εξετάσεων. Άλλωστε η πρώτη εφαρμογή των αριθμητικών ορίων περιείχε λάθη και είχε διορθωθεί. Δείτε ΕΔΩ τι προβλεπόταν αρχικά: «Σε εφαρμογή ο νέος «κόφτης» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι αλλάζει»

3) Να υπάρχει αυτόματη έκδοση 2ου παραπεμπτικού με την ένδειξη «δεν εκτελείται σε ιδιώτη πάροχο» στην περίπτωση υπέρβασης του αριθμητικού ορίου σε κάποια κατηγορία εξετάσεων.

Όμως κανένα από αυτά τα μέτρα δεν ελήφθη από τον ΕΟΠΥΥ με συνέπεια σήμερα να καταγράφεται ήδη εκτόξευση των διαγνωστικών εξετάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η ΠΟΣΙΠΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας) που εκπροσωπεί τους μικροβιολόγους-βιοπαθολόγους, ακτινολόγους και πυρηνικούς ιατρούς, απέστειλε επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ενημερωθεί γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα.

Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ

Αντί των μέτρων όμως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απάντησε στον κλάδο πως θα πρέπει να εκτελείται τελικά όλο το παραπεμπτικό με τις εξετάσεις που αναγράφονται, ανεξάρτητα εάν αυτό ξεπερνά τα αριθμητικά όρια.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις αλλά να μην πληρωθεί ποτέ γι αυτές.

Εξάλλου προς ώρας όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, οι αρμόδιοι σφυρίζουν …αδιάφορα για το αν η αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ αφορά όλο το παραπεμπτικό, συμπεριλαμβάνοντας και τις υπερβαίνουσες το αριθμητικό όριο εξετάσεις.

Μ αυτά και μ αυτά όμως οι πρώτες καταγραφές δείχνουν κατακόρυφη αύξηση των δαπανών μέσα σε λίγες ημέρες γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται η τρόικα εάν ξεφύγει πλήρως η δαπάνη να επιβάλει το κούρεμα 68% όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει.

Το λάθος του ΕΟΠΥΥ που …κοψοχόλιασε τους γιατρούς

Στο μεταξύ τρομοκρατήθηκαν χθες Τετάρτη εκατοντάδες γιατροί σε όλη τη χώρα όταν διαπίστωσαν ότι τα ποσά που καταχωρούσαν στο σύστημα προς πληρωμή …κουρεύονταν από μόνα τους!

Συγκεκριμένα κάνοντας ολοκλήρωση της καταχώρησης των εργαστηριακών εξετάσεων στο E-ΔΑΠΥ για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ξαφνικά το αιτούμενο ποσό μειωνόταν στο 40% – 70% των υποβολών.

Όπως όλα δείχνουν επρόκειτο για ένα τεχνικό λάθος στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ. Βέβαια ο φόβος των γιατρών οφείλεται στο ότι πιστεύουν ότι ο ΕΟΠΥΥ θα εφαρμόσει ξαφνικά περικοπή 68% όπως ζητά ο τροϊκανός Τζουζέπε Καρόνε!

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Το ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ που θα κρίνει το μέλλον των κλινικών

Το ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ που θα κρίνει το μέλλον των κλινικών

Στις πύλες του ΕΟΠΥΥ περνούν σήμερα στις 11:00 οι εκπρόσωποι των κλινικών, για δεύτερη φορά, μετά το σάλο που προκάλεσε η απαίτηση του υπουργείου Υγείας να παραχωρηθεί το 25% των ιδιωτικών κλινών στην υπηρεσία του δημοσίου ως αντάλλαγμα για να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους με τον Οργανισμό... ένας όρος που προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο οξείες αντιδράσεις και οδήγησε στην αποχώρηση των επιχειρηματιών των θεραπευτηρίων από τις συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι κλινικές, για το κρισιμότερο ραντεβού των τελευταίων χρόνων, που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το μέλλον τους με τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αλλά και την πορεία τους από εδώ και στο εξής στην ιδιωτική αγορά της περίθαλψης.
Μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, οι ιδιοκτήτες των κλινικών έλαβαν την Τρίτη, όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr νέα πρόκληση για επανάληψη της συνάντησης με την αρμόδια τριμελή επιτροπή που αποτελείται από δύο εκπροσώπους του Οργανισμού και έναν του υπουργείου Υγείας, και πιο συγκεκριμένα του αναπλ. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η οποία τελικά ορίστηκε για σήμερα το πρωί.
Εντούτοις το κλίμα προμηνύεται ήδη εκρηκτικό. Μπορεί το υπουργείο Υγείας να έκανε το κάλεσμα για επανάληψη των συζητήσεων με την επιτροπή διαπραγμάτευσης, οι πληροφορίες ωστόσο λένε πως δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει στον εκβιαστικό- όπως τον χαρακτηρίζουν οι κλινικάρχες- όρο να διατεθεί το ¼ της δυναμικής των ιδιωτικών κλινών στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε οι ασφαλισμένοι να μην πληρώνουν συμμετοχή. Το ίδιο όμως ανυποχώρητοι είναι και οι εκπρόσωποι των κλινικών που βλέπουν επικοινωνιακά τερτίπια πίσω από την πρόθεση του υπουργείου Υγείας, σε μια προσπάθεια να "ανοίξει” τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας σε όσους έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, αλλά πολύ πιθανόν και σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως μόλις τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ρυθμίσεις για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, σύμφωνα με την οποία θα έχουν πρόσβαση στη συνταγογράφηση, καταβάλλοντας όμως τη συμμετοχή τους, και καθολική πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Με τα δημόσια νοσοκομεία ήδη να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας, ειδικά στα εξωτερικά ιατρεία που η αναμονή για μια αιματολογική εξέταση μπορεί να φτάνει και τους δύο μήνες, η εκμετάλλευση των ιδιωτικών δομών φάνηκε ως μόνη διέξοδος για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Στο σημερινό ραντεβού με την επιτροπή διαπραγμάτευσης θα συμμετέχουν τόσο οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, όσο και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, στην οποία ανήκουν και τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια (Ιασώ, Υγεία, Ιατρικό Αθηνών κ.ά). Στελέχη του κλάδου προειδοποιούν πως εφόσον τεθούν οι ίδιοι ή παρόμοιοι εκβιαστικοί όροι τότε είναι έτοιμοι να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ, προτιμώντας να κινηθούν με τη δική τους ρευστότητα, παρά να επωμίζονται τα τεράστια χρέη του Οργανισμού και τις απαιτήσεις των κλειστών προϋπολογισμών που δημιουργούν κάθε χρόνο νέες υπερβάσεις. Αύριο πάντως το μεσημέρι σειρά έχουν και τα διαγνωστικά κέντρα.
Βασιλική Κουρλιμπίνη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ