ΕΟΠΥΥ

Πως όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να δουν τον προσωπικό φάκελο υγείας τους

Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά, με μερικά μόνο κλικ, από τον υπολογιστή τους, σχετικά με όλες τις υπηρεσίες υγείας που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες και τους συμβεβλημένους παρόχους του. Την δυνατότητα αυτή την δίνει η εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ με όνομα Φάκελος Ασφάλισης Υγείας
dikaiologitika.gr

Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) του ΕΟΠΥΥ είναι μια εφαρμογή, που περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

Ο ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας διαθέτει τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι ασφαλισμένοι για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει μέσω του ΦΑΥ. Η πληροφορία που θα περιέχεται στον ΦΑΥ, έχει συγκεντρωθεί από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)."


Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Δυνατότητα αναζήτησης έχουν όσοι διαθέτουν κωδικό πρόσβασης στο taxisnet (ΓΓΠΣ). Σύμφωνα με την νομοθεσία όλοι οι πολίτες (και οι σύζυγοι) έχουν πρόσβαση, εάν το επιθυμούν, ανεξάρτητα εάν υποβάλουν κοινή δήλωση ως ζευγάρια. Ωστόσο με την νέα έκδοση του Φακέλου (Απρίλιος 2019) παρέχεται και η δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να έχουν πρόσβαση μέσω του δικού τους Φακέλου και στα προστατευόμενα ανήλικα μέλη της ασφαλιστικής τους μερίδας

Οδηγός εγγραφής στον φάκελο Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Απαιτούνται δυο βήματα για την πρόσβαση στα στοιχεία του Φακέλου.Ο ασφαλισμένος πραγματοποιεί Εγγραφή με τους κωδικούς ΤΑΧΙΣ και τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης από το site του ΕΟΠΥΥ/ Φάκελος Ασφάλισης Υγείας / Εγγραφή στον Φάκελο ή https://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson(1ο βήμα). Εκτυπώνει το αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής, για τον γιατρό ή τον υπάλληλο ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ ή σε Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του (2ο βήμα).

Ο ασφαλισμένος εκτυπώνει τα Στοιχεία Αίτησης για προσωπική χρήση και τον Αριθμό Αίτησης (14 ψηφία) με σκοπό να τον προσκομίσει στον Ιατρόή σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ της επιλογής του ώστε να ενεργοποιηθεί η Εγγραφή του

δείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

EΟΠΥΥ: Λειτουργεί δύο μήνες με το μισό ΔΣ!

Ανεξήγητη καθυστέρηση διαπιστώνεται στη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά την κυβερνητική αλλαγή.

Ενώ οι αντικαταστάσεις προσώπων στις επιτελικές θέσεις των περισσότερων οργανισμών του δημοσίου έγιναν γρήγορα, στην κορυφή του ΕΟΠΥΥ παρατηρείται τελματώδης κατάσταση.

Sofokleousin.gr

Μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στο ΔΣ έχουν απομείνει 6 από τα 11 μέλη, καθώς τα υπόλοιπα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως είναι φυσικό στο διάστημα αυτό το όργανο υπολειτουργεί με τα εν ενεργεία μέλη του να είναι στην πλειονότητά τους εκπρόσωποι φορέων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΑμεΑ) και δεν μπορεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την πορεία του οργανισμού, περιοριζόμενο στη διεκπεραίωση των τυπικών.

Φήμες αποδίδουν την δυστοκία πλήρωσης των κενών θέσεων του ΔΣ σε ενδοκυβερνητικές διαφωνίες σχετικά με την επιλογή της νέας ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ.

Ανεξαρτήτως αιτίων της καθυστέρησης η εκκρεμότητα που επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του οργανισμού των εκατομμυρίων ασφαλισμένων δεν μπορεί να συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com 

Έρχεται νέα συμφωνία ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές για κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής! Όλα τα αγκάθια

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε νέα συμφωνία αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, προκειμένου να μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να νοσηλεύονται με την ασφαλιστική κάλυψη του Οργανισμού στον ιδιωτικό τομέα.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται δεδομένου ότι σύντομα λήγει η υπάρχουσα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές, έστω κι αν οι ασφαλισμένοι όταν νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πληρώνουν επιπλέον (ενίοτε και πολύ επιπλέον) λόγω των υπερχρεώσεων που γίνονται και των χαμηλών ποσών που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

 

Στόχος της Διοίκησης του Οργανισμού είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε οι ασφαλισμένοι να μην καταβάλουν επιπλέον χρήματα όταν αναγκάζονται να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία σε εντατική, λόγω έλλειψης κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Με βάση τις τελευταίες καταγραφές, δύο στα δέκα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ είναι κλειστά, λόγω έλλειψης προσωπικού. Εκτιμάται ότι 150 κρεβάτια σε εντατικές είναι κλειστά από το σύνολο των 750 κρεβατιών.

Συνάντηση Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ -Κλινικαρχών
Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

 

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο δημόσιος τομέας «νοίκιαζε» κρεβάτια εντατικής θεραπείας από ιδιωτικά νοσοκομεία, όπου οι ασφαλισμένοι δεν πλήρωναν καμία συμμετοχή αλλά η συμφωνία εκείνη ναυάγησε γρήγορα.

Πάντως οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι και αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών απαιτούν περισσότερα κονδύλια από αυτά που μπορεί να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ και είναι άγνωστο πως θα καταλήξει η νέα συμφωνία.

Υπό κατάρρευση ο ΕΟΠΥΥ
Στο μεταξύ το πρόβλημα που φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει η νέα Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ έχουν παραιτηθεί μετά τις εκλογές και είναι δύσκολο να προωθηθεί οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή. Δεν είναι τυχαίο όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, όταν δεκάδες θέματα λιμνάζουν στον ΕΟΠΥΥ καθώς οι απαραίτητες εκκρεμότητες προωθούνται με πλειοψηφία ….3 προς 1 σε ένα σύνολο 11 ατόμων που απαρτίζουν το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

 

Μέχρι στιγμής δύο μέλη του ΔΣ έχουν παραιτηθεί οριστικά, ενώ 5 έχουν υποβάλει την παραίτησή τους και αναμένουν την αντικατάστασή τους. Μέχρι τότε ψηφίζουν λευκό σε όλες τις συνεδριάσεις, εξ ου και οι όποιες ψηφοφορίες βγαίνουν θετικές με ψήφους 3 προς 1, περιγράφουν τα ίδια στελέχη στο HealthReport.gr.

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει να αντικαταστήσει τον νυν Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, ο οποίος όμως δεν παραιτείται παρότι όπως λένε στο HealthReport.gr καλά γνωρίζοντες του έχει ζητηθεί η παραίτηση ήδη τρεις φορές από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Προς αναζήτηση λύσεων για νέα Διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ το υπουργείο Υγείας!»

Γι αυτό άλλωστε και δεν μπορεί ακόμη να διορισθεί νέο ΔΣ στον Οργανισμό, αφού στόχος είναι νέα Πρόεδρος να γίνει η σημερινή Αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

Τι συνεχίζει να τρέχει με τον ΕΟΠΥΥ;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή συνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Πάει πλέον ένας μήνας που είχαμε γράψει "Τι τρέχει με τον ΕΟΠΥΥ;"
Παρόλο που έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την ημέρα που ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ακόμα στον ΕΟΠΥΥ υπάρχει πλήρης αρρυθμία.

Συγκεκριμένα έχουν υποβάλει την παραίτησή τους τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (διορισμένα από τον αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη) αλλά δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί.

Έχει διοριστεί νέα αντιπρόεδρος η κα Θεανώ Καρποδίνη αλλά ακόμα δεν μετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Μάλιστα έχει ενδιαφέρον ότι ακόμα η αντιπρόεδρος δεν έχει γνωρίσει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (έστω αυτών που υπάρχουν ακόμα).

Τα Διοικητικά Συμβούλια, με έγκυρες πληροφορίες, γίνονται με μέλη που συμμετάσχουν μέσω Skype και από τους διορισμένους εκπροσώπους φορέων.
Επειδή ο οργανισμός είναι τεράστιος και ικανός να τινάξει αν κάτι πάει στραβά τα πάντας στην υγεία, στον αέρα οι συμμετέχοντες στο ΔΣ με αυτές τις συνθήκες βρίσκονται στην κυριολεξία στα όρια τους.

Τα ερωτήματα πολλά.
Το κυριότερο γιατί αφήνει το Υπουργείο Υγείας να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση;
Ποιος έχει τελικά την ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνονται αυτό το διάστημα από αυτό το λειψό ΔΣ του οργανισμού;

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2019/09/ti-sinexizei-na-trexei-me-ton-eopyy.html#ixzz5za9QaGRI 

 

Από 8 επιτροπές του ΕΟΠΥΥ η έγκριση για ειδικές θεραπείες και επεμβάσεις! Νέα υπουργική απόφαση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR

Στην άκρη για τα καλά φαίνεται ότι μπαίνει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) καθώς επισήμως οι εγκρίσεις για τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων, ειδικών θεραπειών και ειδικών επεμβάσεων ασθενών περνούν στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ) του ΕΟΠΥΥ όπου και δημιουργούνται οκτώ μη αμειβόμενες επιτροπές.

Ήδη δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση του Βασίλη Κικίλια με την οποία καθορίζονται τα μέλη της κάθε επιτροπής που θα δίνουν εγκρίσεις σε ειδικές ιατρικές πράξεις όπως PET/CT, Γ-KNIFE, X-KNIFE ΚΑΙ CYBERKNIFE κλπ.


Πάντως η κίνηση αυτή φαίνεται πως δείχνει για άλλη μία φορά την πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να καταργήσει το ΚΕΣΥ το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αρμόδιο για όλες αυτές τις εγκρίσεις των ειδικών θεραπείων και επεμβάσεων.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το ΚΕΣΥ εδώ και χρόνια λειτουργούσε γραφειοκρατικά με μεγάλες καθυστερήσεις με συνέπεια να καθυστερούν και οι εγκρίσεις προς τους ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων για τις εγκρίσεις, ουσιαστικά αφαιρείται το βασικό αντικείμενο του ΚΕΣΥ, ενώ αντίστοιχα πρόσφατα του αφαιρέθηκε και η αρμοδιότητα για τα ιατρικά συνέδρια που επρόκειτο να αναλάβει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην πράξη δηλαδή το ΚΕΣΥ αποδυναμώνεται πλήρως.

Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς

Με βάση την απόφαση του Βασίλη Κικίλια, οι Πρόεδροι των Επιτροπών θα ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και οι Γραμματείς αυτών θα καθορίζονται με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.


Αιτήματα των ασθενών για τις ειδικές θεραπείες και επεμβάσεις θα αποστέλλονται στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ.) μέσω των κατά τόπους Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ (ΠΕ.ΔΙ.) ή σε ειδικές περιπτώσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, μετά από συνεννόηση της ΠΕ.ΔΙ. με τη Γραμματεία των ως άνω Επιτροπών του Α.Υ.Σ.

Η θητεία των μελών των Επιτροπών είναι διετής.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com 

Προς αναζήτηση λύσεων για νέα Διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ το υπουργείο Υγείας!

HR

Εναγωνίως λύσεις αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να τοποθετήσει νέα Διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ, όπως μεταφέρουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Άλλωστε ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ φέρεται να μην παραιτείται, αφού ήδη του έχουν γίνει τρεις εκκλήσεις από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αλλά δεν ανταποκρίνεται όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζει να μη δίνει παραίτηση ο Πρόεδρος! Οι πιέσεις και το καυτό παρασκήνιο»

Μέχρι να ξεκαθαρίσει όμως η κατάσταση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, στο υπουργείο Υγείας επικρατεί μάλλον μία δυστοκία αφού λόγω αυτού του «κωλύματος» δεν έχει διορισθεί καν το νέο ΔΣ του Οργανισμού.

Αποτέλεσμα βέβαια είναι – όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες, αφού δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση.

Γι αυτό και αναζητείται νομική λύση για τη …λύση της συνεργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, καθώς ήδη έχει αποφασισθεί ότι τα ηνία του μεγαλύτερου Οργανισμού της χώρας θα αναλάβει η νυν Αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα στο υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι επικρατεί προβληματισμός και για τους συμβούλους της Διοίκησης που επίσης παραμένουν στη θέση τους, ενώ κάποιοι άλλοι εξ αυτών αποχωρούν για τον ιδιωτικό τομέα και επανέρχονται στον ΕΟΠΥΥ σε άλλες θέσεις.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν πάντως στο HealthReport.gr ότι στο υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να κάνουν έρευνα για τα όσα συνέβησαν στον ΕΟΠΥΥ στη διάρκεια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ίδωμεν…

Δ.ΕΥΘ.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com 

ΕΟΠΥΥ: Αναβαθμίζονται τα φαρμακεία! Τι αλλάζει για τους ασθενείς

Μαρία Γλένη
«Λίφτινγκ» ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν νέο φαρμακείο στην Λ. Αλεξάνδρας, αλλά και επέκταση στους χώρους αναμονής δύο ακόμα φαρμακείων στην Αττική, ενώ παράλληλα προσλαμβάνονται νέοι φαρμακοποιοί για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από την αύξηση των γκισέ χορήγησης φαρμάκων.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το www.HealthReport.gr: Έρχονται αλλαγές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζει ο νέος Πρόεδρος

 

Οι αλλαγές

1. Σε διαδικασία υλοποίησης είναι η επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Ομονοίας, όπου θα ετοιμαστεί αίθουσα
αναμονής με κλιματισμό και καθίσματα σε χώρο δίπλα στο φαρμακείο εντός της στοάς. Η αναμονή των ασφαλισμένων που προμηθεύονται φάρμακα από το Φαρμακείο της Ομόνοιας, θα πραγματοποιείται από τα μέσα Οκτωβρίου σε κλειστό χώρο, όμορο του φαρμακείου.

2. Τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Γκύζη, σε νέο κτίριο στη Λ. Αλεξάνδρας, που θα περιλαμβάνει χώρο αναμονής για τους ασθενείς, αλλά και περισσότερα γκισέ για την παράδοση – παραλαβή ΦΥΚ.

3.Το αργότερο τέλος Νοεμβρίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση/επέκταση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, όπου δημιουργείται χώρος αναμονής για τους ασφαλισμένους.

 

4. Στην τελική ευθεία είναι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για μεταστέγαση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ
Τούμπας, στην Θεσσαλονίκη.

5. Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης, εντός του Σεπτεμβρίου, φαρμακοποιών-υπαλλήλων φαρμακείων με σύμβαση για την κάλυψη θέσεων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όσο και στο Τμήμα Ελέγχου και Επεξεργασίας Συνταγών. Η σχετική επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι σε τελικό στάδιο.

6.Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ υλοποιεί ένα σημαντικό έργο που αφορά στη δημιουργία φαρμακαποθηκών και την κεντρική παρακολούθηση παραγγελιών, τον προγραμματισμό ραντεβού παραλαβής φαρμάκων και την διαδικασία αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον.

 

7. Γίνεται επικαιροποίηση των απαραίτητων πληροφοριών που απευθύνονται στους ασφαλισμένους, στο site του Οργανισμού και αφορούν στα φαρμακεία του Οργανισμού και στα φάρμακα που διακινούνται από αυτά.

Τέλος σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι μέσα στον Οκτώβριο μία νέα Περιφερειακή Διεύθυνση στην οδό Ηπείρου, προκειμένου οι ασφαλισμένοι στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που μέχρι σήμερα στο σύνολό τους απευθύνονται στην ΠΕ.ΔΙ. Αθήνας (στην Αχαρνών), να μπορούν να εξυπηρετούνται από τη νέα ΠΕ.ΔΙ. μειώνοντας την απόσταση που διανύουν αλλά και τους χρόνους εξυπηρέτησης. Παράλληλα η ΠΕΔΙ Αθήνας θα μεταστεγαστεί σε νέο σύγχρονο κτίριο εντός του Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΟΠΥΥ: Σχετικά με την χορήγηση συνταγολογίων απο τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στο τραπέζι η ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ από φόρους σε αλκοόλ και τσιγάρα

Η οικονομική ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ από την φορολόγηση των προϊόντων καπνού και αλκοόλ είναι μια από τις προτάσεις που αναμένεται να καταθέσουν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας οι ιδιώτες-πάροχοι που έχουν σύμβαση με τον Οργανισμό.

Το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψη των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (μεταξύ αυτών ο σύνδεσμος των διαγνωστικών κέντρων, η ένωση ιδιωτικών πολυϊατρείων και εργαστηρίων) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με τη συμμετοχή ακόμη εκπροσώπων των ιατρικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας και Ηρακλείου.

Η ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ από τους φόρους στο κάπνισμα δεν είναι ένα μέτρο που έχει ακουστεί για πρώτη φορά. Και το 2012, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Οργανισμός, "κουβαλώντας” υπέρογκα χρέη από τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν σε αυτόν, είχε ακουστεί η επιβολή ειδικού φόρου σε τσιγάρα και ποτά υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ως ισοδύναμο μέτρο, προκειμένου να μην πληρώσουν οι ασφαλισμένοι από το 2014 το "εισιτήριο" των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία (το οποίο πλέον έχει καταργηθεί) και το 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται στα φαρμακεία (μέτρο που ακόμη ισχύει).

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει πάντως προαγγείλει το συμμάζεμα των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ με στόχο την καλύτερη διαχείριση του προϋπολογισμού και των κονδυλίων για τις παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Σημειώνεται πως η κρατική χρηματοδότηση του Οργανισμού παραμένει φέτος στο ποσό των 100 εκατ. και ο προϋπολογισμός δαπανών του Οργανισμού ανέρχεται σε 6,18 δισ. ευρώ.

Αν και οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους επίσης έχουν μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (ενδεικτικά στα τέλη του 2016 άγγιζαν τα 1,3 δισ. ευρώ), παράγοντες από τον χώρο της ιδιωτικής περίθαλψης δεν μπορούν να αποκλείσουν ο ενδεχόμενο μιας νέας "γενιάς” χρεών, καθώς τα ληξιπρόθεσμα από τα 133 εκατ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο, στο εξάμηνο σκαρφάλωσαν στα 200 εκατ.

Στη νέα συνάντηση των φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας με τον υπουργό Υγείας προβλέπεται ακόμη να τεθούν επί τάπητος η μείωσης της επιβάρυνσης από το μηχανισμό αυτόματων επιστροφών (clawback), αλλά και θέματα όπως οι συμβάσεις οικογενειακών ιατρών των κλινικοεργαστηριακών και των εργαστηρίων, η ρύθμιση για 120 δόσεις για clawback παλαιών και νέων οφειλών, η ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, η εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων και η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Βίκυ Κουρλιμπίνη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com 

ΕΟΠΥΥ: Απάτη ύψους 9,5 εκατ. ευρώ για ένα σκεύασμα που δεν το έλαβαν ποτέ οι ασθενείς! Αναζητείται ακόμη ο υπεύθυνος

Μαρία Γλένη 
Λαβράκια φαίνεται ότι πιάνουν οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ που ανήκουν στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, τον επίσημο ελεγκτικό μηχανισμό του Οργανισμού, αφού οι έλεγχοι που γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο πια, αποδεικνύουν πως το σύστημα είναι ακόμη τρωτό σε απάτες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που κατεγράφη το 2018 και προκάλεσε ζημιά ύψους 9,5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

 

Επί σειρά μηνών, ιδιωτική εταιρεία χρέωνε τον Οργανισμό με σκευάσματα ειδικής διατροφής τα οποία ωστόσο δεν χορηγήθηκαν ποτέ σε ασφαλισμένους, αφού ουδέποτε η εταιρεία εισήγαγε το προϊόν.

Η υπόθεση έγινε αντιληπτή από τους ελεγκτές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ με αποτέλεσμα να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της απάτης.
Αυτός ωστόσο που δεν έχει εντοπισθεί ακόμη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, είναι ο υπάλληλος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Για άγνωστους λόγους οι ελεγκτές δεν μπορούν να τον εντοπίσουν προκειμένου να τιμωρηθεί.

 

Να σημειωθεί ότι το σκεύασμα συνταγογραφήθηκε και αποζημιώθηκε σε μεγάλες ποσότητες το 2018 την ώρα όμως που δεν είχε εισαχθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι ελεγκτές είναι κοντά στον εντοπισμό και άλλων ανάλογων περιπτώσεων απάτης που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζει να μη δίνει παραίτηση ο Πρόεδρος! Οι πιέσεις και το καυτό παρασκήνιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέος πονοκέφαλος για τον υπουργό Υγείας έχει προκύψει, καθώς ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος που είχε διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αρνείται πεισματικά να δώσει την παραίτησή του.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ο κ.Πλαγιανάκος παρά τις εκκλήσεις (τρεις στον αριθμό) να διευκολύνει τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνοντας την παραίτησή του, όπως εξάλλου πράττουν όλα τα στελέχη που διορίζονται από μία κυβέρνηση, εκείνος δηλώνει αμετακίνητος.

 

Κάτι βέβαια που ουσιαστικά είχε διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή που εξελέγη η νέα κυβέρνηση. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Οι «ακούνητοι» της Υγείας! Ποιοι δεν παραιτούνται»

Η στάση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στα κυβερνητικά στελέχη καθώς θεωρούν …φαινόμενο τη στάση Πλαγιανάκου, λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, αφού όχι μόνο δεν αποχωρεί ο ίδιος αλλά ούτε καν και οι μετακλητοί συνεργάτες του.

 

Οι πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι πίσω από τη στάση Πλαγιανάκου κρύβεται η αποζημίωση στην οποία φαίνεται πως στοχεύει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αφού η θητεία είναι πενταετής και η μηνιαία αμοιβή του κοντά στα 4000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται αλλαγές στις παροχές - Μπαίνει «μαχαίρι» στις σπατάλες

Δήμητρα Ευθυμιάδου
ethnos.gr

Η νέα αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη αναλαμβάνει και τη θέση του Προέδρου

Σε ριζικές αλλαγές στο ΕΟΠΥΥ αλλά και στις παροχές προς τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους του, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ήδη η νέα αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη η οποία όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, αναμένεται να αναλάβει και τη θέση του Προέδρου μετά την αποχώρηση του νυν Προέδρου Β.Πλαγιανάκου, σχεδιάζει όλες τις τροποποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Έλεγχος στις σπατάλες

Πρώτιστο μέλημα της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι να περιορισθούν οι σπατάλες που σήμερα καταγράφονται στον Οργανισμό, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr. Γι’ αυτό και μία από τις βασικές κινήσεις που θα γίνουν είναι να ελεγχθεί η δαπάνη στα φάρμακα που ξεφεύγει κάθε χρόνο και προκαλεί δυσλειτουργίες στο σύστημα.

Για το λόγο αυτό σύντομα σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ομάδα ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ για την κλινική και συνταγογραφική συμπεριφορά των παρόχων. Η ομάδα που θα διαθέτει ειδικούς επιστήμονες, θα ελέγχει και θα παρακολουθεί τη συνταγογραφική συμπεριφορά των συμβεβλημένων παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ δηλαδή ουσιαστικά των γιατρών.

Μέσα στα κριτήρια ελέγχου θα είναι εάν τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα κατά τη συνταγογράφηση των φαρμάκων, δεδομένου ότι σήμερα η εξέταση των δεδομένων γίνεται δειγματοληπτικά ενώ το κυρίαρχο κριτήριο είναι ο αριθμός των συνταγών αλλά και τα χρηματικά ποσά που προκύπτουν.
Αποτέλεσμα είναι όμως συχνά πυκνά να καλούνται σε απολογία γιατροί επειδή έκαναν πολλές συνταγογραφήσεις, χωρίς όμως να ληφθεί υπόψιν η πληθυσμιακή κάλυψη ή ο αριθμός των ασθενών που υπάρχουν σε μία περιοχή.

Αλλαγή Παροχών

Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην επικαιροποίηση του κανονισμού παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ ( ΕΚΠΥ). Κάτι ου ήδη σχεδιάζεται από την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού.

Στόχος των αλλαγών θα είναι οι ασθενείς να έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Πράγμα για το οποίο δεσμεύθηκε άλλωστε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους Συλλόγους Ασθενών. Γι αυτό και θα ανακατανεμηθούν πιο δίκαια τα κονδύλια που δίνονται σήμερα για υπηρεσίες και πράξεις που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι- ασθενείς.

Μάλιστα στο υπουργείου υγείας δημιουργείται ήδη ειδικό γραφείο το οποίο θα αναλάβει να συγκεντρώνει τις προτάσεις των ασθενών. Στη συνέχεια αυτές θα μελετηθούν και πριν υλοποιηθούν θα δοθούν στους Συλλόγους Ασθενών για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Περιορισμός διοικητικών εξόδων

Αυτό που όμως φαίνεται πως θα αλλάξει πολλά στον ΕΟΠΥΥ είναι ο περιορισμός των άσκοπων διοικητικών εξόδων που γίνονται σήμερα στον Οργανισμό, αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr. Ήδη έχει ξεκινήσει αθόρυβα η καταγραφή των εξόδων που γίνονται ώστε αυτά να περιορισθούν εάν κριθούν ως σπατάλη πόρων.

Τα κονδύλια πάντως που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν σε παροχές στους ασφαλισμένους.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

ΕΟΠΥΥ: Έρχονται 600 νέες συμβάσεις γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες

Περίπου 600 νέες συμβάσεις αναμένεται να συνάψει ο ΕΟΠΥΥ εντός του Σεπτεμβρίου με νέους γιατρούς ειδικοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για να κάνει νέες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, ξεκλειδώνοντας τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας, από τον οποίο είχαν αποκλεισθεί χιλιάδες ενδιαφερόμενοι γιατροί από την ημέρα ίδρυσής του.

Απώτερος στόχος είναι να καλυφθούν οι πολίτες σε όλη τη χώρα με δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, δεδομένου ότι σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι δυσεύρετοι και ολόκληροι Νομοί είναι ακάλυπτοι.

 

Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν, ότι οι 600 νέες συμβάσεις με γιατρούς ειδικοτήτων, θα γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου με διαδικασίες εξπρές. Διαβάστε ΕΔΩ για τον διάλογο που ξεκινά: «ΠΙΣ: Ξεκινάει διάλογο με τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Οι διαβουλεύσεις πάντως για την γενικότερη επέκταση των συμβάσεων θα συνεχισθούν με όλα τα συλλογικά όργανα των γιατρών.

 

Μεταξύ των 600 συμβάσεων μελετάται να είναι και παιδίατροι, οι οποίοι θα πληρώνονται με τον παλαιό τρόπο αποζημίωσης, λόγω της μεγάλης ανάγκης για κάλυψη του παιδικού πληθυσμού εν όψει της νέας σχολής χρονιάς. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο της Αθήνας όπου διαμένουν 700.000 άνθρωποι υπάρχουν μόλις 14 συμβεβλημένοι παιδίατροι.

Ο ιατρικός κόσμος πάντως αναμένεται να προτείνει να ανοίξει ο ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς και όποιος επιθυμεί να κάνει σύμβαση.

 

Να σημειωθεί ότι από το 2012 που άρχισε να λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ, είχαν ενταχθεί ιδιώτες γιατροί με συμβάσεις οι οποίοι διατηρούσαν αντίστοιχη σχέση εργασίας με τα ασφαλιστικά Ταμεία, οι κλάδοι των οποίων ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
Εδώ και επτά χρόνια όμως οι συμβάσεις των γιατρών δεν έχουν επαναδιαπραγματευτεί και συνεχίζουν να υφίστανται με συνεχείς παρατάσεις.

Ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των γιατρών (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο) προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αλλά και για να ξεκινήσει διάλογος για την γενικότερη ανασυγκρότηση των συμβάσεων των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

 

Άλλωστε το επόμενο διάστημα, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», είναι να γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή για τη συνεργασία των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με τον Οργανισμό, ώστε να γίνεται καλύτερη κατανομή των πόρων και η βέλτιστη κάλυψη των ασφαλισμένων.

Η διαδικασία
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις 600 νέες συμβάσεις θα είναι εξπρές, αφού το σκεπτικό του Βασίλη Κικίλια είναι τόσο να καλυφθούν άμεσα με ειδικότητες γιατρών περιοχές που σήμερα στερούνται της δωρεάν ιατρικής κάλυψης, αλλά και να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να μπορούν νέοι γιατροί να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ κι αν μάλιστα βρίσκονται εκτός της χώρας, να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν.

Γι αυτό και μέσα στα βασικά κριτήρια που θα ορισθούν είναι να πρόκειται για νέους γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει ειδικότητα από το 2012 και μετά.
Τα κονδύλια για την αποζημίωση των 600 νέων συμβάσεων με τους ιδιώτες γιατρούς είναι ήδη διαθέσιμα στον ΕΟΠΥΥ και θα κυμαίνονται στα 10 εκατ. ευρώ.

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει από τα 5,5 δις ευρώ που διαχειρίζεται, μόλις 85 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές επισκέψεις. Με την ένταξη των 600 νέων γιατρών σε πρώτη φάση, το ποσό θα αυξηθεί στα 95 εκατ. ευρώ, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να υπάρξει επανακαθορισμός των κονδυλίων για πιο δίκαια κατανομή και καλύτερη κάλυψη των 10 εκατ. ασφαλισμένων.

Οι 600 νέες συμβάσεις με γιατρούς θα κατανεμηθούν με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στις διάφορες περιοχές της χώρας, όπου οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι είτε ελάχιστοι είτε ανύπαρκτοι.

Γι αυτό ήδη έχει ξεκινήσει η μελέτη με ειδική ομάδα που όρισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε να βρεθεί ποιες περιοχές της χώρας έχουν την μεγαλύτερη έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

Τι τρέχει με τον ΕΟΠΥΥ;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή συνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Το τελευταίο διάστημα ενώ η νέα Κυβέρνηση φαίνεται να βιάζεται να ρυθμίσει διάφορες αρρυθμίες που είχαν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Υγείας με εγκυκλίους και με ενέργειες που κάνει φαίνεται να τακτοποιεί ζητήματα ετών, στον ΕΟΠΥΥ υπάρχει αδράνεια.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος έχει παραιτηθεί αλλά και τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (διορισμένα από τον αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη) τελούν υπό παραίτηση (έχουν παραιτηθεί δεν έχουν αντικατασταθεί και παραμένουν στην θέση τους ψηφίζοντας λευκό).

Ο πρόεδρος του Οργανισμού λείπει για συνέδριο στατιστικής στην Κουάλα Λουμπούρ. Μάλιστα ενδιαφέρον είναι ότι παρόλο που δεν έχει σχέση με τον ΕΟΠΥΥ το συνέδριο τα έξοδα καλύπτονται με απόφαση ΔΣ από τον ΕΟΠΥΥ!!!

Άρα ένα ανύπαρκτο διοικητικό συμβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει για ένα σωρό σοβαρά θέματα του Οργανισμού.

Τα γνωρίζει αυτά άραγε ο Υπουργός ο οποίος πολύ σωστά αποφασίζει για την διαδικασία για την άμεση είσπραξη των νοσηλίων από τους αλλοδαπούς επισκέπτες της χώρας μας εφόσον αυτοί περιθάλπονται και νοσηλεύονται στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ. Λέγεται ότι το ποσό που δεν έχει εισπραχθεί από τον ΕΟΠΥΥ για νοσήλια αλλοδαπών ξεπερνά κατά πολύ τα 100.000.000 ευρώ!!!

https://medlabgr.blogspot.com/2019/08/ti-trexei-me-ton-eopyy.html#ixzz5xJCHAfVB

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η χορήγηση υγειονομικού υλικού στους εγκαυματίες από το Μάτι που δεν καλύπτονταν!

Μαρία Γλένη 
Με τον πιο επίσημο τρόπο διαψεύδεται για άλλη μία φορά ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σχετικά με το τι κάλυπτε και τι όχι ο ΕΟΠΥΥ σε υγειονομικό υλικό στους εγκαυματίες στο Μάτι.

Να υπενθυμιστεί ότι οι εγκαυματίες από την τραγωδία πέρυσι το καλοκαίρι, είχαν καταγγείλει ότι δεν τους είχαν καλυφθεί ούτε τα βασικά υγειονομικά υλικά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να καταβάλλουν αμέτρητα ποσά για να ξεπεράσουν και να αντιμετωπίσουν τα εγκαύματα τους.

Ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε επιχειρήσει να διαψεύσει τους ανθρώπους που συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά μετά την τραγωδία. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει: «Σάλος από τις δηλώσεις διάψευσης του Αν.Ξανθού των εγκαυματιών στο Μάτι!»

Ωστόσο χρειάστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), για να αποφασισθεί η πλήρης κάλυψη και η άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους, αφού με τον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (2018) τα υλικά αυτά δεν αποζημιώνονται.

Ξεκινά η διανομή υλικού
Ο ΕΟΠΥΥ με απόφασή του που δημοσιεύτηκε επίσημα, προχωρά στη χορήγηση όλων των απαραίτητων υλικών σε 27 δικαιούχους θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο 2018.
Για να λάβουν τα υλικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

– Χειρόγραφη γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού, λόγω του ότι τα υλικά δεν είναι
χορηγούμενα, δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, δεν έχουν κωδικούς στο e-dapy και επομένως δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικής γνωμάτευσης, όπως σημειώνει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

– Φορολογικά παραστατικά που εκδόθηκαν για την αγορά των υλικών.

– Υπεύθυνη δήλωση ότι τα υλικά χρησιμοποιούνται κατ’ οίκον.

Στον πίνακα που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια με τα ονόματα των 27 δικαιούχων, αναφέρεται λεπτομερώς το υγειονομικό υλικό το οποίο θεωρείται άκρως απαραίτητο για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων τους και τα οποία δεν χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ των υλικών είναι: επιθέματα σιλικόνης, επουλωτικές κρέμες, ειδικά πιεστικά ενδύματα, φύλλα σιλικόνης, πιεστικά γάντια, ειδικά γιλέκα για εγκαύματα, κ.α.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

 

ΙΣΑ κατά ΕΟΠΥΥ για τα πρόστιμα φωτιά για παλιά λάθη στη συνταγογράφηση! Καλεί να κάνουν ενστάσεις οι γιατροί

Δήμητρα Ευθυμιάδου 20 ώρες πριν
Ενστάσεις κατά του ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να αντιδράσουν στα πρόστιμα φωτιά που έχει επιβάλει ο Οργανισμός για λάθη που έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η ιατρική κοινότητα είναι ανάστατη εδώ και καιρό, όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα σημειώματα του ΕΟΠΥΥ με πρόστιμα που αφορούσαν λάθη σε συνταγογράφηση ακόμη και τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του Οργανισμού και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, πριν ακόμη οι γιατροί μάθουν ουσιαστικά το σύστημα. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Πρόστιμα φωτιά σε γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ για παλιά λάθη στη συνταγογράφηση!»

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αλλεπάλληλες επιστολές του είχε ζητήσει από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναστείλει τα πρόστιμα. Φαίνεται ωστόσο ότι λύση δε βρέθηκε γι αυτό και καλεί τα μέλη του να υποβάλουν ενστάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Ταυτόχρονα ο ΙΣΑ προτίθεται να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες ενώ δηλώνει ότι: «θα σταθούμε αρωγοί σε εκείνους που επιτέλεσαν το καθήκον τους, αλλά και αυστηροί με εκείνους τους ελάχιστους, εφόσον πράγματι υπάρχουν, εξ ημών, που συστηματικά παραβίασαν ενδεχόμενα το ιατρικό τους καθήκον».

 

Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας τη δημιουργία επιτροπής με την συμμετοχή του ΙΣΑ και του ΕΟΠΥΥ η οποία θα διερευνά τις υποθέσεις παραβιάσεων στη συνταγογράφηση πριν επιβληθούν τα πρόστιμα.

Πάντως όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να εγκαθιδρύσει ειδική επιτροπή στον ΕΟΠΥΥ για τον έλεγχο της συνταγογράφησης. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχεται ομάδα ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ για την κλινική και συνταγογραφική συμπεριφορά των παρόχων! Τι ετοιμάζει το υπ. Υγείας»

Μέχρι τότε οι έλεγχοι που γίνονται είναι δειγματοληπτικοί και πραγματοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις όπου οι παρατυπίες γίνονται με εξόφθαλμο τρόπο.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

Έρχεται ομάδα ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ για την κλινική και συνταγογραφική συμπεριφορά των παρόχων! Τι ετοιμάζει το υπ. Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ομάδα ελέγχου που θα είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο προσωπικό και η οποία θα παρακολουθεί και θα προτείνει βελτιώσεις στην κλινική και συνταγογραφική συμπεριφορά των συμβεβλημένων παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ δηλαδή ουσιαστικά των γιατρών, ετοιμάζεται στον ΕΟΠΥΥ.

Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, σχεδιάζει να εγκαταστήσει την επιτροπή η οποία θα εξετάζει με επιστημονικά κριτήρια εάν τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ή αν γίνονται σπατάλες στο σύστημα.

 

Οι αλλαγές και οι έλεγχοι θα γίνουν στο πλαίσιο και των αλλαγών που ετοιμάζονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ). Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τις αλλαγές στον ΕΚΠΥ: «Αλλάζουν οι παροχές του ΕΟΠΥΥ! Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι»

Η ίδια ομάδα πάντως θα ελέγχει και τα φάρμακα αλλά και ποια από αυτά θα πρέπει να μπουν στο σύστημα της αποζημίωσης. Στο μέλλον μάλιστα αναμένεται να υπάρξει συνεργασία και με τον φορέα Αξιολόγησης των Τεχνολογιών της Υγείας (ΗΤΑ) ο οποίος και θα δίνει το πράσινο φως για την αποζημίωση των σκευασμάτων εφόσον όμως αυτά αποδεικνύονται αποτελεσματικά και με όφελος για τους ασθενείς.

 

Πάντως μέσα στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι το σύστημα των φαρμάκων και ο τρόπος αποζημίωσής τους, να διαπεράσει όλο τον τομέα της υγείας. Να αλλάξει δηλαδή πλήρως η οπτική αποζημίωσης του συστήματος, όπου το κράτος δεν θα αποζημιώνει απλώς «υπηρεσίες», αλλά θα αποζημιώνει με βάση τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται από την παρεχόμενη φροντίδα.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

Αλλάζουν οι παροχές του ΕΟΠΥΥ! Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλαγές στο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να γίνει πιο ορθή κατανομή των κονδυλίων που διαχιερίζεται ο Οργανισμός.

Στόχος των αλλαγών είναι οι ασθενείς να έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.


Έτσι ο νέος κανονισμός αναμένεται να περιλαμβάνει αλλαγές στις παροχές των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του Οργανισμού και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, θα ανακατανεμηθούν πιο δίκαια τα κονδύλια που δίνονται σήμερα για υπηρεσίες και πράξεις που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι- ασθενείς.

Πάντως να σημειωθεί εδώ ότι οι όποιες αλλαγές πρώτα θα δοθούν σε διαπραγμάτευση με τους ασθενείς και μετά θα ψηφιστεί από τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τις δεσμεύσεις του Βασίλη Κικίλια προς τους Συλλόγους ασθενών: «Έρχεται νέος κανονισμός παροχών στον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει»

Τα ραντεβού στους γιατρούς

Από τις πρώτες αλλαγές που αναμένεται να κάνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας – όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr- είναι να τροποποιηθούν τα κονδύλια για τις ιατρικές επισκέψεις.

Σήμερα από τα περίπου 5,5 δις ευρώ που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ, για επισκέψεις σε γιατρούς δεν κατευθύνονται περισσότερα από 90 εκατ. ευρώ. Ποσό που κρίνεται εξαιρετικά περιορισμένο από όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας τη στιγμή που καλύπτονται ανάγκες περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα τέθηκε σχεδόν από όλους τους εκπροσώπους των γιατρώνπου συναντήθηκαν πρόσφατα με τον υπουργό Υγείας.

 

Έτσι με βάση τις πρώτες μελέτες που έχουν γίνει τα κονδύλια για ιατρικές επισκέψειςθα αυξηθούν και θα κατανεμηθούν με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή. Γι αυτό και γίνεται ταυτόχρονη μελέτη του αριθμού των ασφαλισμένων που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Βέβαια ταυτόχρονα μελετώνται οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥδεδομένου ότι είναι ακόμη σε εκκρεμότητα αυτές που αφορούν στους γιατρούς ειδικοτήτων, ενώ θα επανασχεδιαστεί και ο τρόπος συνεργασίας με τους γενικούς-οικογενειακούς γιατρούς.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

Παρασκήνια: Ανάσα στα στελέχη του ΕΟΠΥΥ από την άφιξη Καρποδίνη!

Χαρούμενα λέγεται πως είναι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΟΠΥΥ από την άφιξη της νέας Αντιπροέδρου του Οργανισμού Θεανώς Καρποδίνη.

Πηγές του HealthReport.gr έλεγαν μάλιστα χαρακτηριστικά πως πολλοί υψηλόβαθμοι του Οργανισμού, πήραν ανάσα αφού εκτιμούν ότι θα έχουν άριστη συνεργασία μαζί της λόγω και των γνώσεων που έχει ιδιαιτέρως στα οικονομικά θέματα.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr: Η Θεανώ Καρποδίνη αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ»

 

Η Θεανώ Καρποδίνη πάντως κινείται τις τελευταίες ημέρες διακριτικά και ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στον Οργανισμό αλλά και τις εκκρεμότητες, χωρίς να γίνεται και αντιληπτή.
Μάλιστα όπως μεταφέρουν αξιόπιστες πηγές, ήδη ετοιμάζει μαζί με στελέχη του ΕΟΠΥΥ αλλά και σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τις αλλαγές που θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα. Ίδωμεν…

Δ.ΕΥΘ.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΟΠΥΥ: Η… αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 δόσεις

Βασίλης Βενιζέλος - parapolitika.gr

Μόνον απόλυτη άγνοια προβάλλουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι να απορεί κανείς με την ευκολία και την προχειρότητα, με την οποία οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, ιδιαιτέρως όσον αφορά την πολύ πρόσφατη νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει σε 120 δόσεις τις οφειλές των φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς τον Οργανισμό σε clawback και rebate, για το χρονικό διάστημα 2016 – 2018

Σε ανακοίνωσή του, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων σχετικά:

«Είναι προφανές, ότι με τη ρύθμιση αυτή, από τη μια ανοίγει ο δρόμος για να υπάρξουν μειωμένα έσοδα(;) κάθε χρόνο για το Κράτος, ενώ από την άλλη με τόσες δόσεις που θα μπουν, θα «ξεχαστεί» στο βάθος του χρόνου η οφειλή…»!

Μειωμένα έσοδα θα έχει η κυβέρνηση με αυτή την ρύθμιση, λένε…

Γνωρίζουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ το χρηματικό ποσό από clawback και rebate, το οποίο εισέπραξε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη φαρμακοβιομηχανία για τα έτη 2016 – 2018; Προφανώς εκεί βρίσκονται τα «μειωμένα έσοδα», τα οποία επιχειρεί να αυξήσει η εν λόγω ρύθμιση της κυβέρνησης. Αλλιώς, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για μία τέτοια ρύθμιση. Θα ήταν κενή περιεχομένου.

Γνωρίζουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει ικανός αριθμός φαρμακευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν

καταβάλει σχεδόν ποτέ clawback και rebate, επειδή, πολύ απλά, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα;

Τα περί «μειωμένων εσόδων», τα οποία προβλέπουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και θα οφείλονται στην εν λόγω ρύθμιση των 120 δόσεων, δεν αποτελούν τίποτε λιγότερο από την απόλυτη άγνοιά τους για τον χώρο της φαρμακευτικής αγοράς και τις σχετικές ανεκπλήρωτες απαιτήσεις, τις οποίες διατηρεί ο ΕΟΠΥΥ…

Πολλές οι δόσεις και θα ξεχαστεί στο τέλος η οφειλή, λένε επίσης οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ!

Και το ερώτημα είναι μόνο οι οφειλές των φαρμακευτικών επιχειρήσεων εκείνες οι οποίες θα ξεχαστούν σε… βάθος χρόνου ή είναι όλες οι οφειλές των φυσικών και των νομικών προσώπων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, οι οποίες ρυθμίζονται επίσης σε 120 δόσεις;

Είναι προφανές ότι εδώ ισχύει το κλασικό παιδικό ρητό: Εδώ γελάμε…

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΟΠΥΥ