Εκτάκτως την Τετάρτη ψηφίζονται οι νέες κουρεμένες παροχές του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους μέσω του νέου Κανονισμού Παροχών! Τι αλλάζει

Share

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Εκτάκτως και με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίζονται οι κουρεμένες παροχές του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους μέσω του νέου κανονισμού παροχών την Τετάρτη.

 

Με μια διαδικασία εξπρές – όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – έρχεται αιφνιδίως την Τετάρτη προς ψήφιση στο ΔΣ του Οργανισμού, ο νέος Κανονισμός Παροχών προς τους ασφαλισμένους, γνωστός και ως ΕΚΠΥ.

 

Παρότι με βάση και το καταστατικό του ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε κανονικά να συζητηθούν οι νέες παροχές και τα όποια κουρέματα προς τους ασθενείς, τελικώς ο νέος κανονισμός εισάγεται προς ψήφιση χωρίς κανέναν διάλογο, όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Μάλιστα ο νέος κανονισμός έρχεται με την «υπογραφή» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεδομένου ότι ήταν σε επεξεργασία εδώ και καιρό στην οδό Αριστοτέλους.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι από τη διαδικασία απουσιάζει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο οποίος όπως λένε στο HealthReport.gr καλά γνωρίζοντες, είχε αποστασιοποιηθεί από τη σύνταξη του νέου ΕΚΠΥ, εδώ και καιρό.

 

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο αφού όπως φαίνεται ο νέος Κανονισμός Παροχών προς τους ασφαλισμένους αποτελεί «αγκάθι» για όποιον φέρει την ευθύνη, καθώς προσδιορίζει νέες συνθήκες στην αγορά υγείας.

Και αυτό διότι ανοίγει μέτωπα με πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, λόγω των κουρεμάτων και των νέων περιορισμών που φέρνει. Κάτι που φυσικά δε …συμφέρει επικοινωνιακά ούτε πολιτικά σε όποιον βάλει την υπογραφή του.

Δεν είναι επίσης τυχαίο – έλεγαν στο HealthReport.gr– όσοι ξέρουν καλά τα κατατόπια στον ΕΟΠΥΥ, ότι ο Πρόεδρος του Οργανισμού επέλεξε να μη βρίσκεται τις ημέρες αυτές στη χώρα και να απουσιάζει στο εξωτερικό, ώστε να μη δεχθεί από τους ιδιώτες παρόχους τις βολές που αναμένονται.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται με υπογραφή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο νέος ατομικός φάκελος δαπάνης για κάθε ασφαλισμένο που φαίνεται ότι θα θέσει όρια στις εξετάσεις αλλά και στις επισκέψεις των ασφαλισμένων στους γιατρούς! Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τα κουρέματα που έρχονται: «Έρχεται νέος «κόφτης» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε εξετάσεις και επισκέψεις; Όλοι με ατομικό φάκελο δαπάνης»

Και φυσικά επικρατεί αναβρασμός στα στελέχη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, λένε πηγές του HealthReport.gr, καθώς αιφνιδιάστηκαν από την έκτακτη εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη της ψήφισης του νέου κανονισμού την Τετάρτη.

 

Άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξουν αρνήσεις και αντιδράσεις ως προς την ψήφιση του νέου ΕΚΠΥ, δεδομένου ότι θα περιλαμβάνει κουρέματα κάθε είδους τόσο σε εξετάσεις όσο και σε κάλυψη ασθενειών στα νοσοκομεία, όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιανουάριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ Εκτάκτως την Τετάρτη ψηφίζονται οι νέες κουρεμένες παροχές του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους μέσω του νέου Κανονισμού Παροχών! Τι αλλάζει