Στον «πάγο» ο ΕΟΠΥΥ! Τι συζητήθηκε στη συνάντηση υπουργών Υγείας με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Όλοι οι διάλογοι

Share

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Νέα σελίδα φαίνεται ότι ανοίγει για τα καλά για τον ΕΟΠΥΥ καθώς κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι την απόλυτη αρμοδιότητα για τις όποιες κινήσεις του Οργανισμού έχει στα χέρια του υπουργείου Υγείας.


Παρελθόν αποτελεί για τα καλά πια η αυτονομία του ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός που άρχισε να λειτουργεί πριν από περίπου 7 χρόνια με σκοπό να αποτελέσει έναν αυτόνομο σχήμα ώστε να μπορεί να διαπραγματεύεται υπηρεσίες υγείας, τελικώς κατέληξε άλλο ένα όργανο στα χέρια των εκάστοτε υπουργών υγείας.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ όπου ήταν όλοι παρόντες.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε απευθύνει πρόσκληση σε όλη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να παρουσιάσει τα πεπραγμένα των τελευταίων δύο ετών.

Ωστόσο είχε προηγηθεί πριν μερικούς μήνες το Προεδρικό Διάταγμα που μετέτρεψε τον ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά σε ένα απολύτως ελεγχόμεο τμήμα του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα το κλίμα κατά τη συνάντηση υπ.Υγείας και Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να είναι πλέον τελείως διαφορετικόαπό ότι ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Διαβάστε ΕΔΩ τι προωθήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας»


Συνάντηση με δύο… «στρατόπεδα»
Η πρόσκληση μάλιστα ήρθε τη στιγμή που ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν επικρατεί και το πιο…θερμό κλίμα. Εξάλλου έχουν δημιουργηθεί δύο «στρατόπεδα»…συνεννόησης όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Στο ένα στρατόπεδο ανήκει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με το Γ.Γ. Γ.Γιαννόπουλο αλλά και τον Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο. Στο άλλο «στρατόπεδο» ανήκει ο Π.Πολάκης, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης αλλά και ο προσφάτως …ενταγμένος αν.Γενικός Γραμματέας Στ.Βαρδαρός.

 

Όλες οι πλευρές πάντως συναντήθηκαν στην Πεύκη. «Ήλθαν, είδαν και απήλθαν» έλεγε με νόημα στο HealthReport.gr άνθρωπος που γνωρίζει πολλά. Και αυτό διότι μετά την παρουσίαση των πεπραγμένων από το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ελάχιστες τοποθετήσεις ακούστηκαν από τους παραβρισκόμενους.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr περιορίσθηκε σε έναν μάλλον συναινετικό ρόλο καθώς όπως μεταφέρουν ωτακουστές είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει, συνεργαζόμαστε όλοι μαζί και προχωράμε«.


Το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη

Είχε προηγηθεί η παρουσίαση από την πλευρά του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ενός μακρόπνοου σχεδίου για το πως θα διακινούνται μελλοντικά τα φάρμακα στους ασθενείς.

Στο μεταξύ όμως μέχρι να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, οι ασθενείς θα περιμένουν στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με κρύο και με ζέστη. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ για την ταλαιπωρία χιλιάδων καρκινοπαθών και βαριά πασχόντων: «Παρασκήνια: Η έλλειψη ντροπής του ΕΟΠΥΥ για τους βαριά πάσχοντες και τις ουρές για ένα φάρμακο!»

Κατά τα άλλα ότι ο μεγαλύτερος οργανισμός Υγείας της χώρας βρίσκεται ουσιαστικά υπό εποπτεία επιβεβαιώθηκε δια στόματος Γ.Γ. Γιώργου Γιαννόπουλου ο οποίος ακούστηκε να λέει, επισημαίνουν πηγές του HealthReport.gr: «Όπως και να χει το υπουργείο αποφασίζει».

Όπως τονίζουν πάντως πληροφορίες του HealthReport.gr, ο αν.υπουργός Υγείας Π.Πολάκης περιορίσθηκε κυρίως στο να ακούει στη συνάντηση με όλους τους παραβρισκόμενους. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιανουάριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ Στον «πάγο» ο ΕΟΠΥΥ! Τι συζητήθηκε στη συνάντηση υπουργών Υγείας με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Όλοι οι διάλογοι