Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τις αμοιβές

Share

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπουργείου Υγείας και γιατρών για τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.
Πλέον βέβαια οι συζητήσεις θα συνεχισθούν με το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) μετά τις πρόσφατες εκλογές, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα συνάντηση των δύο πλευρών.

Οι συζητήσεις αφορούν στις νέες αμοιβές που θα λάβουν οι ειδικοί γιατροί μέσω ΕΟΠΥΥ αλλά και στον τρόπο που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους με την ανανέωση των συμβάσεων.

 

Πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μέσω του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού, έθεσε νέες παραμέτρους που σχετίζονται κυρίως με τον τρόπο που θα αμείβονται στο άμεσο μέλλον οι ειδικοί γιατροί. Δείτε ΕΔΩ ποια ήταν η τελευταία πρόταση του υπουργείου Υγείας για τις αμοιβές: «Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση του υπ.Υγείας για αμοιβές και συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ!»

Ωστόσο οι γιατροί όπως εκπροσωπούνται μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), φαίνεται ότι έχουν βασικές αντιρρήσεις στις προτάσεις του υπουργείου Υγείας.
Οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν πάντως να γεφυρώσουν τις διαφορές τους τις επόμενες εβδομάδες οπότε και θα συνεχισθούν οι συζητήσεις.

Οι αντιρρήσεις των γιατρών για τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ
Το υπουργείο Υγείας προτίθεται να διαθέσει 80 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τις δωρεάν επισκέψεις των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς.

 

Το κονδύλι αυτό αναμένεται να κατανεμηθεί ανά περιοχή και ανά ειδικότητα. Ωστόσο το ομαδικό μηνιαίο πλαφόν δωρεάν επισκέψεων ανά περιοχή και ειδικότητα, δημιουργεί συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού που μπορεί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς τεχνητής ζήτησης και να αποβούν εις βάρος της βιωσιμότητας κάποιων ιατρείων και της ορθολογικής διανομής των επισκέψεων στον πληθυσμό, εκτιμούν οι γιατροί.

Οι γιατροί προτείνουν η αμοιβή του κλάδου να είναι κατά πράξη και περίπτωση που αποτελεί τον μόνο αποδεκτό τρόπο αποζημίωσης και πρέπει να συνοδεύεται με δήλωση των διαθέσιμων ωρών του ιατρείου προς τον ΕΟΠΥΥ ανά εβδομάδα και όχι αποκλειστικού ωραρίου.
Από την άλλη το υπουργείο Υγείας προτείνει και άλλη αμοιβή για τους ειδικούς γιατρούς που θα αναλάβουν να παρακολουθούν ιατρικά τους χρονίως πάσχοντες.

 

Ειδικότερα η παρακολούθηση χρονίων πασχόντων μετά από ετήσια παραπομπή προβλέπει αποζημίωση 80 ευρώ με υποχρέωση δύο τουλάχιστον επισκέψεων το έτος.
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πραγματοποιηθεί κι άλλη συνάντηση με την ομάδα εργασίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να αναζητηθεί η χρυσή τομή.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τις αμοιβές