ΕΟΠΥΥ

Σε απολογία 520 γιατροί του ΕΟΠΥΥ για 1200 παραβάσεις

eopyy

Σαρωτικούς ελέγχους στους παρόχους του, αλλά και στους ασφαλισμένους διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα πρώτα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά, καθώς ακόμη και σήμερα εντοπίζονται παραβατικές συμπεριφορές που ζημιώνουν τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), υπό την Γενική Επιθεωρήτρια Γεωργία Γεωργιάδου, έχουν μπει τα παραστατικά των επιθεμάτων κατακλίσεων και όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία ένας στους τέσσερεις γιατρούς (συνολικά 2000), που συνταγογραφούν επιθέματα, θα ελεγχθεί για παραβατική συμπεριφορά.

Οι υπηρεσίες ελέγχου έχουν εντοπίσει 1200 παραβάσεις και καλούν σε απολογία 520 γιατρούς. Ταυτόχρονα ο έλεγχος θα επεκταθεί και στους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γιατροί που ελέγχονται φαίνεται ότι ακολουθούν κοινή πρακτική, καθώς συνταγογραφούν τα μεγαλύτερα μεγέθη επιθεμάτων, με τη μεγαλύτερη διάρκεια ακόμα και για παθήσεις που δεν χρειάζονται επιθέματα.

Από το καλοκαίρι του 2015 ισχύει η έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για τα επιθέματα κατακλίσεων και η υποχρεωτική προσκόμιση φωτογραφίας από την περιοχή του σώματος του κάθε ασθενούς που χρειάζεται επίθεμα.

 

Με την βοήθεια της τεχνολογίας ο ΕΟΠΥΥ συνέκρινε τις φωτογραφίες και διαπίστωσε πως γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία.

Οι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη φέρνουν στο φως και άλλα «παράδοξα», όπως συνταγογράφηση εξ αποστάσεως- σε άλλη περιοχή ο γιατρός σε άλλη ο ασθενής- συνταγογράφηση επιθεμάτων σε απλές πληγές που δεν χρειάζονται, αλλά και συνταγογράφηση επιθεμάτων συγκεκριμένης εταιρίας. Χαρακτηριστικά για «καλόγερο» στην πλάτη, χορηγήθηκαν επιθέματα για δύο μήνες και μάλιστα επτά ημέρες μετά την μικροεπέμβαση. Γιατροί χορήγησαν επιθέματα για έλκος παρανυχίδας, γρατζουνιά από γάτα, μικροτραυματισμό από λάστιχο ποτίσματος. Γιατροί συνταγογραφούν επιθέματα χωρίς οι ίδιοι να έχουν χειρουργήσει ή εξετάσει τον ασθενή. Οι ελεγκτές εντόπισαν επίσης φαινόμενα αποζημίωσης επιθεμάτων από τον ΕΟΠΥΥ σε τιμές μεγαλύτερες της λιανικής πώλησης ή του διαδικτύου.

Ασθενείς δήλωσαν στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ότι ποτέ δεν τραβήχτηκε φωτογραφία, ενώ οι γιατροί που καλούνται σε απολογία επικαλούνται άγνοια λειτουργίας του συστήματος. Σε περίπτωση πάντως που οι εξηγήσεις που δοθούν από τους γιατρούς κριθούν ανεπαρκείς οι κυρώσεις που προβλέπονται είναι χρηματικό πρόστιμο από 3.000 έως 15.000 ευρώ και καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης εμφανίζεται αποφασισμένος να εκσυγχρονίσει τον Οργανισμό, να εξορθολογήσει τις δαπάνες και να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, καθιστώντας σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους, ότι οι παραβατικές συμπεριφορές θα εντοπίζονται και θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις. Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στην μετατροπή του Οργανισμού από «παθητικό» σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό, για ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και έλεγχο του κόστους των προσφερομένων υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ:http://docmed.gr/

 

Νέοι "κόφτες" στη συνταγογράφηση των φαρμάκων από την Πέμπτη 29/9

Νέοι «κόφτες» στη συνταγογράφηση των γιατρών εφαρμόζονται πιλοτικά στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τη Πέμπτη. Οι νέοι περιορισμοί αφορούν αποκλειστικά τον γιατρό, δηλαδή την συνταγογράφηση στη «πηγή» της και ελέγχουν τη συμβατότητα δοσολογικού σχήματος και αριθμού εμβαλαγίων ανά συνταγή, καθώς και τη χρονική απόσταση επανάληψης της συνταγής από την τελευταία συνταγή με το ίδιο φάρμακο.
Για τους νέους «κόφτες» πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση εκπροσώπων της ΗΔΙΚΑ και του ΠΦΣ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.
Συνάντηση και με την ηγεσία του ΕΟΦ είχε ο ΠΦΣ για τα θέματα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, την αποκλειστική διάθεση των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη μόνο από τα φαρμακεία και τη δυνατότητα σήμανσης των υπολοίπων προϊόντων όπως π.χ. κολοστομιών επιθεμάτων κ.λ.π. καθώς και η διάθεσή τους από τα φαρμακεία.
Ειδική αναφορά έγινε στη συνάντηση για το θέμα των ελλείψεων των φαρμάκων και έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες από τον ΠΦΣ «με στοιχεία για αρκετές αυθαιρεσίες εταιριών και για τις υπερβολικές παράνομες και νόμιμες εξαγωγές» όπως ανέφερε ο Σύλλογος. Στη συζήτηση για τις ελλείψεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΟΣΦΕ και του εκπροσώπου των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών.
Η διοίκηση του ΕΟΦ δεσμεύτηκε να ελέγξει όλες οι καταγγελίες και να ερευνηθούν οι ευθύνες για τον ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthview.gr/

 

Μπερσίμης προς Φαρμακοποιούς: Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται από παθητικός, σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό

Μπερσίμης προς Φαρμακοποιούς: Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται από παθητικός, σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό

Ολοκλήρωση των Μητρώων Ασθενών, αξιοποίηση της ιατροτεχνολογίας, αναδιαμόρφωση και ενοποίηση του συστήματος rebate, ομαλοποίηση των χρηματικών ροών προς τους παρόχους με διαφάνεια και δικαιοσύνη επανεξέταση και βελτίωση του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών (claw back) και η δημιουργία κλειστών προϋπολογισμών ανά θεραπευτική κατηγορία, είναι μερικές από τις δράσεις για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , καθηγητής κ. Σωτ. Μπερσίμης, μιλώντας προς τους ευρωπαίους τεχνοκράτες, στην διάρκεια των εργασιών του 2ου Πανευρωπαϊκού Συμποσίου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε πως η προσπάθεια επικεντρώνεται στην μετατροπή του Οργανισμού από «παθητικό» σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό, για ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και έλεγχο του κόστους των προσφερομένων υπηρεσιών.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα όπου φαίνεται πως ιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία. Η εκτιμώμενη υπέρβαση από τις δαπάνες για τα επιθέματα υπολογίζεται σε περισσότερα από 12.000.000 ευρώ !
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μπερσίμης έδειξε πως μέσω των νέων συμβάσεων θα βελτιωθεί η χωροταξική κατανομή των συνταγογράφων γιατρών σε ολόκληρη την χώρα.
Στην διάρκεια της δεύτερης και τρίτης ημέρας του Συμποσίου, έγιναν αναφορές από τους ευρωπαίους στο θέμα της υλοποίησης του συστήματος αυθεντικοποίησης των φαρμάκων (EMVO) και στη συνεργασία του με τους εθνικούς οργανισμούς (NVO) και τις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στον τομέα της ανάπτυξης τεχνολογικών εφαρμογών για τις φαρμακευτικές υπηρεσίες.
Στα πλαίσια αυτά η ελληνική πλευρά παρουσίασε την εκπόνηση ενημερωτικής καμπάνιας μέσω των φαρμακείων για την αποτροπή της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών και ζήτησε αυτή η προσπάθεια να γίνει πανευρωπαϊκή και την ανάπτυξη εφαρμογής από τα φαρμακεία προς τους ασθενείς οι οποίοι θα ενημερώνονται για την λήψη της αγωγής τους.

ΠΗΓΗ:http://www.onmed.gr/

 

Νέο χάρτη συμβεβλημένων ιατρών ετοιμάζει ο ΕΟΠΥΥ

Νέο χάρτη συμβεβλημένων ιατρών ετοιμάζει ο ΕΟΠΥΥ

Το «άγιο δισκοπότηρο» του εξορθολογισμού των δαπανών προσπαθεί να βρει ο ΕΟΠΥΥ, με την ηγεσία του Οργανισμού να προχωρά μια σειρά αλλαγών που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν τις ελεγκτικές αποδόσεις του φορέα.

Με την υπέρβαση στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ να έχει ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ, (εδώ), ο Σωτήρης Μπερσίμης μοιάζει να επιδιώκει την εξισορρόπηση των αναγκών των ασφαλισμένων και του κόστους των υπηρεσιών που προσφέρει.

Σε δηλώσεις στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Μπερσίμης έκανε λόγο για προσπάθεια μετατροπής του Οργανισμού από «παθητικό» σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό.

Ειδικά για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, η ηγεσία του φορέα θέτει εφαρμογή μια συστάδα μέτρων. Μεταξύ αυτών, ολοκλήρωση των Μητρώων Ασθενών, αξιοποίηση της ιατροτεχνολογίας, αναδιαμόρφωση και ενοποίηση του συστήματος rebate , ομαλοποίηση των χρηματικών ροών προς τους παρόχους με διαφάνεια και δικαιοσύνη επανεξέταση και βελτίωση του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών (claw back) και η δημιουργία κλειστών προϋπολογισμών ανά θεραπευτική κατηγορία.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ συνδέονται και με τις νέες συμβάσεις με τους παρόχους. Ειδικά για τους συμβεβλημένους γιατρούς το νέο καθεστώς θα προβλέπει και άλλη γεωγραφική κατανομή τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπερσίμης, κατά την τοποθέτηση του στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για τις ιατρικές επισκέψεις μελετάται ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στις ανάγκες της κάθε περιοχής με κίνητρα για τους νεότερους γιατρούς.

Στόχος των νέων συμβάσεων είναι η βελτίωση της χωροταξικής κατανομής των συνταγογράφων γιατρών σε ολόκληρη την χώρα, είχε δηλώσει μερικές ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος του Οργανισμού. mapeopyy

Πάντως, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μπερσίμης στον ΙΣΑ έως τα τέλη του χρόνου θα έχει εκκαθαρισθεί για τις ιατρικές επισκέψεις τουλάχιστον ο Αύγουστος, για το 10% των ετών 2014 και 2015, θα γίνει έλεγχος και θα εκκαθαριστούν μέσα στο 2017. Για το claw back θα δοθεί η δυνατότητα να καταβληθεί σε δόσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα ο Φορέας έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση και έχουν ελεγχθεί οι οφειλές του Οίκου του Ναύτη, ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία επίκειται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

Υπέρβαση φαρμακευτικής δαπάνης - Τι επιστρέφουν στον ΕΟΠΥΥ φαρμακευτικές και φαρμακεία

Αναλυτικά τα rebate και clawback για τη φαρμακευτική δαπάνη του πρώτου εξαμήνου του 2016
Οριστικοποιήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ τα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης για το πρώτο εξάμηνο του έτους και μαζί με αυτά, προσδιορίσθηκαν και τα ποσά των επιστροφών στον Οργανισμό από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τα φαρμακεία.

Η υπέρβαση που καταγράφηκε στη φαρμακευτική κατανάλωση κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2016, και για την οποία θα καταβληθεί clawback, φθάνει τα 216.815.846 ευρώ.

Aναλυτικά ανά μήνα οι υπερβάσεις που καταγράφηκαν επί συνολικού προϋπολογισμού εξαμήνου 972,5 εκ. ευρώ, έχουν ως εξής: Τον Ιανουάριο η υπέρβαση έφτασε τα 28.035.874 ευρώ, τον Φεβρουάριο τα 38.835.295 ευρώ, τον Μάρτιο τα 41.515.886 ευρώ, τον Απρίλιο τα 43.436.332 ευρώ, τον Μάιο τα 26.910.236 ευρώ και τον Ιούνιο τα 38.082.224 ευρώ.

Σε ότι αφορά τη διαμόρφωση της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οργανισμού, η δαπάνη των φαρμακείων ΕΟΠΥΥ μετά την αφαίρεση εκπτώσεων έφτασε τα 392.155.648 ευρώ και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο ήταν 60.639.870, τον Φεβρούαριο 64.649.524, Μάρτιο 68.243.872, Απρίλιο 69.776.662, Μάιο 61.041.461 και Ιούνιο 68.804.259 ευρώ.

Η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ προς τα ιδιωτικά φαρμακεία, μετά την αφαίρεση συμμετοχής ασφαλισμένων, έφτασε τα 961.599.192 ευρώ το πρώτο εξάμηνο και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο έφτασε τα 156.447.069 ευρώ, τον Φεβρουάριο τα 163.151.996 ευρώ, Μάρτιο 164.559.179 ευρώ, Απρίλιο 164.336.175, Μάιο 153.778.719 και Ιούνιο 159.326.054 ευρώ.

Έτσι, η συνολική φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για το πρώτο εξάμηνο του έτους έφτασε τα 1.353.754.840 ευρώ.
Μετά τις αφαιρέσεις των rebate όμως, η τελική δαπάνη εξαμήνου διαμορφώθηκε στα 1.189.315.847 ευρώ, μειωμένη κατά 164.438.993 ευρώ.

Οι επιστροφές της φαρμακοβιομηχανίας
Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων από τον ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακευτικές κατέβαλαν rebate 9% και πρόσθετο rebate 2% και 5% στην ex factory τιμή, ύψους 81.288.969 ευρώ, rebate όγκου πωλήσεων 18.207.366 ευρώ το πρώτο τρίμηνο και 17.843.517 ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δηλαδή συνολικά για το πρώτο εξάμηνο ποσό ύψους 36.050.883 ευρώ.

Το Rebate εταιριών 50/50 για το πρώτο τρίμηνο ήταν 15.145.227 ευρώ και το δεύτερο τρίμηνο 14.919.534 ευρώ, δηλαδή συνολικά 30.064.761 ευρώ. Αντίστοιχα, το rebate εταιριών για φάρμακα υψηλού κόστους ήταν στο πρώτο εξάμηνο 1.255.993 ευρώ και στο δεύτερο τρίμηνο 1.122.875 ευρώ, συνολικά 2.378.868 ευρώ. Τέλος, από την επιστροφή χονδρεμπορικού κέρδους, ο ΕΟΠΥΥ μείωσε τη φαρμακευτική του δαπάνη κατά 2.006.651 ευρώ.

Οι επιστροφές των φαρμακείων
Σε ότι αφορά τα θεσμοθετημένα rebate για τους φαρμακοποιούς, αυτά έφτασαν στα 13.115.397 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ στο ίδιο διάστημα, οι εκπτώσεις ιδιωτικών φαρμακείων υπολογίζονται σε 202.448 ευρώ. 

ΠΗΓΗ:http://healthmag.gr/

 

Με "κόφτη" στις ποσότητες των φαρμάκων στις συνταγές επιχειρούν να συγκρατήσουν την φαρμακευτική δαπάνη...

Με "κόφτη" στις ποσότητες των φαρμάκων στις συνταγές επιχειρούν να συγκρατήσουν την φαρμακευτική δαπάνη...

Με "κόφτη" στις ποσότητες των φαρμακευτικών εμβαλαγίων τα οποία συνταγογραφούν οι γιατροί στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) επιχειρεί από την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου η ΗΔΙΚΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να συγκρατήσει την εκτροχιασμένη πλέον δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη!

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο, το οποίο ανήρτησε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου το farmakopoioi.blogspot.gr:

"Η 'πρεμιέρα' στην εφαρμογή του 'κόφτη' στις ποσότητες φαρμάκων και στη συνταγογράφηση από εχθές το απόγευμα συνοδεύτηκε από τις γνωστές ιλαροτραγικές καταστάσεις που προκαλούνται από την προχειρότητα στο σχεδιασμό και την άγνοια της καθημερινότητας ενός ασθενούς, ενός φαρμακείου αλλά και της πραγματικότητας ενός διαλυμένου συστήματος υγείας, οδηγώντας φυσικά εκεί που θα οδηγούσε, στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και τελικά την επιβάρυνση της τσέπης τους"...

ΠΗΓΗ:http://www.ygeia360.gr/

 

Clawback: Ο κοινός «εχθρός»

Clawback: Ο κοινός «εχθρός»

Δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ αναγκαίο κακό για την κυβέρνηση. Είναι και το clawback. Την ώρα που η βιομηχανία εκφράζει έντονη ανησυχία για το ύψος του ποσού που θα κληθεί να πληρώσει στο τέλος του έτους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ι. Μπασκόζος, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το μηχανισμό αυτόματων επιστροφών «ομολογία αποτυχίας». baskozos

Διευκρίνισε, όμως, ότι πρέπει «να φτάσουμε σε αυτό που μπορούν να αντέξουν οι πολίτες και η οικονομία». Ένα αναγκαίο κακό, δηλαδή, την ώρα όμως που οι δαπάνες μοιάζουν να καλπάζουν ανεξέλγκτες…

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου ο κ. Μπασκόζοςν περιέγραψε τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας στο χώρο του φαρμάκου:

• Την εγγυημένη πρόσβαση όλων στα αναγκαία φάρμακα
• Την ασθενοκεντρική οπτική και η μεγιστοποίηση του θεραπευτικού οφέλους
• Την αύξηση της διείσδυσης γενοσήμων
• Τη συγκράτηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στα όρια του κλειστού προϋπολογισμού μέσω θεραπευτικών πρωτοκόλλων και συνταγογραφικών φίλτρων
• Τη διασφάλιση διαθέσιμου χώρου για την πραγματική φαρμακευτική καινοτομία
• Τη σταδιακή ανακούφιση των πολιτών από την υψηλή συμμετοχή
• Την εθνική και διακρατική διαπραγμάτευση τιμών με τις φαρμακευτικές εταιρίες, ειδικά για τα ΦΥΚ
• Την προώθηση της κλινικής έρευνας, με γνώμονα την επιστημονική πρόοδο, την ασφάλεια των ασθενών και τη δημόσια υγεία. • Τη στήριξη της εγχώριας παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα του φαρμάκου

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Haseeb Ahmad ειχε μιλήσει για τη μετατοπιση της επιβάρυνσης της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασθενείς και στη φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με τον κ. Ahmad, το ποσό των 950 εκατ. ευρώ που εκτιμάται οτι θα κληθεί να καταβάλει ο κλάδος για το 2016, αντιστοιχεί στο 50% της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.

«Το μήνυμα που επικρατεί στην πολιτική που ασκείται είναι πως “δεν προκαλείται δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό λόγω του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών”», σημείωσε από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Προγραμματικής Ενότητας «Αλληλεγγύη» της ΝΔ και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Β. Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στο αρνητικό πρόσημο των ασκούμενων πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ειδικότερα, έκανε λόγο για εκτροχιασμό των δαπανών, σημειώνοντας πως στον ΕΟΠΥΥ καταγράφεται υπέρβαση 400 εκατ. ευρώ στις δαπάνες. Την ίδια ώρα, οι πολίτες έχουν καταβάλει έως και 800 εκατ. ευρώ για φάρμακα, ενώ το ποσοστό των επιστροφών είναι υψηλό.

kontosΓια στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμης, αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων και την ομαλοποίηση των πληρωμών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε, έχουν καταβληθεί 735 εκατ. ευρώ,
282 εκατ. ευρώ για καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών και «αναμένονται και άλλα», πρόσθεσε.
Ο κ. Μπερσίμης αναφέρθηκε και στην πρόταση για μια δέσμη παρεμβάσεων στο χώρο του φαρμάκου, που έχει καταθέσει ο ΕΟΠΥΥ στο Υπουργείο Υγείας. Η πρόταση αυτή προωθεί, μεταξύ άλλων, μέτρα για αύξηση της χρήσης των γενοσήμων, ενοποίηση των rebate και ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αναθεώρησης του clawback
«Το ζητούμενο και πρωταρχική ανάγκη ειναι ο έλεγχος της συνταογγραφίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αναδεικνύοντας και τη σημασία αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ Γιάννης Κυριόπουλος αναφέρθηκε στις ανισότητες στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη χειρότερη θέση στη σχετική λίστα.

Κατά τον κ. Κυριόπουλο θα πρέπει να βελτιωθεί η ασφαλιστική κάλυψη, ειδικά για τους χρονίως πάσχοντες και τους ασθενείς με άνοια και νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

Στην ανάγκη ελέγχου του όγκου των φαρμάκων αλλά και της υποκατάστασης αναφέρθηκε ο καθηγητής Κοινωνικής και προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Τούντας.
Ειδικά για την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία, ο κ. Τούντα προήγαγε την ανάγκη μιας πολιτικής που θα εξασφαλίζει το φάρμακο του, την ώρα που θα το έχει ανάγκη. Ο κ. Τούντας αναφέρθηκε στη σημασία των κλινικών μελετών.

«Η χώρα χρειάζεται ακόμη την δανειακή στήριξη από τους εταίρους και δανειστές. Στο πλαίσιο των μνημονιακών anastasopoulosυποχρεώσεων ασφαλώς επιβάλλεται και η προσαρμογή του συστήματος Υγείας στις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Είναι καιρός να επεξεργαστούμε ένα συνεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα καταλήγει στη σταθεροποίηση του Περιβάλλοντος Υγείας, και θα επιτρέπει σε όλους τους φορείς της Υγείας να λειτουργούν αποδοτικά και με συνέπεια χωρίς την ανασφάλεια των συχνών και αποσπασματικών παρεμβάσεων της πολιτείας. Με Σχέδιο, με τεχνοκρατική και διαχειριστική ικανότητα πρέπει πλέον να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που θα διασφαλίσουν επάρκεια Υγειονομικής περίθαλψης, σε βάθος χρόνου, που όχι μόνο δεν θα διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας αλλά θα ανάγουν την παραγωγή φαρμάκων στη Ελλάδα σε βασικό στόχο της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας», τόνισε ο Προέδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος.
Ο κ. Αναστασόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μέτρα ανάπτυξης παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα που θα καταστήσουν την φαρμακοβιομηχανία, βασικό πυλώνα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου όπως επίσης και στις κλινικές μελέτες και τα οφέλη που επιφέρουν στην χώρα μας.
haseeb ahmadΟ Haseeb Ahmad εκτίμησε ότι για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού συστήματος Υγείας απαιτείται η ύπαρξη ενός οράματος με συγκεκριμένα βήματα υλοποίησης. Το όραμα αυτό θα πρέπει αφενός να απαντά στις προκλήσεις της εποχής αλλά και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες, όπως είναι η φαρμακευτική καινοτομία. Κατά τον κ. Ahmad θα πρέπει να γίνει στροφή προς ένα σύστημα Υγείας το οποίο, θα εστιάζει στην πρόληψη και θα προσφέρει ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα, θα στηρίζεται σε στοιχεία και δεδομένα από την καθημερινή πρακτική και θα δίνει έμφαση στην αξία. Στόχος είναι να έχουμε καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα με το ίδιο ή ακόμα και με χαμηλότερο κόστος, ενώ τα ποιοτικά στοιχεία που θα προκύπτουν, θα αξιοποιούνται για να προωθούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις. Μάλιστα, ως τέτοιο παράδειγμα είναι το πρόγραμμα Μητέρα & Παιδί που υλοποιείται από τους Γιατρούς του Κόσμου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας δράσης MSD for Mothers. Το Πρόγραμμα αυτό αναμένεται να προσφέρει σημαντικά ποιοτικά δεδομένα, όπως νέα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ενσωματώσει το σύστημα υγείας προκειμένου να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες υγείας του πληθυσμού σε σχέση με τη μητρική φροντίδα.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

Γιατί δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Σε αναμονή είναι χρόνια τώρα οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ με την ελπίδα να γίνει σύναψη νέων συμβάσεων με τον Οργανισμό.

 

Στόχος βέβαια να γίνουν νέες συμβάσεις με καλύτερους όρους, που θα τηρούνται όμως από τον ΕΟΠΥΥ και όχι όπως σήμερα.

Ωστόσο φαίνεται πως οι δυσκολίες ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, οπότε και ο Οργανισμός έκανε ατομικές και όχι συλλογικές συμβάσεις με τους γιατρούς αλλά και άλλους ιδιώτες παρόχους.
Οι συνεχείς πιέσεις της τότε εποχής σε συνδυασμό με εκβιαστικά διλήμματα κάθε λογής, ανάγκασαν πολλούς κλάδους να υποκύψουν.

Έτσι σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αμείβονται για μια εξέταση ασθενούς με καθαρά 6,5 ευρώ ενώ στις εργαστηριακές εξετάσεις η πλειοψηφία αποζημιώνεται με 1 ή 2 ευρώ (π.χ. εξέταση ούρων κ.α.).

Οι ατομικές αυτές συμβάσεις που έχουν συμπιέσει τα έξοδα του ΕΟΠΥΥ στο κατώτατο σημείο αλλά έχουν αδειάσει τις τσέπες των γιατρών, αποτελούν μάλλον μια συμφέρουσα κατάσταση για τον Οργανισμό. Άλλωστε όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ασκούνται πιέσεις ώστε οι νέες συμβάσεις να καθυστερήσουν και να παραμείνει περιορισμένη η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα δημιουργούνται όλες οι συνθήκες ώστε πολλοί γιατροί να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ και να έρθουν νέοι με ακόμη πιο χαμηλές αμοιβές.

Οι αποπληρωμές γίνονται με καθυστέρηση περίπου 6 μηνών, η δαπάνη είναι περιορισμένη σε σχέση με το ποια θα έπρεπε να είναι, ενώ αν αλλάξουν οι συμβάσεις, θα αυξηθούν και οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους παρόχους όπως και το συνολικό κονδύλι που θα πρέπει να διατεθεί για τις ιατρικές εξετάσεις.

Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τι επικρατεί: «Απλήρωτοι ακόμη για τον Μάρτιο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών»

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι καιρό τώρα παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ παρότι θεωρητικά έχει ξεκινήσει ο διάλογος με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Διαβάστε ΕΔΩ ένα δείγμα της πρότασης που είχε δοθεί στους γιατρούς και τίναξε τον διάλογο στον αέρα: «Τι προβλέπουν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για γιατρούς- φυσικοθεραπευτές! Όλες οι παγίδες»

Και το ζήτημα είναι ότι αν και τις τελευταίες ημέρες- επειδή πλησιάζει ο χρόνος λήξης της παράτασης (30 Σεπτεμβρίου), όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι ( ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ζητούν να γίνουν νέες συμβάσεις, όλα δείχνουν ότι το έργο θα επαναληφθεί… 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από παραστατικά του ΕΟΠΥΥ στον “αέρα” τηλεοπτικού σταθμού

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από παραστατικά του ΕΟΠΥΥ στον “αέρα” τηλεοπτικού σταθμού

''Το συνεργείο του σταθμού σας παραβίασε τα κιβώτια, ανοίγοντας τα και προέβη σε λήψη πλάνων και προβολή του περιεχομένου τους.''
 

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από παραστατικά του ΕΟΠΥΥ στον “αέρα” τηλεοπτικού σταθμού
Προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία που έγινε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την οποία τηλεοπτικό συνεργείο “εισέβαλε” σε τοπική υπηρεσία του Οργανισμού και αποτύπωσε περιεχόμενο παραστατικών.
Σύμφωνα με την καταγγελία, τα παραστατικά αυτά προβλήθηκαν, μάλιστα, στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, χωρίς σχετική άδεια.
Σε εξώδικο που απέστειλε στους υπεύθυνους του σταθμού, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναφέρει – μεταξύ άλλων – ότι τα πλάνα που προβλήθηκαν περιείχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.
Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο μεσημέρι της 29ης Αυγούστου, στην υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στον Πειραιά.
Ο δημοσιογράφος ζήτησε πληροφορίες σχετικά με έναν μικρό αριθμό κιβωτίων που ευρίσκονταν εκεί, καθώς και τη λήψη σχετικών πλάνων.
Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης αρνήθηκε κατηγορηματικά την λήψη πλάνων, απορρίπτοντας το αίτημα του δημοσιογράφου.
Σύμφωνα με το εξώδικο, τον πληροφόρησε ότι στα κιβώτια περιέχονται αποφάσεις απόδοσης δαπάνης για παροχές ασφαλισμένων, των οποίων αναφέρονται τα ονόματα και στοιχεία για την υγεία τους.
Παρά ταύτα, και παρά την ρητή απαγόρευση της προϊσταμένης το συνεργείο του σταθμού σας παραβίασε τα κιβώτια, ανοίγοντας τα και προέβη σε λήψη πλάνων και προβολή του περιεχομένου τους.
Ευθύνη
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζει ότι οι συγκεκριμένες πράξεις, εκτός από ατομική ευθύνη των μελών του συνεργείου, στοιχειοθετούν και ευθύνη του σταθμού, σύμφωνα με τον νόμο.
Στοιχειοθετούν, επίσης, τα ποινικά αδικήματα της διατάραξης διεξαγωγής υπηρεσίας και φθοράς πράγματος.
Παραβιάζουν, δε, ευθέως τις διατάξεις περί προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του ατόμου (νόμος 2472/1997), δεδομένου ότι σε αυτά (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) περιλαμβάνεται οποιαδήποτε πληροφορία αφορώσα την υγεία ενός προσώπου.
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρεται προς τον σταθμό και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται, παντός νομίμου δικαιώματός της.
Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

Άγριες πιέσεις τρόικας για φάρμακα διαγνωστικά! Τι κουρέματα έρχονται

φάρμακα

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Μπροστά σε νέες άγριες περικοπές και αλλαγές φαίνεται ότι βρίσκεται ο τομέας της υγείας.

 

Η επίσκεψη του τροϊκανού Τζουζέπε Καρόνε άλλωστε έφερε μόνο άγριες επιπλήξεις για το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ο εκπρόσωπος των δανειστών για άλλη μια φορά διαπίστωσε παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων που είχαν συμφωνηθεί και τα οποία θα περιόριζαν τόσο τη φαρμακευτική δαπάνη όσο και αυτή των διαγνωστικών εξετάσεων.

Μέσα στη συμφωνία εξάλλου των δύο πλευρών ήταν η δραστική μείωση του claw back (αυτόματη επιστροφή χρημάτων με την υπέρβαση του προϋπολογισμού), που γονατίζει τις επιχειρήσεις υγείας. Όμως τόσο στα φάρμακα όσο και στις διαγνωστικές εξετάσεις διαπιστώθηκε σημαντική υπέρβαση του προϋπολογισμού κάτι που έκανε τον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε να βγάλει τον …αυστηρό του εαυτό.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ότι ο Καρόνε ζήτησε με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα και τα διαγνωστικά, με αποτέλεσμα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να χρειαστεί να επανέλθει και δεύτερη μέρα σε συνάντηση αφού τα αρχικά στοιχεία που παραδόθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκή.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Τζουζέπε Καρόνε κάθε φορά που επισκέπτεται τις ελληνικές υγειονομικές αρχές έχει να λέει για την έλλειψη στοιχείων.

Πάντως οι αρμόδιοι παρουσίασαν στον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε και τις αλλαγές που σκοπεύουν να κάνουν στον τομέα του φαρμάκου προκειμένου να δώσει το πράσινο φως. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αναλυτικές προτάσεις για τα φάρμακα που αποκάλυψε το HealthReport.gr. Έκτακτη σύσκεψη για το φάρμακο την Πέμπτη! Όλα τα σχέδια που εξετάζονται

Άλλωστε χωρίς την έγκριση της τρόικας αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική δεν μπορεί να γίνουν δεδομένου ότι πέρυσι είχε ψηφιστεί ανάλογος νόμος.

Τα νέα κουρέματα

Για άλλη μια φορά όμως τη …νύφη θα πληρώσουν τα εργαστήρια, τα διαγνωστικά κέντρα και κατ’ επέκταση και οι ασθενείς. Και αυτό επειδή αναμένεται να υπάρξουν νέα κουρέματα ειδικά στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Εξάλλου η έλλειψη ελέγχου στον αριθμό των εξετάσεων, θα αυξήσει κατακόρυφα φέτος το clawback, εκτός απο το rebate, κάτι που θεωρείται απαγορευτικό.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, σημειώνουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών προτίθενται να επιβάλουν νέο κούρεμα στις εξετάσεις (+20% από την προηγούμενη φορά του 42%) προκειμένου να ισορροπήσει η δαπάνη.

Άλλωστε οι τροϊκανοί είχαν προειδοποιήσει σχετικά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Αποκλειστικό: Συναγερμός στο υπ.Υγείας για την άφιξη Καρόνε! Άρον άρον υπ.απόφαση για τα φάρμακα

Από την άλλη έντονη δυσαρέσκεια υπήρξε και στα φάρμακα καθώς προς ώρας δεν έχει εφαρμοσθεί κανένας από τους κόφτες που θα μπορούσαν να σώσουν την παρτίδα. Από την άλλη ούτε ελήφθησαν μέτρα για την αύξηση της χρήσης των γενοσήμων όπως καιρό τώρα έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Καταγγελία σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ

Σε όλους τους φίλους και φίλες γνωστοποιώ ότι μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό διέκοψα την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Η αδυναμία του οργανισμού να πληρώσει έστω λίγα αλλά τακτικά δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω τη σύμβαση.

Από το 2012 δυστυχώς πέρασαν σχεδόν 10 υπουργοί που χωρίς σχέδιο , χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας, αλλά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του τύπου ''αποφαζίζομεν και διατάσσομεν''.Δεν υπήρξε κανένας που να ενδιαφερθεί πραγματικά για να κάνει το σύστημα λειτουργικό (βλέπε ηλεκτρονική συνταγογράφηση) και φιλικό στους γιατρούς και τους ασθενείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για αποχώρηση από ΕΟΠΥΥ
Οι γιατροί από την αρχή αντιμετωπίστηκαν από τον οργανισμό με καχυποψία, συκοφαντία και διαρκή δυσφήμηση. Μπήκαν περιορισμοί στο τρόπο συνταγογράφησης , στα παραπεμπτικά, στο όριο φαρμάκων ανά ειδικότητα ( από πού και με ποια κριτήρια κανείς δεν είπε ποτέ) με τους ασθενείς να μην καταλαβαίνουν και να διαμαρτύρονται σε εμάς χωρίς να φταίμε , παρά τις εξηγήσεις που δίναμε.


Οι λίγοι γιατροί που παρανόμησαν δεν απομονώθηκαν , ούτε τιμωρήθηκαν. Από την άλλη , οι στρεβλώσεις του συστήματος δεν εννοούσαν να καταλάβουν πχ ένας γιατρός που έβλεπε 200-300 ασθενείς και είχε μόνο ένα φαρμακείο κοντά -γιατί το πλησιέστερο ήταν 80 χιλιόμετρα- ΔΕΝ έκανε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ή σε πόλη που υπήρχε ΕΝΑ διαγνωστικό κέντρο ή φυσιοθεραπευτήριο....

Η διαρκής ασάφεια με τα ραντεβού , οι διαρκείς αλλαγές με αποφάσεις που κοινοποιούνταν μέσα στο Σαββατοκύριακο και μπορεί να είχαν και αναδρομική ισχύ δεν μπορούσαν να γίνουν κατανοητές από τους ασθενείς. Οι πιο πολλοί ακόμα και τώρα δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί το σύστημα των ραντεβού. Για τις ακυρώσεις που δεν ειδοποιήθηκε ποτέ το ιατρείο κανένας δεν έκανε κουβέντα για την ευθύνη του ασθενή. Όταν στην Αγγλία η ακυρωση του ραντεβού σημαίνει πέναλτι 2 μηνών προτού επιτραπεί να ξανακλείσεις ραντεβού και πήγα να το εφαρμόσω εδώ ή όταν ζητάς να έχουν το βιβλιάριο μαζί τους πάντα , οι ασθενείς αντέδρασαν....χαμογέλασαν...

To διαρκές άγχος να καταχωρήσεις ηλεκτρονικά μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας τις επισκέψεις /πράξεις δεν άφηνε περιθώριο για καμία καθυστέρηση. Τι κουράγιο έχεις αλήθεια όταν είσαι μπροστά σε έναν υπολογιστή ανυπολόγιστες ώρες? Πόσο διεστραμμένο μπορεί να είναι το μυαλό κάποιου που έφτιαξε το σύστημα και δεν μεταβιβάζει ΑΜΕΣΑ τα στοιχεία του ασθενή που εξετάστηκε στην εφαρμογή για την πληρωμή( εδαπυ)? Γιατί επιτέλους ΤΟΣΗ χαρτούρα??? Το έχω ξαναπεί. Στη Σερβία ΔΕΝ υπάρχει χαρτί στη συνταγογράφηση. Εμείς δεν είμασταν έτοιμοι για την πρώτη λέξη της τεχνολογίας και μας έφεραν την τελευταία....

Ο κατάλογος με τέτοιες το λιγότερο κουραστικές παρεμβάσεις ατελείωτος. Οι προτάσεις που έγιναν - και γίνονται - από συναδελφους δεν προχωρούν( γιατί άραγε). Οι υποχρεώσεις όμως προχωρούν και μάλιστα πολύ γρηγορότερα. Ο ΕΟΠΥΥ , το κράτος δηλαδή , εισέβαλε κανονικά στα ιατρεία μας με θράσος και μόνον ζητά ή μάλλον απαιτεί....

Η πλειοψηφία των συναδέλφων , κλινικών και εργαστηριακών , ενώ βλέπει πού βαδίζουν τα πράγματα - με πράξεις του ΕΟΠΥΥ - δεν θέλει να παραδεχτεί ότι τον κοροιδεύουν και τον εξευτελίζουν. Δυστυχώς το ίδιο το Κράτος έχει περάσει πολύ καλά την νοοτροπία '' έχεις να παίρνεις'' και όλοι εφησυχάζουν ότι θα τα ...πάρουν. Κάποτε. Ίσως. Μπορεί. Πιθανόν...

Προσωπικά νομίζω ότι ο κύκλος του ΕΟΠΥΥ έχει κλείσει. Ο,τι ήταν να ''προσφέρει'' το ...πρόσφερε. Ο καθένας μας έχει κάνει τις επιλογές του και θα δει αν αυτές υπήρξαν σωστές ή όχι.

Απλά βλέποντας πώς μας συμπεριφέρεται ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορώ να μη θυμηθώ το μύθο του Αισώπου με τα δέντρα και τον ξυλοκόπο, που πήγε μια μέρα και ζήτησε από τα δέντρα να τον αφήσουν να κόψει ένα από αυτά και τον άφησαν. Πήγε μετά ξανά και ξανά ...Όταν κατάλαβαν τα δέντρα που απέμειναν το λάθος τους ήταν αργά. Είχαν κοπεί όλα......

Να είστε όλοι καλά , ασθενείς και γιατροί....

Νεοκλής Θεοδουλίδης

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

ΕΟΠΥΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σχετικά με θέματα σφραγίδων επί των γνωματεύσεων και των παραπεμπτικών

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αποκλειστικό: Ο ΕΟΠΥΥ «μπλοκάρει» τη δόση! Άρον άρον τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

χρήματα υγεία

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Νέα αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού οι δανειστές δε δίνουν τη δόση εάν μεταξύ άλλων δεν αποπληρωθούν πρώτα οι ιδιώτες.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τα παλιά χρέη του ΕΟΠΥΥ στα οποία προστίθενται καθημερινά και νέα, αποτελούν βασικό εμπόδιο για την εκταμίευση της δόσης.

Οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας είναι έντονα θορυβημένοι εξαιτίας της κωλυσιεργίας της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύση στο πρόβλημα. Διαπιστώνουν ότι η Διοίκηση του Οργανισμού αδυνατεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα.

Έτσι οι τρεις υπουργοί αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλία και να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Άλλωστε πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ειδικά το οικονομικό επιτελείο είναι σφόδρα ενοχλημένο από την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργήσει ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με τη δόση και να δέχεται η κυβέρνηση καθημερινά τα βέλη της αντιπολίτευσης.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr υπογραμμίζουν ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί έχουν συνεννοηθεί και θα περάσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την «κοινωνική οικονομία» (του υπουργείου Εργασίας) που οσονούπω κατατίθεται στη βουλή. Το νομοσχέδιο βρίσκεται τώρα στη φάση της διαβούλευσης.

Με την τροπολογία θα δοθούν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πληρώσει πολλές από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του τις οποίες αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να καταβάλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου η ιστορία έχει δείξει πως όσα χρήματα έχουν δοθεί ήδη στους ιδιώτες παρόχους, είναι σταγόνα …στον Ωκεανό μπροστά στα συνολικά χρέη του Οργανισμού. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Με ρυθμούς χελώνας η εξόφληση των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα πληρώσει»

Πάντως πριν αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα προηγηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε όσους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ.

Προτεραιότητα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, για την απόδοση των χρημάτων στους ιδιώτες παρόχους θα έχουν όσοι δεν έχουν λάβει χρήματα από την προηγούμενη καταβολή.

Σύμφωνα με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει κοντά στο 1,5 δις ευρώ σε παρόχους του από παλιά χρέη. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

Έλλειμμα 2,25 δισ. στον ΕΟΠΥΥ

Έλλειμμα 2,25 δισ. στον ΕΟΠΥΥ

Πέντε ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ εισφορές που ανέρχονται συνολικά σε 2,25 δισ. ευρώ.

Για τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ το ποσό των οφειλών ξεπερνά για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο τα 2,25 δισ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Σταθάκης, ανακοινώνει ρυθμίσεις για εξόφληση χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες ύψους 5,5 δισ. ευρώ, με έγγραφο που φέρεται να έστειλε στα μέσα Ιουνίου -υπό τη μορφή εξωδίκου.

Παράλληλα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε πέντε ασφαλιστικά ταμεία ζητά να αποδοθούν οι οφειλόμενες εισφορές .

Οι αποδοθείσες μηνιαίες εισφορές ανέρχονται σε 193 εκατ. και 194 εκατ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να ήταν σε μηνιαία βάση στα 347,5 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ είναι στην πραγματικότητα κρυφό έλλειμμα για τους ασφαλιστικούς φορείς που πλήττουν τη βιωσιμότητά τους, καθώς, εάν αποπλήρωναν σήμερα τα 2,25 δισ. ευρώ, δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσουν συντάξεις. Μάλιστα, το χρέος βαίνει αυξανόμενο αντί μειούμενο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, παρά την αύξηση των εισφορών ασθένειας στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6% που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. από τον Ιούνιο του 2015. Συνεκδοχικά, το έλλειμμα μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι ελλείψει ρευστότητας ο Οργανισμός δεν είναι σε θέση να αποπληρώνει στην ώρα τους τις δαπάνες περίθαλψης των ασφαλισμένων στις οποίες συμμετέχει το κράτος.

‘’ Κρυφό έλλειμμα 2,25 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό αποκαλύπτεται από το εξώδικο που φέρεται να έστειλε ο ΕΟΠΥΥ προς τις διοικήσεις πέντε Ταμείων» τονίζει βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας με ερώτηση του στην βουλή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κώστας Μπαργιώτας, ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το λανθάνον έλλειμμα, εάν θα υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση προς τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης και από πού θα αντληθούν οι πόροι. Επίσης, εάν εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσθετων περικοπών συντάξεων ή αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και εάν θα υπάρξει άμεσα πρόσθετη χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ. Τέλος, εάν αληθεύει ότι, παρά την αύξηση των εισφορών ασθένειας στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6% που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. από τον Ιούνιο του 2015, το χρέος βαίνει διαρκώς αυξανόμενο αντί μειούμενο.

ΠΗΓΗ:www.life2day.gr/

 

3 + 1 συμβάσεις παρόχων προς υπουργική έγκριση

3 + 1 συμβάσεις παρόχων προς υπουργική έγκριση

Με το “γόρδιο δεσμό” των συμβάσεων με τους παρόχους ετοιμάζεται να καταπιαστεί εκ νέου η ομάδα της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, με τις “δύσκολες” περιπτώσεις να ειναι προς το παρόν στον πάγο.

“Υπερβολική ησυχία” επικρατεί μεταξύ του Οργανισμού και των Ιδιωτικών Κλινικών, με τη συζήτηση γύρω από τα “αγκαθια” στις συμβάσεις για τις νοσηλείες να έχει επιφέρει κάποια περιορισμένα αποτελέσματα, τα οποία, όμως, δεν έχουν αποτυπωθεί σε κάποιο προσχέδιο σύμβασης. Βασικό εμπόδιο είναι το ποσοστό των κλινών που διατίθενται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (εδώ). Εκ των ενδεχομένων που εξετάζονται είναι οι κλινικές να υπογράψουν διαφορετικές συμβάσεις για το κλινικό έργο και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Τα πάντα όμως ειναι στον άερα. Μάλιστα, η προσωρινή παράταση έως τέλη Οκτωβρίου, η οποία είχε ανακοινωθεί και φαινόταν ότι επισημοποιήθηκε με την ψήφιση τροπολογίας που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονονομικών το καλοκαίρι (εδώ), εκπρόσωποι των παρόχων καταγγέλλουν στο Virus ότι δεν καλύπτει το σύνολο των παρόχων, αλλά μόνο τους γιατρούς (κλινικούς και εργαστηριακούς).

paratasi_simbaseis

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά το διαγνωστικό έργο, οι συζητήσεις φαίνεται πως είναι σε καλύτερο επίπεδο. Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συγκλίνει στο 90% των ζητημάτων, αλλά ακόμη τα, όποια, συμφωνηθέντα δεν έχουν αποτυπωθεί εγγράφως (εδώ). Σε αυτή την περίπτωση, όμως, στάση αναμονής ζητούν τώρα οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων. Τουλάχιστον έως την έκδοση του νέου ΕΚΠΥ, η οποία, όπως είχε γράψει το Virus, φέρεται να είναι κοντά (εδώ). Μάλιστα, το αίτημα φέρεται να έχει διατυπωθεί και σε επίσημη επιστολή προς τον Σ. Μπερσίμη, ενώ η ΠΑΣΙΔΙΚ αναμένεται να ζητήσει νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

 

Βέβαια, οι πληροφορίες του Virus θέλουν τον κ. Μπερσίμη να έχει σήμερα ένα εξίσου σημαντικό ραντεβού, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μ. Βλασταράκο.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ πρόκειται να θέσει και το θέμα των συμβάσεων, αν και η συζήτηση αναμένεται να στραφεί κυρίως γύρω από την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει τους συμβεβλημένους γιατρούς με το ρυθμό που καταβάλονται ποσά σε άλλους παρόχους.

Ειδικότερα, οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί έχουν πληρωθεί τους δύο πρώτους μήνες του έτους, ενώ η εκκαθάριση του Μαρτίου προχωράει με αργούς ρυθμούς, καταγγέλλει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και καταγγέλλει τον Οργανισμό για άνιση συμπεριφορά. Άλλωστε, η Ένωση έχει καλέσει τα απλήρωτα μέλη της σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας (εδώ).

Ωστόσο, η προσπάθεια σύνταξης νέων συμβάσεων από τον ΕΟΠΥΥ κατάφερε να αποδώσει καρπούς σε 4 περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση έχουν ήδη πάει 3 συμβάσεις, ενώ μια, που δεν κατονομάζεται, αναμένεται να αποσταλεί στην Αριστοτέλους σύντομα. Ειδικότερα, στο γραφείο του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη και του Υπουργού Υγείας, Ανδ. Ξανθού είναι τα σχέδια σύμβασης για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, των Κέντρων Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας (“ανοικτές” δομές), αλλά και των Φυσικοθεραπευτών.

ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

 

ΕΟΠΥΥ: Πώς παρέχονται φάρμακα χωρίς συμμετοχή, έπειτα από την κατάργηση του ΕΚΑΣ

ΕΟΠΥΥ: Πώς παρέχονται φάρμακα χωρίς συμμετοχή, έπειτα από την κατάργηση του ΕΚΑΣ

Η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα ισχύει από την 1η Αυγούστου 2016 και μέχρι την τελική κατάργηση του ΕΚΑΣ, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2020.

ΕΟΠΥΥ: Πώς παρέχονται φάρμακα χωρίς συμμετοχή, έπειτα από την κατάργηση του ΕΚΑΣ

Τις προϋποθέσεις χορήγησης φαρμάκων χωρίς συμμετοχή σε ασφαλισμένους στους οποίους έχει διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ, διευκρινίζει με εγκύκλιό του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.
Η διευκρίνιση έρχεται έπειτα από την ψήφιση των νόμων 4411/2016 και 4387/2016, με τους οποίους διακόπτεται η παροχή του εν λόγω βοηθήματος σε συνταξιούχους και καθορίζονται αντισταθμιστικά μέτρα.
Σύμφωνα με τον Σωτήρη Μπερσίμη, όσοι συνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ, απαλλάσσονται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας τους, πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.
Η συγκεκριμένη διάταξη αυτή ισχύει από την 1η Αυγούστου 2016 και μέχρι την τελική κατάργηση του ΕΚΑΣ, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2020.
Στον νόμο 4411 του 2016 ορίζεται πως σε όσους στερούνται την παροχή ΕΚΑΣ, εφαρμόζονται τα εξής αντισταθμιστικά μέτρα, μέχρι την τελική κατάργησή του:
Απαλλάσσονται πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.
Σε περίπτωση που έπαυσε η καταβολή ΕΚΑΣ και στους δύο συζύγους, χορηγείται ως έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο, με το μικρότερο ατομικό εισόδημα, το ισόποσο της παροχής που αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό.
Στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή που καταργήθηκε.
Συμμετοχή
Τα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κυμαίνονται από 0% έως 25%, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους.
Ποσοστό 25% καταβάλλουν όλοι οι ασφαλισμένοι, με εξαίρεση όσους έχουν συγκεκριμένα χρόνια νοσήματα, οι οποίοι συμμετέχουν με 10%.
Μηδενική συμμετοχή έχουν ασφαλισμένοι με ειδικά προβλήματα υγείας, όπως οι μεταμοσχευθέντες, οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί και οι πάσχοντες από το σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS).
Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

Προσοχή στις σφραγίδες γνωματεύσεων και παραπεμπτικών !

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου
- Virus.com.gr

Αιτία ακύρωσης της ισχύος μίας γνωμάτευσης ή ενός παραπεμπτικού αποτελεί η απουσία διπλής σφράγισης σε αυτό, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του ασθενούς και την περικοπή της αμοιβής του ιδιώτη γιατρού σε ενδεχόμενο έλεγχο των υποβολών προς εκκαθάριση από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ.

Προς αποφυγήν τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων, η Διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε οδηγίες επί των απαραίτητων σφραγίδων στα έγγραφα που εκδίδουν οι πάροχοι υγείας, προκειμένου να φέρουν την δέουσα νομιμοποιητική ισχύ. Προς τούτο, τους δίνει διορία ενός μήνα για να συμμορφωθούν με τα οριζόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γνήσιο της υπογραφής του θεράποντα ιατρού και αριθμός πρωτοκόλλου στην περίπτωση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων – παραπεμπτικώνδεν απαιτείται, διότι η μεν διαδικασία της πιστοποίησης για παροχές ΕΚΠΥ, εξασφαλίζει την ταυτοποίηση του γνωματεύοντος ιατρού, ο δε αριθμός του γραμμωτού κώδικα, εξασφαλίζει την μοναδικότητα της συγκεκριμένης εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα.

Επισυνάπτεται η απόφαση: ΩΣΒΩΟΞ7Μ-Ι7Ν 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στη διαδικασία των ραντεβού με τους γιατρούς

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στη διαδικασία των ραντεβού με τους γιατρούς

Στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ με το μηνιαίο «πλαφόν» των 200 δωρεάν ραντεβού ανά συμβεβλημένο γιατρό προσανατολίζεται ο ΕΟΠΥΥ μέσω αλλαγών που θα δρομολογηθούν το προσεχές διάστημα.

Μέσω της ιστοσελίδας, οι ασφαλισμένοι εκτός από το να κλείνουν ραντεβού, θα μπορούν να ρωτούν σχετικά με τις παροχές που δικαιούνται σε περίπτωση ατυχήματος ή για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής τους.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Οργανισμού ή σε ειδική εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο και όχι απευθείας στον γιατρό. Θα εισάγουν στο σύστημα την περιοχή, την ειδικότητα που ψάχνουν και τον επιθυμητό χρόνο.
Τη διεκπεραίωση της διαδικασίας θα αναλαμβάνει πλέον ο ΕΟΠΥΥ και το ψηφιακό σύστημα θα εμφανίζει στον ασφαλισμένο όλες τις λεπτομέρειες του ραντεβού.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί δηλώνουν πως έχουν συμπληρώσει το «πλαφόν» από τις πρώτες μέρες του μήνα, ζητώντας από τους ασφαλισμένους να πληρώσουν οι ίδιοι την επίσκεψη. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με το «πλαφόν», το οποίο «κλειδώνει» γρήγορα. Εξετάζει δε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πλασματικότητα στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Για τον σκοπό αυτόν, οι υπηρεσίες του Οργανισμού αναλαμβάνουν τα ραντεβού ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις έχει κλείσει πραγματικά το «πλαφόν» και σε ποιες όχι. «Οι 200 δωρεάν επισκέψεις τον μήνα θα είναι 200 και δωρεάν, εφόσον διαχειριζόμαστε εμείς το σύστημα» αναφέρουν στο «Έθνος της Κυριακής» στελέχη του ΕΟΠΥΥ.
Η παρέμβαση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, όπως ονομάζεται, θα λειτουργήσει από το 2017 και απαντάει στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΟΠΥΥ. Η λογική είναι ότι ο πολίτης πρέπει να είναι σε θέση να μαθαίνει τα πάντα σχετικά με την επαφή του με τον Οργανισμό με ένα απλό τηλεφώνημα ή μέσω του Διαδικτύου.
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει τουλάχιστον 600 άτομα προκειμένου να μπορέσει να υποστηρίξει τη νέα διαδικασία εκκαθάρισης των παραστατικών από τους παρόχους αλλά και τις υπό διαμόρφωση υπηρεσίες προς τους πολίτες.

ΠΗΓΗ:http://www.onmed.gr/

 

Εξώδικο σε πέντε Ταμεία έχει αποστείλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

lixiprothesmes2

Ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε το 2012 από την συνένωση των κλάδων Υγείας 4 Ταμείων αρχικά και ουσιαστικά όλων των άλλων στην συνέχεια. Καθώς όμως κάθε Ταμείο πρέπει να παρακρατεί μόνο τις εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών υπέρ συντάξεως, παρακρατεί παράνομα και τις εισφορές Υγείας «στραγγαλίζοντας» τον υποχρηματοδοτούμενο από την κεντρική κυβέρνηση ΕΟΠΥΥ…

Το εξώδικο είναι η ύστατη προειδοποίηση: Έγιναν προσπάθειες με Υπουργικές Αποφάσεις, στην συνέχεια με νομοθετική ρύθμιση επί Μάριου Σαλμά, αλλά δεν άλλαξε η κατάσταση: Τα Ταμεία δεν αποδίδουν στον ΕΟΠΥΥ τις εισφορές Υγείας. Τις παρακρατούν για να πληρώνουν τις συντάξεις, όπως έκαναν και προ της συστάσεως του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης έχει καταστήσει σαφές στις διοικήσεις των ασφαλιστικών φορεών ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ ότι πρέπει να αποδώσουν οφειλόμενες εισφορές ύψους 2,25 δισ, ευρώ αλλά οι διοικήσεις των Ταμείων αυτών συνεχίζουν την ίδια πρακτική κι ενώ έπρεπε να αποδίδουν μηνιαίως στον ΕΟΠΥΥ 347,5 εκατ. ευρώ, στέλνουν όχι παραπάνω από 194 εκατ. ευρώ. Δηλαδή τα μισά!

Αυτό είναι φυσικό να δυσκολεύει τις υπηρεσίες του Οργανισμού να πληρώσει τους παρόχους τους και η αλυσίδα του παραλογισμού δημιουργείται και συντηρείται!

ΠΗΓΗ:http://www.iatropedia.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
------------
Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2016
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ