ΕΟΠΥΥ

Αλαλούμ με τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Αλαλούμ επικρατεί με τις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Δύο μήνες μετά την υπουργική απόφαση με την οποία προβλέπεται πλαφόν δαπάνης ανά πάροχο και μέτρα ελέγχου της ζήτησης παρακλινικών εξετάσεων, διαγνωστικά και εργαστήρια δεν γνωρίζουν ακόμα ούτε το ποσό πλαφόν που τους αντιστοιχεί ούτε και φυσικά έχει εφαρμοστεί το σύστημα περιορισμού των μη απολύτως απαραίτητων παρακλινικών εξετάσεων, με βάση τα θεσμοθετημένα κριτήρια.
Έτσι, από τη μία οι ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν ποιο εργαστήριο έχει «ανοιχτό» πλαφόν, προκειμένου να κάνει δωρεάν τις εξετάσεις του και από την άλλη οι πάροχοι δεν γνωρίζουν αν θα πρέπει να «χρεώσουν» του ΕΟΠΥΥ ή τον ασθενή.
Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους παρόχους οι οποίοι ζητούν κατεπείγουσα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό. Μεταξύ άλλων, ζητούν ενημέρωση για την κατανομή του ορίου δαπάνης (plafond) ανά πάροχο και την ενσωμάτωση του αριθμητικού ορίου συνταγογραφούμενων εξετάσεων ανά παραπεμπτικό στο ηλεκτρονικό σύστημα της Η.ΔΙ.ΚΑ.

 ΠΗΓΗ:healthview.gr

Ανησυχία από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

O πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός δίνοντας στοιχεία για την εξέλιξη του χρέους στους παρόχους δήλωσε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονταν τον περασμένο Αύγουστο στο 1,45 δισ. ευρώ.

IATRONET.GR

 

Στο 1,45 δισ. ευρώ ανέρχονταν τον περασμένο Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των παρόχων.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός, ο οποίος έδωσε στοιχεία για την εξέλιξη του χρέους:

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού ανήλθαν για τον μήνα Αύγουστο 2014 στο ποσό 1.456.942.138 ευρώ, μειωμένες κατά 556.159.228 σε σχέση με τις αντίστοιχες του Ιουνίου 2014 (2.013.101.366).

Οι εισφορές που έχουν εισπραχθεί για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ και δεν έχουν αποδοθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 560.502.417 ευρώ.

Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ επιταχύνεται, με το άνοιγμα των πιστώσεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 και για το 2012.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η έγκαιρη και ταχεία αποπληρωμή είναι στόχος σε υψηλή προτεραιότητα που έχει τεθεί τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από τον ΕΟΠΥΥ.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

Απάτη ύψους 150.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Οικονομική «αιμορραγία» ύψους 150.000 ευρώ προκάλεσαν στον ΕΟΠΥΥ δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ οι οποίοι προμήθευαν με πλαστές ασφαλιστικές ικανότητες αλλοδαπούς. Οι δύο υπάλληλοι που εργάζονται στο ΙΚΑ Κεραμεικού παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Όπως κατέδειξε ο έλεγχος που διενεργήθηκε από τους επιθεωρητές του Ιδρύματος, οι δύο υπάλληλοι είχαν χορηγήσει 703 εικονικές ασφαλιστικές ικανότητες, όπου σε ποσοστό 95% αποδόθηκαν σε αλλοδαπούς.
Κατόπιν αυτού, η Διοίκηση του ΙΚΑ απέστειλε τις καταστάσεις με τα στοιχεία των αλλοδαπών προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ερευνηθεί το πλήθος των περιπτώσεων που αφορούν χορήγηση άδειας παραμονής.
Σημειώνεται ότι η βεβαίωση ασφαλιστικής ικανότητας χορηγείται με βάση τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το προηγούμενο έτος και χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας αλλά και αδειών παραμονής. 

ΠΗΓΗ:healthview.gr

 

Αποκάλυψη: Η κρίση διπλασίασε τα φακελάκια στο ΕΣΥ! Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Αποκάλυψη: Η κρίση διπλασίασε τα φακελάκια στο ΕΣΥ! Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Την ώρα που οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα βασικά, αναγκάζονται εν μέσω κρίσης να καταβάλουν από το υστέρημά τους περισσότερα φακελάκια στα δημόσια νοσοκομεία για να βρουν γιατρειά.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η κρίση κρίση αλλά κάποιοι γιατροί φαίνεται πως συνεχίζουν να θησαυρίζουν στα δημόσια νοσοκομεία στις πλάτες των ασθενών που βρίσκονται στη δυσκολότερη στιγμή της ζωής τους.

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν σχεδόν διπλά από την τσέπη τους σε μαύρο χρήμα στο ΕΣΥ για να εξυπηρετηθούν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατέγραψε στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς η ΕΛΣΤΑΤ οι ασθενείς στη χώρα μας καταβάλουν πλέον περισσότερα 119 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους.

Χαρακτηριστικά, ενώ πριν από τα μνημόνια τα ποσά που δίνονταν από ιδιωτικές δαπάνες ετησίως ήταν 290εκατ. Ευρώ (2008), το 2013 δόθηκαν 409 εκατ. ευρώ.
Και αν κανείς σκεφτεί ότι οι ιδιωτικές δαπάνες στο ΕΣΥ αυξήθηκαν λόγω της εφαρμογής του “5ευρω” ως εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία, ο λογαριασμός δε ...βγαίνει!

Άλλωστε έρευνα που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία είχε δείξει πως το ποσό δεν μπορεί να φθάνει ετησίως σε καμία περίπτωση τα 400 εκατ. καθώς υπολογίζεται ότι τα έσοδα από το εισιτήριο είναι κοντά στα 100 εκατ.


Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία του οικογενειακού προϋπολογισμού της ΕΛΣΤΑΤ:

Οι ιδιωτικές πληρωμές (από την τσέπη των νοικοκυριών) παρά την κρίση και την δραματική μείωση των εισοδημάτων τους προς τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αυξηθεί. Αυτό μέχρι ενός ορισμένου σημείου μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση των δαπανών για τα απογευματινά ιατρεία και την καθιέρωση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, αλλά στην καλύτερη περίπτωση αυτό δεν φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκ.

Πάντως σχεδόν όλοι ομολογούν ότι τα δημόσια έσοδα από αυτές τις δραστηριότητες πρέπει να φθίνουν και όχι να αυξάνονται. Λαμβάνουμε επίσης υπ όψιν ότι οι ασθενείς δεν συμμετέχουν στα έξοδα νοσηλείας- ή συμμετέχουν με ελάχιστα χρήματα.
Άρα αυτό που μένει είναι οι παράνομες πληρωμές – το φακελάκι.

Και η αύξηση στις ιδιωτικές δαπάνες της Υγείας αποδίδονται σε συνδυασμό παραγόντων:
· Λόγω κρίσης εκτιμάται ότι μειώθηκε η ονομαστική αξία. Οι τιμές πρέπει να έπεσαν.
· Σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που αναγκάζονται τώρα να δίνουν φακελάκι
· Σε μεγαλύτερο αριθμό ιατρικών παθήσεων που τώρα δίνουν φακελάκι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν αναγκάζονταν να δώσουν
· Το φακελάκι μάλλον έχει επεκταθεί και γεωγραφικά, ίσως και σε επαρχιακά/ περιφερειακά νοσοκομεία που στα προηγούμενα χρόνια δεν είχε κυριαρχήσει.

Εντυπωσιακό είναι πάντως ότι οι ...λάτρεις του μαύρου χρήματος δε πτοούνται ούτε από τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων καθώς η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει κάνει κατά καιρούς και αυστηρές συστάσεις ενώ έχει κάνει και καμπάνια ειδική για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

 ΠΗΓΗ:iatropedia.gr

Και επίσημα παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι ανακοινώθηκε

Άλλους τρεις μήνες ...αέρα παίρνει ο ΕΟΠΥΥ με την παράταση των συμβάσεων στους συμβεβλημένους γιατρούς, χωρίς βέβαια να προηγηθεί διαπραγμάτευση με τον κλάδο ο οποίος ζητά αύξηση των αποζημιώσεων για τις επισκέψεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, ο οργανισμός προχωρά σε τρίμηνη παράταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων με τους ιατρούς. Ειδικότερα οι συμβάσεις των ιατρών που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνονται μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2014 με τροπολογία που ψηφίστηκε.

Όμως ελπίδα πως μπορεί να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αποκτούν και δεκάδες νέοι γιατροί που μπήκαν σε μια δύσκολη περίοδο στην αγορά. Και αυτό επειδή ο οργανισμός προτίθεται από το νέο έτος να κάνει και νέες συμβάσεις- υπό άλλη οικονομική βάση βέβαια- με νέους γιατρούς.
Εξάλλου όπως έχει γνωστοποιηθεί από τον Δημήτρη Κοντό, σύντομα θα αλλάξει το σύστημα των συμβάσεων καθώς ο φορέας θα αγοράζει αριθμό επισκέψεων με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχές.

Έτσι ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί από γιατρούς, θα γίνεται και το μοίρασμα της "πίτας". Το σύστημα θα λειτουργεί με κλειστό προυπολογισμό για κάθε περιοχή και οι γιατροί που θα συμμετέχουν θα μοιράζονται συγκεκριμένο κονδύλι.


Όμως όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν πριν το πέρας τουλάχιστον δυο –τριών μηνών καθώς θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το κονδύλι που μπορεί να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ για νέες συμβάσεις με γιατρούς σε κάθε περιοχή. Οι καλά γνωρίζοντες το προσδιορίζουν περί τα τέλη του χρόνου και εφόσον θα έχουν λήξει πια και οι ανανεωμένες συμβάσεις.

Οι νέες συμβάσεις πάντως θα έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για ειδικότητες και περιοχές αφού το υπουργείο Υγείας θέλει να καλύψει τις τρύπες που σήμερα παρουσιάζουν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα.

Πάντως όλα δείχνουν πως πλέον βαρύτητα θα δίνεται στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς και όχι στο ΠΕΔΥ ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με γιατρούς σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα περίπου 4000 ιδιώτες γιατροί είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί δεδομένου ότι δεν αναμένονται και πολλές προσλήψεις στο ΠΕΔΥ.

Όπως έχει τονισθεί από το υπουργείο Υγείας οι νέες συμβάσεις θα είναι ανοικτές σε όλους τους ιατρούς και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) ετών. 

ΠΗΓΗ:iatropedia.gr

 

ΕΟΠΥΥ.«Διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για οφθαλμολογικά φάρμακα που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους».

εοπυυ23

Σχετικά: 1.Έγγραφό μας με αριθμό πρωτοκόλλου 21165/06.06.2014.
2. Έγγραφό εοπυυ23μας με αριθμό πρωτοκόλλου Γ31/1009/οικ. 28573/01.08.14
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού 1 σας κοινοποιούμε με το παρόν έγγραφο πρότυπες επικαιροποιημένες γνωματεύσεις για οφθαλμολογικά φάρμακα που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους
Προς διευκόλυνση και για αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων επισημαίνεται ότι απαιτείται μόνο η κατάθεση του προτύπου γνωμάτευσης με τα επισυναπτόμενα που αναφέρει για την εξέταση του φακέλου από την Επιτροπή, εκτός εάν ζητηθεί κατά περίπτωση επιπλέον διευκρίνιση από την Επιτροπή.
Συν/μένα φύλλα: 12

Διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά .. κλικ εδώ

ΠΗΓΗ:isarkadias.gr

ΕΟΠΥΥ: Έλεγχος στον… έλεγχο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών

Νέα πατέντα επινόησε ο ΕΟΠΥΥ για τους ελέγχους των απαιτήσεων που έχουν οι πάροχοι από τον Οργανισμό.

Αφού επέβαλε στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να πληρώσουν οι ίδιοι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά που υποβάλουν προκειμένου να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, τώρα συστήνει επιτροπή που θα ελέγχει τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ προχωρά στη συγκρότηση Ομάδας Ελεγκτών Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα έχει ως σκοπό τον έλεγχο των πορισμάτων των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ, η ομάδα θα αποτελείται από 10 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα εργάζονται στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και θα απασχολούνται με τον έλεγχο των πορισμάτων των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο από την Επιτροπή Βέλτιστης Πρακτικής.

Και ο έλεγχος του ελέγχου δε σταματά εδώ.

Οι αποφάσεις της Ομάδας Ελεγκτών Γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα εξετάζονται από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ το οποίο θα αποφασίζει οριστικά για την αποδοχή των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι πάροχοι προκειμένου να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

Το νέο πλαφόν στα διαγνωστικά

εοπυυ

Επιστρέφει από αρχές Οκτωβρίου το πλαφόν στις εξετάσεις που μπορούν να διενεργούν τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια, για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Αυτή τη φορά, το πλαφόν δεν αφορά στον αριθμό των εξετάσεων που επιτρέπονται αλλά στη μηνιαία «ατομική» δαπάνη που έχει προϋπολογίσει ο ΕΟΠΥΥ για κάθε εργαστήριο και διαγνωστικό κέντρο.

Στην περίπτωση που το πλαφόν έχει «κλείσει» οι ασφαλισμένοι έχουν τρεις επιλογές:

1) να επιστρέψουν για τις εξετάσεις τους τον επόμενο μήνα όταν θα ξανα- ανοίξει το πλαφόν.
2)να προσφύγουν σε άλλο εργαστήριο που δεν έχει συμπληρώσει το μηνιαίο πλαφόν.
3)να πληρώσουν τις εξετάσεις από την τσέπη τους!

Στην τελευταία περίπτωση, θα πρέπει να υπογράψουν και δήλωση ότι: «από καθαρά δική μου επιλογή και από εμπιστοσύνη στο παρόν εργαστήριο, επιθυμώ να διενεργήσω σήμερα, εδώ τις συγκεκριμένες εξετάσεις μου, καταβάλλοντας εξ ιδίων την αξία τους».

Αυτό τουλάχιστον προτρέπει η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών (ΠΕΕΒΙ) τα μέλη της για να είναι νομικά κατοχυρωμένα. Διευκρινίζει μάλιστα ότι εφ’ όσον παρ’ όλα αυτά ο ασθενής επιθυμεί την εκτέλεση των εξετάσεων στο εργαστήριο που έχει συμπληρώσει το πλαφόν του, τότε η οικονομική διαπραγμάτευση μεταξύ τους είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ:isarkadias.gr

 

ΕΟΠΥΥ: Χάος με εξετάσεις χωρίς κάλυψη

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

Έρχεται “φρέσκο” ρευστό στον ΕΟΠΥΥ! Γιατί “εκταμιεύει” άρον άρον ο Βορίδης

Έρχεται “φρέσκο” ρευστό στον ΕΟΠΥΥ! Γιατί “εκταμιεύει” άρον άρον ο Βορίδης

Ζεστό χρήμα θα φθάσει σύντομα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Μάκης Βορίδης ζήτησε και πήρε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, επιπλέον χρηματοδότηση. Γιατί δίνεται κι άλλο ρευστό στον ΕΟΠΥΥ;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τη μαύρη τρύπα του μεγαλύτερου φορέα υγείας της χώρας επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση εν όψει της άφιξης της τρόικας στο τέλος του μήνα.

Οι δανειστές μας φθάνουν στην Αθήνα και πάνω πάνω στην ατζέντα τους έχουν ως βασικό θέμα την Υγεία αλλά και τον ΕΟΠΥΥ. Τα οικονομικά του οργανισμού που όπως πάντα δεν είναι στην ....καλύτερη φάση τους, επιδιώκεται τώρα να διορθοθούν με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις.

Άλλωστε επισήμως με βάση των προυπολογισμό απουσιάζουν από τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ 373 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ζήτησε και πήρε πρόσθετη χρηματοδότηση 360 εκατ. ευρώ ώστε να πληρωθούν οι ιδιωτικοί πάροχοι υγείας που περιμένουν καιρό τώρα να δούνε το χρώμα του χρήματος.

Και πάλι βέβαια το πρόβλημα δε λύνεται. Η υποχρηματοδότηση του φορέα δημιουργεί καθημερινές δυσλειτουργίες και στις παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Πάντως η άρον άρον επιπλέον χρηματοδότηση οφείλεται και στους δανειστές μας οι οποίοι καιρό τώρα διαμηνύουν πως θα πρέπει να ξεχρεώσει ο ΕΟΠΥΥ τους ιδιώτες παρόχους του.

Μάλιστα το αίτημά των τροικανών διατυπώνεται τόσο γραπτώς μέσω mail όσο και δια των αντιπροσώπων τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία στον προϋπολογισμό της τρέχουσας χρήσης υπάρχει υπέρβαση των προϋπολογισθέντων εξόδων (6.768.879.635 ευρώ) σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα (6.395.132.155)- διαφορά περίπου 373 εκ.ευρώ.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι κάπου εκεί υπάρχουν και τα ...αμέτρητα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους, από την σύσταση του (1.1.2012), ανήλθαν τον Ιούλιο 2014 στο ποσό των 670.094.844,48 ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 598.459.283,25 ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του Ιουνίου του 2014 που έφτασε τα 1.268.554.127,73 ευρώ.

​Επιπρόσθετα, οι εισπραχθείσες και μη αποδοθείσες εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονταν τον Ιούλιο του 2014 σε 539.176.955 ευρώ.

 ΠΗΓΗ:iatropedia.gr

"Κόφτης" στις ανεξέλεγκτες αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες

«Κόφτη» στις ανεξέλεγκτες αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες που μόνο το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2013- Ιουλίου 2014 στοίχισαν στον ΕΟΠΥΥ περί τα 145 εκατ. ευρώ (οι αξονικές ανήλθαν σε 1.011.358, με δαπάνη 51.941.837 ευρώ, οι μαγνητικές έφτασαν τις 581.242, με δαπάνη 92.544.373 ευρώ) βάζει το υπουργείο Υγείας. 
Πλέον, για την εκτέλεση ιατρικών πράξεων Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας PET/CT, καθώς και για την έγκριση εκτέλεσης αυτών των ιατρικών πράξεων οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να διαθέτουν το «πράσινο φως» ειδικής Επιτροπής.
Η Επιτροπή όχι μόνο θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει την εκτέλεση ιατρικών πράξεων Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας PET/CT μετά από λεπτομερή εξέταση των φακέλων των ασθενών αλλά θα αξιολογεί και τα Κέντρα ως κατάλληλα για την διενέργεια των παραπάνω εξετάσεων.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη ανασυγκροτείται η Ειδική Επιτροπή και διορίζει μέλη της:
α) Παύλο Παπακώστα, Συντονιστή Διευθυντή Παθολογικής Ογκολογίας στο Γ.Ν.Α.
«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με αναπληρωτή του τον Επαμεινώνδα Σαμαντά, Συντονιστή Διευθυντή Παθολογικής Ογκολογίας στο Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».
β) Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Αιματολογίας, στο Εθνικό και
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Αποστολίδη, Διευθυντή Αιματολογίας στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ».
γ) Σοφία Σαραφιανού, Διευθύντρια Πυρηνικής Ιατρικής στο Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», με αναπληρώτριά της την Αργυρώ Βεζυργιάννη, Επιμελήτρια Α΄ Πυρηνικής Ιατρικής στο Γ.Ν.Α. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ».
Πρόεδρος της Επιτροπής αναλαμβάνει ο κ. Παπακώστας και η θητεία της Επιτροπής το ένα (1) έτος.

 ΠΗΓΗ:healthview.gr

Έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ με 360 εκατ. ευρώ

Με έκτακτη επιχορήγηση θα ενισχυθεί ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας.

Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ανακοινώθηκε ότι πρόσθετο ποσό 360 εκατ. ευρώ θα διατεθεί από τον ΕΟΠΥΥ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες παρόχους.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

«Περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους» στους παρόχους Υγείας (γιατρούς, φαρμακοποιούς, διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία-κλινικές), με στόχο τη διασφάλιση των χρημάτων των ασφαλισμένων ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, κ. Δ. Κοντό και Ν. Μπραβάκο, και τα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ένα από τα μέσα του ΕΟΠΥΥ για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών είναι και η λειτουργία ηλεκτρονικού ασφαλιστικού φακέλου, για την οποία ενημερώθηκε χθες ο υπουργός.

Ο «φάκελος» περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία «κατανάλωσης» υπηρεσιών του κάθε ασφαλισμένου, όπως τις εξετάσεις που έχει κάνει, τις επισκέψεις του σε γιατρούς, φάρμακα που έχει λάβει και ενδεχόμενη νοσηλεία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή. Κατά τη σύσκεψη ο υπουργός, στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών, ενέκρινε σχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παρόχων σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα. Επιπλέον, ζήτησε την επιτάχυνση της πληρωμής των παρόχων και την, το συντομότερο δυνατόν, ολοκλήρωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/ 

 

ΕΟΠΥΥ: μέχρι τέλος του χρόνου παρατείνονται οι συμβάσεις των 5.500 συμβεβλημένων γιατρών

Μέχρι τέλος του χρόνου παρατείνονται οι συμβάσεις των 5.500 συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στον ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη.

«Θα δώσουμε μια μικρή παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για να οργανώσουμε το πράγμα καλύτερα και να δούμε τι θα γίνει, τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ακόμη: «Θα έχουμε προχωρήσει στο άνοιγμα των συμβάσεων αυτών σε όλους τους γιατρούς, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων που έχει ανάγκη ο ΕΟΠΥΥ ανά περιοχή και επομένως θα καλέσουμε τους γιατρούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον αριθμό των επισκέψεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ».

Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο μελετά ήδη πρόγραμμα προσωπικής παράδοσης των φαρμάκων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς αναζητώντας τα φάρμακά τους. «Θα είμαστε σε συνεννόηση με ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

Νέο σύστημα επιλογής συμβεβλημένων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ

Νέο σύστημα επιλογής συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, «ενεργοποιεί» ο Οργανισμός. Πλέον ο ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλεται με ιδιώτες γιατρούς σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες των ασφαλισμένων κάθε περιοχής. Ήδη η διοίκηση του Οργανισμού έχει στα χέρια της την μελέτη καταγραφής των αναγκών σε ιατρικές επισκέψεις ανά ειδικότητα και ανά περιοχή, ώστε να γνωρίζει πόσους γιατρούς και ποιες ειδικότητες χρειάζεται να προχωρήσει σε συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και σε ποιες περιοχές. Ουσιαστικά δηλαδή γνωρίζει σε απόλυτους αριθμούς τις ιατρικές επισκέψεις που χρειάζεται να «αγοράσει» από τους ιδιώτες γιατρούς για την παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί που θα συμβληθούν με το νέο σύστημα θα μοιραστούν και τις επισκέψεις που έχουν καθοριστεί για την περιοχή. Η κατανομή των επισκέψεων θα γίνει σε συνδυασμό με την κάλυψη που παρέχουν οι μονάδες ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας. Έτσι, ένας γιατρός θα μπορεί να αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για περισσότερες επισκέψεις, πέραν του ορίου των 200 επισκέψεων που ισχύει σήμερα. Το νέο σύστημα, θα διαθέτει και ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να μην υπάρχουν υπερβολές στις επισκέψεις ανά συμβεβλημένο γιατρό. Ο συνολικός αριθμός επισκέψεων να είναι ρεαλιστικός και όχι για παράδειγμα κάποιοι γιατροί να έχουν 1.000 επισκέψεις και κάποιοι άλλοι 100.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2014
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ