Πότε αναμένεται το νέο Εγχειρίδιο Οδηγιών για τους ελέγχους των παρόχων

Share

Πότε αναμένεται το νέο Εγχειρίδιο Οδηγιών για τους ελέγχους των παρόχων

Ποια θέματα αναλύθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους.
Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα
 

Πότε αναμένεται το νέο Εγχειρίδιο Οδηγιών για τους ελέγχους των παρόχων
Έως τα τέλη Απριλίου αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο Εγχειρίδιο Οδηγιών για τους ελέγχους των παρόχων που γίνονται από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ.

Γεγονός που όμως έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των παρόχων, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα των τελευταίων εφαρμόζεται ήδη από πέρυσι ένα εγχειρίδιο που εμφανίζει κενά και επίσης το παλιό όπως και το νέο που αναμένεται, το έχουν συντάξει οι ελεγκτές και όχι κάποιο άλλο ανώτατο όργανο, όπως το ΚΕΣΥ ή το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο. Επίσης, οι πάροχοι ζητούν οι περικοπές να φέρουν την υπογραφή του ελεγκτή και να μην είναι ανώνυμες, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Αυτά τα θέματα αναλύθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους, στην οποία συμμετείχαν και διοικητές νοσοκομείων αλλά και θεσμικοί φορείς όλων των ειδικοτήτων. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης οι πάροχοι ενημερώθηκαν ότι προχωρά η πλήρης ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών υποβολής μηνιαίων δαπανών.

Μεταξύ άλλων, πληροφορήθηκαν ότι ξεκινά στις 15 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής διασύνδεσης της νοσοκομειακής περίθαλψης με τον ΕΟΠΥΥ σε real time, έτσι ώστε να ξεκινήσει και τυπικά από 1 Μαΐου. Παράγοντας από την δευτεροβάθμια περίθαλψη του ιδιωτικού τομέα, μας ανέφερε ότι η πληροφόρηση που έχουν είναι ότι οι πάροχοι θα λειτουργούν πια με tablet όπως οι τράπεζες, πάνω στα οποία θα αποτυπώνονται οι υπογραφές όλων των εμπλεκομένων φορέων, ασθενή, γιατρού, κλινικής, κέντρου κ.λπ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι πάροχοι, ο Οργανισμός ανεξαρτητοποιείται από το Data Center του παλιού ΙΚΑ και θα αποκτήσει δικό του κέντρο στηn Πεύκη, το οποίο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Ιούνιο. Όσον αφορά τις ενστάσεις, θα γίνονται πια ηλεκτρονικά, προκειμένου να μην χάνεται χρόνος στην διεκπεραίωσή τους.

Απώτερος στόχος των παραπάνω είναι κατά τα λεγόμενα των παραγόντων του Οργανισμού, αφενός η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους και αφετέρου η περαιτέρω μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, από 1,8 δισ. ευρώ που ήταν το 2016, σήμερα το σύνολο των οφειλών έχει περιοριστεί στα 550 εκατ. ευρώ. 

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιανουάριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ Πότε αναμένεται το νέο Εγχειρίδιο Οδηγιών για τους ελέγχους των παρόχων