ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ

Το σχέδιο για τις συντάξεις γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Σχέδιο μερικής αποκατάστασης των κύριων και επικουρικών συντάξεων, μετά την καθίζηση που υπέστησαν λόγω του PSI το 2012, για τους 81.849 μη ενεργούς ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς κ.λπ.), μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του, προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Κ» από την οδό Σταδίου.

Μια τέτοια «αποκατάσταση» θα μπορούσε, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με κορυφαίο υπηρεσιακό στέλεχος του υπ. Εργασίας, να οδηγήσει σε αύξηση έως 10% στα ετήσια έσοδα του ΕΤΑΑ, αποτρέποντας, αν μη τι άλλο, νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις ή νέες αυξήσεις στις εισφορές το 2015, που θα είναι το έτος της «μεγάλης δομικής αλλαγής» στο ασφαλιστικό σύστημα. «Δεν αποκλείεται ακόμα και κάποια αύξηση στις συντάξεις των συγκεκριμένων επαγγελματιών», λένε από το υπ. Εργασίας.

Η «καυτή πατάτα» της αποφυγής ενός νέου «τσεκουριού» στις αποδοχές των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ τον επόμενο χρόνο βρίσκεται πλέον στα χέρια του νέου υπουργού Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος προΐσταται ουσιαστικά του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και καλείται από τον υπ. Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, να «τρέξει» την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

Οι ελπίδες που έχει εκφράσει η Τράπεζα της Ελλάδας για την ανάκαμψη της αγοράς των επαγγελματικών ακινήτων ήδη από φέτος έχουν αναπτερώσει και τις προσδοκίες της διοίκησης του ΕΤΑΑ. «Αυτό είναι το οικονομικό καταφύγιο για τα Ταμεία, καθώς συνεχίζεται η οικονομική στασιμότητα, οι τρέχουσες εισφορές σέρνονται και οι ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών έχουν αρχίσει να μην αποδίδουν», λένε με εμφανή αγωνία αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη στην οδό Νίκης. Γι΄ αυτό η εφαρμογή αυτού του μέτρου θεωρείται στο υπ. Εργασίας «πιλοτική» για τα υπόλοιπα Ταμεία, που στενάζουν από τη χρηματοδοτική ασφυξία.

Αυτό αναφέρουν από το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες στην οδό Νίκης, κατά τους τελευταίους μήνες, έχουν στείλει τρεις επιστολές προς το ΥΠΟΙΚ. Το υπ. Εργασίας «πατά» στο άρθρο 4 του προτελευταίου Μνημονίου, λένε οι ίδιες πηγές, για να εγείρει αυτές τις αξιώσεις.

Με αυτές τις επιστολές από την οδό Σταδίου προς την οδό Νίκης, οι υπηρεσιακοί συνεργάτες του κ. Βρούτση ζητούν κατεπειγόντως την άμεση αξιοποίηση των ακινήτων του ΕΤΑΑ, τα οποία έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι στόχοι αυτής της αξιοποίησης είναι δύο:

1. Η αποκατάσταση των υπέρογκων ζημιών τις οποίες υπέστησαν τα αποθεματικά του ETAA από το «κούρεμα» που έφερε το PSI (Μάρτιος 2012) στους κατόχους των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μαζί και στους κλάδους ασφάλισης γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών.

2. Η αποφυγή νέων μειώσεων συντάξεων των μη ενεργών ασφαλισμένων (σ.σ.: συνταξιούχοι) ή αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των ενεργών ασφαλισμένων, δηλαδή των εργαζομένων (π.χ., στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ).

Περισσότερα...

Παράταση έως 31/7/14 για την πληρωμή εισφορών στο ΤΣΑΥ

Με απόφαση του δ.σ. του ΕΤΑΑ, δίνεται παράταση στην καταβολή των εισφορών του α' εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Τ.Α.Α. η καταβολή των εισφορών Α εξαμήνου 2014, παρατείνεται μέχρι 31/7/2014.

Τα ειδοποιητήρια του Α εξαμήνου 2014 τα οποία έχουν αναρτηθεί στο tsay.gr και έληξαν 30/6/2014, ισχύουν μέχρι 31/7/2014.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.gr/

 

 

Βόμβα στα ασφαλιστικά ταμεία: Απώλειες 33 δισ. λόγω κρίσης, ανεργίας και περικοπών

Στο τρομακτικό ποσό των 33 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων εξαιτίας της κρίσης, της ανεργίας και των περικοπών.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΠΟΚΠ), στις απώλειες συμπεριλαμβάνεται και το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων που έγινε το 2012 στο πλαίσιο του PSI και το οποίο αντιστοιχεί σε απώλειες της τάξης των 12,5 δισ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στα ταμεία κρούουν τον κώδωνα της κατάρρευσης των ταμείων, υπολογίζοντας μόνο για φέτος το έλλειμμα στα 2 δισ. ευρώ, εξαιτίας της μειωμένης χρηματοδότησης του κρατικού προϋπολογισμού, και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τη δραματική καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων καθώς οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης σε όλα τα ταμεία ανέρχονται σήμερα στις 136.040. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ Θαν. Καποτά, για το 2014 προβλέπεται στα ταμεία μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η μείωση των εισφορών κατά 5 μονάδες (3,9% από εργοδότες και 1 από εργαζομένους, που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου).

Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, α) η ανεργία στερεί από το ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 7 δισ. ευρώ, β) η μείωση μισθών οδηγεί σε απώλειες 3 δισ. ευρώ (καθώς μειώνονται και οι εισφορές), γ) η μαύρη εργασία και η στροφή σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης μεταφράζεται σε απώλειες 8,5 δισ. ευρώ. Επίσης η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα συρρικνώσει τα έσοδα των ταμείων κατά 1,3 δισ. ευρώ και η περικοπή των κοινωνικών παροχών έχει κόστος 1 δισ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ακόμα σχετικά με τον χώρο της υγείας πως οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς ιδιώτες παρόχους είναι 2,7 δισ. ευρώ και προς ασφαλισμένους 100 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν, όπως τόνισαν, 4,9 δισ. οφειλές προς φορείς της γενικής κυβέρνησης, ωστόσο ένα μέρος αυτών εκτιμάται πως θα διαγραφεί.

Ενδεικτικά η οικονομική κατάσταση ανά ασφαλιστικό ταμείο, σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, είναι η ακόλουθη:

*ΙΚΑ. H μείωση των εσόδων από το 2010 έως και το τέλος του 2013 είναι 8.2%. Την ίδια στιγμή οι καθυστερούμενες εισφορές εκτινάχτηκαν από τα 4,8 δισεκατομμύρια στα 8 δισεκατομμύρια. Η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 600 εκατομμύρια, καθώς από τα 3,3 έπεσε στα 2,7 δισ. ευρώ

*ΟΑΕΕ. Σε... στάση πληρωμών έχουν προχωρήσει περίπου οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες, που αδυνατούν λόγω της κρίσης να καταβάλουν εισφορές. Οι απλήρωτες εισφορές στο ταμείο φτάνουν τα 7.4 δισ. ευρώ και το έλλειμμα αναμένεται φέτος να φτάσει τα 720 εκατομμύρια, καθώς η μείωση των εσόδων από τις εισφορές είναι άνω του 40%.

*ΟΓΑ. Ένας στους τρεις ασφαλισμένους και οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις έχουν καθυστερούμενες οφειλές.

Μέχρι και 5 έτη στην αναμονή...

Η δραματική συρρίκνωση των εσόδων, αλλά και η μείωση προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν μεγιστοποιήσει τον χρόνο απονομής συντάξεων. Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ:

* Στα ταμεία κύριας σύνταξης οι εκκρεμότητας είναι 200.200 (μαζί με το Δημόσιο). Η αναμονή φτάνει τους 12 μήνες σε περίπτωση που όλα τα ένσημα είναι σε ένα ταμείο και κυμαίνεται από 18 έως 24 μήνες σε όσες περιπτώσεις υπάρχει διαδοχική ασφάλιση.

* Στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης είναι σε εκκρεμότητα 136.000 αιτήσεις, με την αναμονή να φτάνει τα δύο ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα πέντε έτη.

* Στα ταμεία πρόνοιας είναι σε εκκρεμότητα 45.000 εφάπαξ. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων χρειάζεται πάνω από ένα δισεκατομμύριο για να καταβάλει το βοήθημα σε 38.000 άτομα που είναι στην... αναμονή. Ωστόσο το ταμείο μπορεί να δώσει φέτος μόνο 400 εκατομμύρια.

* Σε αναμονή είναι η χορήγηση 7.247 εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα και σε ορισμένους τομείς, όπως είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι μεταλλουργοί, ο χρόνος αναμονής φτάνει τον 1,5 χρόνο.

 

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

10/6/2014 Ε.Τ.Α.Α.-ΤΣΑΥ ''ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΑΣΚΟΥΝΤΩΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ''

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εισφορές Α΄ εξαμήνου 2014 των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών καταβάλλονται μέχρι τις 30/6/2014, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.2676/99, όπως ισχύει.

Οι εισφορές κατατίθενται σε λογαριασμό τράπεζας. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καταβολής, παρέχονται από το ατομικό ειδοποιητήριο ασφαλισμένου (ελευθέρως ασκούντων) το οποίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση) από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τομέα μας, στην ιστοσελίδα www.tsay.gr.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τα ειδοποιητήρια και τα ποσά των εισφορών εδω.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

Οι κύριες συντάξεις στον "αέρα". Εγγύηση από το κράτος μόνο για 360 ευρώ

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ


Πέντε ανατροπές στις συντάξεις που αλλάζουν πλήρως το συνταξιοδοτικό τοπίο δρομολογείη κυβέρνηση. Η πιο σημαντική αφορά σε όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1 Ιανουαρίου 2015 και μετά καθώς η εγγύηση του κράτους δεν θα καλύπτει πλέον το σύνολο της σύνταξης, όπως γίνεται σήμερα, αλλά μόνο ένα τμήμα της μέχρι 360 ευρώ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Το υπόλοιπο ποσό, που θα είναι αναλογικό των εισφορών και του συνολικού χρόνου ασφάλισης, θα είναι ευθύνη κάθε ταμείου να το καλύπτει χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που άρχισαν ήδη να δρομολογούνται στο ασφαλιστικό, με στόχο να ενσωματωθούν σε νέο νόμο που θα εφαρμοστεί από την 1-1-2015.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύποοι αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα γίνουν με οδηγό τη μελέτη που ανατέθηκε στο Κέντρο προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την ενοποίηση-κατάργηση 60 τομέων και κλάδων του ασφαλιστικού, αλλά και με βάση τις προτάσεις που απευθύνουν οι δανειστές στην επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

1. Αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με έμφαση στις περιπτώσεις πρόωρων συντάξεων. Το σχέδιο έχει δυο παραμέτρους:

α) Την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης

β) Την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 1 ή 2 χρόνια με μεταβατικό διάστημα (κατά έξι μήνες κάθε έτος) για όσους έχουν δικαίωμα, δηλαδή έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν έχουν ακόμη θεμελιώσει δικαίωμα, δηλαδή δεν έχουν πιάσει και το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν. Στην περίπτωση που καταργηθούν οι πρόωρες, τότε αυτομάτως όσοι θα μπορούσαν να κατοχυρώσουν δικαίωμα για σύνταξη από τα 55 ή τα 52 θα οδηγηθούν για σύνταξη στα 62, ενώ με τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν νωρίτερα, απλά η αποχώρησή τους αυτή μετατίθεται από ένα εξάμηνο έως και 2 έτη. Εξετάζεται, δε ως εναλλακτικό σχέδιο η αύξηση του χρόνου ασφάλισης για σύνταξη από τις 4.500 μέρες στις 6.000 ημέρες.

2. Μοντέλο μηδενικών ελλειμμάτων στα ταμεία κύριας σύνταξης από το 2015, με εφαρμογή της εγγυημένης από το κράτος σύνταξης των 360 ευρώ.

3. Αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, με νέο Προεδρικό Διάταγμα, που ετοιμάζεται στο υπουργείο εργασίας. Ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε μεγαλύτερες μειώσεις και θα αφορά όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2014 (όπως τουλάχιστον προτείνει το ίδιο το ΕΤΕΑ).

4. Αλλαγές στον τρόπο εισφορών και ενοποίηση τους με την απόδοση των φόρων σε ένα λογαριασμό. Ρόλο επόπτη στο εγχείρημα αυτό έχει αναλάβει τεχνοκράτης του ΔΝΤ, που εγκαταστάθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

5. Ενοποίηση Ταμείων με αρχή από την κατάργηση περίπου 20 διοικητικών συμβουλίων και διοικουσών επιτροπών, που λειτουργούν σήμερα εντός των ταμείων κύριας σύνταξης ή και αυτόνομα.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ: Οι μονοσυνταξιούχοι υγειονομικοί εξαιρούνται από τις περικοπές

Τη δέσμευση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, απέσπασαν οι εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών, ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξαιρεθεί ο κλάδος των μονοσυνταξιούχων από τις περικοπές των συντάξεων.

Στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των υγειονομικών φορέων, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκου, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανασίου Κατσίκη, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη και των Συνταξιούχων Υγειονομικών κ. Χρήστου Καραπάνου, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση, τονίστηκε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μονοσυνταξιούχοι υγειονομικοί.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν ότι «το πρόβλημα των μονοσυνταξιούχων υγειονομικών όσον αφορά τις συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί και το ποσό της σύνταξης μονοσυνταξιούχων πέραν της κυρίας σύνταξης που αντιστοιχεί στο 50%, δεν περιλαμβάνεται ούτε στις κύριες, ούτε στις επικουρικές συντάξεις. Είναι αμιγείς εισφορές και η περικοπή που έχει συντελεστεί είναι άδικη, αλλά και επηρεάζει και την βιωσιμότητα του Ταμείου, με τη παύση εισφορών προς τον κλάδο και το αίτημα για επιστροφή των χρημάτων, που έχουν μέχρι σήμερα αποδοθεί».

Επίσης, στον υπουργό τέθηκε το θέμα της πληρωμής εισφορών λόγω της υποχρεωτικής μετάβασης από την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία στις επόμενες ανά τριετία.

Ο υπουργός δέχθηκε να προχωρήσει η προαιρετική υπαγωγή σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Σε ότι αφορά το θέμα της ενοποίησης του ΤΣΑΥ με άλλα Ταμεία, όπως ο ΟΑΕΕ, ο κ. Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι έχει ανατεθεί μελέτη στο ΚΕΠΕ, σχετικά με την ενοποίηση Ταμείων, αλλά οποιεσδήποτε συζητήσεις θα έχουν προϋπόθεση τις προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα του Ταμείου των Επιστημόνων και αρνήθηκε κατηγορηματικά, ότι οποιαδήποτε Διοικητική μεταρρύθμιση όσον αφορά τα Ταμεία, θα σημάνει ενοποίηση εισφορών, συντάξεων και αποθεματικών.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΥ

Κατεβάστε το αρχείο

ETAA-TΣΑΥ: ΠΕΡΙ "ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ" ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

Kitsopanidis Ioannis
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΣΑΥ

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ κλπ για τις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα το αμέσως προσεχές διάστημα.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, παρουσιάστηκε σε κλειστή ενημέρωση της διοίκησης και στελεχών του ΙΚΑ από τον πρόεδρο του Οργανισμού Γερμανικής Ασφάλισης Συντάξεων, δρ Άξελ Ράιμαν, το συνταξιοδοτικό μοντέλο της Γερμανίας που φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον κορμό των αλλαγών που θα γίνουν στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, με πρώτο βήμα τις ενοποιήσεις των Ταμείων σε τρεις φορείς και από το 2016 - 2017 τη δημιουργία ενός και μόνο Εθνικού Φορέα Σύνταξης.

Η κυβέρνηση δια του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζει τις αλλαγές και αναμένεται να ανακοινωθεί επιτροπή με συντονιστή το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), το οποίο θα παραδώσει πόρισμα - μελέτη για τις ενοποιήσεις των Ταμείων μέχρι το φθινόπωρο, ώστε μέχρι το τέλος του 2014 - αρχές 2015 - να έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος.

Αναλυτικά οι οκτώ παρεμβάσεις που προετοιμάζονται:

1. Ατομικοί λογαριασμοί στην κύρια ασφάλιση: Κάθε εργαζόμενος θα παίρνει σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχει πληρώσει

2. Ρήτρα αύξησης εισφορών ή μείωσης συντάξεων και για τα ελλείμματα των Ταμείων κύριας σύνταξης: Αυτόματες αναπροσαρμογές των συντάξεων και εισφορών σε περίπτωση που ξεφεύγουν οι συνταξιοδοτικές δαπάνες.

3. Ενοποιήσεις Ταμείων για κύρια σύνταξη σε 3 φορείς από το 2015: Το ΙΚΑ θα περιλαμβάνει όλους τους μισθωτούς ιδιωτικού / δημοσίου τομέα, ο ΟΑΕΕ όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες και ο ΟΓΑ τους αγρότες.

4. Ενσωμάτωση επικουρικών Ταμείων στο ΙΚΑ από το 2015: Συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης

5. Αλλαγές στα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2015: Φραγμός στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62

6. Μείωση στα ποσοστά αναπλήρωσης κύριων και επικουρικών συντάξεων: Η ενοποίηση των συντάξεων θα γίνει με μείωση και των σημερινών ποσοστών αναπλήρωσης ώστε το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει το 65%.

7. Είσοδος επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης: Τα Ταμεία που θα αποφασίσουν να δημιουργήσουν επιμέρους κλάδοι με συμφωνία εργαζομένων εργοδοτών για συμπληρωματικές παροχές.

8. Ένα Ταμείο για σύνταξη ως τις αρχές του 2017: Ο Εθνικός Φορέας θα είναι ουσιαστικά το ΙΚΑ μέσω στο οποίο θα λειτουργούν ως τομείς όλα τα επιμέρους ταμεία

Το ΤΣΑΥ αν και ταμείο αυτοχρηματοδοτούμενο και ανήκον στη κατηγορία των ταμείων που το κράτος δεν εγγυάται την σύνταξη , θα ενσωματωθεί σύμφωνα με τα γραφόμενα στον τύπο, με το ΟΑΕΕ δηλαδή το ταμείο των αυτοαπασχολουμένων του οποίου ο κλάδος σύνταξης το 2014 έχει ταμειακό «άνοιγμα» 472 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας.

Είναι Ήλιου φαεινότερο για τους γνωρίζοντες ότι , ένα ταμείο όπως είναι το ΤΣΑΥ , που έχει ταμειακή ρευστότητα πάνω από 200.000.000 ευρώ και προς είσπραξη , ασφαλιστικές εισφορές αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, θα επιδιωχθεί με κάθε τρόπο να γίνει ο χρηματοδότης του ΟΑΕΕ .

Το γνωρίζουν άραγε οι Πρόεδροι των Δευτεροβαθμίων Ενώσεων των Υγειονομικών και η Διοίκηση του ΤΣΑΥ; 

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

Ανατροπές στην ασφάλιση: 3 υπερταμεία για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Αλλάζουν όλα πάλι στο ασφαλιστικό σύστημα. Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία τριών υπερταμείων για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Περιλαμβάνει ενοποιήσεις 60 κλάδων και ίδρυση Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης.

Ως το τέλος του χρόνου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», με τη δημιουργία τριών ταμείων για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ενώ από τη διαδικασία θα εξαιρεθεί το ΝΑΤ. Μετά από τις ενοποιήσεις, τα τρία νέα Ταμεία και το ΝΑΤ θα μπουν υπό την ομπρέλα του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων.

Παράλληλα, με το νέο σύστημα θα καθιερωθεί και Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι αλλαγές θα φέρουν και ενιαίο μηχανισμό ελέγχου, ώστε να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος.

Οπως αναφέρει το «Εθνος», η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα γίνει σε τρία στάδια. Σε πρώτη φάση, θα ολοκληρωθεί η διοικητική αναδιοργάνωση στα τρία ταμεία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα υπάρξει ξεχωριστός κλάδος για τους δημοσίους υπαλλήλους και έτσι όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας-σε Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- θα καλύπτονται από ένα ασφαλιστικό φορέα. Στον ΟΑΕΕ από την άλλη θα ενταχθούν όλοι οι ανεξάρτητοι απασχολούμενοι- δικηγόροι, γιατροί κτλ.- καθώς τα υπόλοιπα ταμεία κύριας ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα δεν θα διατηρηθούν. Εξαίρεση αποτελεί το ΝΑΤ, το οποίο θα διατηρήσει την αυτονομία του.

Σε δεύτερη φάση, θα γίνει η απορρόφηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από τα τρία ταμεία και θα δημιουργηθούν ξεχωριστοί κλάδοι στο εσωτερικό τους. Για παράδειγμα το ΙΚΑ θα έχει ξεχωριστούς κλάδους για την κύρια, την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ.

Το τρίτο στάδιο της μεταρρύθμισης θα είναι η δημιουργία του Εθνικού Φορέα απονομής Σύνταξης, που θα αποτελέσει «ομπρέλα» για όλα τα ταμεία.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

http://www.kitsopanidis.gr/ΤΣΑΥ

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

Ερχονται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

ΣΤΑ 13,8 ΔΙΣ. ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σε κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων οφείλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία σχεδιάζει να προχωρήσει κυβέρνηση.

Η διοίκηση του ΚΕΑΟ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές, θα προβαίνει σε κατασχέσεις μέχρι το ύψος της οφειλής.

Με δεδομένο ότι πρέπει να εξευρεθούν τα 500 εκατ. ευρώ που θα εξοικονομηθούν από το ασφαλιστικό σύστημα το 2014 και εν όψει τις άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων από την Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας εκτιμά πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πως αυτά τα ποσά θα βρεθούν από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ΓΓΠΣ), είναι έτοιμος ο μηχανισμός που θα δίνει τη δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να διασταυρώνει με το πάτημα ενός κουμπιού τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και να προχωρά άμεσα σε κατασχέσεις της κινητής και της ακίνητης περιουσίας τους.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και η ΓΓΠΣ βάζουν τις τελευταίες πινελιές στον τρόπο διασύνδεσης του ΚΕΑΟ με τη ΓΓΠΣ, που θα περιλαμβάνει όλα τα κανάλια επικοινωνίας που λειτουργούν μέχρι σήμερα μεταξύ του ΟΠΣ-ΙΚΑ και του Taxisnet (ΓΓΠΣ), όπως είναι η ανταλλαγή αρχείων, οι υπηρεσίες διαδικτύου κ.λπ.

Στη συνέχεια, η διοίκηση του ΚΕΑΟ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές, θα προβαίνει σε κατασχέσεις μέχρι το ύψος της οφειλής.

Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός οφειλετών σε όλα τα ταμεία, οι οποίοι ενώ μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους, δεν το κάνουν επικαλούμενοι ως πρόσχημα την κρίση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στο ΙΚΑ υπάρχουν 7,9 δισ. ευρώ ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών από ενεργές επιχειρήσεις, ενώ στον ΟΑΕΕ 5,9 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

ΙΣΑ θα αναζητήσουμε ευθύνες για την κατάντια του ΤΣΑΥ

ΙΣΑsmall

Ο ΙΣΑ θα αναζητήσει ευθύνες για την κατάντια του ΤΣΑΥ: Με νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου θα προχωρήσει εκτός από τις μέχρι τώρα ενέργειες

«Δε θα επιτρέψουμε να χάσουν οι γιατροί μας τα χρήματά τους, τα δικαιώματά τους και τον κόπο μιας ζωής που κατέθεσαν στο ασφαλιστικό μας ταμείο» είναι το μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το 2014. Μέσα από μία σειρά διεκδικήσεων και ενεργειών, ο ΙΣΑ αγωνίστηκε το 2013 για να κατοχυρώσει τα στοιχειώδη δικαιώματα των γιατρών μελών του απέναντι στο ΤΣΑΥ και υπόσχεται ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με τις δέουσες νομικές ενέργειες και στο άμεσο μέλλον. Αναλυτικότερα:

1) Δημιουργήσαμε Ειδική Επιτροπή για το ΤΣΑΥ που κατέγραφε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του ταμείου, με το συνταξιοδοτικό καθεστώς και τις ιδιαιτερότητες που διέπουν την εφαρμογή των ακρωτηριαστικών νομοθετημάτων στις συντάξεις.

2) Πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων με τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, καθώς και με τη διοίκηση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και ζητήσαμε αφενός να ενημερωθούμε για τα οικονομικά στοιχεία του ταμείου, αφετέρου να διεξαχθεί άμεσα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στο ΤΣΑΥ και προτείναμε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε οι τομείς Συνταξιοδότησης, Υγείας και Πρόνοιας να επιβιώσουν οικονομικά και να βελτιωθούν ποιοτικά. Απευθύναμε το αίτημα αυτό με την από 1-8-2012 επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Εργασίας, ενώ σχετική ήταν και η επιστολή μας (Αρ.πρωτ.39703/23-4-2013) προς το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Επειδή δε λάβαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις, αποτανθήκαμε στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ώστε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να διενεργήσει ενδελεχή διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο στο ΤΣΑΥ.

Σήμερα, ο ΙΣΑ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη διαδικασία μηνυτήριας αναφοράς και προσφυγής στον Εισαγγελέα για τους εμπλεκομένους στο ΤΣΑΥ, εφόσον υπάρξουν υπόνοιες τυχόν ποινικών ευθυνών.

Περισσότερα...

ΤΣΑΥ: Ενημέρωση σχετικά με την καταβολή των εισφορών του Β' εξαμήνου 2013

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εισφορές Β΄ εξαμήνου 2013 των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών καταβάλλονται μέχρι 30/6/2013 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.2676/99 .

Το ατομικό ειδοποιητήριο, που απαιτείται για την εξόφληση των εισφορών, δεν θα σταλεί ταχυδρομικά. Eίναι διαθέσιμο από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τουwww.tsay.gr.

Οι ασφαλισμένοι του Ταμείου, μπορείτε να συνδεθείτε/εγγραφείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εν συνεχεία θα μπορείτε να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφαλισμένου».

Μέσω της ίδιας σελίδας, μπορείτε να ενημερώσετε τον ηλεκτρονικό σας φάκελο για τυχόν ελλείψεις, διαφορές ή αλλαγές.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

Βόμβα στα ασφαλιστικά ταμεία

H τρόικα πιέζει για μέτρα που θα οδηγήσουν σε κατάρρευση το Ασφαλιστικό. Ζητούν μείωση των εργοδοτικών εισφορών και επιμένουν σε κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Τα «νύχια» της έδειξε η τρόικα με το «καλημέρα» της επιστροφής της στην Αθήνα, θέτοντας θέμα υλοποίησης της παλαιότερης δέσμευσης για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και μείωσης κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών.

Ζήτησαν εφαρμογή μέτρων που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη, όπως τα προαναφερθέντα, και τα οποία απειλούν ευθέως τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Οι αξιώσεις των δανειστών κοστίζουν στο σύστημα 3 δισ. ευρώ και μαζί με τις παλιές μνημονιακές αμαρτίες ολογαριασμός φτάνει στα 7 δισ. ευρώ για το 2014.

Τι σηματοδοτεί για τα Ταμεία η απαίτησή της για άμεση κατάργηση των κοινωνικών πόρων και θεσμοθέτηση της παραπάνω μείωσης των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών.

Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Τζώρτζη Ρούσσου, στις σελίδες 50-51 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

efsyn.gr

 

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

Το κρυφό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό

ΕΘΝΟΣ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΥΓΕΝΗ ΤΑΜΕΙΑ

Τις ανατροπές που έρχονται στο Ασφαλιστικό αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής». Κυβερνητικοί παράγοντες, πάντως, επισημαίνουν πως οι όποιες αλλαγές θα είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες ομάδες και δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Βρούτσης, δίνει βάρος στην αύξηση των εσόδων των Ταμείων ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο γενικευμένων παρεμβάσεων.

«Μπλόκο» στις πρόωρες συντάξεις και... μοντέλο ΙΚΑ στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία προβλέπει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό που είναι στο τραπέζι για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό σε αυτά. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται οι μητέρες ανηλίκων και ένα τμήμα των «παλαιών» ασφαλισμένων, ενώ διασώζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Καθοριστικές για την έκταση των αλλαγών θα είναι οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία «μαύρη τρύπα» 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πάντως, κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν πως οι όποιες αλλαγές θα είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες ομάδες και δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα.

Περισσότερα...

Συνάντηση των υγειονομικών φορέων για το ΤΣΑΥ

ONMED. Ενημέρωση για τα προβλήματα του ΤΣΑΥ είχαν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων στα γραφεία του ΕΤΑΑ.

Με τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ κ. Αντ. Σελλιανάκη συναντήθηκαν οι κ. κ. Μ . Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελληνίου ιατρικού Συλλόγου, Αθαν. Κατσίκης, πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και Κυρ. Θεοδοσιάδης και Ι. Μακρυγιάννης, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αντίστοιχα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορείατου Ταμείου μας και να καταγραφούν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν με την συμβολή και των συλλόγων .

Έγινε ιεράρχηση των θεμάτων αυτών και προγραμματίσθηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την επίλυση τους.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των υγειονομικών συλλόγων τονίσθηκε ότι σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι η στήριξη του ΤΣΑΥ και η υποβοήθηση της Διοίκησης του ΕΤΑΑ και της ΔΕ του ΤΣΑΥ για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Οι συναντήσεις αυτής της μορφής θα συνεχισθούν και κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αιτημάτων που θα απαιτηθεί η υλοποίηση τους από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ:medispin.blogspot.gr

 

Να επιλυθούν τα θέματα του ΤΣΑΥ και να μην οδηγούνται οι γιατροί στην απαξίωση και την απελπισία, ζητά ο ΠΙΣ από τον υπουργό Εργασίας

Να επιλυθούν τα θέματα του ΤΣΑΥ και να μην οδηγούνται οι γιατροί στην απαξίωση και την απελπισία, ζητά ο ΠΙΣ από τον υπουργό Εργασίας

Όλα τα θέματα τα οποία αφορούν το ΤΣΑΥ, καθώς και ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα των ιατρών, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προεδρείου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, και το Προεδρείο του Συλλόγου αναφέρθηκαν:

-Στην μεγάλη μείωση του προσωπικού του ταμείου μας (ΤΣΑΥ), που έχει σαν αποτέλεσμα τη καθυστέρηση στην εκκαθάριση των συντάξεων των υγειονομικών, πέραν από 18 μήνες.

-Στην απαράδεκτη ταλαιπωρία των ιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών, που προσέρχονται στο Ταμείο μας, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τρέχουσες υποθέσεις τους.

Περισσότερα...

Σε ΙΚΑ ή ΟΑΕΕ γιατροί, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, συνιστά ο ΟΟΣΑ

xeir660

Nέες ενοποιήσεις ασφαλιστικών Ταμείων, με υπαγωγή του ΕΤΑΑ (γιατροί, νομικοί, φαρμακοποιοί και δικηγόροι) και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στον ΟΑΕΕ προτείνει ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για τη μεταρρύθμιση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας. Στην έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Οργανισμός εισηγείται την ένταξη όλων των φορέων υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ. Ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει τη διαδικασία ενοποίησης των Ταμείων «περιορισμένη, συχνά επιφανειακή και αργή». Με τη διαχείρισή τους να διασκορπίζεται σε ένα πλέγμα 40 και άνω διαφορετικών φορέων, ο διεθνής οργανισμός υποστηρίζει ότι είναι ακόμη πιο προβληματικό το γεγονός διατήρησης της οικονομικής και λογιστικής ανεξαρτησίας και διαφορετικών μητρώων στα Ταμεία που ενοποιήθηκαν. Μάλιστα κάνει ειδική αναφορά στον ΤΑΠ-ΔΕΗ, ενώ θέτει θέμα για τα προγράμματα υγειονομικής ασφάλισης «που καλύπτουν τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος, εξακολουθώντας να μην υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ».

Περισσότερα...

ΠΙΣ. Να επιλυθούν όλα τα θέματα του ΤΣΑΥ, για να μην οδηγούνται οι ιατροί στην απαξίωση και την απελπισία

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος -Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης:

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2013 – Όλα τα θέματα τα οποία αφορούν το ΤΣΑΥ, καθώς και ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα των ιατρών, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προεδρείου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννη Βρούτση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, και το Προεδρείο του Συλλόγου αναφέρθηκαν:

- Στην μεγάλη μείωση του προσωπικού του ταμείου μας (ΤΣΑΥ), που έχει σαν αποτέλεσμα τη καθυστέρηση στην εκκαθάριση των συντάξεων των υγειονομικών, πέραν από 18 μήνες.

- Στην απαράδεκτη ταλαιπωρία των ιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών, που προσέρχονται στο Ταμείο μας, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τρέχουσες υποθέσεις τους.

Περισσότερα...

Η «ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Δημήτρης Ν.Πατσάκης,11.9.13

Περιμένοντας –επί ματαίω- την αντίδραση των διαχρονικών «προστατών» μας, ιδιαίτερα όσων έχουν αυτό-διορισθεί επιμελητές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεν αποτέλεσε έκπληξη τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά αναφορικά με το σαθρό, άδικο, αναποτελεσματικό και ευνοϊκό (για μερικούς) ασφαλιστικό τοπίο.

Όσοι στο παρελθόν επιχείρησαν να βάλουν σε κάποια τάξη το ήδη προβληματικό από πλευράς εσόδων και δαπανών «μοντέλο», ασφαλώς δεν επιχαίρουν για την διαμορφωμένη κατάσταση που χαρακτηρίζεται ως πλήρης επικινδυνότητας.

Αναντιστοιχία εισφορών, ασφαλιστικής ηλικίας, προσδόκιμου ζωής και επιπέδου παροχών, «πλασματικών» ετών κ.ο.κ. εξύφαναν αυτό που, ενώ διεθνώς είχε καταστεί ως άμεσης προτεραιότητας ζήτημα, καθ'ημάς διαρκώς «περνούσε» στους επόμενους πολιτικούς προϊσταμένους και υπηρεσιακούς διαχειριστές.

Περισσότερα...

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιούλιος 2014
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ