Best Manager Award για τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτ. Μπερσίμη

Share

Εξελέγη πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network
Το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS) έλαβε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης. Το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά σε Έλληνα και πρώτη φορά σε manager δημόσιου οργανισμού.

Το βραβείο «Best Manager Award» έχει θεσμοθετηθεί από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS) που αποτελεί ανεξάρτητο Οργανισμό με σκοπό την προαγωγή της χρήσης στατιστικών μεθόδων προς όφελος της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας και επιχειρήσεων. Η έδρα του ENBIS είναι στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με περισσότερα από 5.000 μέλη (ιδιώτες, επιχειρήσεις, βιομηχανίες και οργανισμούς).

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε managers επιχειρήσεων, βιομηχανιών και οργανισμών οι οποίοι επιτυγχάνουν σημαντικούς στόχους κάνοντας ευρεία χρήση στατιστικών και αναλυτικών μεθόδων, διασφαλίζοντας δηλαδή τα αποτελέσματα με την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων και εν συνεχεία λαμβάνοντας τις βέλτιστες αποφάσεις. Ενδεικτικά τα προηγούμενα βραβεία έλαβαν managers από εταιρείες όπως: Kraft Foods, Coca-Cola, Bosch, General Motors, Novo Nordisk, Janssen Pharmaceutical, EDF Group France, κ.α.

Φέτος απονεμήθηκε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ μετά από αξιολόγηση του συνόλου του έργου και των δράσεων που υλοποιούνται, μεταξύ των οποίων:

• Εφαρμογή στατιστικής και επιχειρησιακής αναλυτικής με κύριο στόχο τη συνολική βιωσιμότητα του συστήματος προς όφελος όλων των εμπλεκομένων και κυρίων των πολιτών.
• Χρήση στατιστικής μεθοδολογίας για τον εντοπισμό και την αποτροπή της παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών υγείας.
• Έλεγχος και τελική εκκαθάριση δαπανών υγείας των παρόχων με τη χρήση στατιστικής μεθοδολογίας.
• Εξορθολογισμός δαπανών και ομαλοποίηση του προγράμματος πληρωμών του Οργανισμού.
• Aπομείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού το 2016 (από 2 δισ. ευρώ στις αρχές του έτους, σε 0,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017, μείωση 75%).

Νέος πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network
Το European Healthcare Fraud & Corruption Network εξέλεξε πρόεδρό του τον κ. Σωτ. Μπερσίμη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου (26 Απριλίου 2018, Βέλγιο), μετά από πρόταση των μελών του Δικτύου και αφού προηγήθηκε αξιολόγηση του έργου του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αξιολογήθηκε για τις δράσεις που υλοποιούνται την τελευταία διετία στον Οργανισμό και αφορούν, μεταξύ άλλων: τον εντοπισμό και την αποτροπή παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών υγείας, την εκκαθάριση των δαπανών υγείας των παρόχων με χρήση τεχνικών δειγματοληψίας, τον εξορθολογισμό των δαπανών (ένταξη κανόνων ICD-10 στα διαγνωστικά, διασύνδεση γνωματεύσεων και εκτελέσεων) και την ομαλοποίηση του προγράμματος πληρωμών του Οργανισμού κ.α.

Το European Healthcare Fraud & Corruption Network αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό Οργανισμό. Ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στο Βέλγιο. Ως ο μοναδικός οργανισμός με αποστολή την καταπολέμηση της διαφθοράς, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της απάτης στην Υγείας, το Δίκτυο έχει ως αποστολή του τη συνολική βελτίωση των αντίστοιχων Εθνικών Συστημάτων, προς όφελος κάθε ασθενούς.

Μέλη του είναι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς ασφάλισης (ενδεικτικά ο εθνικός ασφαλιστικός φορέας του Βελγίου με προϋπολογισμό 18 δισ. ευρώ, ο Γαλλικός Εθνικός Φορέας για την Ασφάλιση Μισθωτών που καλύπτει το 91% του πληθυσμού της χώρας, το «ΕΣΥ» της Ολλανδίας), υπουργεία Υγείας (Πολωνίας, Πορτογαλίας, Σερβίας, Σλοβενίας) και ανεξάρτητες αρχές καταπολέμησης της απάτης στην Υγεία (όπως η καναδική Ένωση Καταπολέμησης Διαφθοράς στην Υγεία) ενώ έχουν υπογραφεί και Μνημόνια Συνεργασίας με Οργανισμούς από όλο τον κόσμο ( για παράδειγμα η Διεθνής Ένωσης Οργανισμών Αμοιβαίας Ωφέλειας) και Παγκόσμια Δίκτυα (π.χ. Παγκόσμιο Δίκτυο Υγείας και αντι-διαφθοράς (GHCAN), που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της καναδικής αρχής).

ΠΗΓΗ:http://healthmag.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιανουάριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ Best Manager Award για τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτ. Μπερσίμη