Δύο νέοι πρόεδροι σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ λίγο πριν τις εκλογές! Τι θα αντιμετωπίσουν

Share

Δήμητρα Ευθυμιάδου
Ανάμεσα σε καυτούς φακέλους αλλά και δεκάδες προβλήματα, τα οποία αναζητούν λύση, αναλαμβάνουν τα επόμενα 24ωρα τη νέα τους θητεία οι δύο νέοι Πρόεδροι του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ.

Την Πέμπτη στη Βουλή οι νέοι Πρόεδροι
Τα δύο νέα πρόσωπα που έχουν προταθεί από την κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τη θητεία τους, καθώς η διαδικασία πήρε μία μικρή αναβολή λόγω και των πολιτικών εξελίξεων, αλλά η τελική έγκριση θα δοθεί τελικά την Πέμπτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “ΕΟΠΥΥ: Αναβάλλεται η παρουσίαση του νέου προέδρου στη Βουλή!”

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος αναμένεται να ανοίξει πολλούς καυτούς φακέλους το επόμενο διάστημα εάν τουλάχιστον η κυβέρνηση επιδιώξει λίγο πριν τις εκλογές να επιλύσει σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στον ΕΟΠΥΥ.

Μεταξύ αυτών θα πρέπει να επανατεθεί το θέμα με τις νέες συμβάσεις με τους ειδικούς γιατρούς που πρέπει να συμβληθούν με τον Οργανισμό. Παρότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας έχει ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, μέχρι στιγμής δεν έχουν καρποφορήσει.

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει ούτως ή άλλως να έχει λόγο για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι ο οργανισμός είναι αυτός ο οποίος και θα καταβάλλει τις αποζημιώσεις στον κλάδο και θα συνεργάζεται μαζί τους. Διαβάστε ΕΔΩ το παρασκήνιο για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Ο πρώην και ο επόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Τι συνδέει τους δυο άνδρες;”

Στα μισά ο νέος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ
Ταυτόχρονα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος θα πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση και εφαρμογή του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) ο οποίος μέχρι στιγμής εφαρμόζεται μόνο στο ήμισυ. Οι δυσκολίες που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σχετίζονται κυρίως με το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο δεν ήταν καν προετοιμασμένο ώστε να ενσωματωθούν οι αλλαγές.

Αποτέλεσμα όμως είναι να υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες στην εφαρμογή των νέων παροχών και υπηρεσιών, ενώ αγκάθια προκύπτουν και στις αποζημιώσεις των παρόχων.

Νέος Πρόεδρος ΕΟΦ με αλλαγές στην πολιτική φαρμάκου
Από την άλλη ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα νέο σύστημα τιμολόγησης και διακίνησης φαρμάκων δεδομένου ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει την πολιτική στο φάρμακο, εισάγοντας τόσο νέες διαδικασίες εγκρίσεων όσο και διάθεσης των σκευασμάτων.

Παράλληλα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ θα πρέπει να αυστηροποιήσει τις διαδικασίες ελέγχου των φαρμάκων όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, μετά και το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση φαρμάκων που είχε διαπιστωθεί πριν λίγους μήνες.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ Δύο νέοι πρόεδροι σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ λίγο πριν τις εκλογές! Τι θα αντιμετωπίσουν