ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ

ΤΣΑΥ: ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 2015

Συνδεθείτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τομέα στο www.tsay.gr (μέσω internet Explorer) προκειμένου να διαπιστώσετε αν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά για εσάς και τα προστατευόμενα παιδιά που έχουν γεννηθεί έως 31-12-1996, η θεώρηση του 2015 στο πεδίο βιβλιάρια του Ηλεκτρονικού σας φακέλου (Η.Φ.Α).

Η ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος για την θεώρηση του 2015, αφορά τους υγειονομικούς ελεύθερους επαγγελματίες , έμμισθους του Ε.Σ.Υ. , εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα και εμμίσθους υγειονομικούς σε διαγνωστικά κέντρα, κλινικές , φαρμακευτικές εταιρίες κ.λ.π που έχουν πλήρως ενημερωμένο ηλεκτρονικό φάκελο,

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στις Υπηρεσίες του Τομέα της περιοχής σας για σχετική ενημέρωση.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχετε πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεδομένου ότι στο πρόγραμμα ασφαλιστικής ικανότητας "ΑΤΛΑΣ" αποστέλλονται τα ηλεκτρονικά αρχεία του Ταμείου.

Οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο δικαίωμα περίθαλψης άμεσων και έμμεσων μελών και οι σχετικοί περιορισμοί που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ταμείου εξακολουθούν να ισχύουν.

Για τις συζύγους που έχουν ασφαλιστεί ως προστατευόμενα μέλη, θα πρέπει αφού διαπιστωθεί η θεώρηση του άμεσα ασφαλισμένου για το 2015 να προσέλθουν στην υπηρεσία με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ταμείου www.tsay.gr –περίθαλψη- δικαίωμα περίθαλψης άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ. 191/2005 (ΦΕΚ Α΄234/27-9-2005).

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ

"ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ"

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δείτε όλο το πόρισμα – κόλαφος για το ΤΣΑΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δείτε όλο το πόρισμα – κόλαφος για το ΤΣΑΥ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Οικονομική Αστυνομία διαβιβάζεται το πόρισμα – φωτιά γα την ευρύτερη λειτουργία και διαχείριση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, μετά τον έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ, του ΣΕΥΥΠ και του υπ. Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών αφού έλαβε υπόψη την Έκθεση Διοικητικού Διαχειριστικού Ελέγχου στο Ε.Τ.Α.Α (πρώην ΤΣΑΥ) από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Ο ΙΣΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα μέσα ή έξω από τα γραφεία του ΤΣΑΥ τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

Από το πόρισμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ΤΣΑΥ λειτουργούσε χωρίς να ακολουθεί τις προβλέπομενες λογιστικές διαδικασίες, ενώ για την αντιμετώπιση του έλλειμματος προτείνεται σε αναλογιστική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών τρομακτικές αυξήσεις στις εισφορές και μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές.

Στο πόρισμα αναφέρονται μεταξύ άλλων :

--Αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς, αναδρομική υπογραφή συμβάσεων

--Δεν συντάσσονται ισολογισμοί και υπάρχει μόνο ο ισολογισμός για το έτος 2001,
--Τα οικονομικά στοιχεία εξάγονται εξωλογιστικά λόγω έλλειψης λογιστικών εγγράφων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να βεβαιωθεί με ακρίβεια το πραγματικό ύψος των εσόδων και των εξόδων

--Οι προσωρινές συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας χορηγούνται σε σύντομο διάστημα σε σχέση με τις συντάξεις γήρατος από 1-3 μήνες, με περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν μέσα στον ίδιο μήνα ή και την ίδια μέρα, ενώ η χρονική καθυστέρηση για την έκδοση συτάξεων γήρατος προσεγγίζει σε κάποεις περιπτώσεις τα 2 έτη.

--Οι συνταξιοδοτικοί φάκελοι που είναι σε εκκρεμότητα είναι περίπου 2000.

--Αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του Ταμείου έδειξε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές κατά 70% και να μειωθούν οι μελλοντικές συντάξεις των «παλιών» ασφαλισμένων κατά 40,9%. Στον κλάδο πρόνοιας οι εισφορές των «παλαιών» θα πρέπει να αυξηθούν κατά 53,65% και οι μελλοντικές παροχές των «απλαιών» ασφαλισμένων κατά 8,16%.

Δείτε αναλυτικά το πόρισμα των Επιθεωρητών για το ΤΣΑΥ

ΠΗΓΗ:ygeia360.gr

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 5 ΜΕΤΡΑ «ΣΟΚ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι απαιτήσεις της τρόικας, η επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών για το Ασφαλιστικό. Τι αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία Θανάσης Καποτάς.

Καταιγίδα μέτρων που θα πλήξει εκατομμύρια ασφαλισμένους, αλλά κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους», περιλαμβάνει η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών στους δανειστές, τονίζει σε δήλωσή του στο Newsbomb ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, Θανάσης Καποτάς.

«Πρόκειται για καταιγίδα νέων απαιτήσεων από την τρόικα, που απειλεί να καταστρατηγήσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα - ή ό,τι έχει απομείνει από αυτά - των ασφαλισμένων της χώρας.

Πρόκειται για μια λίστα από απαιτήσεις, οι οποίες, αν τελικά γίνουν νόμος του κράτους, οδηγούν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο», σημειώνει ο κ. Καποτάς και προσθέτει:

«Πρέπει να τονιστεί ότι πολλές από αυτές πλήττουν αποκλειστικά χαμηλοσυνταξιούχους, κάτι που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση ούτε καν να συζητηθεί σε ένα κράτος δικαίου»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι κυριότερες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που τέθηκαν επί τάπητος είναι οι εξής:

1. Αύξηση ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για συνταξιοδότηση από τα 15 έτη στα 20 ή 21 έτη.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι θα χρειαστούν να εργαστούν μετά τα 60 για άλλα 5 έτη.

2. Κατάργηση συνταξιοδοτήσεων πριν τα 62.
Χιλιάδες οι θιγόμενοι είτε εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά είτε γονείς ανηλίκων είτε τρίτεκνοι και πολλές επαγγελματικές ομάδες που συνταξιοδοτούνται λόγω επικινδυνότητας εργασίας είτε σε εργασίες με βλαβερές συνέπειες στην υγεία.

3. Κατάργηση κατώτατων συντάξεων για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κατώτατη σύνταξη γήρατος του ΙΚΑ σήμερα ανέρχεται στα 486,84 ευρώ, εάν υπήρχε κατώτατο ποσό, σε έναν ασφαλισμένο με 15 έτη ασφάλισης, με βάση τις εισφορές του, θα αντιστοιχούσε οργανικό ποσό 300,00 ευρώ.

4. Μείωση εισοδηματικών κριτηρίων για ΕΚΑΣ.
Απαιτείται από την τρόικα εισαγωγή νέων κλιμάκων και περιουσιακές προϋποθέσεις, αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν απώλειες έως και 230,00 ευρώ το μήνα.

5. Κατάργηση επικουρικών συντάξεων και ενσωμάτωσή τους από τα ταμεία κύριας ασφάλισης.
Σκοπός τη καταλήστευση των αποθεματικών τους και τη κατάργηση των παροχών. Οι τρεις πυλώνες της ασφάλισης (κύρια - επικουρική - πρόνοια) καταργούνται πλήρως. Με μοναδικό σκοπό τη πλήρη απορρύθμιση του συστήματος και το περιορισμό της κρατικής συμμετοχής. Επειδή η πολιτεία αρνείται να αναλάβει τη συνταγματική της υποχρέωση, δηλαδή τη χρηματοδότηση των κύριων συντάξεων.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

Ι.Σ.ΠΑΤΡΩΝ: ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ

Προς τους αξιότιμους Πρόεδρο & μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Πλουτάρχου 3 & Υψηλάντου
106 75 ΑΘΗΝΑ

Αρ. Πρωτ.: 13397/17-12-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέμα: Περιληπτικό ενημερωτικό σημείωμα για τα θέματα του ΤΣΑΥ

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" για τη δυσμενή κατάσταση του ταμείου μας ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, σας κοινοποιείται περιληπτικό σημείωμα για τα θέματα του ΤΣΑΥ.

Επειδή οι συντάξεις του Ταμείου ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ μετά το 2015 δεν είναι εγγυημένες από το Κράτος (ν.3863/2010 άρθρο 37), η μελλοντική επιβίωση του Ταμείου μας θα εξαρτηθεί από την ενεργοποίηση του καθ’ ενός από μας για την αποκατάσταση της κακοδιαχείρισης και παραβάσεων που βαραίνουν τις διοικήσεις του ΤΣΑΥ από το 2004-2014 (σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ ) , που διατυπώνεται περιληπτικά ως εξής;

1. Έλλειψη ισολογισμών, απολογισμών, λογιστικών βιβλίων και μητρώου παγίων.

2. Αναξιοπιστία οικονομικών καταστάσεων, μη ρεαλιστικοί προϋπολογισμοί - υπερτιμημένοι τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα.

3. Μη αξιόπιστη αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης του φορέα (και όλα αυτά με πρόβλεψη σύμβασης 2 εκ ευρώ στην εταιρεία δημιουργίας του λογισμικού).

4. Καθυστέρηση χορήγησης της οριστικής σύνταξης γήρατος κατά 2 έτη, χωρίς ηλεκτρονική παρακολούθηση της αίτησης όπως προβλέπεται νομικά.

5. Ανύπαρκτος ο έλεγχος των εργοδοτών και απόδοσης εργοδοτικών εισφορών.

6. Ειδοποιητήρια για εισφορές με λάθη.


7. Απουσία αναλογιστικών μελετών. Παλαιά αναλογιστική μελέτη του 2006 παρουσιάζει ελλειμματικό το ταμείο στον κλάδο σύνταξης και πρόνοιας, με το κλάδο ασθενείας να εμφανίζεται πλεονασματικός. Σύμφωνα με τη μελέτη, για να γίνει το ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ βιώσιμο, πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις εισφορών πάνω από 70% ή μειώσεις συντάξεων κατά 40,9%.

8. Σωρεία παραβάσεων, απευθείας αναθέσεις, αυθαίρετες παρατάσεις ή ανανεώσεις συμβάσεων, πλημμελής παρακολούθηση, μη διεξαγωγή διαγωνισμών, έλλειψη εποπτείας, σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας.

9. «Κούρεμα»-μαμούθ των αποθεματικών του ΤΣΑΥ. Αναφέρεται η απώλεια ενός ομολόγου αξίας 91,4 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία διαψεύδει η διοίκηση του Ταμείου. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου, δίνεται απάντηση από τον κ. Σελλιανάκη, προέδρου του ΕΤΑΑ (Δελτίο Τύπου). Παραδέχεται, ωστόσο, ότι υπήρξε «κούρεμα», καθώς τα προ PSI ομόλογα είχαν αξία 290,3 εκατομμυρίων ευρώ, ανταλλάχθηκαν με τίτλους αξίας 226,3 εκατομμυρίων και συγκεκριμένα νέα ομόλογα δημοσίου (91,4 εκατ.), τίτλους Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (43,5 εκατ.) και αποσπώμενους τίτλους ΑΕΠ με λογιζόμενη αξία 91,4 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσφατη τρέχουσα αξία του εκτιμάται στα 1 εκατ. περίπου.

10. Απόδοση από το ταμείο 4,4 εκατ για μηχανογράφηση, η οποία πότε δεν ολοκληρώθηκε. Εκτός αυτού, χάθηκαν όλα τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του αρχείων της ασφαλιστικής ενημερότητας των ιατρών με απώλεια τεσσάρων σκληρών δίσκων (;;;), όπως φαίνεται από τη συνημμένη έκθεση (απολεσθέντα αρχεία).

11. 720.000 ευρώ δαπάνες για μελέτες περιβάλλοντος αναμόρφωσης του Ξενοδοχείο Σάρλιζα στους Πύργους Θερμής Λέσβου και ούτε ένα ευρώ για αποκατάσταση. Σε αγωγή (1ο μέρος & 2ο μέρος) του Δήμου Λέσβου και λουτροπόλεως Θέρμης κατά του ΤΣΑΥ, υποχρεώνεται το ταμείο σε άμεση αποκατάσταση του κτιρίου με επιδίκαση 2.000 € για κάθε μη αποκαθιστάμενη ζημιά, επιπλέον του ποσού των 100.000 ευρώ για βλάβη.

12. Κακοδιαχείριση των αποθεματικών του ταμείου σε δομημένα ομόλογα, μετοχές της τράπεζας Αττικής, μη αναζήτηση είσπραξης των εργοδοτικών εισφορών του 13,33% από δημόσιους οργανισμούς, ιδιωτικές κλινικές, μη είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από δάνεια πρώτης εγκατάστασης νέων ασφαλισμένων καθώς και ενοικίων από ακίνητα, κλπ.

13. Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ ( http://www.docdroid.net/krau/-.pdf.html - σελ 201-202) προτείνει: α. πειθαρχικό έλεγχο υπαλλήλων. β. Κοινοποίηση στον ΙΣΑ, Υπ Εργασίας, Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και Γεν Δ/ση δημοσιονομικών ελέγχων του Υπ Οικονομικών για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων κατά μελών ή προέδρων ΤΣΑΥ ΕΤΑΑ και ΔΕ ΕΤΑΑ/ΤΥ για την περίοδο 2004-2014.

14. Με τη λειτουργία του συστήματος ATLAS από 01-01-2015 και από τη μη συμβατότητα των πληροφοριακών συστημάτων των Νοσοκομείων με το λογισμικό του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, υπάρχει η περίπτωση να μην προκύπτουν σωστά στοιχεία εκκαθάρισης για τους ιατρούς που υπηρετούν στα Νοσοκομεία, σχετικά με την ταυτοποίηση της ασφαλιστικής ενημερότητας των υγειονομικών.

15. Το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ εμφανίζεται με πλεόνασμα γύρω στα 7 εκ με τα στοιχεία του τρέχοντος έτους, ενώ τα άλλα ταμεία του ΕΤΑΑ (μηχανικοί και δικηγόροι) έχουν σοβαρά ελλείμματα. Το σενάριο περί πλήρους ενοποίησης του ΕΤΑΑ με κατάργηση των Διοικουσών επιτροπών ή ένταξης στο ΙΚΑ ή ΟΑΕΕ, θα οδηγήσει στην εξαϋλωση των τελευταίων αποθεματικών μας υπέρ τρίτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει την έντονη ανησυχία για την κατάσταση στο ταμείο μας, για την οποία οφείλουμε να έχουμε πλήρη ενημέρωση των δεδομένων και των στρατηγικών σχεδιασμών εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ.

Το θέμα κρίνεται μείζον και προτείνουμε τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εκπροσώπων του ΠΙΣ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας


Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας

Κοινοποίηση:
Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας
Μέλη μας

Η ανωτέρω επιστολή σε pdf 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

 

Σε αδυναμία καταβολής συντάξεων οδηγούν το ΤΣΑΥ η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση

Για να γίνει βιώσιμο, το ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις εισφορών πάνω από 70% ή μειώσεις συντάξεων κατά 40,9%

Σοκ και ερωτήματα σχετικά με το εάν το Ταμείο των υγειονομικών θα συνεχίζει να δίνει συντάξεις σε χιλιάδες υγειονομικών, προκαλεί πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας στο ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ.

Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται: Αδυναμία είσπραξης εισφορών και δύο μέτρα και δύο σταθμά στη χορήγηση συντάξεων: Άλλες χορηγούνται σε δύο χρόνια και άλλες αυθημερόν “με εντολή προέδρου”.

Εντοπίστηκαν, επίσης, απευθείας αναθέσεις προμηθειών, αναδρομικές συμβάσεις και αναξιόπιστα στοιχεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, η κακοδιαχείριση και η έλλειψη διαφάνειας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Μελέτη

Παλαιότερη αναλογιστική μελέτη έδειξε ότι για να γίνει βιώσιμο, το ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις εισφορών πάνω από 70% ή μειώσεις συντάξεων κατά 40,9%.

Οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν ενδελεχή διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο, εξαιτίας αδυναμίας να επιβεβαιώσουν την αξιοπιστία των στοιχείων που τούς δόθηκαν.

Στο Ταμείο – τονίζουν – δεν συντάσσονται ισολογισμοί (ο τελευταίος συντάχθηκε το 2001), δεν γίνεται απογραφή και δεν τηρούνται λογιστικά βιβλία.

Δεν ενημερώνονται οι λογαριασμοί εξόδων στο δημόσιο λογιστικό, ενώ η μηχανοργάνωση λογιστηρίου ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται.

Εντολή

Οι προσωρινές συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας χορηγούνται σχετικά σύντομα, σε έναν έως τρεις μήνες, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δίνονται ακόμη και αυθημερόν, “με εντολή προέδρου”.

Πολλές προμήθειες γίνονται με απευθείας ανάθεση και δαπάνες ενταλματοποιούνται με τιμολόγια που εκδίδονται αναδρομικά.

Έχουν χαθεί στοιχεία για προσφορές εταιρειών, φάκελοι προσφορών και πρακτικά επιτροπών, ενώ υπογράφονται αναδρομικά συμβάσεις, με τις εργασίες να ξεκινούν πριν υπογραφεί η σχετική απόφαση.

ΠΗΓΗ:http://iatroi.eu/

Οργιο κακοδιοίκησης στο ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι συντάξεις χιλιάδων υγειονομικών. Η κακοδιαχείριση και η έλλειψη διαφάνειας στο Ταμείο τους (ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ), έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Παλαιότερη αναλογιστική μελέτη έδειξε ότι, για να γίνει βιώσιμο, το ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις εισφορών πάνω από 70% ή μειώσεις συντάξεων κατά 40,9%.


Με δεδομένο ότι από το 2015 το κράτος δεν εγγυάται για τις συντάξεις του ΤΣΑΥ, οι υγειονομικοί βρίσκονται κυριολεκτικά στα... κάγκελα. Πρόσφατη είναι η περιπέτεια με την απώλεια πιστοποιητικών προϋπηρεσίας στον Ταμείο, το οποίο εμφάνιζε ως ανασφάλιστους γιατρούς που εργάζονται επί δεκαετίες στο ΕΣΥ.

Το χάος έρχεται στο φως και από το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και Υγείας (ΣΕΥΥΠ), στο οποίο αναφέρονται: Αδυναμία είσπραξης εισφορών από κλινικές, συντάξεις που χορηγούνται αυθημερόν ή με «εντολή προέδρου». Απευθείας αναθέσεις. Αναδρομικές συμβάσεις για έργα που έχουν γίνει και έλλειψη επαρκούς λογιστικού συστήματος.

Αδύνατος ο έλεγχoς

Ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετώπισαν οι ελεγκτές είναι το σχόλιό τους ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν ενδελεχή διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο, εξαιτίας αδυναμίας επιβεβαίωσης της αξιοπιστίας των στοιχείων που τους δόθηκαν!

Στις παρατηρήσεις τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Δεν συντάσσονται ισολογισμοί. Ο τελευταίος είχε συνταχθεί το 2001. Δεν έχει γίνει απογραφή, δεν τηρούνται λογιστικά βιβλία και δεν ενημερώνονται οι λογαριασμοί εξόδων στο δημόσιο λογιστικό. Θα έπρεπε να λειτουργεί λογιστική εφαρμογή στο πλαίσιο της μηχανοργάνωσης λογιστηρίου, αλλά παρουσιάζει πολλές ελλείψεις και ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται...

Οι προσωρινές συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας χορηγούνται σχετικά σύντομα, σε έναν έως τρεις μήνες. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις που χορηγούνται σε διάστημα κάτω του μήνα ή ακόμη και την ίδια μέρα!

Οι συντάξεις γήρατος χορηγούνται με καθυστέρηση έως και δύο μηνών, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις χορήγησης σε σύντομα χρονικά διαστήματα, με εντολή προέδρου.

Δεν υπάρχει έλεγχος των εργοδοτών ως προς τα στοιχεία των απασχολούμενων υγειονομικών, με αποτέλεσμα το ΤΣΑΥ να μη γνωρίζει εάν απασχολούνται υγειονομικοί. Οι ελεγκτές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «...το ισχύον σύστημα αναζήτησης ασφαλιστικών εισφορών ευνοεί τη μη καταβολή τους επί μακρόν»...

Δεν καταρτίζεται ετήσιο πρόγραμμα προμηθειών. Πολλές προμήθειες γίνονται με απευθείας ανάθεση, ενώ αρκετές δαπάνες ενταλματοποιούνται με τιμολόγια που εκδίδονται είτε αναδρομικά είτε έως και 15 μέρες πριν από το τέλος της περιόδου τιμολόγησης.

Ελλιπείς εισηγήσεις

Υπάρχουν πλημμελείς και ελλιπείς εισηγήσεις προς το διοικητικό συμβούλιο για πληρωμή δαπανών, εγκρίσεων παρατάσεων και παρακολούθησης έργων. Ανατίθενται με επιλογή σε συμβούλους έργα μελετών, χωρίς προηγούμενη διαδικασία επιλογής - αξιολόγησης ή διαγωνισμό.

Εχουν χαθεί στοιχεία για προσφορές εταιρειών, φάκελοι προσφορών και πρακτικά επιτροπών. Υπογράφονται αναδρομικά συμβάσεις, ενώ ξεκινούν συμβατικές εργασίες πριν υπογραφεί σχετική απόφαση.

Οι επιθεωρητές ήρθαν αντιμέτωποι με αυθαίρετες παρατάσεις ή ανανεώσεις συμβάσεων, για τις οποίες δεν υπάρχει σχετική μνεία ή αναφορά στη διακήρυξη ή την ίδια τη σύμβαση. Δεν υπογράφονται νέα κείμενα συμβάσεων για παρατάσεις ή ανανεώσεις, αλλά γίνεται «σχηματική» ανανέωσή τους με την προσυπογραφή τους από τους συμβαλλόμενους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Καταγγέλλουν «κούρεμα» των αποθεματικών

«Κούρεμα»-μαμούθ των αποθεματικών του ΤΣΑΥ καταγγέλλουν οι υγειονομικοί. Κάνουν λόγο και για την απώλεια ενός ομολόγου αξίας 91,4 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία διαψεύδει η διοίκηση του Ταμείου. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι υπήρξε «κούρεμα», καθώς τα προ PSI ομόλογα είχαν αξία 290,3 εκατομμυρίων ευρώ, ανταλλάχθηκαν με τίτλους αξίας 226,3 εκατομμυρίων και συγκεκριμένα νέα ομόλογα δημοσίου (91,4 εκατ.), τίτλους Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (43,5 εκατ.) και αποσπώμενους τίτλους ΑΕΠ με λογιζόμενη αξία 91,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι γιατροί που συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου καταγγέλλουν ότι δόθηκαν 4,4 εκατομμύρια ευρώ για μηχανογράφηση του Ταμείου, η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Αναφέρουν, επίσης, ότι δόθηκαν 720.000 ευρώ για μελέτες περιβάλλοντος ξενοδοχείου στους Πύργους Θερμής Λέσβου και ούτε ένα ευρώ για αποκατάσταση.

Δεν αναζητήθηκαν εισφορές από δημόσιους οργανισμούς, ιδιωτικές κλινικές, ενώ δεν εισπράχθηκαν δάνεια και ενοίκια από ακίνητα. Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, δεν έχουν αναζητηθεί εισφορές του 13,3% από δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές κλινικές, και δεν έχουν εισπραχθεί ενοίκια από ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΣΑΥ. Την αδυναμία ελέγχου επισημαίνουν οι επιθεωρητές σε πολλά σημεία του πορίσματος.

Οι εγγενείς αδυναμίες του Ταμείου -τονίζουν- καθιστούν αναγκαία τη βελτίωση του μηχανογραφικού συστήματος. Οι επιθεωρητές έχουν αποστείλει το πόρισμα, μεταξύ άλλων, στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου. Ζητούν, επίσης, να σταλεί το πόρισμά τους στο γραφείο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ - ΕΘΝΟΣ

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

Παραπομπή του διοικητή του ΙΚΑ ζητεί ο εισαγγελέας

H?`- ???? ???? É`? ?`??????????œ??????(EUROKINISSI/K?M?? ??M?)

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για την κατηγορία της απιστίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ζητά με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά την άρση κατάσχεσης λογαριασμών της αλυσίδας “Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ”, η οποία είχε οφειλές στο ΙΚΑ ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ. Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται και η παραπομπή των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πράξη του βασικού κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι με την απόφασή του ο διοικητής του ΙΚΑ ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με την άρση της κατάσχεσης χάθηκαν σε λίγες ημέρες από τους λογαριασμούς της εταιρείας ποσά που θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί για τις ασφαλιστικές οφειλές της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ανώνυμη εταιρεία, με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας, χρωστούσε στο ΙΚΑ, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ποσό περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ, για την είσπραξη των οποίων το γραφείο ΙΚΑ Βέροιας προχώρησε σε πράξεις επίδοσης εισφορών προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, παρέχοντας 15θήμερη προθεσμία ώστε η εταιρεία με την καταβολή ενός ποσού να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, το ΙΚΑ Βέροιας, αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση τής εταιρείας -σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, επέβαλλε στα μέσα Οκτώβρη του 2013 κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών Alpha, Eurobank, ETE, όλων των ποσών που καταβάλλονται από την εταιρεία προς προμηθευτές της, πελάτες κ.λπ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος κατηγορείται ότι χωρίς να υπάρχει σχετική αίτηση της εταιρείας, έδωσε εντολή στο τοπικό κατάστημα Βεροίας να προχωρήσει στην άρση της κατάσχεσης «προσωρινά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κ.λπ. και εν συνεχεία αν δεν ανταποκριθεί να προβεί σε εκ νέου κατάσχεση».

Η εντολή του κ. Σπυρόπουλου δεν έγινε δεκτή από τον επικεφαλής του ΙΚΑ Βέροιας, ο οποίος ενημέρωσε τον προϊστάμενό του ότι η άρση της κατάσχεσης που ζητούσε ο κ. Σπυρόπουλος δεν στηρίζεται σε καμία διάταξη, και τον ενημέρωνε πως η εταιρεία εκλήθη να ρυθμίσει το χρέος της και δεν το έκανε.

Στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται να απέστειλε δεύτερο έγγραφο με το οποίο ζητούσε να αρθεί η κατάσχεση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2013. Ο τοπικός διοικητής, σύμφωνα με έγγραφο του, συμμορφώθηκε με τις εντολές του κατηγορούμενου, εκφράζοντας όμως και πάλι τις νομικές επιφυλάξεις του.

Μετά την άρση η εταιρεία δεν προσήλθε ώστε να ρυθμίσει το χρέος, και έτσι στις 18 Νοεμβρίου ξεκίνησε νέα διαδικασία κατάσχεσης. Στο διάστημα, όμως, των ημερών της άρσης της κατάσχεσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατατέθηκαν στους λογαριασμούς της εταιρείας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δε κατέληξαν στο ΙΚΑ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μόνο στην Alpha κατατέθηκαν πάνω από 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης φέρεται να έκανε ανάληψη σχεδόν 1,35 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σπυρόπουλος από την αρχή αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και υποστήριξε πως όλες οι ενέργειες του ήταν σύννομες. Υποστηρίζει, επίσης, ότι ζήτησε την άρση της κατάσχεσης προκειμένου η εταιρεία να ρυθμίσει ληξιπρόθεσμες οφειλές της, να τακτοποιήσει οφειλές στο προσωπικό της και να μπορέσει να κάνει ρύθμιση με το ΙΚΑ, ώστε να μην αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πτώχευσης.

ΠΗΓΗ:http://iatroi.eu/

ΙΣ Θεσσαλονίκης: Σχετικά με το ΤΣΑΥ

Ιατρικός Logo

Θεσσαλονίκη, 5 Δεκεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. : 6232/Γ

Προς:

Ιατρικός LogoΠρόεδρο του Π.Ι.Σ
Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων
Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε συνημμένα την άποψή μας για το ΤΣΑΥ και σας καλούμε από κοινού να ενεργήσουμε για την ανεξαρτητοποίηση του ταμείου μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτοχρόνως και έχουμε ενδοιασμούς για την πίστη στο σκοπό και την αποτελεσματικότητα των χειρισμών του ΔΣ του ΠΙΣ για τους εξής λόγους:

α) Διεκδικεί αντικρουόμενα αιτήματα (αυτονομία του ταμείου και κρατική εγγύηση της σύνταξης).

β) Αποδέχεται έμμεσα ως τετελεσμένο την κατάργηση του ΤΣΑΥ ( γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του ΠΙΣ vs γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων ΙΣΘ – ΙΣ Πατρών).

γ) Και δεν έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό δράσεων για την ανεξαρτητοποίηση του ΤΣΑΥ παρά την ασφυκτική πίεση του χρόνου.
ΣΧΕΤ
Επειδή δεν πιστεύουμε όμως ότι υπάρχει άλλη σκοπιμότητα και επειδή θα είναι κρίμα και άδικο να χαθεί η τελευταία ευκαιρία λόγω αδράνειας ή εξαντλητικής συζήτησης, σας προτείνουμε να υλοποιήσουμε από κοινού τις παρακάτω δράσεις για την προώθηση του μοναδικού αιτήματος της ανεξαρτησίας του ΤΣΑΥ:

1) Μαζική αποστολή επιστολών στα κόμματα και στους βουλευτές.

2) Διοργάνωση τοπικών δημοψηφισμάτων για το ΤΣΑΥ και προβολής τους.

3) Διαπραγμάτευση με το ΥΥΚΑ για υποστήριξη του αιτήματος από την πλευρά του, με ανταποδοτική στήριξη από πλευράς του ιατρικού κόσμου στην περιστολή της όποιας σπατάλης.

4) Διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Εργασίας για την από κοινού εργασία ενώπιον της τρόικας, όπου θα εξηγηθεί το μόνιμο δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από την ανεξαρτητοποίηση του ΤΣΑΥ

5) Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των κομμάτων για να τονιστεί το δίκαιο του αιτήματος και η συμβολή του στην επίτευξη κοινωνικής συνοχής.

6) Οργάνωση πρωτότυπων και κλιμακούμενων ακτιβιστικών δράσεων υψηλής προβολής για την προώθηση του αιτήματος.

Αναμένοντας τη θετική ανταπόκρισή σας, και φυσικά τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας για δράση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος Νικόλαος Π. Νίτσας

Πλαστικός Χειρουργός Χειρουργός Οφθαλμίατρος

ΠΗΓΗ:iatroi.eu

 

Μητρόπουλος: Το ασφαλιστικό καταρρέει λόγω μνημονίου - Nέες μειώσεις από το 2015

Το Μνημόνιο έδωσε τη χαριστική βολή στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, καθώς είναι δύσκολα αναστρέψιμη

Δραματικές επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, με δραστικές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, θα έχουν οι μνημονιακές ρυθμίσεις από το 2015, προέβλεψε ο εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΑ) με τίτλο «η κρίση στα ασφαλιστικά ταμεία και το μέλλον των συντάξεων».

Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΙΝΕ-ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ και μίλησαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο εργατολόγος και μέλος της ΚΠΕ του κόμματος Διονύσης Τεμπονέρας και ο Θανάσης Καποτάς, πρόεδρος εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι την κρίση που αντιμετώπιζε από χρόνια το ασφαλιστικό σύστημα επέτεινε το μνημόνιο, καθώς εξαιτίας των ρυθμίσεων και των αρνητικών επιπτώσεων που αυτό έφερε στην ελληνική οικονομία προκάλεσε απώλειες της τάξης των 65-70 δις ευρώ!

«Με την υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς των δύο Μνημονίων (ν.3845/2010, ν.4046/2012), η κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος επιτάθηκε επικίνδυνα και η κατάσταση σήμερα είναι δύσκολα ανατάξιμη» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος αναφέροντας μεταξύ άλλων αιτιών το «κούρεμα» («PSI») των αποθεματικών στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά, την αύξηση της ανεργίας κατά 17 μονάδες μέχρι σήμερα, (με κάθε μία (1) μονάδα να αφαιρεί κατ’ έτος τουλάχιστον 250 εκατ. € σε εισφορές από το σύστημα), τη ραγδαία μείωση των μισθών πάνω από 25 μονάδες, (με κάθε μία από τις οποίες να αφαιρεί 150 εκατ. € σε εισφορές κατ’ έτος από το σύστημα), τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την κατάργηση των κοινωνικών πόρων υπέρ των Ταμείων Επικούρησης, την έκρηξη της ανασφάλιστης και «μαύρης» εργασίας, την εκτεταμένη ατυπία στο μεγάλο τμήμα των εργασιακών σχέσεων.

«Σήμερα μπορούμε ανεπιφύλακτα να ισχυριστούμε ότι το Μνημόνιο έδωσε τη χαριστική βολή στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, τόνισε ο κ. Μητρόπουλος και περιέγραψε το νέο τοπίο που θα έχουμε στις συντάξεις από 1-1-2015:

«Η κατάσταση στα Ταμεία θα επιδεινωθεί, αφού, παρά την ήδη τραγική οικονομική τους θέση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις «συνταξιοδοτικές ρήτρες. Ειδικότερα:

Ι. Οι Επικουρικές συντάξεις είναι θεσμός χωρίς μέλλον

Οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν δραστικά. Μάλιστα το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που ενώ ιδρύθηκε προ διετίας (ν.4052/2012) με πανηγυρισμούς, η Κυβέρνηση το καταργεί. Το ταμείο αυτό στις 3-5-2014 αποφάσισε την πρώτη οριζόντια μείωσή τους κατά 5,2% από 1-7-2014. Θα ακολουθήσει είτε η ενσωμάτωση του συμβολικού ποσού των επικουρικών στις κύριες συντάξεις είτε η πλήρης κατάργησή τους, κυρίως με την εφαρμογή του «μαθηματικού τύπου» του ο οποίος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων: τον συντελεστή βιωσιμότητας του Ταμείου, τον αριθμό εξερχομένων στη σύνταξη, τα δημογραφικά δεδομένα, τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», τη «ρήτρα θανάτου», δηλαδή το δικαίωμα του συνταξιούχου να αποκληρώνει τη σύζυγο του από τη σύνταξη προκειμένου να λάβει ο ίδιος μεγαλύτερο τμήμα της εν ζωή. Ο μαθηματικός αυτός τύπος θα πιέζει προς τα κάτω τις επικουρικές συντάξεις μέχρις εξαΰλωσής τους και τελικής τους κατάργησης. Το βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι οι επικουρικές συντάξεις δεν έχουν μέλλον. Σε πρώτο στάδιο θα μειωθούν δραστικά και εν τέλει θα καταργηθούν.

ΙΙ. Οι κύριες συντάξεις θα υφίστανται διαρκή μείωση από 1-1-2015

Η καταλυτικότερη εξέλιξη στην νέα φάση του Ασφαλιστικού που εισερχόμαστε από 1-1-2015 είναι η εφαρμογή της «ρήτρας εγγύησης μόνο της βασικής σύνταξης από το κράτος». Για την καταβολή του «αναλογικού» τμήματος της κύριας σύνταξης, ευθύνη θα έχουν αποκλειστικά μόνο τα οικεία Ταμεία».

Το σύστημα καταρρέει, οι συντάξεις κινδυνεύουν!Κατά την εκτίμηση του κ. Μητρόπουλου «το σύστημα οδηγείται σε κατάρρευση, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Το σύστημα συντάξεων σε λίγους μήνες θα αδυνατεί να μείνει όρθιο με τις δικές του δυνάμεις (αποθεματικά και εισφορές). Δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί το σημερινό επίπεδο συντάξεων. Το δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα έχει περιπέσει σε βαθειά κρίση λόγω Μνημονίου. Χρειάζεται άμεσα επαναρτίωση. Η επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν» με το PSI, στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά (περίπου 26 δις €) ως πρώτο βήμα θα αποτελούσε μια μεταβατική ανάσα για τα Ταμεία. Περαιτέρω, η ορθολογική τους οργάνωση με ευελιξία, αυτονομία και αυτοδιαχείριση, η σοβαρή και βέβαιη επένδυση των επιστρεφόμενων αποθεματικών του, η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παροχών με πνεύμα ισότητας και δικαιοσύνης, θα αναστηλώσουν την πίστη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα».

Μεταβατικό πρόγραμμα διάσωσης του ΑσφαλιστικούΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα μεταβατικό πρόγραμμα, που θα απέτρεπε την κατάρρευση του Ασφαλιστικού Συστήματος, με τις εξής παρεμβάσεις:

1.Την αναστολή της ψήφισης κάθε νέας ρύθμισης συνταξιοδοτικού περιεχομένου (θεμελίωση, ύψος συντάξεων, ύψος εισφορών, όρια ηλικίας κ.ά.).

2.Την αναστολή της εφαρμογής από 1-1-2015 των «ασφαλιστικών ρητρών».

3.Την άμεση επιστροφή των 26 δις € που απώλεσαν τα Ταμεία με το «κούρεμα» των αποθεματικών («PSI») από την πρωτογενή και δευτερογενή αγορά.

4.Την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, κατά το προηγούμενο των Τραπεζών, η οποία πρέπει να είναι ύψους 35-40 δις €. Το ποσό αυτό αντιστοιχίζεται στις απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το Μνημόνιο δηλαδή :από την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών, τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την κατάργηση των κοινωνικών πόρων.

Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος «κάθε συζήτηση για τα Ασφαλιστικά Ταμεία προϋποθέτει την άμεση αναπλήρωση κατά τουλάχιστον 65-70 δις € που απώλεσαν τα Ταμεία από τις άμεσες μνημονιακές παρεμβάσεις. Όποια άλλη συζήτηση-παρέμβαση στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Ελλάδας θα εντάσσεται στο διαρκές εκ προμελέτης έγκλημα κατά του λαού και των Ελλήνων ασφαλισμένων συνταξιούχων, που η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί».

Εξεταστική για το PSI

Τέλος ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το «κούρεμα» («PSI») των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, και την καταστροφική επίδραση του Μνημονίου στο συνολικό ασφαλιστικό σύστημα αφού αυτό αποτελεί την πιο βίαιη αρπαγή πλούτου σε βάρος της Ελληνικής Εργατικής Τάξης που έχει συντελεστεί ποτέ!

«Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο, «εκ προμελέτης», έγκλημα, το μεγαλύτερο στη μεταπολεμική ιστορία του τόπου, στο οποίο ενεπλάκησαν οι επικυρίαρχοι δανειστές, οι μνημονιακές κυβερνήσεις, τμήμα της πανεπιστημιακής και Ερευνητικής διανόησης και δυστυχώς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τέτοια λεηλασία του συνολικού μόχθου ενός ολόκληρου λαού δεν απαντάται στα παγκόσμια χρονικά! Το σκάνδαλο αυτό πρέπει να ερευνηθεί άμεσα, σε όλες του τις πτυχές και πρώτα απ’όλα με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα εξετάσει συνολικά την αρπαγή των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων» κατέληξε. 

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

Ανακοίνωση ΙΣΘ σχετικά με το ΤΣΑΥ - 4/12/2014

Θεσσαλονίκη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση σχετικά με το ΤΣΑΥ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Την πικρή ιστορία του ΤΣΑΥ, σε κάποιο βαθμό την γνωρίζουμε όλοι και την βιώνουμε πλήρως όποτε ερχόμαστε σε επαφή μαζί του για σοβαρό ή ασήμαντο λόγο. Περιληπτικά οι δεκαετίες κακοδιαχείρισης λόγω κρατικής παρέμβασης και προσχηματικού ελέγχου οδήγησαν το ταμείο στο ναδίρ, ειδικά μετά την ένταξή του στο ΕΤΑΑ.

Παρόλα αυτά το ταμείο, που δεν λαμβάνει κρατικούς πόρους, είναι βιώσιμο και μπορεί να ανακάμψει εφόσον τύχει ανάλογης θεραπείας λόγω της σωστής , καίτοι φθίνουσας, αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους.

Το πρόσφατο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης αλλά και οι εισηγήσεις του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του ΤΣΑΥ, περιέχουν υλικό αρκετό για να τροφοδοτήσει τη δικαιοσύνη επί δεκαετίες. Τα αιτήματα και οι προτάσεις για την ορθή λειτουργία του ΤΣΑΥ μαζί με το ιστορικό του αποτελούν αντίστοιχα υλικό επαρκές για τη συγγραφή συνοπτικής εγκυκλοπαίδειας.

Σήμερα όμως το ΤΣΑΥ, μαζί με το όλο ΕΤΑΑ, διατρέχει τον μέγιστο κίνδυνο της ένταξής του σε ευρύτερο ταμείο (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ;;).

Με δεδομένο ότι το ΤΣΑΥ δεν είναι ελλειμματικό (όπως άλλα ταμεία του ΕΤΑΑ) δικαιούται και πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί, να φύγει από την «αγκαλιά» και την «περιποίηση» του κράτους.

Ο χρόνος που υπάρχει για να επιτευχθεί αυτό είναι ελάχιστος και πρέπει να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά. Οι μέχρι σήμερα χειρισμοί των πανελληνίων οργάνων στερούνται σαφούς στόχευσης και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν την τύχη ανάλογων χειρισμών του 2008 (ένταξη στο ΕΤΑΑ) και την κατάληξη του ΙΚΑ (κατάργηση 2014).

Οφείλουμε να διατυπώσουμε προς την πολιτεία ένα και μοναδικό αίτημα:

«Κατοχυρώστε νομοθετικά από 1-1-2015 την ανεξαρτησία του ΤΣΑΥ με μια και μοναδική τροπολογία και δώστε ένα εύλογο χρονικό διάστημα απεξάρτησης από το ΕΤΑΑ». και οφείλουμε να προωθούμε μέχρι την επίτευξή του αυτό και μόνο αυτό το αίτημα.

Στην αντίθετη περίπτωση η πάγια τακτική της ανάμιξης ουσιωδών και επουσιωδών αιτημάτων, οι αναλυτικές περιγραφές αιτημάτων και η παρελθοντολογία, με μαθηματική ακρίβεια θα ενταφιάσουν το ΤΣΑΥ στο άμεσο μέλλον με αποτέλεσμα, αφενός την περαιτέρω υποβάθμιση έως εξαθλίωση των απολαβών των ασθενών και συνταξιούχων συναδέλφων μας και αφετέρου την εξαφάνιση των «ιχνών» και των ευθυνών όσων οδήγησαν το ταμείο στη σημερινή του κατάσταση.

Ο ΙΣΘ είναι αποφασισμένος και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πίεσης που υπάρχουν προς κάθε κατεύθυνση για τη διάσωση του ΤΣΑΥ.

 

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας
Εξαδάκτυλος Αθανάσιος         Νίτσας Νικόλαος  

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΑΣΚΟΥΝΤΩΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εισφορές Β΄ εξαμήνου 2014 των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών καταβάλλονται μέχρι τις 31/12/2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.2676/99, όπως ισχύει.

Οι εισφορές κατατίθενται σε λογαριασμό τράπεζας. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καταβολής, παρέχονται από το ατομικό ειδοποιητήριο ασφαλισμένου (ελευθέρως ασκούντων) το οποίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση) από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τομέα μας, στην ιστοσελίδα www.tsay.gr.

Δείτε το κείμενο της ενημέρωσης εδώ.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

«Βουλιάζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία: Ελλειμμα-σοκ 2 δισ. ευρω σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Ελλειμμα-σοκ συνολικού υψους 2 δισ. ευρω θα παρουσιάσουν, για το 2015, τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χωρας: το ΙΚΑ και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθερων Επαγγελματιων(ΟΑΕΕ).

Συγκεκριμένα, έλλειμμα-μαμούθ ύψους 1,039 δισ. ευρώ θα εμφανίσει το ΙΚΑ το 2015.

Ο ενοποιημένος προϋπολογισμός του ΙΚΑ θα έχει έλλειμμα 982,7 εκατ. ευρώ (941,9 εκατ. ευρώ στον κλάδο των συντάξεων και 40,8 εκατ. ευρώ στον κλάδο των παροχών σε χρήμα) το οποίο, ωστόσο, ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, αν συνυπολογιστεί ο δανεισμός που θα γίνει για να διευκολυνθεί η καταβολή των συντάξεων.

Στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών(ΟΑΕΕ) το έλλειμμα για το 2015 εκτιμάται σε 545,748 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των ασφαλισμένων που μετέχουν στο Δ.Σ. του Ταμείου εκτιμούν ότι το έλλειμμα μπορεί να φθάσει σε ύψη-ρεκόρ, αγγίζοντας το 1 δισ. ευρώ, καθώς θεωρούν ότι υπερεκτιμώνται τα έσοδα από πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι, όπως παρατηρεί ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, οι ασφαλιστικές επιλογές της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων κατά την περίοδο 2010-2014 επέφεραν μία μείωση (45%) των κύριων, επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, επιδείνωσαν σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων και ταυτόχρονα συνέβαλαν στην ανησυχητική μείωση του αποθεματικού κεφαλαίου της κοινωνικής ασφάλισης (4,5 δις.ευρώ,2013).

Αυτό συνέβη λόγω της αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων κατά 600.000 άτομα την τελευταία πενταετία, παράλληλα με τη μείωση των εσόδων λόγω του ΡSI (12,5 δισ. ευρώ), της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης από 18,9 δισ. ευρώ το 2010 σε 8,6 δισ. ευρώ το 2015, της υψηλής ανεργίας (-6,5 δισ. ευρώ το 2014), της μείωσης των μισθών (-4 δισ. ευρώ,-33%), της εισφοροδιαφυγής (-15 δισ. ευρώ, 2014) και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (-17,4 δισ. ευρώ, 2014).

Επιπλέον, η γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα συμβάλλει στην σταδιακή αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών και η συσχέτισή της με το υψηλό επίπεδο ανεργίας επιδεινώνει την δυσαναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων(1/7) ακόμη και εάν μηδενιστεί η ανεργία στην χώρα μας.

Πράγματι, η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην γήρανση του πληθυσμού(ποσοστό αύξησης 21,4% μεταξύ των ετών 2001-2006) έναντι μέσου όρου της Ε.Ε. 17,2%.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων (9 %) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Γερμανία (8,49 %0) και την Πορτογαλία(8,5%ο).

Έτσι στην Ελλάδα σήμερα το 14% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, ενώ προστίθενται σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία 100.000 άτομα ανά πέντε χρόνια με αποτέλεσμα το 2020 οι Ελληνες άνω των 65 ετών θα είναι άνω του 20% του πληθυσμού και το 2030 θα είναι περίπου το 30% του πληθυσμού (Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2014).

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

Ανατροπή από το Ελεγκτικό Συνέδριο-Έκρινε αντισυνταγματικές αναδρομικές περικοπές συντάξεων

Αντισυνταγματικές έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των ενστόλων όλων των σωμάτων, των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια έκρινε αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών που έγινε, τον Αύγουστο του 2012.

Μάλιστα, στην περίπτωση των συνταξιούχων ενστόλων η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ και 2 κατά) αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016) καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.

Κατά συνέπεια, έκριναν οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η κυβερνητική πράξη περιορισμού των συντάξεων των ενστόλων δεν έχει «νόμιμο έρεισμα και είναι άνευ αντικειμένου».

Τελικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωσε το ύψος των συντάξεων και διαβίβασε ,απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), εντολή για άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα.

Κατόπιν αυτών, το ΓΛΚ, θα αναπροσαρμόσει τις συντάξεις των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012.

Παράλληλα, το ΓΛΚ σύμφωνα με το πνεύμα της δικαστικής απόφασης θα επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους ενστόλους τα ποσά των συντάξεων τους που παρακρατήθηκαν μέχρι τώρα.

Όπως είναι γνωστό, οι περικοπές στις συντάξεις των ενστόλων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) και των ειδικών μισθολογίων, όπως είναι των καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των γιατρών διευθυντών του ΕΣΥ έγιναν κατά τις επιταγές του πλαισίου του νόμου 4093/2012.

Παράλληλα, οι περικοπές των συντάξεων των ενστόλων παραβιάζουν επιπρόσθετα και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση των συντάξεων υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και γιατροί ΕΣΥ

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη και πάλι, κεκλεισμένων των θυρών με πλειοψηφία (21 υπέρ και 8 κατά), έκρινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι αντισυνταγματικό το αναδρομικό «ψαλίδισμα» των συντάξεων που έγιναν τον Αύγουστο του 2012 σύμφωνα με το νόμο 4093/2012 στους συνταξιούχους δυο κατηγοριών του ειδικού μισθολογίου.

Δηλαδή, στους συνταξιούχους του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (καθηγητών) και στους γιατρούς διευθυντές του ΕΣΥ.

Οι δύο αυτές κατηγορίες συνταξιούχων (καθηγητές και γιατροί) ζητούσαν να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι μειώσεις που επέφερε στις συντάξεις τους αναδρομικά από 1.8.2012 έως σήμερα ο νόμος 4093/2012.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκρινε ότι οι περικοπές των συντάξεων παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, την αξιοκρατία και την ιδιοκτησία, κ.λ.π.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ: Ρύθμιση οφειλών με το ν.4305/2014

Σας ενημερώνουμε ότι από την 31/10/2014, ημερομηνία δημοσίευσης του ν.4305/2014, είναι σε ισχύ η ρύθμιση βάσει της οποίας μπορούν να ρυθμιστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων.

Βάσει του ν. 4305/14 και της Υ.Α. Β7/39703/2829/7-11-2014 είναι δυνατή η ρύθμιση ως εξής:

Περισσότερα...

«Τρύπα» ύψους 1,2 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα

Ισορροπία τρόμου στα ασφαλιστικά Ταμεία περιγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015. Το έλλειμμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης μεγαλώνει επικίνδυνα, στα 1,189 δισ. ευρώ. Η κρατική χρηματοδότηση θα είναι μειωμένη, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές δεν θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ αυξημένη προϋπολογίζεται και η συνταξιοδοτική δαπάνη. Στο εκρηκτικό αυτό μείγμα προστίθενται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες που κορυφώνεται εντός του 2015, καθώς και η κατάργηση μιας σειράς κοινωνικών πόρων που μέχρι σήμερα κατευθύνονταν σε ταμεία όπως ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ. Μάλιστα, στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η διαδικασία εξορθολογισμού των φόρων υπέρ τρίτων θα συνεχιστεί και το 2015, ενώ αφήνεται ένα μικρό παραθυράκι για μείωση των εισφορών κατά επιπλέον 1%, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων.

Η πραγματική εικόνα των ασφαλιστικών Ταμείων εμφανίζεται με μελανά χρώματα. Το δημοσιονομικό ισοζύγιο των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι αρνητικό, καταγράφοντας έλλειμμα της τάξης των 750 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 1,2 δισ. ευρώ το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κοινωνικού προϋπολογισμού, τα συνολικά έσοδα των Ταμείων, του ΠΕΔΥ και των νοσοκομείων θα είναι μειωμένα στα 33,762 δισ. ευρώ, έναντι 35,537 δισ. ευρώ το 2014, ως αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της κατάργησης των μη ανταποδοτικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων). Μειωμένα προβλέπονται και τα έξοδα των φορέων, κατά 1,619 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2014, κυρίως εξαιτίας της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα για τα Ταμεία, η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι οριακά αυξημένη, στα 23,276 δισ. ευρώ από 23,209 δισ. ευρώ το 2014, κυρίως λόγω της αύξησης των συνταξιούχων, καθώς και της καταβολής των αναδρομικών μετά την οριστική έκδοση των συντάξεων. Η κρατική χρηματοδότηση εμφανίζεται στα 9,457 δισ. ευρώ αυξημένη σε σχέση με τα 9,413 δισ. ευρώ του 2014, όμως σε αυτό το ποσό, το υπουργείο Οικονομικών προϋπολογίζει και τις μεταβιβάσεις από το ΑΚΑΓΕ, που για το 2014 ήταν σε ξεχωριστό λογαριασμό και ανήλθαν σε 235 εκατ. ευρώ.

Καθώς μάλιστα, το ταμειακό έλλειμμα των Ταμείων προσεγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ έναντι 807 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος, η κυβέρνηση προεξοφλεί μείωση των επικουρικών συντάξεων, με βάση την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας καθώς και μείωση των εφάπαξ και των μερισμάτων. Παράλληλα, ελπίζει σε αύξηση των εσόδων με μείωση της εισφοροδιαφυγής. Αναλυτικά, εκτιμά ότι τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές θα ανέλθουν σε 11,894 δισ. ευρώ (από 11,661 δισ. ευρώ το 2014) ενώ προϋπολογίζει έσοδα από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών της τάξης των 1,159 δισ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του 2015 προεξοφλεί ιδιαίτερα δύσκολους χειρισμούς από τις διοικήσεις των Ταμείων, μήνα με τον μήνα, όπως άλλωστε συνέβη και για το σύνολο του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η «Κ», τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά Ταμεία είχαν όλο το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου συνεχώς έλλειμμα, το οποίο κάλυπταν είτε μέσω της κρατικής χρηματοδότησης, είτε με εσωτερικό δανεισμό. Για παράδειγμα, στο ΙΚΑ τα έσοδα για τον Μάρτιο ήταν 1,021 δισ. ευρώ έναντι εξόδων 1,552 δισ. ευρώ, ήτοι έλλειμμα της τάξης των 530,79 εκατ. ευρώ. Ιδια κατάσταση και τον Σεπτέμβριο, με έσοδα 1,204 δισ. ευρώ και έξοδα 1,696 δισ. ευρώ, ήτοι «τρύπα» 491,78 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα στον ΟΑΕΕ, καταστροφικό θεωρείται το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, με τα έσοδά του μειωμένα κατά 12,84% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ελλειμμα καταγράφει στο ισοζύγιο εσόδων - εξόδων χωρίς να υπολογίζεται η κρατική επιχορήγηση και το ΕΤΕΑ, το υπερεπικουρικό των μισθωτών. Μάλιστα, πριν από τις μειώσεις στις συντάξεις κατά 5,2% τον Ιούλιο, τα έσοδα του Ταμείου ήταν μεταξύ 117,6 και 194,6 εκατ. ευρώ και τα έξοδα από 253 έως 269 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

Δημήτρης Κοντός στο ygeia360.gr: Η πρόταση Σπυρόπουλου βρίσκεται σε αντίθεση με τις κυβερνητικές προσπάθεις στην Υγεία

Δημήτρης Κοντός στο ygeia360.gr: Η πρόταση Σπυρόπουλου βρίσκεται σε αντίθεση με τις κυβερνητικές προσπάθεις στην Υγεία

Την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, περί συσχέτισης των ασφαλιστικών εισφορών με τις δημόσιες παροχές Υγείας, εκφράζει με κατηγορηματικότητα την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στο ygeia360.gr ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κοντός υπογραμμίζει σχετικά στο ygeia360.gr:

"Η πρόταση Σπυρόπουλου, πρώτον, βρίσκεται εντελώς εκτός της 'ατζέντας' της πολιτικής του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Δεύτερον, όλες οι προσπάθεις της κυβέρνησης και του ΕΟΠΥΥ κατατείνουν τα τελευταία χρόνια πρωτίστως στην εξασφάλιση της πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για εκείνους οι οποίοι την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή για τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας. Είμαι κατηγορηματικός".

 ΠΗΓΗ:ygeia360.gr

Ασφαλιστικό: Έκρηξη ΕΟΠΥΥ & ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Σπυρόπουλου με φόντο 3 εκατ. ανασφάλιστους

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόταση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου περί σύνδεσης ασφαλιστικών εισφορών με τις παροχές υγείας είναι μια ανάλγητη και μνημονιακή πρόταση.

Έρχεται δε και... σκάει τη χειρότερη στιγμή, όταν η παρατεταμένη εξάχρονη ύφεση όχι μόνο έχει διαλύσει τις δομές υγείας και πρόνοιας αλλά ταυτόχρονα έχει καταλύσει όλες τις σταθερές που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος για την κοινωνική ασφάλιση. Επιπλέον, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι ο κ. Σπυρόπουλος προχωρά σε μια τέτοια τοποθέτηση την ώρα που το πλέον σοβαρό θέμα στην Ελλάδα σήμερα είναι οι ανασφάλιστοι, οι οποίοι υπολογίζονται σε 3 εκατομμύρια περίπου, μια τεράστια υγειονομική βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους. Τα 3 αυτά εκατομμύρια είναι άνθρωποι που είτε είναι εντελώς ανασφάλιστοι είτε δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Τι ακριβώς λοιπόν θέλει να πει ο κ. Σπυρόπουλος;

Αξίζει δε αναφέρουμε ότι δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που οι επικεφαλής δύο Ιδρυμάτων του ΙΚΑ και του ΟΓΑ μίλησαν για μια μεγάλη ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ασφαλιστικού ζητήματος.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Ξενοφών Βεργίνης και Κων. Παπαθανασίου μιλώντας για το «Ασφαλιστικό Σύστημα - Σημερινή Κατάσταση - Αίτια, προοπτικές, προτάσεις» το Σάββατο, στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα της υγείας», αναφέρθηκαν στην ανάγκη επανασχεδιασμού του ασφαλιστικού συστήματος, μετά από εξαντλητικό διάλογο με την κοινωνία για τον καλό των πολιτών αλλά και της οικονομίας,


Όπως επεσήμαναν, είναι ανάγκη η ανάπτυξη και ανάκαμψη της χώρας να μας βρει με ένα νέο σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα, ενιαίο και συμπαγές, με βασικά του χαρακτηριστικά στην βάση του, περισσότερες εισπράξεις και λιγότερες δαπάνες.

Αντίθετοι με τον Σπυρόπουλο ΕΟΠΥΥ και ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί ότι στην πρόταση Σπυρόπουλου αντέδρασαν σφοδρότατα, μεταξύ άλλων, τόσο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κοντός δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση, ενώ, σχολιάζοντας τις προτάσεις του Διοικητή του ΙΚΑ, επισημαίνει ότι βρίσκονται εκτός της πολιτικής στόχευσης του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας, ότι «όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του ΕΟΠΥΥ κατατείνουν τα τελευταία χρόνια στην εξασφάλιση της πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για εκείνους οι οποίοι την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή για τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μπασκόζος, υπεύθυνος από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, αναφέρει σχετικά:

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τις δηλώσεις Σπυρόπουλου περί παροχών υγείας ανάλογα με τις ασφαλιστικές εισφορές. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση και οι υπάλληλοι της πρώτα διαλύουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και τις δημόσιες δομές υγείας και μετά εκβιάζουν και ετοιμάζουν το έδαφος για πλήρη επικράτηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για να έχουν αξιοπρεπείς παροχές υγείας αυτοί που έχουν να πληρώσουν.

Την ίδια στιγμή που φτωχοποιούν την κοινωνία και εκτοξεύουν την ανεργία και την υποαπασχόληση στα ύψη, έρχονται να αποκλείσουν ουσιαστικά τους φτωχούς, τους άνεργους και τους ανασφάλιστους από την δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως εκφράστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι σαφής. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό -έως μηδενισμό για άνεργους ανασφάλιστους και ειδικές κατηγορίες- της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη. Με τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση».

 ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

Βόμβες Σπυρόπουλου για μετατροπή ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και ΤΑΝ σε επαγγελματικά ταμεία

Βόμβες Σπυρόπουλου για μετατροπή ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και ΤΑΝ σε επαγγελματικά ταμεία

Απο τον Βασίλη Αγγελλόπουλο - dikaiologitika.gr

Βόμβες μεγατόνων έριξε σήμερα το πρωί ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ανοίγοντας μείζον θέμα αλλαγής του τρόπου με τον οποίο θα προσφέρει στο εξής η Πολιτεία, παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους, μιλώντας στο 4ο ετήσιο συνέδριο για την ασφάλιση και την απασχόληση, που διοργανώνει το ελληνο – αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Υπό μορφή ερωτημάτων, τα οποία ο ίδιος έθεσε αλλά δεν απάντησε και με την επισήμανση ότι δεν θα ήθελε να παρερμηνευτούν, ο κ. Σπυρόπουλος άνοιξε και ζήτημα μετατροπής των ταμείων κύριας ασφάλισης των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), των γιατρών (ΤΣΑΥ) και των νομικών (ΤΑΝ), σε «επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού».

Στο σκέλος των παροχών υγείας, στην ομιλία του ο διοικητής του ΙΚΑ, κάνει απλή αναφορά στις παροχές υγείας σημειώντας ότι «ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας».

Εκτός κειμένου όμως, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις εκείνων που έχουν μόλις 50 Ημέρες Ασφάλισης (ΗΑ), με το ερώτημα εάν θα έπρεπε να έχουν τις ίδιες παροχές με όσους έχουν 300 ΗΑ.

Στο σκέλος των επαγγελματικών ταμείων, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο σκέλος της πλήρους ένταξης του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ και του Ταμείου των Νομικών στον ΟΑΕΕ «ή ενδεχομένως γι' αυτούς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα μετεξέλιξής τους σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού;»

Με δεδομένο ότι τα επαγγελματικά ταμεία, ως δεύτερος πυλώνας ασφάλισης, μπορούν να δημιουργηθούν μόνο από επικουρικά ταμεία, η παρέμβαση Σπυρόπουλου, προφανώς εγείρει πολλά ερωτηματικά για το είδος της κοινωνικής ασφάλισης και των κύριων συντάξεων, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο μέλλον, η Πολιτεία.

Από τις υπόλοιπες παρεμβάσεις Σπυρόπουλου ξεχωρίζει η καθολική ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων σε ένα Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης με τρεις κλάδους (μισθωτοί – αυτοαπασχολούμενοι – αγρότες) ή εάν θα προτιμηθεί η επιλογή «της διακριτής ύπαρξης τριών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης, δηλαδή του Ταμείου Μισθωτών, του Ταμείου Αυτοαπασχολούμενων και του Ταμείου Αγροτών;»

Επίσης, ο διοικητής του ΙΚΑ θεωρεί ότι είναι προτιμότερο οι ασφαλιστικές εισφορές να εισπράττονται από την Εθνική Δομή Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων, παρά να υφίσταται η διαδικασία είσπραξής τους από «το ένα ή τα τρία Ταμεία Κύριας Ασφάλισης».

Αναφορικά με το μέλλον των Επικουρικών Ταμείων, αλλά και των Ταμείων Εφάπαξ, ο κ. Σπυρόπουλος θέτει το ερώτημα εάν πρέπει αυτό να αναζητηθεί «μέσω του εγχειρήματος ενοποίησής τους ή τελικά πρέπει να εξεταστεί και η δυνητική μετεξέλιξή τους και σε Επαγγελματικά Ταμεία;»

Στο ίδιο πλαίσιο ο διοικητής του ΙΚΑ διερωτάται εάν «είμαστε ή δεν είμαστε υπέρ της παράλληλης, με το δημόσιο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης, ύπαρξης των επαγγελματικών ταμείων; Και αν ναι, ποια πρέπει να είναι τα φορολογικά και άλλα κίνητρα που θα συμβάλλουν στη δημιουργία τους;

Στο συνέδριο, τέθηκε όμως και θέμα ύψους εργοδοτικών και εργατικών εισφορών. Ο κ. Σπυρόπουλος έθεσε το ερώτημα εάν πρέπει ή όχι το ύψος τους «να συνδυαστεί με τους στόχους μη δημιουργίας ελλειμμάτων και διασφάλισης βιώσιμων συντάξεων» και επίσης εάν το «ύψος των εισφορών θα υποβοηθάει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων;»

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο διοικητής του ΙΚΑ, έθεσε ως άμεση προτεραιότητα για την Πολιτεία να ξεκαθαρίσει «το συντομότερο δυνατόν την έννοια της αναπηρίας στη χώρα μας κατά τα διεθνή πρότυπα, δεδομένου ότι αυτή συνδέεται ευθέως με την ανικανότητα προς εργασία και επομένως ως έννοια αφορά αποκλειστικά το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και όχι την προνοιακή πολιτική της χώρας.» 

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

Σύνταξη πριν τα 62 για πολλούς ασφαλισμένους

Εξοδο στη σύνταξη πριν από τα 62 μπορούν να κατοχυρώσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 χιλιάδες ασφαλισμένοι από όλα τα ταμεία, συμπληρώνοντας τα ένσημα που λείπουν από πλασματικούς χρόνους ασφάλισης.

Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΤΑΑ) μπορούν να αναγνωρίσουν έως 7 πλασματικά έτη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αναγνωρίζουν μέχρι και 12 πλασματικά έτη, εκ των οποίων 7 έτη όπως ισχύουν για τους ασφαλισμένους των άλλων ταμείων και έως 5 έτη λόγω τέκνων.

Τα πλασματικά έτη χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους:

Για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει την ηλικία εξόδου, αλλά τους λείπει ο απαιτούμενος χρόνος για να συνταξιοδοτηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, τα πλασματικά έτη αναγνωρίζονται άμεσα με την υποβολή της αίτησης για σύνταξη.

Για την κατοχύρωση ευνοϊκών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης με αναδρομική αναγνώριση πλασματικών ετών, ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης ως το 2012 και έτσι οι ασφαλισμένοι να «κλειδώσουν» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που αντιστοιχούν στα έτη ασφάλισης που έπρεπε να είχαν μέχρι τις 31/12/2012.

Οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών συμφέρει να γίνουν πριν μπει το 2015. Ακόμη και αν γίνουν αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, τα πλασματικά έτη που θα έχουν αναγνωριστεί δεν χάνονται, ούτε καταργούνται από την ασφαλιστική ιστορία των εργαζομένων.

Πάντως, σημειώνεται ότι στα πλασματικά έτη υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτά που ισχύουν για όσους θέλουν να συμπληρώσουν χρόνο ασφάλισης ως το 2010 και σε αυτά που αξιοποιούνται από το 2011 και μετά.

Για το 2010, μπορούν να αναγνωριστούν μόνο η στρατιωτική θητεία, όπως και 200 ημέρες από επιδοτούμενη ανεργία, ή 200 ημέρες από επιδοτούμενη ασθένεια, με την προϋπόθεση ότι ασθένεια και ανεργία υπήρξαν την τελευταία δεκαετία.
Από το 2011 και μετά, και προκειμένου να γίνουν αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων θα πρέπει να συμπληρώσουν 12 έτη πραγματικής εργασίας. Στα έτη αυτά συνυπολογίζεται μόνο ο χρόνος από προαιρετική ασφάλιση, δηλαδή 11 πραγματικά + 1 από προαιρετική ασφάλιση. Στα 12 έτη δεν συνυπολογίζεται ο χρόνος κύησης και λοχείας για τις γυναίκες.

Πόσα χρόνια εξαγοράζονται και πότε:
Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2011 αναγνωρίζονται μέχρι 4 πλασματικά έτη
Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2012 αναγνωρίζονται μέχρι 5 πλασματικά έτη
Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2013 αναγνωρίζονται μέχρι 6 πλασματικά έτη
Από το 2014 και εφεξής αναγνωρίζονται μέχρι 7 πλασματικά έτη

Ποιοι χρόνοι είναι δωρεάν:
Χρόνος παιδιών γεννηθέντων μετά το 2000, μόνο για θεμελίωση προϋποθέσεων για πλήρη σύνταξη μετά το 2013.
Χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας. Συνυπολογίζεται για να συμπληρωθούν οι 4.500 ημέρες ασφάλισης αν πρόκειται για μετατροπή αναπηρικής σύνταξης σε γήρατος.
Χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας – ασθένειας.
Χρόνος κύησης – λοχείας.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

ΤΣΑΥ: Δελτίο Τυπου για το ομόλογο "Φάντασμα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Με αφορμή καταγγελίες περί δήθεν «ομολόγου φάντασμα» που διατυπώθηκαν δημοσίως από εκπροσώπους Διοικούσας Επιτροπής του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.), και προς αποκατάσταση της αλήθειας, από τη Διοίκηση του ΕΤΑΑ ανακοινώνονται τα εξής:

Το αποκαλούμενο «ομόλογο φάντασμα» ονομαστικής αξίας 91,4 εκατ. ευρώ που δήθεν αναζητούν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΤΣΑΥ, υπάρχει στο αναλυτικό ενημερωτικό δελτίο για την Κατάσταση Χαρτοφυλακίου Χρεογράφων του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ που αποστέλλει μηνιαίως στο Ταμείο η Τράπεζα της Ελλάδος. Στο εν λόγω δελτίο απεικονίζεται η σειρά των κρατικών ομολόγων που περιήλθαν στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ μετά την ανταλλαγή που έγινε με το PSI.

Το σύνολο - προ PSI - του χαρτοφυλακίου ομολόγων υπό τη θεματοφυλακή της Τραπέζης Ελλάδος του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ανταλλάχθηκε
α) κατά το 31,5% της ονομαστικής αξίας τους με νέα ομόλογα ελληνικού δημοσίου
β) κατά το 15% της ονομαστικής αξίας τους με τίτλους ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και
γ) κατά το 31,5% της ονομαστικής τους αξίας με αποσπώμενους τίτλους ΑΕΠ με λογιζόμενη αξία ίση με την ονομαστική αξία των νέων ομολόγων.


Η ονομαστική αξία των «παλιών» τίτλων (την 29η/2/2012) ανήρχετο σε 290,3 εκατ. ευρώ, τα οποία αντηλλάγησαν με νέα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 91,4 εκατ., Τίτλους ΕΤΧΣ ονομαστικής αξίας 43,5 εκατ. ευρώ και αποσπώμενους τίτλους ΑΕΠ με λογιζόμενη αξία 91,4 εκατ. ευρώ.

Το αποκαλούμενο «ομόλογο φάντασμα» ανήκει στην τελευταία κατηγορία αποσπώμενων τίτλων ΑΕΠ ή «Τίτλων με Λογιζόμενη αξία» όπως αναγράφεται στο Δελτίο της Τραπέζης της Ελλάδος και είναι το υπ’ αριθμό EU151042FRNE30 χρεόγραφο με ΙSIN GRR000000010 FULL, με ημερομηνία κτήσης την 24/2/2012 και λήξη την 15/10/2042.

Το σύνολο της ονομαστικής αξίας 91,4 εκατ. ευρώ του εν λόγω τίτλου, προκύπτει από τα επιμέρους χαρτοφυλάκια των κλάδων του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ως εξής: 41,9 εκατ. ευρώ για τον Τομέα Σύνταξης, 34,3 εκατ. ευρώ για τον Τομέα Υγείας και 15,2 εκατ. ευρώ για τον Τομέα Πρόνοιας.

Επισημαίνουμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την θεματοφυλακή του συνόλου του χαρτοφυλακίου των χρεογράφων αυτών – συμπεριλαμβανομένου του εν λόγω τίτλου.

Κατόπιν αυτών, η Διοίκηση του ΕΤΑΑ, αναφέρει ότι όσα δημοσίως διατυπώθηκαν περί ομολόγου φάντασμα, και περί σκανδάλου, στερούνται σοβαρότητος και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται και από τα επίσημα έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος.


Ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ

Α.Σελλιανάκης

 ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Δεκέμβριος 2014
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ